Tutkitaan Matthew 24, osa 5: vastaus!

by | Joulukuu 12, 2019 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 33 kommentit

Tämä on nyt sarjamme viides video Matthew 24: llä.

Tunnistatko tämän musiikillisen pidättäytymisen?

Et voi aina saada mitä haluat
Mutta jos yrität joskus hyvin, saatat löytää
Saat mitä tarvitset ...

Rolling Stones, eikö niin? Se on totta.

Opetuslapset halusivat tietää merkin Kristuksen läsnäolosta, mutta he eivät halunneet saada mitä halusivat. He aikoivat saada mitä tarvitsivat; ja he tarvitsivat tapa pelastaa itsensä tulevasta. He joutuivat kohtaamaan suurimman ahdistuksen, jonka heidän kansansa ovat koskaan kokeneet, tai koettavat koskaan uudelleen. Heidän selviytymisensä edellyttäisi, että he tunnustavat merkin, jonka Jeesus antoi heille, ja että heillä on tarvittava usko hänen ohjeidensa noudattamiseen.

Joten olemme nyt tulleet siihen osaan profetiaa, jossa Jeesus todella vastaa heidän kysymykseensä: ”Milloin kaikki nämä asiat ovat?” (Matthew 24: 3; Mark 13: 4; Luke 21: 7)

Vaikka kaikki kolme selitystä eroavat toisistaan ​​monin tavoin, ne kaikki alkavat siitä, että Jeesus vastaa kysymykseen samalla avauslauseella:

"Milloin siis näet ..." (Matthew 24: 15)

”Milloin näet…” (Mark 13: 14)

”Milloin näet…” (Luke 21: 20)

Adverbiä "siksi" tai "sitten" käytetään osoittamaan kontrasti sen välillä, mikä meni ennen ja mitä tulee nyt. Jeesus on lopettanut heille kaikkien heidän tarvitsemiensa varoitusten johtamisen tähän hetkeen asti, mutta mikään niistä ei ollut merkki tai signaali toiminnalle. Jeesus antaa heille tuon merkin. Matthew ja Mark viittaavat siihen salaperäisesti muusta kuin juutalaisesta, joka ei olisi tiennyt Raamatun ennusteita kuin juutalainen, mutta Luukas ei jätä epäilystäkään Jeesuksen varoitusmerkin merkityksestä.

"Siksi, kun havaitset inhottavaa asiaa, joka aiheuttaa autioitusta, kuten profeetta Daniel puhui, seisovan pyhässä paikassa (anna lukijan käyttää huomautumista)" (Mt 24: 15)

"Kun havaitset kuitenkin inhottavaa asiaa, joka aiheuttaa autioa seisoen siellä, missä sen ei pitäisi olla (anna lukijan käyttää tajua), anna Judean asukkaiden alkaa paeta vuorille." (Herra 13: 14)

"Kuitenkin kun näet Jerusalemin leiriytyneiden armeijoiden ympäröimänä, tiedä, että hänen autio on lähestynyt." (Lu 21: 20)

On todennäköistä, että Jeesus käytti termiä "inhottavaa asiaa", jonka Matteus ja Markus suhtautuivat, koska lailla perehtyneelle juutalaiselle, joka on lukenut sen ja kuullut sen lukevan jokaisen sapatin, ei ole epäilystäkään siitä, mikä oli "inhottava asia, joka aiheuttaa autioitusta." Jeesus viittaa profeetan Danielin rullataulukoihin, joissa on useita viittauksia inhottavaan asiaan tai kaupungin ja temppelin autiointiin. (Katso Daniel 9: 26, 27; 11: 31; ja 12: 11.)

