Denne artikel blev sendt af Stephanos

Identiteten af ​​de 24 ældste i Åbenbaringsbogen har været genstand for diskussion i lang tid. Flere teorier er blevet rejst. Da intet sted i Bibelen er en klar definition af denne gruppe af personer, der er givet, er det meget sandsynligt, at denne diskussion vil fortsætte. Dette essay bør derfor betragtes som et bidrag til diskussionen og foregiver på ingen måde at afslutte det.

24-ældste nævnes 12 gange i Bibelen, alt sammen i Åbenbaringsbogen. Udtrykket på græsk er οἱ εἴκοσι τέσσαρες πρεσβύτεροι (Translitteration: hoi eikosi tessaras presbyteroi). Du finder dette udtryk eller dets bøjninger i Åbenbaring 4: 4, 10; 5: 5, 6, 8, 11, 14; 7: 11, 13; 11: 16; 14: 3; 19: 4.

Teorien fremsat af JW.org er, at de 24 ældste er 144.000 "salvede i den kristne menighed, opstandne og indtager den himmelske stilling, som Jehova lovede dem" (gen s.77). Der gives tre grunde til denne forklaring:

 1. 24-ældste har kroner (Re 4: 4). De salvede loves faktisk at modtage en krone (1Co 9: 25);
 2. De 24 ældste sidder på troner (Åb 4: 4), hvilket kunne være i overensstemmelse med Jesu løfte til den laodikeanske menighed 'om at sidde på hans trone' (Åb 3:21);
 3. Tallet 24 anses for at være en henvisning til 1 Chronicles 24: 1-19, hvor der er tale om kong David, der organiserer præsterne i 24-afdelinger. De salvede vil faktisk tjene som præster i himlen (1Pe 2: 9).

Alle disse grunde peger i retning af, at disse 24-personer vil være både konger og præster, hvilket bidrager til tanken om, at 24-ældste er salvede med et himmelsk håb, da disse bliver konge-præster (Re 20: 6) .

Er denne ræsonnement tilstrækkelig til at drage en gyldig konklusion om identiteten af ​​24-ældste? Det ser ud til, at der er flere argumenter, der undergraver grundlaget for denne fortolkning.

Argument 1 - En smuk sang

Læs venligst Åbenbaring 5: 9, 10. I disse vers finder du en sang, som 4 levende væsener og 24 ældste synger for Lammet, som helt klart er Jesus Kristus. Dette synger de:

”Værd er du at tage rullen og åbne dens sæler, for du blev dræbt, og ved dit blod frigav du folk for Gud fra hver stamme og sprog og folk og nation, 10, og du har gjort dem til et rige og præster til vores Gud, og de skal regere på jorden. ”(Ap 5: 9, 10 ESV[I])

Bemærk brugen af ​​pronomen: “og du har lavet dem et kongerige og præster til vores Gud og de skal regere på jorden. ” Teksten til denne sang handler om de salvede og de privilegier, de får. Spørgsmålet er: Hvis de 24 ældste repræsenterer salvede, hvorfor henvise til sig selv i tredje person - ”de” og “dem”? Ville den første person - ”vi” og ”os” ikke være mere passende? Når alt kommer til alt henviser de 24 ældste til sig selv i første person i det samme vers (10), når de siger "vores Gud". Så tilsyneladende synger de ikke om sig selv.

Argument 2 - Konsekvent optælling

Se venligst Revelation 5. Indstillingen i dette kapitel er klar: John ser 1 God = 1 person, 1 Lamb = 1 person og 4 levende væsener = 4 personer. Er det rimeligt at tro, at disse 24 ældste er en symbolsk klasse, der repræsenterer en menighed, eller er det mere sandsynligt, at de bare er 24 personer? Hvis de ikke var en symbolsk klasse af salvede personer, men en bogstavelig 24 salvede dem, der repræsenterer gruppen af ​​personer med et himmelsk håb, ville det da give mening? Bibelen angiver ikke, at nogle salvede personer ville være mere privilegerede end andre. Man kunne hævde, at apostlene måske blev placeret i en særlig position sammen med Jesus, men der kan ikke findes nogen henvisning til det 24 personer hædres med en særlig position foran Gud. Ville det føre til, at vi konkluderer, at 24-ældste er 24-personer, der ikke repræsenterer de salvede som en klasse?

Argument 3 - Daniel 7

Der er en særlig bibelbog, der bidrager til forståelsen af ​​Åbenbaringsbogen: Daniels bog. Bare tænk på lighederne mellem disse to bøger. For kun at nævne to: engle, der bringer budskaber, og skræmmende dyr, der stiger op fra havet. Det er således værd at sammenligne Revelation kapitler 4 og 5 med Daniel kapitel 7.

