Forsoning af den messianske profeti af Daniel 9: 24-27 med sekulær historie

Etablering af fundamenter til en løsning

A.      Introduktion

For at finde løsninger på de problemer, vi identificerede i del 1 og 2 i vores serier, skal vi for det første etablere nogle fundamenter, hvorfra vi kan arbejde, ellers vil vores bestræbelser på at give mening til Daniels profeti være meget vanskelige, hvis ikke umulige.

Vi er derfor nødt til at følge en struktur eller metodologi. Dette inkluderer, om muligt at fastlægge udgangspunktet for Daniels Profeti. For at være i stand til at gøre dette med enhver grad af sikkerhed, er vi også nødt til at fastslå slutpunktet for hans profeti så nøjagtigt som vi kan. Så har vi etableret en ramme, hvorpå vi skal arbejde. Dette vil igen hjælpe os med vores mulige løsning.

Vi vil derfor se nærmere på teksten i Daniel 9, inden vi går videre til at fastslå slutpunktet for de 70 syv, herunder et kort kig på dateringen af ​​Jesu fødsel. Vi undersøger derefter kandidaterne til profetiens udgangspunkt. Vi vil også kort undersøge, hvilken periode profetien også refererer til, om det er dage, uger, måneder eller år. Dette vil give os en oversigtsramme.

For at udfylde denne ramme etablerer vi derefter en oversigt over begivenheder i bøgerne om Ezra, Nehemiah og Ester, så vidt det kan konstateres ved første øjekast. Vi skal notere disse i relative datoer ved at bruge Kongens navn og regnal år / måned, da vi på dette tidspunkt har brug for deres relativitet til andre begivenhedsdatoer snarere end en nøje ækvivalent moderne kalenderdag, måned og år.

Et meget vigtigt punkt at huske er, at den eksisterende sekulære kronologi er næsten udelukkende baseret på den Claudius Ptolemæus,[I] en astronom og kronolog, der bor i 2nd Århundrede e.Kr., mellem c.100AD til c.170AD, mellem ca. 70 og 130 år efter starten på Kristi jordiske tjeneste. Dette er over 400 år efter, at den sidste af de persiske konger døde efter Alexander den store nederlag. For en dybtgående undersøgelse af problemer, der er fundet med at acceptere historiske kronologier, se denne meget nyttige bog med titlen “Romantikken om bibelsk kronologi” [Ii].

Derfor, før vi begynder at undersøge, hvilket mulig relativt kalenderår en bestemt konge kom til tronen eller en begivenhed, vi er nødt til at fastlægge vores parametre. Det logiske sted at starte er slutpunktet, så vi kan arbejde tilbage. Jo tættere begivenheden er på vores nuværende tid, som regel er det lettere at konstatere fakta. Derudover er vi nødt til at se, om vi kan etablere udgangspunktet ved at arbejde tilbage fra endepunktet.

B.      En nærmere undersøgelse af teksten i Daniel 9: 24-27

Det er vigtigt at undersøge den hebraiske tekst for Daniel 9, da måske visse ord måske er blevet oversat med en bias til eksisterende fortolkninger. Det hjælper også med at få smagen for den generelle betydning og undgår en for snæver fortolkning af et bestemt ord.

Konteksten af ​​Daniel 9: 24-27

Konteksten af ​​enhver skriftversion er afgørende for at hjælpe en sand forståelse. Denne vision fandt sted "I det første år af Darius, Ahasveros søn, af medernes frø, der var blevet gjort til konge af kaldeerne." (Daniel 9: 1).[Iii] Vi skal bemærke, at denne Darius var konge af kaldeerne, ikke medierne og perserne, og han var blevet gjort til konge, hvilket indebærer en højere konge, som han tjente og udnævnte ham. Dette ville eliminere Darius den Store (I), der selv tog kongedømmet af mederne og perserne og dermed ethvert andet kongedømme af vasale eller underordnede kongeriger. Desuden var Darius den store en Achaemenid, en perser, som han og hans efterkommere altid forkyndte.

Darius 5:30 bekræfter “i den samme aften blev Belshazzar, den kaldæske konge dræbt, og Darius, Mede, selv modtog kongedømmet, da han var omkring toogtres år gammel. ”, og Daniel 6 fortæller om det første (og eneste) år af Darius, hvor han afslutter med Daniel 6:28, "og hvad angår denne Daniel, havde han fremgang i kongeriget Darius og kongeros den persiske kongerige ”.

