[Fra ws17 / 11 s. 25 - januar 22-28]

”Lad ingen mand fratage dig prisen.” - Col 2: 18.

Overvej dette billede. Til venstre har vi to gamle mennesker, der ser frem til håbet om at være sammen med Kristus i Himlenes rige. Til højre har vi unge mennesker ser frem til håbet om at leve i en paradisisk jord.

Med henvisning til kristne - at gentage, med henvisning til kristne- taler Bibelen om to håb? Det sidste afsnit i denne undersøgelse konkluderer: "Prisen foran os - uanset hvilket udødelig liv i himlen eller evigt liv på en paradisjord - er fantastisk at overveje."  Er denne lære baseret på Skriften?

Indrømmet, Bibelen taler om to opstandelser.

”Og jeg har håb mod Gud, som håber, at disse mænd også ser frem til, at der kommer en opstandelse af både de retfærdige og de uretfærdige.” (Ac 24: 15)

Når Paulus henviser til “disse mænd”, henviser han til de jødiske ledere, der stod foran ham i en retslig høring, der søgte hans død. Selv disse modstandere troede på to opstandelser, ligesom Paulus gjorde. Ikke desto mindre var Paulus 'personlige håb at opnå de retfærdiges opstandelse.

”Jeg presser på mod målet om prisen for Guds opkald ved hjælp af Kristus Jesus.” (Php 3: 14)

Så hvorfor skulle Paulus sige, at han havde ”håb mod Gud… at der vil være en opstandelse af… de uretfærdige”, hvis han ikke selv håbede på det mål?

Kristi kærlighed var i Paulus, som den skulle være i alle hans tilhængere. Ligesom Gud ikke ønsker, at nogen skal tilintetgøres, håbede Paulus, sikkert i sit eget håb, også på en opstandelse af uretfærdige. Dette var ikke en garanti for frelse, men det var en mulighed for sådan.

Jesus sagde: ”Men hvis nogen hører mine ord og ikke holder dem, dømmer jeg ham ikke; for jeg kom, ikke for at dømme verden, men for at redde verden. ”(Joh 12: 47) Dommedagen er endnu fremtid, så de, der er døde - også dem, der har hørt Jesus ord, men ikke holdt dem - er ikke dømt uværdig af Mulighed af livet. Der er et håb for sådanne uretfærdige. Mange af disse vil være dem, der kalder sig kristne; som hører Jesu ord, men holder dem ikke.

Dette er imidlertid ikke den besked, som Jehovas Vidner giver via indledende illustration af denne artikel. For vidner er der faktisk tre opstandelser. En af de uretfærdige på jorden og to af de retfærdige: den ene til himlen og den anden til jorden. Retfærdige ikke-åndssalvede Jehovas Vidner er kendt som de andre får i Johannes 10:16. Disse erklæres retfærdige som Guds venner til at leve evigt på jorden. De bliver oprejst ved starten af ​​Kristi 1,000 regeringstid for at forberede vejen for de uretfærdige, der følger. De retfærdige Jehovas Vidner vil undervise og instruere de uretfærdige horder, som gradvist vender tilbage. Andre få ældste blandt Jehovas Vidner vil tjene som herskere eller fyrster på jorden for de salvede konger der hersker langt væk i himlen sammen med Kristus. (Dette er, hvordan vidner forkert anvender Esajas 32: 1, 2, hvilket klart gælder for de salvede Kristi brødre, der hersker sammen med ham i himlenes rige. - Åb 20: 4-6)

Her er problemet: Bibelen lærer ikke denne jordiske opstandelse af retfærdige andre får.

Med det i tankerne, lad os se på alle beviser, der er leveret i denne artikel til støtte for ideen om, at de andre får af John 10: 16 ikke er en del af de salvede tilhængere af Jesus, Guds børn.

For at være tydeligt har vi at gøre med at finde bevis for, at alle afbildet på højre side af åbningsillustrationen forestiller sig et legitimt håb, når de forestiller sig deres præmie.

Stk 1

De andre får har et andet håb. De ser frem til at vinde prisen for evigt liv på jorden - og hvad et lykkeligt udsigt er det! —2 Pet. 3: 13.

