"Jumala . . . antaa sinulle energiaa ja antaa sinulle sekä halun että voiman toimia. ”(Filippiläisille 2:13.)

 [WS 10 / 19 p.20 -tutkimusartikkelista 42: Joulukuu 16 - Joulukuu 22, 2019]

Alkukappale määrittelee tämän artikkelin aiheen, kun siinä sanotaan “JEHOVAsta voi tulla mikä tahansa, mikä on tarpeen tarkoituksensa saavuttamiseksi. Esimerkiksi Jehovasta on tullut Opettaja, Lohduttaja ja Evankelioija, vain mainitsemaan muutamia hänen monista rooleistaan. (Jesaja 48:17; 2. Korinttilaisille 7: 6; Galatalaisille 3: 8) ”.

Täältä organisaatio alkaa pelata pelejä englannin kielellä. Kyllä, aivan ensimmäisessä kappaleessa. Suorassa merkityksessä ”Evangelizer” on hyvien uutisten välittäjä. Sellaisena Jehovaa voitaisiin kuvata evankelistoijaksi. Yleisessä käytössä melkein kaikki ymmärtäisivät sen tarkoittavan uskonnollista saarnaajaa, minkä vuoksi järjestö haluaa sinun ajattelevan sitä.

Jehova, maailmankaikkeuden luojana, ei saarnaa koskaan uskonnollista opia, vaikka hän tosin antaa hyviä uutisia. Siksi kappaleessa viitattiin Gal. 3: 8, joka osoittaa Jehovan julistavan Abrahamille hyviä uutisia. Tämä Abrahamille annettu hyvä uutinen ei kuitenkaan ole identtinen Kristuksen saarnaamisen hyvän uutisen kanssa.

Ei-tuetut vaatimukset

3 kohdassa jatketaan seuraavaa: ”Jehova voida anna meille halu toimia. Millä tavalla saattaa hän tekee tämän? Ehkä opimme seurakunnan tietystä tarpeesta. Tai vanhimmat lukevat sivukonttorin kirjeen, joka kertoi meille tarpeesta seurakuntamme ulkopuolella ”.

Ensimmäinen kysymys, johon tarvitaan vastaus tästä ehdotuksesta, on:

Miksi Jehova puuttuisi siihen, jos Jeesus on kristittyjen seurakuntien pää ja Matt. 28:18 mukaan Jeesukselle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä? Siinä ei ole järkeä.

Toiseksi, miksi meille on kerrottava, että muut ihmiset tarvitsevat sen, ja yritämme sitten päättää, minä vai en. Onko se Jumalalta vai ei?

Kun Jeesus halusi tietyn tarpeen täyttyvän, mitä hän teki? Apostolien teot 16: 9 osoittavat, että apostoli Paavalille on lähetetty visio. Tämä visio rohkaisi Paavalia menemään Makedoniaan. Apostoli Pietarille annettiin myös visio, joka tarkoitti hänen täyttävän Corneliuksen pyynnön mennä taloonsa.

Kolmanneksi, eikä suinkaan vähemmän tärkeätä, mikä on todiste siitä, että Jehova on se, joka vanhempien viestin takana? Eikö miehet ole päättäneet organisaationsa tarpeesta?

Lisäksi Filippiinien kirja 2:13, johon tämä kohta perustuu, poistetaan asiayhteydestä. Asiayhteys on ”Pidä tämä henkinen asenne teissäsi, joka oli myös Jeesuksessa Kristuksessa "," tekemättä mitään kiistanalaisuudesta tai egoistisuudesta, mutta mielettömyydellä ", että filippilaiset voisivat “jatka oman pelastuksen tekemistä pelolla ja vapinaa”. Tämä voitiin tehdä vain Pyhän Hengen avulla. Juuri Jumalan Pyhä Henki, jolla he voiteltiin, oli ”toimiminen Sinussa sisälläsi, jotta sinä voit sekä tahtoa että toimia. ” Ensimmäisen vuosisadan filippilaisia ​​muutti, kuten järjestö ehdotti, oman päätöksensa toimia toisen ihmisen ehdotuksesta, joka oli naamioitu Jumalan suuntaan. Sen ei pitäisi olla meille.

Keinottelu alkaa

Kohdassa 4 todetaan seuraavaa:Jehova voida antaa meille myös vallan toimia. (Jes. 40:29) Hän voida parantaa luonnollisia kykyjämme hänen pyhällä hengellään. (Esimerkki 35: 30-35) ”. Molemmat väitteet ovat totta. Todellinen kysymys kuitenkin on, ei Jehova toimii tällä tavalla tänään? Ja jos on, tekeekö hän sen Jehovan todistajien kanssa?

