Undersøgelse af Mattæus 24, del 9: Afdække Jehovas Vidners generationslære som falsk

by | April 24, 2020 | Undersøgelse af Matthew 24-serien, Denne generation, Videoer | 28 kommentarer

 

Dette er del 9 i vores analyse af Matteus kapitel 24. 

Jeg blev opdraget som et Jehovas Vidne. Jeg voksede op med at tro, at verdens ende var nært forestående; at inden for få år ville jeg bo i paradis. Jeg fik endda en tidsberegning for at hjælpe mig med at måle, hvor tæt jeg var på den nye verden. Jeg fik at vide, at den generation Jesus talte om i Mattæus 24:34 så starten på de sidste dage i 1914 og stadig ville være omkring for at se slutningen. Da jeg var tyve, i 1969, var den generation lige så gammel som jeg er nu. Det var naturligvis baseret på troen på at for at være en del af den generation, skulle du have været voksen i 1914. Da vi kom ind i 1980'erne, måtte Jehovas Vidners styrende råd foretage nogle tilpasninger. Nu startede generationen som børn, der var gamle nok til at forstå betydningen af ​​begivenhederne i 1914. Da det ikke fungerede, regnede generationen som mennesker, der var født den eller før 1914. 

Da den generation døde af, blev undervisningen opgivet. Derefter, for omkring ti år siden, bragte de det tilbage til livet i form af en supergeneration og siger igen, at slutningen er nært forestående baseret på generationen. Dette minder mig om Charlie Brown-tegneserien, hvor Lucy fortsætter med at bede Charlie Brown om at sparke fodbolden for kun at snappe den væk i sidste øjeblik.

Præcis hvor dumme tror de, vi er? Tilsyneladende meget dumt.

Nå, Jesus talte om en generation, der ikke døde før enden. Hvad henviste han til?

”Lær nu denne illustration fra figentræet: Lige så snart den unge gren bliver mør og spreder sine blade, ved du, at sommeren er nær. På samme måde ved du, når du ser alle disse ting, at han er i nærheden af ​​dørene. Sandelig siger jeg jer, at denne generation på ingen måde vil forgå, før alle disse ting sker. Himmel og jord vil forgå, men mine ord forsvinder på ingen måde. ” (Matteus 24: 32-35 Ny verdensoversættelse)

Fik vi bare startåret forkert? Er det ikke 1914? Måske 1934, forudsat at vi tæller fra 587 f.Kr., det faktiske år, hvor babylonierne ødelagde Jerusalem? Eller er det et andet år? 

Du kan se fristelsen til at anvende dette til vores dag. Jesus sagde, "han er nær ved dørene". Man antager naturligvis, at han talte om sig selv i tredje person. Hvis vi accepterer denne forudsætning, kan Jesus antage, at tegnene ville være åbenbare for os alle, hvor Jesus taler om at anerkende sæsonen, ligesom vi alle kan se bladene spire, der indikerer, at sommeren er nær. Hvor han henviser til "alle disse ting", kan vi antage, at han taler om alle de ting, han inkluderede i sit svar, såsom krige, hungersnød, pest og jordskælv. Derfor, når han siger "denne generation" vil ikke gå væk, før alle disse ting sker ", er alt, hvad vi skal gøre, at identificere den pågældende generation, og vi har vores tidsmåling. 

Men hvis det er tilfældet, hvorfor kan vi ikke gøre det. Se på det rod, der er tilbage i kølvandet på den mislykkede generation af undervisning fra Jehovas Vidner. Over hundrede års skuffelse og desillusion resulterede i tab af tillid hos utallige individer. Og nu har de udtænkt denne virkelig dumme overlappende generationslære i håb om at få os til at tage endnu et spark i fodbolden.

Ville Jesus virkelig vildlede os det, eller er det os, der vildleder os selv og ignorerer hans advarsler?

Lad os tage en dyb indånding, slappe af i sindet, rydde alt affald fra Vakttårnets fortolkninger og omfortolkninger, og lad bare Bibelen tale til os.