Olemme kiinnostuneita etenkin Daniel 9: 26, 27, joka lukee osittain:

”Ja tulevan johtajan ihmiset tuhoavat kaupungin ja pyhän paikan. Ja sen loppu tulee tulvan kautta. Ja loppuun saakka tulee sota; mitä päätetään, on autiointi ..... ja inhottavia asioita tapahtuu, joka aiheuttaa autioitusta; ja kunnes hävitys tapahtuu, se, mikä päätettiin, kaadetaan myös siihen, joka makaa autioksi. ”” (Da 9: 26, 27)

Voimme kiittää Lukea siitä, että hän selvitti meille, mitä inhottavaa asiaa autiointi tarkoittaa. Voimme vain spekuloida, miksi Luke päätti olla käyttämättä samaa termiä, jota Matthew ja Mark käyttivät, mutta yksi teoria liittyy hänen aiottuunsa yleisöön. Hän avaa tilinsä sanomalla: “. . .Olen myös päättänyt, koska olen jäljittänyt kaikki asiat alusta alkaen tarkkuudella, kirjoittaa ne sinulle loogisessa järjestyksessä, loistavin Theophilus. . . ”(Luke 1: 3) Toisin kuin kolme muuta evankeliumia, Luke on kirjoitettu erityisesti yhdelle henkilölle. Sama pätee koko Apostolien tekojen kirjaan, jonka Luukas avaa sanomalla ”Ensimmäinen kertomus, Oo Theophilus, minä sävelin kaikista asioista, jotka Jeesus aloitti tekevänsä ja opettamaan. ”(Ac 1: 1)

Kunnianarvoisa "erinomaisin" ja se, että Acts päättää Paavalin pidätetystä Roomassa, on johtanut siihen, että Theophilus oli Rooman virkamies, joka oli yhteydessä Paavalin oikeudenkäyntiin; mahdollisesti hänen lakimiehensä. Joka tapauksessa, jos tiliä käytettäisiin hänen oikeudenkäynnissään, tuskin olisi apua hänen vetoomuksessaan viitata Roomaan "inhottavaksi asiaan" tai "kauhistukseksi". Rooman virkamiesten olisi paljon hyväksyttävämpää sanoa, että Jeesus ennusti, että Jerusalemia ympäröivät armeijat.

Daniel viittaa ”johtajan kansaan” ja “inhottavien asioiden siipiin”. Juutalaiset vihasivat epäjumalia ja pakanallisia epäjumalanpalvojia, joten pakanalainen roomalainen armeija, joka kantoi epäjumalistandardiaan, kotka, jossa on ojennetut siivet, piirittäen pyhään kaupunkiin ja yrittäen tehdä tunkeutumista temppeliportin läpi, olisi todellinen kauhistus.

Ja mitä kristittyjen oli tehtävä, kun saha näki autiovan kauhistuksen?

Anna sitten Juudeassa asuvien paeta vuorille. Älkää antako päällä olevan ihmisen tulla alas ottamaan tavaroita talostaan, ja antakaa kentällä olevan ihmisen olla palaamatta hakemaan ulkovaatteitaan. ”(Matthew 24: 16-18)

”. . ., sitten antakaa Juudeassa asuvien pakenemaan vuorille. Älä anna talon päällä olevan ihmisen tulla alas ja mene sisälle ottamaan mitään talostaan; ja anna kentällä olevan ihmisen palaa takaisin takana oleviin esineisiin poimiakseen ulkovaatteensa. ”(Mark 13: 14-16)

Joten kun he näkevät inhottavaa asiaa, heidän on paeta heti ja kiireellisesti. Huomaatko kuitenkin jotain näennäisesti outoa Jeesuksen antamista ohjeista? Katsotaanpa sitä uudelleen, kun Luke kuvaa sitä:

”Kun kuitenkin näet Jerusalemin leiriytyneiden armeijoiden ympäröimänä, tiedä sitten, että hänen autio on lähestynyt. Sitten antakaa Juudeassa asuvien pakenemaan vuorille, antakaa heidän keskellä lomansa, äläkä maaseudun asukkaiden päästä häneen ”, (Luke 21: 20, 21)

Kuinka tarkalleen heidän piti noudattaa tätä käskyä? Kuinka paeta kaupungista, joka on jo vihollisen ympäröimä? Miksi Jeesus ei antanut heille tarkempia tietoja? Tässä on meille tärkeä oppitunti. Meillä on harvoin kaikki haluamamme tiedot. Jumala haluaa, että luotamme häneen, luottamus siihen, että hänellä on selkämme. Usko ei tarkoita uskoa Jumalan olemassaoloon. Kyse on uskosta hänen luonteensa.

Tietenkin kaikki mitä Jeesus ennusti, tapahtui.

