Endnu en gang blokerer Jehovas Vidner din tilgang til Gud som Fader.

Hvis du tilfældigvis har fulgt min serie af videoer om Treenigheden, vil du vide, at min primære bekymring med doktrinen er, at den hindrer et ordentligt forhold mellem os som Guds børn og vores himmelske Fader ved at forvrænge vores forståelse af Guds natur. For eksempel lærer det os, at Jesus er Gud den Almægtige, og vi ved, at Gud den Almægtige er vores Fader, så Jesus er vores Fader, men det er han ikke, fordi han omtaler Guds Børn som sine brødre. Og Helligånden er også Gud den Almægtige, og Gud er vores Fader, men Helligånden er ikke vores Fader eller vores bror, men vores hjælper. Nu kan jeg forstå Gud som min Fader, og Jesus som min bror og den hellige ånd som min hjælper, men hvis Gud er min Fader, og Jesus er Gud, så er Jesus min Fader, og det samme er den hellige ånd. Det giver ingen mening. Hvorfor ville Gud bruge det fuldstændigt forståelige og relaterbare menneskelige forhold som en far og et barn til at forklare sig selv, og så ødelægge det hele? Jeg mener, en far ønsker at blive kendt af sine børn, fordi han ønsker at blive elsket af dem. Jahve Gud kan i sin uendelige visdom finde en måde at forklare sig selv på i termer, som vi blot mennesker kan forstå. Men treenigheden skaber forvirring og forplumrer vores forståelse af, hvem Gud den Almægtige virkelig er.

Alt, hvad der hæmmer eller fordrejer vores forhold til Gud som vor Fader, bliver et angreb på udviklingen af ​​den sæd, der blev lovet i Eden – den sæd, der ville knuse slangen i hovedet. Når det fulde antal af Guds børn er fuldendt, slutter Satans regeringstid, og hans bogstavelige afslutning er heller ikke langt væk, og derfor gør han alt, hvad han kan for at blokere for opfyldelsen af ​​3. Mosebog 15:XNUMX.

”Og jeg vil sætte fjendskab mellem dig og kvinden og mellem dit afkom og hendes afkom. Han knuser dit hoved, og du vil slå ham i hælen. ”“ (3 Mosebog 15:XNUMX)

Det frø eller afkom er centreret om Jesus, men Jesus er nu uden for hans rækkevidde, så han koncentrerer sig om dem, der er tilbage, Guds børn.

Der er hverken jøde eller græker, træl eller fri, mand eller kvinde, for I er alle ét i Kristus Jesus. Og hører I til Kristus, så er I Abrahams afkom og arvinger efter løftet. (Galaterne 3:28, 29)

"Og dragen blev vred på kvinden og drog af sted for at føre krig mod de resterende af hendes afkom, som holder Guds bud og har arbejdet med at vidne om Jesus." (Åbenbaringen 12:17)

På trods af alle deres fejl, bibelstuderende i de 19th århundrede havde befriet sig fra den falske lære om Treenigheden og Helvedes ild. Heldigvis for djævelen, men desværre for de 8.5 millioner Jehovas vidner rundt om i verden i dag, fandt han en anden måde at forstyrre det sande kristne forhold til Faderen. JF Rutherford overtog kontrollen over Vagttårnets forlag i 1917 og promoverede snart sit eget mærke af falsk lære; måske den værste af dem var doktrinen fra 1934 om de andre får i Johannes 10:16 som en sekundær ikke-salvet klasse af kristne. Disse var forbudt at tage del i emblemerne og skulle ikke betragte sig selv som Guds børn, men kun som hans venner og var ikke i noget pagtsforhold til Gud (ingen salvelse af den hellige ånd) gennem Kristus Jesus.

Denne doktrin skaber en række problemer for organisationens undervisningskomité, idet der ikke er støtte for, at Gud kalder kristne sine "venner" i de kristne skrifter. Alt fra evangelierne til åbenbaringen til Johannes taler om et far/barn-forhold mellem Gud og Jesu disciple. Hvor er der et skriftsted, hvor Gud kalder kristne sine venner? Den eneste, han specifikt kaldte en ven, var Abraham, og han var ikke en kristen, men en hebræer under den mosaiske lovpagt.

