Danielin 9: 24-27 messiaanisen profetian sovittaminen maalliseen historiaan

Ratkaisujen tunnistaminen - jatkuu (2)

6. Medo-Persian kuninkaiden perintöongelmat, ratkaisu

Kohdassa, joka meidän on tutkittava ratkaisua varten, on Ezra 4: 5-7.

Ezra 4: 5 kertoo meille "Palkkaamalla heitä vastaan ​​neuvonantajia turhauttamaan neuvojaan Persian kuninkaan Kyruksen päivinä aina Persialaisen kuninkaan Daprosuksen hallituskauteen saakka."

Temppelin uudelleenrakentamisessa Cyruksesta Dariusiin, Persian [suureen] kuninkaaseen, oli ongelmia. Jakeen 5 lukeminen osoittaa selvästi, että Cyruksen ja Dariusin välillä oli ainakin yksi tai useampi kuningas. Heprealainen ennakko käännetty täällä ”Alas”, voidaan myös kääntää nimellä "aikeissa", "niin kauas kuin". Kaikki nämä lauseet osoittavat, että Cyruksen ja Dariusin hallituskauden välillä kuluu aikaa.

Maallinen historia tunnistaa Cambyses (II) Cyruksen pojan, joka seuraa hänen isänsä yhtenä kuninkaana. Josephus myös toteaa tämän.

Ezra 4: 6 jatkuu ”Ja A · hallituskauden aikana he kirjoittivat syytteen Juudan ja Jerusalemin asukkaille hänen hallituskautensa alussa. ”

Sitten Josephus kuvaa edelleen Cambysesille kirjoitettua kirjettä, jonka seurauksena temppelin ja Jerusalemin työt lopetettiin. (Katso “Juutalaisten muinaiset, XI kirja, 2 luvun 2 kohta). Siksi on järkevää tunnistaa jakeen 6 Ahasuerus Kambysoiden kanssa (II). Koska hän hallitsi vain 8 vuotta, hän ei voi olla Estherin kirjan Ahasuerus, joka hallitsi vähintään 12 vuotta (Esther 3: 7). Lisäksi kuningas, joka tunnetaan nimellä Bardiya / Smerdis / the Magi, hallitsi alle vuoden, jättäen hyvin vähän aikaa tällaisen kirjeen lähettämiseen ja vastauksen vastaanottamiseen, eikä se selvästikään pysty vastaamaan Estherin Ahasuerusta.

Ezra 4: 7 jatkuu ”Lisäksi Ar · ta · xerxʹesin päivinä Bishʹlam, Mithʹre · dath, Tabʹe · el ja muut hänen kollegansa kirjoittivat Ar · ta · xerxeselle Persian kuninkaalle.

Ezra 4: 7: n Artaxerxit olisivat järkeviä, jos tunnistaisimme hänet Darius I: ksi (suuri), on kuitenkin paljon todennäköisempi olla kuningas, nimeltään Magi / Bardiya / Smerdis. Miksi? Koska Ezra 4:24: n tilissä sanotaan edelleen, että tämän kirjeen tulos oli "Silloin Jerusalemissa olevan Jumalan talon työt lopetettiin; ja se jatkui pysähtyneenä Persian kuninkaan Dariusin hallituskauden toiseen vuoteen. ” Tämä sanamuoto osoittaa, että kuninkaan vaihto tapahtui tämän Artaxerxien ja Dariuksen välillä. Haggai 1 osoittaa myös, että rakennus käynnistyi uudelleen 2: ssand Darius-vuosi. Juutalaiset eivät uskalla mennä kuninkaan vasta vuosi sitten antaman määräyksen vastaiseksi, jos kuningas olisi Darius. Kingshipin vaihtamisen Bardyasta Dariusksi olosuhteet kuitenkin tekivät juutalaisille toivoa, että hän olisi lievempi.

Vaikka sitä ei voida todeta kategorisesti, huomaa, että nimi mainitsi myös ”Mithredath”. Se, että hän kirjoittaisi kuninkaalle ja luettaisiin, tarkoittaisi, että hän oli jonkinlainen persialainen virkamies. Kun luemme Ezraa 1: 8, löydämme rahastonhoitajan Kyruksen aikana myös nimeltään Mithredath, ei varmasti sattumalta. Nyt tämä virkamies todennäköisesti elää vain 17-18 vuotta myöhemmin Darius-hallituskauden alussa, jota ratkaisun mukaan kutsutaan myös Artaxerxiksi Ezrassa. On kuitenkin mahdotonta, että virkamies olisi sama, jokin lisä (8 + 8 + 1 + 36 + 21) = 74 vuotta myöhemmin. (Lisäämällä Cyruksen, Cambysesin, Magin, Dariuksen ja Xerxin hallituskaudet maalliseen Artaxerxes I: ään pääsemiseksi).

Mielenkiintoisella tavalla Ctesias, kreikkalainen historioitsija noin 400BC: stä toteaaMagus hallitsi nimellä Tanyoxarkes ”[I] , joka lausutaan on hyvin samanlainen kuin Artaxerxes, ja huomaa, että Magus hallitsi toisella nimellä, valtaistuimen nimellä. Xenophon antaa myös Magus-nimen Tanaoxares, hyvin samanlainen ja jälleen todennäköisesti Artaxerxesin korruptio.

