Tutkitaan Matthew 24, osa 2: Varoitus

by | Lokakuu 6, 2019 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 9 kommentit

Viimeisessä videossamme tarkastelimme Jeesuksen esittämää kysymystä, jonka neljä hänen apostoliaan kysyi Matthew 24: 3, Mark 13: 2 ja Luke 21: 7. Opimme, että he halusivat tietää, milloin hänen ennustamansa asiat - erityisesti Jerusalemin ja sen temppelin tuhoaminen - tapahtuvat. Näimme myös, että he odottivat Jumalan valtakuntaa (Kristuksen läsnäolo tai parousia) aloittaa tuolloin. Tätä odotusta vahvistaa heidän kysymyksensä Herralle juuri ennen hänen ylösnousemustaan.

”Herra, palautatko sinä tällä hetkellä Israelin valtakunnan?” (Ap. T. 1: 6 BSB)

Tiedämme, että Jeesus ymmärsi ihmisen sydämen erittäin hyvin. Hän ymmärsi lihan heikkouden. Hän ymmärsi innokkuuden, jota hänen opetuslapsensa tunsivat hänen valtakuntansa saapumisen suhteen. Hän ymmärsi, kuinka haavoittuvia ihmisiä harhaan johdetaan. Hänet tapetaan pian, joten hän ei enää ole siellä opastamassa ja suojelemassa heitä. Hänen alkusanansa vastauksena kysymykseen heijastavat kaikkea tätä, sillä hän ei aloittanut suoraa vastausta heidän kysymykseen, vaan hän valitsi tilaisuuden varoittaa heitä vaaroista, jotka heille kohtaavat, ja haastaa heidät.

Kaikki kolme kirjoittajaa tallentavat nämä varoitukset. (Ks. Matteus 24: 4-14; Markus 13: 5-13; Luukas 21: 8-19)

Jokaisessa tapauksessa hänen ensimmäiset sanansa ovat:

"Varmista, että kukaan ei petä sinua." (Matthew 24: 4 BSB)

"Ole varovainen, etteivät kukaan harhaan sinua." (Mark 13: 5 BLB)

”Varo, ettet sinua johdeta harhaan.” (Luke 21: 8 NIV)

Sitten hän kertoo heille, kuka tekee harhaanjohtavan. Luke sanoo sen mielestäni parhaiten.

”Hän sanoi:” Varo, ettet johda harhaan, sillä monet tulevat nimeni perusteella sanoen: ”Minä olen hän” ja ”Aika on lähellä.” Älä mene heidän jälkeensä. ”(Luke 21: 8 NWT)

Henkilökohtaisesti olen syyllinen "heidän jälkeensä". Indoktrinaationi alkoi lapsenkengissä. Minua tahattomasti pakotti väärä luottamus miehiin, jotka johtivat Jehovan todistajien järjestöä. Sidoin pelastukseni heihin. Uskoin, että minut pelastui pysymällä heidän ohjaamassa organisaatiossa. Tietämättömyys ei kuitenkaan ole tekosyy tottelemattomuudelle, eivätkä hyvät aikomukset anna ihmisen paeta tekojensa seurauksista. Raamattu kertoo meille selvästi, että '' ei pidä luottaa aatelisiin ja maanpäällisen ihmisen poikaan pelastuksemme vuoksi ''. (Psalmit 146: 3) Onnistuin sivuuttamaan tuon käskyn perustelemalla, että se koski organisaation ulkopuolella olevia "jumalattomia" miehiä.

Miehet kertoivat minulle painettuna ja laiturilta, että "määräaika on lähellä", ja minä uskoin siihen. Nämä miehet julistavat edelleen tätä viestiä. Perustuen Matteuksen 24:34: een perustuvan sukupolven opin naurettavaan muokkaamiseen ja 1.Mooseksen kirjan 6: 100 ylivoimaisen soveltamiseen, he väittävät jälleen konventtifoorumilta, että 'loppu on lähellä'. He ovat tehneet tätä yli XNUMX vuoden ajan eivätkä anna periksi.

