[Kohteesta ws4 / 18 p. 3 - kesäkuu 4 - kesäkuu 10]

”Jos Poika vapauttaa sinut, olet todella vapaa.” John 8: 36

 

Vapaus, tasa-arvo ja veljeys olivat 1789: n Ranskan vallankumouksen iskulause. Seuraavat kaksi vuosisataa ovat osoittaneet, kuinka vaikeita nämä ihanteet ovat.

Tämän viikon artikkeli asettaa perustan ensi viikon opintoartikkelille. Tämä artikkeli on kuitenkin epätavallinen siinä mielessä, suurimmaksi osaksi, pitää kiinni pyhistä kirjoituksista ja terveen järjen ymmärryksestä. On kuitenkin hyödyllistä arvioida, miten organisaatio vertaa pyhien kirjoitusten esiin tuomiin periaatteisiin.

Kappale 2 sanoo: “Tämä todistaa jälleen kuningas Salomon inspiroiman havainnon totuudenmukaisuuden: ”Ihminen on hallinnut ihmistä hänen vahingoilleen.” (Ecclesiastes 8: 9)"

Kuningas Salomon tiesi hyvin asian totuuden. Noin 100 vuotta aiemmin, Samuel oli varoittanut israelilaisia, että kuninkaan hallitseminen heitä kohtaan olisi haitallista, koska hän ennusti 1 Samuel 8: 10-22. Nykyään miehet yleensä ja etenkin Jumalan sanan opiskelijat mukaan lukien, joiden olisi pitänyt lukea Samuelin varoitus Jehovalta, ovat jättäneet tämän huomioimatta. Seurauksena he ovat olleet halukkaita asettamaan itsensä "kuninkaisiin" ymmärtämättä toimiensa täydellistä tuontia. Seurauksena on, että Kristuksen synnyttämä omatunto-, ajattelu- ja toimintavapaus on hylätty organisaation sanamuotojen hyväksi. Tämä on tapahtunut riippumatta siitä, mitä uskontoa tunnustetaan, mutta etenkin Jehovan todistajien keskuudessa.

Lukeessamme ensimmäisen vuosisadan kristinuskon kertomuksia näemmekö todisteita siitä, että varhaiset kristityt pelkäsivät keskustella pyhistä kirjoituksista? Näemmekö muodollisten kokousten ja järjestäytyneen saarnaamisen tiukan kehyksen? Voimmeko nähdä vanhempien tai apostoleiden harjoittavan auktoriteettia? Kaikiin näihin kysymyksiin ei ole vastattu. Itse asiassa Raamatun opiskelijayhdistys oli 1900-luvun alkupuolella paljon lähempänä ensimmäisen vuosisadan kristinuskon mallia, koska löyhästi sidoksissa olevilla paikallisilla tutkimusryhmillä oli paljon enemmän vapautta kuin mitä nykyään organisaation keskitetyssä valvonnassa on.

Kun ihmiset olivat todella vapaita

”Aadam ja Eeva nauttivat sellaisesta vapaudesta, jota ihmiset voivat nykyään vain toivoa - vapaudesta puutteesta, pelosta ja sorrosta.” (Par. 4)  Eikö organisaation, mikäli se on todella Jumalan organisaatiota, eikö olisi parasta auttaa ja antaa jäsenilleen vapautta puutteesta, pelosta ja sorrosta verrattuna poliittisiin järjestelmiin ja muihin uskontoihin? Tietysti sen pitäisi olla paras niin pitkälle kuin mahdollista epätäydellisten miesten kanssa. Mikä on todellisuus?

 • Vapaus puutteesta
  • Entä 'halua' tai nälkä todella hyödyllisestä henkisestä ruoasta? Ruoka, joka auttaa meitä toimimaan Kristuksen tavalla? Suurimmalta osin se puuttuu. Meille sanotaan olevan kristittyjä, mutta emme auttaneet olemaan kristittyjä paitsi kapealla saarnaamisalueella muille.
  • Milloin oli viimeinen syvällinen artikkeli esimerkiksi itsehallinnon harjoittamisesta? Muistatko? Monilla maailmassa on vihanhallintaongelmia, ja tämä on yhä enemmän jopa nimitettyjen miesten keskuudessa. Missä on apua tähän? Yleensä se puuttuu. Se on vain yksi satunnaisesti poimitun hengen hedelmä.
 • Vapaus pelosta
  • Ovatko ne, jotka eivät enää ole samaa mieltä joidenkin opetusten kanssa tai edes vain yhden organisaation opetuksen kanssa, pelkäämättä erimielisyyden ilmaisemisen seurauksia joko seurakunnassa tai kirjoittamalla organisaatiolle tai edes henkilökohtaisesti vanhemmalle? Ei, nämä pelkäävät kutsuttuaan takahuoneeseen ja todennäköisesti tilapäisesti erottuaan siitä, että he "eivät usko hallintoelimeen Jumalan nimeäminä ja hengen ohjaamina edustajina" ja että heidät on merkitty "luopuneiksi" vain kyseenalaistamaan mitään, puhumattakaan epäuskoista sitä.[I]
  • Pelko siitä, että hänet erotetaan kaikesta perheestään ja ystävistään vain siksi, ettei halua enää hypätä kaikkien organisaation antamien vanteiden läpi.
 • Vapaus sorrosta
  • Onko organisaatiossa edelleen niitä, joita uhraavat ylpeät ja arvostetut vanhimmat, jotka yrittävät hallita heidän kampaustaan, onko heillä parta, pukeutumistaan, käyttävätkö takkia huolehtiessaan kokoustehtävistä kuumana päivänä ja Kuten?
  • Eivätkö näitä ole sorrettu siitä, kuinka kauan heitä painostetaan käyttämään organisaation harjoittamiseen? Kuulostaako velvollisuus ilmoittaa kaikesta sellaisesta toiminnasta kapinallisten leimautumisen pelosta vapaus sorrosta?

