Tutkitaan Matthew 24, osa 5: vastaus!

by | Joulukuu 12, 2019 | Tutkitaan Matthew 24 -sarjaa, Videoita | 33 kommentit

Tämä on nyt sarjamme viides video Matthew 24: llä.

Tunnistatko tämän musiikillisen pidättäytymisen?

Et voi aina saada mitä haluat
Mutta jos yrität joskus hyvin, saatat löytää
Saat mitä tarvitset ...

Rolling Stones, eikö? Se on totta.

Opetuslapset halusivat tietää Kristuksen läsnäolon merkin, mutta he eivät aio saada mitä halusivat. He aikoivat saada mitä tarvitsivat; ja mitä he tarvitsivat, oli tapa pelastaa itsensä tulevasta. He joutuivat kohtaamaan suurimman ahdistuksen, jonka heidän kansansa on koskaan kokenut tai kokee koskaan uudelleen. Heidän eloonjäämisensä edellyttäisi, että he tunnistavat Jeesuksen antaman merkin ja että heillä on tarvittava usko hänen ohjeidensa noudattamiseen.

Joten olemme nyt tulleet siihen osaan profetiaa, jossa Jeesus todella vastaa heidän kysymykseensä: ”Milloin kaikki nämä asiat ovat?” (Matthew 24: 3; Mark 13: 4; Luke 21: 7)

Vaikka kaikki kolme selitystä eroavat toisistaan ​​monin tavoin, ne kaikki alkavat siitä, että Jeesus vastaa kysymykseen samalla avauslauseella:

"Milloin siis näet ..." (Matthew 24: 15)

”Milloin näet…” (Mark 13: 14)

”Milloin näet…” (Luke 21: 20)

Adverbi "sen vuoksi" tai "sitten" käytetään osoittamaan kontrastia aikaisemman ja nyt tulevan välillä. Jeesus on lopettanut antaa heille kaikki varoitukset, joita he tarvitsevat johtaakseen tähän hetkeen, mutta mikään näistä varoituksista ei ollut merkki tai merkki toiminnasta. Jeesus on antamassa heille tuon merkin. Matteus ja Mark viittaavat siihen salaperäisesti muulla kuin juutalaisella, joka ei olisi tiennyt Raamatun ennustuksia kuin juutalainen, mutta Luukas ei jätä epäilystäkään Jeesuksen varoitusmerkin merkityksestä.

"Siksi, kun havaitset inhottavaa asiaa, joka aiheuttaa autioitusta, kuten profeetta Daniel puhui, seisovan pyhässä paikassa (anna lukijan käyttää huomautumista)" (Mt 24: 15)

"Kun havaitset kuitenkin inhottavaa asiaa, joka aiheuttaa autioa seisoen siellä, missä sen ei pitäisi olla (anna lukijan käyttää tajua), anna Judean asukkaiden alkaa paeta vuorille." (Herra 13: 14)

"Kuitenkin kun näet Jerusalemin leiriytyneiden armeijoiden ympäröimänä, tiedä, että hänen autio on lähestynyt." (Lu 21: 20)

On todennäköistä, että Jeesus käytti termiä "inhottavaa asiaa", jonka Matteus ja Markus suhtautuivat, koska lailla perehtyneelle juutalaiselle, joka on lukenut sen ja kuullut sen lukevan jokaisen sapatin, ei ole epäilystäkään siitä, mikä oli "inhottava asia, joka aiheuttaa autioitusta."  Jeesus viittaa profeetta Danielin kirjakääröihin, jotka sisältävät useita viittauksia inhottavaan asiaan tai kaupungin ja temppelin autioon. (Katso Daniel 9:26, 27; 11:31; ja 12:11.)

