"I slutet av tiden kommer kungen i söder att engagera sig med honom [kungen i norr] i en pressning." Daniel 11:40.

[Från ws 05/20 s.2 6 juli - 12 juli 2020]

Den här artikeln om vakttornet koncentrerar sig på Daniel 11: 25-39.

Den påstår sig kunna identifiera norra kungen och söderkungen från 1870 till 1991.

Vi tar inget problem med förståelsen i punkt 4 som säger "Titlarna ”kung av norr” och ”kung i söder” gavs ursprungligen till politiska makter belägna norr och söder om det bokstavliga landet Israel. Varför säger vi det? Lägg märke till vad ängeln som levererade meddelandet till Daniel sa: ”Jag har kommit för att få dig att förstå vad som kommer att hända ditt folk under den sista delen av dagarna. ” (Dan. 10:14) Fram till pinsen 33 e.Kr., var den bokstavliga nationen Israel Guds folk. ”

Vi tar inte heller upp följande del i samma stycke: "identiteten för kungen i norr och kungen i söder förändrades med tiden. Trots detta förblev flera faktorer konstanta. Först samverkade kungarna med Guds folk [Israel] på ett betydande sätt. .... För det tredje deltog de två kungarna i en maktkamp med varandra. ”

Det påstående 2nd faktor är svårare att underbygga. Dessa kungar visade att de älskade makt snarare än människor, men eftersom de inte kände Jehova är det obestridligt att säga ”de visade genom sin behandling av Guds folk att de hatade den sanna Guden, Jehova. ” Du kan inte riktigt hata det du inte vet.

Vakttornet är därför korrekt när han säger att Daniel 10:14 avser nationen Israel eller den judiska nationen, och vad som kommer att hända under dess sista dagar, det judiska systemets tid på slutet, men detta skrift talar inte om slutet av dagar, den sista dagen, domens dag.

Det vi gör problem med är uttalandet i punkt 1 som hävdar: "Vad har den närmaste framtiden för Jehovas folk?" Vi behöver inte gissa. Bibelns profetior ger oss ett fönster genom vilket vi kan se stora händelser som kommer att påverka oss alla ”.

Ändå är gissning exakt vad de gör. För det första har de inget bevis på att de är Jehovas folk, bara ett osubjekt som påstås. Dessutom ignorerar de den varning Jesus gav om sådana människor som de som hävdar att de förstår bibelns profetier som uppfylls, och kan därför påstås förstå de framtida profetiorna om dessa profetior verkligen fortfarande väntar på uppfyllelse.

Vad sa Jesus? Matteus 24:24 registrerar Jesu ord ”För falska salvade [Kristus] och falska profeter kommer att uppstå och kommer att ge stora tecken och underverk för att, om möjligt, vilseleda, även de utvalda. Se! Jag har varnat dig. Därför, om folk säger till dig: Titta! Han är i de inre kamrarna, [eller, han är redan osynlig närvarande], tror det inte. För precis som blixtnedgången kommer ut från östra delar och lyser över till västra delar, så blir människans Son närvaro. ”

Ja, belysning kan lysa upp hela himlen även på den mörkaste natten och vara så ljus att den kan väcka oss genom mörkläggningsgardiner och slutna ögon. ”Då kommer människans son att visas i himlen, och sedan kommer alla jordens stammar att slå sig själva i klagande, [eftersom de kan se och vet vem som har kommit], och de kommer att se människosonen komma på himmelens moln. ”

Trots denna varning från Jesus tar artikeln sedan ett hopp genom att anta att Guds folks identitet när det gäller denna profetia, förändrades någon gång i det förflutna, bara på grund av att den judiska nationen som helhet förkastades i det sena århundrade. Det är verkligen lätt att komma till sådana slutsatser om vi inte tittar på skrifterna i sammanhang och tittar ordentligt på översättningen.

Att ignorera sammanhanget (resten av profetian från kungen i norr och kungen i söder) och vilja ha en framtida uppfyllande som man kan försöka gissa när Armageddon kommer kommer att innebära att organisationen, som vissa andra religioner, då tillämpa eisegesis för att förstå. Det betyder att de är övertygade om att denna profetia av Daniel hänför sig till världssituationen idag och därför bara försöker förstå profetian i det sammanhanget.

