I en interessant sammenblanding af begivenheder læste jeg Romerne 8 i min daglige bibellesning i dag og Menrovs tankevækkende KOMMENTAR i går kom i tankerne - især dette afsnit:

”Det er en af ​​disse undersøgelsesartikler, der får hver JW til at føle sig ret” ubrugelig ”, da der altid er noget, man skal forbedre, ifølge WBTS-doktrinen. Men i ingen af ​​de gennemgåede vers gør Bibelen det klart, at man skal arbejde på disse såkaldte svagheder for at være ”acceptabel” for Gud for at få hans godkendelse. Jeg spekulerer altid på, hvad skulle denne godkendelse føre? Indtil man fik den såkaldte godkendelse, hvad er hans holdning overfor Gud? ”

Derefter, mens jeg logger ind på webstederne, fandt jeg dette appellere til hjælp på Diskuter sandheden:

”Organisationen har oprettet en forbindelse mellem servicetid og kvalificering til visse privilegier. For nylig havde jeg nogen, der var tæt på mig (svigermor), føler virkningen af ​​dette. Min svigerfar er ikke længere i stand til at rejse til Warwick og hjælpe, selvom han er en aktiv ældste, fordi min svigermors tjenestetid er lav. ”

Lad Jehovas Vidner blive farisæerne i 21st Århundrede, der stræber efter at blive erklæret retfærdige ved værker?

Før vi besvarer det, lad os diskutere hvorfor Romerne 8 kan være relevant for denne diskussion.

 ”Derfor har dem, der er forenet med Kristus Jesus, ingen fordømmelse. 2 For åndenes lov, der giver liv i forening med Kristus, Jesus har frigivet dig fra synden og om døden. 3 Hvad loven ikke var i stand til at gøre, fordi den var svag gennem kødet, gjorde Gud ved at sende sin egen Søn i lighed med syndigt kød og om synd, fordømme synd i kødet, 4 så lovens retfærdige krav kan blive opfyldt i os, der vandrer, ikke efter kødet, men efter ånden. 5 For dem, der lever efter kødet, sætter deres mening i kødets ting, men dem, der lever efter ånden, på åndens ting. 6 For at sætte sindet på kødet betyder død, men at sætte sindet på ånden betyder liv og fred; 7 fordi det at sætte sindet på kødet betyder fjendskab med Gud, for det er ikke underlagt Guds lov, og det kan faktisk ikke være det. 8 Så de, der er i harmoni med kødet, kan ikke behage Gud. 9 Du er dog i harmoni, ikke med kødet, men med ånden, hvis Guds ånd virkelig bor i dig. Men hvis nogen ikke har Kristi ånd, hører denne person ikke til ham. ”(Romerne 8: 1-9)

Jeg ville have savnet den fulde betydning af dette, hvis jeg ikke bare havde læst de foregående kapitler. Jeg havde altid troet, at det at "sætte sindet på kødet" betød at tænke på kødelige ønsker, specifikt forkerte ønsker, såsom kødets gerninger, der er anført på Galatians 5: 19-21. Selvfølgelig strider mod ånden at tænke på sådanne ting, men det er ikke Paulus 'pointe her. Han siger ikke: 'Hold op med at tænke på kødelige synder, så du kan blive frelst.' Hvem af os kan stoppe det? Paul brugte lige det foregående kapitel på at forklare, hvor umuligt det var, selv for ham. (Romerne 7: 13-25)

Når Paulus her taler om at tænke på kødet, taler han om at være opmærksom på Moseloven eller mere specifikt tanken om retfærdiggørelse ved lydighed mod denne lov. At blinde kødet i denne sammenhæng betyder at stræbe efter frelse ved værker. Dette er et forgæves forsøg, der er dømt til at mislykkes, for som han siger til galaterne, "på grund af lovens gerninger vil intet kød blive erklæret retfærdigt." (Ga 2: 15, 16)

Så når Paul kommer til kapitel 8, skifter han ikke pludselig temaer. Snarere er han ved at afslutte sit argument.

Han starter med at kontrastere "åndens lov" med den Mosaiske lov, "loven om synd og død" (mod 2).

Derefter forbinder han sidstnævnte med kødet: "Hvad loven ikke var i stand til at gøre, fordi den var svag gennem kødet ..." (vs. 3). Moseloven kunne ikke opnå frelse, fordi kødet er svagt; det kan ikke adlyde perfekt.

Hans argument på dette punkt er, at hvis de jødiske kristne forsøgte at opnå retfærdiggørelse eller frelse ved lydighed til loven, huskede de kødet og ikke ånden.