I dette første år af Darius the Mede, "Daniel, der i bøgerne var opmærksom på antallet af år, som Jehovas ord var kommet til profeten Jeremiah, for at have opfyldt Jerusalems ødelæggelser, XNUMX år." (Daniel 9: 2).[Iv]

[For en mere detaljeret gennemgang af denne passage af Daniel 9: 1-4 i dens kontekst, se venligst "En rejse til opdagelse gennem tid ”[V]].

[For en mere detaljeret overvejelse af beviset for eksistensen i kuskformularer af en person, der kan identificeres som Darius the Mede, se følgende referencer: Darius den Mede en omvurdering [Vi] og Ugbaru er Darius the Mede [Vii]

Som et resultat fortsatte Daniel med at rette sit ansigt til Jehova Gud med bøn, bønner, faste og sæk og aske. I de følgende vers bad han om tilgivelse på vegne af Israels nation. Mens han stadig bad, ankom Angel Gabriel ved ham og fortalte ham ”O Daniel, nu er jeg kommet frem for at få dig til at få indsigt med forståelse” (Daniel 9: 22b). Hvad var den forståelse og indsigt, som Gabriel bragte? Gabriel fortsatte “Så tag hensyn til sagen og forstå forståelsen af ​​det set ” (Daniel 9:23). Derefter følger Angel Gabriel med den profeti, vi overvejer fra Daniel 9: 24-27.

Derfor, hvilke vigtige nøglepunkter kan vi “tage hensyn til ” , “Have forståelse i”?

 • Dette finder sted i året efter Babylons fald til Cyrus og Darius Mede.
 • Daniel havde fundet ud af, at en periode på 70 år til ødes for Jerusalem var tæt på at være færdig.
 • Daniel spillede sin rolle i dens gennemførelse ikke kun ved at fortolke skriften på væggen til Belshazzar den aften Babylon faldt til mederne og perserne, men også ved at omvende sig for Israels nation.
 • Jehova besvarer sin bøn med det samme. Men hvorfor straks?
 • Den beretning, som Daniel har givet, er, at nationen Israel effektivt var på prøve.
 • At der ville være en periode på halvfjerds syv (perioden kan være uger, år eller sandsynligvis de større uger med år), snarere end bare halvfjerds år som de 70 år, der netop var afsluttet, hvor nationen kunne afslutte at handle ondt og synde , og forsoning for fejl. Svarets øjeblikkelighed ville indikere, at denne periode ville starte, når den forrige periode med ødelæggelser sluttede.
 • Derfor ville starten på genopbygningen af ​​Jerusalem afslutte ødelæggelserne.
 • Begyndelsen på genopbygningen af ​​Jerusalem ville også starte perioden med halvfjerds syvende af Daniel 9: 24-27.

Disse punkter er et stærkt bevis på, at perioden fra halvfjerds syvere ville starte kort tid snarere end mange år senere.

Oversættelse af Daniel 9: 24-27

En gennemgang af de mange oversættelser af Daniel 9: 24-27 på Biblehub[Viii] for eksempel viser den afslappede læser en bred vifte af fortolkning og læsning af oversættelsen til denne passage. Dette kan have indflydelse på evaluering af gennemførelsen eller betydningen af ​​denne passage. Derfor blev beslutningen taget for at se på den bogstavelige oversættelse af hebraisk ved hjælp af INT-muligheden. https://biblehub.com/interlinear/daniel/9-24.htmOsv

Teksten, der er vist nedenfor, er der fra den tværlinje translitteration. (Den hebraiske tekst er Westminster Leningrad Codex).

Daniel 9: 24  Vers 24:

“Halvfjerds [sibim] syv [Sabuim] er fast besluttet på, at dit folk skal gøre for din hellige by at afslutte overtrædelsen for at afslutte synderne og gøre forsoning for uretfærdighed og bringe evig retfærdighed og til at besegle syn og profeti og at salve de hellige helliges [Qadasim] ".

