"Håll dina ögon . . . på de osynliga sakerna. För de saker som ses är tillfälliga, men de osynliga sakerna är eviga. ” 2 Korintierbrevet 4:18.

[Studie 22 från ws 05/20 s.26 27 juli - 2 augusti 2020]

”Medan vi håller ögonen, inte på de saker som ses, utan på de saker som inte ses. För de saker som ses är tillfälliga, men de osynliga sakerna är eviga. - 2 KOR 4:18

Den föregående artikeln diskuterade tre gåvor som Jehova har gett oss. Jorden, vår hjärna och hans ord Bibeln. Den här artikeln försöker diskutera fyra osynliga skatter:

  • Vänskap med Gud
  • Bönens gåva
  • Hjälpen från Guds heliga ande
  • Vårt himmelska stöd har vi i vårt ministerium

VÄNDSKAP MED JEHOVAH

Punkt 3 börjar med att säga att "Den största osynliga skatten är vänskap med Jehova Gud ”.

Psalm 25:14 säger: ”Nära vänskap med Jehova tillhör dem som fruktar honom, och han gör sitt förbund känt för dem.” Detta var temaskriften för artikeln i Vakttornet i februari 2016 med titeln: “Imitera Jehovas nära vänner".

Punkt 3 säger då ”Hur är det möjligt för Gud att få vänner med syndiga människor och förbli heliga? Han kan göra det eftersom Jesu lösenoffer "tar bort världens synd" för mänskligheten. "

Detta uttalande belyser problemet med JW-läran att kristna får vänskap med Gud genom lösen. James 2:23 säger "Och skriften uppfylldes som säger," Abraham trodde Gud, och det krediterades honom som rättfärdighet, "och han kallades Guds vän."- New International Version. Detta är den enda direkta skriftliga hänvisningen till någon som Guds vän oavsett vad vi sägs i punkterna 4 och 5.

Om lösenofferet är nödvändigt för att vi ska få vänskap med Jehova, som i punkt 3 nämns, hur skulle Abraham ha kallats Jehovas vän?

Utan att vi arbetar för mycket med ämnet, eftersom det har diskuterats många gånger på detta forum, är det viktigt att notera att det inte är något fel med att hänvisa till vänskap med Gud med hänvisning till ett nära band vi kan bilda med honom. När en relation växer, skulle man naturligtvis utveckla en vänskap med någon de beundrar och är nära.

Men som diskuterats i andra recensioner på detta forum, problemet med JW-läran är att det minskar betydelsen av lösenofferet i förhållande till alla kristna idag och berövar dem det som med rätta är deras.

Jehovas vittnen lär att endast en utvalda 144,000 1000 ”salvade” kristna adopteras som Guds söner. Resten av vittnen kommer att bli Guds söner efter XNUMX år i Guds nya värld. Se artiklarna nedan för en mer detaljerad diskussion om detta ämne.

https://beroeans.net/2016/04/11/imitate-jehovahs-close-friends/; https://beroeans.net/2016/04/05/jehovah-called-him-my-friend/

Lägg märke till vad Galaterna 3: 23-29 säger:

23Innan denna tro kom, hölls vi i vårdnad enligt lagen, inlåsta tills den tro som skulle komma skulle avslöjas. 24Så lagen var vår vårdnadshavare tills Kristus kom för att vi skulle kunna rättfärdigas genom tro. 25Nu när denna tro har kommit är vi inte längre under vårdnadshavare.

26Så i Kristus Jesus ni är alla Guds barn genom tro, 27för alla er som döpts till Kristus har klädda er med Kristus [Djärva vår]. 28Det finns varken jude eller hedning, varken slav eller fri, eller det finns man och kvinna, för ni är alla en i Kristus Jesus. 29Om du tillhör Kristus, är du Abrahams frö och arvingar enligt löfte. " - Ny internationell version https://biblehub.com/niv/galatians/3.htm

Vad lär vi oss av detta skrift?

För det första är vi inte längre under vakt. Varför är det viktigt att notera? Som framgår av vers 24 är vi "rättfärdigad av tro”. Varför skulle vi behöva vara under en fostrad klass för vakt eller vårdnad utöver lösen? Om lösen inte räckte för att vi skulle kunna kallas Guds barn, skulle den första delen inte ha någon mening.

För det andra, lägg märke till orden som är markerade med fet stil. Alla de som döpts till Kristus har klädda sig med Kristus och är därför alla Guds barn genom tro. Inte genom en beprövad track record av lydnad någon gång i framtiden. I själva verket säger vers 29 tydligt att om du tillhör Kristus, är du arvingar. Kan en vän vara den rättmätiga arvingen till tronen? Eventuellt, men inte troligt. Normalt, där det inte finns några barn födda till en kung, skulle en annan familjemedlem ta tronen.