2 Peter 3: 13 siger:

”Men der er nye himler og en ny jord, som vi venter på efter hans løfte, og i denne retfærdighed er at bo.” (2 Pe 3: 13)

Peter skriver til de “udvalgte”, Guds børn. Så når han henviser til den “nye jord”, henviser han til rigets domæne. (Kingens "dom"gave henviser til herskerens domæne.) Der er intet i hans ord, der tyder på, at han taler om et håb for de andre får. Det går simpelthen langt ud over det, der er skrevet.

Stk 2

Lad os gennemgå de tre skriftlige referencer i dette afsnit, der angiveligt blev brugt til at støtte ideen om to præmier.

”Hold dit sind fast på ovenstående ting, ikke på tingene på jorden.” (Col 3: 2)

Bibelen er for alle kristne. Hvis der er to klasser med to forskellige håb, og hvis den anden klasse overstiger den første med omkring 100 til 1, hvorfor skulle Jehova så inspirere Paulus til at bede disse om at fokusere på himmelske ting, ikke jordiske ting?

”... siden vi hørte om din tro på Kristus Jesus og den kærlighed, du har til alle de hellige 5 på grund af det håb, der er forbeholdt dig i himlen. Du har tidligere hørt om dette håb gennem sandheden om de gode nyheder. ”(Col 1: 4, 5)

De hellige er Guds salvede børn. Så disse ord er rettet mod dem, hvis "håb ... er forbeholdt ... i himlen." De "hørte om dette håb gennem budskabet om sandheden om den gode nyhed." Så hvilken del af den gode nyhed taler om et jordisk håb? Hvorfor taler Paulus kun med den lille flok af retskafne, som arver riget og ignorerer den meget større flok af retfærdige, men jordbundne, underordnede rige - medmindre der ikke findes en sådan forskel?

”Ved du ikke, at løbere i et løb alle løber, men kun én modtager prisen? Kør på en sådan måde, at du kan vinde den. ”(1 Co 9: 24)

Bør ikke Paul tale om præmierne? Flertal? Hvorfor henviser han kun til en præmie, hvis der er to?

Stk 3

”Lad derfor ingen dømme dig om, hvad du spiser og drikker, eller om overholdelsen af ​​en festival eller nymåne eller en sabbat. 17 Disse ting er en skygge af de kommende ting, men virkeligheden hører til Kristus. 18 Lad ingen mand fratage dig prisen der glæder sig over en falsk ydmyghed og en form for tilbedelse af englene, "tager sin holdning til" de ting, han har set. Han er faktisk pustet op uden korrekt grund af hans kødlige sind, ”(Col 2: 16-18)

Igen nævnes kun en præmie.

Stk 7

”Til sidst har I enhed i sindet, medfølelsen, broderlig kærlighed, øm medfølelse og ydmyghed. 9 Betal ikke tilbage skade for skade eller fornærmelse for fornærmelse. I stedet skal du betale med en velsignelse, for du blev kaldt til dette kursus, så du kan arve en velsignelse. ”(1 Pe 3: 8, 9)

Bibelen taler om børn, der arver. Venner arver ikke livet. Så Peter kunne ikke tale med de andre får, hvis vi betragtede dem som kun Guds venner. Det er langt mere sandsynligt, at Peter betragtede de andre får som hellige salvede kristne, der kom fra en ikke-jødisk baggrund.

Stk 8

”Følgelig, som Guds udvalgte, hellige og elskede, beklæd jer med de ømme kærlighed medfølelse, venlighed, ydmyghed, mildhed og tålmodighed. 13 Fortsæt med at stille op med hinanden og tilgive hinanden frit, selvom nogen har grund til at klage over en anden. Ligesom Jehova frit har tilgitt dig, skal du også gøre det samme. 14 Men beklæd jer med kærlighed udover alle disse ting, for det er et perfekt bindingsforbund. ”(Col 3: 12-14)

Selv i Vagttårnets publikationer anerkendes de “udvalgte” som Guds børn med det himmelske håb. Så disse vers beviser ikke, at der er en sekundær gruppe med et jordisk håb.

Stk 9

”Lad også Kristi fred herske i jeres hjerter, for I blev kaldet til den fred i ét legeme. Og vis jer taknemlige. ”(Col 3: 15)

Han taler om dem, der kaldes, der udgør det ene legeme, Kristi legeme. Dette henviser kun til de salvede, selv ved JW-doktrinen; så igen, intet bevis her.

