Tässä on skenaario. Oletetaan, että sinulla on Raamatun opiskelu esimerkiksi katolisen kanssa. Näytät hänelle Pyhien kirjoitusten perusteella, että kolminaisuus, helvetti ja ihmisen sielun kuolemattomuus ovat vääriä opetuksia. (Kyllä, uskon, että kolminaisuus, helvetti ja kuolematon sielu ovat vääriä opetuksia. Jotkut teistä ovat eri mieltä kanssani siinä, mutta kantavat minua. Pääsimme niihin aiheisiin toisessa tilanteessa. 😊) Joten kysyt katolinen opiskelijasi, jos on järkevää pysyä uskonnossa, joka opettaa vääriä oppeja, ja hän vastaa: ”Ehkä kirkko on väärässä joissakin Raamatun opetuksissa, mutta minun ei ole minun tulkita Raamattua. Kristus nimitti paavin uskolliseksi ja huomaamatta orjakseen, joten jos hän on väärässä, Jeesuksen on tehtävä hänet korjaamaan.

Myöhemmin tutkimuksessasi tulet kysymykseen puolueettomuudesta - että kristittyjen ei tule olla osa maailmaa. Ehkä keskustelet jopa Yhdistyneiden Kansakuntien ilmestyskirjan pahoista villieläimistä ja huomautat, että katolinen kirkko on järjestön jäsen.

Raamattuopiskelijasi on samaa mieltä, mutta toteaa, että on tärkeää odottaa Jumalaa, antaa hänelle aikaa kirkon korjaamiseen.

Viimeisessä vaiheessa puhut kirkon lasten seksuaalisen hyväksikäytön skandaalista ja siitä, kuinka kirkon johto pelasi nämä rikokset eikä ilmoittanut niistä viranomaisille.

Sen pitäisi tehdä se, luulet. Silti hän pysyy liikkumattomana. Hän hylkää nämä väitteet liioitteluina ja vihaajien ja vastustajien hyökkäyksinä kirkkoa kohtaan. Pedofiileja on kaikkialla, missä hän laskee, mutta kirkon väärinkäyttö ei johdu pahuudesta, vaan vain ihmisten epätäydellisyydestä.

Kun työnnät häntä hieman enemmän näkemyksiin näistä asioista, hän sanoo: ”Muista, Jumala on valinnut katolisen kirkon maalliseksi organisaatiokseen. Se on vanhin kirkko. Ensimmäinen kirkko. Jos kirkko ei olisi saarnannut hyviä uutisia ympäri maailmaa, meillä ei olisi nyt kolmasosaa maailmasta julistamassa itseään kristittynä. Tätä ei olisi voinut saada aikaan ilman Jumalan siunausta! ”

Katsotteko, että Rooman kirkon väärät opetukset ovat vain hyväsydämisiä miehiä, jotka ovat tehneet puutteellisuuden vuoksi joitain virheitä? Kuinka hän reagoi, kun toinen kristitty huomauttaa erehdyksestään, kun todellinen Kristuksen rakastaja tekee virheen, joka johtaa väärän opettamiseen tai käyttäytymiseen, jota Kristuksen seuraaja ei pidä. Korjaako hän opetuksensa ja / tai anteeksi väärinkäytöksistään? Aikooko hän toimia korjatakseen itsensä ja tehdäkseen aiheutuneet vahingot? Vai kiusaako hän sitä vastaan, joka rakasti häntä ja kutsui häntä nimiin häpeäksi? Vainoaako hän sitä, joka yrittää suorittaa hänet suoraan?

Jos jälkimmäinen, niin se ei ole työn epätäydellisyyttä, vaan pahuutta.

Todistajat tuomitsevat kaikki muut uskonnot osaksi Suomea Babyloniaa, koska he opettavat vääriä oppeja, harjoittavat syntistä käyttäytymistä ja vainosivat todellisia palvojia. (Jeremiah 51: 45; Ilmestyskirja 18: 4)

Mutta mitä tapahtuu, kun laitamme kenkä toiselle jalkalle? Mitä vastausta saamme, kun sovellamme täsmälleen samaa päättelyä - sen viimeistä kohtaa - Jehovan todistajien uskontoon?

Sain äskettäin lukijalta sähköpostia, jossa kerrotaan hänen keskustelunsa - se jatkui 45-sivuille - pitkäaikaisen ystävän, joka on vanhempi, kanssa. Vanhemman vastaus oli melkein sanatarkasti, kun he joutuivat kohtaamaan Raamatun päätelmät ja vaikeat todisteet siitä, että organisaatio opettaa vääriä oppeja, rikkonut kristillistä puolueettomuutta 10-vuoden yhdistyksen kautta YK: ssa, eikä ole pystynyt ilmoittamaan tuhansille epäiltyjä ja vahvistettuja pedofiileja viranomaisille. siihen, mitä olen kuullut henkilökohtaisesti keskusteluissani ystävien kanssa.