Esittelimme myös aiemmin kysymyksen:

Onko tämä Darius yksilöitävä Darius I: ksi (Hystapes) vai myöhemmin Darius, kuten persialainen Darius Nehemian aikana / jälkeen? (Nehemian 12:22). Tämän ratkaisun ja myös maallisen tunnistamisen kanssa jakeessa 5 mainitun Darius-ymmärretään olevan Darius I, ei myöhempi Darius.

Ratkaisu: Kyllä

7. Ylimmän papin seuraaja ja palvelusaika - ratkaisu

Tätä on helpompi näyttää ratkaisun toimivuudesta kuin kuvata, mutta yritämme kuitenkin selittää sen selvästi tässä.

Persian kuninkaiden lyhentyneellä peräkkäisyydellä voidaan luoda erittäin kohtuullinen seuraaja ylipappeja. Tässä skenaariossa otetaan huomioon merkinnät, ne pyhät kirjoitukset, joissa on tunnistettavissa oleva kuningas ja kuninkaan hallitusvuosi, jolloin ylin pappi todella nimitetään.

Joosadakin

Koska Ezra oli Sebujan, ylimmäisen papin, toinen poika, jonka Nebukadnetsar tappoi vasta kuukausia Jerusalemin kaatumisen jälkeen, Ezran piti olla syntynyt Jerusalemin kaatumisen jälkeen (2. Kun. 25:18). Tämä tarkoittaa myös hänen vanhempaa esikoista syntynyttä veljeään Jehozadakkia, joka todennäköisesti oli 50-luvun lopulla tai 60-luvun alkupuolella kuollut ennen paluutaan Babylonista, syntyneen todennäköisesti vähintään kaksi vuotta aikaisemmin, ehkä enemmän. Jeshua tai Joshua oli Jehozadakin poika ja siksi todennäköisesti jo 2-vuotias nuori palattuaan Juudaan.

Jeshua / Joshua

Tämän ratkaisun mukaan Jeshua on noin 43-vuotias palattuaan maanpakoon. Viimeisin maininta Jeshua on 2nd Darius-vuosi, jolloin hän olisi ollut noin 61-vuotias (Ezra 5: 2). Jeshuaa ei mainittu temppelin valmistumisen yhteydessä 6th vuoden Darius-vuoden, joten voidaan olettaa, että ehkä hän oli äskettäin kuollut ja Joiakim oli nyt ylipappi.

Joojakimille

Jos oletetaan, että ylimmällä papilla on vähintään 20-vuotiasta syntymästä poikaansa, Jeshua-poika Joiakim sijoittuu noin 23-vuotiaaseen paluuta Juudaan 1. vuosipäivänä.st Cyruksen vuosi.

Josephus mainitsee Joiakimin ylipappina 7: ssäth vuosi Artaxerxes (alias Darius tässä skenaariossa). Tämä tapahtui heti temppelin valmistumisen jälkeen viisi vuotta myöhemmin, kun viimeksi mainittiin Jeshua, 5th Artaxerxesin tai Dariusin (I) vuosi, jolloin (jos hänen isänsä oli 20-vuotias syntynyt) hän olisi 44-45-vuotias. Tämä antaisi myös Ezralle virka-ajan, joka oli Joiakimin setä, jotta hän voisi ottaa johdon vasta valmistetussa temppelissä tehtävien nimittämisjärjestelyjen järjestämisessä. Tästä syystä on myös järkevää Josephusin selitys Joiakimista.

Eljasib

Eliashib mainitaan olevan ylipappi 20: ssäth Artaxerxes -vuosi, kun Nehemia tuli rakentamaan Jerusalemin muurit (Nehemia 3: 1). Jatkuvasti laskettuna, jos hän syntyisi isänsä ollessa 20, hän olisi tällä hetkellä noin 39-vuotias. Jos hänet vain nimitettäisiin, hänen isänsä Joiakim olisi kuollut 57–58-vuotiaana.

Nehemian 13: 6, 28 on päivätty ainakin 32: llend Artaxerxes-vuosi, ja todennäköisesti vuosi tai kaksi myöhemmin, ja osoittaa, että Eliashib oli edelleen ylipappi, mutta että hänen poikansa Joiadalla oli tuolloin aikuinen poika ja siten Joiada oli todennäköisesti vähintään 34 vuotta vanha tuolloin, kun taas Eliashib oli 54-vuotias. Joiadaa koskevien tietojen perusteella hän kuoli todennäköisesti seuraavana vuonna 55-vuotiaana.

Jojada

Nehemian 13:28 mainitsee, että ylimmällä papilla Joiadalla oli poika, josta tuli horonilaisen Sanballatin apulainen. Nehemian 13: 6: n tilanne osoittaa, että tämä oli ajankohta Nehemian palaamisen jälkeen Babyloniin 32nd Artaxerxien vuosi. Määrittämätöntä aikaa myöhemmin Nehemiah oli pyytänyt uutta poissaololomaa ja palannut takaisin Jerusalemiin, kun tämä tilanne havaittiin. Tämän perusteella Joiada oli todennäköisesti ylipappi noin 34-vuotiaasta (35-vuotiaasta)th Darius / Artaxerxes -vuosi), noin 66-vuotiaana.

