Opinion af Beroeans Creed

Vi kender alle nu akronymet PIMO[I] for dem af os, der er vågne over for organisationens malfeasance og eisegetiske metode til fortolkning af skrifterne, men alligevel forbliver i menigheden af ​​generelt en grund - frygt for tab. Vi kan ikke undervurdere denne frygt for at miste al kontakt med familie og venner på grund af organisationens ekstreme afskrækkende politik og antyde, at denne frygt ikke er velbegrundet og indlejret i sindet for alle døbt Jehovas Vidner.

Det er nøjagtigt, hvad organisationen har regnet med for kontrol gennem årtier. Vi kan være fortrolige med, at de, der er vågne (PIMO) og forbliver i menigheden, er i det mindste irriterende for det styrende organ, og i deres sind potentielt den eneste reelle trussel inden i menigheden som et "vilde kort", de ikke kan forudsige eller styring.

Udtrykket "ud af cellen, men stadig i fængslet" - og til nogle, der afventer henrettelse (disfellowshipping) - er apropos for PIMO'er i denne situation. Vi kunne antage antallet af medlemmer på dette websted ved hjælp af aliaser, at de sandsynligvis er PIMO'er selv (med undtagelser, selvfølgelig), og som mange af os oplever nogle af de samme overgangsfaser, uanset hvad var den trigger, der startede individuelle PIMO rejser.[Ii]

De, der har forladt organisationen, enten ved at falme eller gennem disassociation / disfellowshipping, er for det meste blevet neutraliseret, idet de har lidt, hvis nogen, indflydelse på aktive medlemmer i menigheden ved ikke at kunne udsætte organisationens beskidte vasketøj. Således er det onde geni bag den berygtede ekstreme afskærmningspolitik, hvor undskyldningen for at ”holde menigheden ren” baseret på 1 Kor 5: 9-13 overdrivet[Iii] at stille et hvilket som helst medlem der tænker på at stille spørgsmål. I det styrende organs kollektive sind opfattes dette som udfordrende for deres selvudnævnte Guardians Of Doctrine[Iv] status.

PIMO'er er derfor en reel trussel, især dem, der er aktive i menigheden, der bliver inkognito-aktivister.

The Journey

”Det er nødvendigt for menneskets lykke, at han er mentalt tro mod sig selv, utroskab består ikke i at tro, eller i vantro, det består i at erkende at tro på det, han ikke tror.”

Thomas Paine

De af os, der nu befinder os her som PIMO'er, forholder sig bestemt til Paines ord og kæmper med dette dagligt, når vi kommer til at værdsætte endnu mere 1 Thessalonians 5:21, 1 Corinthians 4: 6 og Apostlenes gerninger 17:11, når vi læser Vakttårnslitteratur eller deltager møder.

Mange har personligt oplevet, oplever i øjeblikket eller i det mindste kan forholde sig til følgende sekvens af begivenheder på rejsen til PIMO.

I første omgang kognitiv dissonans sparker ind. Ideen om, at "dette ikke kan være sandt, det er fra APOSTATES!"

Frygt først og fremmest over for Kristus og Jehova at være illoyal med det styrende organ. (Det er en trist sekvens af trin.)

Stød og overraskelse når du graver dybere ned efter det solide, dokumenterede bevis (FNs NGO-alliance, børnemishandlingsskandaler osv.)

Høj angst, depressionog endda tanker om selvmord. Især hvis vi, der er helliget det styrende organ som den trofaste og diskrete slave; stoler helt på dem.

Paranoia at blive udsat for selv at læse det, der betragtes som frafaldeligt materiale, bliver altomfattende.

Fortvivlelse at du er helt alene med ikke en ven eller et familiemedlem at stole på.

Konstant mental kvalme styrer dit hvert vågne øjeblik. (Medmindre man har oplevet dette, er det vanskeligt at beskrive eller forstå.)

Ekstrem vrede på noget og enhver, der er forbundet med organisationen.

Tab af tro. Nogle grøfter endda Gud helt fra tanker om, hvordan "kunne han have ladet mig blive bedraget?"

Søger på nettet og generelt ender på websteder med andre vrede ex-vidner, der hjælper med at fodre deres vrede og til sidst indse, at nogle har lagt deres had i over 20 år. NEJ TAK!

Åndelig limbo. Frygten for tab intensiveres; kognitiv dissonance kaster sig tilbage for at beskytte sundheden. Tankeprocessen går således: Jeg kan ikke forlade. Men hvis jeg bliver, forbliver det, jeg har opdaget, som en splinter i mit sind. Der kommer ingen tilbage. Du kan ikke fjerne en klokke.

Den nye virkelighed. Der indgås tavse kompromiser. Sindet begynder at opdele alt. PIMO'ernes dobbeltliv er nu i bevægelse. Du udfører konstant mental gymnastik for at retfærdiggøre, hvorfor du skal gøre dette.

Endelig er der dem af os, der har accepteret PIMO-betingelsen for nuet, da vi nægter at betale "pund kødet" for at have forladt, krævet af organisationen - eller kunne der være en yderligere grund?

"Hvad så?" du siger. Overvej, hvis du vil, at vi kunne vedtage et nyt forkortelse. I stedet for PIMO, hvorfor ikke PISA: Fysisk ind, skriftligt vågen. De, der vælger at være PISA, gør det så de kan hjælpe familie og kære med at vågne op; i det mindste indtil den dag, de ikke længere kan tolerere det eller udsættes for.

Du føler måske, at det er en høj ordre. Nå, hensigten med den næste artikel er at diskutere det ved at udvikle den nye PISA-tankegang. Vi kan se på teknikker og metoder til at udføre vores åndelige aktivisme, mens vi forbliver undercover. (Matt. 10:16) Dette vil i det mindste være et sted for PISA'er at tilbyde meninger og oplevelser som en del af den voksende store skare af PISA'er i organisationen.[V]

________________________________________________________

[I] Fysisk ind, mentalt ud. Det skal bemærkes, at de, der med succes har forladt organisationen, muligvis kan se PIMO'er på en negativ måde, idet de begrunder, at disse forbliver i på grund af frygt for mennesker. De kan nedvandre dem som støtte for en kult, sprede løgne eller via et sortiment af andre fornærmelser.
[Ii] Dette kan være vanskeligt, hvis ikke umuligt for de fleste at opnå. Resultatet er, at mange bare rækker båndhjælpen af, frigiver sig uanset omkostningerne, og vi bør ikke bedømme dem.
[Iii] For at præcisere, selv anvendelse af JW-afskedigelsespolitikken på de synder, der er skitseret i Korinterne, overvækker betydningen af ​​Paulus ord, og Jesus ledes i Matteus 18: 15-17.
[Iv] Guardians of Doctrine er et udtryk, som Geoffrey Jackson benyttede under sit vidnesbyrd under ARC's høringer for at beskrive den nøglerolle, som det styrende organ har.