Tässä on skenaario. Oletetaan, että teillä on raamatuntutkistelua esimerkiksi katolisen kanssa. Näytät hänelle Raamatusta, että kolminaisuus, helvetin tuli ja ihmissielun kuolemattomuus ovat vääriä opetuksia. (Kyllä, uskon, että kolminaisuus, helvetin tulipalo ja kuolematon sielu ovat kaikki vääriä opetuksia. Jotkut teistä ovat eri mieltä kanssani tässä asiassa, mutta kannattavat minua. Käsittelemme näitä aiheita toisessa tilanteessa. 😊) Joten kysytte katolinen opiskelijasi, jos on järkevää pysyä uskonnossa, joka opettaa väärää oppia, ja hän vastaa: ”Ehkä kirkko on väärässä joissakin raamatun opetuksissa, mutta minun ei tarvitse tulkita Raamattua. Kristus nimitti paavin uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi, joten jos hän on väärässä, hänen on korjattava hänet. "

Myöhemmin tutkimuksessa tulet kysymykseen puolueettomuudesta - että kristittyjen ei tule olla osa maailmaa. Ehkä keskustelet jopa Yhdistyneiden Kansakuntien järjestöstä Ilmestyskirjan jumalattomana pedona ja huomautat, että katolinen kirkko on järjestön jäsen.

Raamattuopiskelijasi on samaa mieltä, mutta toteaa, että on tärkeää odottaa Jumalaa, antaa hänelle aikaa kirkon korjaamiseen.

Viimeisessä vaiheessa puhut kirkon lasten seksuaalisen hyväksikäytön skandaalista ja siitä, kuinka kirkon johto pelasi nämä rikokset eikä ilmoittanut niistä viranomaisille.

Sen pitäisi tehdä se, luulet. Silti hän pysyy liikkumattomana. Hän hylkää nämä väitteet vihaajien ja vastustajien liioitteluna ja hyökkäyksinä kirkkoon. Pedofiileja on kaikkialla, minkä hän kiistää, mutta kirkon väärinkäsittely ei johdu pahuudesta, vaan vain ihmisten epätäydellisyydestä.

Kun työnnät häntä hieman enemmän järkeilemään näitä asioita, hän sanoo: ”Muista, että Jumala on valinnut katolisen kirkon maalliseksi järjestökseen. Se on vanhin kirkko. Ensimmäinen kirkko. Jos kirkko ei saarnaisi hyvää uutista ympäri maailmaa, meillä ei olisi nyt kolmannes maailmasta julistautuvan kristityksi. Varmasti tätä ei olisi voitu saavuttaa ilman Jumalan siunausta! "

Luuletko, että Rooman kirkon väärät opetukset ovat vain hyväsydämisiä miehiä, jotka ovat epätäydellisyytensä vuoksi tehneet virheitä? Kun todellinen Kristuksen rakastaja tekee virheen, jonka seurauksena opetetaan jotakin väärää, tai käyttäytymisessä, joka ei ole Kristuksen seuraajaa, miten hän reagoi, kun toinen kristitty huomauttaa virheestään? Korjaako hän opetustaan ​​ja / tai pyytää anteeksi väärinkäytöksensä? Aikooko hän korjata itsensä ja kumota aiheutetut vahingot? Vai törmääkö hän häntä kohtaan, joka rakasti häntä oikaisemalla, kutsumalla häntä nimiin halveksiakseen häntä? Vainoako hän sitä, joka yrittää saada hänet suoraksi?

Jos jälkimmäinen, niin se ei ole työn epätäydellisyyttä, vaan pahuutta.

Todistajat tuomitsevat kaikki muut uskonnot osana suurta Babylonia, koska he opettavat vääriä oppeja, harjoittavat syntistä käyttäytymistä ja vainoavat tosi palvojia. (Jeremia 51:45; Ilmestys 18: 4)

Mutta mitä tapahtuu, kun laitamme kenkä toiselle jalkalle? Mitä vastausta saamme, kun sovellamme täsmälleen samaa päättelyä - sen viimeistä kohtaa - Jehovan todistajien uskontoon?

Sain äskettäin lukijalta sähköpostin, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti hänen keskustelustaan ​​- joka jatkui 45 sivua - pitkäaikaisen ystävänsä kanssa, joka on vanhin. Kun vanhin vastasi raamatullisiin päättelyihin ja vakaviin todisteisiin siitä, että järjestö opettaa vääriä oppeja, on rikkonut kristillistä puolueettomuutta YK: n kymmenvuotisen liiton kautta eikä ole ilmoittanut viranomaisille tuhansista epäillyistä ja vahvistetuista pedofiileistä, tämän vanhimman vastaus oli melkein sanatarkasti sille, mitä olen kuullut henkilökohtaisesti keskusteluissani ystävien kanssa.

