”Lad os forfølge de ting, der skabes for fred og de ting, der bygger hinanden op.” - Rom 14:19

 [Fra ws 2/20 s.14 20. april - 26. april]

Nu er dette et meget mere interessant og praktisk emne sammenlignet med de fleste, der er blevet offentliggjort i de seneste måneder i Watchtower Study Edition. Lad os derfor se, om det er mere nyttigt end normalt.

Punkt 1 henviser til den triste situation, der er skabt af, at Josefs brødre misundte Josephs forhold til sin far.

Den første kommentar er, at dette eksempel kunne have været brugt meget mere for at tydeligt vise destruktiviteten ved at have misundelse over for andre. Dette ville så have fremhævet hvorfor "I Skrifterne er misundelse opført blandt de dødshandlende ”kødets værker”, der kan diskvalificere en person fra at arve Guds rige. (Læs Galaterne 5: 19-21.)" og det "Misund er ofte den grundlæggende årsag til sådanne giftige frugter som fjendtlighed, strid og vrede".

Da alle kristne burde stræbe efter at arve Guds rige, er grundene til, hvorfor vi skulle holde pause med at tænke over dette emne, meget vigtig (Matt. 11:12). At glosse over grundene til, hvorfor vi ikke skal misundes andre, gør enhver personlig anvendelse af rådgivning vanskeligere, når motivationen og betydningen mindskes.

Hvis misundelse kan diskvalificere os fra at arve Guds rige, fortjener det vores tæt opmærksomhed på samme måde som at undgå hor og utroskab, og spiritisme gør det. Så hvordan går organisationen med at dække dette vigtige emne? Sidste gang emnet misundelse blev drøftet i Vakttårnet var 2012 for 8 år siden, og før det, i 2005, endnu 7 år før.

Til sammenligning har vi 2 artikler om dåb hvert år inklusive 2020 fra 2016 (5 år i kørsel), men for en kort pause i 2014 og 2015, mindst en artikel hvert år fra 2013 tilbage til 2008 (yderligere 5 år). Undersøgelsesartikler om dåb fortsætter baglæns gennem årene, skønt lidt intermitterende, 2006 havde 3 artikler!

En artikel om donationer og bidrag findes i Vagttårnet hvert år, og en foredrag baseret på denne artikel gives mindst en gang om året, typisk i slutningen af ​​november, begyndelsen af ​​december. En søgning i Vakttårnbiblioteket afslørede i gennemsnit 2 til 3 hovedstudieartikler om forkyndelse om året og sjældent et emne uden ”forkyndelse” nævnt mindst en gang. Alligevel er donationer og forkyndelse en af ​​åndens frugter? Ingen.

Afslutningsvis ser det ud til, at den såkaldte åndelige mad, der leveres af det styrende organ, er stærkt skæve sider. Den besked, der kommer frem, ser ud til at være, fortsat forkynde og donere, og det betyder ikke meget for at være misundelig eller begå utroskab og andre kødarbejder.

Som en påmindelse ifølge Galaterne 5: 19-21 nævnes misundelse sammen med “Hor, urenhed, løs adfærd, afgudsdyrkelse, spiritisme, fjendtligheder, strid, jalousi, vrede, vrede, splittelse, sekter, misundelser, berusede anfald, åbenlyse og ting som disse. Med hensyn til disse ting advarer jeg jer på samme måde som jeg advarede jer om, at de, der praktiserer sådan noget, ikke vil arve Guds rige ”.

Det er også vigtigt at bemærke, at 10th befaling af Mosaic Law var dybest set ikke håndhæves. Exodus 20:17 registrerer, at det var det ”Du må ikke ønske din medmenneskerhus. Du må ikke ønske dig din medmennes kone eller hans slave mand eller hans slavepige eller hans tyr eller hans røv eller noget der tilhører din medmand ”. Begær er normalt noget skjult i nogen, som kun manifesterer sig, når der begås forseelse som tyveri eller utroskab. Hvad er der alligevel lyst til noget, der tilhører en anden? Er det ikke misundelse? Viser det ikke den betydning, vores far tillægger for at undgå kultivering af misundelse og ønske om ting, der hører til andre.

Punkt 5 drøfter ønsket om at blive værdsat. Mennesker gennem historien blev misundelige, når andre blev værdsat mere end de var. For eksempel sprede farisæerne og sadduceerne løgne og baktalelse for at ødelægge Jesu gode navn. Markus 3:22 fortæller os ”Også de skriftlærde, der kom ned fra Jerusalem, sagde” Han har Beelzebub, og han udviser dæmonerne ved hjælp af dæmonenes hersker ”.

Hvorfor gjorde de det? Markus 15:10 siger ”For han [Jesus] var klar over det på grund af misunde ypperstepræsterne havde overdraget ham ”. Mens Johannes 11:48 registrerer farisæerne som siger ”Hvis vi lader ham [Jesus] være alene på denne måde, vil de alle tro på ham, og romerne vil komme og fjerne både vores sted og vores nation”.