For at vise, hvor latterligt det kan blive, når skriveudvalget i Vagttårnets hovedkvarter forsøger at skohorn i deres "Guds Venner"-doktrin, giver jeg dig juli 2022-udgaven af Vagttårnet. På side 20 kommer vi til studieartiklen 31 "Skat dit privilegium af bøn". Temateksten er hentet fra Salme 141:2 og lyder: "Må min bøn være som røgelse beredt foran dig."

I afsnit 2 af undersøgelsen får vi at vide, at "Davids henvisning til røgelse tyder på, at han ønskede at tænke nøje over, hvad han ville sige til hans himmelske Fader".

Her er hele bønnen som gengivet i Ny Verden-oversættelsen.

O Jehova, jeg kalder på dig.
Kom hurtigt for at hjælpe mig.
Vær opmærksom, når jeg kalder på dig.
2 Må min bøn være som røgelse forberedt foran dig,
Mine løftede hænder som aftenens kornoffer.
3 Stil en vagt for min mund, O Jehova,
Sæt et vagt over døren til mine læber.
4 Lad ikke mit hjerte bøje sig til noget ondt,
At dele i modbydelige gerninger med onde mænd;
Må jeg aldrig nyde deres lækkerier.
5 Skulle den retfærdige slå mig, ville det være en handling af loyal kærlighed;
Skulle han irettesætte mig, ville det være som olie på mit hoved,
Hvilket mit hoved aldrig ville nægte.
Min bøn vil fortsætte selv under deres ulykker.
6 Selvom deres dommere bliver kastet ned fra klippen,
Folket vil lægge mærke til mine ord, for de er behagelige.
7 Ligesom når nogen pløjer og bryder jorden op,
Så vores knogler er blevet spredt ved mundingen af ​​Graven.
8 Men mine øjne ser på dig, O suveræne Herre Jehova.
Hos dig har jeg søgt tilflugt.
Tag ikke mit liv fra mig.
9 Beskyt mig fra fældens kæber, de har lagt for mig,
Fra de ondes snarer.
10 De ugudelige vil falde i deres egne garn alle sammen
Mens jeg kommer trygt forbi.
(Salme 141: 1-10)

Kan du se ordet "far" nogen steder? David omtaler Gud ved navn tre gange i denne korte bøn, men aldrig en eneste gang beder han til ham og kalder ham "Fader". (Ordet "Suveræn" forekommer i øvrigt ikke på det oprindelige hebraiske sprog.) Hvorfor omtaler David ikke Jehova Gud som sin personlige Fader i nogen af ​​sine salmer? Kunne det skyldes, at midlerne for mennesker til at blive Guds adoptivbørn endnu ikke var ankommet? Den dør blev åbnet af Jesus. John fortæller os:

»Men alle, der tog imod ham, gav han myndighed til at blive Guds børn, fordi de udøvede tro på hans navn. Og de blev født, ikke af blod eller af en kødelig vilje eller af menneskers vilje, men af ​​Gud." (Johannes 1:12, 13)

Men forfatteren af ​​Watchtower-studieartiklen forbliver lykkeligt uvidende om det faktum og vil have os til at tro, at "Davids henvisning til røgelse tyder på, at han ønskede at tænke grundigt over, hvad han ville sige til hans himmelske Fader".

Så hvad er den store sag? Laver jeg et bjerg af en muldvarpebakke? Bære over med mig. Husk, vi taler om, hvordan organisationen, hvad enten det er bevidst eller ubevidst, blokerer vidner fra at have et ordentligt familiært forhold til Gud. Et forhold, som jeg kan tilføje, er afgørende for frelsen for Guds børn. Så nu kommer vi til punkt 3.

„Når vi beder til Jehova, bør vi undgå at være det alt for velkendt. I stedet beder vi med en holdning af dyb respekt."