Tässä on muutama ote.

”Miksi et ole enää Jehovan henkivetoisten järjestettyjen ihmisten kanssa hänen nimensä puolesta.”

"Jatkan ruokintaa uskollisesta orjasta."

”Kyllä, minulla on monia kysymyksiä kuten sinä, mutta pyrin kärsivällisesti odottamaan vastauksia, kun ne tulevat oikealta kanavalta, uskolliselta orjalta. Kyse on kuuliaisuudesta Jumalan antamalle auktoriteetille ja pääjärjestelyille. "

"Olen törmännyt moniin luopioihin, jotka viettivät niin paljon aikaa materiaalimme tutkimiseen osuakseen käteen, joka ruokkii heitä kuin käärmeet."

"Kokeile ja katso, että tämä on nopeasti muuttuva organisaatio, koska sen on koottava kaikki vanhurskaasti omistautuneet iankaikkiseen elämään."

"Oletetaan, että hylkään Jehovan todistajien maailmanlaajuisen kristillisen seurakunnan tänään, mistä minusta tulisi?"

"Takaisin Israelin aikoina, jos jättäisin Jehovan, minua kutsuttiin luopumukseksi samoin kuin juutalaiset aina, kun he hylkäsivät Jehovan."

Joten, kuka on Jehovan todistaja tänään? Kerro minulle, että siellä on uskonto, joka kantaa Jumalan nimeä ja joka ei ole kolminaisuus. Kuka ei usko helvettiin, ikuiseen piinaan tai sielun kuolemattomuuteen? Tiedätkö Jeesuksen seuraajia, jotka eivät usko kolminaisuuteen? Kuka uskoo, että Jeesus on todella Jehovan Poika ja että Jeesus on tottelevainen Isälle ja tekee vain sen, mitä Isä haluaa. "

"Mitä järkeä on lainata tekstiä WT: stä tai pyhistä kirjoituksista sen osoittamiseksi, että ainoa väline, jota maan päällä käytetään Jumalan tahdon edistämiseen, on epäluotettava."

Luuletko, että Jumala on tyytyväinen suureen Babyloniin. Miksi varoitus päästä pois hänestä? ”

Useimpien Jehovan todistajien mielessä se johtuu seuraavasta: Emme voi olla väärässä, koska olemme Jumalan valitut ja koska olemme Jumalan valitut, meidän on oltava oikeassa.

Ja ympäri ja ympäri me menemme.

Tämä muistuttaa minua klassisen Walter Matthau -elokuvan kohtauksesta, Uusi lehti.

Jehovan todistajat yrittävät kassata shekin tyhjältä pankkitililtä. He eivät täytä kaikkia kriteerejä, jotka he ovat asettaneet arvioidakseen, onko uskonto totta vai vääriä, Jumalan hyväksymiä vai Hänen tuomitsemia. Silti he uskovat silti, että Jumala rahaa heille sekit.

Jos katsot tätä videota, olet todennäköisesti huomannut, että järjestön henkinen pankkitili on tyhjä ja heidän sekki on NSF.

Saatamme verrata itseämme eläimeen, joka on juuri vapauttanut itsensä ansaan, palasta.

Hmm ...

"Uskonto on virka ja maila."

Vuonna 1938 Vartiotornin Raamattu- ja seuraseuran (WBTS) kolmas presidentti JF Rutherford aloitti saarnaamiskampanjan iskulauseella "Uskonto on ansa ja maila. Saatat löytää vikaa suuressa osassa Rutherfordin opettamista ja tekemisestä, mutta mielestäni voimme löytää tämän yhden asian. No melkein…

Rutherford ei soveltanut tätä aforismia juuri luomaansa organisaatioon. Klassisessa projisointiesimerkissä hän syytti kaikkia muita juuri syyllisyydestään. Mutta jokainen näki, että Jehovan todistajat olivat yhtä uskontoa kuin muutkin uskonnot; joten hänen kuolemansa jälkeen julkaisuissa tehtiin seuraava ero:

Puhtaan, määrittelemättömän palvonnan voitto (w51 11 / 1 p. 658 par. 9)
”Siksi nyt sekä kristinuskon että Heathendomin uskontoon kohdistuva moitto ei ole ilman syytä; se on ansaittu. Juuri tämän uskonnon mielessä iskulause nostettiin ensin Lontoossa, Englannissa, 1938: ssä, ”Uskonto on piikkinä ja maila. Palvele Jumalaa ja Kristusta kuningasta. ”

Joten nyt todistajat puhuvat tosi uskonnosta ja väärästä uskonnosta. Uskon, että on olemassa tosi palvonta ja väärä palvonta. En kuitenkaan usko, että tosi ja väärä ero pätee uskontoon. Uskon, että kaikki uskonnot ovat vääriä ja vastustavat Jumalaa. Yritän selittää, miksi suhtaudun näkemykseen, ja katso, oletko samaa mieltä vai ei. Mutta ensin hajotetaan Rutherfordin kampanja-iskulause.