Epäilemättä hän voi antaa Pyhän Henkensä jumalaa pelkääville yksilöille, toimia kristillisellä tavalla tai selviytyä vakavista tunnetapahtumista. Voisiko hän kuitenkin käyttää Pyhää Henkeään parantaakseen veljen tai siskon taitoja, joita käytetään organisaation pyyntöjen edistämiseen? Puhumme organisaatiosta, joka tekopyhästi väittää olevansa Jumalan järjestö ja joka sitten jättää Yhdistyneiden Kansakuntien jäsenyyden 10 vuodeksi, kunnes tätä koskeva julkisuus tekee siitä pysymisen liian vaikeaksi.[I]

Varmasti tämä skenaario on erittäin epätodennäköinen, koska se olisi kuin sanoisi, että Jumala antoi pyhän henkensä israelilaisille tukeakseen Baalin pyyntöjä, jotka palvoivat kuningas Ahabia, samalla kun hän oli kymmenen Israelin heimojen pahaa hallitsijaa, jotka suurelta osin olivat poistaneet Jehovan. .

Ainakin kappaleessa oleva päätelmä on tarkka, kun sanotaan:Mitä me opimme siitä, kuinka ja milloin Jehova käytti Moosesta? Jehova käyttää niitä, joilla on jumalallisia ominaisuuksia ja jotka luottavat häneen voimaan”. Jos vain organisaatio auttaisi meitä osoittamaan jumalallisia ominaisuuksia, sen sijaan että olisi vain organisaatiolle hyödyllisiä ominaisuuksia.

Keinottelu jatkuu - Barzillai

Seuraavaksi, kappaleessa 6, meillä on vielä yksi hämmästyttävä kohta Vartiotorni-artikkelin spekulointia ja arvailuja. Ilman raamatullisia todisteita väitetään, että ”Vuosisatoja myöhemmin Jehova käytti Barzillaia kuningas Daavidin hoitamiseen” perustuu 2 Samuel 17: 27-29. Viitatussa kappaleessa eikä asiayhteydessä ei ole edes vihjettä tämän väitteen tueksi.

Mitä pyhien kirjoitusten kohta osoittaa? Sängyt ja ruoka "He veivät Daavidin ja hänen kanssaan olleiden ihmisten eteen syömään, sillä he sanoivat:" Ihmiset ovat nälkäisiä, väsyneitä ja janoisia erämaassa. " Siksi heidän israelilaisten vieraanvaraisuus motivoi heitä. Jehovan Pyhä Henki ei motivoinut tekemään niin suoraan tai epäsuorasti näiden pyhien kirjoitusten mukaan. Itse asiassa 1 Kuninkaat 2: 7 löytää kuninkaan Daavidin kuolemanvuoteellaan antamaan pojalleen Salomonille ohjeet palauttaa hänelle annettu armo Barzillain pojille, eikä hän tee mitään ehdotuksia Jehovan osallistumisesta asiaan tuolloin. David ei myöskään mainitse Jehovaa tapaamalla Barzillaia vähän myöhemmin kohdassa 2. Samuel 19. Koska David näki Jehovan käden monissa asioissa ja tunnusti nämä tapahtumat, se, että hän ei mainitse mitään Barzillain yhteydessä, lisää painoarvoa organisaation spekulatiivisen väitteen hylkäämisessä.

Anna meille rahasi!

Sitten tämän väitteen todellinen syy paljastuu. Mainittujen todistajatovereiden maininnan jälkeen muissa maissa tarve saattaa olla tarpeen, kappaleessa ehdotetaan ”Vaikka emme voi huolehtia heistä suoraan, voimme pystyä myötävaikuttamaan maailmanlaajuiseen työhön siten, että käytettävissä on varoja helpotuksen tarjoamiseen silloin ja missä sitä tarvitaan. - 2.Kor. 8:14, 15; 9:11 ”.

