”Tätä rukoilen edelleen, jotta rakkautesi voisi olla yhä enemmän.” - Filippiinit 1: 9.

[Julkaisusta ws 8 / 19 p.8 -tutkimusartikkeli 32: Lokakuu 7 - Lokakuu 13, 2019]

Ensi silmäyksellä meidän pitäisi voida nauttia uudistavasta artikkelista, joka käsittelee rakkauden esittämistä.

Joten auttaaksemme meitä matkalla lukemaan lyhyesti pyhät kirjoitukset sen yhteydessä. Filippiinien 1: 9 lukee ”Ja tätä rukoilen edelleen, että rakkautesi voisi olla yhä enemmän tarkalla tiedolla ja täydellisellä havainnolla; ”.

Lopettaa. Huomasitko eron? Teemakohtaisten kirjoitusten lainaus pysähtyi lauseen ”yhä enemmän", Raamatun jae ei kuitenkaan tee sitä, se jatkuu.

Siksi voimme vain päätellä, että järjestö ei aio keskustella perusteellisesti "tarkka tieto ja täydellinen havaitseminen ”. Nämä kaksi omaisuutta ovat kuitenkin varmasti elintärkeitä ja jakamattomia kyvystä paitsi osoittaa rakkautta myös harjoittaa rakkautta. Miksi niin? Paavali vastaa tähän kysymykseen seuraavissa jakeissa.

Filippiinien 1: 10-11 jatkuu: ” että VOIT varmistaa, että tärkeimmät asiat ovat niin, että voit olla virheetön ja älä kompastu muita Kristuksen päivään, 11, ja olla täynnä vanhurskaita hedelmiä, jotka ovat Jeesuksen Kristuksen kautta, Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi. ”.

Totisesti, kuinka voimme “varmista tärkeämpiä asioita ” jos meillä ei ole ”tarkka tieto ” mitkä tärkeimmät asiat ovat?

Todellakin, kuinka voimme olla ”virheetön" ilman "tarkka tieto ”? Epäilemättä toimissamme olisi virheitä epätarkkojen tietojen kanssa. Jos toimintamme on väärä, voisimme “kompastua muita ” kuten "täysi havainto ” ei olisi mahdollista ilman kaikkia tosiseikkoja.

Meidät johdetaan Paavalin johtopäätökseen, jonka mukaan ”vanhurskaat hedelmät ...Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi ” on mahdollista vain kaikilla läsnäolevilla edellytyksillä; eli rakkaus Jumalaa ja Kristusta kohtaan, ”Tarkka tieto ja täydellinen havaitseminen”.

Huomasitko lisäksi, mitä vaadittiin myös ”vanhurskaat hedelmät”. Se oli saatavissa Jeesuksen Kristuksen kautta ja toi kunniaa ja kiitosta Jumalalle. Mitkä olivat nämä vanhurskaat hedelmät?

Matthew 7: 15-16 Jeesus sanoi “Ole tarkkailussa väärien profeettojen suhteen, jotka tulevat sinulle lampaan peitteessä, mutta sisällä he ovat raivostuneita susia. 16 Hedelmiensä perusteella tunnet ne. Älä koskaan kerää rypäleitä piikkeistä tai viikunoita ohdakista, vai mitä? ”.

Hän muistutti meitä myös John 15: ssä: 4 (Berean Study Bible) pitämään minua ja minä pysyn teissä. Aivan kuten mikään haara ei voi kantaa hedelmiä itsessään, ellei se jää viiniköynnökseen, niin et voi kantaa hedelmää, ellei pysyt minussa. ”(NWT korvaa” in ”ilmauksella” yhdessä ”, joka horjuttaa Jeesuksen sanojen merkityksen. ) "On selvää, että ilman Kristuksen seuraamista ei olisi mahdollista kantaa vanhurskaita hedelmiä.