Uskonnon virka

Ansa on "ansa lintujen tai eläinten pyydystämiseen, tyypillisesti sellainen, jossa on lanka tai johto." Mitä virveli tekee? Se riistää olennolta vapauden. Jeesus kertoi meille, että jos 'pysymme hänen sanassaan ... tiedämme totuuden, ja totuus vapauttaa meidät'. Uskonto ei vapauta meitä, mutta sitoo meidät miesten asettamaan sääntöjärjestelmään.

Israelissa, päivän hallintoelimessä, uskonnolliset johtajat - papit, kirjanoppineet, fariseukset - asettivat monia sääntöjä ihmisille. Jeesus sanoi heistä: "He sitovat raskaita kuormia ja asettavat ne ihmisten harteille, mutta itse eivät ole halukkaita heiluttamaan niitä sormellaan." (Mt 23: 4)

Sinun täytyy syöttää ansa saadaksesi eläimen asettamaan pään tai jalan silmukkaan. Jokaisessa uskonnossa, johon liityt, on oltava jotain houkuttelevaa, jonkin verran syöttiä, jolla pääset sisään. Se perustuu yleensä Raamatun totuuteen. Paras valhe perustuu totuuteen. Lupaus ikuisesta elämästä on erittäin houkutteleva. Ansa on usko siihen, että sinun täytyy noudattaa ihmisten sääntöjä ja pysyä uskonnossa saadaksesi tuon elämän.

Uskonto on maila

Teos "mailalla" on hyvä määrä erilaisia ​​merkityksiä. Käytät mailaa tenniksen pelaamiseen. Se voi viitata myös "sekavaan, kolisevaan meluun tai sosiaaliseen pyörteeseen tai jännitykseen". Kuitenkin määritelmä keskusteluihimme sopii parhaiten:

  1. Vilpillinen järjestelmä, yritys tai toiminta
  2. Yleensä laiton yritys, joka tehdään toimivaksi lahjonnalla tai uhkailulla
  3. Helppo ja tuottoisa elinkeino.

Olemme kaikki kuulleet termin "ryöstö", jota kuvataan väkijoukkojen ja rikollisjoukkojen tunnetuksi suojamailaksi, mutta ehdotammeko uskontojen olevan syyllisiä tähän?

Katolinen kirkko hyväksyi "indulgensseiksi" kutsutun rahan puhdistajan loukkuun jääneiden sielujen "pelastamiseksi". Jotkut televangelistit rikastuttavat itseään "siemenrahan" huijauksella. Voisin jatkaa ja kuvata niitä monia tapoja, joilla uskonnot ovat tehostaneet voimaansa ja vuoranneet taskukirjojaan petollisilla ja laittomilla mailoilla, mutta rajoittun kahteen menetelmään, joita tällä hetkellä käytetään parhaiten tuntemassani organisaatiossa.

Tämän viikon Vartiotornin tutkimuksen otsikko on ”Osta totuutta ja älä koskaan myy sitä”. Sanoma on: 'Olet totuudessa, jos pysyt organisaatiossa. Jos poistut organisaatiosta, kuolet. ' Voit sanoa: "Se kuulostaa enemmän virvelältä kuin mailalta." Totta, mutta tässä se siirtyy linjan yli ja tulee mailaksi. Mitä et tiedä liittyessäsi organisaatioon, on se, että jos poistut, he huolehtivat siitä, että sinut on erotettu kaikesta perheestäsi ja ystävistäsi. Sille ei ole raamatullista perustaa, mutta se sopii selvästi "laittoman yrityksen, joka on toimiva… pelottelun avulla" määritelmään.

Viime aikoina on syntynyt toinen maila. Vuonna 2012 organisaatio tarttui kaikkiin paikallisesti omistettuihin valtakunnansalien kiinteistöihin ja on vuodesta 2016 myynyt niitä tuhansia. Täysin maksetut ja kätevästi sijoitetut salit myytiin laillisten omistajien, paikallisten kustantajien, alaisuudesta, ja heidän piti sitten siirtyä, usein kaukaisiin kohtaamispaikkoihin. Heidän suostumustaan ​​ei haettu, eikä heitä kuultu; ja he eivät koskaan nähneet penniäkään kiinteistön myynnistä.