Tunnelma, vaikka tämä pyyntö näyttääkin viattomalta pinnalta, on todella ”Kyllä, et ehkä tiedä mitään tarpeellisia todistajia, mutta lähetä meille vararahasi sillä mahdollisuudella, että voimme käyttää pienen osan siitä auttaaksemme sellaisia. . PS: stä on erittäin hyödyllistä selvittää miljoonat dollarit, jotka maksamme palkinnoista ahdistetuille lapsille ja solmimalla sopimuksia lukemattomien muiden uhrien kanssa. "

Älä unohda, että ensimmäisellä vuosisadalla rahaa kerättiin vain tiettyyn määriteltyyn tarpeeseen, ja sitä hallinnoitiin yleensä henkilökohtaisesti niille, joille se uskottiin. Varoja ei annettu määrittelemättömästä tarpeesta kasvottomalle organisaatiolle eikä organisaatiolle, joka maksoi salaa miljoonia korvauksia oman epäkirjoituksellisen politiikkansa uhreille.[Ii]

Lisää perusteetonta keinottelua

Järjestö väittää jälleen 8 kohdassa, että ”Ensimmäisellä vuosisadalla eräs antelias Joseph-niminen mies antoi itsensä Jehovan käyttöön. (Apostolien teot 4:36, 37) ”. Mainittu kirjoitus kuitenkin osoittaa, että hänellä oli maine lohduttajana ja hänellä oli halu auttaa muita. Pyhät kirjoitukset eivät osoita, että hän kertoi Jehovalle rukouksessa, että hän oli käytettävissä käytettäväksi ja odotti kertovansa. Saadakseen maineen, jonka hänellä oli, Josephin olisi pitänyt olla aktiivinen ja spontaani nähdessään tarpeen kristittyjensä keskuudessa ja täyttäen sen tarvitsematta odottaa suuntaa. Avain hänen asenteeseensa esitetään Apostolien teot 11:24, jossa sanotaan: ”sillä hän oli hyvä mies ja täynnä pyhää henkeä ja uskoa. "

Veljet, jos annat Vasilian tavoin itsesi käytettäväksi Jehovan käyttöön, hän voida antaa sinulle kyvyn huolehtia suuremmasta vastuusta seurakunnassa. ” Tämä on 9 kohdassa esitetty väite. Sitä vastoin asian todellinen totuus on, että se riippuu siitä, pitääkö vanhempien joukko sinua ja kuinka paljon "kyllä" -miehestä yksi on valmis olemaan. Jos veli uskaltaa neuvoa vanhinta, jopa perustellusti, ja jolla on oma mielensä, joka on valmis puolustamaan pyhien kirjoitusten suuntaa eikä organisaation suuntaa, niin hänellä on yhtä paljon mahdollisuuksia nimityksiin kuin jäävuorella. selviytyä Saharan autiomaassa!

Häikäisevä tyhjennys

Kappaleissa 10–13 keskustellaan ”Mistä naisista tuli".

Meitä kohdellaan Abigailin, Nabalin vaimon, Shallumin tytärjen, Tabithan, ja siskon nimeltä Ruth, joka halusi ja tuli lähetyssaarnaajaksi.

Deborah

Miksi et käytä Deborah-tiliä? Löydämme tilin tuomarit 4: 4, joka muistuttaa meitä “Nyt profeetta Debʹo · rah, Lapʹpi'n vaimo, tuomitsi Israelia tuona ajankohtana ”. Oliko Deborah ensimmäinen naispuolinen valtionpäämies? Varmasti, Raamatun kirjassa hän on. Joten miten tämä tosiseikka liittyy siihen tosiseikkaan, että kenelläkään naisella ei ole oikeutta istua oikeudellisessa komiteassa, tai ettei heille kerrota syntiä, jonka hänen aviomiehensä on tehnyt, jos hän on oikeudellisen komitean edessä?[Iii]

Varmasti melko epämiellyttävä kysymys, johon organisaatio välttää vastaamasta.

Abigail

Olisi myös mielenkiintoista nähdä, kuinka Abigailin tapaan toiminut siskoa kohdellaan nykyään useimmissa seurakunnissa. Todennäköisesti monet katsovat hänet olevan alistumattomia miehensä suhteen.

Ainakin tässä tapauksessa sekä Abigail että David uskoivat Jehovan käden olevan asiassa, toisin kuin kaikki muut organisaation toistaiseksi esittämät esimerkit.