Hvad? Som om et barn ikke burde være alt for fortroligt med sin far? Du ønsker ikke at blive for fortrolig med din chef. Du ønsker ikke at blive for fortrolig med lederen af ​​dit land. Du ønsker ikke at blive for fortrolig med kongen. Men din far? Ser du, de vil have dig til at tænke på Gud som far kun på en meget formel måde, som en titel. Som en katolik kunne kalde sin præst far. Det er en formalisme. Det, organisationen virkelig ønsker, er, at du frygter Gud, som du ville have en konge. Læg mærke til, hvad de har at sige i paragraf 3 i artiklen:

Tænk på de fantastiske syner, som Esajas, Ezekiel, Daniel og Johannes modtog. Disse visioner adskiller sig fra hinanden, men de har noget til fælles. De skildrer alle Jehova som en majestætisk konge. Esajas „så Jehova sidde på en høj og forhøjet trone“. (Es. 6:1-3) Ezekiel så Jehova sidde på sin himmelske vogn, [Faktisk er der ingen omtale af en vogn, men det er et andet emne for en anden dag] omgivet af „en glans . . . som en regnbue." (Ezek. 1:26-28) Daniel så "Den gamle af dage" klædt i hvide klæder, med ildflammer, der kom fra hans trone. (Dan. 7:9, 10) Og Johannes så Jehova sidde på en trone omgivet af noget der ligner en smuk smaragdgrøn regnbue. (Åb. 4:2-4) Når vi reflekterer over Jehovas uforlignelige herlighed, bliver vi mindet om det utrolige privilegium at komme til ham i bøn og vigtigheden af ​​at gøre det med ærbødighed.

Selvfølgelig ærer vi Gud, og vi har dyb respekt for ham, men vil du sige til et barn, at når han taler med sin far, burde han ikke være alt for bekendt? Ønsker Jehova Gud, at vi først og fremmest skal tænke på ham som vores suveræne hersker eller som vores kære far? Hmm... Lad os se:

"Abba, far, alle ting er mulige for dig; fjern denne kop fra mig. Dog ikke hvad jeg vil, men hvad du vil." (Mark 14:36)

"For I modtog ikke en ånd af slaveri, der atter forårsagede frygt, men I modtog en ånd af adoption som sønner, ved hvilken ånd vi råber:"Abba, far!”16 Ånden selv vidner med vor ånd om, at vi er Guds børn.” (Romerne 8:15, 16)

"Nu, fordi I er sønner, har Gud sendt sin Søns ånd ud i vores hjerter, og den råber:"Abba, far!” 7 Så er du ikke længere en træl, men en søn; og hvis en søn, også en arving ved Gud." (Galaterne 4:6, 7)

Abba er et aramæisk ord om intimitet. Det kan måske oversættes til Pope or Far.  Ser du, det Styrende Råd er nødt til at støtte deres idé om, at Jehova er den universelle konge (den universelle suveræn), og at de andre får i bedste fald kun er hans venner og vil være undersåtter af kongeriget, og måske bare måske, hvis de er meget loyale over for det Styrende Råd, kan de bare nå hele vejen til faktisk at være Guds børn ved slutningen af ​​Kristi tusindårige regeringstid. Så de fortæller deres folk, at de ikke skal være alt for fortrolige med Jehova, når de beder til ham. Er de overhovedet klar over, at ordet "kendt" er relateret til ordet "familie"? Og hvem er i familien? Venner? Ingen! Børn? Ja.

I paragraf 4 peger de på modelbønnen, hvor Jesus lærte os, hvordan man beder. Spørgsmålet til afsnittet er:

 1. Hvad lærer vi af åbningsord af modelbønnen i Mattæus 6:9, 10?

Så starter afsnittet med:

4 Læs Mattæus 6:9, 10.

Okay, lad os gøre det:

""Du skal derfor bede på denne måde: "'Vor Fader i himlene, lad dit navn blive helliget. 10 Lad dit rige komme. Lad din vilje ske, som i himlen, også på jorden." (Mattæus 6:9, 10)

Okay, før du går videre, besvar spørgsmålet til afsnittet: 4. Hvad lærer vi af åbningsord af modelbønnen i Mattæus 6:9, 10?