Jonathan / Johanan / Johanan

Jos Joiada kuoli noin 66-vuotiaana, hänen poikansa Jonathan / Jehohanan olisi voinut olla seuraaja hänelle, joka olisi tähän mennessä ollut noin 50-vuotias. Jos hän asui 70-vuotiaana, hänen poikansa Jaddua olisi ollut lähellä 50 vuotta vanhaa, kun hänestä tuli ylipapsi. Mutta jos Elephantine papyri, josta keskustellaan myöhemmin, on päivätty 14: lleth ja 17th Darius II -vuotta, jolloin Johananiin viitataan, sitten Johanan kuoli todennäköisesti 83-vuotiaana, kun Jaddua oli noin 60-62-vuotias.

Jadduan aikana

Josephus sanoo, että Jaddua toivotti Aleksanteri Suuren Jerusalemiin ja olisi todennäköisesti ollut 70-luvun alkupuolella tähän mennessä. Nehemian 12:22 kertoo meille, että ”Leviläiset E-liʹa-shibin, Joiʹa-da: n ja Jo-haʹnanin ja Jadʹdu · a: n päivinä kirjattiin isäntalojen päälliköiksi, myös pappeiksi, Daa-ri-persian kuninkauteen asti. Ratkaisumme on, että Aleksanteri Suuri valloitti Darius III: n (persialainen?).

Josephuksesta selviää, että Jaddua kuoli pian Aleksanteri Suuren kuoleman jälkeen, jolloin Jaddua oli noin 80-vuotias ja hänen poikansa Onias seuraaja.[Ii]

Vaikka jotkut tässä ehdotetut ikäryhmät ovat arvauksia, ne ovat kohtuullisia. Todennäköisesti ylipapin esikoisen poika menisi normaalisti naimisiin nopeasti saavuttaessaan täysi-ikäisenä, ehkä noin 20-vuotiaana. Esikoisella pojalla olisi myös todennäköisesti lapsia erittäin nopeasti varmistaakseen ylipapin linjan seuraajan esikoisen kautta.

Ratkaisu: Kyllä

8. Vertailu pappeista ja leeviläisistä, jotka palasivat Zerubbabelin kanssa, niihin, jotka allekirjoittivat liiton Nehemian kanssa, ratkaisu

Näiden kahden luettelon (ks. Osa 2, s. 13-14) välisillä yhtäläisyyksillä ei ole mitään merkitystä nykyisen maallisen kronologian rajoissa. Jos otamme Artaxerxien 21. vuoden olevan Artaxerxes I, niin se tarkoittaa, että 16: ta 30: stä, eli puolet nimetyistä, jotka palasivat maanpakoon Kyruksen ensimmäisenä vuonna, olivat edelleen elossa noin 1 vuotta myöhemmin (Cyrus 95 + Cambyses 9 + Darius 8 + Xerxes 36 + Artaxerxes 21). Koska he kaikki olivat todennäköisesti vähintään 21-vuotiaita pappeja, jotka tekisivät heistä vähintään 20-vuotiaita Artaxerxes I: n 115. vuonna.

Tällä ei selvästikään ole mitään järkeä. Jopa nykymaailmassa vaikeamme löytää vain kourallinen 115-vuotiaita ihmisiä sellaisesta maasta kuin Yhdysvallat tai Iso-Britannia, huolimatta lääketieteen edistyksestä ja pitkäikäisyyden lisääntymisestä 20-luvun loppupuolella.th luvulla. 16 väestön keskuudessa, joka on saattanut olla enintään muutama sata tuhat tai vähemmän, uhmaa uskoa.

Ehdotetun ratkaisun puitteissa tämä 95 vuoden ajanjakso kuitenkin lyhenee noin 37 vuoteen, jolloin puolet nimetyistä säilyy selvän mahdollisuuden ulottuvuuksissa. Jos oletamme kohtuudella olettavan, että he voisivat elää 70-luvun lopulla, jos ne ovat terveitä, jopa kaikki ne vuosisadat sitten, se merkitsisi, että he olisivat voineet olla missä tahansa 20–40-vuotiaita palatessaan Babylonista Juudaan ja olla silti 60-luvun alkupuolella. heidän 70-luvun lopulla 21-vuotiaanast Darius I / Artaxerxes -vuosi.

Ratkaisu: Kyllä

9. 57-vuotinen aukko kertomuksessa Ezra 6 ja Ezra 7, ratkaisu

Tilissä Ezra 6:15 annetaan päivämäärä kolmestard päivä 12th Kuukausi (Adar) 6th Darius-vuosi temppelin valmistumisesta.

Tilissä Ezra 6:19 annetaan päivämäärä kolmestath päivä 1st kuukausi (Nisan) pääsiäisen pitämistä varten, ja on kohtuullista päätellä, että se viittaa 7: eenth Darius-vuosi, ja se olisi ollut vasta 40 päivää myöhemmin, eikä 57 vuoden tauko olisi keskeyttänyt sitä.

