Skatte fra Guds ord - Ezekiels tempelvision og dig

Ezekiel 40: 2 - Jehovas tilbedelse er højt hævet over enhver anden form for tilbedelse (w99 3 / 1 11 para 16

Henvisningen anfører i sidste sætning, "Faktisk har det været i vores egen tid, 'den sidste del af dagene', at ren tilbedelse er blevet løftet op og gendannet til dets rette sted i Guds tjeners liv.". Profetien i Mika 4, der er citeret i denne sætning, er imidlertid langt fra klar over, hvilken 'sidste del af dagene' den henviser til. Mika 1: 1 siger, at det er en vision om Samaria og Jerusalem, uden noget der tyder på, at den hverken har en antitypisk opfyldelse, eller at dens opfyldelse ville være i Harmageddon. Hvis den 'sidste del af dagene' henviser til de sidste dage i det jødiske system i løbet af 1st århundrede - den sandsynlige betydning givet Mika's målgruppe - ville den rene tilbedelse og folk, der streamer til Jehova, henvise til udbredelsen af ​​kristendommen, der tegner både jøder og ikke-jøder.

For det andet, men ikke mindre vigtig, siger James 1: 26,27: '”Den form for tilbedelse, der er ren og ubesmittet [ren] set fra vor Gud og Fader, er denne: at passe forældreløse og enker i deres trængsel'. Den verdensomspændende oversigt over organisationens politik med misbrug af forbrydelsen mod seksuelt misbrug af børn skaber overskrifter i land efter land. Denne voksende skandale kvalificerer sig næppe som en opfyldelse af en profeti, der taler om at 'ren tilbedelse skal løftes'.

Ved at handle med en legalistisk mentalitet snarere end ud af kærlighed er JW.org "blevet et klingende stykke messing eller en sammenbrydende bækken", der praler af sig selv, men undlader at leve op til standarden for kærlighedsloven, loven om Kristus. (1Kor 13: 1; 1:31)

Hvornår kan jeg næste tjene som en hjælpepioner?

Denne artikel og den tilhørende video er en del af det nådeløse pres, der udsættes for vidner til at udføre mere feltjeneste, som om det er det, der definerer en kristen. Ved at være involveret i organisatoriske aktiviteter holder vidner for travlt til at have tid til virkelig at studere Bibelen i enhver dybde og finde ud af sig selv, hvilken bredde Guds rigdom og visdom og viden har. (Romerne 11: 33)

Skriften citeret, Hebræerne 13: 15,16, når de læses uden en organisation-partisk skrå, siger "Glem ikke at gøre godt og dele det, du har med andre, for Gud er godt tilfreds med sådanne ofre." At gøre godt mod andre betragtes normalt som at hjælpe andre, behandle dem venligt og dele det, du har med andre, taler for sig selv. Det betyder at dele dine penge, tøj, tid og andre ejendele. Kun ved at udvide princippet kan dette skrift anvendes til forkynnelse af de gode nyheder. Men hvis du spørger de fleste vidner, hvad betyder disse vers for os, vil de svare, at de betyder at dele de gode nyheder med mennesker, fordi dette skriftsted bruges til at give ofre til Jehova og specifikt forkynde i over 75% af citaterne. 25%, hvor publikationerne refererer til faktisk at gøre gode gerninger til andre, glanses normalt over, og derefter lægges der vægt på forkyndelse eller bidrag til organisationen, så Gud kan prises mere.

I det næste afsnit fremsættes der en interessant påstand. 'Serviceåret 2018 indeholder flere måneder, der har fem lørdage eller fem søndage '. Nu er det skrevet på en sådan måde, at man får den gennemsnitlige læser til at tænke: der er flere måneder i dette serviceår med en ekstra weekenddag end normalt, derfor bør jeg benytte lejligheden til at pionere. Er det virkelig tilfældet? Der er 11 måneder i et år, hvor dette kan ske. Der er 7 måneder, hvor det er meget sandsynligt, da de indeholder 31 dage, som har 3 dage ekstra over 4 komplette uger. Den faktiske sandsynlighed er 3 / 7 eller 42.8% for disse måneder, og for 4 måneder er sandsynligheden 2 / 7 eller 28.5%. Så i ethvert typisk år vil der være mindst 1 x 30 dagsmåned og 3 x 31 dagmåneder, i alt 4 måneder med mindst 5 lørdage eller 5 søndage, og sandsynligheden for, at mindst en har 5 lørdage og 5 søndage. Så når afsnittet siger 'flere', er det intet usædvanligt. Året 2019 vil have flere, og året for 2017 har flere. Pludselig er 2018 overhovedet ikke så speciel. Det er bare en smart formuleret sætning at skubbe læseren til at gøre noget ekstra, idet han tænker, at du måske ikke får muligheden igen; når du faktisk har næsten samme mulighed næste år og året efter og så videre.

For at vise, hvad en kunstig konstruktion dette er, har de udvidet 30-timers krav gulerod til at dække potentielt fire måneder: marts, april og månederne med de to besøg af kredsløbstilsynet. Er Jehova generøs, eller er dette kun en menneskeskabt kampagne incitament til at samle tropperne?

