Matka loppuu, mutta löytöjä jatkuu edelleen

Sarjamme kuudes artikkeli jatkaa edellisissä kahdessa artikkelissa aloitettua ”Matkan etsintää ajan kautta”, jossa käytetään viitteitä ja ympäristötietoja, jotka olemme keränneet tämän sarjan artikkeleiden Raamatun lukujen yhteenvetoihin (2) ja (3). ja artikkelissa esitetyt pohdintaa koskevat kysymykset (3).

Kuten aiemmissa artikkeleissa, matkan helpon seuraamisen varmistamiseksi analysoidut ja keskusteltavat pyhät kirjoitukset yleensä lainataan kokonaisuudessaan, jotta niitä olisi helppo viitata, mikä mahdollistaa kontekstin ja tekstin toistuvan uudelleenlukemisen. Tietysti lukijaa rohkaistaan ​​voimakkaasti lukemaan nämä Raamatun kohdat suoraan, jos mahdollista.

Tässä artikkelissa tarkastelemme seuraavia ja teemme lisää löytöjä matkan varrella:

 • Avainkirjoitusten yksittäiset kohdat (jatkoa)
  • Daniel 9 - Danielin ikärajat Jerusalemin tuhoamisesta Cyrukseen
  • 2 Chronicles 36 - Sapattien maksaminen, ei kiinteä vuosimäärä
  • Sakarja 1 - 70 irtisanomisvuotta eri ajanjakso 70 orjavuosiin asti
  • Haggai 1 & 2 - Temppelin uudelleenrakentaminen aloitettu uudelleen
  • Zechariah 7 - paasto 70-vuoden ajanjaksolle, joka eroaa 70-palvelusvuosista
  • Isaiah 23 - Rengas unohdetaan vielä toiselle 70-vuoden ajanjaksolle

11. Daniel 9: 1-4 - Danielin havainnot ja Danielin ikä

Kirjallinen aika: Kuukaudet Babylonin kaatumisen jälkeen Cyrukselle ja Dariuselle

Kirjoitukset: "Da-riusuksen ensimmäisenä vuonna AA-pojalla oli meuras siemen, joka oli tehty kuninkaaksi Kaldeanien valtakuntaan; 2 Ensimmäisen hallituskautensa aikana minä itse, Daniel, havaitsin kirjojen perusteella, kuinka monta vuotta Jehovan sana oli tapahtunut profeetta Jeremialle Jerusalemin tuhojen suorittamisesta, seitsemänkymmentä vuotta. 3 Ja jatkoin osoittamalla kasvoni Jehovalle, [todelliselle] Jumalalle, etsimään häntä rukouksella ja rukouksilla, paastoamalla, säkkikankaalla ja tuhkalla. 4 Ja aloin rukoilla Jehovaa, minun Jumalani, tunnustaa ja sanoa:"

Vuosien lukumäärä, joka täyttää / täydentää / lopettaa autioitumisen[I] (pilaa) Jerusalemin yhteydessä Babylonin juuri pudonneen yhteydessä ja (a) Jeremiah 25 "Palvele Babylon 70 vuotta" ja (b) Jeremiah 27 “Babylon 70-vuotiaille”[Ii] oli nyt juuri päättynyt. Sitä Daniel oli havainnut. Koska Jehovan siunaus ja hänen pyhä henki olivat selvästi Danielilla, meitä pyydetään esittämään seuraavat kysymykset:

Miksi Daniel ei havainnut ennen 1-tapahtumaast Darius Medeen vuosi (Babylonin kaatumisen jälkeen), kun Jeremian 70-vuotta päättyisi? Voisiko se johtua?

 • profetia ymmärretään yleensä toteutumisen jälkeen, ei ennen, ja
 • 70-vuosien alkamispäivä oli ei itsestäänselvä, vaikka hän selkeästi tiesi, milloin Jerusalem tuhottiin lopulta 19: ssäth vuosi (18th Nebukadnetsar? (Hesekiel oli Babylonissa ja toteaa, että Jerusalemin tuhoaminen oli tapahtunut, kun hän sai pakolaiselta raportin, joka oli kirjoitettu Hesekielin kirjassa 33:21[Iii], ja niin selvästi Daniel olisi tiennyt tästä lähteestä samoin kuin kuninkaan Nebukadnetsarin palvelusta.)
 • Koska (ii) aloituspäivä ei ole ilmeinen, lopetuspäivää ei voitu laskea etukäteen. Jos Daniel tienisi, että 70-vuodet alkoivat Jerusalemin lopullisesta tuhoamisesta, hän olisi voinut helposti laskea eteenpäin.