”For at sætte sindet på kødet betyder død, men at sætte sindet på ånden betyder liv og fred.” (Romerne 8: 6)

Vi skal huske på, at kødet er af os, men ånden er fra Gud. At forsøge at opnå frelse ved kødet er dømt til at mislykkes, fordi vi forsøger at opnå det selv - en umulig opgave. At opnå frelse ved Guds nåde gennem ånden er vores eneste chance. Så når Paulus taler om at tænke på kødet, henviser han til at stræbe efter "frelse ved gerninger", men at tænke på ånden betyder "frelse ved tro".

For at understrege dette endnu en gang, når Paulus siger, "de, der lever efter kødet, sætter deres sind på tingene i kødet", taler han ikke om mennesker, hvis sind er fyldt med syndige ønsker. Han henviser til dem, der stræber efter at opnå frelse ved kødets gerninger.

Hvor trist er det at skulle sige at dette nu passende beskriver situationen i Jehovas Vidners organisation. Publikationerne lærer måske åbenlyst, at frelse er ved tro, men på et utal af subtile måder lærer de det modsatte. Dette skaber en mundtlig lov, der infiltrerer JW-tænkning fra top ned til lokalt niveau og resulterer i en farisisk tankegang.

Det er blevet sagt, at Jehovas Vidner er en jødisk-kristen religion med stor vægt på "Judeo". Således læres Jehovas Vidner at se sig selv som en moderne ækvivalent med Israels nation med dets regler og love. Lydighed over for organisationen ses som afgørende for overlevelse. At være uden for det er at dø.  (w89 9 /1 s. 19 par. 7 “Resterende organiseret til overlevelse i årtusindet”)

Dette betyder, at vi skal overholde organisationens regler og love, som ofte nægter individet at vælge samvittighed. Manglende overholdelse og risikerer at blive udelukket, hvilket betyder at miste livet.

På dette års stævne så vi en video, der skildrer en bror ved navn Kevin, som nægtede at deltage i den særlige fordømmende forkyndelseskampagne (den såkaldte domsmeddelelse), som det styrende råd på et tidspunkt vil kræve, at alle deltager i. Som et resultat var han udelukket fra den livreddende bestemmelse om at være i “Jehovas organisation”, da slutningen kom. Kort sagt, for at blive frelst skal vi være i organisationen, og for at være i organisationen skal vi gå ud i felttjeneste og rapportere vores tid. Hvis vi ikke rapporterer vores tid, regnes vi ikke som medlemmer af organisationen og får ikke opkaldet, når tiden kommer. Vi kender ikke den "hemmelige banke", der fører til frelse.

Det stopper ikke der. Vi skal også overholde alle de andre regler, selv tilsyneladende mindre regler (tiendedelen af ​​dild og spidskommen). For eksempel, hvis vi ikke lægger et bestemt, mundtligt bestemt antal timer, nægtes vi "privilegier" af hellig tjeneste for Gud. Med andre ord ønsker Jehova ikke vores hellige tjeneste, hvis vi udfører under menighedsgennemsnittet, hvilket fordømmer mange i enhver menighed, for for at der skal være et gennemsnit, skal nogle være under det. (Det er bare simpel matematik.) Hvis Gud ikke vil have vores hellige tjeneste i et byggeprojekt, fordi vores timer er for lave, hvordan kunne han så have, at vi skulle leve i den nye verden?

Selv vores påklædning og pleje kan blive et spørgsmål om frelse. En bror iført jeans eller en søster i en buksedragt vil sandsynligvis blive nægtet deltagelse i forkyndelsen. Ingen felttjeneste betyder, at man til sidst ikke regnes som et medlem af menigheden, hvilket betyder, at man ikke bliver frelst gennem Harmageddon. Påklædning, pleje, forening, uddannelse, rekreation, type arbejde - listen fortsætter - er alle reguleret af regler, der, hvis de følges, tillader et vidne at blive i organisationen. Frelse afhænger af at være i organisationen.

Dette er "Judeo" -delen - farisæernes tankegang med hans mundtlige lov, der ophøjede nogle, mens den nedsatte flertallet. (Mt 23: 23-24; John 7: 49)

Kort sagt, hvad Paulus advarede de kristne i Rom om er råd, som Jehovas Vidner har undladt at følge.  Frelse ved organisation svarer til "at tænke på kødet". Hvis jøderne ikke kunne blive frelst ved at være opmærksom på Guds love, der blev givet gennem Moses, hvor meget mindre kan det at være opmærksom på organisationens love resultere i at blive erklæret retfærdig af Jehova?

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    12
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x