Stk 11

Her sløres linier for at prøve at passe et skrift, der er beregnet til salvede kristne, ind i JW-konceptet for andre får som Guds venner.

For at forhindre, at jalousi slår rod i vores hjerte, må vi stræbe efter at se ting fra Guds synspunkt og betragte vores brødre og søstre som medlemmer af det samme kristne organ. Dette vil hjælpe os med at vise medfølelse i harmoni med det inspirerede råd: ”Hvis et medlem glorificeres, glæder alle de andre medlemmer sig over det.” (1 Cor. 12: 16-18, 26)

Den "samme kristne krop" vil blive forstået som organisationen; men det er ikke Paulus 'budskab. Vers 27 i dette kapitel siger: “Nu er du Kristi legeme... "

JW's andre får ved, at de ikke er en del af Kristi legeme. JW teologi siger, at Kristi legeme er de salvede menighed. Så forfatteren af ​​artiklen ignorerer vers 1 i et forsøg på at anvende budskabet fra 27. Korinther og taler om de andre får som ”medlemmer af samme kristne krop".

De dybere ting ved Gud

Som du kan se, er der ikke et enkelt skriftsted i denne undersøgelse, der understøtter den undervisning, der er afbildet på højre side af artiklens indledende illustration. Tro det, hvis du vil, men ved, at du sætter din tro på mennesker til din frelse. (Sl 146: 3)

I dette tilfælde, temateksten kan have en særlig betydning for dig. Lad os læse det med nogle af dets kontekst for at se, hvordan det kan gælde for os som Jehovas Vidner.

Lad ikke nogen, der glæder sig over falsk ydmyghed og tilbedelse af engle diskvalificere dig med spekulationer om, hvad han har set. En sådan mand er pustet op uden grundlag af hans åndelige sind, 19og han mister forbindelsen til hovedet, hvorfra hele kroppen, støttet og strikket sammen af ​​dets led og ledbånd, vokser, når Gud får det til at vokse.

20Hvis du er død med Kristus for de åndelige kræfter i verden, hvorfor så, som om du stadig hørte til verden, så underkaster du dig dens regler: 21“Håndter ikke, smag ikke, rør ikke!”? 22Disse forsvinder alle med brug, fordi de er baseret på menneskelige kommandoer og lære. 23Sådanne begrænsninger har faktisk et udseende af visdom med deres selvforeskrevne tilbedelse, deres falske ydmyghed og deres hårde behandling af kroppen; men de har ingen værdi over for kødets overbærenhed.

1Eftersom du er opvokset med Kristus, stræb derfor efter ovenstående ting, hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd. 2Vær opmærksom på tingene ovenfor, ikke på jordiske ting. 3For du døde, og dit liv er nu skjult med Kristus i Gud. 4Når Kristus, som er dit liv, dukker op, skal du også dukke op med ham i herlighed.
(Col 2: 18-3: 4 BSB)

Dette er den sidste artikel i november Vagttårnet.  Jeg skriver dette den 16. august 2017. Med denne anmeldelse afslutter jeg en månedslang opgave med at skrive undersøgelsesartikelanmeldelser fra maj til november-udgaverne. (Jeg ønskede at komme videre - for at få disse anmeldelser ude af vejen - så jeg kunne have friheden til rolige bibelstudier om mere positive og opbyggende emner.) Jeg siger dette kun for at vise, at jeg har undersøgt undersøgelsen intenst. artikler i flere måneder og set, at den såkaldte "mad til det rette tidspunkt" i vid udstrækning består af regler og forskrifter - "Rør ikke, smag ikke, rør ikke!" (Kol 2:20, 21)

Som Paulus siger, “har sådanne begrænsninger virkelig visdom med deres selvforeskrevne tilbedelse, deres falske ydmyghed og deres hårde behandling af kroppen; men de har ingen værdi mod kødets overbærenhed. ” (Kol 2:23) Synd er behagelig. Selvfornægtelse er ikke vejen for at erobre den. Snarere skal noget af større glæde holdes foran os. (Han 11:25, 26) Så Paulus siger at vi ”skal stræbe efter det ovenstående, hvor Kristus sidder ved Guds højre hånd. Sæt dit sind på ovenstående ting, ikke på jordiske ting ... Når Kristus, som er dit liv, dukker op, så vil du også dukke op med ham i herlighed. ”

Ved at bede kristne om at fokusere på jordiske ting som vist i den indledende illustration underminerer organisationen denne guddommelige retning. Men det er værre end det.