Hovedpersonen i begge bøger er Jehova Gud. I Åbenbaringen 4: 2 beskrives han som "den der sidder på tronen", mens han i Daniel 7: 9 er "den gamle af dage", der tager plads på sin trone. Derudover er det bemærkelsesværdigt, at hans tøj er så hvidt som sne. Andre himmelske væsener som engle beskrives undertiden som iført hvidt tøj. (Johannes 20:12) Så denne farve bruges ikke udelukkende til tidligere mennesker i en himmelsk stilling (Åbenbaringen 7: 9).

Jehova Gud er ikke alene i denne himmelske ramme. I Åbenbaringen 5: 6 ser vi Jesus Kristus stå foran Guds trone, afbildet som et lam, der er blevet dræbt. I Daniel 7: 13 Jesus beskrives som ”en som en menneskesøn, og han kom til Dagenes gamle og blev præsenteret for ham”. Begge beskrivelser af Jesus i himlen refererer til hans rolle som et menneske, specifikt som et løsningsoffer for menneskeheden.

Faderen og Sønnen er ikke de eneste, der er nævnt. I Åbenbaring 5: 11 læser vi om “mange engle, der taler om utal myriader og tusinder af tusinder”. Tilsvarende finder vi i Daniel 7: 10: "tusind tusinder tjente ham, og ti tusind gange ti tusind stod foran ham." Hvilken imponerende scene er dette!

Salvede med udsigten til at være præstkonger med Jesus i hans rige er også nævnt i både Åbenbaring 5 og Daniel 7, men i begge tilfælde ses de ikke i himlen! I Åbenbaring 5 nævnes de i en sang (vers 9-10). I Daniel 7: 21, dette er de hellige på jorden, som det symboliske horn løber med. Da 7: 26 taler om en fremtidig tid, hvor hornet overvindes, og 27 taler om, at al autoritet bliver overdraget til disse hellige.

Andre personer er også til stede i de himmelske visioner om Daniel og John. Som vi allerede så i Åbenbaringen 4: 4, er der 24 ældste afbildet, der sidder på troner. Se nu Daniel 7: 9 der siger: ”Da jeg så ud, blev der placeret troner”. Hvem sad på disse troner? Det næste vers siger, ”retten sad i dom”.

Denne domstol er også nævnt i vers 26 i samme kapitel. Består denne domstol kun af Jehova Gud, eller er andre involveret? Vær opmærksom på, at Jehova Gud sidder blandt tronerne i vers 9 - kongen sidder altid først - så sidder retten i vers 10. Da Jesus hver for sig beskrives som "den som en menneskesøn", udgør han ikke dette domstol, men er uden for det. På samme måde omfatter retten ikke "de hellige" i Daniel 7 eller folket gjort til et præsterige i Åbenbaringen 5 (se argument 1).

Hvad betyder udtrykket "ældste" (græsk: presbyteroi), betyde? I evangelierne henviser denne terminologi til de ældre mænd i det jødiske samfund. I en række vers nævnes disse ældste ved ledsagelse af overpræsterne (f.eks. Matthew 16: 21; 21: 23; 26: 47). Således er de ikke præster selv. Hvad var deres opgave? Siden Moses's dage fungerede arrangementerne af ældste som en lokal domstol (f.eks. Deuteronomy 25: 7). Så i det mindste i sindet af læseren, der var bekendt med det jødiske retssystem, var ordet "domstol" udskifteligt med "ældste". Bemærk, at Jesus i både Åbenbaring 5 og Daniel 7 kommer ind på scenen, efter at domstolen har siddet!

Parallellen mellem Daniel 7 og Åbenbaringen 5 er slående og fører til den konklusion, at 24-ældste i Åbenbaringsbogen er de samme som beskrevet i Daniel 7. I begge visioner henviser de til en himmelsk gruppe, en ældstegård, der sidder på troner omkring Gud selv.

Argument 4 - Tæt på hvem?

Hver gang disse 24 ældste nævnes, ses de i nærheden af ​​den trone som Jehova Gud sidder på. I begge tilfælde, undtagen i Åbenbaring 11, ledsages de også af de 4 levende væsner. Disse 4 levende væsner identificeres som keruber, en særlig orden af ​​engle (Ezekiel 1:19; 10:19). De 24 ældste beskrives ikke som stående i en meget tæt position til Kristus som de 144.000 personer, der er “med ham” (Åb 14: 1). Det samme vers gør det også klart, at de 24 ældste ikke kan synge den samme sang som de 144.000 personer, så de kan ikke være de samme personer. Vær opmærksom på at de 24 ældste konstant befinder sig i nærheden af ​​Gud selv for at tjene ham.

Men hvad med de argumenter, der er nævnt i begyndelsen af ​​denne artikel og fører mange til den konklusion, at 24-ældste er de salvede? Overvej venligst de næste modargumenter.

