Jeg startede min online bibelforskning tilbage i 2011 under aliaset Meleti Vivlon. Jeg brugte det Google-oversættelsesværktøj, der var tilgængeligt dengang, for at finde ud af, hvordan man kunne sige "bibelstudie" på græsk. På det tidspunkt var der et translittereret link, som jeg brugte til at få engelske tegn. Det gav mig "vivlon meleti". Jeg troede, at "meleti" lød mere som et givet navn og "vivlon", et efternavn, så jeg vendte dem om, og resten er historie.

Naturligvis var årsagen til aliaset, at jeg på det tidspunkt ville skjule min identitet, fordi Organisationen ikke ser venligt på dem, der laver deres egen bibelforskning. Mit mål var dengang at finde andre ligesindede brødre rundt om i verden, der ligesom mig var urolige over den åbenlyse fremstilling af læren om "overlappende generationer", og som således var motiveret til at foretage dybere bibelforskning. På det tidspunkt troede jeg, at organisationen af ​​Jehovas Vidner var den eneste sande religion. Det var først engang i 2012-2013, at jeg endelig løste den voksende kognitive dissonans, jeg havde arbejdet under i årevis ved at erkende, at vi meget lignede al anden falsk religion. Hvad gjorde det for mig var erkendelsen af, at de "andre får" i Johannes 10:16 ikke var en særskilt gruppe af kristne med et andet håb. Da jeg indså, at de hele mit liv havde rodet med mit frelses håb, var det den sidste afbrydelse. Naturligvis gjorde den påståede påstand på årsmødet i 2012 om, at det styrende organ var den trofaste og diskrete slave af Mattæus 24: 45-47, ikke noget, der mindskede min opvågnen til organisationens sande natur.

Vores mål her og på de andre BP-websteder har været at hæve sig over vrede og beskyldninger, der er en naturlig reaktion på erkendelsen af, at man har brugt sit liv i et vildledt forsøg på at behage Gud. Så mange steder på internettet er fulde af vituperativ hån. Så mange har vendt sig væk fra Gud og Kristus, snuble af disse mænd, der har hævdet at være Guds kanal. Jeg tvivlede aldrig på Guds kærlighed og gennem studiet er jeg blevet værdsat Kristi kærlighed på trods af organisationens bedste forsøg på at henvise ham til observatørstatus. Ja, vi har kørt i den forkerte retning som Jehovas Vidner, men det er ingen grund til at køre bilen ud af en klint. Jehova og hans Kristus har aldrig ændret sig, så vores mål er at hjælpe vores vidne - og alle andre, der vil lytte til den sags skyld - med at vende bilen og køre i den rigtige retning: mod Gud og frelse.

Mens brugen af ​​et alias har sin plads, kommer der et tidspunkt, hvor det kan blive en hindring. Man søger ikke forfølgelse eller bliver en slags martyr. Imidlertid ændrer ting sig hurtigt i JW.org's land. Der er flere og flere brødre og søstre, der er det, der kaldes PIMO'er (fysisk ind, mentalt ude). Det er dem, der går på møder og ude i tjeneste for at opretholde en facade, der giver dem mulighed for at fortsætte med at omgås familie og venner. (Jeg kritiserer på ingen måde sådanne. Jeg gjorde det samme i nogen tid. Hver skal rejse sin egen vej og i et tempo, der er følsomt over for individuelle behov.) Alt jeg siger er, at det er mit håb, at ved at komme ud af det teologiske skab kan jeg måske hjælpe andre, der ikke er så langt ned ad stien som mig, med at finde trøst og et middel til at løse deres egne konflikter. Det kan være krusninger nu, men snart tror jeg, at vi vil se bølger, der vil feje igennem denne døende organisation.

Skulle det ske, vil det kun bringe Kristus mere ære, og hvad kan der være galt med det?

Til dette formål har jeg startet en række videoer, som jeg tror - på denne dag med lydbid, sociale medier og øjeblikkelig tilfredsstillelse - vil appellere til et bredere publikum. Selvfølgelig kan jeg ikke længere gemme mig bag mit alias, skønt jeg har til hensigt at fortsætte med at bruge det til min bibelske tjeneste. Jeg er blevet glad for det, da det repræsenterer mit vækkede selv. Men for ordens skyld er mit navn Eric Wilson, og jeg bor i Hamilton, Ontario, Canada.

