"Ja niin me kirjoitamme näitä asioita, jotta ilomme voi olla täydessä mitassa" - 1 John 1: 4

 

Tämä artikkeli on toinen sarjasta, joka tutkii Galatians 5: 22-23 -siemenhengen hedelmiä.

Kristittyinä ymmärrämme, että meille on elintärkeää harjoittaa hengen hedelmiä. Siitä huolimatta, että elämän erilaiset tapahtumat vaikuttavat meihin, emme aina välttämättä pysty ylläpitämään ilon hengen hedelmiä.

Siksi tutkimme seuraavia ilon näkökohtia.

 • Mikä on ilo?
 • Pyhän Hengen rooli
 • Yleiset iloihimme vaikuttavat tekijät
 • Jehovan todistajien iloihin vaikuttavat erityiset tekijät (aiemmat ja nykyiset)
 • Esimerkkejä meille
 • Kuinka lisätä iloamme
 • Löydät ilon ongelmien keskellä
 • Auttaa muita saamaan iloa
 • Hyvää, joka tulee ilosta
 • Ensisijainen syy ilolle
 • Riemukas tulevaisuus eteenpäin

 

Mikä on ilo?

Sananlaskujen 14: 13 kirjoittaja totesi inspiraationa ”Jopa naurusta sydän saattaa olla tuskallista; ja suru on se, mistä iloitseminen loppuu. Nauru voi olla seurausta ilosta, mutta tämä kirjoitus osoittaa, että nauru voi peittää sisäisen kivun. Ilo ei voi tehdä sitä. Sanakirja määrittelee ilon ”suuren mielihyvän ja onnellisuuden tunneksi”. Siksi se on sisäinen laatu, jota tunnemme sisällämme, ei välttämättä sitä, mitä näytämme. Tämä on huolimatta siitä, että sisäinen ilo ilmaisee itsensä usein myös ulkoisesti. 1 Thessalonians 1: 6 ilmaisee tämän sanoessaan, että Thessalonians “hyväksyi sanan [hyvistä uutisista] paljon ahdistuksen alla pyhän hengen ilolla ”. Siksi on totta sanoa, että ”Ilo on onnellisuuden tai ilon tila, joka pysyy olosuhteissa, jotka ympärillämme ovat miellyttävät vai eivät. ”

 Kuten Apostolien tekojen 5: 41-tiedostosta tiedämme, vaikka apostolit rynnäkättiin puhumaan Kristuksesta, he ”meni matkallaan Sanhedrinin edestä, riemuitseen siitä, että heidät oli pidetty kelvollisina kunnioittaa hänen nimensä puolesta ”. Ilmeisesti opetuslapset eivät nauttinut saamastaan ​​ryöstöstä. He kuitenkin varmasti olivat iloisia siitä, että he olivat pysyneet uskollisina niin suurelle tasolle, että Sanhedrin oli tehnyt heistä vainon kohteen, kuten Jeesus ennusti. (Matthew 10: 17-20)

Pyhän Hengen rooli

Hengen hedelmällisyyden muodossa iloa saaminen edellyttää myös Pyhän Hengen pyytämistä rukouksessa Isällemme pelastajamme Jeesuksen Kristuksen kautta. Ilman Pyhää Henkeä olisi vaikea menestyä sitä menestyksekkäästi ja hankkia niin paljon iloa kuin inhimillisesti mahdollista. Kun otamme käytännössä uuden persoonallisuuden, joka sisältää kaikki hengen hedelmät, voimme hyötyä monin tavoin, koska hienot toimintamme ja asenteemme tuottavat hyviä tuloksia. (Efesolaiset 4: 22-24) Vaikka tämä ei välttämättä ole välttämätöntä heti ympärillämme olevien kanssa, se hyödyttää varmasti asemaamme henkisesti suuntautuneiden mielessä. Tämän seurauksena saatamme usein saada vastavuoroista miellyttävää kohtelua. Tämä johtaisi todennäköisesti siihen tulokseen, että ilomme lisääntyy. Lisäksi voimme olla varmoja, että Jeesus Kristus ja Jehova arvostavat vakavia pyrkimyksiämme. (Luke 6: 38, Luke 14: 12-14)

Riemumme vaikuttavat yhteiset tekijät

Mikä voi vaikuttaa ilomme palvelessamme Jumalaa? Tekijöitä voi olla monia.