Evig retfærdighed ville kun være mulig med Messias 'løsepengeoffer (Hebr. 9: 11-12). Dette tyder derfor på, at “Hellige hellige” or “Den helligste” er en hentydning til betydningen af ​​ofrene, der fandt sted i det virkelige Hellige, hellere end til det bogstavelige sted i templet. Dette stemmer overens med Hebræerne 9, især vers 23-26, hvor apostelen Paulus angiver, at Jesu blod blev tilbudt i himlen i stedet for et bogstaveligt sted for det Allerhelligste, som den jødiske ypperstepræst gjorde hvert år. Det blev også gjort ”Ved afslutningen af ​​systemerne med ting for at fjerne synden gennem ofren for sig selv” (Hebreerne 9: 26b).

Daniel 9: 25  Vers 25:

”Derfor skal du vide og forstå [det] fra det kommende [Mosa] af ordet / kommandoen [Dabar] at gendanne / vende tilbage / vende tilbage [Lehasib] og bygge / genopbygge [Welibnowt] Jerusalem indtil Messias Prinsen syv [Sabuim] syv [sibah] og syv [Sabuim] og toogtresog igen og skal bygges gaden og muren og / også endda i vanskelige tider. ”

Bemærk:

Vi skulle “Kender og forstår (har indsigt)” at starten på denne periode ville være "fra går frem", ikke gentagelsen, "af ordet eller kommando ”. Dette vil derfor logisk udelukke enhver kommando til genstart af bygningen, hvis den tidligere havde fået besked om at starte og var startet og var blevet afbrudt.

Ordet eller kommandoen skulle også være til ”Genoprette / return”. Da dette blev skrevet af Daniel til de landflygtige i Babylonia, ville dette forstås at henvise til at vende tilbage til Juda. Dette afkast vil også omfatte til ”Build / genopbygge” Jerusalem nu, hvor ødelæggelserne var færdige. Et vigtigt aspekt af forståelse af hvilke "ord" dette var, er, at Jerusalem ikke ville være komplet uden templet og templet, ligesom det ikke ville være komplet, uden at Jerusalem blev genopbygget til at huse infrastrukturen til tilbedelser og tilbud ved templet.

Tidsperioden skulle opdeles i en periode på syv syvder, som skal have en vis betydning og en periode på toogtres syvende. Daniel fortsætter med det samme og giver i konteksten en anelse om, hvad denne betydningsfulde begivenhed ville være, og hvorfor perioden blev splittet, når han siger, at ”Igen skal der bygges gaden og muren, selv i vanskelige tider”. Indikationen var derfor, at færdiggørelsen af ​​bygningen af ​​templet, der var centrum af Jerusalem og selve bygningen af ​​Jerusalem, ikke ville blive gennemført i nogen tid på grund af “Besværlige tider”.

Daniel 9: 26  Vers 26:

”Og efter syvene [Sabuim] og toogtres skal udskæres Messias, men ikke for sig selv og byen og den helligdom, som folket skal ødelægge for den fyrste, der skal komme og dens ende med en oversvømmelse / dom [Bassetep] og indtil slutningen af ​​krigen bestemmes ørkenne. ”

Interessant det hebraiske ord for ”Oversvømmelse” kan oversættes som "dom". Denne betydning skyldes sandsynligvis bibelforfatternes brug af ordet i skrifterne for at bringe den bibelske oversvømmelse tilbage, som var en dom fra Gud, til læserens sind. Det giver også mere mening i sammenhæng, som både vers 24 og vers 27 i profetien indikerer, at dette tidspunkt er et tidspunkt for dom. Det er også lettere at identificere denne begivenhed, hvis det var en dom snarere end at henvise til en hær, der oversvømmer over Israels land. I Matteus 23: 29-38 gjorde Jesus det klart, at han havde dømt Israels nation som helhed og især farisæerne og fortalte dem “Hvordan skal du flygte fra Gehennas dom? ” og det ”Sandelig siger jeg jer: Alle disse ting vil komme over denne generation”.

Denne ødelæggelsesdom kom over den generation, der så Jesus, da Jerusalem blev ødelagt af en prins (Titus, søn af den nye kejser Vespasian og dermed “En prins”) Og en “Mennesker af den prins, der skal komme”, romerne, folket af prinsen Titus, der ville være 4th Verdensriget starter med Babylon (Daniel 2:40, Daniel 7:19). Det er interessant at bemærke, at Titus gav ordrer om, at templet ikke skulle røres, men hans hær adlydte hans orden og ødelagde templet, hvorved denne del af profetien blev udført i nøjagtig detalje. Perioden 67AD til 70AD var fuld af øde for Judas land, da den romerske hær metodisk udryddede modstand.