66 CE: ssä juutalaiset kapinoivat Rooman hallintaa vastaan. Kenraali Cestius Gallus lähetettiin kapinaa tukahduttamaan. Hänen armeijansa ympäröivät kaupunkia ja valmistivat temppeliportin tulen rikkomiseksi. Inhoava asia pyhässä paikassa. Kaikki tämä tapahtui niin nopeasti, että kristityillä ei ollut mahdollisuutta paeta kaupunkia. Itse asiassa juutalaiset olivat niin hämmästyneitä Rooman edistymisen nopeudesta, että he olivat valmiita antautumaan. Huomaa tämä juutalaisten historioitsijoiden Flavius ​​Josephuksen todistajien kertomus:

”Ja nyt oli niin, että seditteiseen vallitsi hirveä pelko, niin että monet heistä juoksivat pois kaupungista, ikään kuin se olisi otettava välittömästi; mutta ihmiset sen jälkeen ottivat rohkeutta, ja missä jumalattomat kaupungin osat antoivat maahan, sinne he tulivatkin avaamaan portit ja tunnustamaan Cestiuksen heidän hyväntekijään, joka, jos hän vain jatkoi piiritystä vähän, pidempään, oli varmasti ottanut kaupungin; mutta luulen, että Jumalan vastenmielisyyden vuoksi jo kaupunkiin ja pyhäköön oli estetty häntä lopettamasta sota juuri sinä päivänä.

Sitten tapahtui, että Cestius ei ollut tietoinen siitä, kuinka piiritetyt halusivat menestykseen, eikä kuinka rohkeita ihmiset olivat hänelle; ja niin hän vetäytyi sotilaitaan paikasta ja epätoivoisesti ottaen sen vastaan, ottamatta vastaan ​​mitään häpeää, hän vetäytyi kaupungista, ilman mitään syytä maailmassa"
(Juutalaisten sodat Kirja II, luku 19, pars. 6, 7)

Kuvittele vain seurauksia, jos Cestius Gallusta ei ole peruutettu. Juutalaiset olisivat antautuneet ja kaupunki temppelillään olisi säästynyt. Jeesus olisi ollut väärä profeetta. Ei tule tapahtumaan koskaan. Juutalaiset eivät halunneet paeta tuomiota, jonka Herra heille julisti, että hän vuodatti kaiken vanhurskaan veren Abelista eteenpäin, omaan vereensä. Jumala oli tuominnut heidät. Lause toimitetaan.

Cestius Galluksen nojalla tapahtuva retriitti täytti Jeesuksen sanat.

”Itse asiassa, ellei näitä päiviä lyhennettäisi, lihaa ei pelastettu; mutta valittujen takia nuo päivät lyhenevät. ”(Matthew 24: 22)

Itse asiassa, ellei Jehova olisi lyhentänyt päiviä, mitään lihaa ei pelastuisi. Mutta valittujen takia hän on lyhentänyt päiviä. ”(Mark 13: 20)

Huomaa jälleen rinnakkain Danielin profetian kanssa:

”… Ja sinä aikana kansasi pakenevat, kaikki, jotka löydetään kirjaan.” (Daniel 12: 1)

Kristitty historioitsija Eusebius kertoo, että he tarttuivat tilaisuuteen ja pakenivat vuorille Pellaan kaupunkiin ja muualle Jordan-joen yli.[I] Mutta selittämättömällä vetäytymisellä näyttää olevan toinen vaikutus. Se rohkaisi juutalaisia, jotka ahdistelivat perääntyvää Rooman armeijaa ja saivat suuren voiton. Siksi, kun roomalaiset palasivat lopulta piiriin kaupunkia, luovutuksesta ei ollut puhuttu. Sen sijaan eräs hulluus tarttui väestöön.

Jeesus ennusti, että tätä kansaa koettelee suuri ahdistus.