Miksi luulet sen olevan? Miksi mennä niin naurettaviin ääripäihin pitämään epäonnistunut oppi elossa?

Ohjaus, yksinkertainen ja yksinkertainen. On vaikea hallita ihmisiä, jotka eivät pelkää. Jos he pelkäävät jotakin ja näkevät sinut ongelman ratkaisuna - heidän suojelijoinaan - he antavat sinulle uskollisuutensa, kuuliaisuutensa, palvelunsa ja rahansa.

Väärä profeetta luottaa pelon lisäämiseen yleisöönsä, minkä vuoksi meille käsketään, ettemme pelkää häntä. (18Mo 22:XNUMX)

Väärän profeetan pelon menettämisellä on kuitenkin seurauksia. Hän suuttuu sinuun. Jeesus sanoi, että niitä, jotka puhuvat hänen totuutensa, vainotaan ja että "jumalattomat ihmiset ja huijarit etenevät pahasta pahempaan, harhaanjohtaviksi ja harhaanjohtaviksi". (2.Timoteukselle 3:13)

Edistyminen huonosta huonompaan. Hmm, mutta eikö se soi totta?

Babylonista palanneita juutalaisia ​​rangaisttiin. He eivät koskaan palanneet epäjumalanpalvelukseen, joka oli tuonut heille Jumalan epätoivon. He eivät kuitenkaan pysyneet puhtaina, mutta etenivät pahasta pahempaan, jopa vaatien roomalaisia ​​tappamaan Jumalan pojan.

Älkäämme hämmentykö ajattelemaan, että jumalattomat ihmiset ovat ilmeisesti niin, tai edes, että he ovat tietoisia omasta pahuudestaan. Noiden miesten - pappien, kirjanoppineiden ja fariseusten - katsottiin olevan pyhimpiä ja oppineimpia Jumalan kansasta. He pitivät itseään parhaimpina, hienoimpina, puhtaimpina kaikista Jumalan palvojista. (Johannes 7:48, 49) Mutta he olivat valehtelijoita, kuten Jeesus sanoi, ja kuten parhaat valehtelijat, he saivat uskoa omiin valheisiinsa. (Johannes 8:44.) He eivät vain harhaan johtaneet muita, vaan heidätkin harhaan - oman tarinansa, oman kertomuksensa, oman minäkuvansa avulla.

Jos rakastat totuutta ja rakastat rehellisyyttä, on hyvin vaikeaa kääriä mielesi sen käsitteen ympärille, että joku voi toimia pahasti eikä näytä tietävän tosiasiaa; että henkilö voi vahingoittaa toisia - jopa kaikkein haavoittuvimpia, jopa pieniä lapsia - samalla kun hän uskoo todella tekevänsä rakkauden Jumalan tahdon. (Johannes 16: 2; 1.Johanneksen kirje 4: 8)

Ehkä kun luet ensimmäisen kerran Matteuksen 24:34 uuden tulkinnan, niin sanotun opin päällekkäisistä sukupolvista, tajusit, että he vain keksivät tavaraa. Ehkä ajattelit, miksi he opettavat jotain niin avoimesti väärää? Luulivatko he todella, että veljet vain nielaisivat tämän ilman kysymystä?

Kun saimme ensimmäisen kerran tietää, että järjestö, jota arvostimme niin korkealla tavalla kuin Jumalan valittu kansa oli ollut 10 vuoden ajan yhteydessä Yhdistyneisiin Kansakuntiin, oli villin pedon kuva, meitä järkytti. He pääsivät siitä vain, kun heidät paljastettiin sanomalehtiartikkelissa. He anteeksi tämän tarvittaessa saadakseen kirjastokortin. Muista, että peton petos peton kanssa tuomitsee Suuren Babylonin.

Kuvittele sanovasi vaimonsa: "Voi kulta, ostin juuri kaupungin bordellin jäsenyyden, mutta vain siksi, että heillä on todella hyvä kirjasto, johon tarvitsen pääsyä."

