"Han kommer helt fram till sitt slut, och det kommer ingen hjälper för honom." Daniel 11:45

[Studie 20 från ws 05/20 s.12 13 juli - 19 juli 2020]

Det enkla svaret är INGEN.

Se denna artikel som undersöker Profetian av Daniel 11 och Daniel 12 i dess bibliska och historiska sammanhang utan någon förutbestämd agenda.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

Denna artikel om vakttorns studie är mycket grunt i detalj, men vi kommer att lyfta fram några få punkter.

Punkt 1 öppnas med ”VI HAR fler bevis än någonsin förut för att vi lever i slutet av de sista dagarna av detta system av saker”. Denna studieartikel misslyckas emellertid inte med någon av dessa bevis. (Kanske hänvisar de till artikeln utan studier innan denna studieartikel med titeln ”Konkurrenter i tiden för slutet).

Denna studieartikel innehåller bara en mer spekulativ tolkning av Daniel 11 baserad på ett obevisbart påstående om att organisationen är Guds moderna folk och ett försök att binda in en annan profetia, Gog of Magog, som väljs som en sluttidsprofeti, utan någon förslag från skrifterna att dess uppfyllande skulle vara tusentals år senare.

 • Nationen Israel hade en tydlig mirakulös manifestation från Jehova vid Sinai-berget och Röda havet.
 • Organisationen har inte haft någon sådan mirakulös manifestation från Jehova, med vilken de kan väljas utan tvekan.

Bland bröderna och systrarna under de senaste åren hade det varit mycket spekulationer om att kungen i norr skulle identifieras som Kina av organisationen.

I punkt 4 enligt organisationen sägs det dock vara Ryssland och dess allierade. Varför? Eftersom "det styrande organet identifierade Ryssland och dess allierade som kungen i norr ”. Det styrande organet har baserat sin identifiering på det faktum att Ryssland har förbjudit predikningsarbetet för att de förföljer vittnen, för att de har tävlat med den angloamerikanska axeln och för att de påstås hatar Jehova och hans folk.

Detta är ett övergripande uttalande utan motivering. Den ryska regeringen är kanske inte den trevligaste av regeringarna, men vilka bevis finns det för att den hatar Jehova, och det skulle vara orättvist att säga att de hatar de laglydiga vittnen. De ser emellertid organisationens läror som ett hot mot medborgarnas välbefinnande och har därför förbjudit dem som extremister.

Påstås enligt punkt 9 “kommer in i dekorationslandet”Är förföljelsen som utmätas till ryska vittnen. ”Vidare konfiskerade han vårt filial i Ryssland såväl som Kingdom Halls och Assembly Halls. Efter dessa åtgärder identifierade det styrande organet Ryssland och dess allierade som kungen i norr. ”

Punkt 14 antyder att Gog från Magog-landet snart kommer att inleda en attack mot organisationen (eftersom den påstår sig vara Guds utvalda folk).

Gog of Magog

Hur skulle du svara? Är Gog of Magog

 • Ryssland [I]
 • Prince of Demon Origin [II]
 • 8thDemon Prince [III]
 • Satan djävulen [IV]
 • En koalition av nationer [V]

Gog of Magog har varit alla ovanstående 5 olika identiteter, visserligen vid olika tidpunkter, enligt organisationen. Gog of Magog sade vara Ryssland 1880, medan den nuvarande förståelsen är en koalition av nationer (2015). Redan innan jag vaknade till de lögner som jag lärde ut kunde jag aldrig förstå hur Gog of Magog kunde vara Satan djävulen, läran under de senaste 50 åren.

Ändrar Jehova hans åsikt så drastiskt och kommunicerar det så ofta? Titus 1: 2 säger “Gud, som inte kan ljuga”. Att ge 5 olika identiteter betyder att om man har rätt så var det lögner eller felaktig identitet vid de andra fyra tillfällena. Så hur kan dessa läror komma från Gud? Det är uppenbart att de är läror från män utan inspiration.

Vad var Magog?

Magog var en plats i centrala Turkiet i forntida tider. Den fick sitt namn efter en riktig person. När vi undersöker avsnittet i Esekiel 38 finner vi följande intressanta punkter.