”. . .siksi tapahtuu suuri ahdistus, jota ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien, ei, eikä sitä tapahdu uudelleen. ”(Matthew 24: 21)

”. . .noina päivinä tulee olemaan ahdistuksen päiviä, joita ei ole tapahtunut sen luomisen alusta, jonka Jumala on luonut siihen aikaan, eikä niitä tapahdu enää. ”(Mark 13: 19)

”. . .Mikällä maassa tulee olemaan suurta ahdistusta ja vihaa tätä kansaa vastaan. Ja he putoavat miekan reunalla ja johdetaan vangiksi kaikkiin kansoihin; . . . ”(Luke 21: 23, 24)

Jeesus käski meitä käyttämään erottelua ja katsomaan Danielin ennusteita. Yksi on erityisen tärkeä ennusteessa, joka liittyy suureen ahdistukseen tai kuten Luukas sanoo, suurta ahdistusta.

”… Ja siellä tapahtuu sellainen hätäaika, jota ei ole tapahtunut siitä hetkestä lähtien, kun siellä on ollut kansa siihen asti.” (Daniel 12: 1)

Täällä asiat sekoittuvat. Ne, jotka haluavat ennustaa tulevaisuutta, lukevat enemmän seuraaviin sanoihin kuin mitä siellä on. Jeesus sanoi, että tällaista ahdistusta "ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien, toistaiseksi ei, eikä tapahdu enää." He katsovat, että Jerusalemin kohtaama ahdistus, niin paha kuin se oli, ei ole laajuuden tai suuruuden vertailu tapahtuneeseen. ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa. He saattavat myös viitata holokaustiin, joka tietojen mukaan tappoi 6 miljoonaa juutalaista; enemmän kuin kuoli ensimmäisellä vuosisadalla Jerusalemissa. Siksi he syytä, että Jeesus viittasi johonkin muuhun ahdinkoon, joka oli paljon suurempaa kuin mitä Jerusalemiin tapahtui. He katsovat Ilmestyskirjaan 7: 14, joissa Johannes näki suuren joukon seisovan valtaistuimen edessä taivaassa ja enkeli kertoi heille: "Nämä ovat niitä, jotka tulevat ulos suuresta ahdistuksesta ...".

”Ahaa! He huutavat. Katso! Samoja sanoja käytetään - ”suuri ahdistus” - joten sen on viitattava samaan tapahtumaan. Ystäväni, veljeni ja sisareni, tämä on hyvin vakava päätelmä, jonka perusteella voidaan rakentaa koko loppuajan profeetallinen toteutus. Ensinnäkin, Jeesus ei käytä tarkkaa artikkelia vastatessaan opetuslapsien kysymykseen. Hän ei kutsu sitädet suuri ahdistus ”ikään kuin vain yksi. Se on vain ”suurta ahdistusta”.

Toiseksi se, että samanlaista ilmausta käytetään Ilmestyskirjassa, ei tarkoita mitään. Muuten meidän olisi sitouduttava myös tähän Ilmestyskirjan kohtaan:

'' Siitä huolimatta pidän [tätä] teitä vastaan, että suvaitsette sitä naista Iisebeliä, joka kutsuu itseään profeettaksi, ja hän opettaa ja harhaan orjiani tekemään haureutta ja syömään epäjumalille uhrattuja asioita. Ja annoin hänelle aikaa tehdä parannuksen, mutta hän ei ole halukas tekemään parannusta haureudestaan. Katso! Aion heittää hänet sairaalaan, ja ne, jotka tekevät aviorikoksen hänen kanssaan suuri ahdistus, elleivät he tee parannusta hänen tekoistaan. ”(Ilm. 2: 20-22)

Toissijaisen, suuren toteutumisen ajatusta edistävät huomauttavat kuitenkin, että hänen mukaansa tämä suuri ahdistus ei koskaan toistu. He perustelevat silloin, että koska Jerusalemia on tapahtunut pahempia ahdistuksia, hänen on viitattava johonkin vielä suurempaan. Mutta pidä hetki. He unohtavat tilanteen. Konteksti puhuu vain yhdestä ahdistuksesta. Se ei puhu pienestä ja suuresta toteutumisesta. Mikään ei viittaa siihen, että jonkin verran antityyppistä toteutumista on. Asiayhteys on hyvin erityinen. Katso uudelleen Luken sanat:

”Maassa tulee olemaan suurta ahdistusta ja vihaa tätä kansaa vastaan. Ja he putoavat miekan reunalla ja johdetaan vangiksi kaikkiin kansakuntiin ”. (Luke 21: 23, 24)

Se puhuu juutalaisten ajanjaksosta. Ja juuri niin tapahtui juutalaisille.