Onko kaikki uskonto huono?

Aloitetaan tarkastelemalla sanan "uskonto" merkitystä. Kuten niin monilla tavallisilla englanninkielisillä sanoilla, tälläkin on erilaisia ​​merkityksiä ja vivahteita. En halua meidän eksyvän epäselvien määritelmien sumuun, joten tämän keskustelun tarkoituksiin haluaisin keskittyä merkitykseen, joka tulee mieleen helpoimmin, kun kuulemme jonkun käyttävän tätä termiä. Havainnollistaaksemme, jos joku sanoo "olen henkinen, mutta en ole uskonnollinen", pidämme sitä tarkoittavana, että hän ei kuulu mihinkään tiettyyn uskontoon, mutta uskoo silti Jumalaan, ainakin jossakin epämääräisessä mielessä. Sanominen: "Minä olen uskonnollinen", herättää heti kysymyksen: "Mihin uskontoon kuulut?"

Merriam-Webster antaa yksinkertaisena määritelmänä 'uskonto'

"Järjestäytynyt uskomusten, seremonioiden ja sääntöjen järjestelmä, jota käytetään jumalan tai jumalaryhmän palvontaan."

Avainsana siellä on “järjestelmä”. Toinen tapa sanoa se on ”sääntökehys, jolla henkilö palvoa jumalaa”.

Palvonnan järjestelmä. Sääntöjen, rituaalien, riitojen tai menettelytapojen puitteissa kaikki palvotaan Jumalaa oletettavasti tavalla, jonka Jumala pitää hyväksyttävänä.

Mutta ... kenen säännöt? Kenen kehys? Kristikunnan kirkkojen johtajat sanoivat: "Jumalan säännöt, jotka on määritelty Raamatussa." Mutta jos näin on, miksi on niin monia erilaisia ​​kristillisiä uskontoja? Niin paljon jakamista, mikä johtaa usein vihaan, väkivaltaan, jopa sotaan.

Jeesus sanoi:

"Turhaan, että he palvovat minua jatkuvasti, sillä he opettavat ihmisten käskyjä opiksi." "(Mt 15: 9)

Tämän mukaan mikä tahansa ihmisten sääntöjen pohjalta muotoiltu palvontajärjestelmä johtaa Jumalan paheksumiseen. Koska kaikki uskonnot perustuvat ihmisten sääntöihin ja tulkintoihin, voimme yksinkertaistaa tätä lausuntoa sanomalla: "Jumala tuomitsee kaiken uskonnon." Miksi? Koska se korvaa Jumalan hallinnon ihmisten hallituksella, ja Saarnaaja 8: 9: sta tiedämme, että 'ihminen hallitsee ihmistä hänen loukkaantumisensa'.

Tiedätkö kuka on kanssani samaa mieltä tästä? (Jos olet Jehovan todistaja, olet järkyttynyt tästä.) Charles Taze Russell!

Russell pitää oikein

Tässä on sarjan 3 volyymi Tutkimukset Raamatussa.

Tämä tilavuus on otsikoitu Sinun valtakuntasi tulee. Se julkaistiin vuonna 1907. Tuolloin ei ollut Jehovan todistajien järjestöä. Vuotta edeltävinä vuosikymmeninä eri maiden raamatuntutkijoiden ryhmät olivat kokoontuneet tutkimaan Raamattua ilman valtavirran uskontojen opillisia rajoituksia. Monet käyttivät Russellin kirjoituksia raamatuntutkistelunsa perustana, vaikka ne eivät rajoittuneet näihin julkaisuihin. Russell ei hallinnut heitä. Hän johti kustantajayritystä ja monet näiden seurakuntien henkilöt ostivat kyseisen yrityksen osakkeita. Tämän järjestelyn kauneus oli, että samalla kun Russellin tutkimuksen edut hyödynnettiin, kaikki ryhmät pystyivät hyväksymään mitä halusivat ja hylkäämään sen, mitä eivät. Esimerkiksi Russell uskoi, että Gizan suurella pyramidilla oli profeetallista merkitystä, mutta kaikki eivät olleet hänen kanssaan samaa mieltä. Silti voit olla eri mieltä hänen kanssaan ja silti kokoontua ja tutkia Raamattua omassa raamatuntutkijasi seurakunnassasi.

