Hej, Eric Wilson her.

Jeg er overrasket over den reaktion, min sidste video fremkaldte fra Jehovas Vidners samfund, der forsvarede JW-doktrinen om, at Jesus er Ærkeenglen Michael. Oprindeligt troede jeg ikke, at denne doktrin var så kritisk for Jehovas Vidners teologi, men svaret fortæller mig, at jeg undervurderede dens værdi for dem. Da jeg producerede videoer, der viste, at doktrinen fra 1914 var falsk, fik jeg meget lidt skriftlig argumentation. Åh, der var haderne med deres had, men det er bare impotent bluster. Jeg fik endnu mindre modstand mod åbenbaringen om, at den anden fårelære var falsk. Den største bekymring var, hvorvidt paradis ville være på jorden. (Kort svar: Ja, det bliver det.) Så hvorfor slog videoen om Jesus ikke som en engel sådan en nerve hos Vidner?

Hvorfor forsvarer Jehovas Vidner denne lære så iherdig?

Der er to ånder, der arbejder i verden. Der er den hellige ånd, der arbejder i Guds børn, og ånden fra Satan, denne verdens Gud. (2 Co 4: 3, 4)

Satan hader Jesus og vil gøre hvad han kan for at forhindre os i at få et forhold til ham og gennem ham med vores himmelske Fader. Guds børn er hans fjende, fordi de er det frø, hvormed hans fuldstændige nederlag sikres; så han vil gøre alt for at blokere udviklingen af ​​det frø. (3Mo 15:XNUMX) En forkert gengivelse af Jesus er en af ​​hans vigtigste måder at opnå det på. Han vil gøre alt for at ødelægge eller forvride vores forhold til Guds søn, hvorfor jeg følte mig tvunget til at starte denne serie om Guds søns natur.

På den ene yderste side har du treenighedslæren. Kristenhedens flertal mener, at treenigheden repræsenterer Guds natur og derfor Guds søns natur, eller som de henviser til ham: ”Gud sønnen”. Denne tro er så central for deres tro, at de ikke betragter nogen, der ikke accepterer treenigheden, som en sand kristen. (Hvis du spekulerer på, vil vi se nærmere på treenigheden i en række kommende videoer.)

På den anden side har du de anti-trinitariske eller unitariske Jehovas Vidner sammen med et mindretal af kristne sekter, der - i det mindste i tilfælde af Jehovas vidner - giver læbestyring til Jesus som Guds søn og endda anerkender ham som en gud, der stadig benægter sin guddommelighed og marginaliserer ham. For ethvert vidne derude, der er uenig med mig, vil jeg bede om, at inden du skriver til mig flammende kommentarer, skal du deltage i en lille øvelse af dig selv. Når du er ude i din næste tjenestegruppe, der sidder ved din kaffepause midt om morgenen, skal du henvise til Jesus i stedet for Jehova i din afslappede samtale. Erstat Jesus når som helst i samtalen, hvor du normalt vil påkalde Jehovas navn. Og for sjov, henvis ham til vores ”Lord Jesus”, en sætning, der vises i Skriften mere end 100 gange. Se bare resultatet. Se samtalen stopper brat, som om du lige havde brugt et bandeord. Ser du, du taler ikke deres sprog mere.

I NWT-bibelen vises ”Jesus” 1,109 gange, men i 5,000 + -manuskripterne af de kristne skrifter vises Jehovas navn slet ikke. Selv hvis du tilføjer antallet af gange, som NWT-oversættelsesudvalget fandt det hensigtsmæssigt at indsætte hans navn vilkårligt - fordi de troede, det skulle gå der - finder du stadig et fire-til-én-forhold til fordel for Jesu navn. Selv med tanke på organisationens bedste bestræbelser på at få os til at fokusere på Jehova, har de kristne forfattere set os til Kristus.

Se nu et komparativt kig på Vagttårnet for at se hvilket navn der fremhæves.

Sagde Nuf? Ingen? Er du stadig i tvivl? Tror du, jeg overdriver? Nå, se på denne illustration fra 15. april 2013-udgaven af Vagttårnet.

Hvor er Jesus? Kom ikke tilbage til mig, som nogle har sagt, at Jesus ikke er afbildet, fordi dette kun repræsenterer den jordiske del af Jehovas organisation. Virkelig? Hvorfor er Jehova så her? Hvis det kun er den jordiske del, hvorfor så vise Jehova på sin såkaldte vogn. (Jeg siger såkaldt fordi intet sted i denne vision af Ezekiel eller i resten af ​​Bibelen for den sags skyld er Jehova nogensinde afbildet på en vogn. Hvis du vil have et billede af Gud i en vogn, skal du gå til hedensk mytologi. Tro mig ikke? Google det!)

Men tilbage til den aktuelle sag. Den kristne menighed kaldes Kristi brud.

Så hvad har vi her? Hvis du læser Efeserne 5: 21-33, vil du se, at Jesus er afbildet som en mand med sin brud. Så her har vi et billede af bruden og faderen til bruden, men brudgommen mangler? Efeserne kalder også menigheden for Kristi legeme. Kristus er menighedens overhoved. Så hvad har vi her? En hovedløs krop?