Olemme kiinnostuneita etenkin Daniel 9: 26, 27, joka lukee osittain:

”Ja tulevan johtajan ihmiset tuhoavat kaupungin ja pyhän paikan. Ja sen loppu tulee tulvan kautta. Ja loppuun saakka tulee sota; mitä päätetään, on autiointi ..... ja inhottavia asioita tapahtuu, joka aiheuttaa autioitusta; ja kunnes hävitys tapahtuu, se, mikä päätettiin, kaadetaan myös siihen, joka makaa autioksi. ”” (Da 9: 26, 27)

Voimme kiittää Lukea siitä, että hän on selvittänyt meille, mihin autioittaminen aiheutti inhottavaa asiaa. Voimme vain spekuloida, miksi Luke päätti olla käyttämättä samaa termiä kuin Matthew ja Mark, mutta yksi teoria liittyy hänen aiottuun yleisöön. Hän avaa tilinsä sanomalla: “. . .Olin päättänyt myös, koska olen jäljittänyt kaikki asiat alusta alkaen tarkasti, kirjoittaakseni ne sinulle loogisessa järjestyksessä, erinomaisin Theophilus. . . ” (Luukas 1: 3) Toisin kuin muut kolme evankeliumia, Luukkaan evankeliumi on kirjoitettu erityisesti yhdelle henkilölle. Sama koskee koko Apostolien tekojen kirjaa, jonka Luukas avaa seuraavasti: ”Ensimmäisen kertomuksen, o Theophilus, kirjoitin kaikista asioista, joita Jeesus alkoi tehdä ja opettaa. ”(Ap 1: 1)

Kunnianosoitus "erinomaisin" ja se tosiasia, että Apostolien teot päättyvät Roomassa pidätetyn Paavalin kanssa, ovat saaneet jotkut ajattelemaan, että Theophilus oli Rooman virkamies Paavalin oikeudenkäynnin yhteydessä; mahdollisesti hänen asianajajansa. Olipa tapaus mikä tahansa, jos tiliä käytettäisiin hänen oikeudenkäynnissään, tuskin auttaisi hänen vetoomustaan ​​kutsua Roomaa "inhottavaksi" tai "kauhistukseksi". Rooman virkamiesten olisi paljon hyväksyttävämpää sanoa, että Jeesus ennusti, että Jerusalemia ympäröi armeijat.

Daniel viittaa "johtajan kansaan" ja "inhottavien asioiden siipeen". Juutalaiset vihasivat epäjumalia ja pakanallisia epäjumalanpalvelijoita, joten pakanallinen Rooman armeija, jolla oli epäjumalan normi, kotka ojennettujen siipien kanssa, joka piiritti pyhää kaupunkia ja yritti tunkeutua temppeliportin läpi, olisi todellinen kauhistus.

Ja mitä kristittyjen oli tehtävä, kun saha näki autiovan kauhistuksen?

Anna sitten Juudeassa asuvien paeta vuorille. Älkää antako päällä olevan ihmisen tulla alas ottamaan tavaroita talostaan, ja antakaa kentällä olevan ihmisen olla palaamatta hakemaan ulkovaatteitaan. ”(Matthew 24: 16-18)

“. . Sitten Juudeassa olleet pakenevat vuorille. Älköön ihminen, joka on katolla, tule alas eikä mene sisälle ottamaan mitään talostaan; eikä anna miehen pellolla palata takana oleviin asioihin poimia päällysvaatteensa. " (Markus 13: 14-16)

Joten, kun he näkevät inhottavan asian, heidän on pakeneva välittömästi ja erittäin kiireellisesti. Huomaa kuitenkin Jeesuksen antamassa ohjeessa jotain näennäisesti oudolta? Katsotaanpa sitä uudelleen, kun Luukas kuvaa sitä:

"Kuitenkin, kun näet Jerusalemin leiriytyneiden armeijoiden ympäröimänä, tiedä, että hänen autioitumisensa on tullut lähelle. Sallikaa sitten Juudeassa olevien pakenemaan vuorille, lähtekää hänen keskellänsä olevat, eivätkä maaseudulla olevat saa mennä hänen luokseen. ”(Luukas 21:20, 21)

Kuinka tarkalleen heidän piti noudattaa tätä komentoa? Kuinka pääset kaupungista, jota jo vihollinen ympäröi? Miksi Jeesus ei antanut heille tarkempia tietoja? Tässä on meille tärkeä oppitunti. Meillä on harvoin kaikki haluamasi tiedot. Mitä Jumala haluaa, on se, että me luotamme häneen ja luotamme siihen, että hänellä on selkä. Usko ei tarkoita sitä, että uskoisimme Jumalan olemassaoloon. Kyse on uskomasta hänen luonteeseensa.