Se oli Rutherford, joka onnistui lopettamaan sen. 1930: n mukaan 75%: sta kaikista Raamatun opiskelijaryhmistä, jotka olivat liittyneet Russelliin WBTS: n kautta, lähti Rutherfordista, mutta jäljelle jääneellä 25%: lla hän keskitti viranomaisen ja perusti organisaation, jonka tunnemme tänään.

Se tekee ehdottomasti sen, mitä aion lukea, vaikka se ei ole profeetallista. Palataan sivulle 181:

Olkoon sellainen, että ajatellaan, että olemme nyt eron korjuuajalla, ja muistakaa Herramme ilmaisema syy kutsua meidät pois Babylonista, nimittäin: ”ettet ole osallisina hänen syntiensä jäseniksi”. Mieti uudelleen, miksi Babylonia niin kutsutaan. Ilmeisesti hänen monien opin virheiden vuoksi, jotka sekoitettuna muutamiin jumalallisen totuuden elementteihin, aiheuttavat suurta sekaannusta, ja sekalaisen totuuden ja virheiden yhdistämän seurauksen vuoksi. Ja koska he pitävät virheitä totuuden uhraamisessa, se tehdään mitättömäksi ja usein pahemmaksi kuin turha. Tämä synti, virheen pitäminen ja opettaminen totuuden uhrauksessa on yksi, johon jokainen kirkon nimellinen lahko on syyllinen, poikkeuksetta. Missä on sekti, joka auttaa sinua etsimään ahkerasti pyhiä kirjoituksia, kasvamaan siten armossa ja totuuden tuntemisessa? Missä on lahko, joka ei haittaa kasvuasi, niin opillisesti kuin käytännöllisesti? Missä on sekti, jossa voit noudattaa Mestarin sanoja ja antaa valon loistaa? Emme tiedä mitään.

Minusta on niin surullinen, että organisaatio, jolle olen omistanut melkein koko elämäni, sopii tarkasti tähän 100-vuotta vanhaan kuvaukseen. Ja nyt enemmän kuin koskaan ennen. Sinun ei tarvitse edes mainostaa opetuksia, jotka ovat ristiriidassa julkaisujen kanssa. Itse asiassa pelkkä kysymysten esittäminen riittää nyt, jotta sinut kutsutaan Valtakunnan salin takahuoneeseen kysyäksesi uskollisuudestasi hallintoelimelle.

Takaisin kirjaan:

Jos joku näiden organisaatioiden Jumalan lapsista ei ymmärrä orjuuttaan, se johtuu siitä, että he eivät yritä käyttää vapauttaan, koska he ovat nukkumassa virka-asemaansa, kun heidän tulisi olla aktiivisia taloudenhoitajia ja uskollisia vartijoita. (1 Thess. 5: 5,6) Anna heidän herätä ja yrittää käyttää vapautta, jonka he ajattelevat olevansa; anna heidän näyttää palvojilleen, missä heidän uskontonsa eivät täytä jumalallista suunnitelmaa, jolloin he eroavat siitä ja ajavat sitä suoraan vastakohtana; antakoon heidän näyttää, kuinka Jeesus Kristus maisti Jumalan suosimella kuolemaa jokaiselle; kuinka tämä tosiasia ja siitä tulevat siunaukset todistetaan ”ajallaan” jokaiselle ihmiselle; kuinka ”virkistämisen aikoina” palautuksen siunaukset virtaavat koko ihmiskunnalle. Anna heidän osoittaa edelleen evankeliumin kirkon korkean kutsumuksen, jäykät jäsenyyden edellytykset tuossa ruumiissa ja evankeliumin aikakauden erityistehtävä viedä tämä omituinen ”kansa hänen nimensä puolesta”, joka on hyvissä ajoin korotettava ja hallita Kristuksen kanssa. Ne, jotka yrittävät siten käyttää vapautensa saarnatakseen hyviä sanomuksia nykypäivän synagogeissa, onnistuvat joko muuttamaan kokonaiset seurakunnat tai herättämään vastakkainasettelun. He varmasti heittävät sinut synagogaistansa ja erottavat sinut heidän joukostaan ​​ja sanovat kaikenlaista pahaa sinua väärin Kristuksen tähden. Ja näin toimiessaan epäilemättä monet tuntevat tekevänsä Jumalan palvelua.