Hän ei tehnyt, koska:

(a) hän havaitsi, että 70 vuotta oli päättynyt vuonna 539 eKr. Babylonin kaatumisen jälkeen tapahtuman jälkeen. Hänen on todellakin pitänyt heijastaa, että hänellä on ollut merkitystä välittäessään Jeremian profetian täyttymistä tulkitsemalla seinään kirjoitettua kirjoitusta Belsatsarille, joka on kirjattu Danielin 5:26, missä hän totesi: ”Tämä on sanan tulkinta: Mene, Jumalallä on numeroitu valtakuntanne päivinä ja on lopettanut sen (lopetti sen) ".

b) Jos 70 - vuosien ajanjakso olisi liittynyt kohdassa Daniel 9: 2, oli ainakin kaksi lähtökohtaa, (1) piirityksen aika, joka johti Jehoiakimin kuolemaan hänen 11: ssäth vuosi ja johtaa Jehojachinin pakoon, ja (2) lopullinen Jerusalemin tuhoaminen. Siellä oli myös todennäköisesti kolmasosa, 4th Jehoiakimin vuosi. (Katso Jeremiah 25: 17-26 tämän sarjan osassa 5)

Lopuksi c) jos ajanjakso liittyisi Babylonian orjuuteen ja hallintaan, ei olisi ollut selvää, mistä päivämäärästä laskea.

 • Oliko se sitten, kun Babylon otti Assyrian pääkaupungin ja siitä tuli vallitseva maailmanvalta?
 • Tai kun Nebukadnetsar tappoi viimeisen assyrialaisen kuninkaan Assur-uballit III?
 • Tai kun Babylon hyökkäsi Juudaan valvoakseen Jehoiakimin ylivaltaa?
 • Tai kun Babylon murskasi Jehoiakimin kapinan?
 • Tai kun Babylon otti ensimmäiset pakolaiset tai suurimman osan pakolaisista 3 kuukautta Jehoiakimin kuoleman jälkeen, mukaan lukien Jehoiachin?
 • Tai kun Babylon lopulta tuhosi Jerusalemin 19: ssäth Nebukadnessarin vuosi.

Vaikka Daniel on huomannut, että 70 vuoden ajanjakso oli toteutunut tai päättynyt, hän tajusi myös, että juutalaisten paluun mahdollistamiseksi tarvitaan enemmän. Daniel jatkoi rukoilemaan kansansa puolesta anteeksiantoa, minkä hän myös havaitsi Moos. 4: 25-31[IV], 1 Kings 8: 46-52[V]ja Jeremiah 29: 12-29, jotta juutalaiset vapautuisivat ja voisivat palata kotimaahansa. Jehova kuuli ja hyväksyi rukouksensa juutalaisten puolesta ja muutti Cyrusta antamaan päätöksen, joka sallii paluun ja Jerusalemin jälleenrakennuksen aloittamisen. Tämä oli ensimmäisessäst Cyruksen hallitusvuosi Babylonin aikana. Tämän ymmärretään olevan 539 BCE / 538 BCE. Se oli myös 1st Vuoden Darius Mede, joka hallitsi vähintään yhden vuoden Babylonia.

Kysymys: Kuinka vanha Daniel oli, kun Babylon putosi Cyrukseen?

Daniel 1: 1-6 osoittaa, että Daniel vietiin Babyloniin 3: ssärd tai 4th Jehoiakimin vuosi. Hänellä olisi todennäköisesti ollut vähintään 8 vuotta vanha tuolloin, että hänellä olisi muistoja siitä ajasta ja että hänet olisi valittu.

 • 48-vuoden autioitumisen skenaariossa, kun Babylon putosi, hän olisi 75-vuotias (8 + 8 + 11 + 48 = 75). (8 vuotta vanhoja + 8 vuotta jäljellä olevaa Jehoiakimin hallituskautta + 11 vuotta Zedekiahin hallituskautta Jerusalemin syksyyn + 48 vuotta Jerusalemin putoamisen jälkeen (586 kk. Babylonin syksyyn 539 kk.).
 • 68 vuoden katoamisen skenaarion mukaan hän olisi ollut 95-vuotias (8 + 8 + 11 + 68 = 95). Tässä vanhassa iässä Daniel ei tuskin olisi voinut menestyä Darius-Medan ja Persian Kyruksen valtakunnassa. (Danielin 6:28).

Kuva 4.11 Danielin ikä kahdessa skenaariossa.

Tärkein löytö numero 11: Daniel huomasi 70-vuotisen palvelussuhteen Babyloniaan oli nyt valmis, kun hän tulkitsi seinällä olevan kirjoituksen Babylonian kuninkaalle Belshazzarille (ei 2 vuotta myöhemmin). Daniel olisi todennäköisesti kuollut siihen aikaan, kun Cyrus tuhoaa Babylonin, jos Jerusalemin lopullinen tuhoaminen oli 607 eKr. 68 vuotta kestäneessä maanpaossa, sen sijaan että menestyisi Raamatun kertomuksen mukaan.

