”Jehova… ottaa huomioon nöyrät.” - Palsma 138: 6

[Julkaisusta ws 9 / 19 p.2 -tutkimusartikkeli 35: Lokakuu 28 - Marraskuu 3, 2019]

Tämän viikon tutkimusartikkelissa käsitellään seuraavia kysymyksiä:

  1. Mikä on nöyryys?
  2. Miksi meidän pitäisi viljellä nöyryyttä?
  3. Mitkä tilanteet voivat testata nöyrämme?

Mikä on nöyryys?

Sananlaskut 11: 2 sanoo: ”Onko ennakkoluulotusta tullut? Sitten häpeä tulee; mutta viisaus on vaatimattomien kanssa ”. Sananlaskut 29: 23 lisää, että ”maanlaskijan ihmisen nöyryys nöyryttää häntä, mutta hengessä nöyrä ottaa kiinni kunniasta”.

Kappaleen 3 mukaan Filippiinit 2: 3-4 osoittavat, että ”nöyrä henkilö myöntää, että kaikki ovat jollain tavalla häntä paremmat ”. Määritelmä "esimies" on ”korkeammalla tasolla, asemassa tai laadussa”. Siksi organisaation mukaan nöyrä henkilö myöntää, että jokaisella on jokin laatu, joka on korkeammalla tasolla tai asemassa kuin hänellä itsellään on, mutta onko sitä, mitä Filippiinien säkeet tarkoittavat?

Jeesus muistutti opetuslapsiaan Matthew 23: 2-11 olemaan kuin kirjanoppineet ja fariseukset, jotka asettuivat sen yli muiden. Opetuslapsten oli vältettävä farisaalista ajattelutapaa ikään kuin he olisivat korkeammalla tasolla, asemassa ja laadussa kuin ”maan ihmiset”. Jeesus opetti: "kaikki te olette veljiä ... sillä yksi on opettajasi" ja "suurimman teidän keskuudestanne on oltava palvelijaanne [palvelija, kirjaimellisesti: pölyn läpi]". (Matthew 23: 7-10) Hän vahvisti tämän sanoessaan: "Joka itsensä ylentaa, sitä nöyryytetään, ja joka itsensä nöyryyttää, se ylennetään". (Matthew 23: 12)

On selvää, että vaikka meidän ei pitäisi ylennetä itseämme muihin, onko välttämätöntä vai edes oikein ylennä muita itsemme yli? Jos teemme niin, eikö se voi johtaa ongelmiin muille, jotka yrittävät ylläpitää nöyrää asennetta? Tutkitaanpa Paavalin sanoja tarkemmin nähdäksesi, annetaanko T: ssä filippilaiden oikea käsityshän Vartiotorni artikkeli.

Katsaus kreikan interlineaariseen käännökseen Filippiläiset 2: 3-4 lukee:

"Älä tee mitään oman edun tai turhan käsityksen mukaan, mutta arvosta nöyryydessä toisiaan ylittäessään itsensä".

"Arviointi" on "kunnioittaa ja ihailla toisia" ja "pitää suuressa arvossa" ja välittää merkityksen jonkin verran kuin Vartiotorni artikkeli, joka ehdottaa, että meidän pitäisi pitää muita itsemme ylitse. "verraton" kreikan kielessä tarkoittaa kirjaimellisesti "ole yli". Siksi olisi järkevää ymmärtää tämä jae sanomalla: "nöyryydessä kunnioittakaa ja ihailkaa toisia, joilla on omien ominaisuuksien ulkopuolella olevia ominaisuuksia".

Itse asiassa ei ole totta, että voimme arvostaa muita kunnioittamalla ja ihailemalla heitä ja pitämällä heitä suuressa arvossa, vaikka he eivät ehkä pysty toimimaan asioita paremmin kuin me? Miksi? Koska arvostamme heidän kovaa työtä, heidän asennettaan ja heidän olosuhteidensa hyödyntämistä parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi joku voi olla aineellisella tavalla paremmassa asemassa kuin joku muu, mutta varakkaampi ihminen voi silti kunnioittaa ja ihailla sitä, kuinka hyvin vähemmän varakas henkilö pyrkii loppumaan, mukaan lukien ostojensa tarkkaavaisuus. Siten, vaikka henkilö on olennaisesti heikommassa asemassa, hänellä voi silti olla enemmän tuloyksikköä kohti (dollaria tai puntaa tai euroa jne.) Kuin henkilöllä, jolla on enemmän rahaa.

Lisäksi hyvät avioliitot perustuvat kunnioittamisen ja ihailun (arvostuksen) periaatteiden hyväksymiseen ja soveltamiseen. Koska kukin kumppani ylittää toisen tietyillä ominaisuuksilla, on tapauksia, joissa toinen voi ottaa johtavan aseman ja hyötyä kumppanuudesta. Kumpikaan ei ole parempi kuin toinen, koska ihmisillä on luonnollisesti erilaisia ​​ominaisuuksia eri asteilla. Myös kunnioitus ja ihailu ovat välttämättömiä onnistuneessa avioliitossa toisesta syystä. Vaikka vaimo saattaa olla heikompi fyysisen voiman suhteen, hänen avioliittoaan olisi kunnioitettava siitä vahvasta panoksesta, jonka hän voi antaa.

