Hvordan ”luren”, der udøves af Jehovas Vidner, sammenlignes med Hellfire-læren.

For mange år siden, da jeg var en fuldgyldig Jehovas Vidne, der tjente som ældste, mødte jeg et med vidne, der havde været muslim i Iran, før han konverterede. Dette var første gang, jeg nogensinde havde mødt en muslim, der var blevet kristen, for ikke desto mindre et Jehovas Vidne. Jeg måtte spørge, hvad der motiverede ham til at konvertere på grund af risikoen, da muslimer, der konverterer, ofte oplever en ekstrem form for disfellowshipping… du ved, de dræber dem.

Når han flyttede til Canada, havde han friheden til at konvertere. Kløften mellem Koranen og Bibelen virkede stadig meget, og jeg kunne ikke se grundlaget for et sådant sprang af tro. Årsagen til, at han gav mig, viste sig at være det bedste svar, jeg nogensinde har hørt på, hvorfor doktrinen om Hellfire er falsk.

Før jeg deler det med dig, vil jeg forklare, at denne video ikke vil være en analyse af Hellfire-doktrinen. Jeg tror, ​​det er falskt og endnu mere end det, blasfemisk; endnu er der stadig mange mennesker, kristne, muslimer, hinduer, et cetera, der holder det for at være sandt. Hvis nok seere nu vil høre, hvorfor undervisningen ikke har noget grundlag i Skriften, vil jeg med glæde lave en fremtidig video om emnet. Ikke desto mindre er formålet med denne video at demonstrere, at vidner, mens de foragt og kritiserer doktrinen om Hellfire, faktisk har omfavnet deres helt egen version af doktrinen.

For at fortælle det, jeg lærte af denne muslimske mand, vendte Jehovas vidne, lad mig starte med at sige, at han konverterede, da han lærte, at vidner i modsætning til de fleste nominelle kristne afviser læren om Hellfire. For ham gav Hellfire ingen mening. Hans ræsonnement gik sådan: Han bad aldrig om at blive født. Før han blev født, eksisterede han simpelthen ikke. Så givet valget om at tilbede Gud eller ej, hvorfor kunne han ikke bare afvise tilbudet og vende tilbage til det, han var før, intet?

Men ifølge undervisningen er det ikke en mulighed. I det væsentlige skaber Gud dig ud af intet og giver dig to muligheder: "Tilbed mig, ellers torturerer jeg dig for evigt." Hvilken slags valg er det? Hvilken slags Gud stiller et sådant krav?

For at sætte dette i menneskelige termer, lad os sige, at en rig mand finder en hjemløs mand på gaden og tilbyder at sætte ham op i et smukt palæ på en bjergskråning med udsigt over havet med alle de møbler og tøj og mad, han nogensinde har brug for. Den rige mand beder kun om, at den fattige tilbeder ham. Naturligvis har den stakkels mand ret til at acceptere dette tilbud eller at nægte det. Men hvis han nægter, kan han ikke vende tilbage til at være hjemløs. Åh nej, slet ikke. Hvis han nægter den rige mands tilbud, skal han være bundet til en stolpe, pisket indtil han er nær døden, så vil læger tage sig af ham, indtil han helbreder, hvorefter han piskes igen, indtil han næsten dør, på hvilket tidspunkt processen starter forfra igen.

Dette er et mareridtscenarie, som noget ud af en andenrangs gyserfilm. Dette er ikke den slags scenarie, man kan forvente af en Gud, der hævder at være kærlighed. Alligevel er dette den Gud, som fortaler for Hellfire-doktrinets tilbedelse.

Hvis et menneske kunne prale af at være meget kærlig, måske den mest kærlige af alle mænd, men alligevel handlede på denne måde, ville vi arrestere ham og smide en asyl ind for de kriminelt vanvittige. Hvordan kunne nogen tilbede en Gud, der handlede sådan? Men forbavsende nok gør flertallet det.

Hvem ønsker nøjagtigt, at vi skal tro, at det er sådan, Gud er? Hvem drager fordel af, at vi har en sådan tro? Hvem er Guds hovedfjende? Er der nogen kendt historisk som en bagvaskelse af Gud? Vidste du, at ordet ”djævel” betyder bagvaskelse?

Nu tilbage til titlen på denne video. Hvordan kan jeg sidestille den sociale handling af undvigelse med ideen om evig tortur? Det kan virke som en strækning, men faktisk tror jeg ikke, det er overhovedet. Overvej dette: Hvis djævelen virkelig står bag læren om Hellfire, udfører han tre ting ved at få kristne til at acceptere denne lære.