”Lad ikke nogen, der glæder sig over falsk ydmyghed og tilbedelse af engle, diskvalificere dig med spekulationer om, hvad han har set. En sådan mand er pustet op uden grundlag af hans åndelige sind, 19og han mister forbindelsen til hovedet… ”(Col 2: 18, 19)

En virkelig ydmyg person glæder sig ikke over hans ydmyghed. Han proklamerer det ikke og viser det ikke prangende. Men ved at foregive at være ydmyg kan bedrageren mere effektivt narre andre med sine spekulationer. Denne 'glæde i ydmyghed' er tæt knyttet til "tilbedelse af engle". Det er usandsynligt, at kristne på tidspunktet for denne skrivning var engageret i engeltjeneste. Hvad der er mere sandsynligt, er at Paulus henviser til hånige ydmyge mennesker som foregav at tilbede som engle tilbeder. Barnes kommentar siger:

Henvisningen er snarere til den dybe ærbødighed; den ånd af ydmyge fromhed, som englene udtalt, og til det faktum, at lærerne henviste til, ville antage den samme ånd og derfor var de mere farlige. De ville give udtryk for dyb respekt for religionens store mysterier og for guddommelighedens uforståelige fuldkommenheder og ville nærme sig emnet med den frygtelige ærbødighed, som englene har, når de "ser på disse ting". 1 Peter 1:12.

Er vi opmærksomme på sådanne lærere i dag? Dem der bliver opblæst af deres egen forståelse af Skriften og afskediger alle andre? Dem der hævder at være dem Gud åbenbarer sin sandhed for? Dem, der har engageret sig i spekulation igen og igen for kun at få det til at falde i fiasko? Dem, der har mistet forbindelsen til deres hoved, Kristus, og i stedet har erstattet ham som den stemme, som kristne skal lytte til og adlyde for at blive velsignet?

Det er dem, der forsøger at "diskvalificere dig", eller som NWT udtrykker det, som "fratager dig prisen." Udtrykket Paulus bruger her er katabrabeuó Det blev brugt "Af dommeren i en konkurrence: beslutte imod, deltage imod, fordømme (måske med idéen om antagelse, officisme)." (Strong's Concordance)

Hvilken præmie prøver denne mock ydmyge mand at diskvalificere dig fra at opnå? Paulus siger, at det er prisen at optræde sammen med Kristus i herlighed.

Igen, hvem siger dig, at du ikke tilhører Kristus? At du ikke har adgang til "opadgående kald"? Hvem fortæller dig, at du ikke skal se på ovenstående ting, men holde dine øjne jordbundne på et ”jordisk paradis”?

Du kan helt sikkert svare det selv.

Tillæg

Afsnit 12 - 15

Selvom de ikke er i tråd med det tema, vi har udviklet, er disse afsnit værd at bemærke på grund af det hykleri, de repræsenterer inden for Jehovas Vidners samfund.

Her rettes bibelsk råd til ægtefæller med vantro. Dette er alt sammen god vejledning, fordi det kommer fra Guds ord. I det væsentlige bør en kristen ikke opgive sin ægtefælle bare fordi de ikke er troende. I bibelsk tid kan det betyde, at ægtefællen kan være en voldsom farisæisk kontrolfreak, eller en vildskabsfuld hedensk forfriskende, eller noget derimellem, moderat til ekstrem. Under alle omstændigheder skulle den troende forblive, for hvis ikke andet, ville deres børn blive helliget, og hvem ved, bortset fra at man måske vinder over ægtefællen.

Det var den vantro, der var mere tilbøjelige til at opgive sin kammerat.

For det meste følges dette råd blandt Jehovas Vidner, undtagen når "den vantro" betragtes som en ikke-troende på grund af at han forlader organisationen. I disse tilfælde er den, der er vågnet, mere troende på Kristus end vidnet, men organisationen ser det ikke sådan. I stedet får den loyale JW, undertiden endda opmuntret, at se bort fra al bibelske anvisninger i forbindelse med ægteskabs underkastelse og loyalitet og gå ud på ægteskabet.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    15
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x