”Jehova on Jumala, joka vaatii yksinomaista omistautumista.” - Nahum 1: 2

[WS 10 / 19 p.26 -tutkimusartikkelista 43: Joulukuu 23 - Joulukuu 29, 2019]

Huomaa: Artikkeli tarkistettu 28

Kuusi ensimmäistä kohtaa ovat periaatteessa hyödyllisiä ja luonteeltaan ei-organisatorisia. Valitettavasti, kuten on hyvin yleistä, tämä ei kuitenkaan koske koko tutkimusartikkelia. Katsotaanpa kuinka.

Hyvin palkitseva työpaikka huono, saarnaaminen hyvä.

Kappaleet 7-9 sisältävät tavanomaisen todennettavissa olevan ”kokemuksen”. Tässä kokemuksessa veli koki työstään stressaavan. Hän yritti muuttaa aikataulua, mutta hänen työnantajansa potkut hänet. Hän aloitti heti edelläkävijän etsimisen sijaan vähemmän stressaavan työn. Hän seurasi organisaation neuvoja, aloitti vahtimestarityön ja pioneerin. Tämän ongelmana on, että vahtimestari voi olla erittäin stressaavaa, mutta tämä kokemus kuvaa sitä kun se on ihmelääke stressaavalle työlle. Tosin jos hän ja hänen vaimonsa voisivat elää kymmenesosan entisistä tuloistaan, silloin oli tilaa ottaa vähemmän maksaa vähemmän stressaavaa työtä tekemättä vahtimestaria. Tämän tyyppisen työn ongelma on kuitenkin se, että kun taantumat tulevat, kuten säännöllisesti, nämä ovat ensimmäisiä leikattavia työpaikkoja. Se tukee myös näkemystä, joka monilla todistajilla on julkaisujen tukemana, että jos he menettävät työpaikkansa, vain edelläkävijä ja Jehova löytävät heille ihmeellisesti työpaikan, ja kaikki on kunnossa. Tämä on kaukana siitä, mitä todellisessa elämässä tapahtuu.

Annos spekulointia

Parin mielipide kokemuksesta, jonka mukaan ”he ovat oppineet ensinnäkin, että hän välittää niistä, jotka asettavat valtakunnan edut etusijalle ”, on valitettavasti juuri heidän mielipiteensä. Heillä ei ole todisteita siitä, että he olisivat voineet saada muita töitä Jehovan puuttumisen vuoksi. Se on vain suotuisten tapahtumien henkilökohtainen tulkinta ja epäsuotuisten tapahtumien valikoiva suodattaminen. Itse asiassa monet pioneerit selviävät (vaikkakaan eivät kaikki) oppimalla kuinka syyttää toiset tukemaan heitä ilmaisilla aterioilla, lahjoilla vaatteilla ja rahalla. Jehova ja Jeesus Kristus eivät tule yhtälöön. Kysymyksiä, jotka meidän on esitettävä itsellemme, ovat, mitä Raamattu opettaa olevan valtakunnan etuja? ja toiseksi, puuttuuko Jumala henkilökohtaisesti tänään organisaation ehdottamaan tapaan?

Organisaation suojeleminen

Lisäksi onko syynä neuvo, jonka perusteella ei pidä unohtaa kokouksia ja kenttäpalveluita suojataksesi sinua tai suojellaksesi organisaation indoktrinointia sinusta. Loppujen lopuksi, vaikka pyhät kirjoitukset kannustavat meitä olemaan hylkäämästä kokoontumista samanmielisten kristittyjen kanssa, se ei valtuuta tai edes ehdota säännöllisiä virallisia kokouksia, joissa on määrätty muoto ja materiaali, eikä vaadittavia kenttäpalveluita. Ehkä huolenaihe on se, että jos unohdat jonkin kokouksen ja kenttäpalvelun, sinulla saattaa olla aikaa kysyä, mitä sinulle opetetaan ja mitä ei koskaan tekisi, tekisikö niin!

