Jehova Jumala sanoi sitten naiselle: "Mitä tämä olet tehnyt?" (Genesis 3: 13)

Eevan syntiä voi olla useampi kuin yksi tapa kuvata, mutta varmasti yksi heistä olisi ”koskettaa sitä, johon hänellä ei ollut lupaa koskettaa”. Se ei ollut vähäinen synti. Kaikki ihmisen kärsimykset voidaan jäljittää siihen. Pyhät kirjoitukset ovat täynnä esimerkkejä Jumalan palvelijoista, jotka putosivat samaan ansaan.

Saul tarjoaa uhrin ehtoollisuhreista:

Hän jatkoi odottamista seitsemän päivän ajan Samuelin asettamaan määräaikaan mennessä, mutta Samuel ei tullut Gilʹgaliin, ja ihmiset hajottivat hänet. Lopulta Saul sanoi: ”Tuo minulle poltettu uhri ja ehtoollisuhri.” Ja hän uhrasi poltetun uhrin. Mutta heti kun hän oli lopettanut polttouhrin tarjoamisen, Samuel saapui. Niin Saul meni ulos tapaamaan häntä ja siunaamaan häntä. Sitten Samuel sanoi: "Mitä olet tehnyt?" (1 Samuel 13: 8-11)

Arsa tarttuu Uzsaan arkkiin:

Mutta kun he tulivat Naʹconin puimuriin, Uzzza työnsi kätensä todellisen Jumalan arkkiin ja tarttui siihen, sillä karjat melkein järkyttyivät. Siinä Jehovan viha syttyi Uzʹzaa vastaan, ja todellinen Jumala löi häntä alaspäin hänen kunnioittamattomasta toiminnastaan, ja hän kuoli siellä todellisen Jumalan kaarin vieressä. (2 Samuel 6: 6, 7)

Temppelissä on Ussian polttava suitsuke:

Heti kun hän oli vahva, hänen sydämensä tuli hankaksi omalle pilalleen, ja hän toimi epätoivoisesti Jehovaa, hänen Jumalaaan, vastaan ​​menemällä Jehovan temppeliin polttaakseen suitsukkeita suitsukkeen alttarilla. Välittömästi pappi Aza · riʹah ja 80 muut rohkeat Jehovan papit menivät hänen jälkeensä. He kohtasivat kuningas Uz · Ziʹaa ja sanoivat hänelle: ”Ei ole sinulle sopivaa, Uz · Zi propera, polttaa suitsukkeita Jehovalle! Ainoastaan ​​pappien tulisi polttaa suitsukkeita, sillä he ovat Aaronin jälkeläisiä, ne, jotka on pyhitetty. Mene ulos pyhäkköstä, sillä olet käyttäytynyt uskottomasti, etkä saa siitä mitään kunniaa Jehovalta Jumalalta. ”Mutta Uz · Ziʹah, jolla oli käsissä suitsutuksen polttaja, oli vihainen; ja pappeja vastaan ​​käydyn raivonsa aikana lepra puhkesi otsaansa papien edessä Jehovan talossa suitsukkeen alttarin vieressä. (2 Chronicles 26: 16-19)

Entä tänään? Onko olemassa tapaa, jolla Jehovan todistajat 'koskettavat sitä, johon heillä ei ole lupaa koskettaa'? Harkitse seuraavaa pyhien kirjoitusten kohtaa:

Kukaan ei tiedä taivaan enkeleistä eikä Pojasta, sillä päivällä ja tunnissa, ei vain taivaan enkeleistä, vaan vain Isästä. (Matthew 24: 36)

Mieti nyt seuraavaa tarjousta huhtikuun 2018-tutkimusversiosta Vartiotorni:

Nykyään meillä on kaikki syyt uskoa, että Jehovan ”suuri ja kunnioitusta herättävä” päivä on lähellä.  - w18 huhtikuu s. 20-24, par. 2.

