Tämä on sarjamme seitsemäs ja viimeinen artikkeli, joka päättelee ”Löytömatka ajan kautta”. Tässä tarkastellaan matkan aikana havaittujen opasteiden ja maamerkkien löytöjä ja niistä tehtyjä johtopäätöksiä. Se käsittelee myös lyhyesti näiden päätelmien mahdollisesti elämää muuttavia tärkeitä vaikutuksia.

Tarkastele yksityiskohtia, jotka todistavat jokaisesta näistä tärkeimmistä löytöistä tehdyn johtopäätöksen, katso asiaa koskevasta osasta artikkelisarjamme "Matka etsimisen kautta ajan" aikaisemmissa osissa.

Raamatun ennätys on omien profetioidensa ja maallisen kronologian mukainen.

1. Suurin maanpako alkoi Jehoiachin 11 vuotta ennen Jerusalemin lopullista tuhoamista Zedekiah - (Ezekiel, Esther 2, Jeremiah 29, Jeremiah 52, Matthew 1), (katso osa 4)

Tämän aiheutti Nebukadnetsar kuningas Jehojachinin pakolaisesta, kun suurin osa hallitsevasta luokasta ja ammattitaitoiset työntekijät vietiin pois.

2. Parannus oli tärkein vaatimus Juudan palauttamiseksi maanpakoon - (Leviticus 26, 5. Moderni 4, 1 Kings 8), (katso osa 4)

Se ei ollut ajanjakson päättäminen.

3. 70-palvelusvuotta Babylonille ennustettiin ja se oli jo käynnissä, kun sen pituus ennustettiin varhain Juudan kuninkaan Jehoiakimin hallituskautena - (Jeremiah 27), (ks. Osa 4)

Palvelus suoritettiin Neo-Babylonian valtakunnalle, Nebukadnetsarille ja hänen pojalleen ja seuraajille. Ei Medo-Persiaan eikä Babylonin sijaintiin.

4. Näiden kansakuntien (mukaan lukien Juuda) on palveltava Babylonin 70-vuosia, kun se kutsutaan tilille (lokakuussa 539) - (Jeremiah 25: 11-12, 2 Chronicles 36: 20-23, Daniel 5: 26, Daniel 9 : 2), (katso osa 4)

Ajanjakso: Lokakuu 609 BCE - Lokakuu 539 BCE = 70 vuotta

Todisteet: 539 BCE - Babylonin tuhoaminen Cyruksella lopettaa Juudan hallinnan Babylonin kuninkaan ja hänen jälkeläistensä keskuudessa. 70-vuosien taaksepäin tekeminen vie meidät 609 BCE: hen - Harranin kaatumisen myötä Assyriasta tulee osa Babylonian valtakuntaa, josta tulee maailmanvalta. Babylon käyttää maailmanvoimaansa tunkeutumalla entiseen Israeliin ja ottamalla sen hallintaan ja ottamalla hallinnan Juudaan.

5. Jerusalem kärsi monista tuhoista, ei vain yhdestä - (Jeremiah 25, Daniel 9), (ks. Osa 5)

Jehoiakimin 4-julkaisussath Vuosi, Jehoiakimin hallituskauden lopussa, Jehoiachinin 3-kuukauden hallituskauden aikana, ja Zedekiahin 11th Vuosi vähintään.

6. Babylonin jousta tuli ankarampi (rauta puun sijasta), koska se vastusti Jehovaa Zedekian 4: ssäth Vuosi - (Jeremiah 28), (katso osa 5)

7. Babylonian hallinto jatkuu ja kestää 70 vuotta (Zedekiah's 4th Vuosi) - (Jeremiah 29: 10), (katso osa 5)

Aikajakso: Työskentely takaisin 539 BCE: ltä antaa 609 BCE: n.

Todisteet: “For” käytetään, koska se sopii Jeremiah 25 (katso 2), alaviitteiden ja tekstin määrittelemään kontekstiin osassa 3 ja on käännös melkein kaikissa raamattuissa. Muut vaihtoehdot eivät vastaa tosiasioita ja asiayhteyttä.

8. Egyptin autio 40-vuosina - (Ezekiel 29), (katso osa 5)

Vielä mahdollista 48-vuoden kuilulla Jerusalemin tuhoutumisen ja Babylonin kaatumisen välillä.

