[Dette indlæg er en opfølgning på sidste uges diskussion: Er vi frafaldne?]

”Det er godt med natten; dagen har nærmet sig. Lad os derfor kaste de værker, der tilhører mørket, og lad os iføre os lysets våben. ” (Romerne 13:12 NWT)

”Myndighed er den største og mest uforenelige fjende mod sandhed og argumentation, som denne verden nogensinde har fremlagt. Al den sofistikering - al farve af plausibilitet - kunstgenstanden og listigheden af ​​den mest subtile disputer i verden kan åbnes og vendes til fordel for netop denne sandhed, som de er designet til at skjule; men mod autoritet er der intet forsvar. ” (18th Century Scholar Bishop Benjamin Hoadley)

Enhver regeringsform, der nogensinde har eksisteret, består af tre nøgleelementer: lovgivende, retslig og udøvende. Den lovgivende udarbejder lovene; den retlige opretholder og anvender dem, mens udøvelsen fuldbyrder dem. I mindre onde former for menneskelig regering holdes disse tre adskilte. I et ægte monarki eller et diktatur (som bare er et monarki uden et godt PR-firma) kombineres lovgivningen og retsvæsenet ofte til et. Men ingen monark eller diktator er magtfuld nok til at omfatte den udøvende helt alene. Han har brug for dem, der handler for ham for at udføre retfærdighed - eller uretfærdighed, som tilfældet er - for at bevare hans magt. Dette betyder ikke, at et demokrati eller en republik er fri for sådanne magtmisbrug. Tværtimod. Ikke desto mindre, jo mindre og strammere powerbase, desto mindre er der ansvarlighed. En diktator behøver ikke at retfærdiggøre sine handlinger over for sit folk. Biskop Hoadleys ord er lige så rigtige i dag som for århundreder siden: "Mod myndighed er der intet forsvar."

På det grundlæggende niveau er der kun to styreformer. Regering ved skabelsen og regering ved Skaberen. For at skabte ting skal styre, hvad enten det er mennesket eller de usynlige åndekræfter, der bruger mennesket som deres front, skal der være magt til at straffe afvigende. Sådanne regeringer bruger frygt, intimidering, tvang og fristelse til at fastholde og udvide deres autoritet. I modsætning hertil har Skaberen allerede al magt og al autoritet, og den kan ikke tages fra ham. Alligevel bruger han ingen af ​​taktikken fra sine oprørske skabninger til at herske. Han baserer sit styre på kærlighed. Hvilken af ​​de to foretrækker du? Hvilket stemmer du efter din adfærd og livsforløb?
Da skabninger er meget usikre på deres magt og altid bange for, at det bliver fjernet fra dem, bruger de mange taktikker for at holde fast ved det. En af de forreste, der anvendes både sekulært og religiøst, er påstanden om guddommelig udnævnelse. Hvis de kan narre os til at tro, at de taler for Gud, den ultimative magt og autoritet, vil det være lettere for dem at opretholde kontrol; og så har det vist sig gennem tidene. (Se 2 Cor. 11: 14, 15) De kan endda sammenligne sig med andre mænd, der virkelig regerede i Guds navn. Mænd som f.eks. Moses. Men lad dig ikke narre. Moses havde ægte legitimationsoplysninger. For eksempel udøvede han Guds kraft gennem ti plager og splittelsen af ​​Det Røde Hav, hvormed dagens verdensmagt blev besejret. I dag kan de, der sammenligner sig med Moses som Guds kanal, pege på lignende ærefrygtindgydende legitimationsoplysninger, såsom at være befriet fra fængslet efter en hård ni måneders lidelse. Ækvivalensen af ​​denne sammenligning springer ret lige fra siden, gør det ikke?

Lad os imidlertid ikke overse et andet nøgleelement til Moses 'guddommelige udnævnelse: Han blev holdt ansvarlig af Gud for sine ord og gerninger. Da Moses handlede forkert og syndede, måtte han svare til Gud. (De 32: 50-52) Kort sagt blev hans magt og autoritet aldrig misbrugt, og da han forvillede sig blev han straks disciplineret. Han blev stillet til ansvar. Tilsvarende ansvarlighed vil være åbenlyse hos alle mennesker i dag, der har et lignende guddommeligt udpeget embede. Når de forviller sig, vildleder eller underviser i falskhed, vil de anerkende dette og ydmygt undskylde. Der var en person som denne. Han havde Moses 'legitimation, idet han udførte endnu mere mirakuløse værker. Selvom han aldrig blev straffet af Gud for synd, var det kun fordi han aldrig syndede. Han var dog ydmyg og imødekommende og vildledte aldrig sit folk med falsk lære og falske forventninger. Denne er også stadig i live. Når vi har en sådan levende leder, der bærer påtegning af Jehova Gud, har vi ikke brug for menneskelige herskere, gør vi ikke? Alligevel fortsætter de og fortsætter med at kræve guddommelig autoritet under Gud og med en anerkendelse af den, der netop er beskrevet, Jesus Kristus.

