Än en gång blockerar Jehovas vittnen din inställning till Gud som Fader.

Om du av någon slump har följt min serie med videor om Treenigheten, kommer du att veta att min huvudsakliga bekymmer med doktrinen är att den hindrar ett korrekt förhållande mellan oss som Guds barn och vår himmelske Fader genom att förvränga vår förståelse av Guds natur. Till exempel lär det oss att Jesus är Gud den allsmäktige, och vi vet att Gud den allsmäktige är vår Fader, så Jesus är vår Fader, men det är han inte, eftersom han hänvisar till Guds barn som sina bröder. Och den Helige Ande är också Gud allsmäktig, och Gud är vår Fader, men den Helige Ande är inte vår Fader eller vår bror, utan vår hjälpare. Nu kan jag förstå Gud som min Fader, och Jesus som min bror och den helige anden som min hjälpare, men om Gud är min Fader och Jesus är Gud, så är Jesus min Fader, och det är den helige anden också. Det är ologiskt. Varför skulle Gud använda den fullt förståeliga och relaterbara mänskliga relationen som en far och ett barn för att förklara sig själv, och sedan förstöra det hela? Jag menar, en pappa vill bli känd av sina barn, eftersom han vill bli älskad av dem. Jahve Gud kan i sin oändliga visdom hitta ett sätt att förklara sig själv i termer som vi bara människor kan förstå. Men treenigheten föder förvirring och grumlar vår förståelse av vem Gud den allsmäktige verkligen är.

Allt som hämmar eller förvränger vårt förhållande till Gud som vår Fader blir ett angrepp på utvecklingen av fröet som utlovades i Eden – fröet som skulle krossa ormen i huvudet. När hela antalet av Guds barn är fullbordat, kommer Satans regering till sitt slut, och hans bokstavliga slut är inte heller långt borta, och därför gör han allt han kan för att blockera uppfyllelsen av 3 Mosebok 15:XNUMX.

”Och jag ska sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din avkomma och hennes avkomma. Han kommer att krossa ditt huvud, och du kommer att slå honom i hälen. ”” (3 Mos 15:XNUMX)

Det fröet eller avkomman är centrerad på Jesus, men Jesus är nu utom hans räckhåll så han koncentrerar sig på de som är kvar, Guds barn.

Det finns varken jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna, för ni är alla ett i Kristus Jesus. Och om ni tillhör Kristus, så är ni Abrahams säd och arvingar enligt löftet. (Galaterna 3:28, 29)

"Och draken blev vred på kvinnan och gick iväg för att föra krig mot de återstående av hennes säd, som håller Guds bud och har till uppgift att vittna om Jesus." (Uppenbarelseboken 12:17)

Trots alla sina misslyckanden, bibelstudenterna i de 19th århundradet hade befriat sig från de falska lärorna om treenigheten och helveteselden. Lyckligtvis för djävulen, men tyvärr för de 8.5 miljoner Jehovas vittnen runt om i världen idag, hittade han ett annat sätt att störa den sanna kristna relationen med Fadern. JF Rutherford tog kontrollen över förlaget Watch Tower 1917 och marknadsförde snart sitt eget varumärke av falska läror; kanske den värsta av dessa var 1934 års doktrin om de andra fåren från Johannes 10:16 som en sekundär icke-smord klass av kristna. Dessa var förbjudna att ta del av emblemen och skulle inte betrakta sig själva som Guds barn, utan bara som hans vänner och stod inte i något förbundsförhållande med Gud (ingen smörjelse av den helige anden) genom Kristus Jesus.

Denna doktrin skapar ett antal problem för organisationens undervisningskommitté i och med att det inte finns något stöd för att Gud kallar kristna sina "vänner" i de kristna skrifterna. Allt från evangelierna till uppenbarelsen till Johannes talar om en far/barn-relation mellan Gud och Jesu lärjungar. Var finns det ett skriftställe där Gud kallar kristna sina vänner? Den ende han specifikt kallade en vän var Abraham och han var inte en kristen utan en hebré under det mosaiska lagförbundet.