 • Se voi olla huono terveys, joka vaikuttaa meihin tai vaikuttaa rakkaimpiimme.
 • Se voi olla surua läheisten menetyksestä, mikä väistämättä vaikuttaa meihin kaikkiin tässä järjestelmässä.
 • Saatamme kärsiä epäoikeudenmukaisuudesta, ehkä työssä, kotona, suhteessa niihin, joita pidämme muina kristillisinä kumppaneina tai ystävinä tai yleensä elämässä.
 • Työttömyys tai työturvallisuuteen liittyvät huolet voivat vaikuttaa meihin, kun välitämme velvollisuuksistamme rakkaalle (rakkaillemme) kohtaan.
 • Ongelmia voi syntyä henkilökohtaisissa suhteissamme, niin perheen sisällä kuin ystävien ja tuttavien laajemmassa piirissä.
 • Toinen iloihimme vaikuttava tekijä voi olla, että perheenjäsenet tai entiset ystävämme tai tuttavasi kumoavat meitä. Tämä voi johtua siitä, että muut ovat harhaanjohneet siitä, kuinka toimia suhteessa muihin kristittyihin, jotka eivät ehkä enää jatka tietyt uskomukset, jotka olemme aiemmin jakaneet heidän kanssaan omatuntonsa ja pyhien kirjoitusten tarkemman tuntemuksen vuoksi.
 • Ihmisen ennusteisiin luottamisen vuoksi voi syntyä pettyneitä odotuksia pahuuden lopun läheisyydestä.
 • Jokainen joukko muita huolenaiheiden ja surujen syitä voi myös vähitellen saada meitä menettämään iloamme.

Todennäköisesti melkein kaikki tai ehkä kaikki nämä tekijät ovat vaikuttaneet meihin henkilökohtaisesti kerralla tai toisella. Ehkä jo nyt kärsitkin yhdestä tai useammasta näistä ongelmista, koska nämä ovat yleisiä asioita, jotka vaikuttavat ihmisten iloon.

Jehovan todistajien iloihin vaikuttavat erityiset tekijät (entiset ja nykyiset)

Siitä huolimatta niille, jotka ovat tai ovat olleet Jehovan todistajia, on joitain merkityksellisiä syitä, jotka vaikuttavat ilosta, joka jätettiin yllä olevasta luettelosta. Nämä tekijät vaativat erityistä huomiota. Ne ovat todennäköisesti syntyneet pettyneistä odotuksista.

Mitkä pettyneet odotukset voivat olla?

 • Pettymys olisi voinut johtua siitä, että hän on luottanut miesten maanjäristyksen ennusteisiin, kuten ”Pysy elossa 75 asti”, Koska 1975 tulee olemaan vuosi Armageddonille. Jo nyt voimme kuulla alustalta tai Web-lähetyksissä lauseita “Armageddon on välittömässä läheisyydessä ” tai ”olemme viime päivien viimeisinä päivinä ” vähän tai ilman selityksiä tai pyhien kirjoitusten perusteita. Kuitenkin suurin osa, elleivät kaikki meistä, olemme ainakin aikaisemmin luottaneet näihin julistuksiin huolimatta psalmin 146: 3 neuvoista.[I] Vanhetessamme ja koettaessamme edellä mainittujen yleisten tekijöiden aiheuttamia ongelmia koemme myös sitten Sananlaskujen 13: 12 totuuden, joka muistuttaa meitä "Odotuksen lykkääminen tekee sydämen sairaudeksi".
 • Jotkut vanhemmat todistajat saattavat muistaa (Vartiotornin tutkimusartikkeleista ja ”Proclaimers” kirja) julistus "Miljoonat elävät nyt eivät kuole koskaan" annettiin maaliskuun 1918-keskustelun aiheena ja myöhemmin 1920-julkaisun (viittauksena 1925: ään) aiheena. Silti koko maailmassa on todennäköisesti vain muutama miljoona ihmistä, jotka ovat jopa syntyneet 1925: n avulla, puhumattakaan 1918: sta.[Ii]
 • Ilo voi myös kadota, kun tulemme ymmärtämään, että seurakunta, jonka mielestä yksi oli paljon turvallisempi ympäristö lasten kasvattamiseksi kuin yleensä maailmassa, ei todellisuudessa ole niin turvallinen kuin uskoimme.[Iii]
 • Toinen tapa ilon menettämiseen on, jos jonkun odotetaan kokonaan välttävän lähisukulaista, joka on ehkä eronnut, koska hän ei ole hyväksynyt kaikkia järjestön opetuksia kyseenalaisesti. Beroelaiset kysyivät, mitä apostoli Paavali opetti, ja he olivat ”tutkimalla huolellisesti pyhiä kirjoituksia päivittäin, olivatko nämä asiat niin ”. Apostoli Paavali kiitti heidän hienoa tiedusteltavaa asennettaan kutsuessaan heitä ”Jalomielisiksi”. Beroelaiset löysivät voivansa hyväksyä apostoli Paavalin inspiroimat opetukset, koska kaikki Paavalin sanat olivat todistettavissa pyhistä kirjoituksista (Apostolien teot 17: 11). [IV]
 • Ilo menetetään, kun ihmisellä on arvottomuuden tunteita. Monet todistajat ja entiset todistajat kärsivät ja kamppailevat arvottomuuden tunneista. Vaikuttavia tekijöitä on monia, ehkä ruokavalion puutteet, unen puute, stressi ja itseluottamusongelmat. Monet näistä tekijöistä voivat johtua todistajille kohdistuvista paineista, odotuksista ja rajoituksista tai pahentaa niitä. Tämä johtaa ympäristöön, jossa on usein vaikea löytää todellista iloa, toisin kuin odotukset.

