Video script

Hej. Eric Wilson igen. Denne gang ser vi på 1914.

Nu er 1914 en meget vigtig doktrin for Jehovas Vidner. Det er en grundlæggende doktrin. Nogle kan være uenige. Der var en nylig Vagttårnet om kernedoktriner og 1914 blev ikke nævnt. Uden 1914 kan der imidlertid ikke være generationsundervisning; uden 1914 går hele forudsætningen for, at vi lever i de sidste dage, ud af vinduet; og vigtigst, uden 1914 kan der ikke være noget styrende organ, fordi det styrende organ tager sin autoritet fra troen på, at det blev udnævnt af Jesus Kristus til den trofaste og diskrete slave i 1919. Og grunden til, at de blev udnævnt i 1919, er baseret på en anden antitypisk applikation, der kommer fra Malaki, der stammer fra starten af ​​Jesu styre - så hvis Jesus begyndte at herske i 1914 som konge, så fortsatte visse ting - vi vil diskutere dem i en anden video - men visse ting fortsatte som bragte ham derefter til at vælge Jehovas Vidner blandt alle religioner på jorden som sit valgte folk og til at udpege en trofast og klog slave over dem; og det skete i 1919 baseret på kronologien, der får os til 1914.

Så ingen 1914 ... ingen 1919 ... ingen 1919 ... ingen trofast og diskret slave, intet styrende organ. Der er intet grundlag for den myndighedsstruktur, som alle Jehovas Vidner i dag fungerer under. Det er hvor vigtigt denne doktrin er, og de, der er uenige i læren, vil angribe den ved at udfordre startdatoen.

Når jeg nu siger startdato, er læren baseret på den forudsætning, at israelitterne i 607 fvt blev ført i eksil i Babylon og Jerusalem blev ødelagt og således begyndte 70 års ødelæggelse og eksil; og også begyndte nationernes fastsatte tid eller hedningernes fastsatte tid. Dette er al den forståelse, som I har som vidner, alt sammen baseret på fortolkningen af ​​Nebukadnezars drøm og en antitypisk anvendelse af den, fordi der var en typisk anvendelse åbenbart eller åbenbart fra det, vi finder i Bibelen ... men som vidner tager vi holdning til, at der er en antitypisk applikation, og de syv gange, hvor Nebukadnezar blev vanvittig, opførte sig som et dyr og spiste markens vegetation. Disse syv gange svarer til syv år hvert år, der måler 360 dage, i alt 2,520 dage eller år. Så når vi regner med fra 607, når vi til 1914 - specifikt oktober 1914, og det er vigtigt - men vi kommer til det i en anden video, okay?

Så hvis 607 er forkert, mange årsager, kan anvendelsen af ​​denne fortolkning udfordres. Jeg er uenig, og jeg viser dig hvorfor om et øjeblik; men dybest set er der tre måder, hvorpå vi undersøger denne doktrin:

Vi undersøger det kronologisk - vi undersøger, om startdatoen er gyldig.

Den anden måde er, at vi undersøger det empirisk - med andre ord, det er godt og godt at sige, at der skete noget i 1914, men hvis der ikke er noget empirisk bevis, er det bare formodninger. Det er som om jeg sagde det: "Du ved, at Jesus blev trone i juni sidste år." Jeg kan sige det, men jeg er nødt til at give noget bevis. Så der skal være empirisk bevis. Der burde være noget, vi synligt kan være vidne til, der giver os grund til at tro, at der skete noget usynligt i himlen.

Den tredje måde er bibelsk.

Nu af disse tre måder, så vidt jeg kan se, er den eneste gyldige måde at undersøge denne doktrin bibelsk på. Da der imidlertid er brugt så meget tid specifikt på den første metode til kronologi, skal vi kort behandle det; og jeg vil gerne forklare, hvorfor jeg ikke føler, at det er en gyldig metode til at undersøge gyldigheden af ​​denne doktrin.