Der er ingen bedre måde at bagvaskes dem, der ikke længere er enige med sig selv, ligesom farisæerne bagvaskede Jesus, end at kalde disse "psykisk syge" og "frafaldne" for at opmuntre andre til at frygte disse. Kender du mennesker eller en organisation, der gør det, der bagvaskes dem, de er uenige med? Hvad med det her "Apostater er ”mentalt syge”, og de søger at inficere andre med deres illoyale lære" kopieret fra Vakttårnet 2011, 15/7, s16 afsnit 6.

Punkt 6 omhandler såkaldte teokratiske privilegier ”Vi kunne også begynde at misundes på en medkristen, der modtager en opgave, som vi havde håbet på at få”. En meget enkel løsning på dette problem ville være at fjerne de såkaldte teokratiske privilegier, der ligner så falske pyramideskemaer på den måde, disse privilegier betragtes (som en stigning og overlegenhed for andre). I den tidlige kristne menighed var der ingen hjælpepionerer eller regelmæssige pionerer eller specielle pionerer eller kredsløbstilsynere eller bethelitter eller styrende organhjælpere eller medlemmer af styrelsesorganet. Der var ikke engang ældste, der var bare ældre mænd uden en titel, der hjalp deres medkristne med deres oplevelse og viden om skrifterne.

Punkt 7 bærer gentagelse "Misund er som et giftigt ukrudt. Når misundets frø slår rod i vores hjerte, kan det være vanskeligt at ødelægge. Misund feeds af andre negative følelser, såsom forkert jalousi, stolthed og egoisme. Misundelse kan kvæle udviklingen af ​​gode kvaliteter, såsom kærlighed, medfølelse og venlighed. Så snart vi ser misundelse begynde at spire, er vi nødt til at fjerne den fra vores hjerte".

Afsnit 8 siger også "Vi kan bekæmpe misundelse ved at dyrke ydmyghed og tilfredshed. Når vores hjerte er fuld af disse gode egenskaber, vil misundelse ikke have plads til at vokse. Ydmyghed vil hjælpe os med ikke at tænke for meget på os selv. En ydmyg person føler ikke, at han fortjener mere end alle andre. (Gal.6: 3, 4) En der er tilfreds, er tilfreds med det han har og sammenligner sig ikke med andre. (1 Tim.6: 7, 8) Når en person som er ydmyg og tilfreds ser nogen modtage noget godt, er han glad for ham."

Men den egentlige nøgle til at overvinde denne destruktive egenskab er hjælp fra Guds hellige ånd og beslutsomheden om, at vi vil handle på en måde, som vores Fader ville godkende. Som apostlen Paulus skrev i Galaterne 5:16 “Bliv ved med ånd, og du vil overhovedet ikke udøve et kødeligt ønske ”.

Punkt 10 gør opmærksom på, at ”Moses blev ikke misundelig på den opmærksomhed, som disse to mænd [ældre mænd i Israel] fik fra Jehova, i stedet glædede han ydmygt med dem over deres privilegium (11. Mosebog 24: 29-XNUMX)”.

Geoffrey Jackson, et medlem af det styrende organ afgav dette svar under ed til den australske kongelige høje kommission om misbrug af børn[I]:

 “Q. Ser det styrende legeme, eller gør medlemmerne af det styrende legeme - dig selv som nutidige disciple, det svarer til nutidens Jesu disciple?

 1. Vi håber bestemt på at følge Jesus og være hans disciple.
 2. Og ser du jer som Jehovas Guds talsmænd på jorden?
 3. Det synes jeg synes at være ganske presumt at sige, at vi er den eneste talsmand, som Gud bruger. Skrifterne viser tydeligt at nogen kan handle i harmoni med Guds ånd ved at give trøst og hjælp i menighederne, men hvis jeg bare kunne afklare lidt, når jeg vender tilbage til Mattæus 24, sagde Jesus tydeligt at i de sidste dage - og Jehovas Vidner tro, at dette er de sidste dage - der ville være en slave, en gruppe mennesker, der ville have ansvaret for at tage sig af den åndelige føde. Så i den henseende ser vi os selv som forsøger at udføre den rolle. ” [Ii]

Vi er derfor nødt til at spørge, i lyset af dette medlem af det styrende organ, hvorfor det er, at nogen af ​​Jehovas vidner, der sætter spørgsmålstegn ved en eller flere af det styrende organers handlinger eller lære, kan finde sig selv foran et retsudvalg af ældste og fraflyttede for frafald? Især hvis det er "ganske presumt at sige, at vi [det styrende organ] er den eneste talsmand, som Gud bruger ”. Bemærk hvad profeten Samuel sagde. ”Presumptivt at skubbe [er] det samme som at bruge usædvanlig magt og teraphim” (1 Samuel 15:23).

Kunne det skyldes, at det styrende organ er misundelige på den opmærksomhed, der måtte blive givet til dem, der sætter spørgsmålstegn ved det styrende organ? Kan det være, at de “også kunne begynde at misunde en medkristen, der modtager en opgave som vi [det styrende organ] havde håbet på at få ”?