Tässä on muutama ote.

"Miksi et enää ole Jehovan hengen johtamissa järjestäytyneissä ihmisissä hänen nimensä puolesta."

"Jatkan ruokintaa uskollisesta orjasta."

”Kyllä, minulla on monia kysymyksiä kuin sinä, mutta yritän kärsivällisesti odottaa vastauksia, koska ne tulevat oikealta kanavalta, uskolliselta orjalta. Kyse on kuuliaisuudesta Jumalan antamalle auktoriteetille ja johtamisjärjestelylle. ”

"Olen törmännyt moniin luopiohenkilöihin, jotka viettivät niin paljon aikaa materiaalimme tutkimiseen iskeäkseen käteen, joka ruokki heitä kuin käärmeitä."

"Kokeile ja katso, että tämä on nopeasti muuttuva organisaatio, koska sen on koottava kaikki vanhurskaasti omistautuneet iankaikkiseen elämään."

"Oletetaan, että hylkään tänään Jehovan todistajien maailmanlaajuisen kristittyjen seurakunnan, mistä minusta tulee?"

"Takaisin Israelin aikoina, jos jättäisin Jehovan, minua kutsuttiin luopumukseksi samoin kuin juutalaiset aina, kun he hylkäsivät Jehovan."

Joten kuka on Jehovan todistaja tänään? Kerro minulle, että siellä on uskonto, joka kantaa Jumalan nimeä ja joka ei ole trinitaarinen. Kuka ei usko helvettiin, iankaikkisiin kärsimyksiin tai sielun kuolemattomuuteen? Tiesitkö mitään Jeesuksen seuraajia, jotka eivät usko kolminaisuuteen? He uskovat, että Jeesus todella on Jehovan Poika ja että Jeesus on tottelevainen Isälle ja tekee vain mitä Isä tahtoo. "

"Mitä hyötyä on lainata WT: n tai pyhien kirjoitusten sisältöä todistaaksesi, että ainoa maapallolla käytetty väline Jumalan tahdon edistämiseksi on epäluotettava."

Luuletko, että Jumala on tyytyväinen suureen Babyloniin. Miksi varoitus päästä pois hänestä? ”

Useimpien Jehovan todistajien mielessä se johtuu seuraavasta: Emme voi olla väärässä, koska olemme Jumalan valitut ja koska olemme Jumalan valitut, meidän on oltava oikeassa.

Ja ympäri ja ympäri me menemme.

Tämä muistuttaa minua klassisen Walter Matthau -elokuvan kohtauksesta, Uusi lehti.

Jehovan todistajat yrittävät kassata shekin tyhjältä pankkitililtä. He eivät täytä kaikkia kriteerejä, jotka he ovat asettaneet arvioidakseen, onko uskonto totta vai vääriä, Jumalan hyväksymiä vai Hänen tuomitsemia. Silti he uskovat silti, että Jumala rahaa heille sekit.

Jos katsot tätä videota, olet todennäköisesti huomannut, että järjestön henkinen pankkitili on tyhjä ja heidän sekki on NSF.

Saatamme verrata itseämme eläimeen, joka on juuri vapauttanut itsensä ansaan, palasta.

Hmm ...

"Uskonto on virka ja maila."

Takaisin 1938: iin, Vartiotornien Raamatun ja seuran seuran (WBTS) kolmas presidentti JF Rutherford käynnisti saarnauskampanjan iskulauseella: “Uskonto on käärme ja maila. Saatat löytää vikaa suuressa osassa mitä Rutherford opetti ja teki, mutta luulen, että tästä yhdestä kohdasta voimme päästä sopimukseen. No melkein…

Rutherford ei soveltanut tätä aforismia juuri luomaan organisaatioon. Klassisessa esimerkissä projektiosta hän syytti kaikkia muita syyllisyydestä. Mutta kaikki näkivät, että Jehovan todistajat olivat yhtä uskontoa kuin mikä tahansa muu uskonto; Joten hänen kuolemansa jälkeen julkaisut erotettiin seuraavasti:

Puhtaan, määrittelemättömän palvonnan voitto (w51 11 / 1 p. 658 par. 9)
”Siksi nyt sekä kristinuskon että Heathendomin uskontoon kohdistuva moitto ei ole ilman syytä; se on ansaittu. Juuri tämän uskonnon mielessä iskulause nostettiin ensin Lontoossa, Englannissa, 1938: ssä, ”Uskonto on piikkinä ja maila. Palvele Jumalaa ja Kristusta kuningasta. ”

Joten nyt todistajat puhuvat tosi uskonnosta ja vääristä uskonnoista. Uskon, että on olemassa tosi palvontaa ja väärää palvontaa. En kuitenkaan usko, että tosi vs. väärät erotukset koskevat uskontoa. Uskon, että kaikki uskonnot ovat vääriä ja vastustavat Jumalaa. Yritän selittää, miksi suhtaudun siihen näkemykseen, ja katsonko oletko samaa mieltä. Mutta ensin muutetaan Rutherfordin kampanja iskulause.

