Skatte fra Guds ord og grave efter åndelige perler - Jesus tilbød forfriskning (Matthew 12-13)

Matthew 13: 24-26 (w13 7 / 15 9-10 para 2-3) (nwtsty)

Denne henvisning hedder  ”Hvordan og hvornår Jesus samledes af menneskeheden hele hvedeklassen - salvede kristne, der vil regere med ham i hans rige.”

Som diskuteret på dette sted mange gange er der ingen skriftlig støtte til at opdele kristne i to grupper. Jesus sagde to grupper ville blive en flok. (John 10: 16.) Dette er i modsat retning end den, som organisationen lærte (en flok kristne, der bliver to grupper med forskellige destinationer, den salvede 144,000 og den store skare). Henvisningen vil derfor være nøjagtig, hvis den læses uden ”Salvede” i sætningen eller erstattet med 'valgt'. Dette gælder for alle referencer, der er citeret denne uge til w13 7 / 15.

"Samlingen vil være afsluttet, når de salvede, der lever i slutningen af ​​dette tingsystem, får deres endelige forsegling og derefter føres til himlen. (Matt. 24: 31; Rev. 7: 1-4"

Denne del af referencen rejser to spørgsmål.

 • Den første er, at ingen af ​​disse skriftsteder nævner eller giver nogen støtte til påstanden om, at de indsamlede er ført til himlen.
 • Det andet er, at samlingen fortolkes som at forekomme over en lang periode af organisationen. Dette giver ikke mening. Stykkevis opstandelse af 'salvede' til himlen for at vente på Armageddon tjener intet formål. Se diskussionen af ​​Matthew 13: 30 vedrørende 'samlingen'.

Matthew 13: 27-29 (w13 7 / 15 10 para 4) (nwtsty)

”Der har altid været nogle salvet hvedelignende kristne på jorden. Denne konklusion bekræftes af hvad Jesus senere fortalte sine disciple: ”Jeg er med dig alle dagene indtil afslutningen af ​​tingenes system. ”(Matt. 28: 20) Så det salvet Kristne ville blive beskyttet af Jesus alle de dage, der fører op til slutningen. ”

Bemærkede du det hvad Jesus sagdei modsætning til fortolkningen af ​​organisationen? Han sagde "Jeg er med dig" eller "Jeg vil ledsage dig", ikke "Jeg vil beskytte dig". Han ville støtte sande kristne. Han beskyttede ikke sande kristne i Nero-tiden fra at blive dræbt ved at blive brændt på stave eller af vilde dyr på de romerske arenaer, men han var sammen med dem og hjalp dem til at gennemgå sådan lidelse med værdighed og ro, der overraskede dem at se dem.

Matthew 13: 30 (w13 7 / 15 12 para 10-12) (nwtsty)

Punktene i denne del af referencen er alle baseret på den falske forudsætning, at Jesus blev konge i 1914, snarere end i det første århundrede. For skriftlig begrundelse for, at denne forudsætning er forkert, og at Jesus blev konge i det første århundrede, se venligst denne artikel såvel som andre på dette websted.

Hvor lang tid tager en høst? Høsttid er normalt en meget travl tid, afhængigt af afgrøder og plantetid, der varer et par dage til et par uger ud af et helt år. Der er et kort vindue, hvor afgrøden er moden til høst. Som det står i vers 30 “i høstsæsonen”. Uden for denne korte periode er afgrøden uspiselig og ubrugelig. I Matthew 13: 39, 49, hvor Jesus forklarer en anden parallel lignelse, han fortæller om høsten, der finder sted, når alderen er afsluttet eller afsluttet. Oprindelsen af ​​det græske ord til afslutning eller fuldbyrdelse ( ”Konklusion” i NWT) kommer fra en fælles betaling, hvor to parter mødes og afregner gæld. Forstanden er derfor den absolutte ende, færdiggørelse af en situation. Det kan ikke strækkes til at dække en lang periode, hvilket er hvad organisationen gør for at støtte deres lære om at Jesus bliver konge i 1914, men Armageddon kommer over 100 år senere.

Forekom alt, der er beskrevet i skrifterne til 'aldersmødet' i 1914? Nej, mange ting skal stadig ske.

 • Er Babylon den Store blevet ødelagt endnu?
 • Er ukrudtet blevet opsamlet og ødelagt?