Näiden tekijöiden ja kysymysten valossa, jotka voivat koskea ketään meistä, meidän on ensin ymmärrettävä, mikä aito ilo on. Sitten voimme alkaa havaita, kuinka muut ovat ehkä olleet iloisia huolimatta siitä, että he ovat vaikuttaneet näihin samoihin asioihin. Tämä auttaa meitä ymmärtämään, mitä voimme tehdä ylläpitääksemme iloa ja jopa lisätäksesi sitä.

Esimerkkejä meille

Jeesus Kristus

Heprealaiset 12: 1-2 muistuttaa meitä siitä, että Jeesus oli valmis kärsimään tuskallisen kuoleman kidutuskentällä hänen edessään asetetun ilon vuoksi. Mikä tuo ilo oli? Hänelle asetettu ilo oli tilaisuus olla osa Jumalan järjestelyä palauttaa rauha maan ja ihmiskunnan hyväksi. Tämän tekeminen Jumalan järjestely toisi iloa niille, jotka nousivat ylös tai elävät sen järjestelyn nojalla. Osa siitä ilosta on, että Jeesuksella on upea etuoikeus ja kyky palauttaa kaikki kuolemassa nukkuvat. Lisäksi hän pystyy parantamaan niitä, joilla on terveysongelmia. Lyhyen ministeriönsä aikana hän osoitti, että tämä on mahdollista tulevaisuudessa ihmeidensä avulla. Tietysti, emmekö me myöskään olisi iloisia, jos meille annettaisiin kyky ja valtuudet tehdä tämä kuten Jeesuksella on.

Kuningas Daavid

1 Chronicles 29: 9 on osa kirjaa kuninkaan Davidin valmisteista Jehovan temppelin rakentamiseksi Jerusalemiin, jonka hänen poikansa Salomon toteuttaisi. Levyn mukaan:ja ihmiset antoivat tietä ilahduttaa vapaaehtoisten uhrilahjojen tekemisestä, sillä he tekivät täydellä sydämellä vapaaehtoisia uhrauksia Jehovalle; ja jopa kuningas David itse iloitsi suuresta ilosta. ”

Kuten tiedämme, Daavid tiesi, ettei hänen tule sallia rakentaa temppeliä, mutta hän löysi iloa valmistautuessaan siihen. Hän löysi iloa myös muiden toiminnasta. Tärkeintä oli, että israelilaiset antoivat koko sydämellä ja koivat sen seurauksena iloa. Pakko tunteet tai se, että et tunne sydämestäsi jonkun takana, vähentää tai poistaa ilomme. Kuinka voimme puuttua tähän ongelmaan? Yksi tapa on pyrkiä olemaan täysin sydämellinen tutkimalla motiivejamme ja toiveitamme ja tekemällä tarvittavat säädöt. Vaihtoehto on lopettaa osallistuminen mihin tahansa, jota emme voi tuntea sydämestämme, ja löytää korvaava tavoite tai syy, johon voimme kanavoida kaiken henkisen ja fyysisen energiamme.

Kuinka lisätä iloamme

Oppiminen Jeesuksesta

Jeesus ymmärsi molemmat ongelmat, jotka hänen opetuslapsensa kohtasivat. Hän ymmärsi myös ongelmat, joita he kohtaavat tulevaisuudessa hänen kuolemansa jälkeen. Vaikka Jeesus joutui pidätykseen ja teloitukseen, kuten aina, hän ajatteli ennemmin toisia kuin miettinään itseään. Viimeisenä iltana hänen opetuslapsensa kanssa otimme Raamatun kirjan John 16: 22-24, jossa todetaan: ”Siksi myös teillä on nyt todella surua; mutta minä näen sinut taas ja sydämesi iloitsevat, ja iloasi kukaan ei ota sinulta. Ja sinä päivänä et kysy minulta mitään kysymystä. Todellisimmin sanon sinulle, jos pyydät Isältä jotain, hän antaa sen sinulle nimessäni. Tähän päivään saakka et ole kysynyt yhtäkään nimeäni. Kysy ja saat vastauksen, että ilo täyttyy. ”

Tärkeä kohta, jonka voimme oppia tästä pyhien kirjoitusten kohdasta, on se, että Jeesus ajatteli tällä hetkellä toisia mieluummin kuin itseään. Hän rohkaisi heitä myös kääntymään Isänsä ja heidän isänsä, isämme, puoleen pyytääkseen Pyhän Hengen apua.