12. 2 Chronicles 36: 15-23 - Palvelus ennustetun 70-vuoden täyttämiseen, sapatit maksetaan pois

Ajanjakso: Yhteenveto ennen Jerusalemin tuhoamista Babylonin putoukseen Cyrukseen ja Dariusen

Kirjoitukset: "Ja Jehova, heidän esi-isiensä Jumala, lähetti lähettiläidensä välityksellä heitä vastaan ​​ja lähetti uudestaan ​​ja uudestaan, koska hän tunsi myötätuntoa kansaansa ja asuntoaan kohtaan. 16 Mutta he rupesivat jatkuvasti [todellisen] Jumalan sanansaattajiin, halveksivat hänen sanojaan ja pilkkasivat hänen profeettojaan, kunnes Jehovan raivo tuli hänen kansaansa vastaan, kunnes paranemista ei ollut.

17 Joten hän nosti heitä vastaan ​​Kaldeanien kuninkaan, joka jatkoi tappaakseen nuoria miehiään miekalla heidän pyhäkkönsä talossa. Hän ei myöskään tuntenut myötätuntoa nuorten miesten tai neitsytten, vanhojen tai pilvettömien suhteen. Kaikki mitä hän antoi käsiinsä. 18 Ja kaikki astiat, suuret ja pienet, todellisen Jumalan huoneesta ja Jehovan huoneen aarteista sekä kuninkaan ja hänen päämiehensä aarteista, kaiken, mitä hän vei Babyloniin. 19 Ja hän poltti [todellisen] Jumalan huoneen ja veti Jerusalemin muurin alas; ja kaikki sen asuntorakennukset polttivat tulella ja kaikki sen toivotut esineet pilatakseen. 20 Lisäksi hän vei ne, jotka olivat jäljellä miekkamiehestä, Babyloniin, ja he tulivat palvelijoiksi hänelle ja hänen pojilleen, kunnes Persian kuninkaallisuus alkoi hallita; 21 täyttää Jehovan sanan Jeremian suulla, kunnes maa oli maksanut sapattinsa. Kaikki valheelliset päivät autioivat niin, että se jatkoi sapattia täyttääkseen seitsemänkymmentä vuotta."

Tämä kohta kirjoitettiin historia tai yhteenveto aiemmista tapahtumista pikemminkin kuin tulevien tapahtumien ennustaminen.

Se tuo esiin, kuinka israelilaiset / juutalaiset jatkoivat tekemistä, mikä oli pahaa Jehovan silmissä, ja kapinoivat Nebukadnetsaria vastaan. Näin tapahtui kaikkien kolmen viimeisen Juudan kuninkaan: Jehoiakimin, Jehojakinin ja Sidkian kanssa. Sekä kuninkaat että ihmiset hylkäsivät Jehovan profeettojen varoitusviestit. Seurauksena Jehova antoi lopulta Nebukadnetsarille tuhota Jerusalemin ja tappaa suurimman osan niistä, joita ei vielä ollut maanpaossa. Selviytyneiden jäänteet vietiin Babyloniin, kunnes persialaiset vangitsivat Babylonin Jeremian ennusteiden täyttämiseksi. Sillä välin maa maksoi lukuisat ohitetut sapatit[Vi] kunnes 70 -vuotinen palvelussuhde Babyloniaan oli saatu päätökseen.

Jakeiden 20 -22 tarkempi tarkastelu paljastaa seuraavan:

Jae 20 sanoo: ”Lisäksi hän vei ne, jotka olivat jäljellä miekkavankeudesta Babyloniin, ja he tulivat palvelijoiksi hänelle ja hänen pojilleen, kunnes Persian kuninkaallisuus alkoi hallita.”. Tämä osoittaa, että tässä maanpaossa Zedekian aikana oli vain vähän vangittuina. Merkittävä osa juutalaisista oli jo aiemmin karkotettu Jehojachinin pakolaishetkellä, ja nyt suuri osa tuolloin jäljelle jääneistä oli tapettu täyttäessään Jeremiah 24. Lisäksi palvelussuhde päättyi, kun Medo-Persia otti Babylonin ja alkoi hallita Babylonia, ei sen jälkeen.

Jae 21 sanoo: “täyttää Jehovan sanan Jeremian suulla, kunnes maa oli maksanut sapattinsa. Kaikki valheelliset päivät autioivat se pitävän sapattia täyttääkseen 70-vuodet.”Aikakirjallisuuden kirjoittaja (Ezra) kommentoi syytä, miksi heidän piti palvella Babyloniaa. Se oli kaksinkertainen,

(1) Jeremian ennusteiden täyttämiseksi Jehovalta ja

(2), jotta maa laskeutuisi tuolloin auttamatta sapattejaan Leviticus 26: 34: n vaatimusten mukaisesti.