Lisäksi galatialaiset 5: 22 sanoo “Toisaalta hengen hedelmällisyys on rakkautta, iloa, rauhaa, pitkäikäisyyttä, ystävällisyyttä, hyvyyttä, uskoa, 23-lempeyttä, itsehallintaa. Sellaisia ​​vastaan ​​ei ole lakia. ”. Nämä ovat tuttuja sanoja kaikille Raamatun opiskelijoille ja ovat varmasti ”Vanhurskas hedelmä” meidän pitäisi olla täynnä.

Saatuaan selvästi selville, mistä apostoli Paavali puhui, katsotaan kuinka sitä sovelletaan Vartiotorni-tutkimusartikkelissa.

Kohdassa 1 sanotaan “Kun apostoli Paavali, Silas, Luukas ja Timoteus saapuivat Filippiin Rooman siirtokuntaan, he löysivät monia ihmisiä, jotka olivat kiinnostuneita valtakunnan viestistä. Nämä neljä innokasta veljeä auttoivat seurakunnan muodostamisessa, ja kaikki opetuslapset alkoivat kokoontua yhdessä todennäköisesti vieraanvaraisen uskovan, nimeltään Lydia, kotona. - Toimii 16: 40. ”.

Ei vielä mainintaa rakkaudesta, mutta saarnaamisella on avoin vaikutus ja runsaasti spekulointia kokouksiin osallistumisesta ja missä. Ainoastaan ​​16: 14-15 osoittaa, että Lydia sai Paulin ja muut jäämään hänen ja hänen perheensä luo.

Toistaiseksi artikkeli noudattaa tuttua mallia. Muuttuuko tämä kappaleen 2 kanssa? Anna meidän nähdä.

Kohdassa 2 sanotaan “Saatana herätti totuuden vihollisia, jotka vastustivat kiihkeästi näiden uskollisten kristittyjen saarnaustoimintaa ”. Ah, nyt meillä on sekoitukseen heitetty vainon aalto ja muistutus saarnaamisesta, mutta silti ei mitään rakkaudesta ja hengen hedelmistä. Kaikki lukijat, jotka ovat lukeneet kaksi edellistä Vartiotorni-artikkelia tai tämän sivuston arvosteluja heistä, tietävät varmasti heidän taustalla olevan teeman. "Valmistaudu vainoon". Joten meillä on täällä viestin hienovarainen vahvistaminen järjestön toimesta.

Kun 3 on asettanut tällä tavalla kirjan kirjoittamisen kohtauksen filippilaisille saarnaamisen, kokousten ja vainojen taustalla, 1 pyytää meitä lukemaan Filippiinien teeman pyhien kirjoitusten aiheen 9: 11-XNUMX. Tämä on klassinen lähestymistapa eisigesisiin. Aseta esityslista ja lue sitten pyhien kirjoitusten kohta, jotta joku voi tulkita sitä aiempien ehdotusten mukaisesti sen sijaan, että lukea pyhiä kirjoituksia ensin.

Runsaasti rakkautta (Par.4-8)

Aloituslause ja 1 John 4: 9-10 lukemana kirjoituksena tuo esiin, että Jumala rakasti meitä "Lähettämällä poikansa maan päälle kuolemaan syntiemme tähden." Huomaa syrjänä Jeesuksen henkilökohtaisen nimen hienovarainen jättäminen, joka on organisaation kirjallisuudessa yleinen juoni Jeesuksen tunnustamisen vähentämiseksi ja Jehovan Jumalan keskittymisen lisäämiseksi. Eikö myöskään Jeesus osoittanut suurta rakkautta ihmiskuntaa kohtaan haluamalla ja suostumuksella kuolemaan maan päällä sen sijaan, että hänet lähetettäisiin ilman mitään valintaa asiassa?