Aivan kuten Jeesus kokenut, kun asetamme muita etusijalle, omat ongelmamme asetetaan yleensä taustalle. Pystymme myös joskus laittamaan ongelmamme parempaan tilanteeseen, koska huonommassa tilanteessa on usein muitakin, jotka onnistuvat pysymään iloisina. Lisäksi saamme iloa nähdä tuloksia auttaa muita, jotka arvostavat apuamme.

Vain vähän aikaisemmin viimeisenä iltanaan maan päällä Jeesus oli puhunut apostoleille seuraavasti: Isäni kirkastetaan tässä, että TE kannatte jatkuvasti paljon hedelmää ja todistatte itseäni opetuslapsikseni. Aivan kuten Isä on rakastanut minua ja minä olen rakastanut SINUA, pysy rakkaudessani. Jos sinä noudatat käskyjäni, sinä pysyt rakkaudessani, aivan kuten minä olen noudattanut Isän käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan. "Tämän olen puhunut sinulle, että iloni olisi sinussa ja sinun ilosi täytyisi. Tämä on minun käskyni, että rakastatte toisianne samalla tavalla kuin minä olen rakastanut TEITÄ. " (John 15: 8-12).

Täällä Jeesus yhdisti rakkauden osoittamisen käytännön, koska se auttaisi opetuslapsia saamaan ja pitämään iloa.

Pyhän hengen merkitys

Mainitsimme edellä, että Jeesus rohkaisi meitä pyytämään Pyhää Henkeä. Apostoli Paavali korosti myös käytön etuja kirjoittaessaan Rooman seurakunnalle. Yhdistävät ilon, rauhan, uskon ja Pyhän Hengen roomalaisissa 15: 13, jonka hän kirjoitti "Toivottakoon Jumala, joka antaa toivoa, täyttää teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskomalla, että voitte täyttää toivoa Pyhän Hengen voimalla."

Oman asenteen tärkeys

Keskeinen kohta, joka muistetaan ilojemme lisäämisessä, on, että henkilökohtaisella asenteellamme on merkitystä. Jos meillä on positiivinen asenne, voimme silti olla iloisia ja kasvaa ilomme vastoinkäymisistä huolimatta.

Ensimmäisen vuosisadan makedonialaiset kristityt olivat hieno esimerkki ilosta vastoinkäymisistä huolimatta, kuten 2 Corinthians 8: 1-2 osoittaa. Osa tästä pyhistä kirjoituksista muistuttaa meitä siitä, että ”suuren koettelemuksen aikana heidän ilonsa ja heidän syvä köyhyytensä antoivat runsautta heidän anteliaisuudestaan”. He löysivät iloa muiden auttamisesta, vaikka heillä oli vakavia vastoinkäymisiä.

Kun luemme ja mietiskelemme Jumalan sanaa, ilomme kasvaa, kun on aina jotain uutta opittavaa. Lukeminen ja meditoiminen auttavat meitä ymmärtämään täydellisemmin mittavia Raamatun totuuksia.

Eikö emme saa suurta iloa jakaessamme näitä asioita muiden kanssa? Entä varmuus siitä, että ylösnousemus tapahtuu? Tai rakkaus, jonka Jeesus osoitti antaessaan elämänsä lunnaana? Se muistuttaa meitä yhdestä Jeesuksen vertauksista, jotka on kirjattu Matthew 13: 44. Tili kuuluu, Taivaan valtakunta on kuin peltoon piilotettu aarre, jonka ihminen löysi ja piilotti; ja hänellä on ilon takia, että hän menee myymään mitä hänellä on, ja ostaa sen kentän. "

Realistiset odotukset

On myös tärkeää olla realistinen odotuksissamme paitsi toisia kohtaan myös itseämme kohtaan.

Seuraavien pyhien kirjoitusten periaatteiden pitäminen mielessä auttaa meitä suuresti saavuttamaan tämän tavoitteen ja lisää sen vuoksi iloa.