Tämä sapattien maksaminen tapahtuisi tai toteutettaisiin 70-vuoden lopussa. Mitä 70 vuotta? Jeremiah 25: 13 sanoo “Kun 70-vuotiaat ovat täyttyneet (valmistuneet), pyydän Babylonin kuninkaan ja kyseisen kansan kirjanpidon”. Joten 70-vuosi päättyi Babylonin kuninkaan tilille maksamiseen, ei paluuta Juudaan, eikä persoonallisen Kyruksen kirjanpidosta Babylonin kuninkaaksi.

Pyhien kirjoitusten kohtissa ei sanota ”autio 70 vuotta” tai ”karkotettua 70 vuotta”, ks. Jeremiah 42: 7-22 missä Jerusalemin tuhoamisen jälkeen he olisivat voineet jäädä Juudeaan. Pikemminkin siinä todetaan, että maa piti sapattia maksamalla sunnuntain sapatinsa vasta Jeremian ilmoittaman 70 vuoden ajanjakson loppuun saattamisen jälkeen. Kohdan rakenne ja sanamuoto eivät edellytä, että sapatinpitoajan on määrättävä olevan 70 vuotta, vain se, että Juudan aika oli autio, riittää maksamattomien sapattien takaisinmaksamiseen.

Tarvisiko tietty ajanjakso sapattien maksamiseen? Jos on, minkä perusteella se pitäisi laskea?

Jos otamme 70 vuotta vaadituksi ajanjaksoksi, löydämme seuraavan: Vuodesta 587 eKr. Ja 1487 eaa. (Kanaaniin tulon ajankohtana) ovat 900 vuotta ja 18 juhlavuoden jaksoa. 18 x 8 sapatin vuotta sykliä kohti on 144 vuotta. Vuodesta 987 eKr. (Rehoboamin hallituskauden alkaminen) ja 587 eKr. (Jerusalemin tuhoaminen) ovat 400 vuotta ja 8 juubelijaksoa, joka vastaa 64 vuotta (8 × 8), ja tämä olettaa, että sapattivuosia ei otettu huomioon jokaisessa näinä vuosina. Tämä tekee selväksi, ettei ole mahdollista laskea tarkkaa vuosien lukumäärää, joka oli maksettava, eikä myöskään ole sopivaa tai selvää aloitusjaksoa, joka vastaisi joko 70 tai 50 menetettyä sapatin vuotta. Tämä osoittaisi varmasti, että sapattien maksaminen ei ollut erityistä takaisinmaksua, vaan melko ripeästi aikaa autioman kauden aikana maksaa takaisin velat.

Viimeinen, mutta elintärkeä kohta on, että 50-vuoden poistumispituudella on enemmän merkitystä kuin 70-vuodella. Koska 50-vuosi on ollut autio ja pakolainen, heidän vapauttamisensa ja Juudan palaamisen merkitys juhlavuonna (50)th) maanpakolaisuutta ei menetetä palaavissa juutalaisissa, koska he olivat palvelleet koko sapatinvuosien maanpaossa. 587 BCE - 538 BCE oli 49 vuotta. 538 BCE oli Cyrus Suuren ensimmäinen (sunnallinen) vuosi ja vuosi, jolloin hän vapautti heidät. Juhlavuosi (50th vuosi) oli vuosi, jolloin he saapuivat takaisin Juudaan ja pystyivät aloittamaan uudelleenrakentamisen.[Vii]

Kuten 2 Chronicles 26: 22,23 toteaa ”Ja Persian kuninkaan Kyruksen ensimmäisenä vuonna, jotta Jehovan sana Jeremian suulla saadaan toteutettua, Jehova herätti Persian kuninkaan Kyruksen henkeä niin, että hän sai itkun läpi koko valtakuntansa, sanoen: "Tätä Persian kuningas Cyrus on sanonut:" Kaikki maan valtakunnat, Jehova, taivaan Jumala, ovat minulle antaneet, - -. Joka on kaiken kansan joukossa, Herra, hänen Jumalansa, olkoon hänen kanssaan. Joten anna hänen mennä ylös. '”

Kuvio 4.12-vuotisjuhlavuosi, jonka aikana maa maksoi sapattivuosistaan ​​ja vapautuksensa tapahtui juhlavuonna.

Pää löytönumero 12: Juudan maa pystyi lepäämään riittävästi täyttääkseen unohtuneen sapattivuotensa. Babyloniin Jerusalemin viimeisellä syksyllä vietyjen juutalaisten maanpako ja vapauttaminen osuivat samaan aikaan juutalaisten 50-vuoden juhlavuosijakson alkamisen ja päättymisen kanssa.