Todellinen nöyryys on mielen ja sydämen tila. Nöyrä ihminen voi silti olla luottavainen ja suoraviivainen, kun kohtelias henkilö voi olla ylpeä.

Miksi meidän pitäisi viljellä nöyryyttä?

Tähän kysymykseen annettu vastaus on pyhien kirjoitusten mukaan tarkka. Kohdassa 8 todetaan:

”Tärkein syy meille nöyryyden viljelyyn on se, että se miellyttää Jehovaa. Apostoli Pietari teki tämän selväksi. (Lue 1 Peter 5: 6) ”.

1 Peter 5: 6 kuuluu seuraavasti: "Nöyryy siis itseäsi Jumalan mahtavan käden alla, jotta hän ylennäisi sinut oikeaan aikaan". Laajentamalla tätä organisaatio lisää julkaisustaan Kohdassa ”Tule olemaan seuraajani” 9:

”Harva meistä nauttii tekemisistä ihmisten kanssa, jotka vaativat aina omalla tavallaan ja kieltäytyvät hyväksymästä toisten ehdotuksia. Sitä vastoin meidän mielestämme on virkistävää käsitellä muita uskoviamme kohtaan, kun he osoittavat "tunteensa, veljellistä kiintymystä, hellättä myötätuntoa ja nöyryyttä".

Katsotaanpa noudattaako organisaatio omaa neuvoaan.

Sisko[I] äskettäin luopumuksesta erotettuja henkilöitä pyydettiin “Luuletko olet uskollinen ja huomaamaton orja?”Hallintoelimen opetusten kyseenalaistamiseksi Daniel 1: 1 ja Daniel 2: 1; tämä johtui hänen puolustamisesta pyhien kirjoitusten perusteella eikä hallintoelimen antaman tulkinnan kanssa (organisaation tulkinta on, että 3rd Jehoiakimin kuninkuuden vuosi ei ollut hänen 3rd vuosi, vaan pikemminkin hänen 11th vuosi [Ii] ). Hänen yhden oikeuskomitean vanhimman mukaan "Profeetta Daniel ei ole kanava, jota Jehova käyttää tänään ”! Tämä kommentti näyttää minimoivan Daniel-kirjan merkityksen samalla kun se korostaa hallintoelimen näkemyksiä.

Voimme pohtia seuraavia kysymyksiä päättäessämme osoittaako organisaatio nöyryyttä:

Milloin hallintoelin otti viimeksi ehdotuksia todistajilta tai muilta?

Onko he muuttaneet politiikkoja todistajien lasten suojelemiseksi paremmin väärinkäytöksiltä?[Iii]

Ovatko he muuttaneet epäkirjoituksellista käytöstäpoistamispolitiikkaansa huolimatta vastustamisesta?[IV] kuten muut kirkot ovat harjoittaneet ennen 1950: ta?

Mitkä tilanteet voivat testata nöyryytemme?

Vartiotorni-artikkelin mukaan on olemassa kolme tilannetta (jotka toistuvat erityisesti organisaation julkaisuissa), jotka vaativat etenkin nöyryyttä. Nämä ovat:

  • Kun saamme neuvoja
  • Kun muut saavat palvelun oikeudet
  • Kun kohtaamme uusia olosuhteita

Kohdassa 13 todetaan, "Kun näen muiden saavan erioikeuksia, ihmettelen joskus miksi minua ei valittu", myöntää vanhempi nimeltä Jason. Tunnetko sinä koskaan niin? ”. Syitä voi olla monia. Ehkä jotkut ovat aitoja, ehkä Jasonilla nimetyllä vanhemmalla ei ole vaadittuja taitoja tai kykyjä, ja ehkä se saattaa johtua myös suosimista. Jason ei välttämättä ole suosikki niille, jotka antavat etuoikeuksia.

Yhteenveto

Tämä artikkeli on menetetty tilaisuus hallintoelimelle osoittaa nöyryyttä. Kun pohdimme heidän vuosikymmenien ajan toistuvia epäonnistuneita ennusteitaan Armageddonin tulosta, meidän on kysyttävä itseltämme, miksi he eivät ole pyytäneet anteeksi organisaation kaikkia. Onko tämä heidän nöyryyden puute? Voimmeko nähdä sen missä tahansa muussa valossa?

_________________________________________________________

[I] Tämä äskettäin erovuorossa oleva sisko on arviointikirjoittajan henkilökohtaisesti tunnettu.

[Ii] Re Daniel 2: 1 katso Kiinnitä huomiota Danielin ennusteisiin Kirja, p46 luku 4 ja kappale 2, julkaistu 1999: ssa, Watchtower, Bible and Tract Society.

[Iii] Tämän sivuston haku tarjoaa monia artikkeleita, joissa keskustellaan tästä ongelmasta ja järjestön puutteellisista toimista.

[IV] Erittäin hyvä kattava perusteellinen tosiasiallinen artikkeli organisaation disfellowshippingin historiasta voidaan lukea täältä. https://jwfacts.com/watchtower/disfellowship-shunning.php

Tadua

Tadua-artikkelit.