Argument 5: Thrones symbolizing Authority

Hvad med tronen, som de 24 ældste sidder på? Kolossenserne 1:16 siger: „For ved ham blev alle ting skabt i himlen og på jorden, synlige og usynlige, uanset om troner eller herredømme eller herskere eller autoriteter - alle ting blev skabt gennem ham og for ham. ” Denne tekst indikerer, at der i himlen er hierarkier, hvorved autoritet uddeles. Dette er et begreb, der understøttes af andre bibelske beretninger. For eksempel henviser Daniel 10:13 til englen Michael som “en af ​​de øverste fyrster (hebraisk: sar). Ud fra dette er det sikkert at konkludere, at der i himlen er en orden af ​​prinser, et hierarki af autoritet. Da disse engle er beskrevet som fyrster, er det passende, at de sidder på troner.

Argument 6: Kroner, der tilhører sejr

Det græske ord oversat "krone" er στέφανος (Translitteration: Stephanos). Dette ord er meget meningsfuldt. Denne type krone er ikke nødvendigvis en kongelig krone, da det græske ord, der angiver, at status er, er διαδήμα (Diadema). HJÆLPER Word-studier definerer Stephanos som: ”ordentligt, en krans (krans), tildelt en sejr i de gamle atletiske spil (som de græske OL); sejrens krone (versus diadema, "en kongelig krone").

De engleprinser som Michael nævnt under argumentet 5 er magtfulde personer, der skal bruge deres styrke til at kæmpe med demoniske styrker. Du finder imponerende beretninger om sådanne krige i Daniel 10: 13, 20, 21 og Revelation 12: 7-9. Det er trøstende at læse, at de loyale fyrster kommer fra sådanne krige som sejre. De fortjener at bære en krone, der hører til sejrere, er du ikke enig?

Argument 7: Nummeret 24

Antallet 24 kunne repræsentere et bogstaveligt antal ældste, eller det kan være repræsentativt. Det kan relateres til kontoen i 1 Chronicles 24: 1-19, eller ej. Lad os antage, at dette tal i nogen grad er relateret til 1 Chronicles 24. Beviser dette, at 24-ældste skal udpeges personer, der tjener som præster?

Bemærk, at 1 Chronicles 24: 5 beskriver deres opgaver på denne måde: "hellige officerer og officerer af Gud" eller "fyrster i helligdommen og Guds fyrster". Igen det hebraiske ord “sar" anvendes. Vægten lægges på tjenesten i templet for Gud. Spørgsmålet bliver: Er det jordiske arrangement en model af det himmelske arrangement, eller er det omvendt? Hebreerforfatteren bemærker, at templet med dets præster og ofre var en skygge af en virkelighed i himlen (Heb 8: 4, 5). Vi må indse, at det jordiske arrangement ikke kan findes en til en i himlen. Overvej for eksempel, at alle de salvede personer som præster til sidst kommer ind i Det Allerhelligste, dvs. himlen (Heb 6: 19). I templets dage i Israel fik kun Ypperstepræsten lov til at komme ind i dette område en gang om året! (Heb 9: 3, 7). I det ”rigtige arrangement” er Jesus ikke kun Ypperstepræsten, men også ofringen (Heb 9: 11, 12, 28). Ingen grund til at forklare yderligere, at dette i "skyggearrangementet" ikke var tilfældet (Le 16: 6).

Det er bemærkelsesværdigt, at hebreerne giver en smuk forklaring af den sande betydning af tempelarrangementet, men alligevel ikke henviser til 24 præstedivisionerne.

I øvrigt fortæller Bibelen en gang, hvor en engel gør noget, der minder os om en øversteprests opgave. I Jesaja 6: 6 læser vi om en speciel engel, en af ​​seraferne, der tog et brændende kul fra alteret. Noget som dette var også en højpræstes opgave (Le 16: 12, 13). Her har vi en engel, der fungerer som præst. Denne engel er helt klart ikke en af ​​de salvede.

Så en enkelt numerisk henvisning til en præstedømme er på ingen måde afgørende bevis for en sammenhæng mellem beretningerne i Krønikebog og Åbenbaringen. Hvis de 24 ældste henviser til 1 Krønikebog 24, kan vi måske spørge os selv: Hvis Jehova ville have os til at informere os om en engleorden, der tjener ham i hans himmelske hof, hvordan kunne han gøre det forståeligt for os? Kunne det være muligt, at han ville bruge billeder i det samme jordiske arrangement, som han allerede bruger til at forklare himmelske ting?

Konklusion

Hvilken konklusion drager du efter at have overvejet dette bevis? Representerer 24-ældsterne de salvede? Eller er det engle, der har en særlig position tæt på deres Gud? Mange skriftlige argumenter indikerer sidstnævnte. Er det vigtigt, at man kunne spørge? I det mindste bragte denne undersøgelse en meget interessant parallel til vores opmærksomhed, nemlig mellem Daniel 7 og Åbenbaringen 4 og 5. Måske kan vi lære mere fra denne ligning. Lad os beholde det til en anden artikel.

_______________________________________

[I] Medmindre andet er angivet, er alle bibelhenvisninger til den engelske standardversion (ESV)

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  8
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x