”Hela Skriften är inspirerad av Gud och gynnsam.” - 2 Timoteus 3:16

[Från ws 11/19 s.20 Studera artikel 47: 20 januari - 26 januari 2020]

Ursprungligen leder titeln på artikeln läsaren att hoppas att det kommer att vara en artikel som är värd att läsa. Vi kunde lära oss så många saker från XNUMX Mosebok. Så, vad är huvudpoängen i den här artikeln tror du?

Ge ett svar i ditt sinne, snabbt innan svaret ges direkt från Watchtower-artikeln.

Och svaret är ... Drum roll… .. du skulle inte gissa det… ..

"Är jag tacksam för att vara förknippad med den jordiska delen av Jehovas organisation? Jehova har gett oss bevis som är lika övertygande som den bokstavliga elden från himlen tillbaka på Mose och Arons dagar. ” ???

”Hur kan vi visa vårt stöd för den organisation som Jehova använder? Genom att följa den bibelbaserade riktningen ges vi i våra publikationer och på våra möten, församlingar och konferenser. Dessutom kan vi visa vårt stöd genom att dela så fullt som möjligt i prediknings- och undervisningsarbetet. ” (Båda citerar punkt 17)

Vilken absolut, häpnadsväckande uppenbarelse. Av alla saker vi kunde lära mig är jag säker på att det inte var högst upp på din lista. Vilken hisnande slutsats!

Nu som ett resultat är jag säker på att du är på anbudskrokar och kliar för att veta vilka bevis som är så övertygande som den bokstavliga elden från himlen var i Moses tid, Jehova har gett oss idag.

Tålamod, ... bevisen är ...

" Tänk på det överflöd av andlig mat som finns tillgänglig idag, gratis, på mer än 900 språk! Det är obestridligt bevis på gudomlig stöd. ”Överväg ytterligare bevis på Jehovas välsignelse: predikararbetet. De goda nyheterna predikas verkligen ”på hela den bebodda jorden” (Par.16).

Ja, det är summan av det påstådda beviset som är tänkt att vara lika övertygande som bokstavlig eld från himlen!

Pausa för att tänka på det ett ögonblick.

Det är självklart att det är välkänt att den skrupelfria kan manipulera statistik för att försöka bevisa motsatsen till verkligheten.

Tänk på att till exempel Bible Gateway har många bibelöversättningar på många språk tillgängliga online, eller att olika bibelsamhällen gör biblar tillgängliga på hundratals språk, till exempel det brittiska och utländska bibelsamhället eller International Bible Society, inte att förväxla med IBSA, en juridisk enhet JW !.

Bibelföreningar

Är det inte intressant att Bibelns huvudsakliga fokus i dessa två samhällen är uppenbarligen? Detta är bara två exempel bland många som valts slumpmässigt. Kontrast namnen på dessa två samhällen med det huvudsakliga juridiska företaget som används av organisationen, som är Vakttornet, Bibeln och Traktatsamhället. Ja, vakten först, sedan Bibeln. Är det inte exakt den prioritet vi verkligen hittar vid kongregationsmötena?

När det gäller den så kallade "ytterligare bevis”, Den katolska kyrkan och många andra protestantiska grupper kunde hävda att inte bara ha gjort det, utan också gjort det många år, till och med århundraden tidigare. Under århundradena har de skickat ut tusentals missionärer. (Detta bevisar inte att den katolska kyrkan eller någon protestantisk grupp är Guds organisation på jorden heller. Det tjänar bara till att lyfta fram att om organisationen vill hävda nummer som "ytterligare bevis ” då måste det ha mycket bättre antal än någon annan religiös organisation och det är helt klart inte fallet.)

Dessutom "goda nyheter", är knappast goda nyheter om det består av "alla som inte är en del av den stora folkmassan (definierad av organisationen som betyder att Jehovas vittnen med ett jordiskt hopp) kommer att dö i Armageddon".

Det finns fyra lektioner som lyfts fram i den här Vakttorns artikeln så vi kommer att titta på alla fyra.

”Första lektionen: Vi måste ha Jehovas godkännande för att våra offer ska accepteras.” (Par.3)

Studiens artikel är faktiskt korrekt i detta uttalande. Tyvärr är det stycke som utvidgar detta uttalande inte så exakt.