Kuinka he voisivat tehdä niin tyhmän? Eivätkö he ymmärtäneet, että lopulta aviorikosa tekevät ihmiset jäävät aina punaisiin käsiin?

Viime aikoina olemme oppineet, että hallintoelin on valmis käyttämään miljoonia dollareita estääkseen paljastamasta luetteloa tuhansista lasten hyväksikäyttäjistä. Miksi he välittävät jumalattomien miesten henkilöllisyyden suojelemisesta niin paljon, että he tuhlaisivat miljoonia dollareita omistettuja varoja pyrkimykseen? Nämä eivät näytä olevan ihmisten vanhurskaita tekoja, jotka väittävät olevansa sekä uskollisia että huomaamattomia.

Raamattu puhuu ihmisistä, joista tulee "tyhjäpäisiä päättelyissään" ja että vaikka "väittäen olevansa viisaita, heistä tulee typeriä". Siinä puhutaan siitä, että Jumala antaa tällaisille ihmisille ”hylätyn mielentilan”. (Roomalaisille 1:21, 22, 28)

”Tyhjät päätelmät”, ”typerys”, ”hylätty henkinen tila”, ”eteneminen huonosta pahempaan” - kun tarkastelet organisaation nykyistä tilaa, näetkö korrelaation siihen, mitä Raamattu puhuu?

Raamattu on täynnä sellaisia ​​varoituksia, ja Jeesuksen vastaus opetuslapsiensa kysymykseen ei ole poikkeus.

Mutta hän ei varoita vain vääristä profeetoista. Meillä on myös oma taipumuksemme lukea profeetallista merkitystä katastrofaalisiin tapahtumiin. Maanjäristykset ovat luonnon tosiasia ja tapahtuvat säännöllisesti. Tuhot, nälänhädät ja sodat ovat kaikki toistuvia tapahtumia ja ovat epätäydellisen ihmisluonteemme tulosta. Silti, epätoivoisesti helpotukseksi kärsimyksistä, voimme olla taipuvaisia ​​lukemaan näitä asioita enemmän kuin siellä on.

Siksi Jeesus jatkaa sanomalla: ”Kun kuulet sodista ja sotista, älä hälytä. Näiden asioiden on tapahduttava, mutta loppua on vielä edessä. Kansakunta nousee kansakuntaa vastaan ​​ja valtakunta valtakuntaa vastaan. Eri paikoissa tapahtuu maanjäristyksiä sekä nälänhätä. Nämä ovat syntymäkipujen alkua. ”(Mark 13: 7, 8 BSB)

"Loppu on vielä tulossa." "Nämä ovat syntymäkivujen alkua." "Älä huolestu."

Jotkut ovat yrittäneet muuttaa nämä sanat "yhdistelmämerkiksi". Opetuslapset pyysivät vain yhtä merkkiä. Jeesus ei koskaan puhu useasta merkistä tai yhdistetystä merkistä. Hän ei koskaan sano, että sodat, maanjäristykset, rutot tai nälänhädät ovat merkkejä hänen välittömästä saapumisestaan. Sen sijaan hän varoittaa opetuslapsiaan olemaan huolestumattomia ja vakuuttaa heille, että kun he näkevät sellaisia ​​asioita, loppu ei ole vielä.

Vuonna 14th ja 15th vuosisadalla Eurooppa joutui ns. satavuotiseksi sodaksi. Sodan aikana Buboninen rutto puhkesi ja tappoi 25-60% Euroopan väestöstä. Se meni Euroopan ulkopuolelle ja tuhosi Kiinan, Mongolian ja Intian populaatiot. Se oli kiistatta kaikkien aikojen pahin pandemia. Kristittyjen mielestä maailman loppu oli tullut; mutta tiedämme, että ei. Heidät johdettiin helposti harhaan, koska he jättivät huomiotta Jeesuksen varoituksen. Emme voi oikeastaan ​​syyttää heitä, koska silloin Raamattu ei ollut helposti saatavissa massoille; mutta näin ei ole nykyään.