Minun, oi, minun, mutta mikä kaukonäköinen päättely! Korvaa "synagogat" sanoilla "valtakunnansalit", ja sinulla on tarkka kuvaus siitä, mitä heräävät Jumalan lapset kokevat nykyään Jehovan todistajien seurakunnissa. Jatketaan…

Kaikki tietävät varmasti, että liittyessään mihinkään näistä ihmisjärjestöistä hyväksyessään uskon tunnustuksen omakseen, he sitovat itseään uskomaan ei enempää eikä vähemmän kuin mitä uskomus ilmaisee aiheesta. Jos heidän vapaaehtoisesti annetuistaan ​​orjuuksista huolimatta heidän tulisi miettiä itseään ja saada valoa muista lähteistä, ennen sitä valoa, joka heille liittyneellä lahkalla nauttii, heidän on joko todistettava väärin lahkoon ja liitoonsa sen kanssa, uskoakseen mihinkään sen tunnustukseen nähden, tai muuten heidän on rehellisesti jätettävä syrjään ja hylättävä tunnustus, jonka he ovat kasvaneet, ja tulevat ulos sellaisesta lahosta. Tämän tekeminen vaatii armon ja maksaa jonkin verran vaivaa, hajottaen, kuten usein, miellyttävät yhdistykset ja altistamalla rehellisen totuudenhakijan typeräille syytöksille siitä, että hän on "petturi" hänen lahkokseensa, "päällystakki", jota "ei ole vahvistettu" , ”Jne. Kun joku liittyy lahkoon, hänen mielensä on tarkoitus luopua kokonaan tuosta lahkasta, ja jatkossakin ei omasta. Sekti sitoutuu päättämään hänen puolestaan, mikä on totuus ja mikä on virhe; ja hänen on ollakseen todellinen, uskomaton, uskollinen jäsen, ja sen on hyväksyttävä lahkonsa, tulevaisuuden ja menneisyyden päätökset kaikissa uskonnollisissa asioissa, ottamatta huomioon omaa yksilöllistä ajatteluaan ja välttämällä henkilökohtaista tutkimusta, ettei hän kasvaisi tietoon, ja kadota tällaisen lahkon jäsenenä. Tämä lahkon ja uskonnon omantunnon orjuus sanotaan usein niin monin sanoin, kun sellainen ilmoittaa kuuluvansa tällaiseen lahkoon.

Jos tämä ei ole tarkka kuvaus Jehovan todistajien organisaation nykyisestä tilanteesta, en tiedä mikä on.

Rutherford oli oikeassa - vaikkakaan ei niin kuin hän tarkoitti - "Uskonto on piikkinä ja maila." Mutta hänellä oli oikeus myös saarnaamiskampanjan iskulauseen seuraavaan osaan: "Palvele Jumalaa ja Kristusta kuningasta."

Rikkakasvit ja vehnä

Monet heräävät Jehovan todistajat ovat edelleen yhteydessä Jehovan todistajien järjestöön. He tekevät tämän järjestön mailan vuoksi rankaisemaan toisinajattelijoita katkaisemalla heidät perheen ja ystävien luota. Joten he pysyvät hiljaa ja kärsivät hiljaisuudessa.

Toiset lähtevät organisaatiosta, mutta kaipaavat yhteisöä, joka heillä on ollut JW-yhteisössä. Jotkut pyrkivät löytämään sen olemalla yhteydessä muihin uskonnollisiin ryhmiin.

Muista kuitenkin, että Russellin sanat pätevät edelleen.

Se mitä monet nyt etsivät, ovat palvojien ryhmiä, jotka eivät aseta sääntöjärjestelmää. On pieniä ei-nimellisiä ryhmiä, jotka nousevat esiin näinä päivinä aivan kuten 19: n loppua kohtith vuosisadalla. Niin kauan kuin nämä ryhmät seuraavat Jeesuksen johtoa eikä ihmisten oppeja, heitä ei voida luokitella uskonnoksi. Se on hyvä, koska Heprealaiskirjeen 10:24, 25 käskee meitä kokoontumaan yhteen, ja niin meidän pitäisi, jos mahdollista. Mutta varovaisuutta on aina noudatettava. Lopulta - melkein väistämättä - pienet ryhmät kasvavat ja joku näkee mahdollisuuden tulla johtajaksi. Heti kun alat nähdä tulkinnan ja hallinnan siitä, että miehet taittavat ruman päänsä, tiedä, että ansa on asetettu. Pian mailat alkavat. Ohjatkaamme näitä Herramme sanoja:

”Mutta sinä, älä sinua kutsutaan rabiksi, sillä yksi on opettajasi, ja kaikki te olette veljiä. Älä myöskään kutsu ketään isäksi maan päällä, sillä yksi on isäsi, taivaallinen. Älä kumpikaan ole nimitetty johtajaksi, sillä johtajasi on yksi, Kristus. Mutta suurimman teidän keskuudestanne on oltava ministerisi. Joka ylistää itseään, nöyryytetään, ja joka itse nöyryytetään, se ylennetään. ”(Mt 23: 8-12)

Minulta kysyttiin äskettäin: "Mistä löydämme tosi uskonto?" Nöyrä mielestäni vastaus on: "Et voi. Todellinen uskonto on ristiriita. Uskonto on viime kädessä ihmisten, ei Jumalan, sääntö. "

Jos kuitenkin yrität löytää todellista palvontaa, älä katso kauemmas kuin itseäsi.