Her er den første af videoerne:

Video script

(Det følgende er manuskriptet til videoen for dem, der foretrækker at læse. Jeg vil fortsætte med at gøre dette i fremtidige videoudgivelser.)

Hej allesammen. Denne video er primært til mine venner, men for dem, der chancer for det og ikke kender mig, hedder jeg Eric Wilson. Jeg bor i Canada i Hamilton, som ligger nær Toronto.

Nu er årsagen til videoen at adressere et emne, der er meget vigtigt i Jehovas Vidners organisering. Som folk overholder vi ikke Jehovas Guds befaling. Denne befaling findes i Salme 146: 3. Der står 'Stol ikke på fyrsterne eller på menneskesønnen, der ikke kan bringe frelse.'

Hvad taler jeg om?

For at forklare, at jeg er nødt til at give dig lidt baggrund for mig selv. Jeg blev døbt i 1963 i en alder af 14. I 1968 tog jeg til Colombia med min familie. Min far tog førtidspensionering, tog min søster ud af gymnasiet uden at gå videre, og vi rejste til Colombia. Hvorfor gjorde han det? Hvorfor gik jeg med? Nå, jeg gik hovedsagelig sammen, fordi jeg var 19; det var et stort eventyr; men der lærte jeg virkelig at værdsætte sandheden, for virkelig at begynde at studere Bibelen. Jeg var banebrydende, jeg blev ældste, men grunden til, at vi gik, var fordi vi troede, at slutningen skulle komme i 1975.

Hvorfor troede vi det nu? Hvis du går efter det, du hørte i distriktet, eller skal jeg sige det regionale stævne sidste år, var der fredag ​​eftermiddag en video, der antydede, at det var fordi brødrene rundt om i verden blev lidt båret. Det var vores skyld for at blive båret væk. Det er ikke sandt, og det er ikke rigtig rart at foreslå en sådan ting, men det er det, der blev fremsat. Jeg var der. Jeg levede det.

Hvad der faktisk skete, var dette. I 1967 på bogstudiet studerede vi en ny bog, Evigt liv og Guds sønns frihed. Og i denne bog studerede vi følgende (dette er fra side 29 afsnit 41):

”I henhold til denne pålidelige bibelskronologi er 6,000 år fra mands skabelsen slutter i 1975, og den syvende periode i tusind år med menneskelig historie begynder i efteråret 1975. ”

 Så nu, hvis vi går videre til næste side, side 30, afsnit 43, drager det en konklusion, der sætter os alle i gang.

„Hvor passende ville det være for Jehova Gud at gøre den kommende syvende periode på tusind år til en sabbatsperiode med hvile og frigivelse, en stor jubilæumsabbat for at udråbe frihed over hele jorden for alle dens indbyggere. Dette ville være mest rettidigt for menneskeheden. Det ville også være mest passende fra Guds side, for husk menneskeheden har endnu foran sig, hvad den sidste bog i den hellige bibel taler om som Jesu Kristi regeringstid over jorden i tusind år, Kristi tusindårsrig ... ville ikke være tilfældigt eller tilfældigt, men ville være i overensstemmelse med Jehovas Guds kærlige hensigt om, at Jesus Kristus, sabbatsherren, skulle løbe parallelt med det syvende årtusinde af menneskets eksistens. ”

Nu er du et lydigt Jehovas Vidne på dette tidspunkt, du tror at den trofaste og kloge slave fortæller dig noget. Den trofaste og kloge slave forresten på det tidspunkt var alle de salvede på jorden, og vi plejede at tro at de ville skrive i deres fund, da Jehova gav dem sandhed gennem Helligånden, og at disse breve derefter ville blive samlet og Samfundet ville se retningen for åndens førende og offentliggøre artikler eller bøger; så vi følte at dette var Jehova som talte gennem den trofaste og kloge slave og fortalte os at afslutningen skulle komme i 1975.