Esimerkki eisigesisestä löytyy kappaleesta 4, jossa rakkaus tulkitaan vain rakkaudeksi Jumalaa kohtaan eikä laajemmassa merkityksessä, kuten Filippiinien 1: 9 ilmaisee. Kappaleessa todetaan ”Kuinka paljon meidän pitäisi rakastaa Jumalaa? Jeesus vastasi tähän kysymykseen, kun hän kertoi fariseukselle: ”Sinun täytyy rakastaa Jehovaa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko mielestäsi.” (Matt. 22: 36, 37) Emme halua rakkauttamme Jumalaa kohtaan. olla puolisonsa. ”. Jälleen kerran, rakkautta Jeesukseen ei mainita, eikä rakkautta muihin ihmisiin.

Sitten artikkeli siirtyy nopeasti ja lyhyesti saadakseen ”tarkka tieto ja täydellinen havaitseminen ” äänen puremalla ”pidämme säännöllistä Raamatun opiskelua ja Jumalan sanan meditaatiota tärkeimpänä asiana elämässämme! ", mitä me tietysti haluaisimme tehdä, mutta mikä tärkeintä ilman organisaation kirjallisuutta. Valitettavasti suurin osa todistajista katsoi Vartiotorni-artikkeleiden lukemista tai tutkimista Raamatun tutkimuksena, vaikka se on kaukana siitä.

Kappale 6 avautuu ”Jumalan suuri rakkaus meitä kohtaan muuttaa meidät rakastamaan veljiämme. (Lue 1 John 4: 11, 20, 21) ”. Se on varmasti oikea ajatus, mutta kuten artikkelin muutamassa seuraavassa kappaleessa keskustellaan, rakkauden kehittäminen veljiämme kohtaan ei ole aina helppoa.

Kuten kappale 7 kommentoi: “Jehova näkee samoin kuin veljemme puutteet. Näistä puutteista huolimatta hän silti rakastaa veljestämme ja rakastaa edelleen meitä ”. Kohdassa esitetty neuvo on kuitenkin epätäydellinen, koska kyse on muiden ärsyttävien tapojen sietämisestä, mutta se ei tee mitään käsitelläkseen räikeämpää asiaa. Asia on, että meidän pitäisi osoittaa rakkautta muille työskentelemällä omien ärsyttävien tapojemme mukaisesti, joten toisilla on vähemmän ärsytystä sietää.

Kappale 9 kertoo meilleettä varmista, että tärkeämpiä asioita. ”(Fil. 1: 10) Näihin tärkeisiin asioihin kuuluvat Jehovan nimen pyhittäminen, hänen päämääriensä toteuttaminen sekä seurakunnan rauha ja yhtenäisyys. (Matt. 6: 9, 10; John 13: 35) ”. Kysymys kuuluu, ovatko nämä tärkeämpiä asioita, joista apostoli Paavali puhui?

Voimmeko johtaa Jehovan nimen pyhittämiseen? Jeesus mallirukouksen antamisessa ehdotti rukoilemista ”Anna sinun nimesi pyhittää” tai asettaa erilleen. Ei, minä pyhitän nimesi. Kaksi ristiviittausta ovat Ezekiel 36: 23 ja 38: 23. Molemmat kirjaavat Jehovan sanovan pyhittävän oman nimensä. Voimme tehdä hyvin vähän auttaaksemme sitä.

Entä "hänen tavoitteidensa toteuttaminen ”? Jälleen kerran, henkilökohtaisella tasolla voimme tehdä hyvin vähän auttaakaikkista Kaikkivaltista Luojaa hänen tarkoitusperiensä toteuttamisessa.

Entä viimeinen ehdotus ”seurakunnan rauha ja yhtenäisyys ”? Ainakin tähän voi olla vaikutusta. Siihen liittyy kuitenkin varoitus. Pitäisikö meidän suojella rauhaa ja yhtenäisyyttä hinnalla millä hyvänsä? Meidän ei selvästikään saa käydä oikeuden ja totuuden kustannuksella. Esimerkiksi, olisi väärin sivuuttaa yhden tai useamman seurakunnan jäsenen rikolliset toimet vain rauhan ylläpitämiseksi. Olisi myös väärin vaieta, kun Jeesus sanoi "Turhaa on, että he palvovat minua jatkuvasti, koska he opettavat ihmisten käskyjä opiksi."(Matthew 15: 9).