Daniel 9: 27  Vers 27:

”Og han skal bekræfte en pagt med mange for en syv [Sabua] men midt i de syv skal han afslutte ofre og offer og på vederstyggelighedens fløj skal han være en øde og endda, indtil fuldendelsen og det, der er bestemt, er udøst over det øde. ”

"Han" henviser til Messias som hovedemne i passagen. Hvem var de mange? Matt 15:24 registrerer Jesus som siger, ”Som svar sagde han:” Jeg blev ikke sendt ud til andre end til de fortabte får i Israels hus ”. Dette antyder derfor, at “mange”Var nationen Israel, det første århundrede jøder.

Længden på Jesu tjeneste kan beregnes til at være omkring tre og et halvt år. Denne længde ville matche den forståelse, som han [Messias] ville "Sætte en stopper for offer og offer" “Midt i de syv” [år], ved hans død, der opfyldte formålet med ofrene og ofrene og derved bortfalder behovet for, at det fortsætter (Se Hebreerne 10). Denne periode på tre og et halvt år [4] ville kræve XNUMX pasninger.

Var Jesus tjeneste tre og et halvt år?

Det er lettere at arbejde tilbage fra hans dødstidspunkt

 • Den sidste påske (4th) som Jesus spiste sammen med sine disciple aftenen før hans død.
 • Johannes 6: 4 nævner endnu en påske (den 3rd).
 • Længere tilbage nævner John 5: 1 kun “En jødefestival”, og menes at være 2nd[Ix]
 • Til sidst nævner Johannes 2:13 en påske i begyndelsen af ​​Jesu tjeneste, ikke længe efter at have forvandlet vandet til vin i de tidlige dage af hans tjeneste efter hans dåb. Dette ville matche de fire påkrævede påske for at give mulighed for et ministerium på cirka tre og et halvt år.

Syv år fra starten af ​​Jesus Ministry

Hvad ændrede sig i slutningen af ​​syv [år] fra begyndelsen af ​​Jesu tjeneste? Apostlenes gerninger 10: 34-43 registrerer, hvad Peter fortalte Cornelius (i 36 e.Kr.) ”På dette tidspunkt åbnede Peter sin mund og sagde:” For en sikkerhed forstår jeg, at Gud ikke er delvis, 35 men i enhver nation er den mand, der frygter ham og arbejder retfærdighed, acceptabel for ham. 36 Han sendte ordet til Israels sønner for at erklære dem de gode nyheder om fred gennem Jesus Kristus: denne er Herre for alle [andre] ”.

Fra begyndelsen af ​​Jesu tjeneste i 29 e.Kr. til omdannelsen af ​​Cornelius i 36 e.Kr. “De mange” Jøder i det naturlige Israel havde mulighed for at blive ”Guds sønner”, Men med nationen Israel som helhed, der afviste Jesus som Messias og den gode nyhed, der blev forkynt af disciplerne, blev muligheden åbnet for hedningerne.

Desuden "vederstyggelighedens fløj ” fulgte kort efter, som det gjorde, begyndende i 66 e.Kr., og kulminerede med ødelæggelsen af ​​Jerusalem og Israel, som en separat identificerbar enhed i 70 e.Kr. Med ødelæggelsen af ​​Jerusalem gik ødelæggelsen af ​​alle slægtsregister, hvilket betyder, at ingen i fremtiden ville være i stand til at bevise, at de var af Davids linje (eller af en præstelig linje osv.), Og derfor ville betyde, at hvis Messias skulle komme efter den tid, de kunne ikke bevise, at de havde den lovlige ret. (Esekiel 21:27)[X]

C.      Bekræftelse af slutpunktet i de 70 uger af år

Beretningen i Lukas 3: 1 peger på, at døberen Johannes ser ud som i “De 15th året for Tiberius Cæsars regeringstid ”. Beretningerne om Matthew og Luke viser, at Jesus blev døbt af døberen Johannes et par måneder senere. De 15th år for Tiberius Caesar forstås at have været 18. september 28 e.Kr. til 18. september 29. e.Kr. Med Jesu dåb i begyndelsen af ​​29. september e.Kr. fører en 3.5-årig tjeneste til hans død i april 33 e.Kr.[Xi]

C.1.   Omvendelsen af ​​apostlen Paulus

Vi er også nødt til at undersøge den tidlige fortegnelse over apostlen Paulus bevægelser umiddelbart efter hans konversion.