Uskonnon virka

Piiri on ”ansa lintujen tai eläinten pyydystämiselle, tyypillisesti sellainen, jolla on lanka- tai johtopäästö.” Mitä piikki tekee? Se riistää olennolta sen vapauden. Jeesus kertoi meille, että jos pysymme hänen sanassaan - tiedämme totuuden ja totuus vapauttaa meidät. Uskonto ei vapauta meitä, vaan sitoo meitä ihmisten asettamaan sääntöjärjestelmään.

Israelissa, päivän hallintoelimessä, uskonnolliset johtajat - papit, kirjanoppineet, fariseukset - asettivat monia ihmisten sääntöjä. Jeesus sanoi heistä: "He sitovat raskaat kuormat ja laittavat ne ihmisten harteille, mutta he eivät itse ole halukkaita budgetamaan niitä sormellaan." (Mt 23: 4)

Sinun täytyy syöttää virkaa saadaksesi eläimen laittamaan päänsä tai jalkansa nurkkaan. Jokaisessa uskonnossa, johon liittyt, on oltava jotain houkuttelevaa, jotain syöttiä saadaksesi sinut sisään. Se perustuu yleensä raamatun totuuteen. Paras valhe perustuu totuuteen. Ikuisen elämän lupaus on erittäin houkutteleva. Piikki on usko siihen, että sinun on noudatettava ihmisten sääntöjä ja pysyttävä uskonnossa saadaksesi tuon elämän.

Uskonto on maila

Teoksella "maila" on paljon erilaisia ​​merkityksiä. Käytät mailaa tenniksen pelaamiseen. Se voi viitata myös ”hämmentyvään, räpistävään meluun tai sosiaaliseen pyörteeseen tai jännitykseen”. Kuitenkin määritelmä keskusteluihimme sopii parhaiten:

  1. Vilpillinen järjestelmä, yritys tai toiminta
  2. Yleensä laiton yritys, joka tehdään toimivaksi lahjonnalla tai uhkailulla
  3. Helppo ja tuottoisa elinkeino.

Olemme kaikki kuulleet termin "ryöstö", jota kuvataan väkijoukkojen ja rikollisjoukkojen tunnetuksi suojamailaksi, mutta ehdotammeko uskontojen olevan syyllisiä tähän?

Katolinen kirkko hyväksyi rahaa, jota kutsutaan ”hemmotteluiksi” puhdistukseen loukkuun jääneiden sielujen pelastamiseksi. Jotkut telegeelistit rikastuttavat itseään "siemenrahan" avulla. Voisin jatkaa kuvaamalla monia tapoja, joilla uskonnot ovat lisänneet valtaansa ja reunustaneet taskukirjansa vilpillisillä ja laittomilla mailoilla, mutta rajoitun kahteen menetelmään, joita nykyisin käytän parhaiten perehtyneessä organisaatiossa.

Tämän viikon vartiotornitutkimus on otsikolla "Osta totuutta ja älä koskaan myy sitä". Viesti on: "Olet totuudessa, jos pysyt organisaatiossa. Jos poistut organisaatiosta, kuolet. ' Saatat sanoa: ”Se kuulostaa enemmän kuin rynnäkkö kuin maila.” Totta, mutta tässä se muuttuu linjan yli tullakseen mailaksi. Mitä et tiedä liittyessäsi organisaatioon, on se, että jos lähdet, he huolehtivat siitä, että olet erotettu kaikesta perheestäsi ja ystävistäsi. Sillä ei ole Raamatun perustaa, mutta se sopii selvästi määritelmään "laiton yritys, joka on saatu toimivaksi pelotteluna".

Viime aikoina on syntynyt toinen maila. 2012: ssä organisaatio tarttui hallintaan kaikissa paikallisesti omistamissa kuningaskuntahallin kiinteistöissä, ja 2016 on myynyt niistä tuhansia. Täysin maksetut ja kätevästi sijaitsevat aulat myytiin laillisten omistajien, paikallisten kustantajien, alaisuudesta, ja nämä sitten pakotettiin muuttamaan, usein kaukaisiin kohtauspaikkoihin. Heidän suostumustaan ​​ei pyydetty, eikä heihin kuultu. ja he eivät koskaan nähneet penniäkään kiinteistön myynnistä.