Kuten apostoli Paavali itse vastasi ”tärkeämpiä asioita ” olivat "täynnä vanhurskaita hedelmiä, joka on Jeesuksen Kristuksen kautta ” ja tämä johtaisi ”Jumalan kunniaksi ja ylistykseksi”.

Siksi missä on apua työskennellä ja harjoittaa näitä “vanhurskaat hedelmät ”? Selvästi puuttuu!

Kappale 11 on tekopyhä siinä muodossa kuin se esitetään ja mitä siinä ei sanota. Käsitellessään seuraavaa Filippiinien 1-ilmausta: 9-10, “ei kompastu muihin ”, kappale ehdottaaVoisimme tehdä niin valitsemallamme viihdettä, vaatteitamme tai jopa työpaikkomme ”.

Organisaatio on tässä niin tekopyhä, että se on järkyttävää.

 • Aikooko toinen todistaja lopettaa uskon Jumalaan ja Jeesukseen, koska katsot elokuvaa, jonka he pitävät väärin?
 • Entä jos menisit Kingdom Halliin ilman solmioa ja päällään parta?
 • Entä jos hyväksyt työt, jotka koskivat muinaisten tai historiallisten rakennusten kunnostamista ja seurauksena tehtiin joidenkin vanhojen kirkkojen korjauksia?

Vanha klisee, voisin kompastua, monet todistajat voivat lausua sen, mutta antaisiko he luopumisen uskoonsa Jumalaan? Todella epätodennäköistä.

Entä sitten näissä tilanteissa?

 • Näytetäänkö videoita, jotka sisältävät aikuisten teemoja, kuten esimerkiksi murhatun henkilön näyttämisen julkisessa paikassa yleisölle, mukaan lukien kaiken ikäiset nuoret vauvoista teini-ikäisiin? Esimerkiksi Josiahin videodraama 2019-alueellisissa kongresseissa, joissa kuningas Amon, Josian isä, murhataan veitsellä toimivilla palvelijoilla.
 • Entä Britannia-hallien myynti muille uskonnoille?
 • Entä jatkuva kieltäytyminen muuttamasta lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä syytöksiä koskevaa politiikkaa?

Mitkä toimet todennäköisemmin kompastavat todistajia ja muita?

Jos maailmanlaajuinen Kingdom Hall -myyntö olisi laajemmin tunnettu yksityiskohtaisesti, monet todistajat kompastuisivat, jos he tietäisivät koko laajuuden, koska se ei sovi hyvin jatkuvan viestin kanssa, jota annetaan ilmiömäisestä lisääntymisestä.

Lasten hyväksikäyttöä koskevien syytösten jatkuvan väärinkäytön osalta tämä on jo kompastellut lukemattomia todistajia, aiheuttaen heidän paitsi poistua organisaatiosta myös kadottaa kaiken uskon Jumalaan. Sitä tarkoitetaan "pienten kompastuksella".

Kappale 13 on vielä kauhistuttava viimeaikaisten tapahtumien valossa. Se sanoo "Toinen tapa, jolla voimme kompastua jonkun, on saada hänet tekemään synti. Kuinka se tapahtui? Mieti tätä skenaariota. Pitkän, kovan kamppailun jälkeen Raamatun opiskelija pystyy vihdoin hallitsemaan alkoholiriippuvuutensa. Hän tajuaa, että hänen on pidättäydyttävä siitä kokonaan. Hän etenee nopeasti ja kastetaan. Myöhemmin kristittyjen seurakunnan hyvää tarkoittava isäntä kehottaa uutta veljeä hyväksymään alkoholijuoman sanomalla: ”Olet nyt kristitty; sinulla on Jehovan henki. Yksi osa pyhää henkeä on itsehallinta. Jos käytät itsehallintaa, sinun pitäisi voida käyttää maltillista alkoholia. "Voimme vain kuvitella, mitä seurauksia olisi, jos uusi veli kuuntelee väärää neuvoa!"