 • Vältä ahneutta. Aineelliset asiat, vaikka ne ovat välttämättömiä, eivät voi tuoda meille elämää. (Luke 12: 15)
 • Käytä vaatimattomuutta pitämällä keskittymisemme tärkeisiin asioihin elämässä. (Micah 6: 8)
 • Jätä kiireisessä aikataulussa aikaa henkisen tiedon ottamiseen. (Efesolaiset 5: 15, 16)
 • Ole kohtuullinen niin itsesi kuin muidenkin odotuksissa. (Filippiinien 4: 4-7)

Löydät ilon ongelmien keskellä

Parhaista ponnisteluistamme huolimatta on epäilemättä ollut tilanteita, joissa on ollut vaikea olla iloinen. Siksi apostoli Paavalin sanat kolosialaisissa ovat niin rohkaisevia. Kolosialaisten kohta osoittaa, kuinka muut voivat auttaa meitä ja kuinka voimme auttaa itseämme. Varmasti, että meillä on mahdollisimman paljon tarkkoja tietoja Jumalasta, meillä on luja tulevaisuudentoivo. Se auttaa meitä luottamaan siihen, että Jumala on tyytyväinen pyrkimyksiimme tehdä oikein. Keskittymällä näihin asioihin ja tulevaisuuden toivomme voimme silti olla iloisia näissä haitallisissa olosuhteissa. Paavali kirjoitti Colossians 1: 9-12, "Siksi emme ole siitä päivästä lähtien, jona kuulimme [siitä], lakanneet rukoilemasta puolestasi ja pyytämästä sinua täyttämään hänen tahdonsa tarkalla tiedolla kaikessa viisaudessa ja hengellisessä ymmärryksessä, jotta voimme vaeltaa kelvollisesti Jehovan loppuun asti miellyttää häntä [kun], kun kannat hedelmää jokaisessa hyvässä työssä ja kasvat tarkassa Jumalan tuntemuksessa, tehden voimalliseksi kaikella voimalla hänen loistavan voimansa laajuudessa, jotta se kestää täysin ja on pitkä - kärsimällä ilolla, kiittämällä Isää, joka teki sinusta sopivan sinun osallistumisesi pyhien perintöön valossa. "

Nämä jakeet korostavat, että esittämällä pitkän kärsimyksen ja ilon jumalallisia ominaisuuksia ja täyttämällä tarkkoja tietoja, osoitamme, että olemme sopivia vertaansa vailla olevaan etuoikeuteen osallistua pyhien perintöön. Tämä on varmasti jotain, josta pitää olla iloinen.

Toinen käytännöllinen esimerkki ilosta on kirjoitettu John 16: 21, jossa todetaan:Naisella on synnyttäessään surua, koska hänen tunti on saapunut; mutta kun hän on tuottanut lapsen, hän ei muista ahdistusta enää ihmisen synnyttämän ilon takia. " Todennäköisesti kaikki vanhemmat voivat suhtautua tähän. Kaikki kiput, vaivat ja huolet unohdetaan, kun heillä on ilo saada uutta elämää maailmaan. Elämä, jonka kanssa he voivat välittömästi sitoutua ja osoittaa rakkautta. Lapsen kasvaessa se tuo lisää iloa ja onnellisuutta asettaessaan ensimmäiset askeleensa, puhuen ensimmäiset sanansa ja paljon muuta. Huolellisesti nämä ilon tapahtumat jatkuvat myös lapsesta aikuisena.

Auttaa muita saamaan iloa

Kumppanimme

Näytökset 16: 16-34 sisältää mielenkiintoisen kertomuksen Paavalista ja Silasista heidän oleskelunsa Filippiin. Heidät pantiin vankilaan parannettuaan palvelijan tyttöä, joka oli demonin hallussa, mikä järkytti hänen omistajiaan suuresti. Yön aikana heidän laulaessaan ja ylistäen Jumalaa tapahtui suuri maanjäristys, joka mursi heidän siteensä ja avasi vankilan oven. Paavalin ja Silasin kieltäytyminen pakenemasta, kun maanjäristys avasi vankilan, johti vankilaan ja hänen perheensä iloiseen. Vankilasta tuli iloinen, koska häntä ei rangaista (todennäköisesti kuolemalla) vangin menettämisestä. Oli kuitenkin myös jotain muuta, mikä lisäsi hänen iloaan. Lisäksi kuten säädökset 16: 33 tallentaa “Hän [vankila] toi heidät taloonsa ja asetti pöydän heidän edessään, [Paavali ja Silas], ja hän iloitsi suuresti koko kotitaloudesta nyt kun hän oli uskonut Jumalaan. " Kyllä, Paavali ja Silas olivat molemmat auttaneet antamaan muille ilon syitä, ajattelemalla toimintansa vaikutuksia, ajattelemalla muiden hyvinvointia omiensa edessä. He havaitsivat myös vankilan vastaanottavaa sydäntä ja kertoivat hänen kanssaan hyviä uutisia Kristuksesta.

Kun annamme lahjan jollekin ja he osoittavat arvostusta siitä, emmekö ole onnellinen? Samalla tavoin tietäen, että olemme tuoneet iloa muille, voi puolestaan ​​tuoda iloa myös meille.