De indledende ord er "Fader vor i himlene..." Hvad lærer du af det? Jeg ved ikke med dig, men det forekommer mig ret indlysende, at Jesus beder sine disciple om at se på Jehova som deres Fader. Jeg mener, hvis det ikke var tilfældet, ville han have sagt: "Vor Suveræne Herre i himlen" eller "Vor gode ven i himlen."

Hvad forventer Vagttårnet, at vi svarer? Læsning fra afsnittet:

4 Læs Mattæus 6:9, 10. I Bjergprædikenen lærte Jesus sine disciple at bede på en måde, der behager Gud. Efter at have sagt "du skal bede på denne måde", nævnte Jesus først vigtige ting, der er direkte forbundet med Jehovas hensigt: helliggørelsen af ​​hans navn; Rigets komme, som vil ødelægge alle Guds modstandere; og de fremtidige velsignelser, som han har i tankerne for jorden og menneskeheden. Ved at inkludere sådanne ting i vores bønner viser vi, at Guds vilje er vigtig for os.

Ser du, de omgår fuldstændigt det første og vigtigste element. Kristne skal betragte sig selv som Guds børn. Er det ikke bemærkelsesværdigt? Guds børn!!! Men for meget fokus på det faktum er ubelejligt for en gruppe mænd, der presser på den falske lære, at 99.9% af deres flok kun kan stræbe efter at være Guds venner på nuværende tidspunkt. Ser du, de er nødt til at skubbe til den fejlslutning, fordi de beregner antallet af Guds børn som kun 144,000, fordi de fortolker tallet fra Åbenbaringen 7:4 som bogstaveligt. Hvilket bevis har de for, at det er bogstaveligt? Ingen. Det er ren spekulation. Nå, er der nogen måde at bruge skriften til at bevise, at de er forkerte. Hmm, lad os se.

"Sig mig, du, som vil være under loven, hører du ikke loven? For eksempel står der skrevet, at Abraham havde to sønner, en med tjenestepigen og en med den frie kvinde; men den ene af tjenestepigen blev faktisk født af naturlig afstamning og den anden af ​​den frie kvinde gennem et løfte. Disse ting kan opfattes som et symbolsk drama; [Åh, her har vi en modskrift anvendt i skriften. Organisationen elsker sine antityper, og denne er virkelig. Lad os gentage, at:] Disse ting kan opfattes som et symbolsk drama; for disse kvinder betyder to pagter, den ene fra Sinajbjerget, som føder børn til slaveri, og som er Hagar. Nu betyder Hagar Sinaj, et bjerg i Arabien, og hun svarer til Jerusalem i dag, for hun er i slaveri med sine børn. Men Jerusalem ovenover er frit, og hun er vores mor." (Galaterne 4:21-26)

Så hvad er meningen? Vi leder efter bevis for, at antallet af salvede ikke er begrænset til bogstaveligt talt 144,000, men at tallet i Åbenbaringen 7:4 er symbolsk. For at afgøre det, skal vi først forstå hvilke to grupper apostelen Paulus henviser til. Husk, at dette er en profetisk antitype, eller som Paulus kalder det, et profetisk drama. Som sådan gør han en dramatisk pointe, ikke en bogstavelig. Han siger, at Hagars efterkommere er israelitterne på hans tid, centreret omkring deres hovedstad, Jerusalem, og tilbeder Jehova i deres store tempel. Men selvfølgelig nedstammede israelitterne ikke bogstaveligt fra Hagar, Abrahams trælkvinde og medhustru. Genetisk nedstammede de fra Sarah, den golde kvinde. Den pointe, Paulus gør, er, at i en åndelig forstand, eller en symbolsk forstand, nedstammede jøderne fra Hagar, fordi de var "slavernes børn". De var ikke frie, men fordømte af Moseloven, som intet menneske kunne holde fuldkomment, undtagen naturligvis vor Herre Jesus. På den anden side nedstammede kristne – hvad enten de var jøder af afstamning eller fra de ikke-jødiske nationer, ligesom galaterne – åndeligt fra den frie kvinde, Sara, som fødte ved et mirakel fra Gud. De kristne er derfor frihedens børn. Så når Paulus taler om Hagars børn, "tjenepigen", mener Paulus israelitterne. Når han taler om den frie kvindes, Sarahs børn, mener han salvede kristne. Hvad vidner kalder, de 144,000. Lad mig nu, før jeg går videre, stille dig et spørgsmål: Hvor mange jøder var der på Kristi tid? Hvor mange millioner jøder levede og døde i løbet af 1,600 år fra Moses' tid til Jerusalems ødelæggelse i år 70 e.Kr.?