En hungersnød opstod i Rom i 51 e.Kr. under Claudius 'regeringstid, ifølge følgende referencer: (Tacitus, Ann. XII, 43; Suet., Claudius 18. 2; Orosius, Hist. VII, 6. 17; A. Schoene , Eusebiironicorum libri duo, Berlin, 1875, II, s. 152 f.) Claudius døde i 54 e.Kr. og der var ingen hungersnød i 43 e.Kr. eller 47 e.Kr. eller 48 e.Kr.[Xii][1]

Hungersnød i 51 e.Kr. er derfor den bedste kandidat til den hungersnød, der er nævnt i Apostlenes Gerninger 11: 27-30, som markerede afslutningen på en periode på 14 år (Galaterne 2: 1). En 14-årig periode, hvad? Perioden mellem Pauls første besøg i Jerusalem, hvor han kun så apostlen Peter, og senere, da han hjalp til med at bringe hungersnød til Jerusalem (Apg 11: 27-30).

Apostel Pauls første besøg i Jerusalem var 3 år efter hans konvertering efter en rejse til Arabien og tilbage til Damaskus. Dette ville tage os tilbage fra 51 e.Kr. til ca. 35 e.Kr. (51-14 = 37, 37-2 år interval = 35 e.Kr.) Det var klart, at Paulus konvertering på vej til Damaskus måtte være et stykke tid efter Jesu død for at give mulighed for hans forfølgelse af apostlene og de tidlige kristne disciple. Dette tillader datoen den 33. april e.Kr. for at være korrekt for Jesu død og opstandelse med et interval på op til to år før Sauls omvendelse til Paul.

C.2.   Forventningen om Messias ankomst - Bibeloptegnelse

Lukas 3:15 registrerer forventningen om Messias ankomst, der var omkring det tidspunkt, da døberen Johannes begyndte at prædike, med disse ord: ” Som folket var i forventning, og alle tænkte i deres hjerter om John: ”Måske er han Kristus?”.

I Lukas 2: 24-35 siger fortællingen: ” Og se! der var en mand i Jerusalem ved navn Simon, og denne mand var retfærdig og ærbødig og ventede på Israels trøst, og hellig ånd var over ham. 26 Desuden var det guddommeligt åbenbaret for ham af den hellige ånd at han ikke ville se døden før han havde set Jehovas Kristus. 27 Under åndens kraft kom han nu ind i templet; og da forældrene bragte det lille barn Jesus ind for at gøre det i henhold til lovens sædvanlige praksis, 28 modtog han det selv i sine arme og velsignede Gud og sagde: 29 ”Nu, suveræn Herre, du lader din slave gå fri i fred i henhold til din erklæring; 30 fordi mine øjne har set dit middel til at frelse 31, som du har gjort klar for alle folks øjne, 32 et lys til fjernelse af slør fra nationerne og en ære for dit folk Israel. ”

Derfor var der ifølge Bibelens fortegnelse bestemt en forventning omkring dette tidspunkt i begyndelsen af ​​1st Århundrede e.Kr., at Messias ville komme.

C.3.   Kong Herodes holdning, hans jødiske rådgivere og magien

Endvidere viser Matteus 2: 1-6, at kong Herodes og hans jødiske rådgivere kunne konstatere, hvor Messias ville blive født. Det er klart, at der ikke er noget, der tyder på, at de afskedigede begivenheden som usandsynlig, fordi forventningen var af en helt anden tidsramme. Faktisk handlede Herodes, da Magi vendte tilbage til deres land uden at vende tilbage for at rapportere til Herodes i Jerusalem, hvor Messias var. Han beordrede drab på alle mandlige børn under 2 år i et forsøg på at dræbe Messias (Jesus) (Matt 2: 16-18).

C.4.   Forventningen om Messias 'ankomst, - ekstrabibelsk fortegnelse

Hvilke ekstra-bibelske beviser er der for denne forventning?

 • C.4.1. Qumran-rulle

Essenes Qumran-samfund skrev Dødehavsrullen 4Q175, der er dateret til 90 f.Kr. Den citerede følgende skrifter, der henviser til Messias:

Deuteronomy 5: 28-29, Deuteronomy 18: 18-19, Numbers 24: 15-17, Deuteronomy 33: 8-11, Joshua 6:26.