Det här ämnet kräver mer än en översyn av några få stycken. För andra tankar om ämnet hänvisas till länkarna ovan.

BÖNNES GAVA

Punkt 7 - 9 har några anmärkningsvärda punkter på bönens gåva.

GAVEN AV HÄLLIG ÅN

Punkt 11 säger ”Helig ande kan hjälpa oss att hantera våra uppdrag i Guds tjänst. Guds ande kan förbättra våra talanger och förmågor. ”

Detta skulle sannolikt vara sant om uppdragen ges av oss av Jehova. Men vilka uppdrag hittar vi i organisationen? Behöver vi verkligen Jehovas ande för att återuppliva information som ges till oss i Vakttorn och mötes arbetsböcker vecka efter vecka utan att det finns utrymme för oss att tillämpa våra sinnen och hjärtan på det vi läser? Behöver äldste den heliga anden för att upprepa samma konturer år efter år som samtal med församlingen? Om den Helige Ande verkligen leder oss i våra uppdrag skulle det verkligen inte vara rädd för oss att säga saker som strider mot vad organisationen lär.

Punkt 13 säger då "Med stöd av helig ande har cirka åtta och en halv miljon dyrkare av Jehova samlats från alla hörn av jorden. Vi njuter också av ett andligt paradis eftersom Guds ande hjälper oss att odla vackra egenskaper, som kärlek, glädje, fred, tålamod, vänlighet, godhet, tro, mildhet och självkontroll. Dessa egenskaper utgör ”andens frukt.” Vilket bevis tillhandahåller författaren för den här tyska påståendet? Ingenting. Endast en suck att en världsbefolkning på 7.8 miljarder människor är 8.5 miljoner människor överväldigande bevis för att orden i Apostlagärningarna 1: 8 har uppfyllts.

HJULLIGT STÖD I VÅRT MINISTERI

Avsnitt 16 anger "Vi har den osynliga skatten att ”arbeta tillsammans” med Jehova och den himmelska delen av hans organisation”. 2 Korinthierna 6: 1 anges som stöd för detta påstående.

”Som Guds medarbetare uppmanar vi er då att inte få Guds nåd förgäves"- Berean Bible

Märkte du någon hänvisning till en himmelsk del av Jehovas organisation enligt Paulus ord? Nej. Varför är det då viktigt för författaren att nämna det här. Är det inte att ge viss giltighet till uppfattningen att det styrande organet driver den jordiska delen av organisationen? Det finns ingen hänvisning alls i Bibeln till en organisation. Jehova har aldrig använt en organisation tidigare när han hanterade sina trofasta tjänare. Ja, han kan ha använt vissa grupper som leviterna för att utföra vissa plikter för sina med israeliter tidigare. Ja, han använde apostlarna från det första århundradet för att sprida godernyheterna men ingen av dem var en organisation.

En organisation är ett mycket cirkulärt koncept som vanligtvis involverar en integrerad enhet.

Cambridge Dictionary säger en organisation "Är en grupp människor som arbetar tillsammans på ett organiserat sätt för ett gemensamt syfte."

Exemplen som den ger för att illustrera punkten är alla integrerade enheter. Tidigare hänvisade Jehovas vittnen till organisationen ”samhället” som har en liknande konnotation.

Paragraf 17 försöker återigen uppmuntra vittnen att vara ivriga i ”hus till hus” -arbetet. Punkt 18 är en uppmuntran att följa upp alla intressen som visas genom återbesök. Om organisationen verkligen trodde orden som citeras i punkt 16 från 1 Korinter 3: 6,7, skulle de behöva fortsätta att påminna vittnen att fortsätta predika i samma oproduktiva territorium i mötesdelar varje vecka? Vad sägs om de ständiga påminnelserna till förläggarna att de bör försöka uppfylla ”församlingsgenomsnittet” och undvika oegentligheter?

1 Kor 3: 6,7 säger: "Jag planterade, A · polʹlos vattnade, men Gud fortsatte att få den att växa, så att varken är den som planterar något eller är den som vattnar, utan Gud som får den att växa."

Var är organisationens förtroende för att Gud kommer att få den att växa?

Slutsats

Denna artikel är ett annat försök att få vittnen att "må bra" när det gäller att tillhöra organisationen. En stor del av artikeln bygger på felaktig tillämpning av skrifterna såväl som förnyelse av den befintliga vakttornsläran. De "osynliga skatter" som det hänvisas till i artikeln gör väldigt lite för att bygga en uppskattning för Jehova. Förutom några bra stycken om bön är det inget prisvärt med den här artikeln.

8
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x