„Fortsæt med det, som du lærte og blev overtalt til at tro.“ - 2 Timoteus 3:14

[Studie 28 fra ws 7/20 s.8 7. september - 13. september]

Eksempel. Denne artikel vil hjælpe os med at forstå den sandfærdige lære i Guds ord. Den vil også diskutere måder, hvorpå vi kan styrke vores overbevisning om, at det vi tror på er sandheden.

”Fortsæt med de ting, som du lærte og var overtalt at tro" 2 Timoteus 3:14 NWT

For sammenhæng, lad os medtage vers 15 fra Berean Study Bible.

”Men hvad dig angår, fortsæt med de ting, du har lært og fast troede, da du ved af hvem du har lært dem ..15 Fra barndommen har du kendt Hellige Skrifter, som er i stand til at gøre dig klog til frelse ved tro på Kristus Jesus. ” 2 Timothy 3: 14-15

Helt fra begyndelsen af ​​artiklen bemærker vi den nysgerrige måde, temateksten bruges på, og at kun en anden oversættelse på BibleHub (Darby) oversætter "epistōthēs" som "overbevist" i stedet for "fast troet", "blevet forsikret", eller "være overbevist". Dette er ikke overraskende, da vi har set dette før i NWT, og faktisk er overtalelse den egentlige teknik, der anvendes af FDS / GB til at indoktrinere medlemmer og bibelstudier. Læsere kan finde dette en hård erklæring, men for at støtte dette, bed ethvert vidne om at forklare fra skrifterne, for eksempel de “overlappende generationer” hvad finder du? Det vil fremgå af mangel på skriftsteder, de er blevet "overtalte" til at tro på denne lære. Tag det et skridt videre og spørg "fra hvem du har lært dem", og som standard kan vi konkludere, at hvis det ikke er fra skrifterne, ville kilden være den selvudnævnte FDS / GB.

Lad os kun gennemgå de vigtigste dele af afsnit, der gør dette punkt.

Punkt 1 “HVORDAN fandt du sandheden?” "Er du opvokset i sandheden?" "Hvor længe har du været i sandheden?" Du er sandsynligvis blevet stillet sådanne spørgsmål - eller måske har du stillet dem til andre. Hvad mener vi med udtrykket ”sandheden”? Generelt bruger vi det til at beskrive vores tro, vores måde at tilbede og vores livsstil på. Mennesker der er "i sandheden" ved hvad Bibelen lærer, og de lever efter dens principper. Som et resultat frigøres de fra religiøs løgn, og de nyder det bedst mulige liv for ufuldkomne mennesker. - Johannes 8:32. ”

"Sandheden" er et velkendt, magtfuldt JW-slogan som deres version af et hemmeligt håndtryk, der bruges af en klub eller et hemmeligt samfund til at identificere kolleger. Bortset fra det, ville det legitime spørgsmål være, er dette den samme "sandhed", som Jesus også henviste til, da han blev spurgt af Pilatus?

"37 Derfor sagde Pilatus til ham: "Så du er en konge?" Jesus svarede: ”Du siger rigtigt, at jeg er en konge. For dette er jeg født, og for dette er jeg kommet til verden for at vidne til sandheden. Alle, der er sandheden, hører min stemme". 38 Pilatus sagde til ham: "Hvad er sandhed?" " John 18: 37-38

Husk, at ord er den mest magtfulde kraft, der er tilgængelig for menneskeheden, når vi fortsætter med at nedbryde betydningen af ​​"Sandheden."

er en bestemt artikel. Det bruges som et funktionsord for at angive, at følgende substantiv eller navneordsækvivalent er konkret eller er tidligere blevet specificeret efter sammenhæng eller omstændigheder.

Sandhed er et substantiv. Den enkle definition er en person, et sted eller en ting. Det betyder det, der er sandt eller i overensstemmelse med faktum eller virkelighed.

FDS / GB lærer R&F det "Sandheden" er hele den nuværende doktrin som absolut sandhed, og absolut sandhed er noget defineret som, sandt til enhver tid og alle steder. Det er noget, der altid er sandt uanset omstændighederne. Det er en kendsgerning, der ikke kan ændres. For eksempel er der ingen runde firkanter.

Men hvad vi ser med læren fra FDS / GB er brugen af ​​flydende sandhed.

Definitionen af ​​væske er en person, ting eller situation, der bevæger sig eller ændrer sig let eller i henhold til FDS / GB “nyt lys.” (Ordsprogene 4:18).

