”De som vet ditt namn kommer att lita på dig; du kommer aldrig att överge dem som söker dig, o Jehova. ” - Psalm 9:10

 [Från ws 12/19 s.16 Studera artikel 51: 17 februari - 23 februari 2020]

För att få dig att tänka på om organisationen för Jehovas vittnen är Guds folk på jorden, vill vi föreslå att du läser den här artikeln från arkiv på denna webbplats som diskuterar mycket relevant information om detta ämne.

https://beroeans.net/2016/06/19/the-rise-and-fall-of-jw-org/

Detta framhävs eftersom det finns ett par ställen där påståendet görs genom ord och sammanhang att medlemmarna i Jehovas vittnens organisation är Guds folk. Avsnitten är 4 & 6.

Det finns goda råd i punkt 3 när det står ”Vi måste spendera tid på att lära oss om Jehova och hans underbara egenskaper. Först då kan vi börja förstå vad som motiverar honom att tala och agera. Det hjälper oss att urskilja om han godkänner våra åsikter, beslut och handlingar.

Emellertid kommer inkompetensen eller medvetet misstag av författaren till Vakttorns artikeln kort därefter i punkt 5, där det står "När han var cirka 40 år valde Moses att ansluta sig till Guds folk, hebréerna, snarare än att bli känd som ”son till Faraos dotter”.  Detta verkar vara en avsiktlig felaktig beskrivning för att försöka göra den punkt som organisationen önskar, att föreslå att vi ska gå med eller stanna hos organisationen som påstår sig vara Guds moderna människor.

Vad är fel? Jehova hade ingått ett förbund med Abraham. 17 Mosebok 8: XNUMX visar att det var "Och jag kommer att genomföra mitt förbund mellan mig och dig och ditt frö efter dig i enlighet med deras generationer för ett förbund till obestämd tid, för att bevisa mig själv Gud för dig och ditt frö efter dig. "

Gud hade bestämt att han ville att Abrahams avkomma skulle vara hans folk, men Abrahams avkommor hade ännu inte gått med på att bli hans folk. Detta hände inte förrän nationen Israel var vid Sinai-berget. Exodus 19: 5-6 bekräftar detta när det gäller ”Och nu om DU strikt följer min röst och verkligen håller mitt förbund, så är DU kommer säkerligen bli min speciella egendom av alla [andra] människor, för att hela jorden tillhör mig. 6 Och ni själva kommer att bli för mig ett kungarike av präster och en helig nation. ' Detta är orden som du ska säga till Israels söner. ””. Lägg märke till att Israel vid denna tidpunkt fortfarande blev Guds speciella egendom fortfarande.

Det är 24 Mosebok 3: XNUMX som visar när de accepterade att vara hans folk. ”Då kom Mose och berättade för folket alla Jehovas ord och alla rättsliga beslut, och hela folket svarade med en röst och sade: ”Alla de ord som Jehova har talat är vi villiga att göra”.

Dessa händelser med att acceptera att vara Guds nation ägde rum cirka 40 år efter den tid som anges i punkt 5. Dock är inte bara tidpunkten felaktig. Den enda information som det citerade skriften i Hebreerbrevet 11:24 berättar för oss är att han vägrade att kallas Pharoahs dotter. Det säger ingenting om förening. Dessutom gör inte berättelsen om Exodus 2: 11-14. Det var förrän hans återkomst som Guds utsedda ledare vid 80 års ålder, hade han möjlighet att ansluta sig till hebreerna.

Punkterna 7-9 påminner oss om att "Moses fortsatte att lära sig om Jehovas egenskaper och göra hans vilja ”. Han såg Guds medkänsla, kraft, tålamod och ödmjukhet.

Punkt 10 berättar ”För att känna Jehova väl måste vi inte bara lära oss om hans egenskaper utan vi måste också göra hans vilja. Jehovas vilja idag är att ”alla slags människor ska räddas och få en korrekt kunskap om sanningen”. (1 Tim. 2: 3, 4) Ett sätt att göra Guds vilja är att lära andra om Jehova ”.

Det som måste betonas är att för att lära andra noggrann kunskap måste vi ta allvarliga åtgärder och undersöka ordentligt för att säkerställa att vi undervisar om sanningen. Apostlagärningarna 17:11 påminner oss om nyckeln, "granskar noggrant skrifterna dagligen om dessa saker var så ”. Vi måste också alltid vara "redo att göra ett försvar inför alla som kräver av DIG en anledning till hoppet i DIG, men gör det tillsammans med ett mildt humör och djup respekt. ” (1 Peter 3:15). Vi kan helt enkelt inte försvara det oförsvarliga.

Punkt 11 anspråk ”Vi ser direkta bevis på Jehovas medkänsla när han leder oss till dem som har rätt hjärtsjukdom. (Johannes 6:44; Apostlagärningarna 13:48) ”. Detta påstående är inte unikt. Alla kristna religioner kan och många kan berätta om händelser där Gud guidade människor till sin tro. Antingen är alla dessa berättelser sanna, i vilket fall verkar Gud inte bry sig om vilken kristen religion någon går med, eller ingen av dem är sanna. Det finns inget särskilt eller unikt med organisationens påståenden som skiljer dem från andra religioner på detta sätt.