Shallumin tyttäret - väärä soveltaminen

Siirrymme nyt kohtaan 11, jossa siinä todetaan:Shallumin tyttäret olivat niiden joukossa, joita Jehova käytti Jerusalemin muurien korjaamisessa. (Nehemia 2:20; 3:12) ”. Järjestö on melko avoin syystä tähän viittaukseen. He haluavat siskojen tarjoavan itsensä rakentamaan kiinteistöjä organisaatiolle ilmaiseksi. Kappaleessa todetaan ”Päivänä haluavat sisaret auttavat mielellään erityisessä muodossa pyhää palvelua - Jehovalle omistettujen rakennusten rakentamisessa ja ylläpidossa.”. He jättävät pois sen, että ainakin kehittyneessä maailmassa nykyään on, että ne rakennukset, jotka he auttoivat rakentamaan, voidaan hyvinkin myydä varojen keräämiseksi, sillä tekosyynä, että ne ovat nyt ylitarpeita vaatimuksiin. Lisäksi he jättävät pois tärkeän tosiasian, että Jeesuksen mukaan Joh. 4: 20-26: ssa meidän on palvottava hengessä ja totuudessa mieluummin kuin Jehovalle omistettujen rakennusten rakennuksissa.

Tabitha

Ainakin 12 kohdassa mainitun Tabithan kokemus välitetään kauniisti lukuun ottamatta sen soveltamisen rajoittamista vain muihin veljiin ja siskoihin. Apostolien teot 9: 36-42 ei rajoita Tabithan ystävällisyyden vastaanottajia muihin kristittyihin, vaikka tietysti he olivat todennäköisesti hänen ensisijaisena huolenaiheensa.

Ruthin 'kokemus' - harhaanjohtava

Kohdassa 13 Ruth-nimisen sisaren kokemusvalinta on hiukan outo, varsinkin kun tilanne osoittaa, että hän oli yksi sisko, joka oli edelläkävijä ja kutsuttiin sitten Gileadiin. Yksinäisiä sisaret lakkautettiin kutsumasta Gileadiin muutama vuosi sitten. Vain parit tai yksin miehet kutsutaan. Lisäksi muutaman viime vuoden aikana se rajoittui edelleen piirien valvojiin ja heidän vaimoihinsa (jos naimisissa) tai Bethelsissä palveleviin. Yhden pioneerin siskoa ei pidetä nykyään lähetyssaarnaajien koulutuksessa ja tehtävissä. Siksi miksi antaa tämä kokemus (joka kuten tavallisesti ei ole todennettavissa) ja antaa sisareille vääriä toiveita jostakin, mitä ei tapahdu.

Todistustaakan täydellinen laiminlyönti

Otsikon alla "Anna Jehovan käyttää sinua" Kohdassa 14 meitä kohdellaan väittämällä, että "Jehova on koko historian ajan saanut palvelijansa suorittamaan monia erilaisia ​​rooleja." Nyt tämä voi olla totta, mutta vain kolme annettuista yksitoista esimerkistä (Mooses, Simeon ja Abigail) vahvistetaan pyhistä kirjoituksista. Vain noin 25%, eli lähes 75% esimerkeistä on virheellisiä. Tämä voi tarkoittaa vain organisaation kirjoittajan huonoa tutkimusta tai harhaanjohtavaa ajattelua, joka johtuu vuosien lukemisesta saman tyyppistä indoktrinaatiota tai todennäköisemmin yrittämistä todistaa jotain, mikä tavallisesti yksinkertaisesti ei ole totta.

Kun kappaleessa 14 todetaan seuraavaa:If annat itsesi käytettäväksi, Jehova voi saada sinusta tullut innokas evankelistaja, tehokas opettaja, kykevä lohduttaja, ammattitaitoinen työntekijä, tukeva ystävä tai mikä tahansa muu, mitä hän tarvitsee tahtojensa toteuttamiseksi ” järjestön tekemä tapaus on kaukana, kaukana todisteesta. Olemme myös nähneet, kuinka useimmissa esimerkeissä Jehovan vaikutus asiaan on täydellinen olettamus.

ehto

Tässä vaiheessa arvioija haluaisi kategorisesti tehdä selväksi, että hän ei aio ehdottaa, että Jehova ei voi auttaa jotakuta hänen käytettäväksi. Vain sitä on Nro todisteita siitä, että Jehova tekee niin Vartiotorni-artikkelin kirjoittajan ja siten myös järjestön mainitsemilla tavoilla ja tapauksissa.

Itse asiassa pyhien kirjoitusten huolellinen lukeminen ja pyhien kirjoitusten pohtiminen johtaisi todennäköisesti siihen johtopäätökseen, että Jehova ja Jeesus Kristus eivät käytä ihmisiä, paitsi harvinaisissa tapauksissa yhdessä hänen tarkoituksiensa kanssa.