Numeri 24: 15-17 lyder delvist: “En stjerne vil bestemt gå ud af Jakob, og et septer vil faktisk rejse sig ud af Israel ”.

18. Mosebog 18:XNUMX lyder delvist “En profet vil jeg rejse op for dem blandt deres brødre som dig [Moses].

For mere information om Essenes syn på Daniels messianske profeti, se E.11. i den næste del af vores serie - del 4 under Kontrol af startpunktet.

Billedet herunder er af den rulle 4Q175.

Figur C.4-1 Billede af Qumran Scroll 4Q175

 • C.4.2 En mønt fra 1st århundrede f.Kr.

Profetien i Numeri 24 om ”en stjerne ud af Jakob” blev brugt som grundlag for den ene side af en mønt, der blev brugt i Judea, i løbet af 1st århundrede f.Kr. og 1st Århundrede. Som du kan se på billedet af enkens mitesmønter nedenunder, havde den den ”messianske” stjerne på den ene side baseret på Num 24:15. Billedet er af en bronze bestikkelse, også kendt som en Lepton (betyder lille).

Figur C.4-2 Bronze Widows mide fra 1. århundrede med Messianic Star

Dette er en bronze enke mide, der viser den messianske stjerne på den ene side fra den sene 1st Århundrede f.Kr. og tidligt 1st Århundrede e.Kr.

 

 • C.4.3 Star and the Magi

I Matteus 2: 1-12 læses beretningerne "Efter at Jesus var født i Betlehem i Judéa i kongen Herodes, se! astrologer fra østlige dele kom til Jerusalem, 2 der siger: ”Hvor er den ene født af jøderne? For vi så hans stjerne [da vi var] i øst, og vi er kommet for at gøre ham lydighed. ” 3 Da han hørte denne Kong Herodes, var den oprørt og hele Jerusalem sammen med ham; 4 og da han samlet alle hovedpræster og skriftkloge for folket, begyndte han at spørge dem, hvor Kristus skulle fødes. 5 De sagde til ham: ”I Bethlehem i Judæa; for sådan er det skrevet gennem profeten, 6 'Og du, Bethlehem i Judas land, er på ingen måde den mest ubetydelige [by] blandt guvernørerne i Juda; for ud af jer kommer en regerende en, der vil hyrde mit folk, Israel. '”

7 Derefter kaldte Herodes hemmelighed astrologerne og fandt omhyggeligt ud fra dem tidspunktet for stjernens optræden; 8 og da han sendte dem til Bethlehem, sagde han: "Gå en nøje søgning efter det lille barn, og når DU har fundet det rapportere tilbage til mig, så også jeg kan gå og gøre det lydighed." 9 Da de havde hørt kongen, gik de deres vej; og se! den stjerne, som de havde set [da de var] i øst, gik foran dem, indtil det kom til et stop ovenfor, hvor det lille barn var. 10 Da de så stjerne, glædede de sig meget. 11 Og da de gik ind i huset, så de det lille barn sammen med Maria, dets mor, og faldt ned adfærdede det. De åbnede også deres skatte og præsenterede det med gaver, guld og røgelse og myrra. 12 Men fordi de fik en guddommelig advarsel i en drøm om ikke at vende tilbage til Herodes, trak de sig tilbage til deres land på en anden måde. ”

 

Denne skriftversion har været genstand for tvist og spekulation i næsten to tusinde år. Det rejser mange spørgsmål såsom:

 • Placerede Gud mirakuløst en stjerne der trak astrologer til Jesu fødsel?
 • Hvis ja, hvorfor medbringe astrologer, der blev fordømt i skriften?
 • Var det Djævelen, der skabte ”en stjerne”, og at Djævelen gjorde dette i et forsøg på at modvirke Guds formål?

Forfatteren af ​​denne artikel har læst mange forsøg på at forklare disse begivenheder uden at ty til fantasifulde spekulationer i årenes løb, men ingen gav virkelig et komplet troværdigt svar efter forfatterens mening i det mindste indtil nu. Se venligst D.2. henvisning nedenfor.