Tilissä Ezra 6:14 kirjataan, että palautetut juutalaiset "Rakennettu ja valmistettu [se] Israelin Jumalan määräyksen ja Kyruksen, Da Riusi ja Arkattaxerxesesin järjestyksen vuoksi".

Kuinka ymmärrämme tämän? Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että myös Artaxerxes on antanut asetuksen. Monet olettavat, että tämä on Artaxerxes I, ja identifioivat hänet Nehemian ja Nehemian Artakserkseihin, jotka tulevat Jerusalemiin hänen 20th vuonna tämän asetuksen seurauksena. Kuten olemme aiemmin todenneet, Nehemia ei kuitenkaan saanut päätöstä temppelin uudelleenrakentamisesta. Hän pyysi lupaa Jerusalemin muurien jälleenrakentamiseen. Kuinka muuten ymmärrämme tämän kohdan?

Voimme ymmärtää paremmin kohdan tutkimalla tarkemmin heprealaisen tekstin käännöstä. Selitys on vähän tekninen, mutta heprean kielessä yhdys- tai yhdistävä sana on kirjain, joka tunnetaan nimellä “waw”. Sekä Darius- että Artaxerxes-heprean sanoilla on ”WAW” merkki ”Dareyavesh” (lausutaan “daw-reh-yaw-vaysh”) edessä ja ”Artachshashta” edessä (”ar-takh-shash-taw.”), joka on konjunktiivi, ”WAW” käännetään yleensä "ja", mutta se voi myös tarkoittaa "tai". "Tai" -käyttö ei ole yksinoikeudellinen toiminta, vaan vaihtoehto, on vastaava. Esimerkki olisi, että kommunikoit jonkun kanssa, jonka soitat heille, kirjoitat heille tai puhut heille henkilökohtaisesti. Jokainen on kelvollinen vaihtoehto viestinnän toiminnan toteuttamiseen. Yksinomainen toimintaesimerkki voisi olla se, että aterian mukana voi olla yksi ilmainen alkoholijuoma, jotta voit joko tilata oluen tai viinin. Et voi saada molemmat ilmaiseksi.

Jos "ja" korvataan sanalla "tai" tai kenties "jopa" tai "myös" lukeaksesi paremmin englanniksi asiayhteydessä, kuten jotkut tutkijat väittävät, tämä toimii silti konjunktiivina. Tämä kuitenkin muuttaa hienovaraisesti merkitystä tässä yhteydessä ja parantaa tekstin ymmärrystä. Lause ”Darius ja Artaxerxes ” joka ymmärretään kahdeksi erilliseksi yksilöksi, tarkoittaisi sitten "Darius tai / jopa / jopa / tunnetaan myös nimellä Artaxerxes ”, eli Darius ja Artaxerxes ovat samoja ihmisiä. Tämän voitaisiin ymmärtää myös olevan sopusoinnussa yleisen kontekstin kanssa valmistamalla lukijaa muuttamaan kuninkaan otsikon käyttötapaa, jonka löydämme Ezra 6: n ja 7: n välillä.

Esimerkkejä tästä ”WAW” voimme katsoa Nehemian kirjaan 7: 2, missä "Annoin veljeni Hananille, , joka on Jerusalemin linnoituksen johtaja Hanania, hän oli uskollinen mies ja pelkäsi Jumalaa enemmän kuin monet ” on enemmän järkeä kanssa "tuo on" kuin "ja" kuten lause jatkuu "hän" sen sijaan, "ne". Tämän kohdan lukeminen on hankala käytön yhteydessä "ja".

Yksi lisäkohta on, että Ezra 6:14 sellaisena kuin se on tällä hetkellä käännetty NWT: ssä ja muissa Raamatun käännöksissä, osoittaisi, että Artaxerxes antoi päätöksen valmistaa temppeli. Parhaimmillaan tämän Artaxerxien ottaminen maalliseksi Artaxerxes I: ksi tarkoittaisi, että temppeliä ei valmistettu ennen 20th Vuosi Nehemian kanssa, noin 57 vuotta myöhemmin. Raamatun kertomus täällä Ezra 6: sta tekee kuitenkin selväksi, että temppeli valmistui 6: n lopussath Dariusvuodesta ja ehdottaa, että uhrauksia tehtiin varhain 7th Darius / Artaxerxes -vuosi.

Tilissä Ezra 7:8 annetaan päivämäärä kolmestath kuukausi 7th Vuosi, mutta antaa kuninkaalle Artaxerxes. Jos Ezra 6: n Dariusia ei kutsutaan Artraxerxiksi Ezra 7: ssä, kuten aiemmin esiin nostettiin, historiassa on erittäin suuri selittämätön aukko. Darius I: n uskotaan hallinneen vielä 30 vuotta (yhteensä 36), jota seuraa Xerxes 21 vuoden kanssa ja sen jälkeen Artaxerxes I ensimmäisen 6 vuoden aikana. Tämä tarkoittaa, että aukko olisi 57 vuotta, jonka lopussa Ezra olisi noin 130 vuotta vanha. Hyväksyä, että kaiken tämän ajanjakson ja tämän uskomattoman vanhuuden jälkeen Ezra päättää vasta sitten johtaa jälleen leeviläisten ja muiden juutalaisten palaamisen Juudaan, uskoo. Se jättää huomioimatta myös sen, että se tarkoittaisi, että vaikka temppeli oli valmistunut elinaikanaan useimmille ihmisille, temppeliin ei ollut vielä järjestetty säännöllisiä uhrausuhreja.