On hyvä muistaa, että toimintamme, vaikka ne saattavat vaikuttaa meille merkityksettömiltä, ​​voivat tuoda iloa muille. Olemmeko pahoillamme, kun ymmärrämme olevansa järkyttynyt joku? Epäilemättä teemme. Teemme parhaamme myös osoittaaksemme pahoillamme anteeksi tai yrittämällä muuten korvata rikkomuksemme. Tämä auttaisi muita olemaan iloisia, koska he tajuisivat ettet häirinnä ketään tarkoituksella. Näin toimiessasi tulette myös iloa niille, joita et suoraan järkyttynyt.

Tuo iloa muille kuin työtovereille

Luke 15: n tili: 10 valaisee meitä kuka he ovat, kun sanotaan, "Sanon siis teille, että Jumalan enkeleistä ilmenee iloa yhdestä parannuksen tekevästä syntistä."

Tietenkin, tähän voimme lisätä Jehovan ja Kristuksen Jeesuksen. Olemme varmasti kaikki tuttuja sananlaskujen 27: 11 sanoista, joihin meitä muistutetaan, "Ole viisas, poikani, ja tee sydämelleni iloita, jotta voin vastata hänelle, joka minua hämmentää." Eikö ole etuoikeus voida tuoda iloa Luojaamme pyrkiessämme miellyttämään häntä?

On selvää, että toimillamme toisia kohtaan voi olla vaikutuksia kaukana perheestämme ja sukulaisistamme, oikeilla ja hyvillä toimilla, jotka tuovat iloa kaikille.

Hyvää, joka tulee ilosta

Hyötyä itsellemme

Mitä hyötyä riemusta voi tuoda meille?

Sananlasku sanoo:Iloinen sydän tekee parannuskeinona hyvää, mutta kärsinyt henki saa luut kuiviksi ” (Sananlaskut 17: 22). Itse asiassa on saavutettavia terveyshyötyjä. Nauru liittyy iloon ja lääketieteellisesti on todistettu, että nauru on todellakin yksi parhaista lääkkeistä.

Joitakin ilon ja naurun fyysisiä ja henkisiä etuja ovat:

 1. Se vahvistaa immuunijärjestelmääsi.
 2. Se antaa kehollesi liikuntaa, kuten vauhtia.
 3. Se voi lisätä veren virtausta sydämeen.
 4. Se karkottaa stressin.
 5. Se voi tyhjentää mielesi.
 6. Se voi tappaa kipua.
 7. Se tekee sinusta luovampi.
 8. Se polttaa kaloreita.
 9. Se laskee verenpainetta.
 10. Se voi auttaa masennuksessa.
 11. Se torjuu muistin menetystä.

Kaikilla näillä eduilla on hyviä vaikutuksia myös muualla kehossa.

Hyödyt muille

Meidän ei pidä myöskään aliarvioida ystävällisyyden osoittamisen ja muille rohkaisemisen vaikutusta niihin, jotka saavat tiedon tästä tai seuraavat sinua tekemään niin.

Apostoli Paavali sai paljon iloa nähdessään Philemonin ystävällisyyttä ja kristillistä toimintaa suhteessa veljiinsä. Roomassa vankilassa ollessaan Paavali kirjoitti Philemonille. Philemon 1: 4-6 sanoo osittain:Minä (Paul) kiitä aina Jumalaani, kun mainitsen sinut rukouksissani, kun kuulen jatkuvasti rakkaudestasi ja uskostasi, joka sinulla on Herraa Jeesusta ja kaikkia pyhiä kohtaan; jotta uskosi jakaminen voisi toimia ”. Nämä Philemonin hienot toimet olivat todella kannustaneet apostolia Paavalia. Hän kirjoitti edelleen Philemon 1: 7, "Sillä olen saanut paljon iloa ja lohdutusta rakkaudestasi, koska pyhien hellä hellyys on virkistynyt sinun kauttasi, veli".

Kyllä, muiden rakastava toiminta veljiä ja sisartaan kohtaan oli tuonut rohkaisua ja iloa apostoli Paavalille vankilassa Roomassa.

Samoin tänään ilollamme tekemästä sitä, mikä on oikein, voi olla myönteinen vaikutus niille, jotka seuraavat tätä iloa.

Ensisijainen syy ilolle

Jeesus Kristus

Olemme keskustelleet monista tavoista, joilla voimme saada iloa ja auttaa muita saamaan iloa samoin. Varmasti ensisijainen syy meille iloa on kuitenkin se, että vähän yli 2,000 vuotta sitten tapahtui tärkeä maailmaa muuttava tapahtuma. Otamme huomioon tämän tärkeän tapahtuman Luke 2: 10-11, "Mutta enkeli sanoi heille:" Älä pelkää, sillä katso! Julistan sinulle hyviä uutisia suuresta ilosta, joka kaikilla ihmisillä tulee olemaan, koska tänään sinulle syntyi Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.