13. Sakarja 1: 1, 7, 12, 16 - Armo Jerusalemiin ja Juudaan, joille olette suuttunut näistä 70-vuosista

kirjoittanut: - 19 vuotta Babylonin kaatumisen jälkeen Cyrukseen ja Dariusen

Kirjoitukset: "Kahdeksannen kuukauden aikana Da-riʹuksen toisena vuonna Jehovan sana tapahtui Zech · a-riʹalle Ber ·e · Chiʹaan, Idʹdo-pojan, pojalle sanomalla: 2 ”Jehova oli järkyttynyt isiensä suhteen - kovasti.”, ”Yhdennentoista kuukauden kahdentenakymmenentenätoista päivänä, toisin sanoen Shebbat-kuukautena, Da-riusuksen toisena vuonna, Jehovan sana tapahtui Zechille · a · riʹah, BerE: n poika, · Chiʹah, profeetan Idʹdo-poika, sanoen: ' "12 Niin Jehovan enkeli vastasi ja sanoi: "Oi armeijoiden Jehova. Kuinka kauan et itse osoita armoa Jerusalemiin ja Juudan kaupunkeihin, jotka olet tuominnut nämä seitsemänkymmentä vuotta?" ", "16 ”Siksi Jehova on sanonut tämän:” Palaan varmasti Jerusalemiin armolla. Oma talo rakennetaan häneen, "on armeijoiden Jehovan lausunto," ja itse mittauslinja ojennetaan Jerusalemin yli. ""

Tämä kirjoitettiin 11-julkaisussath kuukausi 2nd Darius Suuren vuosi noin 520BC: ssä[VIII]. Juuri tässä yhteydessä Sakarja kirjoittaa ”Joten Jehovan enkeli sanoi ”Oi armeijoiden Jehova, kuinka kauan pidät armoa Jerusalemista ja Juudan kaupungeista, joiden kanssa olet ollut nöyryyttämättä näitä 70-vuosia.””

Mikä oli Sakarjan tilin asiayhteys? Temppeliä ei ollut vielä rakennettu uudelleen vastustajien tekemien esteiden takia, kuten vuonna 2001 kirjattiin Ezra 4: 1-24. Tämä kesti Cyruksen (9 vuoden 11-vuosien Babylonin yli) hallituskauden loppupuolella, Ahasueruksen (mahdollisesti Cambyses II: n Cyruksen pojan valtaistuimen nimen, 8 vuotta) ja Artaxerxesin (mahdollisesti Bardiyan valtaistuimen nimen) aikana. , mahdollisesti anastaja tai Cambysesin veli, enintään 7 kuukautta) Persian Dariusin (Suuren) hallituskauteen. Cyrus vapautti heidät ja palasi täynnä innostusta jälleenrakentaa Jerusalem ja Juuda ja temppeli, mutta tämä into innostui nopeasti jatkuvan puuttumisen ja opposition edessä.

Lisäksi jae 16 '' Palaan varmasti armoilla Jerusalemiin. Oma talo rakennetaan häneen ”, osoittaa, että on vielä tulevaisuutta siitä päivästä lähtien, jolloin Jehova osoittaa armoaan Jerusalemiin ja varmistaa hänen temppelinsä uudelleenrakentamisen.

Nämä 70 vuotta tarkoittavat siis loogisesti 70 vuotta kirjoittamispäivästä. Jos palaamme taaksepäin 520 eaa - 11th kuukausi 589 BCE meillä on 69 vuotta, vuosi takaisin 11th kuukauden 590 BCE on 70th vuosi. Maallisessa kronologiassa aloittiko kaikki siihen liittyvä asia 11: n välilläth kuukausi 590 BCE ja 11th kuukauden 589 BCE, joka vastaa tätä ajanjaksoa?

Kyllä, Jerusalemin piirityksen alkaminen Zedekian 9-lehdessäth Vuosi (589 BCE maallinen kronologia) 10: ssäth kuukausi, joka oli 70: ssäth vuosi.[IX] Jos yritämme käyttää 68-vuoden pakolaisten ja autioiden ajanjaksoa Babylonin pudotuksesta Jerusalemin tuhoon, 589 BC: llä ei tapahtunut mitään merkitystä tai siihen liittyvää tapahtumaa, koska Juudan maa oli autio.

Oliko tämä sama 70-vuoden ajanjakso, johon Jeremiah viittasi? Kohtuullinen johtopäätös, jonka meidän pitäisi tehdä, on EI! Mikään tässä Sakarjaosassa ei linkitä tai edes viittaa linkkiin tältä 70-vuosien jaksolta 70-vuosiin, jotka on mainittu joko Jeremiah 25 tai Jeremiah 29. Jos kohta olisi ollut aikaisemmassa vaiheessa (nuo 70-vuodet), se voisi viitata Jeremian 70-vuosiin, mutta jakeessa todetaan ”nämä[X] 70 vuotta ” tarkoittaa 70 vuotta nykyisestä ajasta.