Nu er der mange mennesker, der bruger meget tid på at undersøge det. Faktisk forelagde en bror i 1977 sin forskning for det styrende organ, som efterfølgende blev afvist, og så udgav han en bog selv, der hedder Gentile Times genovervejet. Han hedder Karl Olof Jonson. Det er en bog på 500 sider. Meget godt klaret; videnskabelig men det er 500 sider! Det er meget at gennemgå. Men forudsætningen er blandt andet - jeg siger ikke, at det kun handler om dette, men dette er et af nøglepunkterne i bogen - at alle lærde, alle arkæologer, alle mænd, der bruger deres liv til efter at have undersøgt disse ting, efter at have set på tusinder af kileskrifttabletter, har bestemt ud fra disse tabletter (Fordi de ikke kan gøre det fra Bibelen. Bibelen giver os ikke et år, hvor dette skete. Det giver os kun en sammenhæng mellem andres regel som en konge og året da han tjente og eksil) så baseret på hvad de kan bestemme i faktiske år, er alle enige om, at 587 er året. Du kan finde det på internettet meget let. Det er i alle leksikaerne. Hvis du går på museumsudstillinger, der beskæftiger sig med Jerusalem, kan du se det der. Det er almindeligt aftalt, at 587 var året, hvor israelitterne blev forvist. Det er også bredt aftalt, at 539 er året, hvor Babylon blev erobret af mederne og perserne. Vidner siger: 'Ja, 539 er året.'

Så vi er enige med eksperterne på 539, fordi vi ikke har nogen anden måde at vide det på. Vi er nødt til at gå til verden, til eksperterne for at finde ud af, hvilket år Babylon blev erobret af mederne og perserne. Men når det kommer til 587, benægter vi eksperterne. Hvorfor gør vi det?

Fordi Bibelen siger, at de var slaver i 70 år, og det er vores fortolkning af det. Så Bibelen kan ikke være forkert. Derfor må eksperterne tage fejl. Vi vælger en dato, siger det er den rigtige dato, og så kaster vi bare den anden dato. Vi kunne lige så let - og sandsynligvis ville det have været mere gavnligt for os, som vi vil se i den næste video - at have valgt 587 og kasseret 539 og sagt, at det er forkert, det var 519, da babylonierne blev erobret af mederne og persere, men det gjorde vi ikke. Vi holdt fast ved 607, okay? Så hvorfor er det ikke gyldigt. Det er ikke gyldigt, fordi Jehovas Vidner er meget gode til at flytte målstolperne.

For eksempel plejede vi at tro, at 1874 var en start på Kristi nærværelse. Først… Jeg tror, ​​det var 1930 - jeg får se, om jeg kan få et tilbud til dig, - at vi ændrede det og sagde, 'Okay, åh, det er ikke 1874, at Kristi nærvær som konge begyndte usynligt i himlen, det var 1914. Vi troede også på det tidspunkt, at 1914 var starten på den store trængsel, og det stoppede vi ikke med at tro, før jeg husker, at jeg var på distriktsstævnet, da det blev afsløret; at 1969 ikke var starten på den store trængsel. Det overraskede mig, fordi jeg aldrig troede, det var, men det var tilsyneladende vores forståelse og havde været i ... åh, det ville gøre det omkring 1914 år.

Vi flyttede også målstolperne med hensyn til generationen. I 60'erne ville generationen være mennesker, der var voksne i 1914; så blev det teenagere; så blev det kun børn på 10 år; endelig blev det babyer. Vi fortsatte med at flytte målstolperne, og nu har vi flyttet dem så langt, at for at være en del af generationen behøver du kun at være salvet og var blevet salvet på tidspunktet for en anden, der levede på det tidspunkt. Så selvom du ikke boede i nærheden af ​​disse år, er du en del af generationen. Målstolperne er flyttet igen. Så vi kunne gøre det samme med dette. Det ville være så let. Vi kunne sige, ”Du ved, du har ret! 587 er, da de blev forvist, men det ændrer ikke noget. ” Men vi ville sandsynligvis gøre det på denne måde ... vi ville sandsynligvis sige, "Andre troede ...", eller "Nogle har troet ...". Vi gør det normalt på den måde. Nogle gange bruger vi bare den passive tid: "Det blev tænkt ..." Igen tager ingen skylden for det. Det er bare noget, der skete tidligere, men nu retter vi det. Og vi ville bruge profetien i Jeremias, hvor de 70 år er nævnt. Det er fra Jeremias 25:11, 12, og der står:

”Og hele dette land vil blive reduceret til ruiner og blive et objekt af rædsel, og disse nationer bliver nødt til at tjene kongen af ​​Babylon i 70 år. 12Men når 70 år er afsluttet, vil jeg kalde Babylon-kongen og den nation for deres fejl, "erklærer Jehova," og jeg vil gøre Kaldæernes land til et øde ødemark for altid. ”