Television katseleminen vahingoittaa sinua

Kappaleiden 11–14 neuvot ovat yleensä hyviä edellyttäen, että niitä ei toteuteta äärimmäisellä tavalla. Valitettavasti näyttää siltä, ​​että tämän neuvon takana on olla katsomatta mitään "maallista viihdettä" ollenkaan. Epäilemättä he ovat huolestuneita veljistä ja siskoista, jotka löytävät ja altistuvat YouTube-videoille ja TV \ elokuvateattereille, jotka paljastavat tekopyhyyden ja organisaation kaksoisstandardit. Pikemminkin ehdotetaan, että meidän pitäisi katsoa vain huolellisesti valmisteltua materiaalia JW Broadcasting Studiosta. Lisäksi, kuten kaikki tiedämme, television ja muun median katselu voi myös olla aikaa vievää. Seurauksena voi olla, että organisaation harjoitteluun vietetään vähemmän aikaa. Voisiko tämä olla toinen syy ehdottaa TV-katselun rajoittamista?

JW-lähetyksen katseleminen voi vahingoittaa sinua! Virallinen!

Yhden sisaren vaatimuksestaja minun ei tarvitse suodattaa sisältöä ”; Ehkä hän ei suodata sisältöä, mutta jos hänellä on lapsia, etenkin pieniä lapsia, hänen pitäisi.

On epätodennäköistä, että hän tiesi, että äskettäin vuoden 2018 Tukholman, Ruotsi -konferenssin valvojalle sakotettiin Ruotsissa äskettäin. Miksi? Luokittelemattomien lähetysten ja videoiden näyttämisestä pienille lapsille kokoonpanossa.[I] Tämän vuoden Josiah-draaman kaltaisen murhan ja Armageddonin pelottavien kohtausten näyttäminen pienille lapsille ilman varoitusta on väärin. Todistajien vanhemmat vastustavat, jos jokin muu organisaatio näyttää tällaisia ​​kuvia. Miksi hallintoelin olisi vapautettava samoista rajoituksista ja lakisääteisistä vaatimuksista, joita sovelletaan muihin elokuva- tai videolähetystoiminnan harjoittajiin?

Katso aikasi

Kohdassa 16 vaaditaan, että ”Meidän on valvottava tarkoin paitsi nautittavasi tyypin lisäksi myös sitä aikaa, jonka vietämme nauttimalla siitä ”.

Miksi? JotenTällä tavalla sinulla on aikaa ja energiaa, jota tarvitset henkilökohtaiseen Raamatun tutkimukseen, perheen palvontaan, seurakunnan kokouksiin ja Jehovan palvelemiseen saarnaamisessa ja opettamisessa. "

Sovittu, että pyhien kirjoitusten mukaan on hyödyllistä ottaa aikaa tutkia Jumalan sanaa henkilökohtaisesti ja auttaa perheitämme harjoittamaan kristillisiä ominaisuuksia. Punaisen lipun pitäisi nostaa se, että meitä vaaditaan osallistumaan järjestön kokouksiin ja osallistumaan täysimääräisesti järjestön saarnaamisen ja opettamisen versioon.

Onko se tehty jostakin todellisesta huolestumisesta tulevaisuuksemme tai henkisyytemme suhteen? Kuinka paljon kiinteää henkistä ruokaa todella on Vartiotorni-artikkeleissa ja muissa julkaisuissa? Rakentaako toimitettu materiaali todella uskoasi vai onko kyse enemmän tunteellisesta vetoomuksesta?

Suosittelemme kaikille sivuston uusille tulokkaille viettämään vähän aikaa ja etsiä Vartiotorni-tutkimusartikkeleista vain yksi kokonainen tutkimusartikkeli, joka perustuu puhtaasti pyhiin kirjoituksiin, joissa ei haeta mitään organisaation toimintaa, vaan vain siihen, kuinka jonkun tulisi toimia kristittynä muille kuin todistajille. Sinun on todennäköisesti vaikeuksia löytää useampi kuin yksi artikkeli viimeisen kahdentoista kuukauden aikana, ja ehkä yksi artikkeli edellisen kahdentoista kuukauden aikana. Jumalan ja Kristuksen palveleminen pyhien kirjoitusten mukaan on paljon muutakin kuin kokouksiin osallistumista ja saarnaamista. Apostolien teot 19:23 ja muut jakeet osoittavat, että varhaista kristinuskoa kutsuttiin alun perin ”tieksi”. Kyse on elää se henkilökohtaisesti sellaisena kuin olemme ihmisinä.