En af grundene til, at denne formindskelse af Jesu rolle er blevet muliggjort, er vores Herrens nedrivning til engels status.

Husk, mennesker er kun lidt lavere end englene.

”… Hvad er det menneske, at du er opmærksom på ham, eller den menneskesøn, at du holder af ham? Du gjorde ham lidt lavere end englene; Du kronede ham med ære og ære. ”(Ps 8: 4, 5 BSB)

Så hvis Jesus bare er en engel, betyder det, at du og jeg bare er lidt lavere end Jesus. Virker det fjollet, endda blasfemisk for dig? Det gør det for mig.

Fader fortæller os at: "Svar en fjols efter hans dårskab, så han ikke bliver klog i sine egne øjne." (Ord 26: 5 BSB) Nogle gange er den bedste måde at vise absurditeten ved en ræsonnement på at føre den til sin logiske ekstremitet. For eksempel: Hvis Jesus er Mikael, så er Mikael en Gud, fordi Johannes 1: 1 siger omskrevet: "I begyndelsen var ærkeengel Mikael, og ærkeengel Mikael var hos Gud, og ærkeengel Mikael var en gud." (Johannes 1: 1)

Alt blev skabt af, for og gennem ærkeengel Michael ifølge Johannes 1: 3 og Kol 1:16. Ærkeengel Michael skabte universet. Vi må stole på ærkeenglen Michael baseret på Johannes 1:12. Ærkeengel Michael er ”vejen og sandheden og livet. Ingen kommer til Faderen undtagen gennem ”Ærkeengel Michael. (Johannes 14: 6) Han er "kongenes konge og herrenes herre." (Åb 19:16) Ærkeengel Michael er den “evige far”. (Esajas 9: 6)

Men nogle, der stadig desperat holder fast ved troen, vil citere Åbenbaring 12: 7-12 og argumentere for, at hvem ellers, men Jesus, kunne være den, der kastede Djævelen ud af himlen? Lad os se, skal vi?

”Og der brød ud krig i himlen: Michael og hans engle kæmpede med dragen, og dragen og dens engle kæmpede, men de sejrede ikke, og der blev heller ikke fundet et sted længere i himlen. Så ned den store drage blev kastet, den oprindelige slange, den kaldet Djævel og Satan, der vildleder hele den beboede jord; han blev kastet ned til jorden, og hans engle blev kastet ned med ham. Jeg hørte en høj røst i himlen sige: ”Nu er der sket frelse og kraft og vor Guds rige og hans Kristi myndighed, fordi vores brødres anklager er blevet kastet ned, der anklager dem dag og nat foran vores Gud! Og de erobrede ham på grund af Lammets blod og på grund af deres vidnesbyrd, og de elskede ikke deres sjæle selv i døden. Vær glad for denne himmel, du himmel og dig, der bor i dem! Ve jorden og havet, fordi Djævelen er kommet ned til dig med stor vrede ved at vide, at han har en kort periode. ”” (Ap 12: 7-12)

Vidner hævder, at dette skete i oktober 1914, og at Michael virkelig er Jesus.

Moderne salvede kristne påpegede på forhånd oktober 1914 som en vigtig dato. (w14 7. s. 15-30 par.31)

Tilsyneladende, fra konteksten, fandt denne kamp sted, fordi ifølge vers 10, "nu er kommet til at frelse og kraften og vor Guds rige og hans Kristus autoritet". Da Jehovas Vidner satte Kristus i tron ​​og autoritet i oktober 1914, må kampen have fundet sted dengang eller kort derefter.

Men hvad med den efterfølgende ”ve jorden og havet”?

For vidner begynder veen med første verdenskrig og fortsætter derefter med flere krige, pestilenser, hungersnød og jordskælv. Kort sagt, fordi djævelen var vred, forårsagede han meget af de 20 blodsudgydelserth århundrede.

Derudover skal udtrykket ”de erobrede ham på grund af Lammets blod og på grund af deres vidnes ord” gælde for Jehovas Vidner fra 1914 og frem.

Problemerne starter med det samme med denne fortolkning. For det første, ifølge vidner, kunne djævelen ikke have været kastet inden oktober 1914, men krigen (veen) som han angiveligt var ansvarlig for på grund af sin store vrede var allerede i gang på dette tidspunkt. Det var startet i juli samme år, og nationerne havde forberedt sig på det i et af de største våbenløb i historien i de foregående ti år. Planlagde djævelen at blive vred?

Desuden havde kristne 'erobret Satan ved deres vidnesbyrd siden Kristi tid'. Der er intet unikt ved bibelstudenternes tro og integritet, der adskiller dem fra trofaste kristne gennem århundrederne.

Desuden blev Kristi myndighed ikke bare til stede i 1914, men havde været på plads siden hans opstandelse. Sagde han ikke: "Al myndighed er givet mig i himlen og på jorden"? (Mt 28:18) Han fik det i år 33 e.Kr., og det ville være svært at forestille sig at mere magt blev givet ham senere. Betyder ikke "al autoritet" "al autoritet"?

