I dagstexten fredag ​​11 december 2020 (Granskar skrifterna dagligen) var budskapet att vi aldrig får sluta be till Jehova och att ”vi behöver lyssna på vad Jehova säger till oss genom sitt ord och sin organisation.”

Texten var från Habakkuk 2: 1, som lyder:

”Vid min vaktpost kommer jag att fortsätta stå och ställa mig på vallen. Jag kommer att hålla koll på att se vad han kommer att tala med mig och vad jag kommer att svara när jag blir tillrättavisad. ” (Habakkuk 2: 1)

Det hänvisades också till romarna 12:12.

“Gläd dig i hoppet. Håll ut under trängsel. Håll ut i bön. ” (Romarna 12:12)

När jag läste ”Jehovas organisation” blev jag förvånad över skrifterna som använts, eftersom man skulle kunna föreställa sig ett uttalande som det skulle kräva lite skriftstöd eller stöd.

En gång trodde jag att Jehova hade utsett JW.org till att vara ansvarig för sina trogna och hänvisningen till 'Jehovas organisation' accepterades av mig. Men jag ville nu att detta uttalande bekräftades som faktiskt genom Guds ord. Så jag började söka efter bevis.

Förra söndagen den 13 december 2020, vid vårt möte med Beroean Pickets Zoom, diskuterade vi Hebreerbrevet 7 och dessa diskussioner ledde oss till andra skrifter. Från det förstod jag att min sökning var över och jag fick mitt svar.

Svaret låg precis framför mig. Jehova utsåg Jesus till överstepräst för att ingripa för våra räken och därför behövs ingen mänsklig organisation.

”Poängen med det vi säger är detta: Vi har en sådan överstepräst, som satte sig ner till höger om Majestätets tron ​​i himlen och som tjänar i helgedomen och det sanna tabernaklet som upprättats av Herren, inte av människan. ” (Hebréerna 8: 1, 2 BSB)

SLUTSATS

Hebréerna 7: 22-27 säger att Jesus ... har blivit en garanti för ett bättre förbund. ” Till skillnad från andra präster som dog har han ett permanent prästadöme och kan rädda dem som närmar sig Gud genom honom. Vilken bättre åtkomst kan det finnas?

Är därför inte alla kristna Jehovas församling genom vår Herre, Jesus?

 

 

 

 

 

 

 

 

Elpida

Jag är inte ett Jehovas vittne, men jag har studerat och har deltagit på onsdagens och söndagens möten och minnesmärken sedan omkring 2008. Jag ville förstå Bibeln bättre efter att ha läst den många gånger från omslag till omslag. Liksom beroeanerna kontrollerar jag mina fakta och ju mer jag förstod, desto mer insåg jag att jag inte bara kände mig bekväm på mötena, utan att vissa saker bara inte gav mening för mig. Jag brukade höja handen för att kommentera fram till en söndag, den äldste korrigerade mig offentligt för att jag inte skulle använda mina egna ord utan de som skrevs i artikeln. Jag kunde inte göra det eftersom jag inte tycker om vittnena. Jag accepterar inte saker som fakta utan att kolla in dem. Vad som verkligen störde mig var minnesmärkena eftersom jag tror att vi enligt Jesus borde delta när som helst vi vill, inte bara en gång om året; annars skulle han ha varit specifik och sagt på årsdagen av min död, etc. Jag tycker att Jesus talade personligt och passionerat till människor av alla raser och färger, oavsett om de var utbildade eller inte. När jag såg de förändringar som gjordes i Guds och Jesu ord gjorde det mig verkligen upprörd när Gud sa att vi inte skulle lägga till eller ändra sitt ord. Att korrigera Gud och att korrigera Jesus, den smorde, är förödande för mig. Guds ord ska bara översättas, inte tolkas.
10
0
Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
()
x