Jeesus sanoi:

Siksi jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee sen, on kuin huomaamaton mies, joka rakensi talonsa kallioon. Ja sade kaatoi ja tulvat tulivat, ja tuulet puhalsivat ja kumarsivat sitä taloa vastaan, mutta se ei luolannut, sillä se oli rakennettu kallioon. Lisäksi jokainen, joka kuulee nämä sanani ja ei tee niitä, on kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekkaan. Ja sade kaatoi ja tulvat tulivat, ja tuulet puhalsivat ja iskivat sitä taloa vastaan, ja se syvensi sisään, ja sen romahtaminen oli suurta. ”” (Mt 7: 24-27)

Huomaat, että hän ei puhu kirkoista, seurakunnista, järjestöistä. Hän sanoo "kaikki". Tätä sääntöä sovelletaan yksilöihin. Et tarvitse ryhmää palvomaan Jumalaa. Tarvitset vain Jeesusta.

Russellilla oli tämä viisaus levittää tätä aihetta:

Mutta mikään maallinen organisaatio ei voi myöntää passi taivaalliselle kirkkaudelle. Suurimmin erotettu lahkolainen (lukuun ottamatta romanistia) ei edes väitä, että jäsenyys hänen lahkoissaan turvaa taivaallisen kirkkauden. [Kirjoittajan huomautus: Voisin lisätä, että todistajat kuitenkin saarnaavat, että jäsenyys ja tottelevaisuus järjestössä turvaa maallisen kunnian.]  Kaikkien on pakko myöntää, että todellinen kirkko on se, jonka kirjanpitoa pidetään taivaassa eikä maan päällä. He pettävät ihmisiä väittämällä, että on välttämätöntä tulla Kristuksen tykö heidän kauttaan - on tarpeen tulla jonkin lahkolaisen ruumiin jäseniksi, jotta heistä voi tulla ”Kristuksen ruumiin”, tosi kirkon jäseniä. Päinvastoin, vaikka Herra ei ole kieltäytynyt keneltäkään, joka tuli hänen luokseen lahkolaisuuden kautta, eikä ole kääntänyt yhtään todellista etsijää tyhjäksi, hän kertoo meille, että emme tarvitse tällaisia ​​esteitä, mutta olisi voinut paljon paremmin tulla hänen luokseen suoraan. Hän huutaa: "Tule luokseni"; "Ota ikeeni päällesi ja opi minusta"; "Minun ikeeni on helppo ja taakani on kevyt, ja te löydätte levon sieluillenne." Olisiko meidän pitänyt ottaa huomioon hänen äänensä aikaisemmin. Olisimme välttäneet monia sektismin raskaita taakkoja, monia epätoivon suoaan, monia epäileviä linnojaan, turhamaisuusmessujaan, maailmallisuuslionejaan jne.

Hän puhuu edelleen, vaikkakin tahattomasti, heräämisestä, jota nyt koemme organisaatiossa.

Monet ovat kuitenkin syntyneet eri lahkoissa tai siirretty lapsuudessa tai lapsuudessa kyseenalaistamatta järjestelmiä. He ovat kasvaneet vapaaksi sydämessään ja alitajuisesti sellaisten uskontojen rajojen ja rajojen ulkopuolelle, jotka he tunnustavat ammatissaan ja tukevat keinoillaan ja vaikutusvaltaansa. . Harva heistä on tunnustanut täydellisen vapauden edut tai lahkoisen orjuuden haitat. Täydellistä ja täydellistä erottelua ei ollut nautittu toistaiseksi, sadonkorjuun aikana.

Toisin sanoen monet kuin minä, jotka olemme herättäneet Jehovan todistajien uskoa, tulevat vasta nyt tuntemaan Kristuksen todellisen vapauden.

Jotkut ovat kuitenkin edelleen tyytymättömiä ja haluavat tarkemman vastauksen. He kysyvät: "Mistä minun täytyy mennä totuuden löytämiseksi." Sellaiset eivät ole toisin kuin muinaiset israelilaiset, jotka tulivat profeetta Samuelin luokse ja väittivät: "Ei, olemme päättäneet, että meillä on kuningas." (1.Sa 8:19.) Heidän on epämukavaa päättää asioista itse ja he haluavat jonkun johtavan niitä - jonkun näkyvän, ei Jeesuksen.

