Hej alla. Jag har fått e-postmeddelanden och kommentarer som frågar vad som har hänt med filmerna. Tja, svaret är ganska enkelt. Jag har varit sjuk, så produktionen har fallit av. Jag är bättre nu. Oroa dig inte. Det var inte COVID-19, bara ett fall av bältros. Tydligen hade jag vattkoppor som barn och viruset har gömt sig i mitt system hela denna tid och väntat på en chans att attackera. Jag måste erkänna att i det värsta av det såg mitt ansikte ganska synligt ut - som om jag hade varit i fel slut i en barrkamp.

Just nu är jag ensam och står utanför i dessa vackra omgivningar, för jag måste bara komma ut ur huset. Eftersom jag är ensam kommer jag att ta av mig ansiktsmasken.

Jag har varit lite bekymrad över vissa saker ett tag. Min oro är för Guds barn. Om du är en kristen - jag menar en riktig kristen, inte bara i namn, utan i syfte - om du är en verklig kristen, är din oro för Kristi kropp, den utvalda församlingen.

Vi har blivit erbjudna möjligheten att härska med Kristus och att vara de medel som världens problem har - inte bara våra lokala samhällets problem, inte bara de i vårt specifika land eller vår speciella ras, ja, inte ens bara världens problem , men mänsklighetens problem sedan tidens början - det erbjuds oss att vara det sätt på vilket hela människans misslyckade och tragiska historia kan fixas.

Kan det finnas ett högre samtal? Kan något detta liv erbjuder vara viktigare?

Vi behöver tro för att se det. Tro gör att vi kan se det osynliga. Tron tillåter oss att övervinna vad som ligger framför våra ögon och vad som kan tyckas viktigare för tillfället. Tron tillåter oss att sätta sådana saker i perspektiv; att se dem som de meningslösa distraktioner som de verkligen är.

I början lägde djävulen grunden för en värld av bedrägeri; en värld byggd på lögnen. Jesus kallade honom ljungens far, och nyligen verkar lögn växa i styrka. Det finns webbplatser som spårar de lögner som berättas av politiker och några av dem numrerar i tusentals, men ändå är dessa män accepterade och till och med vörda av många. Som älskare av sanning kan vi bli rörd att agera mot sådana saker, men det är en fälla.

Allt som distraherar oss från vårt uppdrag att göra lärjungar och predika de goda nyheterna om Kristus spelar i honom på den ogudaktiga.

När Satan först lurade, uttalade vår himmelske Fader en profeti som förklarade att det skulle finnas två rader av ättlingar, en av Satan och en av kvinnan. Kvinnans utsäde skulle så småningom förstöra Satan, så du kan väl föreställa dig varför han har blivit besatt av att göra allt han kan för att förstöra det fröet. Eftersom han inte kan undanröja det genom direkt överfall försöker han vilseleda det; att distrahera det från sitt verkliga uppdrag.

Låt oss inte spela i hans händer.

Det finns tusentals av oss där ute spridda över att försöka hitta vår väg ur falsk religion till Kristi frihet. Ibland kan vi tappa vägen. Efter att ha varit under mäns tumme så länge blir vi misstänksamma över någon myndighet. Vissa har gått från det ena extrema av absolut förtroende för män till det andra extrema där de är villiga att tro på alla vilda teorier så länge det ifrågasätter de i myndighetens positioner.

Tror du att Satan bryr sig? Nej. Allt han bryr sig om är att vi är distraherade från vårt huvuduppdrag.

Vi kanske ser en webbplats som tycks erbjuda trovärdiga bevis på att de vilda bränderna i Kalifornien orsakades av regeringen som använde partikelstrålvapen, och vi hoppar på den bandvagnen. Eller kanske vi ser kontrailerna - kondensationsspår - som lämnas av jetmotorutlopp och tror påståendet att regeringen frönar atmosfären med kemikalier. Ett överraskande antal människor har accepterat påståendet att jorden är platt och att Nasa är på konspiration.

Bibeln säger i Ordspråksboken 14:15, "Den naiva personen tror på alla ord, men den kloka funderar över varje steg."