 • Ezekiel 38: 1-2 talar om Gog från Magog-landet, men märk vem han är: "Chefen för Meshech och Tubal"(Esekiel 38: 3). Dessa var två av Jafeths söner, liksom Magog.
 • Vidare, i Esekiel 38: 6, står det: "Gomer och alla dess band, huset till Togarmah i de avlägsta delarna av norr" nämns. Togarmah var en son till Gomer, Jafeths förstfödde.
 • Några vers senare nämner Esekiel 38:13 “Köpmännen i Tarshish” en son till Javan son till Jafeth.
 • Därför, eftersom den verkliga Gog of Magog levde mycket tidigare än Ezekiel, är det mer troligt att det är en titel som används för att indikera en riktig härskare från detta område. Det var inte Satan eller någon eller något annat som vissa har tolkat denna avsnitt.
 • Magog, Meshech, Tubal, Gomer och Togarmah och Tarsish var alla Japheths söner eller barnbarn. (Se 10 Mosebok 3: 5-XNUMX).

Dessutom kom de områden där de bodde uppkallade efter dem.

Under en betydande tid efter Alexander den Stors död styrde Seleucid-dynastin detta område i Turkiet, och var ett antal av de norra kungarna som förutsades i Daniel. Antiochus IV var en av dessa som kom c.168 f.Kr. och ransrade Judea och templet.

Esekiel 38: 10-12 talar om "Är det för att få en stor byte som du kommer in?" Antiochus IV erbjöd svin på tempelalteret och förbjöd judisk dyrkan. Han tog också alla tempelskatter som hade tagits tillbaka från Babylon. Detta provocerade Maccabean-upproret. I den aktiverade Mackabéerna de helleniserade judarna som en del av deras försök att återställa det de betraktade som sann dyrkan. De använde också geriljataktiker mot armén från Antiochus i den bergiga regionen Judea till stor effekt.

Ezekiel 38:18 talar om ”Israels mark”. Esekiel 38:21 säger:och jag kommer att kalla fram honom i hela mitt bergsområde ett svärd. ” (Se även Esekiel 39: 4). Mackabéerna kämpade en gerillakampanj i bergiga Judea mot Antiochus IV. Det fortsätter sedan att säga, ”Mot sin egen bror kommer varandras svärd att bli”. Det fanns också konflikt mellan maccabeerna och de hellenistiska judarna. Var detta uppfyllandet av profetian? Med tanke på att judarna kämpade mot varandra är det uppenbart möjligt. Vi kan emellertid inte vara dogmatiska, och vi bör inte heller använda den som en antispets att applicera på idag, bara för att vi önskar att det ska vara så, som organisationen och andra apokalyptiska kristna grupper gör. Det är verkligen fel att hålla denna profetia ut som uppfylld i framtiden utan någon god anledning.

Punkt 17 säger ”(Läs Daniel 12: 1.) Vad betyder denna vers? Michael är ett annat namn för vår härskande kung, Kristus Jesus. Han har ”stått för Guds folks vägnar sedan 1914, då hans rike grundades i himlen.”

Ja, det är det totala beviset för Michael som Jesus Kristus. Han kanske eller inte är det, men säkert något stöd bör ges till den förståelse som ges. Det borde inte vara ett "detta är organisationens förståelse; det är för att vi säger det. Men mer rörande är påståendet att "Han har ”stått för Guds folks vägnar sedan 1914” när inga bevis för hur Jesus har uppfyllt detta.

När det gäller resten av slutsatserna från Watchtower-artikeln faller eller står de alla vid följande tre frågor:

 1. Vilken grund måste vi anta att Daniels profetier gällde mer än Israels nation, dvs för Guds folk idag?
 2. Vilka bevis finns det för att Gud har ett identifierbart folk idag, i motsats till endast acceptabla individer?
 3. Vilket bevis finns det för att Jehovas vittnen idag ska identifieras som Guds folk idag?

Om vi ​​inte kan erbjuda bevis för fråga 1 är fråga 2 också en stum fråga. På samma sätt, om det inte finns bevis för fråga 2, är fråga 3 en stum fråga.

[I] WT 1880 juni p107

[II] WT 1932 6 / 15 p179 par. 7

[III] WT 1953 10 / 1 par. 6

[IV] WT 1954 12 / 1 p733 par. 22

[V] WT 2015 5 / 15 pp29-30

Tadua

Artiklar av Tadua.
  7
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x