Først får han dem til ubevidst at bagtale Gud ved at male ham som et monster, der glæder sig over at påføre evig smerte. Dernæst styrer han dem ved at indgyde frygt for at hvis de ikke følger hans lære, vil de blive tortureret. Falske religiøse ledere kan ikke motivere deres hjord til lydighed ved kærlighed, så de skal bruge frygt.

Og for det tredje ... ja, jeg har hørt det sagt, og jeg tror, ​​at det skal være sådan, at du bliver som den Gud, du tilbeder. Tænk over det. Hvis du tror på Hellfire, tilbeder, ærer og tilbeder du en Gud, der torturerer i al evighed enhver, der ikke er ubetinget på hans side. Hvordan påvirker det dit syn på verden og dine medmennesker? Hvis dine religiøse ledere kan overbevise dig om, at en person “ikke er en af ​​os”, fordi de har forskellige politiske synspunkter, religiøse synspunkter, sociale synspunkter, eller hvis de bare tilfældigvis har hud, der har en anden farve end din, hvordan vil du behandle det dem - i betragtning af at din Gud vil torturere dem til enhver tid, når de dør?

Tænk over det tak. Tænk over det.

Hvis du er et af Jehovas Vidner, der sidder på din høje hest og ser ned i din lange næse på alle disse dårlige vildledte tåber, der tror på denne Hellfire-fantasi, skal du ikke være så selvtilfreds. Du har din egen version af den.

Overvej denne virkelighed, en historie, der er blevet gentaget utallige gange:

Hvis du er en udøbt teenager i en familie af Jehovas Vidner, og du vælger aldrig at blive døbt, hvad vil der ske med dit forhold til din familie, når du bliver ældre, til sidst gifter dig og får børn. Ikke noget. Åh, din Jehovas Vidners familie vil ikke være lykkelig, du blev aldrig døbt, men de vil fortsætte med at omgås dig, invitere dig til familiesammenkomster, sandsynligvis stadig forsøge at få dig til at blive et vidne. Men for en ændring, lad os sige, at du bliver døbt kl. 16, og når du er 21, beslutter du at du vil ud. Du fortæller dette til de ældste. De annoncerer fra platformen at du ikke længere er et af Jehovas Vidner. Kan du gå tilbage til din præ-dåb status? Nej, du er undgået! Ligesom den rige mand og den hjemløse mand tilbeder du enten det styrende organ ved at give dem absolut lydighed, ellers vil din ægtefælle, mand eller kone sandsynligvis skille dig med organisationens godkendelse.

Denne undvigende politik betragtes universelt som en grusom og usædvanlig straf, en krænkelse af grundlæggende menneskerettigheder. Der har været mange, der har begået selvmord snarere end at udholde smerten ved at undgå. De har set den undvigende politik som en skæbne, der er værre end døden.

Et vidne kan ikke efterligne Jesus i denne henseende. Han bliver nødt til at vente på de ældstes godkendelse, og de forsinker normalt deres tilgivelse mindst et år efter synderen har omvendt sig og forladt sin synd. De gør dette, fordi de har brug for at ydmyge personen som en form for straf for at opbygge respekt for deres autoritet. Det hele handler om autoriteten hos dem i ledelsesstillinger. Det styres af frygt, ikke af kærlighed. Det kommer fra den onde.

Men hvad med 2 Johannes 1:10? Understøtter det ikke den undvigende politik?

Den nye verdensoversættelse gengiver dette vers:

”Hvis nogen kommer til dig og ikke bringer denne lære, skal du ikke modtage ham ind i dine hjem eller sige en hilsen til ham.”

Dette er det vigtigste skriftsted, som Jehovas Vidner bruger til at understøtte en persons samlede undvigelse. De hævder, at dette betyder, at de ikke engang har lov til at sige “hej” til en udstødt person. Så de betragter dette som at Bibelen beder os om ikke engang at anerkende eksistensen af ​​nogen der er udelukket. Men vent. Gælder dette for enhver, der udelukkes af en eller anden grund? Hvad hvis nogen bare vælger at forlade organisationen? Hvorfor anvender de dette skriftsted også på dem?

Hvorfor får Organisationen ikke alle til at læse og meditere over konteksten, før de tvinger folk til at tage så drastiske beslutninger? Hvorfor kirsebærpluk et vers? Og for at være retfærdig, befri deres manglende evne til at overveje sammenhæng hver enkelt af os fra skyld? Vi har den samme bibel, de har. Vi kan læse. Vi kan stå på egne ben. Faktisk vil vi på dommedagen stå alene foran Kristus. Så lad os tænke her.