Onko kaikki uskonto huono?

Aloitetaan tarkastelemalla sanan ”uskonto” merkitystä. Kuten niin monella tavallisella englanninkielisellä sanalla, tälläkin on monenlaisia ​​merkityksiä ja vivahteita. En halua meidän eksyvän epäselvien määritelmien sumussa, joten tässä keskustelussa haluaisin keskittyä merkitykseen, joka mieleen tulee parhaiten, kun kuulemme jonkun käyttävän termiä. Havainnollistaakseni, jos henkilö sanoo ”Olen hengellinen, mutta en ole uskonnollinen”, tarkoitamme, että tämä tarkoittaa, että hän ei kuulu mihinkään tiettyyn uskontoon, mutta uskoo silti edelleen Jumalaan, ainakin jossain epämääräisessä merkityksessä. Sanoa: "Olen uskonnollinen" herättää heti kysymyksen: "Mihin uskontoon kuulut?"

Merriam-Webster antaa yksinkertaisena määritelmänä 'uskonto'

"Järjestäytynyt uskomusten, seremonioiden ja sääntöjen järjestelmä, jota käytetään jumalan tai jumalaryhmän palvontaan."

Avainsana siellä on “järjestelmä”. Toinen tapa sanoa se on ”sääntökehys, jolla henkilö palvoa jumalaa”.

Palvonnan järjestelmä. Sääntöjen, rituaalien, riitojen tai menettelytapojen puitteissa kaikki palvotaan Jumalaa oletettavasti tavalla, jonka Jumala pitää hyväksyttävänä.

Mutta… kenen säännöt? Kenen puitteet? Kristendomien kirkkojen johtajat sanoisivat: ”Jumalan säännöt Raamatun mukaisesti.” Mutta jos näin on, miksi on niin monia erilaisia ​​kristillisiä uskontoja? Niin paljon jakoa, joka johtaa usein vihaan, väkivaltaan, jopa sotaan.

Jeesus sanoi:

"Turhaan, että he palvovat minua jatkuvasti, sillä he opettavat ihmisten käskyjä opiksi." "(Mt 15: 9)

Tämän mukaan mikä tahansa palvontajärjestelmä, joka on muotoiltu ihmisten sääntöjen perusteella, johtaa Jumalan hylkäämiseen. Koska kaikki uskonnot perustuvat ihmisten sääntöihin ja tulkintoihin, voimme yksinkertaistaa tätä lausuntoa sanomalla: ”Jumala tuomitsee kaiken uskonnon.” Miksi? Koska se korvaa Jumalan säännön ihmisten hallinnalla, ja me tiedämme Ecclesiastes 8: 9: sta, että 'ihminen hallitsee ihmistä vahingonsa vuoksi'.

Tiedätkö kuka on kanssani samaa mieltä tästä? (Jos olet Jehovan todistaja, sinun on järkyttynyt tästä.) Charles Taze Russell!

Russell pitää oikein

Tässä on sarjan 3 volyymi Tutkimukset Raamatussa.

Tämä tilavuus on otsikoitu Sinun valtakuntasi tulee. Se julkaistiin 1907-lehdessä. Tuolloin Jehovan todistajia ei ollut järjestetty. Tuotevuoteen kuluneina vuosikymmeninä riippumattomat raamatunopiskelijoiden ryhmät eri maissa olivat kokoontuneet tutkimaan Raamattua vapaana valtavirran uskontojen oppeista rajoituksista. Monet käyttivät Russellin kirjoituksia perustana Raamatun tutkimukselle, tosin niitä ei rajoitettu näihin julkaisuihin. Russell ei hallinnut heitä. Hän johti kustantamoyhtiötä ja monet yksityishenkilöt noissa seurakunnissa ostivat osakkeita kyseisessä yhtiössä. Tämän järjestelyn kauneus oli se, että vaikka kaikki Russellin tutkimukset hyötyisivät, kuka tahansa ryhmä voisi hyväksyä mitä halusi ja hylätä sen, mitä ei. Esimerkiksi Russell uskoi, että Gizan suurella pyramidilla oli jonkin verran profeetallista merkitystä, mutta kaikki eivät olleet hänen kanssaan samaa mieltä. Silti voisit olla eri mieltä hänen kanssaan ja kokoontua yhdessä tutkimaan Raamattua Raamatun oppilaiden seurakunnassa.