Katsotaanpa, mitä "lähellä" tarkoittaa, katsotaanpa 15. tammikuuta 2014 Vartiotorni artikkeli otsikolla "Anna valtakunnan tulla ”- mutta milloin?:

Silti Jeesuksen sanat Matthew 24: 34 antaa meille luottamuksen siihen, että ainakin osa "tästä sukupolvesta ei missään tapauksessa mene kuolemaan" ennen kuin näkee suuren ahdistuksen alkamisen. Tämän pitäisi lisätä vakaumustamme, että vähän aikaa on jäljellä ennen kuin Jumalan valtakunnan kuningas toimii tuhoamaan jumalattomat ja asettamaan vanhurskaaseen uuteen maailmaan.-2 lemmikki. 3:13. (w14 1 / 15 sivut 27-31, par. 16.)

Kuten näette, "pian" tarkoittaa elossa olevien ihmisten elinaikaa, ja kuten artikkelissa selvennetään lause aikaisemmin, nuo ihmiset ovat "edenneet vuosina". Tämän logiikan avulla voimme laskea, että olemme melko lähellä, ja asettaa ylärajan sille, kuinka kauan tämä vanha maailma voi kestää. Mutta eikö meidän pitäisi tietää, milloin loppu on tulossa? Monet todistajat, mukaan lukien minä aikaisemmin, ovat tarjonneet selityksen, jonka mukaan meidän ei oleteta tuntevan päivää ja tuntia, vaan vain loppu on lähellä. Mutta pyhien kirjoitusten huolellinen analyysi osoittaa, että emme voi puolustella itseämme niin helposti. Huomaa, mitä Jeesus sanoi vähän ennen taivaaseen nousemista:

Joten kokoontuessaan he kysyivät häneltä: ”Herra, palautatko sinä valtakunnan Israelille tällä hetkellä?” Hän kysyi heille: ”Ei teille kuulu se, että tiedät aikoja tai vuodenaikoja, jotka Isä on asettanut hänen oma lainkäyttöalue. (Toimii 1: 6, 7)

Huomaa, että se ei ole vain tarkka päivämäärä, joka ei kuulu lainkäyttöalueellemme, vaan "aikojen ja vuodenaikojen" tuntemus ei kuulu meille. Jokainen arvaus, jokainen laskelma lopun läheisyyden määrittämiseksi on yritys saada se, mitä meillä ei ole lupaa olla. Eve kuoli tekemästään. Uzzah kuoli tekemästään. Uzzia kärsi leprasta siitä.

William Barclay, hänen Päivittäinen opiskelu Raamattu, oli tämä sanottava:

Matthew 24: 36-41 viitataan toiseen tulemiseen; ja he kertovat meille tietyt tärkeimmät totuudet. (i) He kertovat meille, että Jumalan ja pelkästään Jumalan tuntema tapahtuman tunti. Siksi on selvää, että spekuloinnit toisen tulon ajankohdasta ovat vain jumalanpilkkaa, sillä ihminen, joka niin spekuloi, pyrkii ryhtymään Jumalan salaisuuksiin, jotka kuuluvat yksinomaan Jumalalle. Kenenkään ei ole velvollisuus spekuloida; hänen velvollisuutensa on valmistautua ja valvoa. [Painotus kaivokseni]

Jumalanpilkka? Onko se todella niin vakavaa? Oletetaan esimerkiksi, että menitte naimisiin ja pidät päivämäärän salaisena omista syistäsi. Sanot niin paljon ystävillesi. Sitten yksi ystävä tulee luoksesi ja pyytää sinua kertomaan hänelle päivämäärän. Ei, vastaat, pidän sen salassa oikeaan aikaan. "Tule" vaatii ystäväsi, "kerro minulle!" Yhä uudelleen hän vaatii. Miltä sinusta tuntuisi? Kuinka kauan kestää, että hänen epämukavuutensa siirtyy lievästi ärsyttäväksi, raivostuttavaksi? Eikö hänen tekonsa ole erittäin epäkunnioittavaa toiveidesi ja oikeutesi paljastaa päivämäärä, kun pidät sopivana? Jos hän jatkaisi päivästä toiseen ja viikosta toiseen, säilyisikö ystävyys?