Konteksten lyder:

”. . For mange bedragere er gået ud i verden, dem, der ikke anerkender Jesus som kommer i kødet. Dette er bedrageren og antikristen. Pas på jer selv, så I ikke mister de ting, vi har arbejdet for at fremstille, men at I kan få en fuld belønning. Alle, der skubber frem og ikke forbliver i Kristi lære, har ikke Gud. Den der forbliver i denne lære er den, der har både Faderen og Sønnen. Hvis nogen kommer til dig og ikke bringer denne lære, skal du ikke modtage ham ind i dine hjem eller sige en hilsen til ham. For den, der siger en hilsen til ham, er en skærpere i sine ugudelige gerninger. ” (2. Johannes 1: 7-11)

Det taler om "bedragere". Folk forsøger villigt at bedrage os. Det taler om dem, der "skubber frem" og som "ikke forbliver i undervisningen - ikke af organisationen, men af ​​Kristus". Hmm, mennesker, der forsøger at tvinge falsk doktrin til os, som skubber foran det, der er skrevet i Skrifterne. Ringer det en klokke? Kan det være, at de prøver at lægge skoen på den forkerte fod? Skal de se på sig selv?

Johannes taler om nogen, der benægter, at Kristus kommer i kødet, en antikrist. En person, der ikke har Faderen og Sønnen.

Vidner anvender disse ord på brødre og søstre som fortsat tror på Jesus og Jehova, men som tvivler på fortolkningen af ​​mændene i det styrende råd. Måske er det tid for mændene i det styrende råd at stoppe med at projicere deres synd på andre. Bør det være dem, vi ikke burde være villige til at spise sammen med eller sige en hilsen til?

Et ord om denne sætning: "sig en hilsen". Det er ikke et forbud mod tale. Se hvordan andre oversættelser gengiver det:

”Hilser ham ikke velkommen” (World English Bible)

”Ingen ønsker ham lykke” (Websters Bibeloversættelse)

”Sige heller ikke til ham: Gud fremskynder dig.” (Douay-Rheims Bibel)

”Sig ikke engang 'Fred være med dig.'” (Good News Translation)

”Ingen af ​​dem bidrager ham til at fremskynde” (King James Bible)

Hilsenen, som John henviser til, betyder, at du ønsker manden godt, du velsigner ham og beder Gud om at begunstige ham. Det betyder, at du godkender hans handlinger.

Når kristne, der tror på Jehova Gud og stræber efter at adlyde Jesu Kristi befalinger, bliver lemmet af dem, der formoder at tilbe Gud og stolt bærer hans navn ved at kalde sig selv sine vidner, gælder det virkelig romernes ord: ”For 'navnet på Gud blasfedes på grund af DIG-folk blandt nationerne; ligesom det er skrevet. ” (Romerne 2:24 NWT)

Lad os udvide det andet punkt, at den afskærmning, der udøves af Jehovas Vidner, bruges til at indrykke frygt og tvinge overholdelse i flokken på omtrent samme måde som læren om Hellfire bruges.

Hvis du tvivler på, hvad jeg siger om formålet med Hellfire-doktrinen, skal du bare overveje denne oplevelse fra mit personlige liv.

For mange år siden havde jeg som Jehovas vidne et bibelstudium med en ecuadoriansk familie, der omfattede fire teenagebørn, der alle bor i Canada. Vi dækkede kapitlet i bogen, der beskæftigede sig med læren om Hellfire, og de kom tydeligt ind for, at det var ubibelsk. Den næste uge vendte min kone og jeg tilbage til studiet for at finde ud af, at manden var stukket af med sin elskerinde og opgav sin kone og børn. Vi blev forståeligt nok chokeret over denne uventede begivenhed og spurgte konen, hvad der bragte det, da han syntes at klare sig så godt i sit bibelstudium. Hun betroede sig, at da han havde lært, at han ikke ville brænde i helvede for sine synder, at det værste, der ville ske med ham, ville være døden, opgav han al påskud og opgav sin familie for at nyde livet, som han ønskede. Så hans lydighed mod Gud var ikke motiveret af kærlighed, men af ​​frygt. Som sådan var det værdiløst og ville aldrig have overlevet nogen reel test.

Fra dette kan vi se, at formålet med helveteslæren er at skabe et klima af frygt, der vil fremkalde lydighed mod kirkens ledelse.