Organisationen sträcker därför trovärdighet genom att försöka identifiera Nordkungen och Sydkungen under 19th, 20th och 21st Århundraden. Det resonemang som anges är det "Från och med 1870 började Guds folk organisera sig som en grupp". Sammanfattningsvis, på grundval av att Jehovas vittnen är Guds organiserade grupp människor idag på jorden, (vilket är ett obevisat påstående), identifierar de sedan Storbritannien som kung i söderna tillsammans med USA. Detta kan effektivt ses som förklädnad nationalism, särskilt när organisationen startade i USA och kort därefter i Storbritannien.

Låt oss alla, istället för att hoppa till slutsatser, ta en djupare titt på sammanhanget av Daniel 11: 25-39, eftersom Bibeln vanligtvis hjälper oss att förstå genom sammanhanget, snarare än att välja ut en skrift på egen hand.

Innan du läser denna jämförelse, läs igenom följande artikel, som är en referensutredning om profetian i Daniel 11 och Daniel 12, vanligtvis benämnd kungen i söder och kungen i norra profetian. Du kanske eller kanske inte håller med om alla dess slutsatser, men det ger en undersökning av sammanhanget, hela profetian och miljön där den gavs och många historiska referenser. I själva verket hade författaren inte den förståelse som man nått i artikeln förrän han gjorde forskningen för sig själv och tittade på hela profetian i sammanhang och historia, i synnerhet berättelser om perioden av Josephus.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

Punkt 5 ger oavsiktligt vikt till den förståelse som ges i den länkade artikeln, att profetian endast gällde Israel. Sammanfattningsvis säger Vakttorns artikeln att kristendomen blev frånfallen i 2nd århundrade ”Tills sent 19th århundradet fanns det ingen organiserad grupp av Guds tjänare på jorden. ” Därför kunde profetterna från kungen i söder och kungen i norr inte tillämpas på härskare och riken under den tiden, eftersom det inte fanns någon organiserad grupp av Guds folk för dem att attackera !!!

Var i profetian, verkligen, var i Bibeln står det att bristen på en organisation innebar en paus i uppfyllandet av profetian? Sök i Bibelens NWT 1983-utgåva efter orden "Organiser", "Organiserad" och "Organisation". Du kommer bara att kunna ta fram bara två referenser, varken som har något att göra med Israels nation eller dess ersättning.

Faktum är att under hela den tid som började från återvändandet från den babyloniska förvisningen till nationens förstörelse under det sena första århundradet, den enda gången Israel hade någon organisation överhört under makkabeernas styre (Hasmonean Dynasty) från cirka 140 f.Kr. till 40 f.Kr., bara 100 år av de 520+ åren som omfattas av Daniel 11 och Daniel 12, och den perioden diskuteras inte i profetian, bara hur det kom till och hur det slutade.

Det största problemet med Vakttorns artikeln är att hela förståelsen som ges är baserad på att organisationen för Jehovas vittnen är Guds utvalda folk. Om de inte är Guds utvalda folk, faller hela tolkningen. En mycket skakig grund att förstå skrifterna.

Så bara för att upprepa, säger artikeln att vi kan identifiera kungen i norr och kungen i söder under de senaste 140 udda åren, genom hur de påverkade Jehovas vittnen.

Låt oss då undersöka hur kungarna i norr och kungarna i söder, som organisationen föreslår, har påverkat Jehovas vittnen.

I punkterna 7 och 8 påstås identifiera kungen i söder som USA och Storbritannien. Ser du att det inte finns några bevis för hur de påstås ha påverkat antingen det naturliga Israel eller Jehovas vittnen? Den enda grunden för identifiering verkar vara på grundval av att Storbritannien besegrade Frankrike, Spanien och Nederländerna, en tolkning av Daniel 7, inte Daniel 11, och att den angloamerikanska världsmakten samlade "en mycket stor och mäktig armé" Daniel 11 : 25. Det är allt.

Punkterna 9-11 hävdar att identifiera norra kungen som det tyska imperiet på grundval av att det beror på att det utmanade den angloamerikanska världsmakten och var den näst mäktigaste nationen vid den tiden.

I punkt 12 anges att den påstådda kungen i norr är sådan för att de brittiska och amerikanska regeringarna satt i fängelse bibelstudenterna som vägrade att slåss. Det fanns andra grupper och individer som också vägrade att slåss, men dessa ignoreras.

