Yttrande av Beroeans Creed

Vi vet alla nu förkortningen PIMO[I] för oss som är vakna för organisationens missnöje och våregetiska metod för skrifttolkning, men ändå förblir i församlingen av en allmän anledning - rädslan för förlust. Vi kan inte underskatta denna rädsla för att förlora all kontakt med familj och vänner på grund av organisationens extrema avskräckande politik, och föreslå att denna rädsla inte är välgrundad och inbäddad i alla dopade Jehovas vittnen.

Det är exakt vad organisationen har räknat med för kontroll under årtionden. Vi kan vara förtroliga med att de som är vakna (PIMO) och förblir i församlingen är åtminstone irriterande för det styrande organet, och i deras sinnen potentiellt det enda verkliga hotet i församlingen som ett "vildkort" kan de inte förutsäga eller kontrollera.

Uttrycket "ut ur cellen, men fortfarande i fängelset" - och för en del som väntar på avrättning (disfellowshipping) - är handla om för PIMO: er i denna situation. Vi kan anta antalet medlemmar på den här webbplatsen med hjälp av alias att de förmodligen är PIMOs själva (med undantag, naturligtvis) och som många av oss upplever några av samma övergångssteg oavsett vad som var den trigger som började enskilda PIMO resor.[II]

De som har lämnat organisationen antingen genom att bleka eller genom disassociation / disfellowshipping har för det mesta neutraliserats, med liten, om någon, påverkan på aktiva medlemmar i församlingen genom att inte kunna avslöja organisationens smutsiga tvätt. Således är det onda geniet bakom den beryktade extrema avskräckande politiken där ursäkten att ”hålla församlingen ren” baserad på 1 Korinter 5: 9-13 överdrivet[III] att tystna alla medlemmar som till och med tänker ställa frågor. I det kollektiva hjärnan hos det styrande organet uppfattas detta som utmanande för deras självutnämnda Guardians Of Doctrine[IV] status.

PIMO: er är därför ett verkligt hot, särskilt de som är aktiva i församlingen som blir inkognito-aktivister.

Resan

"Det är nödvändigt för människans lycka att han är mentalt trogen mot sig själv, otrohet består inte i att tro, eller i att inte tro, det består i att bekänna sig att tro på det han inte tror."

Thomas Paine

De av oss som nu befinner oss här som PIMO-förhållanden verkligen hänför sig till Paines ord och brottas med detta dagligen när vi uppskattar ännu mer 1 Tessaloniker 5:21, 1 Korintierbrevet 4: 6 och Apostlagärningarna 17:11 när vi läser Vakttornslitteratur eller deltar möten.

Många har personligen upplevt, upplever för närvarande eller åtminstone kan relatera till följande händelseföljd på resan till PIMO.

Initialt kognitiv dissonans sparkar in. Idén att "det här kan inte vara sant, det kommer från APOSTATES!"

Rädsla att först vara illojal mot det styrande organet och sedan mot Kristus och Jehova. (Det är en sorglig sekvens av steg.)

Chock och överraskning när du grävar djupare efter den fasta, dokumenterade bevisningen (FN: s icke-statliga organisationer, skandaler för övergrepp mot barn, etc.)

Hög ångest, depressionoch till och med tankar om självmord. Särskilt om vi ägnar oss åt det styrande organet som den trogna och diskreta slaven; lita på dem helt.

Paranoia om att bli utsatt för att till och med läsa det som anses som avfallsmaterial blir allt konsumtivt.

Förtvivlan att du är ensam med inte en vän eller familjemedlem att lita på.

Konstant mental ångest reglerar varje vakande ögonblick. (Såvida man inte har upplevt detta, är det svårt att beskriva eller förstå.)

Extrem ilska på allt och alla som är anslutna till organisationen.

Förlust av tro. Vissa krossar till och med Gud helt och hållet från tankar om hur "kunde han ha låtit mig lura så?"

Söka på nätet och i allmänhet hamnar på webbplatser för andra arga ex-vittnen som hjälper till att mata deras ilska och så småningom inse att vissa har lagt ut sitt hat i över 20 år. NEJ TACK!

Andlig limbo. Rädslan för förlust intensifieras; kognitiv dissonans går tillbaka till att skydda förnuftet. Tankeprocessen går så här: Jag kan inte lämna. Men om jag stannar kvar det som jag har upptäckt som en splint i mitt sinne. Det finns ingen återvändo. Du kan inte lossa en klocka.

Den nya verkligheten. Tyst kompromisser görs. Sinnet börjar dela upp allt. PIMO: s dubbla liv är nu i rörelse. Du utför ständigt mental gymnastik för att motivera varför du ska göra detta.

Slutligen finns det de av oss som har accepterat PIMO-villkoret för närvarande, eftersom vi vägrar att betala "pund köttet" för att lämna, som organisationen kräver - eller kan det finnas ytterligare ett skäl?

"Vad händer då?" du säger. Tänk om du vill att vi kan anta en ny förkortning. I stället för PIMO, varför inte PISA: fysiskt in, skriftligt vaken. De som väljer att vara PISA gör det så att de kan hjälpa familjen och nära och kära att vakna; åtminstone fram till den dagen de inte längre tål det eller utsätts.

Du kanske känner att det är en hög ordning. Tanken med nästa artikel är att diskutera det genom att utveckla den nya PISA-tankegången. Vi kan titta på tekniker och metoder för att åstadkomma vår andliga aktivism medan vi förblir undercover. (Matt. 10:16) Detta kommer åtminstone vara en plats för PISAs att erbjuda åsikter och upplevelser som en del av den växande stora mängden PISAs inom organisationen.[V]

________________________________________________________

[I] Fysiskt in, mentalt ut. Det bör noteras att de som framgångsrikt lämnat organisationen kan se PIMOs på ett negativt sätt, och resonerar att dessa kvarstår på grund av rädsla för människan. De kan förneka dem som stödja en kult, sprida lögner eller via ett sortiment av andra förolämpningar.
[II] Detta kan vara svårt, om inte omöjligt för de flesta att åstadkomma. Resultatet är att många bara sliter av bandstödet, frigör sig oavsett kostnad och vi borde inte döma dem.
[III] För att klargöra, till och med att tillämpa JW: s avskräckningspolicy på de synder som beskrivs i Korintierna översteg betydelsen av Paulus ord, och Jesu vägledning i Matteus 18: 15-17.
[IV] Guardians of Doctrine är en term som Geoffrey Jackson använde under sitt vittnesmål vid ARC: s utfrågningar för att beskriva den centrala rollen för det styrande organet.