Okay. Nu er vi klar til at læse de næste to vers:

"For der står skrevet: "Glæd dig, du ufrugtbare kvinde, som ikke føder; bryd ud i frydefulde råben, du kvinde, som ikke har fødselsveer; thi den øde Kvindes Børn ere flere end de af hende, som har Manden."Nu er I, brødre, børn af løftet, det samme som Isak var." (Galaterne 4:27, 28)

Den øde kvindes, Sarah, den frie kvindes børn, er flere end trælkvindens børn. Hvordan kunne det overhovedet være sandt, hvis det tal er begrænset til kun 144,000? Det tal skal være symbolsk, ellers har vi en modsigelse i Skriften. Enten tror vi på Guds ord eller det Styrende Råds ord.

“. . .Men lad Gud blive fundet sand, selv om enhver bliver fundet en løgner. . ." (Romerne 3:4)

Det Styrende Råd har naglet sine farver til masten ved at fortsætte med at holde fast i Rutherfords absurde lære om, at kun 144,000 vil blive udvalgt til at regere med Jesus. Den ene tåbelige lære genererer en anden og en anden, så nu har vi millioner af kristne, som villigt afslår det tilbud om frelse, der kommer ved at acceptere Kristi blod og kød som repræsenteret af emblemerne. Men her finder vi hårde beviser for, at tallet 144,000 ikke kan være bogstaveligt, ikke hvis vi skal have en bibel, der ikke modsiger sig selv. Selvfølgelig ignorerer de dette og er nødt til at fastholde den ubibelske lære om, at Jesus ikke er mægler for de andre får. De fortæller deres hjord at de skal tænke på Jehova som deres konge og suveræn. Bare for at forvirre flokken vil de også omtale Jehova som far, alt imens de modsiger sig selv ved at sige, at han kun er en ven for de andre får. Det gennemsnitlige Jehovas Vidne er så indoktrineret, at han eller hun ikke engang er klar over denne modsigelse, at deres tro på Jehova som deres ven ophæver enhver tanke om ham som deres far. De er ikke hans børn, men de kalder ham far. Hvordan kan det være?

Så nu har vi retning - elsker du ikke det ord - "retning" - sådan et fantastisk JW-ord. En eufemisme egentlig - retning. Ikke kommandoer, ikke ordrer, blot retning. Blid retning. Som om du stopper bilen og ruller vinduet ned og spørger en lokal om vej til, hvorhen du skal hen. Kun disse er ikke retninger. De er kommandoer, og hvis du ikke adlyder dem, hvis du går imod dem, så vil du blive smidt ud af organisationen. Så nu har vi en vejledning til ikke at blive fortrolig med Gud i bøn.

Skam dem. Skam dem!

Jeg bør nævne, at det punkt, jeg lige delte med dig fra Galaterne på 4: 27,28 er ikke noget, jeg opdagede på egen hånd, men det kom til mig via en sms fra en PIMO-bror, jeg for nylig mødte. Hvad dette illustrerer er, at den trofaste og diskrete træl i Matthæus 24:45-47 ikke er en mand eller en gruppe mænd eller religiøse ledere, men det gennemsnitlige Guds barn – en kristen, der er drevet af hellig ånd, deler mad med sine medslaver. og så hver af os kan spille en rolle i at give åndelig næring på det rette tidspunkt.

Igen, tak fordi du så med og for at støtte dette arbejde.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  38
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x