[Fra ws5 / 17 s. 3 - juli 3-9]

"Jehova beskytter de fremmede beboere." - Sl 146: 9

Jeg kan godt lide den 146. salme. Det er den, der advarer os om ikke at stole på adelige eller mænd generelt, fordi de ikke kan redde os. (Sl 146: 3) Den viser at frelsen ligger hos Jehova og siger:

”Jehova beskytter de udenlandske indbyggere; Han opretholder det farløse barn og enken, men han modvirker de ugudelige planer. ”(Ps 146: 9)

Hvis vi skal efterligne Gud - som enhver sand kristen skulle ønske - vil vi naturligvis gøre hvad vi kan for at beskytte udlændinge og støtte forældreløse og enker. (Jakob 1:27) Denne uges studieartikel handler om førstnævnte, “at hjælpe den fremmede beboer”. Der er dog begrænsninger for dette velgørende arbejde. Som titlen antyder, skal hjælpen udvides til de udlændinge, der er "en af ​​os"; eller som stk. 2 udtrykker det: Hvordan kan vi hjælpe disse brødre og søstre at ”tjene Jehova med glæde” på trods af deres prøvelser?

Det betyder ikke, at vidner vender ryggen til udlændinge, der ikke er i deres række. Nej, næste sætning siger: Og hvordan kan vi effektivt dele den gode nyhed med flygtninge, der endnu ikke kender Jehova? - par. 2

Så hvis du er en flygtning, der ikke er et vidne, er barmhjertighedens Jehovas vidner rettet mod at udvide dig stort set begrænset til at forkynde den gode nyhed. Derudover er vidner afhængige af staten eller velgørende institutioner og andre religioner for at yde materiel, medicinsk og følelsesmæssig støtte. JW'er er nødt til at forkynde, og det arbejde er altoverskydende.

Som det normalt er tilfældet, er der nogle gode råd i denne artikel. For eksempel:

Overgangen kan være overvældende. Forestil dig at prøve at lære et nyt sprog og tilpasse os nye love og forventninger til manerer, punktlighed, skatter, regning, skolegang og skoledisciplin - alt på én gang! Kan du tålmodig og respektfuldt hjælpe brødre og søstre, der står over for sådanne udfordringer? -Phil. 2: 3, 4. - par. 9

Flygtninge henvises dog til at sætte organisationen og dens interesser først.

Desuden har myndigheder til tider gjort det vanskeligt for vores brødre, der er flygtninge, at kontakte menigheden. Nogle agenturer har truet med at afbryde bistanden eller nægte vores brødre asyl, hvis de nægter at acceptere ansættelse, der kræver dem at gå glip af møder. Skræmt og sårbar har nogle få brødre givet af for sådant pres. Derfor er det presserende at møde vores flygtningebrødre så hurtigt som muligt efter deres ankomst. De er nødt til at se, at vi holder af dem. Vores medfølelse og praktisk hjælp kan styrke deres tro. -Prov. 12: 25;17:17. - par. 10

Folk forventes stadig at deltage i hvert møde i desperate økonomiske problemer, der er afhængige af staten for at hjælpe dem. De forventes at afvise beskæftigelse i stedet for at gå glip af nogle møder. Der var tidligere tre møder om ugen, og det var angiveligt efter Jehovas vejledning, så det at savne et var at være ulydig mod Gud. Derefter droppede Jehova - fordi det styrende råd hævder at denne retning kommer fra Gud - et af møderne fordi (ifølge brevet på det tidspunkt) stigende gaspriser og rejseafstande i nogle lande. Så et vigtigt møde var trods alt ikke så vigtigt. Var Jehova klar over sin fejltagelse? Eller var ændringen fra mænd? Ønsker han virkelig at en mand ikke forsørger sig selv og bliver en person 'værre end en uden tro' bare for at kunne deltage i alle menighedens møder? (1Ti 5: 8) Dette krav bliver endnu strengere da vi indså at det ikke bare er et møde han skal deltage regelmæssigt, men det skal være hans egen menigheds. At komme til møder i andre menigheder, fordi deres mødetider ikke er i konflikt med arbejdet, er simpelthen ikke acceptabelt, hvis vi skal følge budskabet fra en JW.org-video fra sidste år med titlen, Jehova vil passe på vores behov.

