"Jeg vil aldrig forlade dig, og jeg vil aldrig opgive dig." Hebræerne 13: 5

 [Undersøgelse 46 fra ws 11/20 s.12 11. januar - 17. januar 2021]

Denne studieartikel er endnu en mistet mulighed for at yde reel hjælp til broderskabet. Hvorfor når vi denne konklusion?

Da denne gennemgang er forberedt, fortsætter den globale pandemi af Covid-19 hurtigt. Hvilke situationer kan broderskabet befinde sig i, der kræver hjælp og mod?

Ville det ikke være følgende? :

 • Håndtering af tabet af en elsket af denne ubehagelige og potentielt dødelige virus.
 • At håndtere personlig sygdom eller sygdom hos et familiemedlem, måske alvorligt syg af en Covid-19-infektion.
 • Håndtering af et fald eller indkomstindkomst på grund af tab af beskæftigelse, eller hvis selvstændige, et tab af klienter på grund af deres eget fald i indkomst.
 • Håndtering af de resulterende langsigtede problemer på grund af de økonomiske udsigter.

Derfor kunne man naturligvis forvente, at da det styrende råd hævder altid at give ”mad på det rette tidspunkt”, vil denne undersøgelsesartikel diskutere nyttige og opmuntrende skrifter, der hjælper os med at håndtere disse øjeblikkelige og potentielt livstruende situationer.

Hvor forkert ville du være at tænke det!

Kun 2 afsnit ud af de 20 afsnit (afsnit 6 & 19) i denne undersøgelsesartikel anerkender endda, at sådanne problemer kan eksistere. Ingen dybdegående opbyggende studieartikler her, der kan hjælpe de øjeblikkelige behov for ikke kun brødre og søstre, men næsten alle på planeten!

Snarere 18 af de 20 afsnit er afsat til apostlen Paulus 'prøvelser med at forkynde om Jesus til den romerske verden af ​​sin tid. Ja, endnu en artikel om forkyndelse! Er eksemplet med apostelen Paulus virkelig nyttigt for os, da Jesus gav ham en særlig kommission på grund af hans særlige egenskaber og kvalifikationer? Han var bestemt ikke den gennemsnitlige kristen i det første århundrede eller det enogtyvende århundrede! Ikke tilfreds med dette, gætter organisationen også vildt om, hvad Paulus måske eller måske ikke har følt for at komme med mange af deres pointer. Eksempler inkluderer:

Stk 3 ”På det tidspunkt, Paul har måske undret sig, 'Hvor meget længere kan jeg udholde denne behandling'. ”(fed vores)

Husk det faktum, at mens den militære kommandant frygtede for Pauls liv, er der ingen omtale i beretningen om, at Paulus led nogen anden skade end at blive ramt i munden. Det meste af oprøret var forårsaget af farisæerne og saddukæerne, der diskuterede indbyrdes. Forslaget er også uden skriftlige beviser for, hvad Paulus følte på dette tidspunkt.

Stk 4 ”Paul må have følt så sikker som et barn, der ligger i sin fars arme. ”(fed vores).

En dejlig tanke og muligvis sand, men endnu en gang komplet formodning uden skriftlige beviser.

Stk 7 "Guds ord forsikrer os om at Jehova hjælper os ved hjælp af sine engle. (Hebr. 1: 7, 14) For eksempel giver engle os støtte og vejledning når vi forkynder den “gode nyhed om riget” til folk fra “enhver nation og stamme og tunge”. - Matt. 24:13, 14; læs Åbenbaring 14: 6 ”(fed deres).