Vuonna 1914 maailma taisteli historian verisimmän sodan - ainakin siihen pisteeseen saakka. Tämä oli ensimmäinen teollistunut sota - konekiväärit, tankit, lentokoneet. Miljoonat kuolivat. Sitten tuli Espanjan influenssa ja miljoonia muita kuoli. Kaikki tämä teki maasta hedelmällistä tuomari Rutherfordin ennustukselle, että Jeesus palaa takaisin vuonna 1925, ja monet tämän päivän raamatuntutkijat jättivät huomiotta Jeesuksen varoituksen ja 'seurasivat häntä'. Hän teki itsestään ”aasin” - sanansa - ja tästä ja muista syistä vuoteen 1930 mennessä vain noin 25% raamatuntutkijaryhmistä, jotka olivat edelleen sidoksissa Vartiotornin Raamattu- ja traktoriyhdistykseen, oli edelleen Rutherfordin kanssa.

Olemmeko oppineet oppitunnimme? Monille kyllä, mutta ei kaikille. Saan koko ajan kirjeenvaihtoa vilpittömiltä raamatuntutkijoilta, jotka yrittävät edelleen tulkita Jumalan kronologiaa. Nämä uskovat edelleen, että ensimmäisellä maailmansodalla on jonkin verran profeetallista merkitystä. Kuinka se on mahdollista? Huomaa, kuinka Uuden maailman käännös tekee Matteuksen 24: 6, 7:

”Kuulet sodat ja raportit soista. Huomaa, että et ole huolestunut, sillä näiden asioiden on tapahduttava, mutta loppu ei ole vielä.

7 “Sillä kansakunta nousee kansakuntaa vastaan ​​ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja ruokapulan ja maanjäristykset tapahtuvat yhdessä paikassa toisensa jälkeen. 8 Kaikki nämä asiat ovat alku hädästä. ”

Alkuperäisessä kappaleessa ei ollut kappaleenvaihtoa. Kääntäjä lisää kappaleen tauon ja opastaa ymmärtämään Raamattua. Näin opillinen puolue hiipii Raamatun käännökseen.

Tämän kappaleen aloittaminen esisanalla "for" antaa vaikutelman, että jae seitsemän on katkaisu jakeesta 6. Se saattaa saada lukijan hyväksymään ajatuksen, jonka Jeesus sanoo olevan harhaan sotahuhujen johdosta, mutta varo globaalille sodalle. Globaali sota on merkki, he päättelevät.

Ei niin.

Sana kreikan kielellä käännetty ”for” on todella ja Strongin konkordanssin mukaan se tarkoittaa "for for, todellakin, (konjunktiota, jota käytetään syyn, selityksen, päätelmän tai jatkeen ilmaisemiseen)." Jeesus ei esitä vastakkaista ajatusta, vaan laajentaa lähtökohtaansa siitä, ettei sodat hätkähdä. Sen, mitä hän sanoo - ja kreikan kielioppi tukee sitä -, tekee hyvien uutisten käännös nykyaikaisemmalla kielellä hienosti:

”Kuulet lähellä olevien taistelujen melua ja kaukana uutisia taisteluista; mutta älä ole huolissasi. Tällaisten asioiden on tapahduttava, mutta ne eivät tarkoita, että loppumme olisi tullut. Maat taistelevat keskenään; valtakunnat hyökkäävät toisiaan vastaan. Kaikkialla tulee olemaan nälänhätä ja maanjäristyksiä. Kaikki nämä asiat ovat kuin ensimmäiset kiput synnytyksessä. (Matthew 24: 6-8 GNT)

Nyt tiedän, että jotkut aikovat poiketa siitä, mitä sanon täällä, ja reagoivat kiivaasti puolustamaan tulkintaansa. Pyydän vain, että otat ensin huomioon tosiasiat. CT Russell ei ollut ensimmäinen, joka keksi teorioita, jotka perustuivat näihin ja niihin liittyviin jakeisiin. Itse asiassa haastattelin äskettäin historioitsija James Pentonia ja sain tietää, että tällaiset ennusteet ovat jatkuneet vuosisatojen ajan. (Muuten, julkaisen Penton-haastattelun pian.)