Kuten keskustelimme, avain on myös henkilöiden asenne tehdä Jehovan tahtoa, kuten pyhissä kirjoituksissa on esitetty, ei Jehova, joka käyttää jotakin kuvaamatonta mekanismia siirtääkseen meidät tekemään hänen tahtonsa. Jopa kolmesta hyvää esimerkistä, jotka Mooses, Simeon ja Abigail annettiin, Jehova oli Moosuksen ja Simeonin tapauksessa yhteydessä heihin, joten he eivät jättäneet epäilystäkään. Heillä ei ollut määrittelemättömiä tunteita siitä, että heidät siirretään tekemään Jehovan tahtoa, mitä meille tapahtuu koko tämän artikkelin mukaan.

Suunniteltu hyödyttämään organisaatiota

Emme voi myöskään kiinnittää huomiota siihen, että kaikki ehdotetut tavat, joiden avulla voimme sallia Jehovan käyttävän meitä, ovat suoraan organisaation hyödyksi tavalla, jolla saadaan lisää rekrytointeja, vapaita rakennustyöntekijöitä, ilmaisia ​​ylläpitäjiä (vanhimpia) ja autettamaan lannistettuja. jatkaa toivoa vastaan, että Armageddon tulee pian, kun he haluavat Armageddonin ratkaisevan ongelmansa. Mikään näistä tavoista ei auta todellisten hyvien uutisten toimittamisessa ihmisille, tosiasiassa väittäen päinvastoin. Ne veljet ja sisaret, jotka houkuttelivat noudattamaan järjestön ehdotuksia, ovat niin kiireisiä toteuttamaan järjestön tahtoa, että heillä on vähän tai ei lainkaan aikaa selvittää itse, mikä Jehovan tahto heille todella on.

15 kohta ei voi vastustaa miesten toista vetoomusta, erityisesti ”Energisiä miehiä on suuri tarve ottaa lisävastuu ministeripalvelijoina ”. Tämä korostaa, että niiden nuorten miesten vähentyminen, jotka haluavat palvella kirkkoa tai seurakuntaa, vaikuttaa myös järjestöön. Tietysti, jos se olisi Jumalan organisaatiota, nuoret miehet olisivat jo saavuttaneet omasta tahdostaan. Itse asiassa todellinen ongelma on se, että useimmilla alueilla suurin osa nuorista miehistä poistuu organisaatiosta heti, kun he pystyvät poistumaan kotoa laillisesti.

Lopuksi

Kohdan 16 toteamus on totta, että ”Jehova voi saada sinut muuttumaan minne tahansa, mitä hän tarvitsee tahtonsa toteuttamiseksi. Joten kysy häneltä halua tehdä työnsä ja pyydä sitten häntä antamaan sinulle tarvitsemasi voima. Olipa nuori vai vanha, käytä aikaa, energiaa ja varallisuutta Jehovan kunnioittamiseen nyt. (Kirk. 9:10) ”.

Kuitenkin, ennen kuin teet niin, miksi et vie aikaa tutkia Jumalan sanaa itsellesi ilman mitään muuta kuin pyhien kirjoitusten yhteensopivuutta ja selvittää, mitä Raamattu sanoo olevan Jumalan tahto. Tee tämä mieluummin selvittääksesi itsellesi sen sijaan, että ottaisit tarkastajien sanan tai organisaation sanan siitä, mikä se on. Sitten näet itse, mitä sinulta tarvitaan ja mitä pystyt antamaan; ja meillä on halu henkilökohtaisten vakaumustesi, ei muiden vakaumusten takia.

 

[I] Katso seuraava artikkeli tällä sivustolla muiden tämän aiheen keskustelujen ja artikkeleiden joukossa.

[Ii] Kuten aiemmin keskusteltiin tällä sivustolla, oleellisesti sovellettua kahta todistajasääntöä sovelletaan fariseellisella ja epäjohdonmukaisella tavalla muihin synteihin, ja lisäksi organisaatio ei kiinnitä riittävästi huomiota siihen tosiseikkaan, että koska lapsen väärinkäyttö on rikollinen teko, ja siksi kaikki syytökset olisi osoitettava ensisijaisesti maallisille viranomaisille, ei viimeiselle tai ei koskaan tapaukselle, kuten on tapana.

[Iii] Katso ”Jumalan paimen paimen” vanhimpien käsikirja. Aikaisemmin noteerattu toinen arvostelu.

Tadua

Tadua-artikkelit.
    3
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x