Det samme resultat opnås ved Jehovas Vidners ubibelske undvigende doktrin. PIMO er et begreb, der er kommet til i de senere år. Det står for eller betyder "fysisk ind, mentalt ude." Der er tusinder - sandsynligvis titusinder - af PIMO'er inden for Jehovas Vidners rækker. Dette er enkeltpersoner, der ikke længere er enige med organisationens lære og praksis, men som holder op med fronten, så de ikke mister kontakten med den elskede familie og venner. Det er frygt for udstødelse, der holder dem inde i organisationen, ikke mere.

Fordi Jehovas Vidner arbejder under en sky af frygt, ikke for straffen for evig pine, men snarere straf for evig forbud, skyldes deres lydighed ikke Guds kærlighed.

Nu om det tredje element, hvor Hellfire og Shunning er to ærter i en bælg.

Som vi allerede har bekræftet, bliver du som den Gud, du tilber. Jeg har talt med kristne fundamentalister, som er ganske tilfredse med tanken om Hellfire. Dette er individer, der er blevet forkert i livet, og som føler sig magtesløse til at ordne den uretfærdighed, de har lidt. De tager stor trøst i troen på, at de, der har forkert dem, en dag vil lide forfærdeligt i all evighed. De er blevet retfærdige. De tilber en Gud, som er utroligt grusom, og de bliver som deres Gud.

Religiøse mennesker der tilbeder en sådan grusom Gud bliver selv grusomme. De kan engagere sig i så forfærdelige handlinger som inkvisitionen, de såkaldte hellige krige, folkedrab, brændende mennesker på bålet ... Jeg kunne fortsætte, men jeg tror pointen er fremsat.

Du bliver som den Gud du tilbeder. Hvad lærer vidner om Jehova?

”… Hvis man skulle forblive i denne nedfældede tilstand, indtil han døde, ville det betyde hans evig ødelæggelse som en person, der bliver afvist af Gud. ” (Vakttårnet, 15. december 1965, s. 751).

„Kun Jehovas Vidner, dem fra den salvede rest og den“ store skare ”, som en forenet organisation under beskyttelse af den øverste arrangør, har ethvert bibelsk håb om at overleve den forestående ende af dette dømte system domineret af Satan Djævelen." (Vagttårnet 1989. september 1, s. 19)

De lærer, at hvis du ikke havde den gode mening at acceptere Vagttårnet og Awake da de kom bankende på din dør, skal du dø evigt i Armageddon.

Nu er denne lære ikke i overensstemmelse med det, som Jehova fortæller os i Bibelen, men det er den idé, som vidner har af deres Gud, og det påvirker derfor deres mentale holdning og verdensbillede. Igen bliver du som den Gud vi tilbeder. En sådan tro skaber en elitistisk holdning. Enten er du en af ​​os på godt og ondt, eller så er du hundekød. Blev du misbrugt som barn? Ignorerede de ældste dit råb om hjælp? Vil du nu ud på grund af hvordan de behandlede dig? Nå, så har du ignoreret den ældste liges august autoritet og skal straffes med undvigelse. Hvor grusom, men alligevel, hvor typisk. Når alt kommer til alt, efterligner de bare Gud, som de ser ham.

Djævelen skal glæde sig.

Når du underkaster dig mænds doktriner, uanset hvad din religiøse kirkesamfund måtte være, bliver du slaver af mennesker og er ikke længere fri. Til sidst vil sådan slaveri resultere i din ydmygelse. De kloge og intellektuelle, der modsatte Jesus, troede, at de var over anger. De troede, at de tjente Jehova. Nu ser historien tilbage på dem som den største narre og ondskabs symbol.

Intet har ændret sig. Hvis du er imod Gud og i stedet vælger at støtte mennesker, ser du til sidst narren.

I gamle tider var der en mand ved navn Bileam, som blev betalt af Israels fjender for at nedlægge en forbandelse over nationen. Hver gang han prøvede, fik Guds ånd ham til at udtale en velsignelse i stedet. Gud modsatte sit forsøg og forsøgte at få ham til at omvende sig. Men det gjorde han ikke. Århundreder senere, en anden såkaldt hellig mand, ypperstepræsten for Israels nation, sammensværgede at få Jesus dræbt, da ånden blev operationel for ham, og han udtalte en profetisk velsignelse. Igen gav Gud manden en chance for at omvende sig, men det gjorde han ikke.