Tietenkin kaikki mitä Jeesus ennusti, tapahtui.

Vuonna 66 juutalaiset kapinoivat Rooman hallitusta vastaan. Kenraali Cestius Gallus lähetettiin tukahduttamaan kapina. Hänen armeijansa ympäröi kaupunkia ja valmisti temppelin portin tuleen. Inhottava asia pyhässä paikassa. Kaikki tämä tapahtui niin nopeasti, että kristityillä ei ollut mahdollisuutta paeta kaupungista. Itse asiassa juutalaiset olivat niin hukkua Rooman etenemisen nopeudesta, että he olivat valmiita antautumaan. Huomaa tämä juutalaisen historioitsijan Flavius ​​Josephuksen silminnäkijöiden kertomus:

”Ja nyt oli niin, että seditteiseen vallitsi hirveä pelko, niin että monet heistä juoksivat pois kaupungista, ikään kuin se olisi otettava välittömästi; mutta ihmiset sen jälkeen ottivat rohkeutta, ja missä jumalattomat kaupungin osat antoivat maahan, sinne he tulivatkin avaamaan portit ja tunnustamaan Cestiuksen heidän hyväntekijään, joka, jos hän vain jatkoi piiritystä vähän, pidempään, oli varmasti ottanut kaupungin; mutta luulen, että Jumalan vastenmielisyyden vuoksi jo kaupunkiin ja pyhäköön oli estetty häntä lopettamasta sota juuri sinä päivänä.

Sitten tapahtui, että Cestius ei ollut tietoinen siitä, kuinka piiritetyt halusivat menestykseen, eikä kuinka rohkeita ihmiset olivat hänelle; ja niin hän vetäytyi sotilaitaan paikasta ja epätoivoisesti ottaen sen vastaan, ottamatta vastaan ​​mitään häpeää, hän vetäytyi kaupungista, ilman mitään syytä maailmassa"
(Juutalaisten sodat Kirja II, luku 19, pars. 6, 7)

Kuvittele vain seurauksia, jos Cestius Gallus ei ole vetäytynyt. Juutalaiset olisivat antautuneet ja kaupunki temppelineen olisi säästynyt. Jeesus olisi ollut väärä profeetta. Ei tule koskaan tapahtumaan. Juutalaiset eivät aio paeta tuomiota, jonka Herra julisti heille siitä, että he vuodattivat kaiken vanhurskaan veren Abelista eteenpäin, aina hänen omaan verensä asti. Jumala oli tuominnut heidät. Lause palvelettaisiin.

Cestius Galluksen nojalla tapahtuva retriitti täytti Jeesuksen sanat.

”Itse asiassa, ellei noita päiviä lyhennettäisi, mikään liha ei pelastuisi; mutta valittujen vuoksi ne päivät lyhenevät. " (Matteus 24:22)

Itse asiassa, ellei Jehova olisi lyhentänyt päiviä, mitään lihaa ei pelastuisi. Mutta valittujen takia hän on lyhentänyt päiviä. ”(Mark 13: 20)

Huomaa jälleen rinnakkain Danielin profetian kanssa:

”… Ja sinä aikana kansasi pakenevat, kaikki, jotka löydetään kirjaan.” (Daniel 12: 1)

Kristitty historioitsija Eusebius kertoo, että he tarttuivat tilaisuuteen ja pakenivat vuorille Pellaan kaupunkiin ja muualle Jordan-joen yli.[I]  Mutta selittämättömällä vetäytymisellä näyttää olevan ollut toinen vaikutus. Se rohkaisi juutalaisia, jotka ahdistelivat vetäytyvää Rooman armeijaa ja saivat suuren voiton. Niinpä kun roomalaiset palasivat lopulta piirittämään kaupunkia, luovuttamisesta ei puhuttu. Sen sijaan eräänlainen hulluus tarttui väestöön.

Jeesus ennusti, että tätä kansaa koettelee suuri ahdistus.