Faktum er, at vores Herre ikke lyver, og han modsiger sig heller ikke. Den grundlæggende sandhed må nu vejlede os, hvis vi skal finde ud af, hvad han refererer til, når han siger, ”han er i nærheden af ​​dørene”. 

En god start med at bestemme svaret på det spørgsmål er at læse konteksten. Måske vil versene, der følger efter Matteus 24: 32-35, kaste lys over emnet.

Ingen ved om den dag eller den time, ikke engang englene i himlen eller Sønnen, men kun Faderen. Som det var i Noas dage, så vil det være ved Menneskesønnens komme. For i dagene før oversvømmelsen spiste folk og drak, gifte sig og gifte ægteskab, indtil den dag Noah gik ind i arken. Og de var glemsomme, indtil oversvømmelsen kom og fejede dem alle væk. Så vil det være ved Menneskesønnens ankomst. To mænd vil være i marken: den ene bliver taget og den anden tilbage. 41 To kvinder maler ved fabrikken: den ene bliver taget og den anden tilbage.

Følg derfor, fordi du kender ikke den dag, hvor din Herre kommer. Men forstå dette: Hvis husejeren havde vidst, på hvilket natvagt tyven skulle komme, ville han have holdt vagten og ville ikke have lader sit hus blive brudt ind. Af denne grund skal du også være klar, fordi Menneskesønnen kommer på en time, som du ikke forventer. (Matteus 24: 36-44)

Jesus begynder med at fortælle os, at selv han ikke vidste, hvornår han ville vende tilbage. For yderligere at afklare vigtigheden af ​​dette sammenligner han tidspunktet for hans tilbagevenden med Noahs dage, hvor hele verden var opmærksom på det faktum, at deres verden var ved at ende. Så den moderne verden vil også være opmærksom på hans tilbagevenden. Det er svært at være opmærksom, hvis der er tegn, der signalerer hans forestående ankomst, som Coronavirus. Ergo, Coronavirus er ikke et tegn på, at Kristus er ved at vende tilbage. Hvorfor, fordi de fleste fundamentalistiske og evangeliske kristne - inklusive Jehovas Vidner - ser det som et sådant tegn, der ignorerer det faktum, at Jesus sagde: "Menneskesønnen kommer på en time, du ikke forventer." Er vi klare på det? Eller tror vi, at Jesus bare narre? Leger med ord? Jeg tror ikke det.

Naturligvis vil den menneskelige natur få nogle til at sige, ”Nå, verden kan være glemsom, men hans tilhængere er vågne, og de vil opfatte tegnet.”

Hvem tror vi, at Jesus talte med, da han sagde - jeg kan godt lide den nye verdensoversættelse udtrykker det - da han sagde ”... Menneskesønnen kommer en time du tror ikke at være det.” Han talte med sine disciple, ikke menneskehedens glemsomme verden.

Vi har nu en kendsgerning, der er ubestridt: Vi kan ikke forudsige, hvornår vores Herre vender tilbage. Vi kan endda gå så langt som at sige, at enhver forudsigelse helt sikkert vil være forkert, for hvis vi forudsiger det, forventer vi det, og hvis vi forventer det, så kommer han ikke, fordi han sagde - og jeg tror ikke, vi kan sige dette ofte nok - han vil komme, når vi ikke forventer, at han kommer. Er vi klare på det?

Ikke helt? Måske tror vi, der er et smuthul? Nå, vi ville ikke være alene om den opfattelse. Hans disciple fik det heller ikke. Husk, han sagde alt dette lige før han blev dræbt. Alligevel, bare fyrre dage senere, da han var ved at stige op til himlen, spurgte de ham dette:

”Herre, gendanner du kongeriget for Israel på dette tidspunkt?” (Apostlenes gerninger 1: 6)

Fantastiske! Knap en måned før havde han fortalt dem, at selv han ikke selv vidste, hvornår han ville vende tilbage, og derefter tilføjede han, at han ville komme på et uventet tidspunkt, men de leder stadig efter et svar. Han svarede dem, okay. Han fortalte dem, at det ikke var deres sag. Han sagde det sådan:

”Det hører ikke til dig at kende de tidspunkter eller årstider, som Faderen har placeret i sin egen jurisdiktion.” (Apostlenes handlinger 1: 7)

”Vent et øjeblik”, jeg kan stadig høre nogen sige. “Vent bare et goll-dang-minut! Hvis vi ikke skulle vide det, hvorfor gav Jesus os tegnene og fortalte os, at det hele ville ske inden for en generation?