"Mutta sillä ei ole mitään järkeä", jotkut sanovat. "Nooan tulva oli suurempi ahdistus kuin mitä Jerusalemiin tapahtui, niin kuinka Jeesuksen sanat voivat olla totta?"

Sinä ja minä emme sanoneet niitä sanoja. Jeesus sanoi nuo sanat. Joten sitä, mitä luulemme hänen tarkoittavan, ei lasketa. Meidän on selvitettävä, mitä hän oikein tarkoitti. Jos hyväksymme oletuksen, jonka mukaan Jeesus ei voi valehdella eikä olla ristiriidassa itsensä kanssa, meidän on tutkittava hiukan syvemmältä ilmeisen konfliktin ratkaisemiseksi.

Matthew kirjaa hänet sanomalla: "Tulee olemaan suuri ahdistus, jota ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien". Mikä maailma? Ihmiskunnan maailma tai juutalaisuus?

Markus valitsee sanansa sanomallaan tällä tavalla: ”sellaista ahdistusta, jota ei ole tapahtunut luomisen alusta lähtien.” Mikä luominen? Universumin luominen? Maapallon luominen? Ihmismaailman luominen? Tai Israelin kansakunnan luominen?

Daniel sanoo, ”sellaista hätäaikaa, jota ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun kansa tuli,” (Da 12: 1). Mikä kansakunta? Onko jokin kansa? Tai Israelin kansa?

Ainoa toimiva asia, joka antaa meille mahdollisuuden ymmärtää Jeesuksen sanat tarkkoina ja totuudenmukaisina, on hyväksyä, että hän puhui Israelin kansakunnan puitteissa. Oliko heitä kohtaava ahdistus pahin, mitä he kansakuntina ovat koskaan kokeneet?

Arvioi itse. Tässä on vain muutama kohokohta:

Kun Jeesus vietiin ristiinnaulitsemiseen, hän pysähtyi sanomaankseen naisia, jotka itkivät häntä: ”Jerusalemin tytär, älä itke minua, vaan itseäsi ja lapsiasi. (Luke 23: 28). Hän näki kauhut, jotka tulivat kaupunkiin.

Cestius Galluksen vetäytymisen jälkeen toinen kenraali lähetettiin. Vespasian palasi 67 CE: ssä ja vangitsi Flavius ​​Josephuksen. Josephus voitti kenraalin suosion ennustamalla tarkasti, että hänestä tulee keisari, jonka hän teki noin kaksi vuotta myöhemmin. Tämän vuoksi Vespasian nimitti hänet kunniapaikkaan. Tänä aikana Josephus teki laajan kuvan juutalaisten / roomalaisten sodasta. Kun kristityt olivat turvallisesti menneet 66 CE: hen, Jumalalla ei ollut mitään syytä pidättäytyä. Kaupunki laski anarkiaan järjestäytyneiden ryhmien, väkivaltaisten zealotien ja rikollisten elementtien kanssa aiheuttaen suurta ahdistusta. Roomalaiset eivät palanneet suoraan Jerusalemiin, vaan keskittyivät muihin paikkoihin, kuten Palestiinaan, Syyriaan ja Alexandriaan. Tuhannet juutalaiset kuolivat. Tämä selittää Jeesuksen varoituksen Juudeassa oleville pakenemaan nähdessään inhottavaa asiaa. Lopulta roomalaiset saapuivat Jerusalemiin ja ympäröivät kaupunkia. Ne, jotka yrittivät paeta piirityksestä, olivat joko zealotien kiinni ja heidän kurkkunsa viillattiin, tai roomalaisten, jotka naulasivat heidät risteyksiin, jopa 500 päivässä. Nälänhätä tarttui kaupunkiin. Kaupungin sisällä oli kaaosta, anarkiaa ja sisällissotaa. Kaupat, joiden olisi pitänyt pitää heidät vuosien ajan, torjuivat vastakkain juutalaiset joukot estääkseen toista puolta saamasta niitä. Juutalaiset laskeutuivat kannibalismiin. Josephus kirjaa mielipiteensä, että juutalaiset tekivät enemmän vahingoittaa toisiaan kuin roomalaiset. Kuvittele eläväsi kauran alla päivä päivältä omien ihmistenne luona. Kun roomalaiset vihdoin saapuivat kaupunkiin, he menivät hulluksi ja teurasivat ihmisiä erottelematta. Vähemmän kuin yksi jokaisesta 10-juutalaisesta selvisi. Temppeli soi huolimatta Tiituksen käskystä säilyttää se. Kun Titus lopulta saapui kaupunkiin ja näki linnoitukset, hän tajusi, että jos he olisivat pitäneet yhdessä, he olisivat voineet pitää roomalaiset kaukana pitkään. Tämä sai hänet sanomaan havainnollisesti:

”Meillä on varmasti ollut Jumala olemassaoloa varten tässä sodassa, ja kukaan muu kuin Jumala ei karkoittanut juutalaisia ​​näiden linnoitusten alla; sillä mitä ihmisten kädet tai koneet voisivat tehdä näiden tornien kaatamiseksi![Ii]

Sitten keisari käski Tituksen raivota kaupungin maahan. Niinpä Jeesuksen sanat kivistä, jota ei jätetty kiville, tulivat totta.

Juutalaiset menettivät kansansa, temppelinsä, pappeutensa, heidän tietueet, heidän identiteettinsä. Tämä oli todella kansakunnalle jokaisella kohdalla tapahtunut ahdistus, joka ylitti jopa Babylonian maanpaon. Mitään sellaista ei tapahdu heille enää koskaan. Emme puhu yksittäisistä juutalaisista, vaan kansakunnasta, joka oli Jumalan valittu kansa, kunnes he tappoivat hänen poikansa.

Mitä me opimme tästä? Heprealaisten kirjoittaja kertoo meille:

"Sillä jos harjoitamme syntiä tarkoituksellisesti saatuaan tarkan tiedon totuudesta, enää ei enää ole uhrauksia synneistä, mutta on olemassa tietty pelottava tuomion odotus ja polttava suuttumus, joka tulee kuluttamaan oppositiossa olevia. Jokainen, joka on jättänyt huomiotta Mooseksen lain, kuolee myötätuntoisesti kahden tai kolmen todistuksen kanssa. Kuinka paljon suurempi rangaistus luuletko ansaitsevan henkilön, joka on tallannut Jumalan Pojaa ja joka on pitänyt tavallisena arvona liiton verta, jolla hänet pyhitettiin, ja joka on halveksinnut ansaitsemattoman ystävällisyyden henkeä? Sillä me tiedämme yhden, joka sanoi: ”Kosto on minun; Minä maksan takaisin. ”Ja taas:“ Jehova tuomitsee kansansa. ”On pelottavaa joutua elävän Jumalan käsiin.” (Heprealaiset 10: 26-31)

Jeesus on rakastava ja armollinen, mutta meidän on muistettava, että hän on Jumalan kuva. Siksi Jehova on rakastava ja armollinen. Tunnemme hänet tuntemalla Hänen Poikansa. Kuitenkin olla Jumalan kuva tarkoittaa heijastaa kaikkia hänen ominaisuuksiaan, ei vain lämpimiä, sumeita.

Jeesusta kuvataan Ilmestyskirjassa sotakuninkaana. Kun Uuden maailman käännös sanoo: '' Kosto on minun; Palautan ”, Jehova sanoo”, se ei anna kreikkalaiselle oikein. (Roomalaiset 12: 9) Se tosiasiallisesti sanoo: '' Kosto on minun; Maksan takaisin, sanoo Herra. ”Jeesus ei istu sivussa, mutta on instrumentti, jota Isä käyttää kostoakseen. Muista: mies, joka toivotti pienet lapset syliinsä, teki myös piipun köysistä ja ajoi rahalainanantajat ulos temppelistä - kahdesti! (Matthew 19: 13-15; Mark 9: 36; John 2: 15)

Mikä minun ajatukseni on? Puhun nyt paitsi Jehovan todistajien kanssa myös jokaiselle uskonnolliselle uskonnolle, joka tuntee heidän erityisen kristinuskonsa olevan tuotemerkki, jonka Jumala on valinnut omakseen. Todistajat uskovat, että heidän organisaationsa on ainoa, jonka Jumala on valinnut kaikesta kristillisyydestä. Mutta samaa voidaan sanoa melkein kaikista muista nimellisarvoista. Jokainen uskoo heidän olevan todellinen uskonto, muuten miksi he pysyisivät siinä?