Disse har forvandlet Kristi måde at vinde magt for sig selv på; og for at beholde det, har de brugt det æresbevidste middel til al menneskelig regering, den store pind. De optrådte omkring det tidspunkt, hvor apostlene døde. Efterhånden som årene gik, gik de frem til det punkt, at nogle af de værste krænkelser af menneskerettighederne kan tilskrives dem. Ekstreme i de mørkeste dage af romersk-katolisismen er en del af historien nu, men de er ikke alene om at anvende sådanne metoder til at opretholde magten.

Det har været hundreder af år, siden den katolske kirke har haft ubundet magt til at fange og endda henrette enhver, der turde udfordre dens autoritet. Indtil for nylig har det holdt et våben i sit arsenal. Overvej dette fra Awake January 8, 1947, Pg. 27, "Er du også ekskommunikeret?" [I]

”Autoriteten for ekskommunikation, hævder de, er baseret på Kristi og apostlenes lære, som det findes i de følgende skrifter: Matthew 18: 15-18; 1 Corinthians 5: 3-5; Galaterne 1: 8,9; 1 Timothy 1: 20; Titus 3: 10. Men hierarkiets ekskommunikation, som en straf og ”medicinsk” middel (katolske encyklopædi), finder ingen støtte i disse skrifter. Faktisk er det helt fremmed for Bibelens lære.Hebræerne 10: 26-31. … Derefter, efterhånden som hierarkiets pretensions steg, blev ekskommunikationsvåben blev det instrument, som præstationen opnåede en kombination af kirkelig magt og sekulær tyranni, som ikke finder nogen parallel i historien. Prinser og potentater, der modsatte sig Vatikanets diktater, blev hurtigt nedstemt på ekskommunikationens tænder og hængt over forfølgelsesbrande. ”- [Boldface tilføjet]

Kirken holdt hemmelige stier, hvor de tiltalte blev nægtet adgang til rådgivere, offentlige observatører og vidner. Dommen var kortfattet og ensidig, og kirkens medlemmer forventedes at støtte afgørelsen om præsteskabet eller lide den samme skæbne som den ekskommunikerede.

Vi fordømte med rette denne praksis i 1947 og mærkede det korrekt et våben, der blev brugt til at dæmpe oprør og bevare præstens magt gennem frygt og trussel. Vi viste også korrekt, at det ikke har nogen støtte i Skriften, og at skrifterne, der blev brugt til at retfærdiggøre det, faktisk blev anvendt forkert til onde formål.

Alt dette sagde vi og underviste lige efter krigen sluttede, men næppe fem år senere indførte vi noget meget lignende, som vi kaldte udstødelse. (Ligesom "ekskommunikation" er dette ikke et bibelsk udtryk.) Da denne proces udviklede sig og blev raffineret, overtog den næsten alle kendetegnene ved selve udøvelsen af ​​katolsk ekskommunikation, som vi så hårdt havde fordømt. Vi har nu vores egne hemmelige retssager, hvor den tiltalte nægtes forsvarer, sine egne observatører og vidner. Vi er forpligtet til at overholde den beslutning, vores præster har truffet i disse lukkede sessioner, selvom vi ikke kender detaljer, ikke engang beskyldningen mod vores bror. Hvis vi ikke respekterer de ældstes beslutning, kan vi også stå over for udvisning af skæbne.

Sandeliggørelse er ikke andet end katolsk ekskommunikation med et andet navn. Hvis det ikke var skriftligt, hvordan kunne det være skriftligt nu? Hvis det var et våben, er det ikke et våben nu?

Er disfellowshipping / ekskommunikation skriftligt?