Till exempel påstår det "Han accepterar oss som sina vänner! (Psalm 25:14) ”. NWT: s översättningskommitté har också sett lämpligt att ändra den mer vanliga återgivningen av denna vers som i referensutgåvan var "Intimiteten med Jehova tillhör de som är rädda för honom, också hans förbund för att få dem att veta det." Detta översätts också som "hemlighet" av 13 Översättningar på Biblehub, "intima" med 1 och ”anförtror” av 2. Nu innebär det genom formuleringen av den senaste NWT-översättningen att vi kan vara vänner snarare än intima som söner och döttrar.

Detta verkar vara ett annat fall av översättningsbias för att dra uppmärksamheten från Jesu löfte i Galaterbrevet 3:26 "Ni är faktiskt alla Guds söner genom din tro på Kristus Jesus ”.

”Andra lektionen: Vi tjänar Jehova eftersom vi är tacksamma för honom. "

Det saknas ett mycket viktigt kvalificerande ord här. Det är "skall”. Ja, det borde läsa "We skall tjäna Jehova eftersom vi är tacksamma för honom ”.

Det finns många orsaker till att vi kan tjäna Jehova, många av dem fel och många av dem själviska. I stället för bara tacksamhet borde det bero på att vi älskar Gud och önskar att tjäna honom.

”Tredje lektion: Av kärlek ger vi Jehova vårt bästa.”

Då är du säker på att Jehova är nöjd med din villiga, helhjärtade tjänst. (Kol. 3:23) Föreställ dig att hans leende av godkännande. Han ser dina kärleksfulla ansträngningar i sin tjänst, stora och små, som skatter som han kommer att komma ihåg och värdera för evigt. ”(Avsnitt 12).

Förbehållet vi skulle lägga till detta är den varning Jesus gav i Matteus 7: 21-23 när han sa ”Inte alla som säger till mig, 'Herre, Herre,' kommer att komma in i himmelriket, men den som gör min faders vilja som är i himlen kommer. 22 Många kommer att säga till mig på den dagen: 'Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn och förvisat demoner i ditt namn och utfört många kraftfulla verk i ditt namn?' 23 Och ändå kommer jag att erkänna för dem: Jag har aldrig känt dig! Gå bort från mig, DU arbetare av laglöshet.

I det här avsnittet klargjorde Jesus att vi kunde tjäna Gud, men förgäves, eftersom vi inte tjänar honom på det sätt han vill.

”Fjärde lektionen: Jehova välsignar den jordiska delen av sin organisation”

Punkt 14 gör anspråk på att ”Kristus, den större högprästen, har ett kungligt prästerskap på 144,000 4 som kommer att tjäna tillsammans med honom i himlen. Hebreerbrevet 14:8; 3: 5-10; 1: XNUMX ”.. Som vanligt erbjuds inget bevis för att stödja påståendet att de 144,000 XNUMX kommer att tjäna med Kristus i himlen.

De andra kritiska kraven som inte redan diskuterats i början av vår granskning är “1919 utsåg Jesus en liten grupp av smorda bröder till ”den trogna och diskreta slaven.” Denna slav tar ledningen i predikningsarbetet och ger Kristi efterföljare ”mat vid rätt tid.” (Matt. 24:45) ”(Matt. 15:XNUMX)” par.XNUMX).

Naturligtvis, som vi alla vet, gjordes den påstådda utnämningen så tydlig att dagens styrande organ inte insåg det förrän studievakttornet från juli 2013 släpptes. Med tanke på förseningen med 94 års realisering kan ett modernt parti eld från himlen ha kommit ganska praktiskt för att hjälpa dem att inse det lite förr!

En intressepunkt är också:Den slaven tar [s] ledningen i predikararbetet ”? Går det styrande organet från dörr till dörr eller står känslomässigt bakom en vagn eftersom alla andra också förväntas?

Slutsatser

Som svar på granskningsfrågan “Vilka lektioner kan vi lära av ... elden som sågs när prästadömet installerades? (9 Mos 23:24, XNUMX) ”, säkert är det korrekta och uppenbara svaret: Tror inte på några moderna påståenden om du inte ser elden från himlen!

Tadua

Artiklar av Tadua.