Sanon heille, et löydä totuutta. Se löytää sinut.

Hengessä ja totuudessa

Jeesus tapasi kerran naisen, joka juutalaisten tavoin ajatteli, että tosi palvonta liittyy paikkaan. Hän kertoi hänelle:

”Uskokaa minua, nainen,… on tulossa aika, jolloin et palvota Isää tällä vuorella eikä Jerusalemissa… .Mutta aika on tulossa ja on nyt tullut, kun tosi palvojat palvovat Isää hengessä ja totuudessa, sillä Isä etsii tällaista palvoakseen Häntä. (John 4: 21, 23)

Huomaa, ettei "totuudella", ikään kuin joku on oltava Isän ilahduttamiseksi, vaan "totuudessa". Ensimmäinen viittaa hallussapitoon, mutta jälkimmäinen mielentilaan. Kenelläkään ei ole kaikkea totuutta. Iankaikkisen elämän tarkoitus on todellakin Isän ja Pojan jatkuvan totuuden hankkiminen.

”Iankaikkinen elämä on tuntea sinut, ainoa tosi Jumala ja tuntea Jeesus Kristus, sen, jonka lähetit.” (John 17: 3 Contemporary English Version)

Palvonta hengessä ja totuudessa tarkoittaa totuuden rakastamista ja kaipaamista enemmän tunnustamalla nöyrästi oman tietämättömyytemme. Isä etsii niitä, joilla on tällainen asenne. Joten siinä mielessä, jos etsimme totuutta, totuus pyhän hengen kautta löytää meidät.

Huomaa, että niitä, jotka Jumala on tuominnut teoksessa 2 Thessalonians 2: 10, ei tuomita puuttuvan totuuden vaan kieltäytymisen rakastamasta totuutta.

Saatat olla yhteydessä uskoihin toisiinsa. Se on hyvä ja Heprealaiskirjeen 10:24, 25 mukainen. Et kuitenkaan koskaan saa kuulua siihen tai mihinkään muuhun ryhmään, organisaatioon tai uskontoon. Miksi? Koska sinä erikseen jo kuulut jollekulle. Sinä kuulut Kristukseen ja Kristus kuuluu Jumalalle.

Jos päätät jatkaa yhteydenpitoa JW.org-sivustoon yhtenä Jehovan todistajista tai jos päätät olla yhteydessä toisiin kristittyihin valtavirtaan kuuluviin muihin uskonnollisiin ryhmiin, se on sinun valintasi. Ole vain tietoinen siitä, että todennäköisesti tulee aika, jolloin uskollisuutesi Kristukseen testataan.

Jeesus sanoi:

Siksi jokainen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, tunnustan hänet myös taivaassa Isäni edessä. Mutta kuka kieltää minut ihmisten edessä, minä kielen myös hänet taivaallisen Isäni edessä. ”(Matthew 10: 32, 33)

Tulossa pian…

Monet, jotka vapautuvat uskonnon ansasta, ovat kokemuksesta niin hämmentyneitä, että he menettävät uskonsa Jumalaan ja Kristukseen. He heittävät vauvan ulos kylpeveden kanssa? Raamattu osoittaa, että todellista vapautta ei voi olla ilman Kristusta. Monet eivät kuitenkaan usko, että näin on. Tämän seurauksena he etsivät vapautta muualta. Joistakin tulee agnostisia, kun taas toisista täysivaltaisia ​​ateisteja. He kääntyvät evoluutiota edistävien tutkijoiden ja tutkijoiden puoleen, jotka opettavat, että Raamattu on vain ihmisten kirjoittama kirja.

Paavali varoitti kolossalaisia:

"Älä anna kenenkään vangita sinua tyhjillä filosofioilla ja korkealla kuulostavilla hölynpölyillä, jotka tulevat pikemminkin ihmisen ajattelusta ja tämän maailman hengellisistä voimista kuin Kristuksesta." (Kol 2: 8)

Rakastan vapautta enkä halua enää tulla orjaksi muille, olivatpa he sitten uskonnonharjoittajia, tutkijoita, filosofeja, salaliittoteoristeja tai mitä Paavali kutsuu ”tämän maailman hengellisiksi voimiksi”. Kun olemme kehittäneet kriittisen ajattelun kyvyn, käyttäkäämme edelleen tätä voimaa suojellaksemme itseämme monilta ansoilta, jotka piiloutuvat siellä maailmassa.

Seuraavassa videossani tarkastellaan kriittisesti kehitystä.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    27
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x