De skrifter, som katolikkerne bygger deres ekskommunikationspolitik på, og vi som Jehovas Vidner baserer vores disfellowshipping er: Matthew 18: 15-18; 1 Corinthians 5: 3-5; Galaterne 1: 8,9; 1 Timothy 1: 20; Titus 3: 10; 2 John 9-11. Vi har behandlet dette emne indgående på dette websted under kategorien Retlige sager. En kendsgerning, der vil blive tydelig, hvis du læser igennem disse indlæg, er at der ikke er noget grundlag i Bibelen for den katolske praksis med ekskommunikation eller JW's udelukkelse. Bibelen overlader det til den enkelte at behandle horen, afgudsdyrkeren eller frafaldet korrekt ved at undgå upassende kontakt med en sådan. Det er ikke en institutionel praksis i Skriften, og fastlæggelse og efterfølgende mærkning af individet ved hemmelig komité er fremmed for kristendommen. Kort sagt er det misbrug af magt at kvæle enhver opfattet trussel mod menneskets autoritet.

En 1980 drejning til det værre

Oprindeligt var afskedigelsesprocessen primært beregnet til at holde menigheden ren fra at praktisere syndere for at opretholde helligheden i Jehovas navn, som vi nu bar. Dette viser, hvordan en forkert beslutning kan føre til en anden, og hvordan det at gøre det forkerte med de bedste intentioner altid er dømt til at bringe hjertesorg og i sidste ende Guds misbilligelse.

Efter at have gået imod vores eget råd og vedtaget dette forkastelige katolske våben, var vi klar til at afslutte efterligningen af ​​vores mest fordømte rival, da 1980'erne den nyligt dannede magtbase for det styrende organ følte sig truet. Dette var den tid, hvor prominente medlemmer af Bethel-familien begyndte at stille spørgsmålstegn ved nogle af vores kernedoktriner. Særlig bekymring må have været det faktum, at disse spørgsmål var baseret på Skriften og ikke kunne besvares eller besejres ved hjælp af Bibelen. Der var to handlingsforløb åbne for det styrende organ. Den ene var at acceptere de nyligt opdagede sandheder og ændre vores lære for at komme mere på linje med guddommelig autoritet. Den anden var at gøre, hvad den katolske kirke havde gjort i århundreder, og tavse fornuftens og sandhedens stemmer ved hjælp af myndighedskraften, som der ikke er noget forsvar imod. (I hvert fald ikke menneskeligt forsvar.) Vores vigtigste våben var ekskommunikation - eller hvis du foretrækker det, skal du frafalske.

Frafald defineres i Skriften som en vending fra Gud og Kristus, en lære om usandheder og en anden god nyhed. Frafaldet ophøjer sig og gør sig selv til en Gud. (2 Jo 9, 10; Ga 1: 7-9; 2 Th 2: 3,4) Frafald er hverken godt eller dårligt i sig selv. Det betyder bogstaveligt ”at stå væk fra”, og hvis det, som du står væk fra, er falsk religion, så er du teknisk set en frafalden, men det er den slags frafald, der finder Guds godkendelse. Ikke desto mindre er frafald for det ukritiske sind en dårlig ting, så at mærke nogen som "en frafaldet" gør dem til en dårlig person. Den utænkelige vil simpelthen acceptere etiketten og behandle personen, som de er blevet lært at gøre.

Imidlertid var disse ikke faktisk frafaldne som defineret i Bibelen. Så vi var nødt til at spille lidt jiggery-pokery med ordet og sige: ”Det er forkert at være uenig i, hvad Gud lærer. Det er frafald, almindeligt og enkelt. Jeg er Guds kommunikationskanal. Jeg lærer, hvad Gud lærer. Så det er forkert at være uenig med mig. Hvis du er uenig med mig, skal du derfor være frafald. ”

Det var dog stadig ikke nok, fordi disse individer respekterede andres følelser, som ikke er et kendetegn ved frafaldne. Man kan ikke se for sig, at den endelige frafaldne, Satan Djævelen, respekterer andres følelser. Ved hjælp af kun Bibelen hjalp de sandhedssøgende med at få en bedre forståelse af Skriften. Dette var ingen sekterisme inden for dit ansigt, men et værdig og blidt forsøg på at bruge Bibelen som et lysvåben. (Ro 13: 12) Ideen om et "stille frafald" var lidt af et dilemma for det forestående styrelsesorgan. De løste det ved at omdefinere betydningen af ​​ordet endnu mere for at give dem udseendet som retfærdig sag. For at gøre dette måtte de ændre Guds lov. (Da 7: 25) Resultatet var et brev dateret 1 september, 1980 rettet til de rejsende tilsynsførende, som præciserede erklæringer netop afgivet i Vagttårnet. Dette er det vigtigste uddrag fra dette brev:

”Husk, at for at blive fjernet, en frafaldet behøver ikke at være promotor for frafaldne synspunkter. Som nævnt i paragraf to, side 17 i Vagttårnet for 1. august 1980, “Ordet 'frafald' kommer fra et græsk udtryk, der betyder 'en stående væk fra', 'et bortfald, afskedigelse', 'oprør, opgivelse. Derfor, hvis en døbt kristen opgiver Jehovas lære som den trofaste og kloge slave præsenterer, og fortsætter med at tro på anden lære trods skriftligt modbevisning, da han undskylder. Der skal gøres en langvarig og venlig indsats for at justere hans tankegang. Imidlertid, ifefter en sådan udvidet indsats for at justere hans tanker, han fortsætter med at tro på de frafaldne ideer og afviser, hvad han har fået tilvejebragt gennem 'slaveklassen, og den passende retslige handling skal træffes.

Så bare det at tro, at det styrende organ var forkert ved noget, der nu udgør frafald. Hvis du tænker: ”Det var dengang; dette er nu ”, er du måske ikke klar over, at denne mentalitet, hvis noget, er blevet mere forankret end nogensinde. I 2012-distriktskonventionen fik vi at vide, at det bare var at tænke, at det styrende organ var forkert om noget undervisning prøv Jehova i dit hjerte som de syndige israelitter gjorde i ørkenen. I 2013-kredsløbssamlingsprogrammet fik vi at vide, at det skulle have sindets sind, må vi tænke i enighed og ikke "have ideer i modsætning til ... vores publikationer".

Forestil dig at blive afskediget, fuldstændig afskåret fra alle familie og venner, bare for at have en idé, der adskiller sig fra, hvad det styrende organ underviser i. I George Orwells dystopiske roman 1984 en privilegeret indre partiets elite forfulgte al individualisme og uafhængig tænkning og mærkede dem Thoughtcrimes. Hvor tragisk at en verdenslig romanforfatter, der angreb det politiske etablissement, som han så udvikle sig efter anden verdenskrig, skulle ramme så tæt på hjemmet med hensyn til vores nuværende retspraksis.

Sammenfattende

Af det foregående fremgår det, at det styrende organs handlinger i forbindelse med dem, der er uenige - ikke med Skriften, men med deres fortolkning af det - parallelt med det fortidens katolske hierarki. Den nuværende katolske ledelse er langt mere tolerant overfor uenige synspunkter end dens forgængere; så vi har nu den ubehagelige sondring af at gå kirken bedre - eller en værre. Vores egne publikationer fordømmer os, for vi fordømte den katolske ekskommunikationspraksis og satte i gang med at implementere en nøjagtig kopi af den til vores egne formål. Ved at gøre dette har vi implementeret mønsteret for al menneskelig styring. Vi har en lovgiver - det styrende organ - der fremstiller vores egne love. Vi har en retlig gren af ​​regeringen i de rejsende tilsynsmænd og lokale ældste, der håndhæver disse love. Og endelig udfører vi vores version af retfærdighed ved magten til at afskære folk fra familie, venner og menigheden selv.
Det er let at kaste skylden på det styrende organ for dette, men hvis vi støtter denne politik ved blind lydighed mod menneskers herredømme eller af frygt for, at vi også kan lide, så er vi medskyldige over for Kristus, den udnævnte dommer alle menneskehed. Lad os ikke narre os selv. Da Peter talte til mængden ved pinse, fortalte han dem, at de ikke bare de jødiske ledere havde henrettet Jesus på en pæl. (Apostelgerninger 2:36) Når vi hørte dette, “blev de stukket i hjertet ...” (Apostelgerninger 2:37) Som dem kan vi omvende os for tidligere synder, men hvad med fremtiden? Med den viden, vi ved, kan vi komme af sted uden skud, hvis vi fortsætter med at hjælpe mænd med at bruge dette mørkevåben?
Lad os ikke skjule os bag gennemsigtige undskyldninger. Vi er blevet det, vi længe har foragtet og fordømt: Et menneskeherredømme. Alt menneskeligt herredømme står i opposition til Gud. Dette har altid været det endelige resultat af al organiseret religion.
Hvordan denne nuværende, beklagelige situation udvikles fra et folk, der startede med sådanne ædle idealer, vil blive genstand for et andet indlæg.

[i] Et tip af hatten til “BeenMislead”, hvis tankevækkende KOMMENTAR bragte denne perle vores opmærksomhed.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    163
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x