On sanonta: "Hulluuden määritelmä tekee saman asian uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja odottaa erilaista tulosta." Kuinka usein aiomme kiinnittyä Jeesuksen sanoihin ja muuttaa hänen sanansa varsinaiseksi, mistä hän varoitti meitä?

Nyt saatat ajatella, että meillä kaikilla on oikeus uskoa haluamaamme; että "elää ja anna elää" pitäisi olla sanamme. Organisaation sisäisten rajoitusten jälkeen se tuntuu järkevältä ajatukselta, mutta elettyämme yhden ääripään kanssa vuosikymmenien ajan, älkäämme piiskaako toiseen ääripäähän. Kriittinen ajatus ei ole rajoittava, mutta se ei myöskään ole luvallista eikä sallivaa. Kriittiset ajattelijat haluavat totuuden.

Joten, jos joku tulee luoksesi henkilökohtaisella tulkinnalla profeetallisesta aikajärjestyksestä, muista muistaa Jeesuksen nuhtelu opetuslapsilleen, kun he kysyivät häneltä, palauttaako hän tuolloin Israelin valtakuntaa. ”Hän sanoi heille:” Teille ei kuulu tietää aikoja tai vuodenaikoja, jotka Isä on asettanut omalle lainkäyttöalueelleen. ”(Ap 1: 7)

Pysytään siinä hetken. Syyskuun 9. päivän hyökkäysten jälkeen Yhdysvaltain hallitus perusti kutsumansa "Ei lentovyöhykkeitä" -alueen. Lentät mihin tahansa Valkoisen talon tai New Yorkin Freedom Towerin lähellä ja saatat todennäköisesti puhaltaa taivaalta. Nämä alueet ovat nyt hallituksen lainkäyttövaltaan. Sinulla ei ole oikeutta tunkeutua.

Jeesus kertoo meille, että tieto siitä, milloin hän tulee kuninkaaksi, ei kuulu meille. Tämä ei ole meidän hallussamme. Meillä ei ole oikeuksia täällä.

Mitä tapahtuu, jos otamme jotain, joka ei ole meidän? Me kärsimme seurauksista. Tämä ei ole peli, kuten historia on osoittanut. Isä ei kuitenkaan rankaise meitä tunkeutumisesta hänen toimialueelleen. Rangaistus on rakennettu suoraan yhtälöön. Kyllä, rangaistamme itseämme - ja niitä, jotka seuraavat meitä. Tämä rangaistus syntyy, kun ennustetut tapahtumat eivät toteudu. Elämä tuhlataan turhaa toivoa tavoiteltaessa. Seuraavat suuret pettymykset. Suututtaa. Ja valitettavasti liian usein seurauksena on uskon menetys. Tämä on seurausta laittomuudesta, joka johtuu ylivaltaisuudesta. Jeesus ennusti myös tämän. Hyppäämällä hetkeksi eteenpäin, luemme:

Ja monet väärät profeetat nousevat ja johtavat monet harhaan. Ja koska laittomuus lisääntyy, monien rakkaus kylmyy. " (Matteus 24:11, 12 ESV)

Joten, jos joku tulee luoksesi olettaen dekoodanneen Jumalan salaisuudet ja pääsyn piilotettuun tietoon, älä seuraa niitä. Tämä ei ole minä puhuminen. Tämä on Herramme varoitus. En ottanut huomioon tätä varoitusta, kun minun olisi pitänyt. Joten puhun kokemuksestani.