Svaret er, det gjorde han ikke. Vi læser forkert hans ord. 

Jesus lyver ikke og modsiger sig heller ikke. Derfor er der ingen modsigelse mellem Mattæus 24:32 og Apostelgerninger 1: 7. Begge taler om årstider, men de kan ikke tale om de samme årstider. I Apostlenes Gerninger vedrører tider og årstider Kristi komme, hans kongelige nærvær. Disse er placeret i Guds jurisdiktion. Vi skal ikke kende disse ting. Det tilhører Gud at kende, ikke os. Derfor kan de sæsonbestemte ændringer, der tales om i Mattæus 24:32, som signaliserer, når ”han er nær ved dørene”, ikke henvise til Kristi nærværelse, fordi det er årstider, som kristne får lov til at opfatte.

Yderligere bevis på dette ses, når vi igen ser på vers 36 til 44. Jesus gør det rigeligt klart, at hans ankomst vil være så uventet, at selv dem, der leder efter det, hans trofaste disciple, vil blive overrasket. Selvom vi vil være forberedt, vil vi stadig blive overrasket. Du kan forberede dig til tyven ved at forblive vågen, men du vil stadig komme i gang, når han bryder ind, fordi tyven afgiver ingen meddelelse.

Da Jesus kommer, når vi mindst forventer det, kan Matteus 24: 32-35 ikke henvise til sin ankomst, da alt der tyder på, at der vil være tegn og en tidsramme, der måles efter.

Når vi ser bladene ændre sig, forventer vi, at sommeren kommer. Vi er ikke overrasket over det. Hvis der er en generation, der vil være vidne til alle ting, forventer vi, at alle ting skal ske inden for en generation. Igen, hvis vi forventer, at det skal ske inden for en bestemt tidsramme, kan det ikke henvise til Kristi nærvær, fordi det kommer, når vi mindst forventer det.

Alt dette er så indlysende nu, at du måske undrer dig over, hvordan Jehovas Vidner savnede det. Hvordan savnede jeg det? Nå, det styrende organ har et lille trick i ærmet. De peger på Daniel 12: 4, der siger ”Mange vil bevæge sig rundt, og den sande viden bliver rigelig”, og de hævder, at det nu er tid til, at viden bliver rigelig, og at viden inkluderer forståelse af de tider og årstider, som Jehova har har sat i sin egen jurisdiktion. Fra Indsigt bog vi har dette:

Manglen på forståelse af Daniels profetier i den tidlige del af det 19. århundrede viste, at denne forudsagte "endens tid" endnu var fremtidig, da de, der "havde indsigt", Guds sande tjenere, skulle forstå profetien i "tiden for enden. “- Daniel 12: 9, 10.
(Indblik, bind 2 s. 1103 Endens tid)

Problemet med denne ræsonnement er, at de har den forkerte "tid for enden". De sidste dage, som Daniel taler om, vedrører de sidste dage i den jødiske tingenes ordning. Hvis du tvivler på det, skal du se denne video, hvor vi analyserer beviset for denne konklusion i detaljer. 

Når det er sagt, selvom du vil tro på, at Daniels kapitel 11 og 12 har en opfyldelse i vor tid, fortryder det stadig ikke Jesu ord til disciplene om, at tider og årstider vedrørende hans ankomst var noget, der kun hørte til Far at vide. Når alt kommer til alt betyder ”viden, der er rigelig” ikke, at al viden afsløres. Der er mange ting i Bibelen, som vi ikke forstår - selv i dag, fordi det ikke er tid for dem at blive forstået. Hvilken frækhed at tro, at Gud ville få kendskab til, at han skjulte for sin egen søn, de 12 apostle og alle kristne fra det første århundrede, der var udstyret med åndens gaver - gaver til profeti og åbenbaring - og afsløre det for lignende som Stephen Lett, Anthony Morris III og resten af ​​Jehovas Vidners styrende råd. Hvis han faktisk havde afsløret det for dem, hvorfor bliver de ved med at få det forkert? 1914, 1925, 1975, for blot at nævne nogle få, og nu den overlappende generation. Jeg mener, hvis Gud afslører den sande viden om tegnene på Kristi komme, hvorfor får vi det så meget, meget forkert? Er Gud uheldig i sin magt til at kommunikere sandheden? Spiller han tricks på os? Har du det godt på vores bekostning, når vi kigger rundt på forberedelserne til slutningen, kun for at få den erstattet med en ny dato? 