Men vi skulle inte förneka att Jehova visar medkänsla, trots allt påminner oss om Rom 5: 8Men Gud rekommenderar sin egen kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare.

Punkt 11 påstår också ”Vi ser kraften i Guds ord som fungerar när vi ser dem vi studerar med bryta sig loss från dåliga vanor och börja klä sig på den nya personligheten. (Kol 3: 9, 10) ”. Tyvärr tycks den nya personligheten för majoriteten vara en faner av en snarare än någon verklig förändring. Hur många vittnen vet du som arbetar regelbundet med en eller flera av andens frukter? Det verkar glömmas när dopet äger rum. Vi måste också pausa och tänka på oss själva, snarare än att bara peka fingret. Arbetar vi med dessa livsviktiga aspekter av våra kristna liv, eller är vi också offer för den ständiga propagandan att predikning är det viktigaste och att kristna egenskaper får en andra plats och sedan tyst glömda?

Samma stycke hävdar också "Och vi ser bevis på Guds tålamod eftersom han ger många på vårt territorium många möjligheter att lära sig om honom och bli frälsta. 10: 13-15” .  2 Peter 3: 9 påminner oss om att Gud är tålamod beror på "Han är tålamod med dig eftersom han inte önskar att någon ska förstöras utan önskar att alla ska uppnå omvändelse". Detta betyder också att de vittnen som verkligen älskar Gud och strävar efter att utöva sanna kristna principer också har tid och möjlighet att vakna upp till lögn och manipulation av organisationen.

Även i detta annars uppmuntrande stycke (13), som säger "Vad är lektionen för oss? Oavsett hur länge vi har tjänat Jehova, borde vi aldrig ta vår relation med honom för givet. Ett av de mest uppenbara sätten att bevisa att vi värdesätter vår vänskap med Gud är genom att prata med honom i bön ”, kan du upptäcka den subtila felinformationen? Som vi har påpekat många gånger döljer organisationen det verkliga hoppet från sina följare. Vad sa Jesus i Matteus 5: 9 i bergen? ”Lyckliga är de fredsamma, eftersom de kommer att kallas ”Guds söner”.

Jesus varnade för att hindra andra från att komma in i kungariket och bli Guds barn i Matteus 23:13 när han sa "Ve dig, skriftlärde och fariséer, hycklare! eftersom DU stänger himmelriket inför människor; för ni själva går inte in, och ni tillåter inte heller de som är på väg in ”.

Punkt 16 är fördelaktig utan några fel. Den säger korrekt: ”David blev uppmuntrad att skriva:” Himlen förkunnar Guds ära; himlen ovan förkunnar hans händers verk. ” (Ps.19: 1, 2) När David reflekterade över hur människor skapades såg han Jehovas underbara visdom fungera. (Ps. 139: 14) När David försökte förstå Jehovas gärningar kände han sig ödmjuk. (Ps. 139: 6 ”

För att sträva efter att dela med våra läsare några av dessa underbara trosinspirerande fakta om det fantastiska universum vi lever i kommer vi att publicera en serie artiklar som belyser vetenskapliga upptäckter som förklarar Guds ära.

Punkt 18 handlar om hur David trodde att Jehova hade hjälpt honom vid många tillfällen. Detta tas sedan som ett prejudikat att Jehova kommer att hjälpa oss på samma sätt idag. Vad man inte tänker på och påpekar är att David hade valts ut av Gud till den framtida kungen av Israel, och i många aspekter att vara en skugga av Jesus Kristus, såväl som en förfader till Jesus och därigenom ge honom den lagliga rätten att vara kung.

Vi kan därför inte bara förvänta oss att Jehova ska stödja oss på samma sätt, eftersom i allmänhet utarbetandet av hans storslagna syfte för jorden inte är någonstans lika beroende av oss, (om inte alls), jämfört med David.

Han kan göra det, och i så fall ska vi vara tacksamma, men vi bör inte förvänta oss det.

Slutligen, efter att ha gjort poängen flera gånger att vi kan Guds vänner, förvirrar det problemet genom att ge ett blandat budskap. I punkt 16 står det ”Då kommer varje ny dag att vara full av lektioner om din kärleksfulla far. (Rom 1:20) ”. Sedan i punkt 21 avslutas artikeln med att ange "När vi modellerar vår personlighet efter hans, bevisar vi att vi är hans barn. - Läs Efesierbrevet 4:24; 5: 1 ”..

Är detta för att försöka förvirra granskare av artiklarna om Vakttornet, eller är det för att förvirra rang och lämna vittnen genom att försöka ha det båda sätten? Oavsett anledning är det ett motsägelsemeddelande. Organisationen kan inte sitta på staketet och hävda det båda vägarna.

När det gäller en relation kan vi bara vara den ena eller den andra, vi är antingen söner (Guds barn) eller vänner. Även om de försöker hävda att du kan vara bästa vänner med din far, är verkligheten att det närmaste förhållandet och det som skulle och bör ta första plats är det familjära förhållandet, det att vara en son eller dotter, som har den permanenta relation. Du kan sluta vara vänner med någon, men du är alltid din fars son eller dotter.

Avslutningsvis en mycket blandad studieartikel den här veckan. Några bra poäng, några förvirrande poäng och andra tydligt fel poäng.

Tadua

Artiklar av Tadua.
    11
    0
    Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
    ()
    x