I punkt 13 nämns förföljelsen av Jehovas vittnen av Hitler. ”Motståndarna dödade hundratals Jehovas folk och skickade tusentals fler till koncentrationsläger. Dessa händelser förutsades av Daniel ”. Om vi ​​letar efter en storskalig attack på Guds folk av Hitler, varför ignorera de miljoner judar som mördades, av Hitlers dödsgrupper och utrotningsläger? Studiens artikel hävdar också, "Kungen i norr kunde" förhälsa helgedomen "och" ta bort det ständiga inslaget "genom att allvarligt begränsa Guds tjänares frihet att berömma Jehovas namn offentligt. (Dan. 11: 30b, 31a) “.

Hittills är identifieringen baserad på tre tvivelaktiga påståenden:

 1. Organisationen som idag kallas Jehovas vittnen är Guds folk och var utvald som sådan på 1870-talet.
 2. Några medlemmar sattes i fängelse för att ha vägrat militärtjänst under första världskriget (mycket högre än andra samvetsgranna invändare)
 3. Förföljelsen av organisationen av Hitler (vars förföljelse kan ha delvis provocerats av domare Rutherfords stickande brev till Hitler, och vars antal blekar till obetydlighet tillsammans med utrotningen av judarna)

Punkt 14 ändrar sedan identifiering av kungen i norr till Sovjetunionen

Tvivelaktiga krav nr. 4:

Kungen i norr byter till Sovjetunionen, eftersom de förbjöd predikningsarbetet och skickade vittnen i exil. Detta trots att vittnen inte togs ut för specialbehandling. Den kommunistiska regimen behandlade alla grupper som motsatte sig dess ideologi på samma sätt.

Tvivelaktiga krav nr. 5:

Vi har sedan påståendet (punkterna 17,18) att "Det motbjudande som orsakar öde" är FN, varav Vakttornsorganisationen blev en icke-statlig organisationsmedlem. FN identifieras som "den äckliga saken ”, inte för att det "Orsakar öde", men för att det hävdar att det kan ge världsfred. Kan du se logiken och fullständig, fullföljande till och med den partiella frasen som tas ur sammanhanget av "Det motbjudande som orsakar öde"? Det kan jag verkligen inte.

När det gäller applikationen är det en ren tillverkning när det står, "Och profetian säger att det motbjudande" orsakar öde "eftersom FN kommer att spela en nyckelroll i förstörelsen av all falsk religion". Var talar profeten om Daniel 11 om förstörelsen av alla falska religioner? Ingenstans !!! Detta verkar vara något importerat från organisationens tolkning av Uppenbarelseboken.

Så har FN haft någon effekt på organisationen av Jehovas vittnen? Annat än att bekräfta att organisationen är en hycklare och var medlem i den "motbjudande saken", ingenting. [I]

Så hur är denna identifikation korrekt när den inte har haft någon effekt på de som påstår sig vara Guds folk. Nationernas förbund och FN har haft mycket mer effekt på nationen Israel under de 20th århundradet än på Jehovas vittnen.

(OBS: Vi föreslår inte att profetian uppfylls idag utan att Israels naturliga nation istället för organisationen)

Följande veckas Vakttornsstudie kommer att försöka förstå vem som är kungen i norr i dag (på grund av Sovjetunionens kollaps 1991) !!!

Fotnot:

För de som är intresserade av att bekräfta organisationens exakta tolkning av Daniel 11-profetian är följande resurser till stor nytta:

De viktigaste källorna till organisationerna som lär ut Daniel 11 finns i ”Din vilja görs på jorden”, kapitel 10[II]och "Var uppmärksam på Daniel's Prophecy" (dp), kapitel 11 (finns i WT-biblioteket på mobil och pc).

I boken ”Daniels profetia” i kapitel 13, från avsnitt 36-38, kan du märka en fullständig frånvaro av att försöka matcha de händelser de belyser med profetian i Daniel. Varför?

Organisationen ger ingen anledning till varför Daniels profetia (i kapitel 11), allt om det judiska landet hoppar plötsligt cirka 2,000 år in i framtiden.

[I] Se https://beroeans.net/2018/06/01/identifying-true-worship-part-10-christian-neutrality/ för en granskning av Vakttorns organisationens engagemang i FN.

[II] Boken "Din kommer att göras på jorden" kapitel 10 finns i WT 12/15 1959 p756 para 64-68, som finns i PC WT-biblioteket.

Tadua

Artiklar av Tadua.
  14
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x