Relevante peger på undersøgelsen af ​​"stjernen og magien"

 • De vise mænd, der havde set stjerne i deres hjemland, som måske var Babylon eller Persien, forbandt den med løftet fra den messianske konge om den jødiske tro, som de ville have været bekendt med på grund af antallet af jøder, der stadig bor i Babylonien og Persien.
 • Udtrykket "Magi" blev brugt om vise mænd i Babylonia og Persien.
 • De vise mænd rejste derefter til Judea på en normal måde, måske tog det nogle uger, og rejste om dagen.
 • De bad i Jerusalem om afklaring om hvor Messias forventedes at blive født (derfor stjerne bevægede sig ikke, mens de bevægede sig, for at vise vejen, time for time). Der fandt de ud af, at Messias skulle fødes i Betlehem, og så rejste de ud til Betlehem.
 • Der ved ankomsten til Betlehem så de igen den samme ”stjerne” over dem (vers 9).

Dette betyder, at "stjernen" ikke blev sendt af Gud. Hvorfor skulle Jehova Gud bruge astrologer eller hedenske kloge mænd til at henlede opmærksomheden på Jesu fødsel, da astrologien blev fordømt i Moseloven? Derudover udelukker disse kendsgerninger, at stjernen var en overnaturlig begivenhed leveret af Satan Djævelen. Dette efterlader os muligheden for, at stjernens manifestation var en naturlig begivenhed, der blev fortolket af disse kloge mænd som peger på Messias ankomst.

Hvorfor nævnes denne begivenhed endda i skrifterne? Simpelthen fordi det giver årsagen og sammenhængen og forklaringen på Herodes mord på børnene i Betlehem op til 2 år og flyvningen til Egypten af ​​Joseph og Maria, idet han tog den unge Jesus med sig.

Blev kong Herodes motiveret af Djævelen i dette? Det er usandsynligt, selvom vi ikke kan diskontere muligheden. Det var bestemt ikke nødvendigt. Kong Herodes var så paranoid over for enhver mindste antydning af modstand. En lovet Messias for jøderne repræsenterede bestemt potentiel opposition. Han havde tidligere dræbt mange medlemmer af sin egen familie inklusive en kone (Mariamne I omkring 29 f.Kr.) og omkring netop dette tidspunkt tre af hans sønner (Antipater II - 4 f.Kr. ?, Alexander - 7 f.Kr.?, Aristobulus IV - 7 f.Kr. ?) hvem han beskyldte for at have forsøgt at dræbe ham. Så han havde ikke brug for nogen tilskyndelse til at gå efter en lovet jødisk Messias, som sandsynligvis kunne forårsage oprør fra jøderne og potentielt fratage Herodes sit rige.

D.     Dating af Jesu fødsel

For dem, der ønsker at undersøge dette korrekt, anbefales følgende papirer, der er tilgængelige gratis på Internettet. [Xiii]

D.1.  Herodes den store og Jesus, kronologisk, historisk og arkæologisk bevis (2015) Forfatter: Gerard Gertoux

https://www.academia.edu/2518046/Herod_the_Great_and_Jesus_Chronological_Historical_and_Archaeological_Evidence 

Se især side 51-66.

Forfatteren Gerard Gertoux daterer Jesus til 29 årth 2. september f.Kr. med en meget dybdegående analyse af dateringen af ​​begivenheder i perioden, som indsnævrer tidsvinduet, hvor Jesus må være født. Det er bestemt værd at læse for dem med interesse for historie.

Denne forfatter giver datoen for Jesus død som Nisan 14, 33 e.Kr.

D.2.   Stjernen i Betlehem, Forfatter: Dwight R Hutchinson

https://www.academia.edu/resource/work/34873233 &  https://www.star-of-bethelehem.info og download PDF-versionen - side 10-12.  

Forfatteren Dwight R Hutchinson daterer Jesu fødsel til perioden sidst i december 3 f.Kr. til begyndelsen af ​​januar 2 f.Kr. Denne undersøgelse er fokuseret på at give en logisk og rimelig forklaring på beretningen i Matthæus 2 om astrologerne.

Denne forfatter angiver også datoen for Jesu død som 14. nisan, 33 e.Kr.

Disse datoer er meget tæt på hinanden og har ingen væsentlig indflydelse på datoen for Jesu død eller begyndelsen af ​​hans tjeneste, som er de vigtigste punkter at arbejde tilbage fra. De lægger dog ekstra vægt på at bekræfte at datoerne for Jesu tjeneste og død er meget tæt på den korrekte dato eller den rigtige dato.

Det betyder også, at slutpunktet for de 70 syvere bestemt ikke kunne være Jesu fødsel, da der ville være store vanskeligheder med at fastlægge den nøjagtige dato.