För att visa hur löjligt det kan bli när skrivkommittén på Vakttornets högkvarter försöker skohorn i sin "Guds vänner"-doktrin, ger jag er julinumret 2022 av Vakttornet. På sidan 20 kommer vi till studieartikeln 31 "Sköna ditt privilegium av bön". Tematexten är hämtad från Psalm 141:2 och lyder: "Må min bön vara som rökelse beredd inför dig."

I avsnitt 2 i studien får vi veta att "Davids hänvisning till rökelse antyder att han ville tänka noggrant på vad han skulle säga till sin himmelske Fader. "

Här är den fullständiga bönen som återges i Nya världens översättning.

O Jehova, jag kallar på dig.
Kom snabbt och hjälp mig.
Var uppmärksam när jag ringer till dig.
2 Må min bön vara som rökelse beredd inför dig,
Mina upplyfta händer som kvällens sädesoffer.
3 Ställ en vakt för min mun, O Jehova,
Sätt en vakt över dörren till mina läppar.
4 Låt inte mitt hjärta luta åt något ont,
Att ta del av vidriga handlingar med onda män;
Må jag aldrig njuta av deras läckerheter.
5 Skulle den rättfärdige slå mig, skulle det vara en handling av lojal kärlek;
Skulle han tillrättavisa mig, skulle det vara som olja på mitt huvud,
Vilket mitt huvud aldrig skulle vägra.
Min bön kommer att fortsätta även under deras olyckor.
6 Även om deras domare kastas ner från klippan,
Folket kommer att uppmärksamma mina ord, för de är behagliga.
7 Precis som när någon plöjer och bryter upp jorden,
Så våra ben har blivit utspridda vid gravens mynning.
8 Men mina ögon ser till dig, O Suveräne Herre Jehova.
Till dig har jag tagit min tillflykt.
Ta inte ifrån mig mitt liv.
9 Skydda mig från fällans käftar de har lagt för mig,
Från ogärningsmäns snaror.
10 De ogudaktiga kommer att falla i sina egna nät tillsammans
Medan jag går förbi säkert.
(Psalm 141: 1-10)

Ser du ordet "Fader" någonstans? David hänvisar till Gud vid namn tre gånger i denna korta bön, men aldrig en enda gång ber han till honom och kallar honom "Fader". (För övrigt förekommer inte ordet ”Suverän” i den ursprungliga hebreiskan.) Varför hänvisar inte David till Jehova Gud som sin personliga Fader i någon av sina psalmer? Kan det bero på att medlen för människor att bli Guds adopterade barn ännu inte hade kommit? Den dörren öppnades av Jesus. John berättar:

”Men alla som tog emot honom gav han myndighet att bli Guds barn, eftersom de utövade tro på hans namn. Och de föddes, inte av blod eller av en köttslig vilja eller av människors vilja, utan av Gud." (Johannes 1:12, 13)

Men författaren till Vakttornets studieartikel förblir lyckligt okunnig om detta faktum och vill att vi ska tro att "Davids hänvisning till rökelse antyder att han ville fundera noga på vad han skulle säga till sin himmelske Fader. "

Så vad är grejen? Gör jag ett berg av en mullvadshög? Stå ut med mig. Kom ihåg att vi talar om hur organisationen, vare sig det är medvetet eller omedvetet, hindrar vittnen från att ha en riktig familjerelation med Gud. En relation, som jag kan tillägga, är väsentlig för frälsningen av Guds barn. Så nu kommer vi till punkt 3.

”När vi ber till Jehova bör vi undvika att vara det alltför bekant. Istället ber vi med en attityd av djup respekt.”