Endnu en formodning, denne gang for at støtte organisationens opfattelse om, at englene hjælper Jehovas Vidners organisation med at forkynde. Bortset fra enhver diskussion om, hvorvidt engle ville blive hjulpet til at sprede løgne og halve sandheder, giver ingen af ​​de citerede skrifter eller delvist citerede nogen støtte til dette koncept. Især det læste skrift (Åbenbaringen 14: 6) anvendes fuldstændigt uden for sammenhængen. Den gode nyhed, som englen måtte forkynde i synet, er nævnt i vers 7, dvs. at Guds dommedag var ankommet. Denne gode nyhed har intet at gøre med den gode nyhed om Riget og sætter tro på Kristus som frelsesmiddel. Den betjening eller betjening af englene, der er nævnt i Hebræerbrevet 1: 7,14, er ikke specificeret, men i forbindelse med Hebræerbrevet 1 har det tydeligt intet at gøre med forkyndelse.

Stk 11 "Mens Paul ventede på at starte sin rejse til Italien, han kan godt have reflekteret på en advarsel, som profeten Esajas blev inspireret til at give til dem der var modstandere af Jehova: „Planlæg en plan, men den vil blive forpurret! Sig hvad du kan lide, men det vil ikke lykkes, for Gud er med os! ”” (fed vores).

Virkelig? Gætninger igen, og hvorfor? På trods af at det var et meget flot skrift, der er citeret her fra Esajas, ville apostelen Paulus virkelig have tænkt på en uklar passage fra Esajas, mens han var på en ofte stormfuld rejse til søs eller gå miles på land? Meget tvivlsomt. Selv med masser af tid til stille studier og hjælp fra software til at søge i bibelteksten, som ikke var tilgængelig for apostlen Paulus! det er tvivlsomt de fleste af os, inklusive korrekturlæseren, ville let finde og vælge dette skriftsted til at meditere over.

Stk 12 "Paul skønnede sandsynligvis Jehovas vejledning i den godhjertede officers handlinger ”.

Formodning! Lukas beretning viser ikke, at Paulus følte det sådan. Luke registrerer bare hvad der skete. I modsætning til forfatteren af ​​studieartiklen modstod Luke mod formodninger og behandlede fakta.

Dette er på ingen måde en udtømmende liste, men tilstrækkelig til at nævne.

Hovedafsnittet i studieartiklen, som har relevans for det, vi alle står over for i dag, fortjener at blive gengivet fuldt ud. Afsnit 19 siger:

"Hvad kan vi gøre? Kender du til brødre eller søstre i din menighed, der lider nød, fordi de er syge eller står over for andre udfordrende omstændigheder? Eller måske har de mistet en elsket i døden. Hvis vi bliver opmærksomme på en person i nød, kan vi bede Jehova om at hjælpe os med at sige eller gøre noget venligt og kærligt. Vores ord og handlinger kan bare være den opmuntring, som vores bror eller søster har brug for. (Læs 1 Peter 4:10.) De som vi hjælper, kan genvinde fuld tillid til at Jehovas løfte: ”Jeg vil aldrig forlade dig, og jeg vil aldrig forlade dig,” gælder for dem. Ville det ikke få dig til at føle dig glad? ”.

Men, selv med dette afsnit, er det vigtigt at tilføje følgende advarsel. Hvorfor skal vi begrænse vores ord om medfølelse og kærlighed eller praktisk hjælp kun til andre vidner? Sagde ikke apostelen Paulus selv, at vi skulle ” ... forfølg altid det, der er godt over for hinanden og til alle andre". (1 Thessaloniker 5:15) (fed vores).

Lad os derfor som virkelige kristne handle på en kristenlignende måde i løbet af denne tid og gøre godt mod alle, ligesom Kristus gjorde. Vi kan gøre dette ved at hjælpe med at passe ældre og sårbare. Også ved at sikre, at vi tager alle rimelige forholdsregler for at undgå at inficere andre, især hvis vi er eller kan være smitsomme. Ja, lad os “ ... forfølg altid det, der er godt over for hinanden og til alle andre". selvom organisationen ikke vil have os til det. Det er den holdning, der vil tilskynde ateister og ikke-kristne til at ønske at vide mere om Kristus i stedet for at ringe på deres dør eller sende uopfordret post.

 

 

               

 

Tadua

Artikler af Tadua.
  5
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x