Fortsættes i del 4…. Kontrol af startpunktet 

 

 

[I] https://en.wikipedia.org/wiki/Ptolemy

[Ii] "Romance of Bible Chronology ” af pastor Martin Anstey, 1913, https://academia.edu/resource/work/5314762

[Iii] Der er en række forslag til, hvem Darius den medie var. Den bedste kandidat ser ud til at være Cyaraxes II eller Harpagus, søn af Astyages, mediekongen. Se Herodot - Histories I: 127-130,162,177-178

Han blev kaldt "Løjtnant af Cyrus ” af Strabo (Geography VI: 1) og “Kommandant for Cyrus” af Diodorus Siculus (Historical Library IX: 31: 1). Harpagus kaldes Oibaras af Ctesias (Persica §13,36,45). Ifølge Flavius ​​Josephus erobrede Cyrus Babylon ved hjælp af Darius den Mede, a “Søn af Astyages”, under Belshazzars regeringstid, i Nabonidus 'år 17 (jødiske antikviteter X: 247-249).

[Iv] For en mere detaljeret evaluering af forståelsen af ​​Daniel 9: 1-4, se del 6 af “En rejse til opdagelse gennem tid”. https://beroeans.net/2019/12/07/a-journey-of-discovery-through-time-part-6/

[V] En rejse til opdagelse gennem tiden - Del 1  https://beroeans.net/2019/06/12/a-journey-of-discovery-through-time-an-introduction-part-1/

[Vi] https://www.academia.edu/22476645/Darius_the_Mede_A_Reappraisal af Stephen Anderson

[Vii] https://www.academia.edu/2518052/Ugbaru_is_Darius_the_Mede af Gerard Gertoux

[Viii] https://biblehub.com/daniel/9-24.htm  https://biblehub.com/daniel/9-25.htm https://biblehub.com/daniel/9-26.htm  https://biblehub.com/daniel/9-27.htm

[Ix] Jesus rejste op til Jerusalem for denne festival fra Galilæa, der stærkt antydede, at det var en påske. Bevis fra de andre evangelier indikerer en betydelig tidsperiode mellem den forrige påske og denne tidsperiode på grund af antallet af registrerede begivenheder.

[X] Se artikel “Hvordan kan vi bevise, da Jesus blev konge?" https://beroeans.net/2017/12/07/how-can-we-prove-when-jesus-became-king/

[Xi] Bemærk, at en ændring med et par år her vil gøre en lille forskel for det samlede skema, der skal udarbejdes, da de fleste begivenheder er dateret i forhold til hinanden, og de fleste vil ændre sig med det samme beløb. Der er som regel også en fejlmargin ved datering af noget, der er gammelt på grund af de fleste historiske registers mangfoldighed og modstridende karakter.

[Xii] Der var hungersnød i Rom i 41 (Seneca, de brev. Vit. 18. 5; Aurelius Victor, de Caes. 4. 3), i 42 (Dio, LX, 11) og i 51 (Tacitus, Ann. XII, 43; Suet., Claudius 18. 2; Orosius, Hist. VII, 6. 17; A. Schoene, Eusebii chronorum libri-duo, Berlin, 1875, II, s. 152 f.). Der er ingen holdepunkter for hungersnød ved Rom i 43 (jf. Dio, LX, 17.8) eller i 47 (jf. Tac, Ann. XI, 4) eller i 48 (jf. Dio, LX, 31. 4; Tac Ann. XI, 26). Der var en hungersnød i Grækenland omkring 49 (A. Schoene, loc. Cit.), En mangel på militære forsyninger i Armenien i 51 (Tac, Ann. XII, 50) og spekulation i korn ved Cibyra (jf. M. Rostovtzeff , Gesellschaft und Wirtschaft im Römischen Kaiserreich, Berlin, 1929, note 20 til kapitel VIII).

[Xiii] https://www.academia.edu/  Academia.edu er et legitimt websted, der i vid udstrækning bruges af universiteter, lærde og forskere til at offentliggøre artikler. Den er tilgængelig som en Apple-app. Du skal dog konfigurere et login for at downloade papirer, men nogle kan læses online uden et login. Du behøver heller ikke betale noget. Hvis du ikke ønsker at gøre det, er du velkommen til at e-maile en anmodning til forfatteren.

Tadua

Artikler af Tadua.
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x