Video - Med Jehova kan jeg gøre næsten alt.

Videoen er hovedsageligt et vidunderligt eksempel på, hvordan en fysisk handicappet med beslutsomhed kan gøre mange ting, som andre finder umulige.

Uden at fjerne noget fra Sabina, er der et par ting ved denne video, vi skal bemærke.

Den første ting er, at Sabina bor i et latinamerikansk land. I disse lande er brødre og søstre (og offentligheden som helhed) meget mere venlige og hjælpsomme over for hinanden end i den vestlige verden. Hvis hun var i USA eller Europa, mens hun muligvis har mere teknisk overlegne transportmidler osv., Ville hun regelmæssigt finde mindre villighed til hjælp. Dette vil begrænse mere, hvad hun ville være i stand til.

For det andet vises hele drivkraften i videoen på 5: 40-mærket, hvor en søster siger ”Hvis Sabina kan gøre det (med henvisning til hjælpepionering), så kan resten af ​​os gøre det”. Den underordnede besked bag denne erklæring er: Hvorfor er du ikke banebrydende? Du er ikke handicappet, er du? Denne teknik til skyld-rejse-motivation er ikke baseret på Guds kærlighed.[1]

Derfor er her nogle grunde til, hvorfor det gennemsnitlige vidne muligvis ikke er i stand til at hjælpe pioner.

 • Der er ingen indikation af, at Sabina arbejder sekulært for at pleje eller forsørge en familie, hvilket vil besætte de fleste af hendes dagslys, potentielt 6 dage om ugen. Tværtimod bliver hun kærlig plejet og støttet af sin familie.
 • Hun mangler ikke for ledsagere til at hjælpe hende i felttjenesten. Igen er dette anderledes i andre menigheder og andre lande. Du kan måske sige, den omsorgsfulde, hjælpsomme holdning skal være den samme overalt i verden, men den er bestemt ikke.
 • Mens hendes helbredstilstand er en tragedie, som kun det messianske rige kan løse, har andre andre sundhedsmæssige forhold, der kan være skjult eller ødelæggende, men på en anden måde.

Congregation Book Study (kr kap. 17 para 1-9)

Denne uge handler de første fem afsnit om, hvordan Jehova lærte Jesus, mens han var i himlen, og derefter i afsnit seks, hvilken instruktion Jesus gav sine disciple. Efter at have konstateret, at Jesus gav træning og klare instruktioner til sine disciple om den specifikke mission, de fik, fremsættes den ikke-støttede påstand om, at Jesus har sørget for, at hans tilhængere i dag har fået træning [fra organisationen]. Der er intet skriftligt grundlag citeret for denne påstand.

Når man går videre, impliceres det, at forsamlinger, konventioner og menighedsmøder, som de er arrangeret af 'Jehovas organisation ' til 'træning af Guds mennesker', have Jehovas opbakning og vejledning. Hvilket bevis er der for dette. Som diskuteret i de foregående uger, skete de møder, der i øjeblikket blev afholdt, efter forslag fra prominente brødre. Der var ingen retning fra Skriften om mængden, formatet eller indholdet. De hævdede heller ikke verificerbar inspiration. Det er interessant at bemærke, at det tog 'Guds folk' mere end 70 år for at indse, at der var brug for træning til offentlig forkynnelse. Hvis offentlig forkynnelse er så vigtig (i modsætning til privat forkynnelse), hvorfor tog det så lang tid?

Måske er ledetråden i Matthew 10: 19, 20 citeret i afsnit 6. Det drejede sig ganske vist om at blive ført for domstole, men der fortalte Jesus disiplene 'vær ikke bekymret for, hvordan eller hvad du skal tale; for hvad du skal tale i den time; for de, der taler, er ikke kun dig, men det er din fars ånd, der taler ved dig. Med andre ord ville Helligånd hjælpe dem snarere end noget, der er undervist af andre mennesker.

Den virkelige nøgle til at være vidne til andre er måske ikke en menneskeskabt organisations træningsprogram, men et inderligt ønske om at dele sandheden. For som Jesus sagde i Luke 6: 45 ”En god mand bringer det gode ud af den gode skat i sit hjerte, men en ond mand fremfører det, der er ondt af sin onde skat; for ud af hjertets overflod taler hans mund ”. Hvis vi kultiverer en kærlighed til Guds ord, principper og de gode nyheder, vil vi være motiverede til at tale med andre om, hvad vi lærer. Det vil ikke nødvendigvis betyde at banke på en dør, men person til person med mennesker, vi kender, eller arbejde med eller pårørende, og også ved at bakke op vores tale ved vores handlinger, der viser, at vi virkelig elsker Gud og vores medmenneske.

___________________________________________________

[1] I øvrigt er 'hjælpepionering' en organisationsfremstillet konstruktion uden skriftligt grundlag. Der var intet begreb 'pionerer' blandt de tidlige kristne. Hver gjorde, hvad de var i stand til. Ville romerske slaver, der blev kristne, have været i stand til at hjælpe eller regelmæssig pioner, hvis der havde eksisteret sådan noget?

Tadua

Artikler af Tadua.
  2
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x