Som videotitlen antyder, påhviler det Gud at give, ikke mænd. For eksempel, hvis en bror nægter arbejde, der tilbydes af regeringen for ikke at gå glip af møderne, og som følge heraf finder ud af at regeringsorganet ikke længere forsyner ham med jobtilbud, er troen på at Jehova vil sørge for. Derfor er der ingen forventning om, at den lokale menighed vil træde op og sørge for livets fornødenheder for flygtningefamilien ud af deres egen lomme.

Forkynnelse til flygtninge, der ikke er vidne

Som vi tidligere har bemærket, er vores barmhjertighed over for udlændinge, der ikke er vidner, begrænset til at forkynde den gode nyhed. Punkt 19 citerer faktisk den "nabo samaritan" for at støtte denne konklusion:

Som den nabosamaritanske i Jesu illustration ønsker vi at hjælpe lidende mennesker, inklusive dem, der ikke er vidner. (Luke 10: 33-37) Den bedste måde at gøre det på er ved at dele de gode nyheder med dem. ”Det er vigtigt at gøre det klart med det samme, at vi er Jehovas Vidner, og at vores primære mission er at hjælpe dem åndeligt, ikke materielt,” bemærker en ældste, der har hjulpet mange flygtninge. ”Ellers forbinder nogle måske os kun til personlig fordel." - par. 19

Som du vil huske, forsøgte den barmhjertige samaritan ikke at prædike for den mand, der lå voldsramt og nær døden efter at være blevet angrebet af tyve. Det, han gjorde, plejede at tage sine sår og derefter bære ham til en kro, så han kunne blive passet, fodret og ammet tilbage til helbredet. Han gav også kroværten midler til at håndtere alle udgifter og lovede at vende tilbage for at sikre, at alt var i orden, og forsikrede kroværten om, at han ville være ansvarlig for eventuelle yderligere udgifter, der måtte opstå.

Når nogen lider på grund af at have oplevet bitter forfølgelse, sult eller tilgivelse, er man næppe i den modtagelige tankegang der er nødvendig for at overveje den gode nyhed. Alligevel synes det styrende råd at føle at den bedste måde vi kan efterligne den 'gode samaritaner' på er at ignorere de fattiges materielle behov og i stedet prædike for dem. Magasinet går så langt som at advare os om, at desperate mennesker måske beder om økonomisk hjælp, og vi er nødt til at være forberedt, så hvis det skulle ske, kan vi fortælle dem, at materiel hjælp ikke er en mulighed.

Hvis samaritanen havde fulgt rådet fra afsnit 19, ville han have vækket den sårede mand og fortalt ham om den gode nyhed om Kristus, men advarede ham om, at hans “primære mission var at hjælpe ham åndeligt, ikke materielt”, så den sårede mand ville ikke få ideen om at omgås samaritaneren “til personlig fordel.”

Dette bringer os til den fantastiske offentlige optagelse, der er foretaget i afsnit 20?

”Brødrene der behandlede dem som nære slægtninge og leverede mad, tøj, husly og transport. Hvem ellers ville byde fremmede velkommen ind i deres hjem, bare fordi de tilber den samme Gud? Kun Jehovas Vidner! - par. 20

Er det sandt? Er Jehovas Vidner de eneste der “vil byde fremmede velkommen i deres hjem bare fordi de tilbeder den samme Gud”? Faktisk, hvis vi skulle udveksle "bare fordi" med "kun hvis" vi måske kunne finde påstanden at være en tættere match med virkeligheden. At demonstrere: ”Hvem ellers ville kun byde fremmede velkommen i deres hjem, hvis de tilbeder den samme Gud? Kun Jehovas Vidner! ”

Er der bevis for, at dette er en nøjagtig vurdering af JW's politik og praksis?

Jeg vil dele en oplevelse, der skete med et familiemedlem. Han og en af ​​Jehovas Vidner blev strandet i et andet land med bilproblemer. De havde begrænsede midler, så de ringede til den lokale rigssal og talte med broren, der boede i halllejligheden, og bad om hjælp. Han dukkede op med to andre brødre, men før de var i stand til at yde hjælp, ønskede de bevis for medlemskab ved at bede om at se deres medicinske direktiv (No Blood) -kort. Det ser ud til, at hvis de havde været ikke-vidner, ville der ikke have været nogen barmhjertighedshandling.