Siitä huolimatta on yksi asia, josta voimme kaikki sopia; yksi asia, joka on kiistaton kaikille, jotka uskovat Raamattuun: se on, että Israelin kansa oli Jumalan valittu kansa kaikista maan kansoista. Se oli pohjimmiltaan Jumalan kirkko, Jumalan seurakunta, Jumalan organisaatio. Pelastiko se heidät kaikkein kauhistuttavimmalta ahdistukselta, mikä on mahdollista

Jos mielestämme jäsenyydellä on etuoikeutensa; jos ajattelemme, että kuuluminen organisaatioon tai kirkkoon antaa meille jonkin erityisen kortin, joka on vapaa vangista; sitten eksytämme itseämme. Jumala ei vain rangaissut Israelin kansalaisia. Hän hävitti kansakunnan; poistanut heidän kansallisen identiteettinsä; pilvi heidän kaupunkiaan maahan kuin tulva olisi pyyhkäissyt läpi aivan kuten Daniel ennusti; teki heistä pariaa. "On pelottavaa joutua elävän Jumalan käsiin."

Jos haluamme, että Jehova hymyilee suotuisasti meille, jos haluamme Herramme, Jeesuksen seisovan meidän puolestamme, meidän on otettava kantaa siihen, mikä on oikein ja totta riippumatta siitä, mistä meille aiheutuisi kustannuksia.

Muista, mitä Jeesus kertoi meille:

”Joten jokainen, joka tunnustaa liittyvän minuun ihmisten edessä, tunnustan myös liiton hänen kanssaan taivaassa olevan Isäni edessä; mutta joka hylkää minut ihmisten edessä, minä myös häpeän hänet taivaissa olevan Isäni edessä. Älä usko, että tulin rauhaan maan päällä; Tulin laittamaan, ei rauhaa, vaan miekkaa. Sillä minä tulin jakautumaan miehen kanssa hänen isäänsä ja tyttärensä äitiä vastaan ​​ja nuoren vaimon äitinsä vastaan. Itse asiassa ihmisen viholliset ovat hänen kotitaloudensa henkilöitä. Se, joka tuntee isää tai äitiä enemmän kuin minua, ei ole minulle arvokas; ja se, jolla on enemmän kiintymystä pojaan tai tytärtä kuin minua kohtaan, ei ole minulle kelvollinen. Ja kuka ei hyväksy kidutusta koskevaa vaakaansa ja seuraa minua, se ei ole minulle arvokas. Se, joka löytää sielunsa, menettää sen, ja se, joka menettää sielunsa minun tähteni, löytää sen. ”(Matthew 10: 32-39)

Mitä Matthew 24: ltä, Mark 13: lta ja Luke 21: lta on jäljellä? Hyvä sopimus. Emme ole puhuneet merkeistä auringossa, kuussa ja tähdessä. Emme ole keskustelleet Kristuksen läsnäolosta. Kosketimme linkkiä, jonka mukaan jotkut tuntevat olevan olemassa mainitun "suuren ahdistuksen" ja Ilmestyskirjassa mainitun "suuren ahdistuksen" välillä. Voi, ja siellä mainitaan myös Luukun "kansakuntien nimetyt ajat" tai "pakana-ajat". Kaikki tämä on seuraavan videomme aihe.

Kiitos paljon katselusta ja tuestasi.

_______________________________________________________________

[I] Eusebius Kirkon historia, III, 5: 3

[Ii] Juutalaisten sodat, luku 8: 5

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体 中文DansknederlandsfilippiiniläinenSUOMIFrançaisDeutschitaliano日本語한국어ພາ ສາ ລາວPolskiportuguêsPunjabivenäläinenespañolKiswahiliRuotsalainenதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng Việtzulu

  Tekijän sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  33
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x