“. . .Silloin tulee olemaan suuri ahdistus, jota ei ole tapahtunut maailman alusta tähän päivään asti, ei, eikä tule toistamaan. " (Matteus 24:21)

“. . .sillä päivinä tulee olemaan ahdistuksen päiviä, joita ei ole tapahtunut sen luomisen alusta, jonka Jumala loi siihen aikaan, eikä niitä enää tapahdu. " (Markus 13:19)

“. . Sillä maassa on suuri ahdistus ja viha tätä kansaa vastaan. Ja he putoavat miekan reunalla ja viedään vankeuteen kaikkiin kansakuntiin; . . . ” (Luukas 21:23, 24)

Jeesus käski meitä käyttämään erottelua ja katsomaan Danielin ennusteita. Yksi on erityisen tärkeä ennusteessa, joka liittyy suureen ahdistukseen tai kuten Luukas sanoo, suurta ahdistusta.

”… Ja siellä tapahtuu sellainen hätäaika, jota ei ole tapahtunut siitä hetkestä lähtien, kun siellä on ollut kansa siihen asti.” (Daniel 12: 1)

Täällä asiat sekoittuvat. Ne, jotka haluavat ennustaa tulevaisuutta, lukevat enemmän seuraaviin sanoihin kuin mitä siellä on. Jeesus sanoi, että tällaista ahdistusta "ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien, toistaiseksi ei, eikä tapahdu enää." He katsovat, että Jerusalemin kohtaama ahdistus, niin paha kuin se oli, ei ole laajuuden tai suuruuden vertailu tapahtuneeseen. ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa. He saattavat myös viitata holokaustiin, joka tietojen mukaan tappoi 6 miljoonaa juutalaista; enemmän kuin kuoli ensimmäisellä vuosisadalla Jerusalemissa. Siksi he syytä, että Jeesus viittasi johonkin muuhun ahdinkoon, joka oli paljon suurempaa kuin mitä Jerusalemiin tapahtui. He katsovat Ilmestyskirjaan 7: 14, joissa Johannes näki suuren joukon seisovan valtaistuimen edessä taivaassa ja enkeli kertoi heille: "Nämä ovat niitä, jotka tulevat ulos suuresta ahdistuksesta ...".

”Aha! He huutavat. Katso! Käytetään samoja sanoja - "suuri ahdistus" - joten sen on viitattava samaan tapahtumaan. Ystäväni, veljeni ja sisareni, tämä on hyvin epävakaa päättely, jolle voidaan rakentaa koko lopun ajan profeetallinen täyttymys. Ensinnäkin, Jeesus ei käytä tiettyä artikkelia vastatessaan opetuslasten kysymykseen. Hän ei kutsu sitäIshayoiden opettaman suuri ahdistus ”kuin olisi vain yksi. Se on vain ”suuri ahdistus”.

Toiseksi se, että Ilmestyskirjassa käytetään samanlaista ilmausta, ei tarkoita mitään. Muussa tapauksessa meidän pitäisi sitoa myös tämä Ilmestyskirjan kohta:

'' Siitä huolimatta pidän [tätä] teitä vastaan, että suvaitsette sitä naista Iisebeliä, joka kutsuu itseään profeettaksi, ja hän opettaa ja harhaan orjiani tekemään haureutta ja syömään epäjumalille uhrattuja asioita. Ja annoin hänelle aikaa tehdä parannuksen, mutta hän ei ole halukas tekemään parannusta haureudestaan. Katso! Aion heittää hänet sairaalaan, ja ne, jotka tekevät aviorikoksen hänen kanssaan suuri ahdistus, elleivät he tee parannusta hänen tekoistaan. ”(Ilm. 2: 20-22)

Ne, jotka edistävät toissijaisen, suuren täyttymyksen ajatusta, osoittavat kuitenkin, että hänen mukaansa tätä suurta ahdistusta ei enää koskaan tapahdu. He päättelevät sitten, että koska pahempia ahdistuksia kuin mitä Jerusalemille tapahtui, hänen täytyy viitata johonkin vielä suurempaan. Mutta pidä hetki. He unohtavat kontekstin. Konteksti puhuu vain yhdestä ahdistuksesta. Se ei puhu alaikäisestä ja suuresta täyttymyksestä. Mikään ei osoita, että on olemassa antitypistä täyttymistä. Konteksti on hyvin erityinen. Katsokaa uudelleen Luken sanoja:

”Maassa tulee olemaan suuri ahdistus ja viha tätä kansaa vastaan. Ja he putoavat miekan reunalla ja viedään vankeuteen kaikkiin kansoihin ”. (Luukas 21:23, 24)

Se puhuu juutalaisista, ajanjakso. Juuri näin tapahtui juutalaisille.