On paljon järkevämpää, että kuultuaan temppelin valmistumisesta myöhään 6th Darius / Artaxerxes -vuosi, Ezra pyysi apua kuninkaalta lain ja uhrauksien sekä Leviticuksen velvollisuuksien palauttamiseksi temppeliin. Saatuaan tuen Ezra saapui sitten Jerusalemiin vasta 4 kuukautta myöhemmin ja vasta noin 73-vuotiaana 5-vuotiaana.th kuukausi 7th Darius / Artaxerxes -vuosi.

Ratkaisu: Kyllä

10. Persian kuninkaiden Josephuksen ennätys ja peräkkäin, ratkaisu

Cyrus

Josephuksen ' Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI, ensimmäinen luku, hän mainitsee, että Cyrus antoi juutalaisille käskyn palata kotimaahansa, jos he halusivat ja rakentaa uudelleen kaupunkiinsa ja rakentaa temppelin, missä edellinen seisoi. Olen antanut luvan niin monelle juutalaiselle, joka asuu kotimaassani, palatakseni omaan maahansa ja kotimaahansa rakentakaa heidän kaupunkiinsa ja rakentakaa Jumalan temppeli Jerusalemiin samassa paikassa, missä se oli ennen ”[Iii].

Tämä vahvistaisi ymmärryksemme siitä, että käsiteltävänä oleva asetus on Cyruksen päätös, ja on ratkaisun kanssa yhtä mieltä.

Ratkaisu: Kyllä

Kambyses

In, luvun 2 kohta 2,[IV] hän tunnistaa Cambyses [II] Kyruksen pojan Persian kuninkaaksi, joka vastaanottaa kirjeen ja vastaa lopettaa juutalaiset. Sanamuoto on hyvin samanlainen kuin Ezra 4: 7-24, jossa kuninkaa kutsutaan Artaxerxiksi.

"Kun Cambyses oli lukenut kirjeen luonnollisesti jumalattomana, hän ärtyi siitä, mitä he sanoivat hänelle, ja kirjoitti heille seuraavalla tavalla: ”Cambyses kuninkaan, historiograafin Rathumuksen, Beeltethmuksen, Semelliuksen kirjoittajan ja muiden ovat komissiossa ja asuvat Samariassa ja Phoeniciassa tällä tavalla: Olen lukenut kirjeen, joka on lähetetty sinulta; ja annoin käskyn tutkia esi-isieni kirjoja, ja on käynyt ilmi, että tämä kaupunki on aina ollut kuninkaan vihollinen ja sen asukkaat ovat herättäneet sota-asioita ja sotia. "[V].

Aikaisemmin ratkaisua tutkiessa havaittiin, että tämä nimeäminen on mahdollista, koska havaitsimme, että mahdollisesti mikä tahansa Persian kuninkaista olisi voinut käyttää jotain Darius-, Ahasuerus- tai Artaxerxes-nimikettä tai kutsua sitä. Kohdassa 7 ehdotettiin kuitenkin, että Artaxerxesille lähetetyksi osoitettu kirje oli todennäköisesti Bardiya / Smerdis / Magi parhaiten sopiva sekä ajan myötä että tapahtumien ja hallitsevan poliittisen ilmapiirin kannalta.

Tunnistaako Josephus kuninkaan (ehkä Artaxerxes hänen viiteasiakirjoissaan) Cambysesin kanssa?

Josephuksen tili on eri mieltä ratkaisusta joka osoittaa paremmin kirjeen Bardiya / Smerdis / The Magi, josta Josephus ei ehkä tiennyt. Tämä kuningas hallitsi vain muutama kuukausi (arviot vaihtelevat noin 3–9 kuukautta).

Bardiya / Smerdis / Magi

3 luvun 1 kohdassa[Vi] Josephus mainitsee magin (tunnetaan meille nimellä Bardiya tai Smerdis), joka hallitsi noin vuoden ajan Cambysesin kuoleman jälkeen. Tämä on ehdotetun ratkaisun mukainen.

Ratkaisu: Kyllä

Darius

Sitten hän mainitsee Darius Hystapesin nimittämisen kuninkaaksi persialaisten seitsemän perheen tuella. Siinä mainitaan myös, että hänellä oli 127 provinssia. Nämä kolme tosiasiaa, jotka löytyvät Ahasueruksesta Esterin kirjassa, jota olemme ehdottaneet, ovat ehdotuksessamme Darius I / Artaxerxes / Ahasuerus, ja ovat yhtä mieltä Esterin kirjassa esitetystä ratkaisustamme.