Jag kommer inte att spendera tid på att bevisa att var och en av dessa berättelser är ett hoax, för du kan göra det själv ganska enkelt. Kraften att verifiera sanningen eller falskheten i alla påståenden är inom räckhåll. Så varför föredrar vissa att bara tro snarare än att försöka kontrollera saker och ting för sig själva. Är det inte det som fick oss att slösa så mycket tid i vår tidigare tro: en villighet att bara tro utan att verifiera. Vi litar blinda på män.

Jag såg nyligen något på Facebook som hävdade att coronaviruset inte är så dödligt som vi fick oss att tro, att det har en överlevnadsgrad på 99.9%. Det betyder att endast 1 av tusen människor dör av det. Det verkar inte så illa, eller hur? Personen som gjorde det inlägget gav oss till och med siffrorna, så det verkar trovärdig så länge - så länge - vi inte gör matematiken själv. Jag är säker på att det var det han räknade med.

Hur kom personen till detta inlägg till den siffran? Genom att dela antalet människor som har dött av viruset mot hela jordens befolkning. Tja, naturligtvis kommer du att överleva om du aldrig är smittad i första hand. Jag menar, om du skulle beräkna chansen att dö under förlossningen genom att inkludera alla män i världen i din beräkning, skulle du sluta med en ganska bra överlevnadsgrad.

Facebook-affischen utmanade läsaren att dela denna information, "om du är modig nog." Och däri ligger problemet enligt min åsikt. Dessa människor utnyttjar ett växande misstro mot myndighet. Som ett av Jehovas vittnen litade jag på myndigheten hos männen som ledde organisationen. Jag ser nu att jag förråddes av organisationen. Jag vet att regeringar har vilselett oss, institutioner har vilselett oss, kyrkor har vilselett oss. Så det kan vara mycket enkelt för mig att misstro alla sådana myndigheter. Efter att ha blivit lurad så länge och så fullständigt vill jag aldrig bli lurad igen.

Men det var inte institutionen som förrådde oss, vare sig det var politiskt, kommersiellt eller religiöst. Det var bara männen bakom det. Andra män försöker utnyttja vår känsla av förråd genom att ljuga för oss och plantera vilda konspirationsteorier i våra huvuden. Om vi ​​sparkar oss själva för att ha blivit övertygade om vad de åtta männa i det styrande organet lärde oss, litar vi nu blint på vad någon okänd kille med en webbplats säger till oss om någonting.

Jag berättar saker just nu, men jag ber dig inte tro mig, jag ber dig verifiera vad jag säger till dig. Det är ditt enda skydd.

Hur kan du undvika att luras igen?

Det var en människa som var villig att dö för dig. Det var Jesus. Han utnyttjade aldrig någon utan kom att tjäna. Hans trofasta lärjunge John inspirerades att skriva följande från 1 Johannes 4: 1 - ”Mina kära vänner, tro inte alla som påstår sig ha Anden, utan testa dem för att ta reda på om den anda de har kommer från Gud. För många falska profeter har gått ut överallt. ” (Good News Translation)

Du och jag har skapats i Guds bild. Till skillnad från djuren har vi förnuftens kraft. Vi har denna fantastiska hjärna, men så få av oss väljer att använda den. Det är som en muskel. Om du tränar dina muskler blir de starkare och du blir mer samordnad. Men det kräver ansträngning. Det är mycket lättare bara att sitta hemma och titta på TV. Detsamma gäller för hjärnan. Om vi ​​inte utövar det, om vi inte gör ansträngningen, gör vi oss sårbara.

Paulus berättar för oss: "Se upp: kanske kan det finnas någon som kommer att bära dig som sitt byte genom filosofin och tomt bedrägeri enligt människors tradition, enligt världens grundläggande saker och inte enligt Kristus." (Kolosserna 2: 8)

Det hänför sig inte bara till religiös undervisning, utan till allt som skulle distrahera oss från Kristus.

Djävulen vill att vi ska bli distraherade. I själva verket skulle han älska det om han kunde få oss att olydja vår Herre. Han är knepig och har haft tusentals år att göra sitt hantverk perfekt.