Indrømmet, dette er anekdotisk bevis, men er det tegn på en udbredt tankegang? Overvej denne rapport fra siden JW.org Newroom: “Vidner reagerer, når inferno forbruger lejlighedsbygning i London"

Fire vidner blev evakueret fra lejlighedsbygningen, hvoraf to var beboere i Grenfell Tower. Heldigvis blev ingen af ​​dem såret, skønt vidnernes lejligheder var blandt dem, der blev fuldstændigt ødelagt i branden. Vidner, der bor i nærheden af ​​den nu ildhugede lejlighedsbygning, gav mad, tøj og monetær hjælp til deres medmedlemmer og deres familier, der blev berørt. Vidnerne tilbyder også åndelig trøst til de sørgende medlemmer af North Kensington-samfundet.

Bemærk, at den eneste indsats, der blev gjort for at hjælpe dem uden for JW-troen, var at forkynde for dem. En familie, der ikke har mad, tøj eller et sted at sove, har overvældende og øjeblikkelige bekymringer, der næppe bidrager til tankevækkende kontemplation af åndelig natur. Vi skal kun tænke på Jesus for at se dette. Da han stødte på lidelse, var hans første instinkt ikke at forkynde, men at bruge den kraft, der blev investeret i ham, til at lindre lidelsen. Vi har ikke den kraft, men hvilken magt vi har, skal vi bruge som han til først at adressere andres fysiske behov, så sindet er mere modtageligt for de vigtigere åndelige behov.

Jesus sagde:

”DU hørte, at der blev sagt: 'Du skal elske din næste og hade din fjende.' 44 Dog siger jeg til jer: Bliv ved med at elske DINE fjender og bede for dem, der forfølger DIG; 45 for at I kan bevise jer sønner af jeres Fader, som er i himlen, da han får sin sol til at stige over onde og gode og lade det regne over retfærdige mennesker og uretfærdige. 46 For hvis DU elsker dem, der elsker dig, hvilken belønning har du? Gør det ikke også skatteopkræverne, der gør det samme? 47 Og hvis du kun hilser på dine brødre, hvad gør du så usædvanligt? Gør ikke også folket i nationerne det samme? 48 skal du følgelig være perfekt, da din himmelske Fader er perfekt. ”(Mt 5: 43-48)

Mens Jehovas Vidner som en organisation ser ud til at have en politik om kun at 'elske dem der elsker dem til gengæld', synes ikke-vidner at gå langt ud over dette og handle i tråd med Jesu ord. Overveje denne Guardian-rapport om samfundets reaktion på Grenfell-ilden.

Frivillige fra hele London og så langt væk som Birmingham strømmede i det nordlige Kensington lørdag for at hjælpe de efterladte og støtte samfund fordrevet af Grenfell Tower-ilden.

Med blomster og forsyninger sluttede de sig til beboere og lokale grupper, der organiserede hjælpefunktioner midt i klager over, at den lokale myndighed ikke koordinerede operationerne.

”Vi tager ikke længere donationer af varer,” sagde Ian Pilcher fra Ladbroke Grove i nærheden, der arbejder med den lokale metodistkirke. ”Mængden af ​​genstande har været sensationel. Alt er blevet sorteret, og vores forståelse er, at der kan være et centralt lager oprettet. Fællesskabets indsats har været fortryllende. Vi er vant til at komme sammen en gang om året til [Notting Hill] karnevalet. Ingen ønskede at gøre det under disse omstændigheder. ”

Jesus bad os om at elske vores fjender ikke kun dem, der elsker os, så vores kærlighed kunne være ”perfekt som vor himmelske Fader er perfekt”. (Mt 5:48) Jehova elsker dem vi ville betragte som unødvendige. Han tilbyder forløsning til selv de værste mennesker. Jesu ord vil beskytte hans sande disciple fra at indgå i en kultlignende mentalitet mellem os og dem - ved at betragte andre som uværdige for vores barmhjertighed, fordi de ikke er ”en af ​​os”.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    34
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x