Vad? Som att ett barn inte borde vara alltför bekant med sin pappa? Du vill inte bli alltför bekant med din chef. Du vill inte bli alltför bekant med ditt lands ledare. Du vill inte bli alltför bekant med kungen. Men din far? Du förstår, de vill att du ska tänka på Gud som far bara på ett mycket formellt sätt, som en titel. Som en katolik kan kalla sin präst för far. Det är en formalism. Vad organisationen verkligen vill är att du ska frukta Gud som du skulle göra en kung. Lägg märke till vad de har att säga i punkt 3 i artikeln:

Tänk på de fantastiska syner som Jesaja, Hesekiel, Daniel och Johannes fick. Dessa visioner skiljer sig från varandra, men de har något gemensamt. De skildrar alla Jehova som en majestätisk kung. Jesaja ”såg Jehova sitta på en hög och upphöjd tron”. (Jes. 6:1-3) Hesekiel såg Jehova sitta på sin himmelska vagn, [Faktiskt nämns det inget om en vagn, men det är ett annat ämne för en annan dag] omgiven av ”en briljans . . . som en regnbåge." (Hesek. 1:26-28) Daniel såg ”Den Gamle av Dagar” klädd i vita kläder, med eldslågor som kom från Hans tron. (Dan. 7:9, 10) Och Johannes såg Jehova sitta på en tron ​​omgiven av något som liknade en vacker smaragdgrön regnbåge. (Upp. 4:2–4) När vi reflekterar över Jehovas ojämförliga härlighet påminns vi om den otroliga förmånen att närma sig honom i bön och vikten av att göra det med vördnad.

Naturligtvis vördar vi Gud och vi har djup respekt för honom, men skulle du säga till ett barn att när han pratar med sin pappa, borde han inte vara alltför bekant? Vill Jehova Gud att vi först och främst ska tänka på honom som vår suveräna härskare, eller som vår käre far? Hmm...låt oss se:

"Abba, far, allt är möjligt för dig; ta bort den här koppen från mig. Men inte vad jag vill, utan vad du vill.” (Mark 14:36)

"För NI fick inte en ande av slaveri som orsakar rädsla igen, utan NI fick en ande av adoption som söner, genom vilken ande vi ropar: "Abba, far!”16 Anden själv vittnar med vår ande om att vi är Guds barn.” (Romarna 8:15, 16)

"Nu eftersom ni är söner har Gud sänt sin Sons ande till våra hjärtan och den ropar:"Abba, far!” 7 Så är du inte längre en slav utan en son; och om en son är också arvinge genom Gud." (Galaterna 4:6, 7)

Abba är ett arameiskt ord för intimitet. Det kan översättas som Pope or Pappa.  Du förstår, det styrande organet behöver stödja deras idé att Jehova är den universella kungen (den universella suveränen) och de andra fåren är bara hans vänner, i bästa fall, och kommer att vara undersåtar av kungariket, och kanske, bara kanske, om de är mycket lojala mot den styrande kroppen, kanske de bara tar sig hela vägen till att faktiskt bli Guds barn vid slutet av Kristi tusenåriga regeringstid. Så de säger åt sitt folk att inte vara alltför bekanta med Jehova när de ber till honom. Inser de ens att ordet "bekant" är relaterat till ordet "familj"? Och vem är i familjen? Vänner? Nej! Barn? Ja.

I paragraf 4 pekar de på modellbönen där Jesus lärde oss hur man ber. Frågan till stycket är:

 1. Vad lär vi oss av inledande ord av modellbönen som finns i Matteus 6:9, 10?

Sedan börjar stycket med:

4 Läs Matteus 6:9, 10.

Okej, låt oss göra det:

""Du måste alltså be på detta sätt: "'Vår Fader i himlen, låt ditt namn helgas. 10 Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske, som i himlen, även på jorden.” (Matteus 6:9, 10)

Okej, innan du går vidare, svara på frågan för stycket: 4. Vad lär vi oss av inledande ord av modellbönen som finns i Matteus 6:9, 10?