Salaisuus synnyttää pelkoa ja sortoa; ensimmäisen vuosisadan kristityillä, jotka ottivat johtoaseman, ei ollut salaisia ​​menettelyjä piilossa kristitytovereiltaan. Tänään meillä on "salaisia ​​vanhinten kokouksia, salaisia ​​oikeudellisten komiteoiden kokouksia, salaisia ​​vanhinten ohjeita ja kirjeitä jne.". Tietääkö tavallinen todistaja, joka ei ole koskaan ollut vanhin, tarkalleen kaikki asiat, joiden vuoksi heidät voidaan erottaa? Tai että on olemassa muutoksenhakuprosessi, joka tekee mahdottomaksi todistaa katumuksen, koska todistajat evätään, joten kahden todistajan sääntö johtaa aina erottelukomitean päätöksen vahvistamiseen?

Voisimme kehittää tarkemmin, mutta se riittää todistamaan asian. Nämä ja muut tiedot sisältyvät vanhimpien käsikirjaan, mutta kustantajan saatavilla olevasta kirjallisuudesta olisi erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta hankkia.

Lainaten World Book Encyclopediasta artikkelissa sanotaan edelleen:Jokaisen järjestäytyneen yhteiskunnan lait muodostavat monimutkaisen mallin tasapainoisista vapauksista ja rajoituksista. ”” Monimutkainen ”on varmasti oikea sana. Ajattele vain ihmisen kirjoittamien lakien volyymeja, puhumattakaan lakien ja tuomarien armeijasta, jotka tarvitaan tulkitsemaan ja hallinnoimaan niitä. ”(Kohta 5)

Joten miten organisaatio sopii yhteen täällä? Sillä on myös monimutkainen lainsäädäntö. Kuinka voit kysyä? Sillä on erityinen lakikirja nimeltään ”Paimenkoi Jumalan kantaa” joka sanoo kuinka vanhimmat hallitsevat seurakuntaa ja kuinka arvioida kaikenlaisia ​​syntejä ja väärinkäytöksiä. On myös erityisiä käsikirjoja, jotka sisältävät ohjeita tai lakeja piirin valvojille, Betelin palvelijoille, haarakomiteoille ja niin edelleen.

Mitä vikaa tässä voi kysyä? Loppujen lopuksi organisaatio tarvitsee jonkinlaista rakennetta. Jotkut ajattelutavat ovat, että Jehova antoi meille vapaan tahdon, vaikka tietyin rajoituksin myös omaksi hyödyksi. Hän on sanansa kautta myös varmistanut, että tunnemme nämä rajat, muuten olisi erittäin epäreilua suorittaa oikaisua tai rangaista. Mutta kaikki todistajat tuntevat Jeremiah 10: 23: n, ja siksi kaikki lukijat tietävät, ettei siinä ole mitään erityistä poissulkemista. Niitä ei ole olemassa, riippumatta siitä, onko hallintoelimellä tai vanhimmilla valtaa toisiinsa. Kukaan meistä ei pysty ohjaamaan itseämme, puhumattakaan ketään muuta.

Lisäksi, kuten Jeesus teki selväksi fariseuksille, kun yritetään laatia jokaiselle mahdolliselle tilanteelle sen sijaan, että elää periaatteiden mukaisesti, on monia tapauksia, joissa lakeja joko ei sovelleta tai niitä ei pidä soveltaa, koska niiden soveltaminen olosuhteissa on periaatteen vastaista. josta laki johdettiin. Lisäksi mitä enemmän lakeja on, sitä vähemmän vapautta on käyttää vapaata tahtoamme ja näyttää, kuinka me todella suhtautumme Jumalaan, Jeesukseen ja muihin ihmisiin.

Kuinka saada tosi vapaus

Lopulta 14 kappaleessa artikkeli keskustelee teemakohtaisista kirjoituksista: “Jos pysyt sanassani, olet todella minun opetuslapseni ja tiedät totuuden, ja totuus vapauttaa sinut. " (Johannes 8:31, 32) Jeesuksen suunta todellisen vapauden saamiseksi edellyttää kahta vaatimusta: Ensinnäkin hyväksy totuus, jonka hän opetti, ja toiseksi, tule hänen opetuslapseksi. Se johtaa todelliseen vapauteen. Mutta mistä vapaus? Jeesus selitti edelleen: ”Jokainen synnin tekijä on synnin orja. . . . Jos Poika vapauttaa sinut, olet todella vapaa. ”(Johannes 8:34, 36.”