9. Jerusalemin tuhoaminen vältettävissä siihen asti, kunnes se putosi - (Jeremiah 38), (katso osa 5)

Jos Zedekiah olisi antanut luopua Jerusalemista, sitä ei olisi tuhottu, mutta Juuda olisi silti jatkunut Babelonin palvelussuhteessa määrättyjen 70-vuosien loppuun saattamiseen.

10. Juudaa voidaan silti asua jopa Gedaliah - (Jeremiah 42) murhan jälkeen - (ks. Osa 5)

11. Daniel havaitsi 70-vuoden palvelussuhteen Babyloniaan oli nyt valmis, kun hän tulkitsi seinän kirjoitusta Babylonian kuninkaalle Belshazzarille. Daniel olisi kuollut Babylonin Kyruksen tuhoamiseen mennessä, jos Jerusalemin lopullinen tuho olisi 607 BCE 68-vuoden maanpaossa, sen sijaan että menestyisi Raamatun kertomuksen mukaan - (Daniel 6: 28), (katso osa 5)

70-vuoden maanpako Jerusalemin kaatumisesta 11-tapahtumaanth Zedekiah-vuosi tarkoittaisi sitä, että Daniel on liian vanha (95-vuotias) menestyäkseen Darius-Meden ja Persian Kyruksen valtakunnassa. Daniel havaitsi, että 70-vuoden servituutti oli päättynyt, kun Babylon putosi Cyrukseen 539 BCE: ssä, ei kaksi vuotta myöhemmin 537 BCE: ssä.

12. Juudan maa pystyi lepäämään riittävästi täyttääkseen unohdetut sapattivuotensa. Pakopaikka Babyloniin ja Babyloniin vietettyjen juutalaisten vapauttaminen Jerusalemin viimeisellä syksyllä tapahtui samaan aikaan juutalaisten 50-vuotisjuhlavuosijakson alkamisen ja päättymisen kanssa ((2 Chronicles 36: 20-23), (katso osa 6)

Ajanjakso: 7th Kuukausi 587 BCE - 7th Kuukausi 537 BCE = 50 vuotta.

Todisteet: Jerusalem luopui 5: stäth Kuukausi 587 BCE ja maa tyhjensi 7th Kuukausi 587 eaa Gedalian murhan ja jäljellä olevien asukkaiden lennon jälkeen Egyptiin. Cyruksen vapauttaminen tapahtui joskus 538 eaa. - Juhlavuosi, jonka 7 saapui takaisin kotimaahansa.th kuukausi 537 BCE (katso Ezra 3: 1,2[I]). Se oli sopivasti 50-vuosien sapatinvuosijakso, jolloin heidän vapautumisensa ja paluunsa tulivat. Tämä antaisi maalle lepoa korvaamaan kaikki sapatin vuodet, joita oli rikottu.

13. Sakarjassa mainittu 70-vuoden ajanjakso ei viittaa servituuttiin, vaan pikemminkin irtisanomiseen - (Sakarja 1: 12), (katso osa 6)

Ajanjakso: 11th kuukausi 520 BCE - 10th kuukausi 589 BCE = 70 vuotta

Todisteet: Sakarja kirjoittaa 11: nth kuukausi 2nd Vuosi Darius Suuri (520 BCE). Jerusalemin ja Juudan irtisanominen Juudan kaupunkien piirityksen ja tuhoamisen aloittamisesta Nebukadnetsarilla, hänen 17th Vuosi ja 10th kuukausi 9th Sidkian vuosi. (Katso Jeremiah 52: 4)

14. Monet vanhukset juutalaiset näkivät temppelin jälleenrakentamisen alkamassa Darius Suuren 2: ltand Vuodet olivat tarpeeksi nuoria muistaakseen vielä Salomon temppelin ennen sen tuhoamista. Tämä sallii vain 48-vuoden jakson eikä 68-vuoden kuilun Jerusalemin lopullisen tuhoutumisen ja Babylonin putoamisen Cyrukseen välillä (Haggai 1 & 2), (katso osa 6)

Temppelin uudelleenrakentaminen käynnistyi kunnolla noin 20 vuotta sen jälkeen, kun Babylon kaatui Cyrukseen. Nämä vanhat juutalaiset olisivat siksi 90: ssä, jos Jerusalem tuhotaan 607 eaa. Oleminen heidän 70: iin oli mahdollista Jerusalemin tuhoamisen johdosta 587 BCE: ssä.

