”Eikö meidän pitäisi helpommin alistua itsellemme Isälle?” - Heprealaiset 12: 9

[Julkaisusta ws 9 / 19 p.14 -tutkimusartikkeli 37: Marraskuu 11 - Marraskuu 17, 2019]

Tämä Vartiotorni-tutkimusartikkeli perustuu totuuteen, jonka meidän on alistettava Jehovan hallintotavalle, koska hän on Luojamme ja hänellä on oikeus asettaa oikean ja väärän standardit (Ilm. 4: 11). Joten ymmärtäessämme hänen viisaan hallintonsa arvon meidän on annettava Jehovan suuntaan vapaaehtoisesti koska hänen tapa hallita on paras ja koska Jumalan kansa ei suhtautu alistumisen käsitteeseen kielteisesti. Paavali selittää, että meidän pitäisi "Alistumme helposti Isällemme", koska hän kouluttaa meitä "meidän hyödyksi". Heprealaiset 12: 9-11. Artikkelin sisältö hajottaa ajatuksen, että alistuminen Jehovalle voi olla haaste koska meillä on kapinallisia taipumuksia (Genesis 3: 22), jotka on rypistettävä. Tämän artikkelin voidaan katsoa tarkoittavan vakuuttaa organisaation jäsenet noudattamaan paremmin sen hallitsevaa auktoriteettia, kuten vanhimmat papukaivat. Voimmeko havaita, kuinka tämä artikkeli ohjaa mielenosoittajan veljen ja siskon noudattamaan paremmin järjestöä ja sen politiikkoja tekemällä kyseisistä politiikoista synonyymi Jehovalle? Voimmeko nähdä, kuinka ”Jehovan” tulkintavaatimukset ”ovat todella niiden miesten vaatimukset, jotka etsivät valtaa muihin?

Toinen tulppa anti-koulutusta ja hyvin palkattavaa työohjelmaa.

Asiayhteyden ja kappaleiden 6 ja 7 lukemisen ja Marian todistamattoman "kokemuksen" mukaan ”Korkeasti palkattu työ arvostetussa ammatissa” is ”Ristiriidassa Jehovan tahdon kanssa”. Mikä on ainoa kirjoitus, joka annetaan tämän vaatimuksen varmuuskopiointiin? Matthew 6: 24, joka sanoo osittain "Et voi orjata Jumalaa ja rikkauksia". Vartiotorni-artikkelin päätelmät ovat seuraavat:korkeasti palkattu työ arvostetussa ammatissa ” orjataan rikkauksien hyväksi, mutta eikö tämä ole räikeä liioittelu?

Veli (arvioijan hyvin tuntema, jonka on pysyttävä nimettömänä) työskentelee tällä hetkellä kohtuudella hyvin palkkaavaa ammattia. Hänen ei yleensä ole koskaan tarvinnut tehdä ylitöitä kyseisessä työssä ja sitten vain aina työnantajan hätäpyynnön vuoksi. Toisaalta, kun hän oli vähemmän palkatussa, ei-ammatillisessa asemassa, hänen täytyi usein tehdä ylitöitä. Miksi? Koska hän ei voinut suorittaa perhevelvollisuuksiaan perustasolla ilman, että hän saisi sen tarjoamia ylimääräisiä tuloja. Hän, kuten niin monet muut nuoret todistajat, ei saanut koulutusta tai pätevyyttä kohtuullisiin, hyvin palkkaaviin töihin, koska hän uskoi järjestön propagandan, jonka mukaan Armageddon oli tulossa pian 1980: ssä. Seurauksena oli, että hän tuli pahoillaan päätöksestä naimisissaan ja vielä enemmän kun hänellä oli lapsia.

Miksi tämä ns. "Kokemus" annetaan? Epäilemättä se johtuu siitä, että kun Mary sanoo, "Minun on pyydettävä Jehovaa auttamaan minua vastustamaan kiusausta hyväksyä työ, joka voisi viedä minut pois palvelusta hänelle", todellisuus on, että hyvin palkattu työ voi vain viedä hänet palvelusta organisaation väärään viestiin pioneerina tai antaa vapaata työvoimaa organisaation kiinteistökannan kasvattamiseksi. On erittäin kyseenalaista, viettääkö hän paljon aikaa vanhusten tai sairaiden auttamiseen. Todellakin, arvioija tuntee edelläkävijän sisaren, joka on ollut edelläkävijä yli 30 vuoden, ja sillä ei ole juurikaan tuloksia ja joka on liian kiireinen viettämään paljon aikaa oman vanhustensa vanhemman hoitoon.