Nyligen har jag hört några hävda att ansiktsmasker är en del av viss regeringskonspiration för att ta bort våra friheter. Snart kommer vi att injiceras med ID-chips i form av COVID-19-injektioner.

Amerikanerna värnar om sin första ändringsrätt till yttrandefrihet, så detta argument verkar ha dragkraft. Låt oss dock tänka på det kritiskt ett ögonblick. Skulle du säga samma sak om att signalera dina svängar när du kör? Du kan hävda att var och när du vänder dig är en integritetsfråga och ingen har rätt att veta det. Du kan hävda att oavsett om du bestämmer dig för att berätta för andra om du planerar att vända dig eller inte är en ytringsfrihet. Därför, om en polis böter dig för att du inte har signalerat en vändning, har han inte kränkt dina konstitutionella rättigheter?

Jag kan bara se att djävulen skrattar sig dumt när han blir kristna i en sådan löjlig fråga. Varför? För inte bara förändrar han fokus från kungariket till världsfrågor, utan han kanske till och med får delta i civil olydnad.

Har det någon roll om en ansiktsmask fungerar eller inte? För kristna borde det inte. Varför säger jag det? På grund av vad Paulus skrev till kristna i Rom.

”Låt alla vara underkastade de styrande myndigheterna, för det finns ingen myndighet förutom det som Gud har upprättat. De befintliga myndigheterna har upprättats av Gud. Följaktligen, den som gör uppror mot myndigheten gör uppror mot det som Gud har inrättat, och de som gör det kommer att döma sig själva. För härskare håller ingen skräck för dem som gör rätt, men för dem som gör fel. Vill du vara fri från rädsla för den som är myndig? Gör sedan vad som är rätt så får du beröm. För den som har myndighet är Guds tjänare till ditt bästa. Men om du gör fel, var rädd, för härskare bär inte svärdet utan någon anledning. De är Guds tjänare, vredens agenter för att få straff mot felaktige. Därför är det nödvändigt att underkasta sig myndigheterna, inte bara på grund av möjlig straff utan också som en samvetsfråga.

Detta är också anledningen till att du betalar skatt, för myndigheterna är Guds tjänare, som ger sin fulla tid att regera. Ge till alla vad du är skyldig dem: Om du är skyldig skatt ska du betala skatt; om intäkter, då intäkter; om respekt, respektera; om ära, då hedra. ” (Romarna 13: 1-5 NIV)

Du kan hitta karaktären på din president, kung, premiärminister eller guvernör förkastbart. Idén att visa en sådan man respekt eller ära kan tyckas häftig. Ändå är detta kommandot från vår kung, och han förtjänar vår respekt och ära och lydnad. Dessutom, om du behagar honom, så kommer du en dag att kunna bedöma hela världen. Så var bara tålamod.

Det jag försöker säga är att vi har befriats från slaveri för män, så låt oss inte låta oss återigen falla under kontrollen av män som främjar självbetjäning av vilda och galna idéer. De kan få oss att missa priset, precis som Jehovas vittnes styrande organ nästan gjorde.

Läs följande avsnitt och fundera över det bönigt, för det finns en värld av visdom i den:

Paulus ord till Korintierna i 1 Kor 3: 16-21 (BSB).

”Vet ni inte att ni själva är Guds tempel och att Guds Ande bor i er? Om någon förstör Guds tempel, kommer Gud att förstöra honom; ty Guds tempel är heligt och du är det templet.

Låt ingen lura sig själv. Om någon av er tror att han är klok i denna ålder, borde han bli en dåre, så att han kan bli klok. För denna världs visdom är dumhet i Guds ögon. Som det står: "Han fångar de kloka i deras listighet." Och återigen, "Herren vet att de kloka tankar är meningslösa."

Sluta därför skryta på män. Allt är ditt, oavsett om Paul eller Apollos eller Cephas eller världen eller livet eller döden eller nuet eller framtiden. Alla tillhör dig, [alla tillhör dig]

och du tillhör Kristus, och Kristus tillhör Gud. ”

Tänk på det: "Du är Guds tempel." "Alla saker tillhör dig." "Du tillhör Kristus."

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.
    27
    0
    Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
    ()
    x