Josephus vahvistaa myös, että Darius salli Zerubbabelin jatkaa temppelin ja Jerusalemin kaupungin jälleenrakentamista Cyruksen päätöksen mukaisesti. ”Magiin teurastuksen jälkeen, joka oli Kambysesin kuoleman jälkeen saavuttanut persialaisten hallituksen vuodeksi, ne perheet, joita kutsuttiin persialaisten seitsemäksi perheeksi, nimittivät kuninkaakseen Hystaspesin pojan Darian. Nyt hän, kun hän oli yksityinen mies, oli antanut Jumalalle lupauksen, että jos hän tulee kuninkaaksi, hän lähettää kaikki Jumalan astiat, jotka olivat Babyloniassa, Jerusalemin temppeliin. "[Vii]

Temppelin valmistumispäivämäärässä on eroa. Ezra 6:15 antaa sen kuudeksith vuoden Darius 3rd of Adar, kun taas Josephus-tili antaa sen 9: näth Darius-vuosi 23. päivänärd Adar. Kaikissa kirjoissa on kopiointivirheitä, mutta Josephuksen kirjallisia kertomuksia ei välttämättä ole koottu Raamatun avulla. Lisäksi varhaisimmat tunnetut kopiot ovat 9-10-luvulta, suurin osa 11: stäth ja 16th vuosisatoja.

Viimeinkin tarkistettavia Raamatun kohtien kappaleita on paljon enemmän ja paljon vanhempia kuin Josephuksen kirjaa, jonka levitys on rajoitettua. Siksi ristiriitatilanteissa tämä kirjailija viivästyy Raamatun kirjaa.[VIII] Vaihtoehtoinen selitys poikkeavuudelle on se, että annettu Raamatun päivämäärä oli se päivä, jona temppeli itsessään oli riittävän täydellinen uhraamaan uhreja, mutta Josephuksen päivämäärä oli, kun apurakennukset ja piha ja seinät valmistuivat. Kummassakaan tapauksessa tämä ei ole ongelma ratkaisulle.

Ratkaisu: Kyllä

Xerxes

Luvussa 5[IX] Josephus kirjoitti, että Xerxes Dariusin poika seuraa hänen isänsä Darius. Sitten hän mainitsee ylimmän papin Joacimin, Jeshuan pojan. Jos se oli Xerxesin hallituskausi, Joachimin piti olla vähintään 84-vuotias tai vähemmän, mikä on pieni mahdollisuus. Ehdotetun ratkaisun mukaan hän olisi noin 50-68-vuotias Dariusin hallituskaudella kuuden vuoden ajanth vuosi 20: eenth Darius / Artaxerxes -vuosi. Tämä Joachimin mainitseminen on järkevää vain, jos se oli Dariusin hallitsija ratkaisun mukaisesti.

Jälleen kerran Josephuksen kertomus on ristiriidassa ehdotetun ratkaisun kanssa, mutta se auttaa ylimmän papin seuraajaa olemaan järkevää, jos tunnistamme tapahtumat, jotka Xerxesille määrätään Dariukselle.

7: lle osoitetut tapahtumat ja sanamuototh Xerxien vuosi Josephuksen luvussa 5 kohta. 1. on hyvin samanlainen kuin Ezra 7: n seitsemässä Raamatussath Artaxerxes-vuosi, jonka ratkaisu antaa Dariukselle.

Asiayhteydellä se näyttää olevan ensi vuonna (8th) että Joacim kuoli ja Eliashib tuli hänen seuraajakseen Josephuksen 5 luvun 5 kappaleen mukaan[X]. Tämäkin sopii ratkaisuun.

Vuonna 25th Xerxes-vuosi Nehemiah tulee Jerusalemiin. (5 luvun 7 kohta). Tällä ei ole mitään merkitystä sellaisena kuin se on. Mikään muu historioitsija ei ole todistanut Xerxesin hallinneen vähintään 25 vuotta. Se ei edes vastaa Raamatun kertomusta, jos Xerxes oli Darius tai Artaxerxes I. Siksi, koska tätä Josephuksen lausuntoa ei voida sovittaa mihinkään tunnettuun historiaan tai Raamattuun, sen on oletettava olevan väärä, joko tuolloin kirjoittamisesta tai lähetyksestä. (Hänen kirjoituksiaan ei pidetty yhtä huolellisesti kuin Raamattua kirjoittivat masoreettiset kirjanoppineet).

Ylimmän papin seuraajan ajoittamisella on todella merkitystä ratkaisumme kannalta, ts. Dariusia kutsutaan myös Artaxerxiksi.

Joidenkin näiden tapahtumien osoittaminen Xerxesille Josephusin mukaan on hämmentävää, koska ne näyttävät kaikki tällä tavalla aikajärjestyksessä. Vaikka maallista kronologiaa käytettäessä Xerxit eivät hallinneet 25 vuotta. Siksi Xerxien käytön on katsottava olevan väärin Josephuksen kohdalla.

Ratkaisu: Kyllä

Artakserkses

Luku 6[Xi] antaa peräkkäin Cyrus Xerxesin poikana - nimeltään Artaxerxes.

Josephuksen mukaan juuri tämä Artaxerxes meni naimisiin Estherin kanssa, ja hänellä oli juhla kolmantena hallituskautenaan. Kohdan 6 mukaan Artaxerxit hallitsivat myös yli 127 provinssia. Nämä tapahtumat ovat paikoillaan myös maallisessa kronologiassa, joka yleensä määrää ne Xerxesiin.

