”Du måste ... förkunna frihet i landet för alla dess invånare.” - 25 Mosebok 10:XNUMX

 [Från ws 12/19 s.8 Studera artikel 50: 10 februari - 16 februari 2020]

Den här veckans studieartikel är acceptabel tills vi når punkt 12 där vi introduceras till begreppet ett symboliskt jubileum utan något bibliskt prejudikat.

Enligt Vakttornets artikel (w15 3/15 s.17)[I] de lovade att inte leta efter typer och antityper som i princip säkert även gäller symboler.

Kan det finnas frihet från synd och död?

Ja, skrifterna lovar detta.

Kan det finnas frihet från falska läror?

Ja, skrifterna lovar detta.

När utropades Liberty?

I jubileet följt av Israel, släpptes varje slav i början av jubileumsåret.

Därför, hur kan det vara meningsfullt att enligt artikeln om Vakttårnstudien var vissa frigjorda som en del av ett symboliskt jubileum under 30 f.Kr., några i 33 f.Kr., andra när de smordes fram till en obestämd tid runt slutet av det första århundradet, och några från 1874 och framåt och resten spriddes över 1,000 XNUMX år med början efter Armageddon. Det var inte så det gamla jubileet fungerade.

Om det fanns ett symboliskt jubileum som började under 30 f.Kr. (och detta är mycket tvivelaktigt) när Jesus läste profetian från Jesaja, skulle den ha börjat då och tillämpas på människor så snart de utnyttjade dess bestämmelser.

Punkt 12 hävdar "Han adopterade dem som sina söner så att de med tiden skulle återuppstå till himlen för att regera med Jesus. (Rom 8: 2, 15-17) ”. Den citerade skriften ger någon indikation på var de skulle härska med Kristus. Ytterligare Johannes 8:21, några vers tidigare, till Johannes 8:36 som citerades i punkt 11, säger, "Därför sa han till dem igen:" Jag går bort, och DU kommer att leta efter mig, och ändå kommer DU att dö i din synd. Vart jag ska kan DU inte komma ”. Han sa inte "du kan inte komma för tillfället men du kan om du omvänder dig.

Om det verkligen är "Det symboliska jubileet som började med smörjandet av Kristus efterföljare under 33 e.Kr. kommer att avslutas vid slutet av Jesu tusen års regeringstid" på vilken skriftlig grund görs detta? Eftersom det inte nämns någon period eller symbolisk jubileumsperiod i Uppenbarelseboken 20 och 1 Kor 15:24 annat än Kristi tusen år, måste det säkert vara antaganden.

Vidare skulle läsning av sammanhanget (Luke 4: 18,21) indikera att om ett sådant symboliskt jubileum alls började, började det sedan 30CE. När allt kommer omkring säger Lukas 4 “Jehovas ande är över mig, eftersom han smordade mig för att förklara goda nyheter till de fattiga, han sände mig ut för att predika en befrielse för de fångar och en återhämtning av synen för de blinda, att skicka bort de krossade med en frisläppning”. Predikandet av frisläppandet var då, liksom skickandet av krossade bort med en släpp, 30 år. Enligt Lukas 4:21 sa Jesus: “I dag den här skriften som DU just har hört är uppfylld ”. Det skulle därför inkludera "att skicka bort de krossade med en frisläppning".

Punkt 14 hävdar då: “Tänk också på de välsignelser du tycker om för att du har befriats från långvariga oskripturella övertygelser. Jesus sa: "Du kommer att känna sanningen och sanningen kommer att befria dig." (Johannes 8:32).

Åh, ironin att göra detta påstående här. Tvärtom, blir det inte tydligt att vi i verkligheten befriades från en samling av falska trosuppfattningar, bara för att bli förslavade till en annan samling av falska trosuppfattningar, denna gång, som lärde ut vakttorns organisation. Såsom läran att endast ett fåtal (de smorda) som högst 144,000 2,000 har frigjorts av ett symboliskt jubileum med nästan 1,000 år i längd. Förutom undervisningen att miljoner miljoner kommer att behöva fortsätta att vänta upp till ytterligare XNUMX XNUMX år för att dra full nytta av detta påstådda symboliska jubileum.

(Klicka på länkarna för en fullständig skriftlig undersökning av ämnen i Mänsklighetens hopp för framtiden, Den stora folkmassan, Gid Jerusalem faller 607 f.Kr.?  och Matteus 24.)

Punkt 16 fortsätter att hävda: "Under tusenårsperioden kommer Jesus och hans korulärer att hjälpa till att höja mänskligheten till perfekt fysisk och andlig hälsa. ” Som framgår flera gånger tidigare i artiklar på denna webbplats har detta påstående om att ta lång tid att nå perfektion (upp till tusen år för dem som överlever Armageddon) inga fasta skäl i skriften och återigen är det bara antaganden och spekulation.

När studiens artikel avslutas med tre otillfredsställande avsnitt om våffla, låt oss istället granska vad vi vet att Bibeln säger om vår utlovade befrielse från synd och död.