Se oli Rutherford, joka onnistui lopettamaan sen. 1930: n mukaan 75%: sta kaikista Raamatun opiskelijaryhmistä, jotka olivat liittyneet Russelliin WBTS: n kautta, lähti Rutherfordista, mutta jäljelle jääneellä 25%: lla hän keskitti viranomaisen ja perusti organisaation, jonka tunnemme tänään.

Se tekee siitä, mitä aion lukea, vaikka en ole profeetallista, mutta varmasti ennakkoluuloisesta. Siirrytään sivulle 181:

Olkoon sellainen, että ajatellaan, että olemme nyt eron korjuuajalla, ja muistakaa Herramme ilmaisema syy kutsua meidät pois Babylonista, nimittäin: ”ettet ole osallisina hänen syntiensä jäseniksi”. Mieti uudelleen, miksi Babylonia niin kutsutaan. Ilmeisesti hänen monien opin virheiden vuoksi, jotka sekoitettuna muutamiin jumalallisen totuuden elementteihin, aiheuttavat suurta sekaannusta, ja sekalaisen totuuden ja virheiden yhdistämän seurauksen vuoksi. Ja koska he pitävät virheitä totuuden uhraamisessa, se tehdään mitättömäksi ja usein pahemmaksi kuin turha. Tämä synti, virheen pitäminen ja opettaminen totuuden uhrauksessa on yksi, johon jokainen kirkon nimellinen lahko on syyllinen, poikkeuksetta. Missä on sekti, joka auttaa sinua etsimään ahkerasti pyhiä kirjoituksia, kasvamaan siten armossa ja totuuden tuntemisessa? Missä on lahko, joka ei haittaa kasvuasi, niin opillisesti kuin käytännöllisesti? Missä on sekti, jossa voit noudattaa Mestarin sanoja ja antaa valon loistaa? Emme tiedä mitään.

Minusta on niin surullinen, että organisaatio, jolle olen omistanut melkein koko elämäni, sopii tarkasti tähän 100-vuotta vanhaan kuvaukseen. Ja nyt enemmän kuin koskaan ennen. Sinun ei tarvitse edes mainostaa opetuksia, jotka ovat ristiriidassa julkaisujen kanssa. Itse asiassa pelkkä kysymysten esittäminen riittää nyt, jotta sinut kutsutaan Valtakunnan salin takahuoneeseen kysyäksesi uskollisuudestasi hallintoelimelle.

Takaisin kirjaan:

Jos joku näiden organisaatioiden Jumalan lapsista ei ymmärrä orjuuttaan, se johtuu siitä, että he eivät yritä käyttää vapauttaan, koska he ovat nukkumassa virka-asemaansa, kun heidän tulisi olla aktiivisia taloudenhoitajia ja uskollisia vartijoita. (1 Thess. 5: 5,6) Anna heidän herätä ja yrittää käyttää vapautta, jonka he ajattelevat olevansa; anna heidän näyttää palvojilleen, missä heidän uskontonsa eivät täytä jumalallista suunnitelmaa, jolloin he eroavat siitä ja ajavat sitä suoraan vastakohtana; antakoon heidän näyttää, kuinka Jeesus Kristus maisti Jumalan suosimella kuolemaa jokaiselle; kuinka tämä tosiasia ja siitä tulevat siunaukset todistetaan ”ajallaan” jokaiselle ihmiselle; kuinka ”virkistämisen aikoina” palautuksen siunaukset virtaavat koko ihmiskunnalle. Anna heidän osoittaa edelleen evankeliumin kirkon korkean kutsumuksen, jäykät jäsenyyden edellytykset tuossa ruumiissa ja evankeliumin aikakauden erityistehtävä viedä tämä omituinen ”kansa hänen nimensä puolesta”, joka on hyvissä ajoin korotettava ja hallita Kristuksen kanssa. Ne, jotka yrittävät siten käyttää vapautensa saarnatakseen hyviä sanomuksia nykypäivän synagogeissa, onnistuvat joko muuttamaan kokonaiset seurakunnat tai herättämään vastakkainasettelun. He varmasti heittävät sinut synagogaistansa ja erottavat sinut heidän joukostaan ​​ja sanovat kaikenlaista pahaa sinua väärin Kristuksen tähden. Ja näin toimiessaan epäilemättä monet tuntevat tekevänsä Jumalan palvelua.

Minun, oi, mutta mikä kaukonäköinen päättely! Korvaa ”synagogat” sanoilla “valtakunnalliset salit” ja sinulla on tarkka kuvaus siitä, mitä heräävät Jumalan lapset kokevat Jehovan todistajien seurakunnissa tänään. Jatkuvat ...