Mutta oletetaan, että se ei pysähtynyt siihen. Nyt hän alkaa kertoa muille ihmisille, että olet itse asiassa sanonut hänelle - ja vain hänelle - päivämäärän ja että jos he haluavat päästä juhlaan, hän ja vain hän ovat saaneet luvan myydä lippuja. Kerran toisensa jälkeen hän asettaa päivämäärät, vain saadakseen ne kulkemaan ilman häät. Ihmiset suuttuvat sinusta ajattelemalla, että viivytät tarpeettomasti. Menetät ystäviä siitä. Pettymykseen liittyy jopa joitain itsemurhia. Mutta entinen ystäväsi elää siististi siitä.

Mietitkö edelleen, onko se todella niin vakavaa?

Mutta odota hetki, entä merkki, joka löytyy kohdista Matteus 24, Markus 13 ja Luukas 21? Eikö Jeesus antanut merkkiä tarkalleen, jotta voisimme tietää, kun loppu oli lähellä? Se on reilu kysymys. Katsotaanpa, kuinka Luukkaan tili alkaa:

Sitten he kysyivät häneltä: "Opettaja, milloin nämä asiat todella ovat, ja mikä on merkki näiden asioiden tapahtuessa?" Hän sanoi: "Varo, ettet ole harhaan johdettu, sillä monet tulevat minun nimeni perusteella sanoen, 'Minä olen hän' ja "Määräaika on lähellä. "1 Älä seuraa heidän perässään. (Luke 21: 7, 8)

Kun otetaan huomioon, että Luukkaan kertomus alkaa varoituksella seuraamasta niitä, joiden sanoma on 'aika on lähellä', ja Matteuksen kertomuksen loppupuolella Jeesus sanoo, ettei kukaan tiedä päivää tai tuntia, näyttää siltä, ​​että merkki ei alkaisi olla ilmeisiä vuosikymmeniä (tai jopa vuosisadan) ennen loppua.

Entä kiireellisyys? Eikö ajattelu loppun olevan lähellä auta meitä pysymään valppaina? Ei Jeesuksen mukaan:

Pysy tarkkailun vuoksi, koska sinä et tiedä mihin päivänä Herrasi tulee. ”Mutta tiedä yksi asia: Jos talon omistaja olisi tiennyt missä varresssa tulossa, hän olisi pitänyt hereillä eikä antanut taloonsa murtautua. Tämän vuoksi myös sinä todistat itsesi olevansa valmis, koska Ihmisen Poika on tulossa tunnissa, jonka et usko olevani se. (Matthew 24: 42-44)

Huomaa, että hän ei käske meitä "pitämään vartiota", koska merkki antaa meille tietää, että loppu on lähellä, vaan pikemminkin, hän kehottaa meitä jatkamaan vartiota, koska me en tiedä. Ja jos se tapahtuu kerrallaan, emme ajattele sitä olevan, niin me ei voi tietää sitäLoppu voi tulla milloin tahansa. Loppua ei välttämättä tule elämässämme. Vilpittömät kristityt ovat tasapainottaneet näitä käsitteitä lähes kahden vuosituhannen ajan. Se ei ole helppoa, mutta se on Isämme tahto. (Matteus 7:21)

Jumalaa ei voida pilkata. Jos yritämme toistuvasti ja katumattomasti "ryöstää yksin Jumalalle kuuluvia salaisuuksia" tai mikä vielä pahempaa, julistamme vilpillisesti, että olemme jo tehneet niin, mitä me saamme? Vaikka me henkilökohtaisesti pidättäytyisikään tekemästä tällaisia ​​julistuksia, siunataanko meitä kuuntelemalla hyväksyvästi niitä, jotka oletettavasti julistavat "aika on käsillä"? Ennen kuin on meidän vuoromme kuulla sanat "mitä olet tehnyt?", Miksi emme vie aikaa mietiskellä kysymystä "mitä teemme?"

______________________________________________________________

1ESV sanoo “aika on käsillä”. Soitatko kellot?

24
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x