Punkt 11-12 omhandler situationer, hvor misundelse kan opstå på grund af teokratiske privilegier. (se kommentar ovenfor til afsnit 6 for den enkle løsning)

Punkt 14 antyder, at vi ”Vis respekt for den autoritet, som Jehova har givet andre” henviser til de udnævnte mænd i menigheden. Problemet er, at Jehova ikke har givet dem nogen sådan autoritet. Han gav ikke engang 1st Århundredeskristne en sådan autoritet som organisationen antyder. Afsnittet giver Apostlenes Gerninger 21-20-26 for at antyde, at Paulus accepterede og respekterede en sådan autoritet. Rigtigt nok accepterede og respekterede apostlen Paulus forslagene fra de ældre mænd i Jerusalem, men der er intet bevis på, at de havde autoritet over apostlen Paulus. De instruerede ikke for eksempel hans missionsture. Organisationen bruger derefter deres sædvanlige forkert anvendelse af Efeserne 4: 8 for at antyde, at Gud gav menigheden “Gaver til mænd”. En undersøgelse af konteksten af ​​dette vers afslører imidlertid, at Paulus netop havde diskuteret de forskellige gaver, der blev givet til alle kristne (ikke ældre mænd). Endvidere viser et nærmere kig på den oprindelige græske os, at dette vers er oversat i NWT. Den rigtige oversættelse er ”Og gav gaver til mænd"[Iii]. Hver eneste engelske oversættelse på BibleHub, nogle 28 versioner, læser på samme måde “og gav gaver til mænd".[Iv]

Punkt 16 antyder (korrekt) det "Vores holdning og handlinger kan have stor indflydelse på andre. Verden ønsker, at vi laver en "prangende visning" af de ting, vi ejer. (1 Johannes 2:16) Men denne holdning fremmer misundelse. Vi kan undgå at pleje misundelse hos andre, hvis vi vælger ikke at tale konstant om de ting, vi ejer eller planlægger at købe. En anden måde vi kan undgå at fremme misundelse på er ved at være beskeden over de privilegier vi har i menigheden. Hvis vi henleder opmærksomheden på de privilegier, vi har, skaber vi grobund, hvor misundelse kan vokse.".

Det styrende organ skal følge sine egne råd. ”Da jeg var en ung vortesvin ” Jeg kunne ikke navngive alle medlemmerne af det styrende organ og ville sandsynligvis ikke have anerkendt andet end præsidenten, hvis jeg gik forbi dem på en forsamling. Nu ser vi deres "Prangende skærm", at være på JW Broadcasting på en meget hyppig basis med opmærksomhed på deres position ved at blive introduceret som Bro xxx yyyy af det styrende organ, (eller et medlem af det styrende organ).

I betragtning af det giftige miljø skabt i menighederne, hvor ældste kan ramme andre ældste uretfærdigt for at bevare deres egen opfattede magt og autoritet, og at enhver opmuntrende artikel skrevet om Bibelen eller skabelsen afvises af menighederne, hvis det ikke kommer fra regeringen Krop derefter misundelse vil bugne og fortsætter med at blive gæret.

Konklusion

At afslutte dette emne med misundelse, som bestemt forårsages blandt Jehovas Vidners menigheder på grund af denne falske lære; at det styrende organ og de ældste har Gud-givet myndighed over os som medlemmer af menigheden, skal du læse hvad Jesus sagde om at have autoritet over andre i Matt 20: 20-28. Især v25-27, hvor Jesus sagde (taler til sine disciple) “Du ved, at nationerne hersker over det, og de store mænd udøver autoritet over dem. Dette er ikke vejen blandt jer. .... den, der vil være først blandt dig, skal være din slave ”. Hvornår har en slaver nogensinde givet Gud eller nogen anden autoritet over andre? En trofast og diskret slave ville ikke udøve autoritet over andre, og de ville heller ikke have autoritet til at gøre det. De er nødt til at tjene andre.

Kort sagt, desværre en glip af muligheden for at hjælpe ægte kristne, som de fleste vidner er. En glip af muligheden for at have en mindre fristelse til at udvikle misundelse ved at fjerne alle de såkaldte teokratiske privilegier, der er fremstillet af mænd, som faktisk bare tjener til at fremme et giftigt misundelsesmiljø.

 

[I] http://www.childabuseroyalcommission.gov.au/case-study/636f01a5-50db-4b59-a35e-a24ae07fb0ad/case-study-29,-july-2015,-sydney.aspx

[Ii] Side 9 \ 15937 Transkriptdag 155.pdf

[Iii] https://biblehub.com/interlinear/ephesians/4-8.htm

[Iv] Selv om antallet af vægt ikke er alt, (når alle 28 oversættelser kunne være forkerte og NWT korrekt), er problemet, at der ikke er nogen kontekstuel eller gyldig mulighed for at oversætte "i" i stedet for "til".

Tadua

Artikler af Tadua.
  6
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x