[Dette er en meget tragisk og rørende oplevelse, som Cam har givet mig tilladelse til at dele. Det er fra teksten i en e-mail, han sendte mig. - Meleti Vivlon]

Jeg forlod Jehovas Vidner for lidt over et år siden, efter at jeg oplevede tragedie, og jeg vil bare takke dig for dine opmuntrende artikler. Jeg så din nyligt interview med James Penton og arbejder igennem serien, du lægger ud.

Bare for at fortælle dig, hvor meget det betyder for mig, kan jeg kort fortælle min situation. Jeg voksede op som et vidne. Min mor så nogle sandheder klikke, mens hun studerede. Min far rejste omkring dette tidspunkt, dels fordi han ikke ville have hende til at studere Bibelen. Menigheden var alt, hvad vi havde, og jeg fordybede mig i menigheden. Jeg blev gift med en søster, fordi jeg troede, hun var åndelig og planlagde en familie med hende. Efter vores bryllup fandt jeg ud af, at hun ikke ville have børn, at hun elskede at sladre, foretrak kvindelig virksomhed (lesbisk), og da hun forlod mig et par år senere, fik jeg et glimt af, hvordan de "åndelige" i menigheden hjalp hende med at forlade og forårsagede splittelse i menigheden. De jeg troede var mine venner vendte ryggen, og dette ramte mig hårdt. Men jeg stod stadig bag organisationen.

Jeg endte med at møde en sød søster i Chicago, som jeg blev forelsket i og giftede mig med. Hun kunne ikke få børn på grund af sundhedsmæssige problemer, men alligevel opgav jeg min 2. chance for, at børn var sammen med en så venlig og fantastisk. Hun bragte det bedste ud i mig. Efter vores bryllup fandt jeg ud af, at hun havde et alkoholproblem, og det begyndte at blive værre. Jeg søgte hjælp gennem mange kanaler, inklusive de ældste. De var faktisk hjælpsomme og gjorde, hvad de kunne med deres begrænsede evner, men afhængighed er en vanskelig ting at vælte. Hun gik til rehabilitering og vendte stadig tilbage med sin afhængighed, der ikke var under kontrol, så hun blev fjernet fra hinanden. Hun blev overladt til at håndtere det uden hjælp fra nogen, endda ikke hendes familie, fordi de var vidner.

Hun var nødt til at se lys i slutningen af ​​sin tunnel og bad om en tidsramme for genindførelse. De fortalte hende, at hun kun skader sig selv, så hvis hun kunne få kontrol over dette i 6 måneder, ville de tale med hende da. Hun tog dette meget alvorligt fra det øjeblik. På grund af flere personlige grunde flyttede vi ind i denne periode og havde nu nye ældste og en ny menighed. Min kone var så positiv og glad og ophidset over at begynde frisk og få nye venner, men efter at have mødt de ældste var de fast ved at hun må holde sig ude for 12 måneder minimum. Jeg kæmpede for dette og insisterede på en grund, men de nægtede at levere en.

Jeg så min kone glide ind i den mørkeste depression, så min tid blev brugt enten på arbejde eller pleje hende. Jeg stoppede med at gå til kongeriget. Mange gange stoppede jeg hende fra at begå selvmord. Hendes følelsesmæssige smerte manifesterede sig i søvnvandring hver aften, og hun begyndte at selv medicinere med alkohol, mens jeg var på arbejde. Det sluttede en morgen, da jeg fandt hendes krop på køkkenbunden. Hun var død i sin søvn. Under søvnvandring havde hun lagt sig på en måde, der hindrede vejrtrækning af hende. Jeg kæmpede for at genoplive hende ved hjælp af CPR og brystkomprimeringer, indtil ambulancen ankom, men hun var blevet frataget ilt i længe.

Det første opkald, jeg ringede, var lang afstand til min mor. Hun insisterede på, at jeg ringede til de ældste for at få støtte, så det gjorde jeg. Da de dukkede op, var de ikke sympatiske. De trøstede mig ikke. De sagde: "Hvis du nogensinde vil se hende igen, bliver du nødt til at vende tilbage til møderne."

Det var i dette øjeblik, at jeg var overbevist om, at dette ikke var stedet at finde Gud. Alt, hvad jeg har troet på i mit liv, var nu i tvivl, og alt hvad jeg vidste var, at jeg ikke kunne opgive alt, hvad jeg var kommet til at tro. Jeg var fortabt, men følte, at der var en vis sandhed at holde på. Vidnerne startede med noget godt og gjorde det til noget modbydeligt og ondt.

Jeg beskylder organisationen for hendes død. Havde de ladet hende tilbage, ville hun have været på en anden vej. Og selvom det kunne argumenteres for, at de ikke har skylden for hendes død, gjorde de bestemt det sidste år i hendes liv elendigt.

Jeg prøver nu at starte forfra i Seattle. Hvis du nogensinde er i området, så lad mig det vide! Og fortsæt det fremragende arbejde. Flere mennesker er opbygget af din forskning og videoer, end du måske ved.

[Meleti skriver: Jeg kan ikke læse sådanne hjerteskærende oplevelser som denne uden at tænke på Kristi advarsel til sine disciple, især dem der er investeret mere ansvar i. “. . .Men den, der snubler en af ​​disse små, der tror, ​​det ville være finere for ham, hvis en møllesten som den, der drejes af et røv, blev lagt om hans hals, og han faktisk blev kastet i havet. ” (Mr 9:42) Vi bør alle være opmærksomme på disse advarselsord nu og ind i vores fremtid, så vi aldrig igen tillader menneskets styre og farisæisk selvretfærdighed at få os til at synde ved at såre en af ​​de små. ]

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    8
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x