Jotkut sanovat kuitenkin: "Mutta eikö Jeesus sanonut meille, että kaikki tapahtuu sukupolven ajan? Eikö hän sanonut meille, että voimme nähdä sen tulevan, kun näemme lehtien orastavan, että kesää ennustaa kesä on lähellä? " Sellaiset viittaavat Matteuksen 32 jakeisiin 35–24. Saavumme siihen hyvissä ajoin. Mutta pidä mielessä, että Jeesus ei ole ristiriidassa itsensä kanssa eikä harhaan. Hän kertoo saman luvun jakeessa 15 ”Anna lukijan käyttää tarkkanäköisyyttä”, ja juuri sen me aiomme tehdä.

Siirrytään nyt Matthew'n kertomuksen seuraaviin jakeisiin. Englanninkielisestä standardiversiosta meillä on:

Matthew 24: 9-11, 13 - ”Sitten he toimittavat sinut ahdistukseen ja tapettavat sinut, ja kaikki kansakunnat vihaavat sinua nimeni tähden. Ja sitten monet katoavat ja pettävät toisiaan ja vihaavat toisiaan. Ja monia vääriä profeettoja nousee esiin ja harhauttaa monia ... Mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu. ”

Mark 13: 9, 11-13 - ”Mutta ole varjollasi. Sillä he toimittavat sinut neuvostolle, ja sinut lyödään synagogeissa, ja seisot kuvernöörien ja kuninkaiden edessä minun edestäni, todistamaan heidän edessään .... Ja kun he tuovat sinut oikeuden eteen ja luovuttavat sinut, älä ole ahdistunut etukäteen siitä, mitä sanot, vaan sano, mitä sinulle on annettu sillä hetkellä, sillä ei sinä puhu, vaan Pyhä Henki. Ja veli antaa veljensä kuolemaan, ja isä hänen lapsensa, ja lapset nousevat vanhempia vastaan ​​ja tappavat heidät. Ja kaikki vihaavat sinua nimeni tähden. Mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu. ”

Luke 21: 12-19 - ”Mutta ennen kaikkea he asettavat kätensä sinulle ja vainostavat sinua, toimittaen sinut synagogaan ja vankiloihin, ja sinut viedään kuninkaiden ja kuvernöörien eteen nimeni tähden. Tämä on tilaisuutesi todistaa. Aseta siksi mielessäsi, ettet mietiskele etukäteen kuinka vastata, sillä minä annan sinulle suun ja viisauden, jota kukaan vastustajistasi ei kykene kestämään tai olemaan ristiriidassa sen kanssa. Jopa vanhemmat ja veljet sekä sukulaiset ja ystävät luovuttavat sinut, ja jotkut teistä tapettavat. Kaikki vihaavat sinua nimeni tähden. Mutta ei pään hiukset katoa. Kestävyydelläsi saat elämäsi. ”

  • Mitkä ovat näiden kolmen tilin yhteiset elementit?
 • Vainoa tulee.
 • Meitä vihataan.
 • Jopa lähimmät ja rakkaimmat kääntyvät meitä vastaan.
 • Me seisomme kuninkaiden ja kuvernöörien edessä.
 • Todistamme Pyhän Hengen voimalla.
 • Me saamme pelastuksen kestävyyden kautta.
 • Meidän ei tarvitse pelätä, koska meille on annettu varoitus.

Olet ehkä huomannut, että olen jättänyt pari jaetta pois. Tämä johtuu siitä, että haluan käsitellä heitä nimenomaan niiden kiistanalaisen luonteen vuoksi; mutta ennen kuin pääset siihen, haluaisin sinun harkitsevan tätä: Tähän asti Jeesus ei ole vielä vastannut kysymykseen, jonka opetuslapset esittivät hänelle. Hän on puhunut sodista, maanjäristyksistä, nälänhädistä, ruttotaudeista, vääristä profeetoista, vääristä kristuksista, vainoista ja todistamisesta jo hallitsijoiden edessä, mutta hän ei ole antanut heille mitään merkkiä.