"Mutta sillä ei ole järkeä", jotkut sanovat. "Nooan tulva oli suurempi ahdistus kuin mitä tapahtui Jerusalemille, joten miten Jeesuksen sanat voisivat olla totta?"

Sinä ja minä emme sanoneet noita sanoja. Jeesus sanoi nuo sanat. Joten se, mitä luulemme hänen tarkoittavan, ei ole merkitystä. Meidän on selvitettävä, mitä hän todella tarkoitti. Jos hyväksymme lähtökohdan, että Jeesus ei voi valehdella eikä olla ristiriidassa itsensä kanssa, meidän on katsottava hieman syvemmälle selvän konfliktin ratkaisemiseksi.

Matthew kertoo hänen sanoen: "Tulee suuria ahdistuksia, joita ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien". Mikä maailma? Ihmiskunnan vai juutalaisuuden maailma?

Markus valitsee sanansa sanomallaan tällä tavalla: ”sellaista ahdistusta, jota ei ole tapahtunut luomisen alusta lähtien.” Mikä luominen? Universumin luominen? Maapallon luominen? Ihmismaailman luominen? Tai Israelin kansakunnan luominen?

Daniel sanoo: ”Ahdistuksen aika, jota ei ole tapahtunut kansakunnan syntymisen jälkeen” (Da 12: 1). Mikä kansa? Onko joku kansa? Tai Israelin kansa?

Ainoa toimiva asia, joka antaa meille mahdollisuuden ymmärtää Jeesuksen sanat tarkkoina ja totuudenmukaisina, on hyväksyä, että hän puhui Israelin kansakunnan puitteissa. Oliko heitä kohtaava ahdistus pahin, mitä he kansakuntina ovat koskaan kokeneet?

Arvioi itse. Tässä on vain muutama kohokohta:

Kun Jeesus vietiin ristiinnaulitsemiseen, hän pysähtyi sanomaankseen naisia, jotka itkivät häntä: ”Jerusalemin tytär, älä itke minua, vaan itseäsi ja lapsiasi. (Luke 23: 28). Hän näki kauhut, jotka tulivat kaupunkiin.

Kun Cestius Gallus vetäytyi, lähetettiin toinen kenraali. Vespasian palasi vuonna 67 jKr ja vangitsi Flavius ​​Josephuksen. Josephus voitti kenraalin suosion ennustamalla tarkasti, että hänestä tulee keisari, minkä hän teki noin kaksi vuotta myöhemmin. Tämän vuoksi Vespasianus nimitti hänet kunniapaikalle. Tänä aikana Josephus teki laajan muistiinpanon juutalaisten / roomalaisten sodasta. Kun kristityt olivat menneet turvallisesti vuonna 66 eKr., Jumalalla ei ollut mitään syytä pidättyä. Kaupunki laskeutui anarkiaan järjestäytyneiden jengien, väkivaltaisten kiihkoilijoiden ja rikollisten elementtien kanssa, jotka aiheuttivat suurta tuskaa. Roomalaiset eivät palanneet suoraan Jerusalemiin, mutta keskittyivät muihin paikkoihin, kuten Palestiinaan, Syyriaan ja Aleksandriaan. Tuhannet juutalaiset kuolivat. Tämä selittää Jeesuksen varoituksen Juudeassa oleville pakenemaan nähdessään inhottavan asian. Lopulta roomalaiset tulivat Jerusalemiin ja ympäröivät kaupunkia. Ne, jotka yrittivät paeta piirityksestä, olivat joko kiihkoilijoiden kiinni, ja heidän kurkkunsa oli leikattu, tai roomalaiset, jotka naulasivat heidät risteihin, jopa 500 päivässä. Nälänhätä valloitti kaupungin. Kaupungin sisällä vallitsi kaaos, anarkia ja sisällissota. Kaupat, joiden olisi pitänyt pitää heidät käynnissä vuosien ajan, poltettiin vastustamalla juutalaisia ​​voimia, jotta toinen osapuoli ei saisi niitä. Juutalaiset laskeutuivat kannibalismiin. Josephus kertoo mielipiteen, jonka mukaan juutalaiset tekivät enemmän vahinkoa toisilleen kuin roomalaiset. Kuvittele, että elät tuon terrorin alla päivästä toiseen, omilta ihmisiltä. Kun roomalaiset saapuivat vihdoin kaupunkiin, he hulluivat ja teurastivat ihmisiä mielivaltaisesti. Alle yksi kymmenestä juutalaisesta selvisi. Temppeli poltettiin huolimatta Tituksen määräyksestä säilyttää se. Kun Titus tuli lopulta kaupunkiin ja näki linnoituksia, hän tajusi, että jos he olisivat pitäneet yhdessä, he olisivat voineet pitää roomalaiset poissa pitkään. Tämä sai hänet sanomaan ymmärtäväisesti:

”Meillä on varmasti ollut Jumala olemassaoloa varten tässä sodassa, ja kukaan muu kuin Jumala ei karkoittanut juutalaisia ​​näiden linnoitusten alla; sillä mitä ihmisten kädet tai koneet voisivat tehdä näiden tornien kaatamiseksi![Ii]

Sitten keisari käski Tituksen hävittämään kaupungin maahan. Niinpä Jeesuksen sanat kivestä, jota ei jätetty kiven päälle, toteutui.

Juutalaiset menettivät kansansa, temppelinsä, pappeutensa, heidän heidän henkilöllisyytensä. Tämä oli todellakin kaikkien aikojen pahin ahdistus kansalle, joka ylitti jopa babylonialaisen pakkosiirtolaisuuden. Mikään sellainen ei koskaan tule heidän päällensä. Emme puhu yksittäisistä juutalaisista, vaan kansasta, joka oli Jumalan valittu kansa, kunnes he tappoivat hänen poikansa.

Mitä opimme tästä? Heprealaiskirjeen kirjoittaja kertoo meille:

"Sillä jos käytämme syntiä tahallaan saatuamme tarkan totuuden, ei ole enää uhrauksia syntien puolesta, mutta on olemassa tietty pelottava tuomion odotus ja polttava suuttumus, joka kuluttaa vastustajia. Jokainen, joka on laiminlyönyt Mooseksen lain, kuolee ilman myötätuntoa kahden tai kolmen todistuksesta. Kuinka paljon suuremman rangaistuksen luulet ansaitsevan, joka on tallannut Jumalan Pojan ja joka on pitänyt tavanomaisena arvona sen liiton verta, jolla hänet pyhitettiin, ja kuka on halveksinut ansaitsemattoman huomaavaisuuden henkeä? Sillä me tunnemme sen, joka sanoi: ”Kosto on minun; Maksan takaisin. ” Ja vielä kerran: ”Jehova tuomitsee kansansa.” On pelottavaa joutua elävän Jumalan käsiin. " (Heprealaisille 10: 26-31)

Jeesus on rakastava ja armollinen, mutta meidän on muistettava, että hän on Jumalan kuva. Siksi Jehova on rakastava ja armollinen. Tunnemme hänet tuntemalla Hänen Poikansa. Jumalan kuvana oleminen tarkoittaa kuitenkin kaikkien hänen ominaisuuksiensa heijastamista, ei vain lämpimiä, sumeita.