Det gav fuld mening, og vi troede på det, og selvfølgelig fortsatte samfundet med at promovere 1975. Hvis du ikke tror på mig, skal du trække dit Vagttårnsbibliotek ud på CDROM, skrive "1975" og starte i 1966 gå videre gennem alle de vagttårne og andre publikationer, som du finder med den søgning, og se, hvor ofte "1975" kommer op og promoveres som den dato, hvor tusindårsskiftet begynder. Det blev også forfremmet på distriktskonventioner og kredsløbssamlinger - på dem alle.

Så enhver, der siger anderledes, levede ikke gennem den periode. Mark Sanderson ... ja, han var i bleer, da jeg var i Colombia, og Anthony Morris den tredje tjente stadig i hæren i Vietnam ... men jeg levede det. Jeg ved det, og enhver, der er på min alder, har også levet det. Nu klager jeg over det? Ingen! Hvorfor ikke? Hvorfor tjener jeg stadig alle disse år bagefter? Hvorfor tror jeg stadig på Jehova Gud og Jesus Kristus? Fordi min tro altid var på Gud og ikke på mænd, så da dette gik sydover tænkte jeg 'Åh, okay, vi var dumme, vi gjorde noget fjollet', men det er hvad mænd gør. Jeg har lavet mange fejl i livet, dumme fejl, og jeg ved, at mændene på alle niveauer i organisationen ikke er bedre eller værre end mig. Vi er bare mennesker. Vi har vores ufuldkommenheder. Det generede mig ikke, fordi jeg ved, at det var resultatet af menneskelig ufuldkommenhed. Det var ikke Jehova, og det er fint. Så hvad er problemet?

Noget har ændret sig. I 2013 blev jeg fjernet. Jeg ved ikke, om jeg har nævnt det endnu, men jeg blev fjernet som ældste. Nu er det okay, fordi jeg var i tvivl om en række ting, og jeg var meget konfliktfuld, så jeg var ganske glad for, at jeg blev fjernet, det gav mig en flugt fra det ansvar, og der var en vis kognitiv dissonans, som jeg var gennemgår, så det hjalp med at løse det. Det er fint, men det var bekymrende, det var grunden til, at jeg blev fjernet. Årsagen var, at jeg blev stillet et spørgsmål. Nu kom dette spørgsmål aldrig op før, men kommer op hele tiden nu. Spørgsmålet var 'Vil du adlyde det styrende organ?'

Mit svar var, ”Ja, jeg har altid som ældste, og brødrene rundt om bordet kan attestere det, og det vil jeg altid”. Men så tilføjede jeg "... men jeg vil adlyde Gud som hersker snarere end mennesker."

Jeg tilføjede det, fordi jeg vidste, hvilken retning det gik, og min fortid fortæller mig, at disse mænd laver fejl, så der er ingen måde, jeg kan give dem absolut, ubetinget, ubestridelig lydighed. Jeg er nødt til at se på alt, hvad de beder mig om at gøre, og evaluere det i lyset af skrifterne, og hvis de ikke er i modstrid med skrifterne, kan jeg adlyde; men hvis de kommer i konflikt, kan jeg ikke adlyde, da jeg skal adlyde Gud som hersker snarere end mennesker. Apostelgerninger 5: 29 - det er lige der i Bibelen.

Okay, så hvorfor er det et problem? Kredstilsynsmanden sagde til mig ”Det er tydeligt, at du ikke er fuldt engageret i det styrende organ.” Så ubetinget lydighed eller ubestridelig lydighed er nu et krav for ældste, og som sådan kunne jeg ikke med god samvittighed fortsætte med at tjene, så jeg appellerede ikke til beslutningen. Er det et isoleret tilfælde? Bliver den ene kredstilsynsmand lidt båret? Jeg ville ønske, at det var tilfældet, men det er ikke tilfældet.

