"Jag kommer aldrig att lämna dig och jag kommer aldrig att överge dig." Hebréerna 13: 5

 [Studie 46 från ws 11/20 s.12 januari 11 - 17 januari 2021]

Denna studieartikel är ytterligare ett förlorat tillfälle att ge verklig hjälp till brödraskapet. Varför når vi denna slutsats?

När denna översyn förbereds fortsätter den globala pandemin i Covid-19 snabbt. Vilka situationer kan brödraskapet befinna sig i som kräver hjälp och mod?

Skulle det inte vara följande? :

 • Hantera förlusten av en nära och kära från detta obehagliga och potentiellt dödliga virus.
 • Att hantera personlig sjukdom eller sjukdom hos en familjemedlem, kanske allvarligt sjuk av en Covid-19-infektion.
 • Att hantera en minskning eller ett upphörande av inkomsten på grund av förlust av sysselsättning, eller om egenföretagare, en förlust av kunder på grund av deras egna inkomstfall.
 • Hantera de resulterande långsiktiga frågorna på grund av de ekonomiska utsikterna.

Därför kan man naturligtvis förvänta sig att eftersom den styrande kretsen hävdar att han alltid tillhandahåller ”mat vid rätt tid”, kommer denna studieartikel att diskutera hjälpsamma och uppmuntrande skrifter som hjälper oss att hantera dessa omedelbara och potentiellt livshotande situationer.

Hur fel skulle du vara att tänka det!

Endast två stycken av de 2 styckena (styckena 20 & 6) i denna studieartikel erkänner till och med att sådana problem kan finnas. Det finns ingen fördjupad artikel om att bygga upp det här för att hjälpa de omedelbara behoven hos inte bara bröder och systrar utan nästan alla på jorden!

Snarare 18 av de 20 styckena ägnas åt aposteln Paulus försök när han vittnade om Jesus till den romerska världen av sin tid. Ja, ännu en artikel om predikan! Är exemplet med aposteln Paulus verkligen till hjälp för oss när Jesus gav honom en särskild uppgift på grund av hans speciella egenskaper och kvalifikationer? Han var verkligen inte det genomsnittliga första århundradet eller tjugoförsta århundradet kristen! Inte nöjd med detta, antar organisationen också vilt om vad Paul kanske eller inte känt för att göra många av sina poäng. Exempel inkluderar:

Punkt 3 ”Då, Paul kanske har undrat, "Hur mycket längre kan jag uthärda denna behandling". ”(djärva vår)

Glöm inte det faktum att medan den militära befälhavaren fruktade för Pauls liv, nämns det inte i berättelsen att Paulus led någon annan skada än att bli slagen i munnen. Det mesta av upproret orsakades av fariséerna och saddukéerna som diskuterade varandra. Förslaget är också utan några skriftliga bevis för vad Paulus kände just nu.

Punkt 4 ”Paul måste ha känt lika säker som ett barn inbäddat i sin fars armar. ”(djärva vår).

En härlig tanke och möjligen sant, men återigen fullständig gissning utan skriftliga bevis.

Punkt 7 "Guds ord försäkrar oss om att Jehova hjälper oss genom sina änglar. (Hebr. 1: 7, 14) Till exempel ger änglar oss stöd och vägledning när vi predikar ”de goda nyheterna om kungariket” till människor i ”alla nationer och stammar och tungor”. - Matt. 24:13, 14; läs Uppenbarelseboken 14: 6 ”(djärva deras).

En annan gissning, den här gången för att stödja organisationens uppfattning att änglarna hjälper Jehovas vittnens organisation att predika. Bortsett från någon diskussion om huruvida änglar skulle få hjälp att sprida lögner och halva sanningar, ger inget av de citerade skrifterna eller delvis citerade något stöd för detta koncept. Speciellt det lästa skrifterna (Uppenbarelseboken 14: 6) tillämpas helt ur sitt sammanhang. De goda nyheterna som ängeln hade att förklara i synen nämns i vers 7, dvs att Guds domedag hade kommit. Dessa goda nyheter är ingenting att göra med de goda nyheterna om kungariket och att tro på Kristus som frälsningsmedel. Att betjäna eller betjäna änglarna som nämns i Hebreerbrevet 1: 7,14 är inte specificerat, men i samband med Hebreerbrevet 1 är det uppenbarligen ingenting att göra med predikan.

Punkt 11 "Medan Paul väntade på att börja sin resa till Italien, han kan mycket väl ha reflekterat på en varning som profeten Jesaja inspirerades att ge till dem som motsatte sig Jehova: ”Utarbeta en plan, men den kommer att hindras! Säg vad du gillar, men det kommer inte att lyckas, för Gud är med oss! ”” (djärva vår).

Verkligen? Gissningar igen, och varför? Trots att det var ett mycket trevligt skriftställe som citeras här från Jesaja, skulle aposteln Paulus verkligen ha tänkt på ett dunkelt avsnitt från Jesaja, medan han var på en ofta stormig resa till sjöss eller gick mil på land? Mycket tveksamt. Även med gott om tid för tyst studier och hjälp av programvara för att söka i bibeltexten, som inte var tillgänglig för aposteln Paulus! det är tveksamt de flesta av oss, inklusive granskaren, skulle lätt hitta och välja detta skriftställe att meditera över.

Punkt 12 "Det är troligt att Paulus kände igen Jehovas vägledning i den godhjärtade officerens handlingar ”.

Gissa! Lukas berättelse visar inte att Paulus kände så. Luke registrerar bara vad som hände. Luke, till skillnad från skrivaren av studieartikeln, motstod gissningar och hanterade fakta.

Detta är inte alls en uttömmande lista, men tillräckligt för att nämna.

Huvudavsnittet i studieartikeln med någon relevans för det vi alla möter idag förtjänar att återges i sin helhet. Punkt 19 säger:

"Vad kan vi göra? Känner du till bröder eller systrar i din församling som lider av nöd på grund av att de är sjuka eller står inför andra utmanande omständigheter? Eller kanske har de förlorat en nära och kära i döden. Om vi ​​blir medvetna om en individ i nöd kan vi be Jehova att hjälpa oss att säga eller göra något snällt och kärleksfullt. Våra ord och handlingar kan bara vara den uppmuntran som vår bror eller syster behöver. (Läs 1 Petrus 4:10.) De som vi hjälper kanske återfår fullt förtroende för att Jehovas löfte, ”Jag kommer aldrig att lämna dig och jag kommer aldrig att överge dig”, gäller dem. Skulle det inte få dig att känna dig glad? ”.

Men, även med denna punkt är det viktigt att lägga till följande varning. Varför bör vi begränsa våra ord av medkänsla och kärlek eller praktisk hjälp bara till våra vittnen? Sade inte aposteln Paulus själv att vi borde ” ... sträva alltid efter det som är bra mot varandra och till alla andra. " (1 Tessalonikerna 5:15) (djärva våra).

Låt oss därför som riktiga kristna agera på ett kristenlikt sätt under denna tid och göra gott mot alla som Kristus gjorde. Vi kan göra detta genom att hjälpa till att ta hand om äldre och utsatta. Genom att se till att vi vidtar alla rimliga försiktighetsåtgärder för att undvika att smitta andra, särskilt om vi är eller kan vara smittsamma. Ja, låt oss “ ... sträva alltid efter det som är bra mot varandra och till alla andra. " även om organisationen inte vill att vi ska göra det. Det är den attityden som kommer att uppmuntra ateister och icke-kristna att vilja veta mer om Kristus, snarare än att ringa på deras dörr eller skicka oönskad post.

 

 

               

 

Tadua

Artiklar av Tadua.
  5
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x