Når vi prøver at støtte menneskers falske lære, kan vi måske uforvarende fordømme os selv. Lad mig give dig to moderne eksempler på dette:

For nylig var der et tilfælde i Argentina, hvor en bror og hans kone begyndte at udtrykke tvivl om nogle af Jehovas Vidners lære. Dette var i løbet af den internationale stævnes tid, så de ældste begyndte at cirkulere advarsler til alle brødrene og søstrene ved hjælp af telefonopkald og sms'er, der bagvaskede dette par ved at informere alle om, at de ville blive udelukket, når stævnet var slut, og møderne blev genoptaget (de havde endnu ikke mødt parret). Parret tog sagsanlæg og skrev et brev til filialen. Resultatet af dette var, at grenen havde de ældste tilbage, så der ikke blev annonceret; lader alle undre sig over, hvad der foregik. Ikke desto mindre understøttede grenbrevet fuldt ud de lokale ældsters handlinger. (Hvis du ønsker at læse om sagen, vil jeg lægge et link til artikelserien, der er offentliggjort på webstedet Beroese Pickets i beskrivelsen af ​​denne video.) I dette brev finder vi, at brødrene i grenen uforvarende fordømmer sig selv:

”Til sidst udtrykker vi oprigtigt og dybt vores ønske om, at når du omhyggeligt mediterer med din stilling som Guds ydmyge tjener, kan du fortsætte efter guddommelig vilje, fokusere på dine åndelige aktiviteter, modtage den hjælp, som ældste i forsamlingen søger at give dig (Åbenbaring 2: 1) og ”Kast din byrde på Jehova” (Salme 55: 22).

Hvis du læser hele Salme 55, vil du se, at det handler om undertrykkelse af en retfærdig mand ved onde i magtspositioner. De sidste to vers opsummerer stort set hele Salmen:

”Kast din byrde på Jehova, og han vil opretholde dig. Vil aldrig gøre det han lader den retfærdige falde. Men du, o Gud, vil bringe dem ned i den dybeste grop. Disse blodskyldige og bedragerske mænd vil ikke leve halvdelen af ​​deres dage. Men hvad angår mig, vil jeg stole på dig. ” (Salme 55:22, 23)

Hvis parret skal "kaste deres byrde på Jehova", kaster grenen dem i rollen som den "retfærdige" og efterlader rollen som "blodskyldige og bedragerske mænd" for grenen og lokale ældste at udfylde.

Lad os nu se på et andet eksempel på, hvor tåbelige vi kan være, når vi forsøger at retfærdiggøre handlingerne fra de mænd, der underviser løgne, i stedet for at holde fast ved sandheden i Guds ord.

[Indsæt video af Toronto-dommerudvalget]

Alt, hvad denne bror ønsker, er at kunne forlade organisationen uden at blive afskåret fra sin familie. Hvilken begrundelse bruger denne ældste til forsvar for organisationens holdning til undvigelse? Han fortæller om, hvor mange personer der forlod deres tidligere religion for at blive Jehovas Vidner, blev undgået. Det er tydeligt, at de vidner, der gjorde dette, betragtes som dydige, fordi de værdsatte det, de mente, var vigtigere end at opretholde kontakten med familiemedlemmer, der forblev i "falske religioner".

Så hvem er broren som i dette eksempel? Er det ikke de modige personer, der forlod falsk religion på jagt efter sandheden? Og hvem gjorde undvigelsen? Var det ikke medlemmerne af hans tidligere religion, folk der var en del af falsk religion?

Denne ældre bruger en analogi, der kaster denne bror som en tapper søger efter sandhed og Jehovas Vidners menighed som den samme som de falske religioner, der undgår dem, der forlader dem.

Man kan næsten se ånden på arbejde, hvilket får disse mænd til at udtale sandheden, der fordømmer deres egne handlinger.

Er du i denne situation? Ønsker du at tilbede Jehova og adlyde hans søn som din frelser fri for de kunstige og tunge byrder, som moderne farisæere pålægger dig? Har du stået over for, eller forventer du at blive undgået? De velsignelsesord, du lige har hørt af denne ældste, som en moderne Bileam, burde fylde dig med tillid til, at du gør det rigtige. Jesus sagde, at "enhver, der har forladt huse eller brødre eller søstre eller far eller mor eller børn eller jord for mit navns skyld, vil modtage hundrede gange så meget og vil arve evigt liv." (Mattæus 19:29)

Endvidere har du den uforvarende forsikring fra det afdelingskontor i Argentina, ligesom en moderne højpræst, at Jehova Gud ikke vil lade dig, "hans retfærdige", falde, men at han vil opretholde dig, mens han nedbringer "blodskuld og svigagtige mænd ”, som forfølger jer.

Så tag hjertet ihjel alle jer, som vil forblive trofaste mod Gud og tro mod hans søn. "Stå op og løft dine hoveder, for din befrielse nærmer sig." (Lukas 21:28)

Mange tak.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    14
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x