Denna podcast ger en fascinerande inblick i mentaliteten hos Jehovas vittnen i allmänhet och JW-äldste i synnerhet. Lägg märke till hur en av de viktigaste frågorna de äldste är intresserade av att fastställa är om Shawn tror att den styrande kroppen är Guds kanal. De är inte oroliga för att svara på hans frågor eller lösa sanningen. Frågan om han fortfarande tror på Bibeln eller älskar Jehova Gud kommer aldrig upp.

Lägg också märke till hur de gör organisationen synonym med Jehova, så att det att lämna organisationen motsvarar att lämna Jehova och att tvivla på organisationens läror tvivlar på Jehova.

Mot slutet kommer du att höra de äldste ursäkta tidigare misstag genom att göra det falska påståendet att vittnen är villiga att erkänna när de har gjort fel, men kommer att anpassa sina läror när ”nytt ljus” lyser fram. Efter att ha varit vittne i över 60 år kan jag intyga att det enda som den styrande kroppen inte gör är att be om ursäkt. Varför, för bara några år sedan, fanns det en konventvideo som satte skyldigheten för 1975-debaklet helt och hållet på skuldrorna. Så även fyrtio år efter det att alla som är ansvariga för det fiaskot är döda och borta är de fortfarande ovilliga att ta ansvar.

Dela gärna alla dina iakttagelser i kommentarsektionen, eftersom det är till hjälp för andra att urskilja den vanliga propaganda och det indoktrinerade tänkandet som genomsyrar dessa diskussioner.

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.
    22
    0
    Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
    ()
    x