Tillad mig at illustrere - der har været mange hændelser i mit liv siden da, som jeg kunne pege på, men jeg vælger bare en som en vejledning til resten - en ven i 50 år, med hvem vi talte om alt og hvad ... hvis vi havde tvivl eller spørgsmål om bibelske spørgsmål, kunne vi frit tale, fordi vi vidste, at det ikke betød, at vi havde mistet vores tro på Gud. Jeg ville tale med ham om de overlappende generationer, for det virkede for mig som en doktrin, der ikke havde noget skriftligt grundlag. Men før han overhovedet talte om det, ville han have mig til at bekræfte min tro på det styrende organ, og han sendte mig en e-mail. Han sagde, (dette er bare en del af det):

”Kort sagt tror vi, at dette er Jehovas organisation. Vi prøver vores bedste for at holde os tæt på det og den retning, det giver os. Vi føler, at dette er et spørgsmål om liv og død. Jeg kan godt forestille mig, at der kommer et øjeblik, hvor vi vil sætte vores liv på følgende vejledning, som Jehova giver gennem organisationen, vi vil være villige til at gøre det. ”

Nu tænker han sandsynligvis på artiklen, der kom ud lige efter at de erklærede sig selv som den trofaste og diskrete slave i 2013. En artikel kom ud i november samme år kaldet "Seven Shepherds Otte Dukes, What They Mean For Us Today", og det stod :

„På det tidspunkt virker den livreddende vejledning, som vi modtager fra Jehovas organisation, muligvis ikke praktisk fra et menneskeligt synspunkt. Alle af os skal være klar til at adlyde de instruktioner, vi måtte modtage, uanset om disse synes lyde fra et strategisk eller menneskeligt synspunkt eller ej. ”

Vi er nødt til at træffe en beslutning om liv og død baseret på hvad det styrende organ fortæller os ?! Det samme styrende organ, der fortalte mig om 1975; det samme styrende organ, som i år, det sidste år i februar, skrev på side 26, afsnit 12 i Vagttårnet:

”Det styrende organ er hverken inspireret eller ufejlbarlig. Derfor kan det fejle i doktrinære anliggender eller i organisatorisk retning. ”

Så her er spørgsmålet. Jeg er nødt til at træffe en beslutning om liv og død baseret på noget, som jeg tror kommer fra Gud gennem mennesker, der fortæller mig, at de ikke taler for Gud ?! De kan lave fejl ?!

For hvis du taler for Gud, kan du ikke begå en fejl. Da Moses talte, talte han i Guds navn. Han sagde: 'Jehova har sagt, du skal gøre dette, du skal gøre det ...' Han førte dem til Det Røde Hav, som var strategisk usundt, men de fulgte, fordi han netop havde udført 10 plager. Åbenbart arbejdede Jehova igennem ham, så da han førte dem til Det Røde Hav, vidste de, at det ville gå i opfyldelse - eller måske gjorde de ikke ... de var faktisk et ganske troløst folk ... men alligevel udførte han - han slog havet med personale, det var delt, og de gik igennem. Han talte under inspiration. Hvis det styrende organ hævder, at de vil fortælle os noget, der vil være liv eller død for os, så hævder de, at de taler under inspiration. Der er ingen anden måde, ellers siger de bare, at dette er vores bedste gæt, men det er stadig en liv-eller-død-situation. Det giver ikke mening, og alligevel køber vi alle ind i dette. Vi tror på det styrende organ som praktisk talt ufejlbarligt, og enhver, der sætter spørgsmålstegn ved noget, kaldes en frafalden. Hvis du tvivler på noget, er du en frafalden, og du bliver kastet ud af religionen; du bliver undgået af alle; selvom dit mål er sandhed.

Så lad os sige det sådan: du er katolik, og du går til et Jehovas vidne, og du siger ”Åh! Vi er de samme. Vores pave vil fortælle os, hvad vi skal gøre, når Jesus kommer. ”

Hvad ville du sige som et Jehovas vidne til den katolske? Vil du sige, "Nej, nej, fordi du ikke er Guds organisation."

”Nå, hvorfor er jeg ikke Guds organisation?”, Vil katolikken sige.