Kuva 4.13 Jehova paheksui Juudan ja Israelin 70-vuosia

Päähavainnumero 13: Sakarjassa mainittu 70-vuoden jakso ei viittaa servituuttiin, vaan irtisanomiseen.

14. Haggai 1: 1, 2, 4 ja Haggai 2: 1-4 - kannustettiin käynnistämään uudelleen temppelin uudelleenrakentaminen

Kirjallinen: 19 vuotta Babylonin kaatumisen jälkeen Cyrukselle ja Dariuselle

Kirjoitukset: "Kuninkaan Da-riʹuksen toisena vuonna, kuudentena kuukautena, ensimmäisen kuun ensimmäisenä päivänä, Jehovan sana tapahtui profeetta Haggaiin avulla Ze · rubʹba · belille, She altiti · el pojalle. Juudan kuvernööri ja Joosua, Je: n poika, ylimmäinen pappi, sanoen: 2 "Tätä sanomista armeijoiden Jehova on sanonut:" Tämän kansan osalta he ovat sanoneet: "Ei ole tullut aika, Jehovan talon aika, jotta se rakennettaisiin."

"Kuudennen seitsemännen kuukauden kahdentenakymmenentenä ensimmäisenä päivänä Jehovan sana tapahtui profeetta Hagʹgai: n avulla: 2 Sano, kiitos Ze · rubʹba · belille, Juudan kuvernöörin, Shelleti Al-pojan pojalle, ja Joosua Je Je pojan pojalle, ylimmälle papille ja muille ihmisille, sanoen: , 3 'Kuka siellä on sinun jäljelläsi, joka näki tämän talon entisessä kirkkaudessaan? Ja miten sinä ihmiset näet sen nyt? Eikö se ole verrattuna siihen, ettei mikään silmissäsi ole?

4 '' Mutta nyt ole vahva, Ze Zebubba · bel ', on Jehovan lausunto,' ja ole vahva, O Joshua, Je poika, poika. Dak ylimmäinen pappi. '

'' Ja ole vahva, kaikki sinä maan ihmiset ',' on Jehovan lausunto 'ja työskentele.'

"" Koska olen kanssanne kanssanne, "on armeijoiden Jehovan lausunto." ""

Haggai kirjoittaa 2-julkaisussand Darius Suuren vuosi. Tiedämme tämän (13) Zechariah 1: 12. Haggai ja Sakarja saivat Jehovalta viestejä elvyttääkseen juutalaisia ​​palaamaan jatkamaan ja viimeistelemään temppelin uudelleenrakentamista, jonka vain perustan oli annettu. 18 vuoden välein Babylonin kaatumisesta juutalaiset olivat jatkaneet rakentamassa ja paneelemassa talojaan (viimeistelyt), mutta eivät palaisseet temppelin rakentamiseen. Haggai kysyy luvussa 2: 3, ”Kuka siellä on jäljellä, joka näki tämän talon entisessä kirkkaudessaan? Ja miten ihmiset näkevät sen nyt? Eikö se ole verrattuna siihen, sillä mikään silmissäsi ei ole? "

Kuinka vanhat nämä olivat nyt? Kyllä, kuinka vanhat olivat juutalaiset, jotka olivat nähneet entisen temppelin ja pystyivät silti muistamaan miltä se oli? 2nd Darius-vuosi oli noin 520 BCE. Entisen temppelin riittävän muistamiseksi heidän olisi pitänyt olla ainakin sanoa 10-vuotias. Kun Sakarja kirjoitti, oli nyt 19 vuotta Babylonin kaatumisen jälkeen = 29 vuotta (10 + 19). Jos tämä ajanjakso oli 68 vuotta temppelin tuhoutumisesta Babylonin putoamiseen (eli 607 BCE - 539 BCE), he olisivat nyt 97 vuotta vanhoja (29 + 68). Jopa 5-vuotias vanha Jerusalemin syksyllä (jos päivätty 607 eaa) olisi 92 2-aikaan mennessä.nd Darius Suuren vuosi. Kuinka moni 92-vuotias tai 97-vuotias tai jopa vanhempi olisi selvinnyt silloin, ja mikä tärkeintä, kuinka moni pystyi muistamaan temppelin? Jopa nykypäivän länsimaassa, jossa on hyvää lääketieteellistä hoitoa, 92 - 100-vuotiaita on hyvin vähän. Silti Haggaiin oli kerätty riittävästi eloonjääneitä, jotta he huomaisivat: Muistatko Salomon temppelin, miten vertaillaan mitä rakentaa?

Entä jos Jerusalemin kaatuminen tapahtui 587 BCE? Se tekisi edelleen Haggain kysymyksen aiheista 77-vuotiaita plus. (10 + 48 + 19), mutta se olisi mahdollista[Xi], pikemminkin kuin epäkäytännöllistä ja epätodennäköistä. (10-vuotiaita + 48-vuotiaita (Jerusalemin putouksen jälkeen ennen Babylonin laskua) + 19 vuotta (Babylonin putoaminen Darius 2 -vuodevuoteen).