Kaikki tietävät varmasti, että liittyessään mihinkään näistä ihmisjärjestöistä hyväksyessään uskon tunnustuksen omakseen, he sitovat itseään uskomaan ei enempää eikä vähemmän kuin mitä uskomus ilmaisee aiheesta. Jos heidän vapaaehtoisesti annetuistaan ​​orjuuksista huolimatta heidän tulisi miettiä itseään ja saada valoa muista lähteistä, ennen sitä valoa, joka heille liittyneellä lahkalla nauttii, heidän on joko todistettava väärin lahkoon ja liitoonsa sen kanssa, uskoakseen mihinkään sen tunnustukseen nähden, tai muuten heidän on rehellisesti jätettävä syrjään ja hylättävä tunnustus, jonka he ovat kasvaneet, ja tulevat ulos sellaisesta lahosta. Tämän tekeminen vaatii armon ja maksaa jonkin verran vaivaa, hajottaen, kuten usein, miellyttävät yhdistykset ja altistamalla rehellisen totuudenhakijan typeräille syytöksille siitä, että hän on "petturi" hänen lahkokseensa, "päällystakki", jota "ei ole vahvistettu" , ”Jne. Kun joku liittyy lahkoon, hänen mielensä on tarkoitus luopua kokonaan tuosta lahkasta, ja jatkossakin ei omasta. Sekti sitoutuu päättämään hänen puolestaan, mikä on totuus ja mikä on virhe; ja hänen on ollakseen todellinen, uskomaton, uskollinen jäsen, ja sen on hyväksyttävä lahkonsa, tulevaisuuden ja menneisyyden päätökset kaikissa uskonnollisissa asioissa, ottamatta huomioon omaa yksilöllistä ajatteluaan ja välttämällä henkilökohtaista tutkimusta, ettei hän kasvaisi tietoon, ja kadota tällaisen lahkon jäsenenä. Tämä lahkon ja uskonnon omantunnon orjuus sanotaan usein niin monin sanoin, kun sellainen ilmoittaa kuuluvansa tällaiseen lahkoon.

Jos tämä ei ole tarkka kuvaus Jehovan todistajien organisaation nykyisestä tilanteesta, en tiedä mikä on.

Rutherford oli oikeassa - vaikkakaan ei niin kuin hän tarkoitti - "Uskonto on piikkinä ja maila." Mutta hänellä oli oikeus myös saarnaamiskampanjan iskulauseen seuraavaan osaan: "Palvele Jumalaa ja Kristusta kuningasta."

Rikkakasvit ja vehnä

Monet herättävät Jehovan todistajat jatkavat osallistumistaan ​​Jehovan todistajien järjestämiseen. He tekevät tämän järjestön mailan vuoksi, jolla rangaistaan ​​toisinajattelijoita leikkaamalla heidät perheen ja ystävien edestä. Joten he pysyvät hiljaisina ja kärsivät hiljaisuudessa.

Toiset jättävät organisaation, mutta kaipaavat yhteisöllisyyttä, joka heillä oli JW: n yhteisössä. Jotkut yrittävät löytää tämän tekemällä yhteyden muihin uskonnollisiin ryhmiin.

Muista kuitenkin, että Russellin sanat pätevät edelleen.

Se mitä monet nyt etsivät, ovat palvojien ryhmiä, jotka eivät aseta sääntöjärjestelmää. On pieniä ei-nimellisiä ryhmiä, jotka nousevat esiin näinä päivinä aivan kuten 19: n loppua kohtith luvulla. Niin kauan kuin nämä ryhmät seuraavat Jeesuksen johtamista eivätkä ihmisten oppeja, niitä ei voida luokitella uskonnoiksi. Se on hyvä, koska heprealaiset 10: 24, 25 käskee meitä kokoontumaan yhteen, ja niin meidän pitäisi, jos se on mahdollista. Mutta varovaisuutta on noudatettava aina. Lopulta - melkein väistämättä - pienet ryhmät kasvavat ja joku näkee mahdollisuuden tulla johtajaksi. Kun alat nähdä ihmisten tulkintaa ja sääntöä takapäänsä ruma pää, tiedä, että piikki on annettu. Pian ryöstö aloitetaan. Ottakaamme meidät meidän Herramme sanoihin:

”Mutta sinä, älä sinua kutsutaan rabiksi, sillä yksi on opettajasi, ja kaikki te olette veljiä. Älä myöskään kutsu ketään isäksi maan päällä, sillä yksi on isäsi, taivaallinen. Älä kumpikaan ole nimitetty johtajaksi, sillä johtajasi on yksi, Kristus. Mutta suurimman teidän keskuudestanne on oltava ministerisi. Joka ylistää itseään, nöyryytetään, ja joka itse nöyryytetään, se ylennetään. ”(Mt 23: 8-12)

Minulta kysyttiin äskettäin: “Mistä löydämme todellisen uskonnon?” Nöyrässä mielipiteessäni vastaus on: “Et voi. Todellinen uskonto on ristiriitainen kannalta. Uskonto on viime kädessä ihmisten, ei Jumalan, sääntö. ”

Jos kuitenkin yrität löytää todellista palvontaa, älä katso kauemmas kuin itseäsi.