Der er ingen bevis for, at ingen af ​​disse begivenheder har fundet sted. Vi kunne fortsætte, men disse to begivenheder viser alene, at høsten ikke kan være startet eller færdig for den sags skyld.

I henvisningens afsnit 10 fremsættes kravet om, at ”Aefter 1914 begyndte englene at samle ukrudtsagtige kristne ved at adskille dem fra de salvede sønner af kongeriget ”.

Punktet giver intet bevis for at støtte denne påstand. Det bygger videre på dette sandfundament ved at hævde i afsnit 11, at "Ved 1919 blev det tydeligt, at Babylon den store var faldet. ” Igen spørger vi: på hvilket grundlag? Mens det er sandt, at de tilknyttede til kristendommen er faldet for kristendommen siden de tidlige 1900'er fra 95% til 52% i 2015[I] i lande, hvor 80% var kristne, er dette i nogen grad modregnet af tilstrømningen af ​​migranter med religioner som islam, hinduisme, buddhisme og så videre (som også er en del af Babylon den Store). Babylon den Store kan være i en langsom tilbagegang, men den er ikke faldet (hvilket ville være dramatisk og bemærket), det er ikke blevet ødelagt.

Også i afsnit 11 ”Hvad adskiller især ægte kristne (som de mener JW'er) bortset fra efterligningsmæssige? Forkynnelsesarbejdet. ” Med forkyndelsesarbejdet mener de at gå fra dør til dør, ikke uformel forkyndelse eller andre former for forkyndelse. Det er den primære måde at vidne på (næsten med undtagelse af alle andre) både i organisationens publikationer og i praksis. Men udtrykket forkyndelse gælder ikke for vidne til dør til dør.

Hvorfor siger vi dette? Vi er for nylig blevet mindet om i bibelnoter om Matthew 3: 1 “Det græske ord betyder dybest set 'at forkynde som en offentlig messenger'. Det understreger proklamationens måde: normalt en åben, offentlig erklæring snarere end en prædiken for en gruppe. ”  Og vi vil tilføje "eller en enkelt person, der kommer ubudet til døren til deres hjem".

Brugen af ​​lydbiler og frilufts- eller lejede haller begivenheder under visningen af ​​skabelsens fotodrama ville sandsynligvis kvalificere sig, ligesom stående og tale fra en sæbekasse på Speakers Corner,[Ii] men ikke ringer fra dør til dør. Så selv på disse måder har de næppe adskilt sig fra andre. Vitner og evangeliserer andre religiøse grupper? Ja de gør. Tilhængere af andre kristne religioner vil tale uformelt med venner og kolleger. Nogle reklamerer endda for konventioner i aviser, på internettet eller har tv \ internet-transmission (de fleste opsætninger mange år før JW-udsendelser startede). Dette arbejde har endda opfundet en ny sætning 'TV Evangelist'.

Endelig for afsnit 12 citerer de Daniel 7: 18,22,27 som støtte til, hvad der vil ske med de udvalgte i slutningen af ​​tingenes system, idet de siger ”Den sidste samling vil finde sted, når de modtager deres himmelske belønning”. Intet i Daniel støtter hverken en "sidste samling ” or "Himmelsk belønning". Hvad angår krav ”Siden 1919 er salvede samlet i den gendannede kristne menighed”, ændringerne, der er foretaget “Restaureret kristen menighed” er så store, at den nuværende “Restaureret menighed” ligner lidt det, som jeg vidste for 35-40 år siden, og næsten ingen lighed med 1950 eller 1919 eller 1874. Strukturen, lære og praksis har alle ændret sig så dramatisk i løbet af den tid. Den kristne menighed i det første århundrede gennemgik ikke så radikale ændringer på så kort tid.

Kort sagt taler skrifterne om en samling; ikke en periodisk samling, efterfulgt af en sidste samling. (1 Thessalonians 4: 15-17, Åbenbaring 7: 1-7, Matthew 24: 30-31)

Jesus, Vejen (jy kapitel 7) - Astrologer besøger Jesus

Intet af note.

___________________________________________

[I] http://www.gordonconwell.edu/resources/documents/2IBMR2015.pdf

[Ii] Højttalerhjørne: Et område, hvor det er tilladt at tale offentligt, debat og diskussion. Den originale og mest bemærkede er det nordøstlige hjørne af Hyde Park, London, UK.

Tadua

Artikler af Tadua.
  8
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x