Todellakin! Siksi herää kysymys, entä jos tämä uusi veli saa tietoonsa tapahtumasta, joka on humoristisesti kutsuttu nimellä "Bottlegate"? 'Vaikka tosiasia hallintoelimen jäsen viettää lähellä $ 1,000 huippuluokan skottilaiselle voi tuntua hänen liiketoiminnastaan, optiikka on hyvin kirottavaa ja törmännyt enemmän kuin vain tekopyhäksi edellä mainitun ”neuvonantajan” valossa. Ehkä jos hallintoneuvomme jäsen tunnustaisi toimintansa huonoiksi neuvoiksi, voisimme ehkä leikata hänelle jonkin verran löysää, mutta virheen avoin tunnistaminen ei ole GB-käytäntö.

Kohdan 14 väitteet tarvitsevat myös tutkinnan. Se sanoo "Kristilliset kokouksemme auttavat meitä soveltamaan Filippiineillä 1: 10 annettuja ohjeita monin tavoin. ”. Sitten se antaa 3-tapoja. Tarkastelkaamme niitä vuorotellen.

 1. "rikas henkisen ruoan ohjelma muistuttaa meitä siitä, mitä Jehova pitää tärkeämpänä ”.

Edellä käsitellyn kappaleen 9 perusteella ohjelma sisältää runsaasti roskaruokaa kuin terveellistä, ravitsevaa henkistä ruokaa. Ruoka, sellaisena kuin se on, perustuu siihen, mitä järjestö pitää tärkeämpänä kuin mitä Jumalan sana Raamatussa pidetään tärkeämpänä.

 1. "Toiseksi opimme soveltamaan opittuamme voidaksemme olla virheetöntä. ” Ei ollut mitään todellista yritystä osoittaa, kuinka jotakin materiaalia voitaisiin soveltaa henkilökohtaisesti, joten emme pysty oppimaan mitään siitä, kuinka olla virheetön.
 2. "kolmanneksi, meitä houkutellaan rakastamaan ja tekemään hienoja teoksia. (Hep. 10: 24, 25) ” Keitä he yrittävät huijata? Juuri ketkä innostuvat äänen puremista, epätarkista lausunnoista ja avoimesta tekopyhyydestä? Vaikka se innostaisi heitä, heillä olisi niin vähän tukea tästä artikkelista.

Tämän kappaleen viimeinen ehdotus tarjoaa teemakohtaisten kirjoitusten vastaisia ​​neuvoja. Kappaleessa sanotaan:Mitä enemmän veljemme kannustavat meitä, sitä enemmän rakkautemme Jumalamme ja veljiämme kohtaan kasvaa ”. Vain toistaakseni, että Philippians 1: ssä Paavali toteaa, että tarvitsemme ”tarkka tieto ja täydellinen havaitseminen ”, molemmilta puuttuu tämä Vartiotorni tutkimusartikkeli. Myös ”täynnä vanhurskaita hedelmiä, mikä on Jeesuksen Kristuksen kautta ”. Tätä ei myöskään ole täysin huomioitu Vartiotorni artikkeli.

Kolme viimeistä kohtaa käsittelevät saarnaustyötä ainoana vanhurskaana hedelmänä. Kuitenkin 1 Corinthians 13: 1-13 tekee selväksi ilman rakkautta ja laajentamalla hengen muita hedelmiä, kaikki muut teokset, kuten saarnaaminen, ovat kuin symposioita, ts. Meluisa ajanhukkaa.

Yhteenvetona tästä Vartiotorni tutkimusartikkeli on hukkaantuva tilaisuus puuttua organisaation perustavanlaatuisiin ongelmiin ja on samalla tekopyhä. Aidot henkisesti ajattelevat kristityt jätetään nälkään tai jopa myrkytetään jälleen tällä saastuneen "henkisen" pikaruoan ruokavalion avulla.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  3
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x