Esitä vanhempien viranomaisille

Tämä on kappaleen 9 teema, joka väittää “Jehova on uskonut vanhimmille tärkeän vastuun paimentaa kansansa ” ja sitten viittaa 1 Peter 5: 2. Nykyinen NWT (hopeanharmaa) kuuluu seuraavasti:Paimentaa Jumalan parven varten hoitosi, palvelee valvojina, ei pakolla, mutta mielellään Jumalan edessä; ei epärehellisen voiton rakkaudesta, mutta innokkaasti; ” ottaa huomioon, että NWT-viitepaketti kuuluu seuraavasti:Paimentaa Jumalan parvi omassa hoidossasi, ei pakkoa, vaan mielellään; ei epärehellisen voiton rakkaudesta, mutta innokkaasti; ”. Huomaatko eroja? Kyllä, uusimman NWT: n lisäykset ovat lihavoituna. Ne eivät ole alkuperäisessä kreikankielisessä tekstissä, vaan pikemminkin järjestön sisällyttämissä tulkinnoissa.

Lukekaamme sama säe kappaleessa Interlineaarinen käännös , johon ei ole lisätty tarkoituksellista puolueellisuutta yrittääkseen määrätä viranomaisensa parvelle. Se kuuluu seuraavasti: ”Paimenta Jumalan parvi teidän keskuudestanne harjoittaen valvontaa, ei pakkoa, mutta haluavasti, ei tukikohdan saamiseksi, mutta innokkaasti."

Huomaatko kuinka erilainen maku tämän käännöksen ymmärtämiselle antaa lukijalle? Se on vetoomus paimenta (vartiointi, ohjaaminen), joka tarkastelee todellisella huolestuneisuudella ympärilläsi olevaa parvea vapaaehtoisesti, ei rahalla, mutta ennalta osoitetulla intohimolla.

Eikö asianomainen ystävä tekisi tätä toisen ystävän hyväksi? Ystävälläsi ei ole valtaa sinuun, mutta jos hän välittää sinusta, hän ehkä varoittaa sinua, jos hän arvelee sinun tekevän väärän päätöksen. Mutta odottaako hän sinun noudattavan häntä?

Mikä vastakohta organisaation omaan ”Palvelevat valvojana”, “Hoidossasi” kaikella oletetulla valtuudellaan. Myös lisätty lause ”Jumalan edessä” voidaan lisätä vain yrittääksesi lisätä legitimiteettiä auktoriteetille, koska se on Jumalan antama tai Jumalan järjestämä. Artikkelin lause, ”Jehova on uskonut vanhimmat”, on kaikki osa jumalallisen auktoriteetin vaatimusta organisaatiolta. Eikö kuninkaat väittäneet hallitsevansa jumalallisella oikealla? Silti ei ole fyysistä (tai Raamattuun kirjoitettua) näyttöä siitä, että Jumala olisi antanut jokaiselle kuninkaalle oikeuden hallita tai jollain vanhimmalla oikeuden käyttää valtaa seurakunnassa.

Sen sijaan Jeesuksen näkemys on tallennettu Matthew 20: 25-27: ”Tiedät, että kansakuntien hallitsijat herrauttavat heitä ja suuria miehiä hallitsee heitä. Tämä ei saa olla tapa keskuudessasi; mutta joka haluaa tulla suureksi keskuudessasi, sen on oltava ministerisi [Greek ”Diakonos” - palvelija] ja joka haluaa olla ensimmäinen keskuudessasi, sen täytyy olla orjasi" Orja tai palvelija ei omista valtaa eikä toimi orjana muiden kuin orjien suhteen.

Kappaleissa 10-13 on joitain kevyitä neuvoja vanhimmille ja joitain vanhien kommentteja. ”Toinen pitkäaikainen vanhin, nimeltään Tony, kommentoi: ”Yritän soveltaa Philippians 2: 3: n neuvoja ja työskentelen jatkuvasti katsellakseni muita minua paremmin. Tämä auttaa minua välttämään käyttäytymistä diktaattorina. ”

On vaikea tietää varmasti, onko kyseessä "valmistettu" mielipide vai aito kommentti. Joka tapauksessa se pettäyttää ylpeyden aiheen, joka useimmilla vanhimmilla on nykyään. Mikä aito orja edes uskaltaisi ajatella, puhumattakaan sanoa, että ”tämä auttaa minua välttämään käyttäytymistä diktaattorina”? Hän tarvitsee vakavaa asenteen sopeutumista, ja hänelle ei tule apua tästä Vartiotorni-artikkelista, jolla yritetään valvoa veljiään, joita hänen on tarkoitus palvella eikä hallita.