Det er ikke vores kærlige Faders måde.

Så hvad gælder Matthew 24: 32-35?

Lad os opdele det i dets komponentdele. Lad os starte med det første punkt. Hvad mente Jesus med "han er tæt ved dørene". 

NIV gengiver dette "det er nært" ikke "han er nært"; ligeledes gengiver King James Bible, New Heart English Bible, Douay-Rheims Bible, Darby Bible Translation, Webster's Bible Translation, World English Bible og Young's Literal Translation alle "det" i stedet for "han". Det er også vigtigt at bemærke, at Lukas ikke siger "han eller det er nær ved dørene", men "Guds rige er nær".

Er ikke Guds rige det samme som Kristi nærværelse? Tilsyneladende ikke, ellers ville vi være tilbage i en modsigelse. For at finde ud af hvad "han", "det" eller "Guds rige" vedrører i dette tilfælde, bør vi se på de andre komponenter.

Lad os starte med "alle disse ting". Når alt kommer til alt, da de indrammede spørgsmålet, der startede hele denne profeti, spurgte de Jesus: "Fortæl os, hvornår vil disse ting være?" (Mattæus 24: 3).

Hvilke ting henviste de til? Kontekst, kontekst, kontekst! Lad os se på sammenhængen. I de foregående to vers læser vi:

”Da Jesus forlod templet, kom hans disciple hen for at vise ham templets bygninger. Som svar sagde han til dem: ”Ser du ikke alle disse ting? Sandelig siger jeg jer: på ingen måde vil en sten blive efterladt her på en sten og ikke blive kastet ned. ”(Matt 24: 1, 2)

Så når Jesus senere siger, "denne generation vil på ingen måde gå væk, før alle disse ting sker", taler han om de samme "ting". Ødelæggelsen af ​​byen og dens tempel. Det hjælper os med at forstå, hvilken generation han taler om. 

Han siger "denne generation". Hvis han nu talte om en generation, der ikke ville dukke op i yderligere 2,000 år, som vidner hævder, er det usandsynligt, at han ville sige "dette". "Dette" refererer til noget ved hånden. Enten noget fysisk til stede eller noget der er kontekstuelt til stede. Der var en generation både fysisk og kontekstmæssigt til stede, og der er ingen tvivl om, at hans disciple ville have oprettet forbindelsen. Igen, når han så på sammenhængen, havde han lige brugt de sidste fire dage på at forkynde i templet, fordømme de jødiske leders hykleri og udtale dom over byen, templet og folket. Den dag, den dag de stillede spørgsmålet, da han forlod templet for sidste gang, sagde han:

”Slanger, vipers afkom, hvordan vil du flygte fra Gehenna's dom? Af denne grund sender jeg til dig profeter og vise mænd og offentlige instruktører. Nogle af dem vil du dræbe og henrette ved indsatser, og nogle af dem vil du svøbe i dine synagoger og forfølge fra by til by, så der kan komme over dig alt det retfærdige blod, der er spildt på jorden, fra det retfærdige Abels blod til blodet fra Zekariʹah søn af Bar-chiaʹah, som du myrdede mellem helligdommen og alteret. Sandelig siger jeg dig: alle disse ting vil komme over denne generation.” (Matteus 23: 33-36)

Nu spørger jeg dig, hvis du var der og hørte ham sige dette, og senere senere samme dag, på Olivenbjerget, spurgte du Jesus, hvornår ville alle disse ting ske - fordi du tydeligvis vil være meget ivrig efter ved - jeg mener, Herren har netop fortalt jer, alt hvad I holder som dyrebart og hellig, vil blive ødelagt - og som en del af hans svar, Jesus fortæller jer, at 'denne generation ikke vil dø ud, før alle disse ting sker', er vil du ikke konkludere, at de mennesker, han talte med i templet, og som han omtalte som "denne generation", ville være i live for at opleve den ødelæggelse, han forudsagde?