Eikö ole viimeisten 2,000 vuoden aikana ollut sotia, maanjäristyksiä, nälänhätää tai ruttoa? Eivätkö vääriä profeettoja ja vääriä voideltuja tai Kristuksia ole harhaan johdettu monista Jeesuksesta päivästä saakka? Eivätkö tosi Kristuksen opetuslapsia ole vainottu kahden viime vuosituhannen ajan, eivätkö he ole saaneet todistajaa kaikkien hallitsijoiden edessä?

Hänen sanansa eivät rajoitu tiettyyn ajanjaksoon, ei ensimmäiseen vuosisadalle eikä nykypäivään. Nämä varoitukset ovat olleet ja tulevat olemaan merkityksellisiä, kunnes viimeinen kristitty saa palkkansa.

Puhuessani puolestani en koskaan tiennyt vainoa koko elämäni ajan, ennen kuin julistin itseni julkisesti Kristuksen puolesta. Vasta kun laitoin Kristuksen sanan ihmisten sanan edelle, ystäväni kääntyivät minuun ja luovuttivat minut järjestön hallitsijoille. Monet teistä ovat kokeneet saman asian kuin minä, ja paljon pahempaa. En ole vielä joutunut kohtaamaan todellisia kuninkaita ja kuvernöörejä, mutta tietyllä tavalla se olisi ollut helpompaa. Vihaa joku, johon sinulla ei ole luonnollista kiintymystä, on vaikeaa yhdellä tavalla, mutta se kalpenee verrattuna siihen, että sinulle rakkaat, jopa perheenjäsenet, lapset tai vanhemmat, kääntyvät sinuun ja kohtelevat sinua vihalla. Kyllä, mielestäni se on kaikkien vaikein testi.

Nyt käsittelemään niitä jakeita, jotka ohitin. Markus 10: n jae 13 kuuluu: "Ja evankeliumi on ensin julistettava kaikille kansoille." Luukas ei mainitse näitä sanoja, mutta Matteus lisää niihin ja antaa samalla jakeen, jonka Jehovan todistajat kiinnittävät todisteena siitä, että he yksin ovat Jumalan valittu kansa. Lukeminen Uuden maailman käännöksestä:

"Ja tätä valtakunnan uutisia saarnataan koko asutetussa maassa kaikkien kansakuntien todistajaksi, ja sitten loppu tulee." (Mt 24: 14)

Kuinka tärkeä tämä jae on Jehovan todistajan mielessä? Kerron sinulle toistuvista henkilökohtaisista kohtaamisista. Voit puhua YK: n jäsenyyden tekopyhyydestä. Voit näyttää kauhistuttavan ennätyksen lukemattomista tapauksista, joissa organisaatio on asettanut nimensä pienempien hyvinvoinnin yläpuolelle kattamalla lasten seksuaalisen hyväksikäytön. Voit huomauttaa, että heidän opinsa ovat ihmisiltä eivätkä Jumalalta. Silti kaikki tämä syrjäytyy kumoamiskysymyksessä: ”Mutta kuka muu tekee saarnaamistyötä? Kuka muu todistaa kaikille kansoille? Kuinka saarnaamistyö voidaan suorittaa ilman organisaatiota? "

Jopa myöntäessään organisaation monia puutteita, monet todistajat näyttävät uskovan, että Jehova ohittaa kaiken tai korjaa kaiken oikeaan aikaan, mutta että hän ei vie henkeään pois yhdestä maan päällä olevasta organisaatiosta, joka täyttää profeetalliset sanat Matthew 24: 14.

Matthew 24: n oikea tuntemus: 14 on niin tärkeä asia, että autamme todistajaveljiämme näkemään heidän todellisen roolinsa Isän tarkoituksen toteuttamisessa, jotta voimme tehdä sen oikeudenmukaisesti, jätämme tämän seuraavalle videotarkastuksellemme.

Jälleen kerran, kiitos katsomisesta. Haluan kiittää myös niitä, jotka tukevat meitä taloudellisesti. Lahjoituksesi ovat auttaneet kattamaan näiden videoiden tuottamisen jatkamisen kustannukset ja keventämään kuormitustamme.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  9
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x