[Ws3 / 18 sivulta. 3 - huhtikuu 30 - toukokuu 6]

”Kaste… säästää myös nyt.” 1 Peter 3: 21

Kahdessa ensimmäisessä kappaleessa meitä käsitellään toisella ehdotetulla 'hyvällä esimerkillä' “Nuori tyttö” kastaakseen hänet "Vanhemmat olivat ylpeitä tyttärensä päätöksestä osoittaa varaukseton omistautuminen Jehovalle ja kastaa."

Olemme viime aikoina käsitelleet tätä nykyisen organisaatio-opetuksen huolestuttavaa näkökohtaa, jossa veljien ja siskojen lapset työnnetään kastetuksi aiemmissa ja aikaisemmissa ikäryhmissä. Katso nämä arvostelut:

Jatka oman pelastuksen tekemistä (WT 2018)

Vanhemmat auttavat lapsiasi tulemaan viisaiksi pelastamiseksi (WT 2018)

Tämän artikkelin painopiste on teemakohtaisessa kirjoituksessa 1 Peter 3: 20-21, jossa kastetta verrataan arkiin, joka kuljettaa Nooaa ja hänen perhettään veden läpi. Tämä tosiasia ekstrapoloidaan sitten opetukseen siitä ”Aivan kuten Noa säilytettiin tulvan kautta, uskolliset kastetut säilyvät, kun nykyinen jumalaton maailma loppuu. (Merkitse 13: 10, Ilmoitus 7: 9-10). ”  Huomaat, että kumpikaan mainituista pyhistä kirjoituksista ei tue tätä opetusta. Mark 13: 10 on vaatimus saarnata, kuten aiemmin keskusteltiin todennäköisesti vain ensimmäisen vuosisadan kristittyille, ennen roomalaisten tuhoamista Jerusalemiin. Ilmestyskirja 7: 9-10 näyttää suuren joukon, joka selviää, mutta ei miksi he selviävät ja kuinka he selviävät.

Seuraavaksi löydämme uuden ekstrapoloinnin (jota ei taas tueta pyhien kirjoitusten perusteella), joka tehdään siitä "Henkilö, joka tarpeettomasti viivyttää kasteen saamista, vaarantaa hänen iankaikkisen elämän näkymänsä." Tämä on harhaanjohtavaa pelaamista. Kuinka niin?

Nyt perustuu 1-otteeseen Peter 3: 21 teemana, joka voitaisiin helposti ajattelematta hyväksyä tämä ekstrapolointi. Mitä sanotaan muusta jakeesta 21? Siinä sanotaan, että ”kaste on (ei lihan saastumisen poistamista, [koska olemme kaikki epätäydellisiä ja synnistä monta kertaa], vaan pyyntö Jumalalle hyvää omatuntoa varten”) Jeesuksen ylösnousemuksen kautta. Kristus."

Joten pelastaa Pietari mukaan kasteen teko meitä? Pietari sanoo, ”Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta”. Joten edellytys on usko Jeesuksen Kristuksen ylösnousemukseen, ja usko lunnaaseen maksoi, että hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa tekivät mahdolliseksi. Juuri tämän uskon takia pystymme esittämään ”pyynnön Jumalalle hyvästä omatunnosta”. Lyhennetty lause on selvästi seuraava. "Kaste ... säästää nyt myös sinua." on harhaanjohtava.

Peterin huomautus oli yksinkertainen. Noah uskoi Jumalaan ja noudatti hänen ohjeitaan, mikä johti pelastamaan itsensä ja perheensä. Varhaisten kristittyjen kannalta heidän usko Jeesukseen Kristukseen ja hänen lunnaisiinsa ajoi heidän kasteen kasteensa. Kasteen symbolisoima ja julkisesti osoittama usko pelasti heidät ja asetti heidät riviin vastaanottamaan ikuisen elämän lahjan. , ei itse kaste.

Heitä pelastaa heidän usko Jeesukseen, ei pelkkä kasteen teko.

Kun ajatellaan tätä kohtaa edelleen, onko vesikaste edellytys ennen kuin Pyhä Henki voi kohdata jonkun? PreKristuksen aikoina vastaus oli selvästi "ei". 31. Mooseksen kirja 1: 3–24 on yksi tällainen esimerkki tästä. 2.Mooseksen kirja 9: 30 on erittäin mielenkiintoinen tilanne, jossa se kohosi Bileamin, Jumalan vastustajan. Nehemia XNUMX:XNUMX osoittaa, että Jumalan henki oli Israeliin ja Juudaan lähetettyjen profeettojen päällä.

Oliko tilanne erilainen kristittyinä aikoina? Lue tili osoitteessa Acts 10: 44-48. Joko siis kasteen puuttuminen vaaransi Corneliuksen ja hänen perheensä mahdollisuudet ikuiseen elämään? Ei selvästikään! Pyhä Henki tuli heidän päällensä ennen kuin heidät kastettiin. Lisäksi tilinpäätöksessä todetaan, että he sitten kastettiin Jeesuksen Kristuksen nimessä, ilman että mainittaisiin 'yhdessä Jumalan hengen ohjaaman organisaation kanssa'.