15. Sakarja 70: ssä mainitut paastoamisen 7-vuodet eivät liity 70-palvelusvuosiin. Se kattaa 4: n kirjoitusvuodenth Darius Suuren vuosi takaisin Jerusalemin lopulliseen tuhoon - (Sakarja 7: 1,5), (katso osa 6)

Ajanjakso: 9th kuukausi 518 BCE - 7th kuukausi 587 BCE = 70 vuotta

Todisteet: Temppeli tuhosi 587 BCE, uudelleenrakentaminen käynnisti uudelleen 520 BCE, 2nd Darius-vuosi. Sakarja kirjoittaa 4th Darius Suuren vuosi (518 BCE). Temppelin uudelleenrakentaminen valmistui 516 BCE, 6th Darius-vuosi.

16. Renkaan 70-vuoden ajanjakso oli jälleen yksi toisiinsa liittymätön 70-vuoden ajanjakso, ja sillä on kaksi mahdollista jaksoa, jotka täyttävät ennusteen vaatimukset - (Isaiah 23: 11-18), (katso osa 6)

Ajanjakso: 10th kuukausi 589 BCE? - 11th kuukausi 520 BCE? = 70 vuotta

Todisteet: 589 BCE: n piirityksen piiriin kuuluva Jerusalem katkaisi kaupan. Temppeli tuhosi 587 BCE, uudelleenrakentaminen käynnistyi uudelleen 520 BCE, 2nd Darius Suuren vuosi.

Tuloksena näiden 16-löytöjen tärkeät johtopäätökset ja vaikutukset

 • Vartiotorniorganisaation 607 BCE -tapauksessa tapahtuvat Babylonialaisten lopullisen tuhoamisen Jerusalemin opetukset ovat selvästi virheellisiä.
 • Jos 607 BCE Jerusalemin tuhoamiseksi on väärä, organisaation laskelma 7-aikojen pakanallisista ajoista ei voi alkaa 607 BCE: stä eikä päätyä 1914 CE: hen.
 • Tämä tarkoittaa, että 1914 CE ei voi olla päivä, jona Kristuksen valtakunta on asettunut taivaisiin.
 • Ennustus 7 kertaa / vuosista Daniel 4 toteutui rangaistuksessa, jonka Babylonian kuningas Nebukadnetsar kärsi. Raamatun tuella ei ole mitään muuta. Ei ole perusteltua syytä sille, miksi Jehova käyttäisi pakanallisen kuninkaan palauttamista valtaistuimelleen edustaakseen Jeesusta, joka on kielletty taivaassa.
 • Koska Jeesusta ei ollut kielletty 1914 CE: ssä Raamatun profetian perusteella,[Ii] silloin ei ole mitään perustetta väittää, että uskollinen ja huomaamaton orja tarkistettiin ja nimitettiin muutamaa vuotta myöhemmin 1919 CE: ssä. Katso alaviite heinäkuun 2013 Study Watchtower -artikkelissa.
 • Ilman Jeesuksen tarkastusta ja nimitystä ja siksi ilman Jeesuksen mandaattia Jehovan todistajien hallintoneuvosto on selkeästi itse nimitetty eikä siksi ole Jehovan maallinen organisaatio.
 • Kannustaako Jeesusta ketään harhauttamaan niitä, jotka tulevat hänen luokseen? Ei tietenkään. Joten sitten, kuinka Jeesus voi tukea vartiotorni Raamatun ja traktin seuraa / Jehovan todistajia, kun he ovat harhaanjohtavia ihmisiä Jeesuksen sitoutumispäivään mennessä.
 • Teemakohtaisten kirjoitusten totuus vahvistetaan: "Mutta olkoon Jumala totta, vaikka jokainen ihminen löytyy valehtelijaksi". (Roomalaiset 3: 4)

[I] Ezra 3: 1, 2 “Kun seitsemäs kuukausi saapui, Israelin pojat olivat heidän kaupungeissaan. Ja ihmiset alkoivat kerätä itsensä yhdeksi mieheksi Jerusalemiin. 2 Ja Jeshʹu, Jein poika, Daka ja hänen veljensä, papit, ja Ze · Rubʹba, Bel, Hänen pojan poika, ja hänen veljensä astuivat nousemaan ylös ja rakentamaan Israelin Jumalan alttarin tarjotakseen polttouhreja sen päälle sen mukaan, mitä on kirjoitettu Mooseksen, todellisen Jumalan miehen, laissa. "

[Ii] Katso erillinen artikkeli keskustelemasta - Kuinka voimme todistaa, kun Jeesuksesta tuli kuningas?

Tadua

Tadua-artikkelit.
  3
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x