De inledande orden är "Fader vår i himlen..." Vad lär du dig av det? Jag vet inte om dig, men det verkar ganska uppenbart för mig att Jesus säger åt sina lärjungar att se på Jehova som sin Fader. Jag menar, om det inte var fallet, skulle han ha sagt, "Vår Suveräne Herre i himlen", eller "Vår gode vän i himlen."

Vad förväntar Vakttornet att vi ska svara? Läser från stycket:

4 Läs Matteus 6:9, 10. I bergspredikan lärde Jesus sina lärjungar att be på ett sätt som behagar Gud. Efter att ha sagt "du måste be så här", nämnde Jesus först viktiga frågor som är direkt relaterade till Jehovas avsikt: helgelsen av hans namn; Rikets ankomst, som kommer att förgöra alla Guds motståndare; och de framtida välsignelser som han har i åtanke för jorden och mänskligheten. Genom att ta med sådana saker i våra böner visar vi att Guds vilja är viktig för oss.

Du förstår, de går helt förbi det första och viktigaste elementet. Kristna ska betrakta sig själva som Guds barn. Är inte det anmärkningsvärt? Guds barn!!! Men för mycket fokus på det faktum är obekvämt för en grupp män som driver den falska läran att 99.9 % av deras flock bara kan sträva efter att vara Guds vänner just nu. Du förstår, de måste driva på den felaktigheten eftersom de beräknar antalet Guds barn som endast 144,000 7 eftersom de tolkar siffran från Uppenbarelseboken 4:XNUMX som bokstavlig. Vilka bevis har de för att det är bokstavligt? Ingen. Det är rena spekulationer. Nåväl, finns det något sätt att använda skrifterna för att bevisa att de har fel. Hmm, låt oss se.

"Säg mig, du som vill vara under lag, hör du inte lagen? Till exempel står det skrivet att Abraham hade två söner, en med tjänarinnan och en med den fria kvinnan; men den ena av tjänarinnan föddes faktiskt genom naturlig härkomst och den andra av den fria kvinnan genom ett löfte. Dessa saker kan tas som ett symboliskt drama; [Oh, här har vi en mottyp som tillämpas i skrifterna. Organisationen älskar sina antityper, och den här är på riktigt. Låt oss upprepa att:] Dessa saker kan tas som ett symboliskt drama; för dessa kvinnor betyder två förbund, det från berget Sinai, som föder barn för slaveri och som är Hagar. Nu betyder Hagar Sinai, ett berg i Arabien, och hon svarar mot Jerusalem i dag, för hon är i slaveri med sina barn. Men Jerusalem ovan är fritt, och hon är vår mor.” (Galaterna 4:21-26)

Så vad är poängen? Vi letar efter bevis på att antalet smorda inte är begränsat till bokstavligen 144,000 7, utan att antalet i Uppenbarelseboken 4:144,000 är symboliskt. För att avgöra det måste vi först förstå vilka två grupper aposteln Paulus syftar på. Kom ihåg att detta är en profetisk mottyp, eller som Paulus kallar det, ett profetiskt drama. Som sådan gör han en dramatisk poäng, inte en bokstavlig. Han säger att Hagars ättlingar är israeliterna på hans tid, centrerade kring deras huvudstad, Jerusalem, och tillber Jehova i deras stora tempel. Men naturligtvis härstammade israeliter inte bokstavligen från Hagar, Abrahams slavinna och bihustru. Genetiskt härstammade de från Sara, den ofruktbara kvinnan. Poängen Paulus gör är att i en andlig mening, eller en symbolisk mening, härstammade judarna från Hagar, eftersom de var "slavarbarn". De var inte fria, utan fördömda av Mose lag som ingen människa kunde hålla perfekt, förutom naturligtvis vår Herre Jesus. Å andra sidan härstammade kristna – vare sig de var judar av härkomst eller från de icke-judiska nationerna, liksom galaterna – andligt från den fria kvinnan Sara, som födde genom ett Guds mirakel. De kristna är därför frihetens barn. Så när Paulus talar om Hagars barn, "tjänarflickan", menar Paulus israeliterna. När han talar om den fria kvinnans, Saras barn, menar han smorda kristna. Vad vittnen kallar, de 1,600 70. Låt mig nu, innan jag går vidare, ställa en fråga till dig: Hur många judar fanns det på Kristi tid? Hur många miljoner judar levde och dog under XNUMX XNUMX år från Moses tid till Jerusalems förstörelse år XNUMX e.Kr.?