Men jeg tror, ​​at den rigtige kicker er følgende:

Tænk over dette. Jesus forlader jorden for at vende tilbage til himlen for at modtage det rige han har tjent for sin trofaste vej på jorden. Jesus illustrerede dette i en lignelse, der begynder: "En mand af ædle fødsler rejste til et fjernt land for at sikre sig kongelig magt og vende tilbage." (Lu 19:12) Da han ankom til himlen, i år 33, blev denne profetiske salme opfyldt:

Jehova erklærede for min Herre:
"Sæt ved min højre hånd
Indtil jeg placerer dine fjender som en afføring for dine fødder. ”
(Sl 110: 1)

Jehova beder Jesus, den nykronede konge, om at sidde stramt, mens han (Jehova) stiller Jesu fjender ved hans fødder. Bemærk, at Gud ikke ødelægger sine fjender, men han lægger dem for hans fødder. Jehovas fodskammel er jorden. (Esajas 66: 1) Det følger heraf at Jesu fjender ville være begrænset til jorden. Det passer perfekt med det, der er beskrevet med Satan og hans dæmoner i Åbenbaringens kapitel 12.

Ikke desto mindre gør Jesus ikke dette. Han får befaling om at sidde, mens Jehova gør det. Som enhver konge har Jehova Gud hære der gør hans bud. Han kaldes ”hærenes Jehova” hundreder af gange i Bibelen, og hans hære er engleformede. Så for at få denne salme til at gå i opfyldelse handler Michael, ikke Jesus, på Guds befaling, og det at være en af ​​de førende englefyrster fører sin hær af engle til at kæmpe med Djævelen. På denne måde sætter Jehova Jesu fjender for hans fødder.

Hvornår skete det her?

Hvornår opstod frelse, magt, Guds rige og Kristi myndighed? Bestemt ikke i 1914. Vi så lige, at Jesus hævdede, at al autoritet allerede var hans efter hans død og opstandelse. Guds rige og hans Kristus begyndte dengang, men Jesus blev bedt om at sidde tålmodigt, indtil hans fjender blev dæmpet som en skammel for hans fødder.

Der er derfor grund til at tro, at udvisning af Satan skete i det første århundrede, lige efter Jesu himmelfart. Hvad med resten af ​​visionen beskrevet i Åbenbaringens kapitel 12? Det vil være emnet for en fremtidig række videoer, hvis Gud vil. Når vi ser på resten af ​​visionen, kan vi finde sammenhæng med forståelsen af, at det skete i det første århundrede? Jeg er ikke en preterist, der tror på, at alt i de kristne skrifter skete i det første århundrede. Jeg tror, ​​at vi er nødt til at tage Skrifterne, når de kommer, og følge sandheden, uanset hvor den fører. Jeg siger ikke dogmatisk, at denne profeti blev opfyldt på tidspunktet for Kristi himmelfart, kun at den er en tydelig mulighed og i øjeblikket synes at passe med Bibelens fortælling.

Det er en logikregel, at selvom vi måske ikke altid ved nøjagtigt, hvad noget er, kan vi meget ofte udelukke, hvad det ikke er.

Beviserne er, at denne profeti bestemt ikke blev opfyldt i 1914. Jeg tror, ​​at bevisets vægt peger på det første århundrede, men hvis bevismateriale fremkommer for at give troværdighed til en anden dato, bør vi alle være åbne for at overveje det.

Har du bemærket, hvordan vi ved at frigøre os fra de forudgående forestillinger, der tvinger os til at påtvinge religiøst dogme til vores studium af Skriften, var i stand til at få en lettere, bibelsk sammenhængende forståelse end det, vi holdt under vores gamle tro? Er det ikke tilfredsstillende?

Dette er resultatet af at se på ting eksegetisk snarere end eisegetisk. Kan du huske, hvad disse to udtryk betyder? Vi har diskuteret dem i tidligere videoer.

For at sige det på en anden måde, er det langt mere tilfredsstillende at lade Bibelen føre os til sandheden snarere end at forsøge at tvinge den til at støtte vores egen sandhed.

Faktisk er årsagen til, at Jehovas Vidner mener, at Ærkeenglen Mikael er Jesus, et direkte resultat af eisegesis, forsøg på at tvinge Skriften til at støtte deres egen sandhed. Profetierne fra kongerne i nord og syd samt Daniels 1,290 dage og 1,335 dage er alle blevet påvirket af deres behov for at støtte 1914.

Alt dette giver en glimrende objektlektion om farerne ved denne studiemetode. I vores næste video vil vi bruge dette som et middel til at lære, hvordan man ikke studerer Bibelen, og derefter vil vi gøre om vores forskning ved hjælp af den rigtige metode til at nå frem til Bibelens sandhed. Vi lægger opdagelseskraften i dine hænder, i hænderne på den enkelte kristne, hvor den hører hjemme. Ikke i hænderne på nogle kirkelige autoriteter, nogle pave, nogle kardinaler, nogle ærkebiskopper eller nogle styrende organer.

Tak fordi du så med. Klik på abonner, hvis du vil have besked om den næste videoudgivelse.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    40
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x