Sammenhæng!

Hvis vi tager Matthew 24: 32-35 som gældende for det første århundredes ødelæggelse af Jerusalem, løser vi alle spørgsmålene og fjerner enhver åbenbar modsigelse.

Men vi er stadig tilbage med at beslutte, hvem eller hvad der omtales af ”han / det er nær ved dørene”, eller som Luke udtrykker det, ”Guds rige er nær”.

Historisk set var det der var tæt ved dørene, at den romerske hær blev ledet af general Cestius Gallus i år 66 og derefter af general Titus i år 70 e.Kr. Jesus bad os om at bruge dømmekraft og se på profeten Daniel.

”Når du derfor ser det oprørende, der forårsager øde, som det er talt om af profeten Daniel, der står på et hellig sted (lad læseren bruge skønsmæssighed),” (Matt 24:15)

Fair nok. 

Hvad havde profeten Daniel at sige om emnet?

”Du skal vide og forstå, at der fra udstedelsen af ​​ordet for at gendanne og genopbygge Jerusalem indtil leder af Messias, vil der være 7 uger, også 62 uger. Hun vil blive restaureret og genopbygget med en offentlig plads og vollgrav, men i tider med nød. ”Og efter de 62 uger vil Messias blive afskåret uden noget for sig selv. "Og folket i en leder, der kommer, vil ødelægge byen og det hellige sted. Og dens ende vil være ved oversvømmelsen. Og indtil slutningen vil der være krig; hvad der besluttes er øde. ” (Daniel 9:25, 26)

De mennesker, der ødelagde byen og det hellige sted, var den romerske hær - befolkningen i den romerske hær. Lederen for dette folk var den romerske general. Da Jesus sagde ”han er nær ved dørene”, henviste han da til denne general? Men vi er stadig nødt til at løse Luke's udtryk om, at ”Guds rige” er nær.

Guds rige eksisterede før Jesus blev salvet Kristus. Jøderne var Guds rige på jorden. Imidlertid ville de miste den status, som ville blive givet til kristne.

Her er det hentet fra Israel:

"Derfor siger jeg jer: Guds rige vil blive taget fra dig og blive givet til en nation, der producerer dens frugter." (Matteus 21:43)

Her gives det til de kristne:

”Han reddede os fra mørkets autoritet og overførte os til hans elskede Sons rige” (Kolosserne 1:13)

Vi kan når som helst komme ind i Guds rige:

”På dette tidspunkt sagde Jesus, når han skønnede, at han havde svaret intelligent, til ham:” Du er ikke langt fra Guds rige. ” (Markus 12:34)

Farisæerne forventede en erobrende regering. De savnede helt pointen.

”Da han blev spurgt af farisæerne, når Guds rige kom, svarede han dem:” Guds rige kommer ikke med slående opmærksomhed; Folk vil heller ikke sige 'Se her!' eller 'Der!' Til kig! Guds rige er i din midte. ”” (Luk 17:20, 21)

Okay, men hvad har den romerske hær at gøre med Guds rige? Nå, tror vi, at romerne ville have været i stand til at ødelægge Israels nation, Guds udvalgte folk, hvis Gud ikke havde ønsket det? 