Kuten näette, organisaatio käytti kerran kontekstia selittääkseen, vaikkakin lyhyesti, seuraavat jakeet. Mutta kuten tavallista, kontekstin merkitys jätetään huomiotta. Sen sijaan, että keskusteltaisiin siitä, mikä Jeesuksen sana on ja kuinka siinä pysyä, he keskittyvät sen sijaan synnin puoleen.

Siksi mikä oli Jeesuksen sana, johon meidän tulisi pysyä? ”Vuorisaarnaksi” kutsuttu pyhien kirjoitusten kohta on hyvä lähtökohta. (Matteus 5-7) Meidän on myös pantava merkille, että Jeesus halusi meiltä enemmän kuin tulla opetuslapseksi tai seuraajiksi, hän halusi meidän pysyvän hänen sanassaan. Tämä vie paljon enemmän vaivaa kuin pelkkä seuraaminen, se tarkoittaa hänen jäljittelemistä omaksumalla ja harjoittamalla hänen opetuksiaan.

Todelliset kysymykset tulevat kuitenkin esiin ensi viikon WT-artikkelissa, kun he keskustelevat ja opettavat versionsa totuudesta, jonka Jeesus opetti, ja heidän kapean tulkintansa olla Jeesuksen opetuslapsi.

Viimeisissä kappaleissa he kuitenkin tarkentavat hieman sitä, kuinka todellinen vapaus tapahtuu. Artikkelissa todetaan:Alistuminen Jeesuksen opetuksiin opetuslapsina antaa elämällemme todellisen merkityksen ja tyytyväisyyden. ”(Par. 17) Tämä on totta, joten seuraava lause on mielenkiintoinen, kun siinä sanotaan “Tämä puolestaan ​​avaa mahdollisuuden vapautua täysin synnin ja kuoleman orjuudesta. (Lue Roomalaiskirjeen 8: 1, 2, 20, 21.)  Siinä ei ole mitään eri mieltä, mutta mistä puhutaan siteeratussa pyhissä kirjoituksissa?

Roomalaiset 8: 2 sanoo: "Sillä sen hengen laki, joka antaa elämän yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa, on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista." Joten heidän mainitsemiensa kirjoitusten mukaan olemme jo vapautettuja laista. synnistä ja kuolemasta. Miten? Koska uskon kautta Kristuksen lunnaiseen olemme julistettu vanhurskaiksi, jolloin etuja voidaan soveltaa etukäteen edellyttäen, että pysymme hänen sanassaan (roomalaiset 8: 30, John 8: 31). Kuten roomalaiset 8: 20-21 sanovat: "Sillä luomiseen kohdistettiin turhaa, ei oman tahtonsa, vaan hänen, joka alisti sen, toivon perusteella 21 että myös itse luomakunta vapautetaan orjuudesta korruptioon ja sillä on Jumalan lasten loistava vapaus. ”Kyllä, pyhissä kirjoituksissa opetetaan koko luomakunnalle, että sillä voi olla toivoa saada Jumalan lasten vapaus. Ei vain muutama.

Kuinka se on mahdollista? Itse asiayhteys vastaa jakeissa, joita artikkelissa ei mainita. Huomaa, mitä roomalaiset 8: 12-14 sanoo: "Joten, veljet, meillä on siis velvollisuus, ei lihalle elää lihan mukaisesti; 13 Sillä jos elät lihaa noudattaen, olet varmasti kuoleva; mutta jos laitat ruumiin käytännöt hengen kautta kuolemaan, sinä elät.  14 Kaikille, joita johtaa Jumalan henki, nämä ovat Jumalan poikia"

Huomaa erityisesti jae 14, korostettu lihavoituna. Kaikki kyllä, kaikki, jotka sallivat Jumalan Pyhän Hengen johtavan itseään, toisin kuin lihan henki, ovat Jumalan poikia.

Lihan puolesta eläminen johtaa todennäköisesti kuolemaan. Tässä on vain kaksi vaihtoehtoa: ”elämä tai kuolema”. Tämä muistuttaa meitä 5. Moos. 30: 19: sta, jossa israelilaisilla oli siunaus ja malli heille. Oli vain kaksi vaihtoehtoa: yksi siunauksesta ja toinen maledikoinnista, se oli joko toinen tai toinen. Kaikkien aitojen kristittyjen täytyy elää hengen mukaan saadakseen elämän, ja siksi kaikki nämä ovat Jumalan poikia. Pyhät kirjoitukset ovat kristallinkirkkaat tästä.

_____________________________________________

[I] Lyhyt katsaus nykyisten ja entisten JW: n perustamiin moniin Internet-sivustoihin heidän henkilökohtaisine kokemuksineen, mukaan lukien monet, jotka on annettu tällä sivustolla kommenttien kautta, todistaa tämän.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  6
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x