Kappale 13 sisältää vanhurskaan itsensä oikeudenmukaisen kuulostavan kommentin nimeltään “Aikaisemmin lainattu Andrew sanoo: ”Olen toisinaan tuntenut vastaavan epäystävällisesti veli tai sisko, joka näytti olevan epäkunnioittava. Olen kuitenkin mietiskellyt Raamatun esimerkkejä uskollisista miehistä, ja se on auttanut minua oppimaan nöyrän ja nöyrän merkityksen ”. On selvää, että Andrewilla on vielä paljon opittavaa nöyryydestä ja nöyryydestä, mutta hän (jos todellinen) on normina monien vanhempien osoittamassa korkeammassa asennossa.

Kohdassa 15 sanat epäonnistuvat. Vaikka kuningas David oli monella tavalla hyvä esimerkki, häntä tuskin voitiin kutsua hyväksi esimerkiksi isille. Muistakaamme itsellemme, mitä hyviä tuloksia hänellä oli lastensa kanssa!

Jotkut hänen pojistaan ​​olivat:

  • Absalom: Hän loi sisällissodan kapinallisella isäänsä vastaan ​​ja tarttui kuningaskuntaan hyvin lyhyeksi ajaksi, raiskasi isänsä jalkavaimoita ja murhasi veljensä Amnonin. (2 Samuel 16)
  • Amnon: raiskasi puolisartansa Tamarin. (2 Samuel 13)
  • Adonijah: Riitautti toistuvasti Jehovan ilmoituksen, jonka mukaan Salomo seuraa Davidia kuninkaana. (1 Kings 1, 1 Kings 2)
  • Salomon: Tämä poika oli kunnossa, kunnes kuningas tuli hän myöhemmin jättämään huomioimatta Jehovan käskyn olla menemättä naimisiin ulkomaalaisten naisten kanssa, jotka sitten käänsivät hänet palvomaan Jehovaa.

Vaikka heidän syntejään ei voida kaikkia syyttää Daavidiin, koska hänen poikansa olivat aikuisia tekeessään näitä vääriä tekoja, heidän kasvatuksensa oli varmasti ainakin osittain asetettava Daavidin jalkoihin.

Kappaleissa 17-20 keskustellaan Marian, Jeesuksen maallisen äidin, esimerkistä. Se toteaa "Mary tunsi kirjoitukset erittäin hyvin. Hän oli kehittänyt syvän kunnioituksen Jehovaa ja oli muodostanut vahvan henkilökohtaisen ystävyyden hänen kanssaan. Hän oli halukas alistumaan Jehovan ohjeille, vaikka se koski hänen koko elämänkulun muuttamista. - Luke 1: 35-38, 46-55 ”.

Kaikki tässä lainauksessa esitetyt kohdat ovat tarkkoja paitsi lihavoituna (lihavoituna). Tämä on vain olettamusta, eikä se ole automaattisesti sivutuote siitä, että tunnemme pyhät kirjoitukset hyvin ja kunnioitamme syvästi ja olemme valmiita seuraamaan enkelin ohjeita. Onko tämä huomautettu korostamaan organisaation opetusta siitä, että suuri joukko voi olla Jumalan ystäviä?

"Nykyään voimme nähdä ristiriidan niiden välillä, jotka alistuvat Jehovalle, ja niiden välillä, jotka torjuvat hänen rakastavan neuvonsa. Ne, jotka alistuvat Jehovalle, ”huutavat iloisesti sydämen hyvän tilan takia.” - Lukekaa Jesaja 65: 13, 14 ”. Tämä lause 21-kappaleessa kuulostaa hyvältä äänen puremalta, joka sanotaan ilman tunnea ja vakaumusta. Onko tunnetuilla paikallisilla seurakunnilla mitään iloa? Ne näyttävät yksinkertaisesti käyvän läpi ehdotuksia, jotka toivovat toivoa vastaan, että Armageddon tulee pian, monien loukkuun jääneiden kanssa, jotka haluaisivat lähteä, mutta eivät uskalla.

Yhteenvetona, eikö tällä Vartiotornilla ole mitään todellista sisältöä? Se puhuu paljon siitä henkisestä autiomaasta, josta organisaatio on tullut, ja sen osoittamasta epätoivoisesta tarpeesta saadakseen ja pitämään hallussaan ihmisiä Jeesuksen esimerkkiä ja opetusta vastaan.

Tadua

Tadua-artikkelit.
    4
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x