Jeesus sanoi:

Siksi jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee sen, on kuin huomaamaton mies, joka rakensi talonsa kallioon. Ja sade kaatoi ja tulvat tulivat, ja tuulet puhalsivat ja kumarsivat sitä taloa vastaan, mutta se ei luolannut, sillä se oli rakennettu kallioon. Lisäksi jokainen, joka kuulee nämä sanani ja ei tee niitä, on kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekkaan. Ja sade kaatoi ja tulvat tulivat, ja tuulet puhalsivat ja iskivat sitä taloa vastaan, ja se syvensi sisään, ja sen romahtaminen oli suurta. ”” (Mt 7: 24-27)

Huomaat, että hän ei puhu kirkoista, seurakunnista, organisaatioista. Hän sanoo ”kaikki”. Tätä sääntöä sovelletaan yksilöihin. Sinun ei tarvitse ryhmää palvoakseen Jumalaa. Tarvitset vain Jeesuksen.

Russellilla oli tämä viisaus levittää tätä aihetta:

Mutta mikään maallinen organisaatio ei voi myöntää passi taivaalliselle kirkkaudelle. Suurimmin erotettu lahkolainen (lukuun ottamatta romanistia) ei edes väitä, että jäsenyys hänen lahkoissaan turvaa taivaallisen kirkkauden. [Kirjoittajan huomautus: Voin lisätä, että silti todistajat saarnaavat, että järjestöön kuuluminen ja kuuliaisuus takaavat maallisen kirkkauden.] Kaikkien on pakko myöntää, että todellinen kirkko on se, jonka kirjaa pidetään taivaassa eikä maan päällä. He petovat ihmisiä väittämällä, että heidän on välttämätöntä tulla Kristuksen luo heidän kauttaan - välttämättömiksi tulla jonkin lahkoisen ruumiin jäseniksi tullakseen ”Kristuksen ruumiin”, todellisen kirkon jäseniksi. Päinvastoin, Herra, vaikka hän ei ole kieltäytynyt kaikista, jotka olivat tulleet hänen luokseen lahkolaisuuden kautta, eikä ole kääntänyt yhtäkään totuudenhakijaa tyhjäksi, sanoo meille, että me emme tarvitse tällaisia ​​esteitä, mutta olisi voinut paremmin tulla suoraan hänen luokseen. Hän huutaa: "Tule luokseni"; ”Ota ikeeni päällesi ja oppi minusta”; ”Minun ikeeni on helppoa ja minun taakkani on kevyt, ja te löydätte sielullesi lepoa.” Voisimmeko meidän huomioida hänen äänensä pian. Olisimme välttäneet monia lahkojen raskaita taakkoja, monia epätoivon soita, monia sen epäilyttäviä linnoja, turhamaisuusmessuja, maallisen ajattelun leijonia jne.

Hän puhuu edelleen, vaikkakin tahattomasti, heräämisestä, jota nyt koemme organisaatiossa.

Monet ovat kuitenkin syntyneet eri lahkoissa tai siirretty lapsuudessa tai lapsuudessa kyseenalaistamatta järjestelmiä. He ovat kasvaneet vapaaksi sydämessään ja alitajuisesti sellaisten uskontojen rajojen ja rajojen ulkopuolelle, jotka he tunnustavat ammatissaan ja tukevat keinoillaan ja vaikutusvaltaansa. . Harva heistä on tunnustanut täydellisen vapauden edut tai lahkoisen orjuuden haitat. Täydellistä ja täydellistä erottelua ei ollut nautittu toistaiseksi, sadonkorjuun aikana.

Toisin sanoen monet kuin minä, jotka olemme herättäneet Jehovan todistajien uskoa, tulevat vasta nyt tuntemaan Kristuksen todellisen vapauden.

Jotkut ovat kuitenkin edelleen tyytymättömiä ja haluavat tarkemman vastauksen. He kysyvät: ”Minne minun on mentävä totuuden löytämiseksi.” Sellaiset eivät ole toisin kuin vanhojen israelilaisten joukossa, jotka tulivat profeetta Samuelin luo ja vaativat: “Ei, meillä on päättänyt olla kuningas meissä.” (1 Sa 8 : 19) Heillä on epämukavaa päättää asioistaan ​​ja haluaa, että joku johtaa niitä - joku näkyvä, ei Jeesus.