Jos kuitenkin otamme ehdotetun ratkaisun, nimittäin sen, että Dariusta kutsuttiin Raamatussa myös Artaxerxiksi ja Ahasuerukseksi, ja ehdotamme sitten, että Josephus sekoitti Arteristiset Xerxesin pojan Ezran kirjaan, luku 7 eteenpäin, kutsuen Darius I: tä, Artaxerxes, niin nämä tapahtumat Estheristä voidaan myös sovittaa ehdotettuun ratkaisuun.

Luku 7[Xii] mainitsee, että Eliashibia seuraa hänen poikansa Juudas ja hänen poikansa Johnin jälkeen Judas, joka aiheutti temppelin pilaantumisen Bagosesilla toisen Artaxerxin kenraalilta (maallinen Artaxerxes II, joka on joko Artaxerxes I tai Artaxerxes III?). Yläpappi John (Johanan) seuraa hänen poikansa Jadduan kanssa.

Nämä Josephuksen tietueen ymmärtämiset ovat hienosti ehdottamiamme ratkaisussa, ja siinä ratkaisussa on ylin pappin seuraaja ilman tarvetta kopioida tai lisätä tuntemattomia ylipappeja, jotka maallisen kronologian on tehtävä. Suurin osa tämän Artaxerxien Josephuksen tilistä olisi todennäköisesti Artaxerxes III ratkaisumme.

Ratkaisu: Kyllä

Darius (toinen)

Luku 8[Xiii] mainitsee toisen Darius-kuninkaan. Tämä on lisäksi Sanballat (toinen avaimen nimi), joka kuoli Gazan piirityksen yhteydessä Aleksanteri Suuren toimesta.[Xiv]

Philip, Makedonian kuningas ja Aleksanteri (Suuri) mainitaan myös Jadduan aikaan, ja heidät annetaan aikalaisina.

Tämä Darius sopisi maallisen kronologian Darius III: n ja ratkaisumme viimeisen Dariusin kanssa.

Edes ehdotetun ratkaisun tiivistetyllä aikajanalla Nehemian Sanballatin ja Josephuksen Sanballatin ja Aleksanteri Suuren välillä on kuitenkin lähes 80 vuoden kuilu. Yksinkertaisesti sanottuna johtopäätöksen on oltava, että he eivät voi olla sama henkilö. Mahdollisuus on, että toinen Sanballat on ensimmäisen Sanballatin pojanpoika, koska Nehemian ajan Sanballatin poikien nimet ovat tiedossa. Katso viimeisestä osiostamme syventävämpi katsaus Sanballatiin.

Yksi tärkeä johtopäätös onnistuneesta ratkaisusta.

Ratkaisu: Kyllä

11. Persian kuninkaiden apokryfa-nimeäminen vuonna XNUMX 1 ja 2 Esdras, Ratkaisu

Esdras 3: 1-3 kuuluu seuraavasti:Nyt kuningas Darius piti suuren juhlan kaikille hänen alaisilleen ja kaikille hänen talossaan syntyneille sekä kaikille tiedotusvälineiden ja Persian ruhtinaskunnille ja kaikille hänen allaan olleille satrapuille, kapteenille ja maaherroille Intiasta Etiopiaan, sata kaksikymmentäseitsemän maakuntaa ”.

Tämä on melkein identtinen Esterin 1: 1-3 avausjakeisiin, jotka lukevat: ”Nyt se tapahtui Ahasueruksen aikoina, toisin sanoen Ahasuerus, joka hallitsi kuninkaana Intiasta Etiopiaan, [yli] satakymmentäseitsemänkymmentäseitsemää lainkäyttöaluetta…. Kolmantena hallituskautensa vuonna hän järjesti juhlat kaikille prinsseilleen ja palvelijoilleen, Persian ja median sotilaalliselle voimalle, aatelisille ja lainkäyttöalueiden ruhtinasille itsensä edessä.

Siksi se poistaisi kaikki ristiriidat näiden kahden kirjanpidon välillä, jos ehdotetun ratkaisun mukaisesti tunnistamme Ahasueruksen ja Dariusn samalle kuninkaalle.

Ratkaisu: Kyllä

Esther 13: 1 (apokryfeistä) lukee "Nyt tämä on jäljennös kirjeestä: suuri kuningas Artaxerxes kirjoittaa nämä asiat sadan seitsemänkymmenen ja kahdenkymmenen provinssin prinsseille Intiasta Etiopiaan ja heidän alaisuuteensa nouseviin kuvernööreille." Ester 16: 1: ssä on myös samanlainen sanamuoto.

Nämä kohdat Apocryphal Esther antavat Artaxerxesin kuninkaana Ahasueruksen sijasta Estherin kuninkaana. Apocryphal Esdras tunnistaa myös kuningas Dariusin toimivan samalla tavalla kuin Estherin kuningas Ahasuerus.