Jeesus on kuvattu Ilmestyskirjassa soturikuningana. Kun Uuden maailman käännös sanoo: ”Kosto on minun; Minä maksan takaisin, sanoo Jehova, se ei tarkoita kreikkalaista tarkasti. (Roomalaisille 12: 9.) Se todellisuudessa sanoo: ”Kosto on minun; Maksan takaisin, sanoo Herra. ” Jeesus ei istu sivussa, mutta Isä käyttää sitä koston maksamiseen. Muista: mies, joka toivotti pienet lapset syliinsä, muodosti myös piiskan köysistä ja ajoi rahanantajat temppelistä - kahdesti! (Matteus 19: 13--15; Markus 9:36; Johannes 2:15)

Mikä on mieleni? En puhu vain Jehovan todistajien kanssa nyt, vaan jokaiselle uskonnolliselle ryhmälle, joka tuntee, että heidän erityinen kristinuskonsa on se merkki, jonka Jumala on valinnut omaksi. Todistajat uskovat, että heidän järjestönsä on ainoa, jonka Jumala on valinnut koko kristikunnasta. Mutta sama voidaan sanoa melkein kaikista muista kirkkokunnista. Jokainen uskoo heidän olevan todellinen uskonto, muuten miksi he pysyisivät siinä?

Siitä huolimatta on yksi asia, josta voimme kaikki sopia; yksi asia, joka on kiistaton kaikille, jotka uskovat Raamattuun: se on, että Israelin kansa oli Jumalan valittu kansa kaikista maan kansoista. Se oli pohjimmiltaan Jumalan kirkko, Jumalan seurakunta, Jumalan organisaatio. Pelastiko se heidät kaikkein kauhistuttavimmalta ahdistukselta, mikä on mahdollista

Jos mielestämme jäsenyydellä on etuoikeutensa; jos ajattelemme, että kuuluminen organisaatioon tai kirkkoon antaa meille jonkin erityisen kortin, joka on vapaa vangista; sitten eksytämme itseämme. Jumala ei vain rangaissut Israelin kansalaisia. Hän hävitti kansakunnan; poistanut heidän kansallisen identiteettinsä; pilvi heidän kaupunkiaan maahan kuin tulva olisi pyyhkäissyt läpi aivan kuten Daniel ennusti; teki heistä pariaa. "On pelottavaa joutua elävän Jumalan käsiin."

Jos haluamme, että Jehova hymyilee suotuisasti meille, jos haluamme Herramme, Jeesuksen seisovan meidän puolestamme, meidän on otettava kantaa siihen, mikä on oikein ja totta riippumatta siitä, mistä meille aiheutuisi kustannuksia.

Muista, mitä Jeesus kertoi meille:

”Joten jokainen, joka tunnustaa liittyvän minuun ihmisten edessä, tunnustan myös liiton hänen kanssaan taivaassa olevan Isäni edessä; mutta joka hylkää minut ihmisten edessä, minä myös häpeän hänet taivaissa olevan Isäni edessä. Älä usko, että tulin rauhaan maan päällä; Tulin laittamaan, ei rauhaa, vaan miekkaa. Sillä minä tulin jakautumaan miehen kanssa hänen isäänsä ja tyttärensä äitiä vastaan ​​ja nuoren vaimon äitinsä vastaan. Itse asiassa ihmisen viholliset ovat hänen kotitaloudensa henkilöitä. Se, joka tuntee isää tai äitiä enemmän kuin minua, ei ole minulle arvokas; ja se, jolla on enemmän kiintymystä pojaan tai tytärtä kuin minua kohtaan, ei ole minulle kelvollinen. Ja kuka ei hyväksy kidutusta koskevaa vaakaansa ja seuraa minua, se ei ole minulle arvokas. Se, joka löytää sielunsa, menettää sen, ja se, joka menettää sielunsa minun tähteni, löytää sen. ”(Matthew 10: 32-39)

Mitä on jäljellä keskustelemaan Matteuksen 24, Markuksen 13 ja Luukkaan 21 luvuista? Hyvä sopimus. Emme ole puhuneet auringon, kuun ja tähtien merkeistä. Emme ole keskustelleet Kristuksen läsnäolosta. Koskettelimme linkkiä, jonka joidenkin mielestä on olemassa tässä mainitun "suuren ahdistuksen" ja Ilmestykseen kirjatun "suuren ahdistuksen" välillä. Voi, ja siellä on myös yksi maininta Luukan "kansojen määrätyistä ajoista" tai "pakanoista". Kaikesta tästä tulee seuraavan videomme aihe.

Kiitos paljon katselusta ja tuestasi.

_______________________________________________________________

[I] Eusebius Kirkon historia, III, 5: 3

[Ii] Juutalaisten sodat, luku 8: 5

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    33
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x