Meidän on myös muistettava, että suurempi määrä maanpakolaisia ​​oli viety Babyloniin Jehoiachinin kanssa 11 vuotta ennen Jerusalemin tuhoamista, jolloin he olivat 88 vuotta vanhoja (10 + 11 + 48 + 19). (10 vuotta vanha +11 vuotta (Sidkian hallitus Jerusalemin syksyyn) + 48 vuotta (Jerusalemin syksyn jälkeen Babylonin syksyyn saakka) + 19 vuotta (Babylonin putoaminen Dariusin toiseen vuoteen). Siksi tämä tosiasia antaa vahvan epäsuoran näytön että aika Jerusalemin tuhoamisesta Cyruksen määräämään paluuseen oli vain 2 vuotta eikä 48 vuotta.

Kuva 4.14 Salomonin temppelin kunnian muistaminen

Pää löytö numero 14: Monet vanhukset juutalaiset näkevät temppelin jälleenrakentamisen alkamassa Darius Suuren 2: lland Vuodet olivat tarpeeksi nuoria muistaakseen vielä Salomon temppelin ennen sen tuhoamista. Tämä sallii vain 48-vuoden jakson eikä 68-vuoden kuilun Jerusalemin lopullisen tuhoutumisen ja Babylonin kaatumisen välillä Cyrukseen.

15. Zechariah 7: 1, 4-7 - paasto 5: ssäth Kuukausi ja 7th kuukausi ja tämä 70 vuotta

Kirjallinen: 21 vuotta Babylonin kaatumisen jälkeen Cyrukselle ja Dariuselle

Kirjoitukset: "Lisäksi tapahtui, että kuninkaan Da-riʹuksen neljännellä vuonna Jehovan sana tapahtui Zech · a-riʹalle yhdeksännen kuukauden neljäntenä päivänä [toisin sanoen] Chisʹlevissä. ”, '4 Ja armeijoiden Jehovan sana jatkui minulle sanoen: 5 ”Sano kaikille maan kansalaisille ja papeille:” Kun paastoit ja vihollisessa viides [kuukausi] ja seitsemäs [kuukausi], ja tämä seitsemänkymmenen vuoden ajan, sinä todella paastoit minua, jopa minä? 6 Ja kun söit ja kun juot, eikö sinä ole niitä, jotka syövät, ja eikö sinä juominen? 7 [Eikö sinä] pitäisikö [totella] sanoja, jotka Jehova kutsui entisten profeettojen avulla, kun Jerusalem sattui asumaan ja rauhallisesti ympäröivien kaupunkiensa ja [samalla] Negebin ja Hän · pheʹlan kanssa olivatko asuneet? '”"

Tämä kohta oli kirjoitettu 9: äänth kuukausi 4th Kuningas Darius (Suuri) vuosi noin 518 eaa[Xii].

Palattujen juutalaisten esittämät kysymykset pappeille olivat seuraavat: Pitäisikö heidän jatkaa itkua ja paastoa 5: ssäth kuukaudessa, kuten he olivat tehneet useita vuosia? Jehovan vastauksen jakeeseen 5 oli kertoa papille ja ihmisille “(5) Kun paastoit ja pyrstöit 5: ssäth kuukausi (Jerusalemin ja temppelin tuhoamisen vuosipäivä) ja 7th kuukausi (Gedalian murhan vuosipäivä ja jäännös muutto Egyptiin) varten[Xiii] 70 vuotta, paastoitko todella minulle? (6) Ja kun syöt ja juoit, etkö syönyt itseäsi eikä juo itsesi puolesta? (7) Eikö sinun pitäisi noudattaa sanoja, jotka Jehova julisti entisten profeettojen kautta, kun Jerusalem ja sen ympäröivät kaupungit olivat asuttuina ja rauhassa? ”

Täällä Jehova osoitti pisteen, joka on tallennettu 1 Samuel 15: 22 “Onko Jehovalla yhtä paljon iloa polttouhreista ja uhrauksista (ja voimme lisätä paastoamiseen ja itkuun) kuin totellessaan Jehovan ääntä? Katso! Totella on parempi kuin uhraus ja kiinnittää huomiota kuin oinien rasva. ” Toisin sanoen Jehova ei vaatinut eikä pyytänyt heidän paastoa ja itkua, vaan kuuliaisuus oli.

Mitä aikaa nämä 70-vuodet kattoivat? He vielä paastoivat ja itkivät ja halusivat tietää, pitäisikö heidän lopettaa. Siksi ajanjakso jatkui tuolloin, ja loogisesti se oli, että 70 vuotta palasivat takaisin kirjoittamisen ja kysymyksen esittämisen ajankohtaan.