Vi sætter pris på, at der i skrifterne ikke er sådan noget som flydende sandhed, kun FDS / GB's stadigt skiftende fortolkning, der passer til deres overordnede fortælling til enhver tid. De virkelige fakta er, at "Sandheden" siden CT Russell konstant har været i en flydende tilstand af forandring eller "nyt lys" indtil i dag.

Vi vil overveje et eksempel, da der er mange at vælge imellem.

Husk den overflod af bøger fra Russell til Franz, der på det tidspunkt blev betragtet som absolut bibelsk sandhed, da de blev udgivet af "Guds Ånd ledet jordisk organisation". Hvor er de nu? Du har det, de er alle i skraldespanden, de fleste er blevet renset helt fra organisationens store bibliotek!

Faktisk, hvis du har holdt fast ved en af ​​disse “sande” lærdomme og skulle undervise andre i den engang overvejede organisatoriske sandhed, kunne du udelukkes som frafald.

Det er svært at kvadratere, når vi taler om at være overbevist om, at du har sandheden eller bedre angivet "den nuværende sandhed."

Para 2 ... ”første møde, de deltog i, og mere end noget andet, der blev sagt fra platformen, gjorde kærlighed et varigt indtryk på dem. Dette er ikke overraskende, fordi Jesus sagde, at hans disciple ville blive identificeret ved deres kærlighed til en en anden. ” (Læs Johannes 13: 34-35)

De fleste vil sandsynligvis være enige, dette var vores første indtryk af menigheden. Desværre lærte de fleste ikke længe efter deres dåb, at kærlighedsbombningen først oplevede, viste sig kun at være betinget kærlighed. Selv om brødre og søstre hævder at dø for dig, ville de straks undgå dig eller behandle dig som døde med kun en udeladelsesmeddelelse fra platformen uden engang at vide årsagen til, om det var for utugt eller bare stille spørgsmålstegn ved en bestemt lære fra organisationen ! Det er ikke den kærlighed, Jesus talte om, var det?

Punkt 3 ... ”Eller måske bliver nogen frafaldne og hævder, at vi ikke har sandheden. Hvis sådanne ting sker, vil du snuble og stoppe med at tjene Jehova? ”

Dette er det virkelige fokus for denne artikel som forberedelse til opfølgningsstudie-artiklen "Bliv ved med at vandre i sandheden." Når man overvejer den planlagte vækst, mange unges udgang og negativ eksponering for alle ting Vagttårnet via internettet, især børnemishandlingskandalen, der for længe siden har overskygget den organisatoriske utroskab med FN, kan vi forvente flere af denne type artikler med vage advarsler om frafaldne. Når du overvejer såkaldte frafaldne løgne, hvorfor ikke informere R&F nøjagtigt, hvilke løgne de advarer os om og derefter lære os, hvordan sandheden kan stå alene, når den bliver udfordret, især hvis den er baseret på Bibelen? 1 Peter 3:15.

Desværre mangler dette. På et tidspunkt ville Vagttårnet indeholde artikler, der modbeviser treenigheden og lignende. Den anførte troen og gav skriftsteder og begrundede, hvorfor den var forkert. Hvorfor kan de ikke gøre det samme med såkaldte frafaldne løgne? Vi kan kun konkludere, at de ikke kan skrive et rimeligt forsvar af deres lære, som modsiges af de såkaldte frafaldne.

Stk. 4…. ”Eller måske troede de, at det at være kristen betød at leve et problemfrit liv - en med kun velsignelser, ingen udfordringer”.

Sandt nok kan det være en udfordring at leve et kristent liv i denne verden, men mange af de problemer, som vidner oplever i dag, er skabt af organisationens menneskeskabte doktriner, der ikke har noget at gøre med at følge Kristus eller understøttet af skrifterne for det stof. Følgende er en liste over "problemer" forårsaget af organisationen.

  • Forbud mod videregående uddannelse
  • Indviklet og forvirrende forbud mod blodtransfusioner
  • At nå ud til titler og privilegier i menigheden
  • Ukærlig fokus på rapportering af forkyndelsestid med undtagelse af andre kristne handlinger
  • Kræver loyalitet og følger FDS / GB forud for selv Jesus ord

Punkt 5 ... ” Langt størstedelen af ​​vores brødre og søstre beviser at de er overbeviste om at de har sandheden. Hvordan?"