Okej. Nu är vi redo att läsa de följande två verserna:

Ty det är skrivet: "Gläd dig, du ofruktbara kvinna som inte föder; bryt in i jubel, du kvinna som inte har förlossningsvärk; ty den ödsliga kvinnans barn äro fler än hennes som har mannen."Nu, bröder, är barn av löftet på samma sätt som Isak var." (Galaterna 4:27, 28)

Den ödsliga kvinnans, Sara, den fria kvinnans barn, är fler än slavkvinnans barn. Hur skulle det kunna vara sant om det antalet är begränsat till bara 144,000 XNUMX? Den siffran måste vara symbolisk, annars har vi en motsägelse i Skriften. Antingen tror vi på Guds ord eller det styrande organets ord.

". . .Men låt Gud befinnas sann, även om varje människa befinns vara en lögnare. . .” (Romarna 3:4)

Det styrande organet har spikat sina färger på masten genom att fortsätta hålla fast vid Rutherfords absurda lära att endast 144,000 144,000 kommer att väljas ut att regera med Jesus. En fånig lära genererar en annan och en annan, så nu har vi miljontals kristna som villigt tackar nej till erbjudandet om frälsning som kommer genom att acceptera Kristi blod och kött som representeras av emblemen. Ändå, här finner vi hårda bevis för att siffran XNUMX XNUMX inte kan vara bokstavlig, inte om vi ska ha en bibel som inte motsäger sig själv. Naturligtvis ignorerar de detta och måste vidmakthålla den oskriftliga läran att Jesus inte är medlaren till de andra fåren. De säger åt sin hjord att tänka på Jehova som sin kung och suverän. Bara för att förvirra hjorden kommer de också att hänvisa till Jehova som fader, samtidigt som de motsäger sig själva genom att säga att han bara är en vän till de andra fåren. Det genomsnittliga Jehovas vittne är så indoktrinerat att han eller hon inte ens är medveten om denna motsägelse att deras tro på Jehova som sin vän tar bort alla tankar om honom som sin far. De är inte hans barn, men de kallar honom Fader. Hur kan det vara?

Så nu har vi riktning - älskar du inte det ordet - "riktning" - ett så bra JW-ord. En eufemism egentligen — riktning. Inte kommandon, inte order, bara riktning. Mild riktning. Som att du stannar bilen och rullar ner fönstret och ber en lokal om vägen dit du ska. Bara dessa är inte vägbeskrivningar. De är kommandon, och om du inte lyder dem, om du går emot dem, kommer du att kastas ut ur organisationen. Så nu har vi vägledning för att inte bli bekanta med Gud i bön.

Skäms på dem. Skäms på dem!

Jag bör nämna att punkten jag just delade med er från Galaterna vid 4: 27,28 är inget jag upptäckte på egen hand, utan det kom till mig i form av ett sms från en PIMO-bror som jag nyligen träffade. Vad detta illustrerar är att den trogna och diskreta slaven i Matteus 24:45-47 inte är en man eller en grupp män eller religiösa ledare, utan Guds genomsnittliga barn – en kristen som rörd av helig ande delar mat med sina medslavar och så kan var och en av oss spela en roll i att ge andlig näring vid rätt tidpunkt.

Återigen, tack för att du tittade och för att du stödjer detta arbete.

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.
  38
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x