Vaikuttaa siltä, ​​että kaste on jälleen yksi symboli, jossa organisaatio korostaa enemmän symbolia kuin sitä, mitä tuo symboli tosiasiallisesti tarkoittaa. (Toinen esimerkki on se, että veressä painotetaan enemmän elämän symbolina kuin itse elämässä, jota se edustaa.)

Tämän jälkeen artikkelissa käsitellään lyhyesti Johannes Kastajan kastetta. Kuten siteerattu kirjoitus, Matthew 3: 1-6, osoittaa, että Johanneksen kastetut tekivät niin, että he ilmoittivat tekevänsä syntien parannuksen [mosaiikkilakia vastaan], tunnustaen avoimesti syntinsä tuolloin.

Sitten spekuloidaan, kun heprealaiset 10: 7 on mainittu tukemaan sitä, mitä Jeesuksen Johannesta kastoi symboloi. Heprealaisten 10: 5-9 kontekstin perusteella, jos Paavali lainaa aikajärjestyksessä, on todennäköistä, että hän viittasi Luukkaan 4: 17-21, kun Jeesus lukee Jesaja 61: 1-2 synagogassa sen sijaan, että se olisi hänen rukouksensa kasteessa. [Tämä ei sulje pois Jeesusta sanomasta sitä rukouksessa hänen kasteessaan, pelkästään siitä, ettei ole olemassa pyhien kirjoitusten todisteita siitä, että hän teki. Jälleen kerran, se on organisaatiospekulaatiota, jota pidetään tosiasiana.] (Paavali viittasi myös Matthew 9: 13 ja Matthew 12: 7, joissa Jeesus viittasi psalmeihin 40: 6-8.)

Artikkeli on totta, kun siinä todetaan, että varhaisiksi kristittyiksi tuleneista ei viivästynyt kasteen saamista. Kuitenkaan missään mainituista pyhistä kirjoituksista (säädökset 2: 41, säädökset 9: 18, säädökset 16: 14-15, 32-33) ei mainittu heidän lapsiaan. Useimmissa tapauksissa he olivat juutalaisia, jotka tajusivat, että Jeesus oli Messias, jota he olivat odottaneet, ja se vaati heiltä vain vähän sopeutumista ja riittävää uskoa halutaan kastaa.

Kappaleissa 9 ja 10 keskustellaan Etiopian proselyteistä ja Paavalista ja kuinka heillä oli "Sai arvostusta totuudesta Jeesuksen roolista heidän toimiessaan Jumalan tarkoituksessa".

Seuraavaksi seuraa toinen lausunto, jolla rohkaista vanhempia rohkaisemaan lapsiaan kastetuksi vetoamalla ylpeyden ja ilon tunteeseen, kun se sanoo "Älä kristittyjen vanhempien mielestä nähdä lapsiaan muiden uusien opetuslapsien keskuudessa kastetuksi."

Kohdassa 12 keskustellaan siitä, mitä organisaatio pitää kasteen vaatimuksina, ja kuten näemme, se eroaa tämän artikkelin aiemmista kappaleista, joissa ensimmäisen vuosisadan esimerkkejä nopeasta kasteesta rohkaistaan ​​nykyään nopeaan kasteeseen, etenkin lasten keskuudessa.

Vaatimukset kasteen järjestämiselle järjestön mukaan:

 1. Tarkkaan tietoon perustuva usko
  1. Mainittu kirjoitus: 1 Timothy 2: 3-6
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Joo. Nykyinen vaikeus on, mikä on tarkka tieto? Voidaan helposti todistaa, että suuri osa siitä, mitä organisaatio opettaa, ei ole pyhien kirjoitusten täsmällistä tietoa. Tieto on vain osittain tarkka.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Kyllä, tarkan tiedon määrää voidaan kuitenkin rajoittaa kastehetkellä.
 2. Hylkää Jumalalle epämiellyttävä toiminta
  1. Mainittu kirjoitus: Toimii 3: 19
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei. Vaatimus kasteen jälkeen, mutta ei välttämättä ennen kastetta.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Kasteessa ja sen jälkeen. Jumalalle epämiellyttävän käytöksen hylkääminen tapahtui usein kasteen yhteydessä.
 3. Lopeta harhauttaminen
  1. Mainittu kirjoitus: 1 Corinthians 6: 9-10
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei. Vaatimus kasteen jälkeen, mutta ei välttämättä ennen kastetta.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Jälkeen kyllä. Ei ennen. Käyttäytymisen muutos tapahtui usein kasteen ajankohdasta.
 4. Esitä seurakuntien kokouksissa
  1. Mainittu kirjoitus: Ei mitään
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Ei.
 5. Opi saarnaamisessa
  1. Mainittu kirjoitus: Toimii 1: 8
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei. Pyhä Henki auttaisi kasteen jälkeen. Vaatimus kasteen jälkeen, mutta ei välttämättä ennen kastetta.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Ei. Pyhät kirjoitukset osoittavat haluavansa osallistua saarnaustyöhön, joka tuli kasteen jälkeen.
 6. Neljä kyselyistuntoa paikallisten vanhempien kanssa
  1. Mainittu kirjoitus: Ei mitään toimitettu [vaatimus Järjestetty Kirja, ei artikkeli]
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Ei.
 7. Palvelukomitean päätös
  1. Mainittu kirjoitus: Ei mitään toimitettu [vaatimus Järjestetty Kirja, ei artikkeli]
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Ei.
 8. Yksityinen omistautuminen rukouksessa Jehovalle
  1. Mainittu kirjoitus: Ei mitään
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla?
 9. Kastettiin ennen katsojia
  1. Mainittu kirjoitus: Ei mitään
  2. Pyhien kirjoitusten vaatimus? Ei.
  3. Vaaditaan 1-versiossast Luvulla? Etiopian einuhissa oli vain Philip (kastaja) katsojana.