Siksi se poistaisi kaikki ristiriidat näiden kahden kirjanpidon välillä, jos ehdotetun ratkaisun mukaisesti tunnistettaisiin Ahasuerus ja Darius ja tämä Artaxerxes samalle kuninkaalle.

Ratkaisu: Kyllä

12. Septuagint (LXX) todiste, ratkaisu

Estherin kirjan Septuagint-versiosta löydämme kuninkaan nimeltä Artaxerxes kuin Ahasuerus.

Esimerkiksi, Esther 1: 1 kuuluu seuraavasti:Suuren kuninkaan Artaxerxesin hallituskauden toisena vuonna Nisanin ensimmäisenä päivänä Mardochaeus, Jariusin poika, ”…. "Ja tapahtui näiden asioiden jälkeen Artaxerxes-päivinä (tämä Artaxerxes hallitsi yli sata kaksikymmentäseitsemää Intian maakuntaa)".

Ezran Septuagint-kirjasta löytyy masoreettisen tekstin Ahasueruksen sijaan ”Assuerus” ja masoreettisen tekstin Artaxerxien sijaan ”Arthasastha”. Nämä pienet nimierot johtuvat yksinomaan masoreettisesta tekstistä, joka sisältää heprealaisen translitteroinnin, toisin kuin Septuagintissa, jolla on kreikan translitterointi. Katso kohta H tämän sarjan osassa 5.

Septuagint-tili Ezra 4: 6-7 mainitsee Ja Assueruksen hallituskautena, jopa hänen hallituskautensa alussa, he kirjoittivat kirjeen Juudan ja Jerusalemin asukkaille. Ja Arthasasthan päivinä Tabeel kirjoitti rauhallisesti Mithradateille ja muille hänen palvelijoilleen: kunnianosoittaja kirjoitti persialaisten kuninkaalle Arthasasthalle kirjoituksen Syyrian kielellä ”.

Ehdotetun ratkaisun mukaan Ahasuerus olisi täällä Cambyses (II) ja Artaxerxes täällä olisi Bardiya / Smerdis / Magi Masoretic Ezra 4: 6-7: n käsityksen mukaan.

Ratkaisu: Kyllä

Septuagint Ezra 7: 1 sisältää Arthasasthan masoreettisen tekstin Artaxerxien sijaan ja lukee “Nyt näiden asioiden jälkeen Persian kuninkaan Arthasasthan hallituskaudella nousi Esdras, Saraiasin poika, ”.

Tämä on vain ero heprealaisen ja kreikkalaisen translitteroinnin välillä samalla nimellä ja ehdotetun ratkaisun mukaan on maallisen historian Darius (I), joka sopii kuvaukseen. Huomaa, että Esdras vastaa Ezraa.

Sama pätee Nehemian kohtaan 2: 1, joka lukee ”Ja tapahtui kuninkaan Arthasasthan kahdennenkymmenennen vuoden Nisan-kuussa, että viini oli minun edessäni. ”

Ratkaisu: Kyllä

Ezran Septuagint-versio käyttää Dariusta samoissa paikoissa kuin masoreettista tekstiä.

Esimerkiksi Ezran 4:24 lukee "Sitten lopetti Jumalan huoneen työn Jerusalemissa, ja se oli seisomassa Persian kuninkaan Dariusin hallituskauden toiseen vuoteen asti." (Septuagint-versio).

Johtopäätös:

Ezran ja Nehemian Septuagint-kirjoissa Arthasastha vastaa jatkuvasti Artaxerxesia (vaikka eri tilinpäätöksissä aikataulussa Artaxerxes on erilainen kuningas ja Assuerus vastaa jatkuvasti Ahasuerusta. Septuagint Esther, jonka todennäköisesti erilainen kääntäjä käänsi kääntäjälle) Ezrasta ja Nehemiahista, on jatkuvasti Artaxerxes Ahasueruksen sijasta.Darius löytyy johdonmukaisesti sekä Septuagint- että Masoretic-tekstistä.

Ratkaisu: Kyllä

13. Cuneiform-tehtävät ja maalliset merkinnät ratkaistaan, ratkaisu?

Ei vielä.

Jatketaan osassa 8….

[I] Ctesiasin täydelliset fragmentit kääntäjä Nichols, sivu 92, kohta (15) https://www.academia.edu/20652164/THE_COMPLETE_FRAGMENTS_OF_CTESIAS_OF_CNIDUS_TRANSLATION_AND_COMMENTARY_WITH_AN_INTRODUCTION

[Ii] Josephus - Juutalaisten muinaiset esineet, kirja XI, luvun 8 luku 7, http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf

[Iii] Sivun 704 pdf - versio Josephuksen täydelliset teokset. http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf

[IV] Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI

[V] Sivun 705 pdf - versio Josephuksen täydelliset teokset http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf

[Vi] Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI

[Vii] Sivun 705 pdf - versio Josephuksen täydelliset teokset http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf

[VIII] Lisätietoja on kohdassa http://tertullian.org/rpearse/manuscripts/josephus_antiquities.htm

[IX] Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI

[X] Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI

[Xi] Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI

[Xii] Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI

[Xiii] Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI

[Xiv] http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf Josephus, Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI, luku 8 v 4

Tadua

Tadua-artikkelit.
    2
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x