Overvej denne illustration:

”I yderligere svar talte Jesus igen til dem med illustrationer og sagde:” Himlenes rige er blevet som en mand, en konge, der holdt en ægteskabsfest for sin søn. Og han sendte sine slaver ud for at kalde dem, der blev inviteret til ægteskabets fest, men de var uvillige til at komme. Igen sendte han andre slaver ud og sagde: 'Fortæl de inviterede: “Se! Jeg har forberedt min middag, mine tyr og opfedte dyr er slagtet, og alle ting er klar. Kom til ægteskabets festmåltid. ”'Men ubekymrede gik de af, den ene til sit eget felt, den anden til hans kommercielle forretning; men resten, der greb om hans slaver, behandlede dem ulydige og dræbte dem. ”Men kongen blev vred og sendte sine hære og ødelagde disse mordere og brændte deres by.” (Mt 22: 1-7)

Jehova planlagde en ægteskabsfest for sin søn, og de første invitationer gik ud til sit eget folk, jøderne. De nægtede dog at deltage og værre, de dræbte hans tjenere. Så han sendte sine hære (romerne) for at dræbe morderne og brænde deres by (Jerusalem). Kongen gjorde dette. Guds rige gjorde dette. Da romerne udførte Guds vilje, var Guds rige nær.

I Matteus 24: 32-35 såvel som Matteus 24: 15-22 giver Jesus sine disciple specifikke instruktioner om, hvad de skal gøre og tegn for at indikere, hvornår de skal forberede sig til disse ting.

De så det jødiske oprør, der drev den romerske garnison fra byen. De så den romerske hærs tilbagevenden. De oplevede uro og stridigheder fra mange års romerske angreb. De så den første belejring af byen og det romerske tilbagetog. De ville have været mere og mere opmærksomme på, at slutningen af ​​Jerusalem nærmede sig. Men når det kommer til hans lovede tilstedeværelse, fortæller Jesus os, at han vil komme som en tyv på et tidspunkt, hvor vi mindst venter det. Han giver os ingen tegn.

Hvorfor forskellen? Hvorfor fik kristne i det første århundrede så stor mulighed for at forberede sig? Hvorfor ved ikke kristne i dag, om de er nødt til at forberede sig på Kristi nærvær? 

Fordi de var nødt til at forberede sig, og det gør vi ikke. 

I tilfælde af kristne i det første århundrede måtte de tage specifikke handlinger på et bestemt tidspunkt. Kan du forestille dig at løbe væk fra alt, hvad du ejer? En dag vågner du op, og det er dagen. Ejer du et hus? Lad det være. Ejer du en virksomhed? Gå væk. Har du familie og venner, der ikke deler din tro? Forlad dem alle - efterlad derefter alle bagefter. Bare sådan. Og gå afsted til et langt væk land, du aldrig har kendt, og til en usikker fremtid. Alt hvad du har, er din tro på Herrens kærlighed.

Det ville være mildt sagt kærlig at forvente, at nogen gør det uden at give dem tid til at forberede sig mentalt og følelsesmæssigt.

Så hvorfor får moderne kristne ikke en lignende mulighed for at forberede sig? Hvorfor får vi ikke alle slags tegn til at vide, at Kristus er nær? Hvorfor skal Kristus komme som en tyv, på et tidspunkt vi mindst venter, at han ankommer? Svaret, tror jeg, ligger i det faktum, at vi ikke behøver at gøre noget på det tidspunkt. Vi behøver ikke at opgive noget og flygte til et andet sted med et øjebliks varsel. Kristus sender sine engle for at samle os. Kristus vil tage sig af vores flugt. Vores trosprøve kommer hver dag i form af at leve et kristent liv og stå for de principper, som Kristus gav os at følge.

Hvorfor tror jeg på det? Hvad er mit skriftbasis? Og hvad med Kristi nærværelse? Hvornår sker det? Bibelen siger:

„Umiddelbart efter de tiders trængsel vil solen blive mørklagt, og månen giver ikke sit lys, og stjernerne falder fra himlen, og himmelens kræfter rystes. Så vises menneskesønnen i himlen, og alle jordens stammer slår sig selv i sorg, og de vil se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighed. ” (Matteus 24:29, 30)

Umiddelbart efter den trængsel !? Hvilken trængsel? Skal vi lede efter tegn i vores dage? Hvornår bliver disse ord opfyldt, eller som preterister siger, er de allerede blevet opfyldt? Alt dette vil blive dækket af del 10.

For øjeblikket tak så meget for at have set.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    28
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x