”Fordi du er en falsk religion. Vi er en ægte religion; men du er en falsk religion, så han ville ikke arbejde igennem dig, men han vil arbejde gennem os, fordi vi lærer sandheden. ”

Okay, det er et gyldigt punkt. Hvis vi er den sande religion, som jeg altid har troet, så vil Jehova arbejde igennem os. Hvorfor sætter vi det ikke på prøve? Eller er vi bange for at gøre det? I 1968, da jeg var i Colombia, havde vi det Sandheden, der fører til evigt liv. Kapitel 14 i denne bog var ”Sådan identificeres den sande religion”, og i den var der fem punkter. Det første punkt var:

 • Troende ville elske hinanden, som Kristus elskede os; så kærlighed - men ikke bare enhver form for kærlighed, Kristi kærlighed - ville gennemsyre menigheden, og den ville være synlig for mennesker uden for. Den sande religion overholder Guds ord, Bibelen.
 • Det ville ikke afvige, det ville ikke undervise i løgn - helvede for eksempel ... ville ikke undervise i løgn.
 • De ville hellige Guds navn. Nu er det mere end blot at bruge det. Alle kan sige 'Jehova'. Helliggørelse af hans navn går ud over det.
 • At forkynde den gode nyhed er en anden facet; det skulle være en forkynder for de gode nyheder.
 • Endelig ville det opretholde politisk neutralitet, det ville være adskilt fra verden.

Disse er så vigtige, at sandhedsbogen sagde i slutningen af ​​dette kapitel:

”Det omtvistede spørgsmål er ikke, om en bestemt religiøs gruppe ser ud til at opfylde et eller to af disse krav, eller om nogle af dens doktriner er i overensstemmelse med Bibelen. Langt mere end det. Den sande religion skal måle sig i alle disse henseender, og dens lære skal være i fuld harmoni med Guds ord. ”

Så det er ikke godt nok at have to af dem eller tre af dem eller fire af dem. Du skal møde dem alle. Det var det, der stod, og jeg er enig; og hver bog, vi har udgivet siden sandhedsbogen, der erstattede den som vores vigtigste undervisningshjælpestof, har haft det samme kapitel med de samme fem punkter. (Jeg tror, ​​de har tilføjet en sjette nu, men lad os bare holde fast ved de oprindelige fem indtil videre.)

Så jeg foreslår, i en række videoer, at offentliggøre forskning for at se, om vi møder hver eneste af disse kvalifikationer; men husk, selvom vi ikke møder en af ​​dem, fejler vi som den sande religion, og derfor falder påstanden om at Jehova taler gennem det styrende legeme fladt, fordi det afhænger af, at vi er Jehovas organisation.

Hvis du stadig ser på, er jeg lidt forbløffet, fordi vi er så betingede af ikke at lytte, at de fleste sandsynligvis sandsynligvis har lukket dette for længe siden; men hvis du stadig lytter, betyder det, at du elsker sandheden, og jeg hilser det velkommen, men jeg ved, at du står over for mange forhindringer - lad os kalde dem elefanter i rummet. De kommer i vejen for vores forskning. Jeg ved dette, fordi jeg har forsket i de sidste otte år nu. Jeg har været igennem det; Jeg har været igennem alle disse følelser. For eksempel:

 • "Vi er Jehovas sande organisation, så hvor ellers ville vi hen?"
 • “Jehova har altid haft en organisation, så hvis vi ikke er den sande, hvad er det da?”
 • "Der er ikke nogen anden, der ser ud til at kvalificere sig."
 • ”Hvad med frafald? Handler vi ikke som frafaldne ved at forkaste, ikke være loyal over for organisationen ved at undersøge dens lære? ”
 • ”Bør vi ikke bare vente på, at Jehova ordner tingene; Han ordner tingene på sin egen tid. ”

Dette er alle spørgsmål og tanker, der dukker op, og de er gyldige. Og vi er nødt til at håndtere dem, så vi behandler dem først i efterfølgende videoer, og så kommer vi ned til vores forskning. Hvordan lyder det? Mit navn er Eric Wilson. Jeg vil sætte nogle links i slutningen af ​​denne video, så du kan komme til de næste videoer. Der er allerede flere, og vi går derfra. Tak fordi du så med.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  54
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x