Kyllä, ilo, joka tuolloin oli ja jota on vielä oltava tänään, on tieto siitä, että Jehova oli antanut pojalleen Jeesuksen lunnaana ja siten pelastajana koko ihmiskunnalle.

Lyhyessä tehtävässään maan päällä hän antoi rakennuskatsauksia siihen, mitä tulevaisuus pitää yllä ihmeidensä avulla.

 • Jeesus toi helpotuksen sorretuille. (Luke 4: 18-19)
 • Jeesus paransi sairaita. (Matthew 8: 13-17)
 • Jeesus karkotti demonit ihmisistä. (Toimii 10: 38)
 • Jeesus nousi ylös rakkaitaan. (John 11: 1-44)

Se, hyötyvätkö tästä säännöksestä, on koko ihmiskunnan vastuulla yksilöllisesti. Kuitenkin meillä kaikilla on mahdollisuus hyötyä siitä. (Roomalaiset 14: 10-12)

Riemukas tulevaisuus eteenpäin

Tässä vaiheessa on hyvä tutkia Jeesuksen sanoja, jotka on annettu vuoren saarnassa. Siinä hän mainitsi monia asioita, jotka voivat tuoda onnellisuutta ja siksi iloa paitsi nyt myös tekevän niin tulevaisuudessa.

Matthew 5: 3-13 sanoo ”Onnellisia ovat ne, jotka ovat tietoisia hengellisestä tarpeestaan, koska taivasten valtakunta kuuluu heille. … Onnellisia ovat lempeämieliset, koska he perivät maan. Onnellisia ovat vanhurskautta nälkäiset ja janoavat, koska he täyttyvät. Onnelliset ovat armolliset, koska heille osoitetaan armoa. Onnelliset ovat sydämeltään puhtaita, koska he näkevät Jumalan ... Iloitkaa ja harppaa ilosta, koska PALKINOI on suuri taivaissa; sillä sillä tavoin he vainosivat profeettoja ennen TEITÄ ”.

Näiden jakeiden asianmukainen tutkiminen vaatii itsessään artikkelin, mutta miten voimme hyötyä ja saada iloa?

Tässä koko raamatun osassa keskustellaan siitä, kuinka joku toteuttaa tiettyjä toimia tai ottaa käyttöön tiettyjä asenteita, jotka kaikki ovat miellyttäviä Jumalalle ja Kristukselle, tuo kyseiselle henkilölle iloa nyt, mutta mikä tärkeintä ikuista iloa tulevaisuudessa.

Roomalaiset 14: 17 vahvistaa tämän sanoessaan: "Sillä Jumalan valtakunta ei tarkoita syömistä ja juomista, vaan [tarkoittaa] vanhurskautta, rauhaa ja iloa pyhällä hengellä."

Apostoli Pietari yhtyi tähän. Puhuessaan Kristuksesta muutamaa vuotta myöhemmin, hän kirjoitti artikkelissa 1 Peter 1: 8-9 ”Vaikka et koskaan nähnyt häntä, rakastat häntä. Vaikka et katso häntä tällä hetkellä, käytät silti uskoaan häneen ja iloitset suuresti sanoinkuvaamattomalla ja kirkkaalla ilolla, kun saat uskosi lopun, sielusi pelastuksen ”.

Ne ensimmäisen vuosisadan lopun kristityt nauttivat saamastaan ​​toivosta. Kyllä, jälleen kerran näemme, kuinka tekemme uskoa ja odottaessamme meille asetettua toivoa voivat tuoda iloa. Entä se ilo, jonka Kristus antaa meille, kun meillä on mahdollisuus odottaa ikuista elämää? Eikö meitä muisteta Matthew 5: 5: ssa, että sellainen ”alistuva" yhdet "perii maan ” ja roomalaiset 6: 23 muistuttaa meitä siitä, "Jumalan lahja on iankaikkinen elämä Kristuksen Jeesuksen, meidän Herramme" kautta.

John 15: 10 muistuttaa meitä myös Jeesuksen sanoista, "Jos noudatat käskyjäni, pysyt rakkaudessani, aivan kuten olen noudattanut Isän käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan".