Okay, så du kan se, hvor let det ville være? De kunne sige, at det faktisk siger, at de ville tjener kongen af ​​Babylon. Så denne tjeneste begyndte, da Jojakin, Israels konge, blev erobret af babylonierne og blev en vasalkonge og derefter måtte tjene dem; og selvfølgelig var det også en indledende eksil. Kongen af ​​Babylon tog intelligencia - den bedste og den lyseste, inklusive Daniel og hans tre ledsagere Shadrach, Meshach og Abednego - han førte dem til Babylon, så de tjente kongen af ​​Babylon fra 607, men de blev ikke forvist i det andet eksil, den der ødelagde byen og tog alle sammen indtil 587, hvilket er hvad alle arkæologer siger - så vi er gode med arkæologi, og vi kan stadig holde vores dato, 607.

Du ved, ræsonnementet er faktisk ret sundt, for Bibelen siger, at landet skal blive et ødelagt sted, men det binder ikke ødelæggelsen af ​​stedet til de 70 år. Det siger, at nationerne vil tjene Babylons konge i sytti år, ikke engang kun Israel, de omkringliggende nationer, fordi Babylon erobrede alle de omkringliggende nationer på det tidspunkt. Så ødelæggelsen vedrører ikke de 70 år, kunne de sige, men kun slaveriet. Og de kunne endda bruge den begrundelse, der findes i det næste vers, der siger, at kongen af ​​Babylon og nationen ville blive stillet til regnskab, og at Gud ville gøre det til øde affald. De blev kaldt til regnskab i 539, og alligevel eksisterede Babylon stadig mere end fem århundreder senere. Peter var på et tidspunkt i Babylon. Faktisk fortsatte Babylon med at eksistere i hundreder af år efter det. Det var kun et stykke tid efter, at det endelig blev et øde affald. Så Guds ord blev opfyldt. De blev kaldet til regnskab, og landet blev øde affald - men ikke på samme tid. På samme måde tjente de kongen af ​​Babylon i 70 år, og Israels land blev et øde øde, men de to ting behøver ikke at være nøjagtigt samtidige for at Jeremias 'ord skal være gået i opfyldelse.

Ser du, problemet med at udfordre datoen er, selvom du lykkes, kan de gøre, hvad jeg har forklaret, de kunne - flytte datoen. Udgangspunktet er, at doktrinen er gyldig, og datoen er forkert; og det er hele problemet med at udfordre datoen: Vi må antage, at doktrinen er gyldig.

Det er som om jeg siger 'Jeg er ikke helt sikker på, hvornår jeg blev døbt. Jeg ved, det var 1963, og jeg ved, at det var på den internationale konvention i New York ... ah ... men jeg kan ikke huske, om det var fredag ​​eller lørdag eller endda måned. ' Så jeg kunne slå det op i Vagttårnet og find ud af, hvornår denne forsamling var, men så ved jeg stadig ikke nøjagtigt, hvilken dag dåb var på den samling. Jeg tror måske, det var lørdagen (som jeg tror var den 13. juli), og så sagde en anden måske 'Nej, nej, jeg tror, ​​det var fredagen ... Jeg tror, ​​det var fredag, at de havde dåben.'

Så vi kunne argumentere frem og tilbage om datoen, men ingen af ​​os bestrider det faktum, at jeg blev døbt. Men hvis jeg under denne strid siger: 'Forresten er jeg aldrig blevet døbt.' Min ven ville se på mig og sige 'Så hvorfor diskuterer vi datoer. Det giver ingen mening.'

Ser du, hvis doktrinen fra 1914 er en falsk doktrin, betyder det ikke noget, at vi tilfældigvis snubler over den rigtige dato for et eller andet. Det betyder ikke noget, fordi doktrinen ikke er gyldig, så det er problemet med at undersøge kronologien i den.

I vores næste video vil vi se på de empiriske beviser, der giver os lidt mere kød, men den virkelige måde ville stadig være i vores tredje video, når vi ser på læremæssigt grundlag i Bibelen. For nu forlader jeg dig med den tanke. Mit navn er Eric Wilson. Tak fordi du så med.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    20
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x