Kohdassa 18 lainataan 2. Pietarin kirjaa 3:14 "Rakkaat ystävät, koska odotat näitä asioita, tee kaikkemme löytääksesi hänet lopulta tahraton ja virheetön ja rauhassa.". Kappale kommentoi sitten: ”Kun noudatamme neuvoja ja teemme parhaamme pysyäksemme moraalisesti ja henkisesti puhtaina, todistamme olevansa yksinomaan omistautuneita Jehovalle. ” Kyllä, tärkein on totella Jumalan sanan neuvoja. Emme halua joutua seuraavien miesten neuvojen ansaan, jotka viittaavat siihen, että jos emme noudata Vartiotornissa kirjoitettua, emme ole joko moraalisesti puhtaita tai henkisesti puhtaita tai emme ole yksinomaan omistautuneita Jehovalle. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

Yhteenveto

Jotta Jehovalle todella annettaisiin yksinoikeudellinen omistautuminen tämän tutkimusartikkelin aiheen mukaisesti, meidän on (Joh. 3:16) otettava huomioon poikansa, jonka hän lähetti. Meidän on myös varmistettava, että olemme Beroean-tyyppisiä varmistaaksemme huolellisesti itsellemme, että kaikki, mitä uskomme, perustuu täysin Jumalan sanalle eikä sitä ekstrapoloida ja lisätä, kuten palvonnan muoto, jota fariseukset edistävät (Apostolien teot 17:11). Siksi voimme ottaa tämän artikkelin periaatteen sydämeen, mutta siitä on varmasti hyötyä meille, jos varmistamme, että sovellus on erilainen.

[I] https://www.metro.se/artikel/efter-metros-granskning-jehovas-vittne

Käännetty teksti ruotsalaisesta sanomalehdestä:

”64-vuotias mies tuomitaan maksamaan sakkoja, koska hän järjesti elokuvan Jehovan todistajien kokouksessa Tukholman kansainvälisillä messuilla kesällä. Elokuvia näytettiin kaiken ikäisille vierailijoille, mutta Ruotsin medianeuvosto ei ollut tarkistanut ikärajoja. Mies velvoitetaan maksamaan sakkoja yhteensä 43 000 SEK [4128 EUR] ja maksamaan 800 SEK [77 EUR] palkkiota rikoksen uhrin rahastosta. SVT: n mukaan useat näytetyistä elokuvista sisältävät viestejä, kuten, että homoseksuaalisuus on väärin ja että yhden ei pidä osallistua demokraattisiin prosesseihin. Jehovan todistajien verkkosivustolla on satoja elokuvia, jotka sisältävät tietoa yhteisön uskonnollisista dogmista, ja muun muassa on opittava, että seksi ennen avioliittoa on väärin, ettei verensiirtoja hyväksytä tai ihmiset, jotka elävät samassa sukupuolella olevissa suhteissa ei päästä paratiisiin.

Mies väitti tuomioistuimessa, että hän ei tiennyt, että elokuviin sovelletaan ikäkatselun vaatimusta. Lisäksi hän väittää, että tuomio loukkaa hänen oikeuttaan sanan- ja uskonnonvapauteen. Tuomiossa käräjäoikeus kuitenkin kirjoittaa, että ihmisen on sietävä, että hänen vapauttaan pitää palvontaa ja opettaa muita Jehovan todistajien oppeissa elokuvien julkisella näytöllä rajoitetaan asianmukaista huolellisuutta, koska rajoituksen tarkoituksena on suojella alle 15-vuotiaiden lasten hyvinvointi. "

.

.

Tadua

Tadua-artikkelit.
    3
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x