Hela Romare 8 är värt en noggrann läsning och meditation, men låt oss lyfta fram romare 8:11:

"Om nu, andan hos honom som uppväckte Jesus från de döda bor i DIG, kommer han som väckte upp Kristus Jesus från de döda också att göra DIN dödliga kroppar levande genom hans ande som bor i DIG."

Detta är vår första punkt: Gud avser att återupprätta vår ”Dödliga kroppar”.

Romare 8: 14-15 säger:

”För alla som leds av Guds ande, dessa är Guds söner. 15 Ty DU mottog inte en anda av slaveri som orsakade rädsla igen, men DU fick en anda av adoption som söner ”.

Om vi ​​strävar efter att öva andens frukter, är vi Guds barn istället för Djävulens barn. (Johannes 8:44). Det står också: "Alla som leds eller föras av Guds ande är Guds söner". Detta påminner oss om Jesu ord i Johannes 6: 44,65 att ingen kunde komma till Jesus om inte hans far drar dem. Dessutom att dessa kommer att återuppstå den sista dagen, inte vid någon annan tidpunkt.

2 Kor 1: 22-23 talar om att den Helige Ande är ett tecken på vad som kommer att hända i framtiden när det säger:

”Men den som garanterar att DU och vi tillhör Kristus och han som har smort oss är Gud. 22 Han har också lagt sitt sigill på oss och har gett oss tecknet på det som kommer, det vill säga andan, i våra hjärtan ”. (Se även 2 Kor 5: 5, Efesierna 1:14).

Detta är vår andra punkt: Enligt romarna var symbolen för den framtida adoptionen som Guds barn.

Romare 8:23 är därför vettigt när det står:

"Inte bara det, utan vi själva också som har första frukt, nämligen andan, ja, vi själva stönar inom oss själva, medan vi allvarligt väntar på adoption som söner, frigöring från våra kroppar med lösen".

Observera att Skriften talar om antagandet som en framtid, vid den tidpunkt då de fullständiga fördelarna med lösgörelsen tillämpas.

Tredje punkten: Thans sanna befrielse är i framtiden när evigt liv ges.

I Johannes 6:40 berättade Jesus för alla sina lyssnare:

”För detta är min fars vilja, att alla som ser sonen och utövar tro på honom ska ha evigt liv, och jag kommer att återupprätta honom på sista dagen”. (Johannes 10: 24-28).

Rom 6:23 påminner oss om:"

För den lön som synd betalar är döden, men den gåva som Gud ger är evigt liv av Kristus Jesus, vår Herre. ”

Samma kapitel påminner oss också om att genom att acceptera Jesus befriades vi från synd i den meningen att vi inte längre är begränsade till att få den enda belöningen för synd, död, utan i stället ha möjlighet att uppståndelse till evigt liv.

Kanske kan vi avsluta detta avsnitt med Galaterna 5: 4-5 som påminner oss:

”DU är skild från Kristus, vem du än är som försöker förklaras rättfärdig genom lag; DU har fallit ifrån hans oförtjänta vänlighet. 5 För vår del väntar vi genom ande ivrigt på den hoppade rättfärdighet som ett resultat av tro ”.

Slutsatser

I stället för alltför att betrakta oss själva med att hitta något symboliskt jubileum i Skriften, kan vi inte bättre utnyttja vår tid genom att arbeta i harmoni med andan för att manifestera andens frukter? (Galaterna 5: 22-23)

Låt oss inte fångas ut av ”de falska bröderna som tystes in, som smyckade in för att spionera på vår frihet som vi har i förening med Kristus Jesus, så att de helt kan förslava oss” (Galaterna 2: 4).

På detta sätt kommer vi att vara i linje med sann frihet när Jesus tar med sig Armageddon.

Vi lämnar det sista ordet till James 1: 25-27:

”Men den som kikar in i den fullkomliga lagen som tillhör friheten och som kvarstår i den, denna [man], för han har blivit, inte en glömsk lyssnare, utan en görare av arbetet, kommer att bli lycklig i sitt arbete [ Det]. 26 Om någon för sig själv verkar vara en formell dyrkare och ändå inte tyglar tungan utan fortsätter att lura sitt eget hjärta, är den här formen för dyrkan meningslös. 27 Den form av tillbedjan som är ren och oförädlad ur vår Guds och Faders synvinkel är denna: att ta hand om föräldralösa och änkor i deras trängsel och att hålla sig utan fläck från världen ”.

____________________________________________

[I] "Om sådana tolkningar verkar långtgående kan du förstå dilemmaet. Människor kan inte veta vilka bibelräkningar som är skuggor av saker som kommer och vilka inte. Den tydligaste kursen är denna: Där skrifterna lär att en individ, en händelse eller ett objekt är typiskt för något annat, accepterar vi det som sådant. Annat, vi borde vara motvilliga att tilldela en antitypisk applikation till en viss person eller konto om det inte finns någon specifik skriftlig grund för att göra det." (w15 3 / 15 s. 17)

Tadua

Artiklar av Tadua.
    3
    0
    Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
    ()
    x