Sanon heille, et löydä totuutta. Se löytää sinut.

Hengessä ja totuudessa

Jeesus tapasi kerran naisen, joka uskoi juutalaisten tavoin, että todellinen palvonta oli yhteydessä paikkaan. Hän kertoi hänelle:

”Uskokaa minua, nainen,… on tulossa aika, jolloin et palvota Isää tällä vuorella eikä Jerusalemissa… .Mutta aika on tulossa ja on nyt tullut, kun tosi palvojat palvovat Isää hengessä ja totuudessa, sillä Isä etsii tällaista palvoakseen Häntä. (John 4: 21, 23)

Huomaa, ei ”totuuden kanssa”, kuin jos ihmisellä on oltava se Isän ilahduttamiseksi, vaan “totuudessa”. Ensimmäinen viittaa hallussapitoon, mutta jälkimmäinen mielentilaan. Kukaan ei löydä kaikkea totuutta. Ikuisen elämän tarkoitus on todellakin jatkuva totuuden hankkiminen Isästä ja Pojasta.

”Iankaikkinen elämä on tuntea sinut, ainoa tosi Jumala ja tuntea Jeesus Kristus, sen, jonka lähetit.” (John 17: 3 Contemporary English Version)

Hengen ja totuuden palvonta tarkoittaa totuuden rakastamista ja kaipaa lisää, samalla kun tunnustamme nöyrästi oma tietämättömyytemme. Isä etsii niitä, joilla on tällainen asenne. Joten siinä mielessä, jos etsimme totuutta, totuus pyhän hengen kautta löytää meidät.

Huomaa, että niitä, jotka Jumala on tuominnut teoksessa 2 Thessalonians 2: 10, ei tuomita puuttuvan totuuden vaan kieltäytymisen rakastamasta totuutta.

Saatat olla yhteydessä toisten uskovien ryhmään. Se on hyvä ja heprealaisten 10: 24, 25 kanssa sopusoinnussa. Et kuitenkaan saa koskaan kuulua siihen tai mihinkään muuhun ryhmään, organisaatioon tai uskontoon. Miksi? Koska sinä henkilökohtaisesti jo kuulut joku. Kuulut Kristukseen, ja Kristus kuuluu Jumalalle.

Jos päätät jatkaa yhteydenpitoa JW.orgin kanssa yhtenä Jehovan todistajana tai jos päätät olla yhteydessä toisen valtavirran kristillisen uskonnon omaan, se on sinun valintasi. Ole vain tietoinen siitä, että tulee todennäköisesti aika, jolloin uskollisuutesi Kristukseen testataan.

Jeesus sanoi:

Siksi jokainen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, tunnustan hänet myös taivaassa Isäni edessä. Mutta kuka kieltää minut ihmisten edessä, minä kielen myös hänet taivaallisen Isäni edessä. ”(Matthew 10: 32, 33)

Tulossa pian…

Monet, jotka pääsevät eroon uskonnon piilosta, ovat niin innostuneita kokemuksesta, että menettävät uskonsa Jumalaan ja Kristukseen. He "heittävät vauvan ulos kylpyvedellä"? Raamattu osoittaa, ettei todellista vapautta voi olla ilman Kristusta. Monet eivät kuitenkaan usko tämän olevan niin. Seurauksena on, että he etsivät vapautta muualta. Jotkut muuttuvat agnostiikoiksi, kun taas toisista tulee täynnä ateisteja. He kääntyvät evoluutiota edistävien tutkijoiden ja tutkijoiden, jotka opettavat, että Raamattu on vain miesten kirjoittama kirja.

Paavali varoitti kolossalaisia:

"Älä anna kenenkään kaapata sinua tyhjillä filosofioilla ja voimakkaasti kuulostavilla hölynpölyillä, jotka johtuvat ihmisen ajattelusta ja tämän maailman henkisistä voimista mieluummin kuin Kristuksesta." (Kol 2: 8)

Rakastan vapautta enkä halua enää tulla orjaksi muille, olivatpa he sitten uskonnontekijöitä, tutkijoita, filosofeja, salaliiton teoreetikkoja tai mitä Paavali kutsuu ”tämän maailman henkisiksi voimiksi”. Kehitettyämme kykymme kriittiseen ajatteluun, jatkakaamme tämän voimamme käyttämistä suojautuaksemme monilta piiloilta, jotka sijaitsevat maailman piilossa.

Seuraavassa videossani tarkastellaan kriittisesti kehitystä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    27
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x