Jeesus teki selväksi, että käskyjensä noudattaminen johtaisi siihen, että pysymme hänen rakkaudessaan, jota me kaikki haluamme. Siksi hän opetti mitä hän teki. Tili jatkuu, ”Jeesus sanoi: "Näitä asioita olen puhunut teille, jotta ilokseni voi olla teissä ja ilo täyttyä." (John 15: 11) "

Mitkä olivat ne käskyt, joita meidän olisi noudatettava? Kysymykseen vastataan seuraavassa jakeessa John 15: 12. Se kertoo meilleTämä on käskyni, että rakastat toisianne samalla tavalla kuin minä olen rakastanut sinua. ” Nämä jakeet osoittavat, että ilo syntyy osoittamalla rakkautta muille Jeesuksen käskyn mukaisesti ja tietäen, että niin toimiessamme pidämme itsemme Kristuksen rakkaudessa.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että elämme stressaavia aikoja, ja monet stressin syyt ovat meidän valvontamme ulkopuolella. Tärkein tapa, jolla voimme saada ja säilyttää iloa nyt, ja ainoa tie tulevaisuuteen on rukoilla Jehovan Pyhän Hengen apua. Meidän on myös osoitettava täydellistä arvostusta Jeesuksen uhrauksista meidän puolestamme. Voimme menestyä näissä pyrkimyksissä vain, jos käytämme hänen toimittamaa välttämätöntä ja kiistatonta työkalua, hänen sanansa Raamattua.

Voimme sitten kokea henkilökohtaisesti psalmin 64: 10 täyttymyksen, joka sanoo: ”Ja vanhurskas riemuitsee Jehovasta ja todellakin turvautuu häneen; Ja kaikki oikeassa sydämessä kehuvat. ”

Kuten ensimmäisellä vuosisadalla, myös tänään se voi osoittautua Acts 13: 52-tietueiksi "Ja opetuslapset olivat edelleen täynnä iloa ja pyhää henkeä."

Kyllä, todellakin “anna ilonne täyteen”!

 

 

 

[I] Esimerkiksi Katso Vartiotorni 1980 maaliskuu 15th, s. 17. ”Kirjan ilmestyessä Ikuinen elämä - Jumalan poikien vapaudessa, ja sen kommentit siitä, kuinka sopivaa olisi, että Kristuksen tuhannen vuosituhannen hallitus suuntautuisi samanaikaisesti ihmisen olemassaolon seitsemännen vuosituhannen kanssa, vuosi 1975 herätti huomattavia odotuksia. ... Valitettavasti tällaisen varovaisen tiedon ohella kokoontumiskeskusteluissa kuitenkin julkaistiin ja annettiin monia muita lausuntoja, jotka viittasivat siihen, että tällainen toiveiden toteutuminen sinä vuonna oli enemmän vahva todennäköisyys kuin pelkkä mahdollisuus. "

[Ii] Tämän oli Vartiotorneja käsittelevän Raamattu- ja Tracttiyhdistyksen entisen presidentin JFRutherfordin viesti 1925: stä 1918: n ja 1925: n välillä. Katso esite "Miljoonat elävät nyt eivät koskaan kuole". 1918: ssä syntyneet olisivat nyt 100-vuotiaita. Yhdistyneessä kuningaskunnassa 100-vuotiaiden lukumäärä plus 2016-lukumäärä väestölaskentatietojen mukaan oli noin 14,910. Suhteellisesti kertomalla saadaan 1,500,000 kaikkialla maailmassa, joka perustuu 7 miljardiin maailman kokonaisväestöön ja 70 miljoonaan Yhdistyneen kuningaskunnan väestöön. Tämä myös edellyttää, että 3rd Maailman ja sodan romahtamissa maissa väestön osuus olisi sama, mikä on epätodennäköistä. https://www.ons.gov.uk/file?uri=/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/ageing/bulletins/estimatesoftheveryoldincludingcentenarians/2002to2016/9396206b.xlsx

[Iii] Kaksi todistajaa koskevaa pyhien kirjoitusten vaatimusta on sovellettu väärin ennen toimenpiteiden aloittamista, mikä on kieltäytynyt ilmoittamasta rikoksia koskevista syytöksistä asianmukaisille viranomaisille lasten hyväksikäytön suhteen. Tämä on johtanut peittämään joitain kauhistuttavia tilanteita organisaatiossa. Kieltäytymisellä ilmoittamisesta viranomaisille sillä perusteella, että tämä saattaa tuoda esiin Jehovan nimeä, on nyt ilmeisesti päinvastainen vaikutus kuin aiotulla. nähdä https://www.childabuseroyalcommission.gov.au/case-study/636f01a5-50db-4b59-a35e-a24ae07fb0ad/case-study-29.-july-2015.-sydney.aspx  Alkuperäiset oikeustodistukset, jotka ovat saatavana päiville 147-153 ja 155, saatavana pdf- ja sanamuodossa.

[IV] Paine välttämään ei ole vain järkeämme vastaan, mutta myös ihmisoikeuksien perusoikeuksia. Pyhityksen, etenkin perheenjäsenten, epäinhimilliseen asenteeseen puuttuu selvästi pyhien kirjoitusten ja historiallinen tuki.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  1
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x