Langt størstedelen af ​​Jehovas Vidner er fangne ​​af et koncept og er bange for enhver afhøring af FDS / GB. Truslen om at blive undgået er konstant indlejret i det underbevidste sind med udsagn som "lyt, adlyd og velsignet" sammen med de konstante påmindelser om de forkert anvendte ord fra Jesus "at hvis du gjorde det til en af ​​de mindste af disse mine brødre, (FDS) du gjorde det mod mig ”Matt 25:40

Punkt 6 “Disciplene i det første århundrede accepterede denne lære og stolede på den hellige ånd for at hjælpe dem med at forstå Guds ord. De beviste for sig selv, at disse lærdomme var baseret på Skriftens gerninger 17:11 ”

Årtier forbi organisationen forsøgte faktisk at følge dette, da vi alle blev opmuntret til at være ligesom berøerne, der "sørgede for alle ting" og bad om, at Helligånden skulle lede os individuelt, når vi studerede Bibelen, selv om vi blev opfordret til at tage dybe emner og lære og være i stand til at forklare dem i ministeriet. Desværre er vi i dag reguleret til at sidde og lytte, gentage det, der er skrevet i afsnittene, og holde det i 30 sekunder eller mindre og gentage processen om det samme emne igen og igen. Gentagelse er mor til tilbageholdelse, og hvordan du overtaler nogen til at tro på det, du vil have. De fleste vidner i dag kunne ikke forklare organisationens doktrin fra 1914,1919, overlappende generationer eller endog lignelsen om FDS, hvis deres liv var afhængig af at gøre det, bevis for, at disse indviklede doktriner ikke er baseret på skrifterne.

Punkt 9 ... ”Og for det tredje skal du bekræfte, at Jehova har en organiseret gruppe mennesker, der tilbeder ham under Kristi ledelse, og at Jehovas Vidner er den gruppe.

At bevise for dig selv disse grundlæggende sandheder kræver ikke, at du bliver et vandrende leksikon med viden om Bibelen. Dit mål skal være at bruge din "fornuftens kraft" til at styrke din overbevisning om, at du har sandheden. " Romerne 12: 1

For at være retfærdig er det let for de fleste døbte vidner at bare nøjes med disse to udsagn. Jehovas Vidner er stærkt organiserede og regimenteret over at være under FDS / GBs kontrol, hvilket giver dem en følelse af tilhørsforhold, formål, håb om paradis og håndgribelige gerninger efter Jesus i forkyndelsen af ​​den gode nyhed om Riget. Dette er usædvanligt stærke motiver for at holde en ignorere de forfærdelige ting, der foregår i organisationen. at holde hovedet nedgravet i sandet og lade FDS / GB overtale dem, hvad de skal tro i modsætning til "stærkt troet" støttet af personligt bibelstudium.

Afsnit 12-13 fokuserer på at lære børn nogle gode punkter, men de glider i det virkelige motiv med følgende,

„Dermed vil de hjælpe deres børn med at værdsætte Jehova og den kanal han bruger til at udlevere åndelig mad -„ den trofaste og kloge slave. “

Ja, at overtale (indoktrinere) dine unge i den tidligst mulige alder (nogle døbt helt ned til 8 år) til at betragte FDS som "kanalen" for åndelig mad og dermed omgå den sande kanal Jesus menighedens leder, er den virkelige motiv for fremtidige voksne vidner.

Studer Bibelens profeti

Punkt 14. Hvor mange af disse "forklaringer" fra "profetklassen" har ændret sig gennem årene? Hvorfor ikke undersøge eksegetiske undersøgelser af sådanne profetier, mange af disse arkiveres på BP og kommer med rimelighed til andre forklaringer end den, vi var blevet ”overtalt” til at tro på? For nylig offentliggjorte undersøgelser inkluderer den messianske profeti af Daniel 9 og kongen af ​​nord og kongen af ​​syd fra Daniel 11 og 12.

KAN DU FORKLARE disse PROFETIER?

Aabenbaring 11: 3, 7-12. ”To vidner” profeterer i 1,260 dage, dræbes og rejses derefter op

Matthew 13: 36-43. Hveden og ukrudtet

1 Thessalonikerbrev 5: 3. Proklamationen om "fred og sikkerhed."

Ezekiel 38: 2, 10-20. Angrebet af "Gog fra Magogs land."

Afsnit 15-17 Intet nyt i disse afsnit, da de indeholder den ofte gentagne frygtstrålende bunkermentalitet med fokus på nazistens historie om forfølgelse af JW'er, og at vi skulle forvente det samme i fremtiden.

3
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x