Kaikkien tämän painostuksen johdosta, jotta ne, joita ei vielä ole kastettu, saavat osallistua kokouksiin, jotta he eivät viivyttäisi ja kastuisivat, mukaan lukien uhka, että joku ”joka viivyttelee tarpeettomasti kastettuaan, vaarantaa hänen ikuisen elämän näkymänsä ", artikkeli kääntyy ympäri ja kysyy rauhallisesti kysymystä 14 “Miksi emme painosta ketään kastetuksi? " ja jatkaa sanomallaSe ei ole Jehovan tapa (1 John 4: 8) ”.

Kyllä, se ei todellakaan ole Jehovan tapa painostaa ketään palvelemaan häntä. Hän haluaa sen olevan heidän vapaa tahto. Joten miksi organisaatio painostaa lapsia yhdessä kappaleessa ja seuraavassa väittää, että he eivät tee niin?

Seuraava kappale alkaa sanoa ”Ei ole asetettu ikää, jona kastettaisiin. Jokainen opiskelija kasvaa ja kypsyy eri tavalla. ” Se on ainakin tarkka. Sitten tulee jälleen kastepyrkimys, joka antaa sille siunauksen sanomalla:Monet kastetaan nuorena, ja he jatkavat uskollisuuteen Jehovalle. ”. Tämä lausunto on kuitenkin aivan yhtä tarkka kuin sanonta: "Monet kastetaan nuorena ja he jatkavat lähteä organisaatio'. Jälkimmäinen on oikeastaan ​​oikeampi lausunto. Tässä esitettyjen tosiasioiden mukaan säilytysaste JW-nuorista on alhaisimpia kaikissa suurissa kristillisissä uskontokunnissa, joten 'monet lähtevät lähtemään' todennäköisesti kuvaavat tarkemmin sitä, mitä todella tapahtuu.

Mitä tulee vaatimukseen ”Tarkka tieto Jehovan tahdosta”Ennen kastetta, ”Uusien opetuslapsien on siis kastettava, vaikka he aiemmin kastettiin toisessa uskonnossa. (Toimii 19: 3-5). ”

 • Aluksi Apostolien teoissa 19 tarkoitettu kaste oli Johanneksen kaste. Pyhien kirjoitusten mukaan tämä kaste oli heidän syntien parannuksen symboli, ei kaste Jeesuksen nimessä missään kristillisessä uskossa.
 • Toiseksi, tämän sivuston arvostelut osoittavat selvästi pyhien kirjoitusten perusteella, että vaikka emme koskaan väittäisi olevan täysin tarkkoja tietoja Jumalan tahdosta (pikemminkin se on tavoite, jonka puolesta me kaikki työskentelemme), organisaatio ei ehdottomasti voi myöskään väittää sitä. Tämän artikkelin opetus, jonka mukaan nuorten tulee kastaa, on esimerkki tästä.

Viimeisessä kappaleessa vanhempia pyydetään vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: “

 1. Onko lapsi todella valmis kastetuksi?
 2. Onko hänellä riittävät tiedot pätevän omistautumisen tekemiseksi?
 3. Entä maallisiin tavoitteisiin, jotka liittyvät koulutukseen ja uraan?
 4. Entä jos lapseni kastetaan ja joutuu sitten vakavaan syntiin? ”

Niistä keskustellaan seuraavassa Vartiotorni tutkimusartikkeli, ja sitä tarkastellaan seuraavassa Vartiotorni-arvosteluissamme.

Yhteenvetona on "Kaste ... nyt säästää sinua" ?

Olemme korostaneet, että kaste on symboli siitä, mitä on jo tapahtunut omassa sydämessään. Se on uskon laittaminen Jeesukseen ja hänen lunastusuhriin. Kaste on vain ulkoinen osoitus siitä. Pelkkä kasteen teko ei pelasta meitä, mutta se on uskon luominen Jeesukseen.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  7
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x