Se ei voinut olla jossain ajassa, joka oli valmistunut melkein 20 vuotta aiemmin, 539 BCE: ssä. Jos palaamme 9: äänth kuukausi 587 BCE meillä on 69 vuotta, vuosi takaisin 9th kuukauden 588 BCE on 70th vuosi. Maallisessa kronologiassa aloittiko kaikki siihen liittyvä asia 9: n välilläth kuukausi 588 BCE ja 11th kuukausi 587 eKr., joka vastaa tätä ajanjaksoa? Maallisen kronologian mukaan Jerusalem tuhoutui vuonna 587 eaa. Pyhät kirjoitukset tallentavat paastokseen ja itkien muistettavat tapahtumat 5: ksith kuukausi (Jerusalemin tuhoaminen) ja 7th kuukausi (Gedalian murha ja maa tyhjä),[Xiv] eli 70th vuosi, työskenteleen takaisin vuodesta, kun kysymys oli esillä.

Jos yritämme käyttää 70-vuoden pakolais- ja autiokautta Jerusalemin tuhoamisesta alkaen alkaen 607 BCE, 588 BCE / 587 BCE -tapahtumassa ei tapahtunut mitään merkityksellistä tai siihen liittyvää tapahtumaa, joka on päivämäärä, jona saavutamme, jos työskentelemme takaisin 70-vuosille. 4: ltäth Darius-vuosi 518 BCE: ssä. Keskusteliiko Sakarja samasta 70-vuodesta kuin Jeremia ennusti? Kohtuullinen johtopäätös, jonka meidän pitäisi tehdä, on EI! Mikään tässä Sakarjaosassa ei linkitä tätä 70-vuotta jaksoon suoraan Jeremiah 70: ssä tai Jeremiah 25: ssä mainittuihin 29-vuosiin.

Kuva 4.15 - 70 vuotta paastoa

Tärkein löytölukema 15: Sakarja 70: ssä mainitut paastoamisen 7-vuodet eivät liity 70-palvelusvuosiin. Se kattaa 4: n kirjoitusvuodenth Darius Suuren vuosi takaisin Jerusalemin lopulliseen tuhoon.

16. Jesaja 23: 11-18 - Rengas unohdettava 70-vuodeksi

Kirjoitettu yli 100 vuotta ennen Jerusalemin tuhoamista.

Kirjoitukset: "11 Jehova itse on käskenyt Phoe · niʹciaa vastaan ​​tuhoamaan linnoituksensa. 12 Ja hän sanoo: ”Sinun ei koskaan tarvitse enää eksyttää, O sorrettu, Siʹdonin neitsytytär. Nouse ylös, ylitä itse Kitʹtimille. Jopa siellä se ei ole sinulle rauhallista. " 13 Katso! Chal deanien maa. Nämä ovat ihmisiä - koska · syrʹi · a ei osoittautunut olevan [sellaisia] - he perustivat hänet autiomaahan kummittelijoille. He ovat pystyttäneet piirityötorninsa; he ovat riisuneet hänen asuntolaistorninsa; yksi on asettanut hänet murenevaksi pilaan. 14 Kuulet, sinä Tar shipsshishin alukset, sillä sinun linnoitus on hylätty. 15 Ja sen on tapahduttava sinä päivänä Rengas on unohdettava seitsemänkymmentä vuotta, samoin kuin yhden kuninkaan päivät. Seitsemänkymmenen vuoden lopulla se tapahtuu Tyrelle kuten prostituoidun kappaleessa: 16 ”Ota harppu, mene ympäri kaupunkia, unohdettu prostituoitu. Tee parhaasi joustaessa soittamisessa; tee kappaleistasi monta, jotta sinut muistetaan. ” 17 Ja sen on tapahduttava seitsemänkymmenen vuoden lopussa että Jehova kääntää huomionsa Tyreen ja että hänen on palattava palkkaamoonsa ja harjoitettava prostituutiota kaikkien maan valtakuntien kanssa maan pinnalla. 18 Ja hänen voitostaan ​​ja palkkaamisestaan ​​on tehtävä jotain pyhää Jehovalle. Sitä ei säilytetä eikä aseteta, koska hänen palkkaansa maksetaan niille, jotka asuvat Jehovan edessä, syövät tyydyttävästi ja tyylikkäästi peittävät."

Täällä Jesaja ennusti, että Assyrian hallitsemishetkellä tuolloin alhaisesta Babylonista tulee ihmisiä, jotka tuovat Tyyrille tuhoa. (V13). Ennustettiin, että Rengas unohdetaan 70-vuodeksi. Tämä on kuitenkin 70-vuotta, jota sovelletaan Renkaaseen eikä liitetty nimenomaan 70-vuoden jaksoon Jeremiassa. Jesaja huomauttaa myös, että nämä olivat yhden kuninkaan päiviä (elinaikana). Siksi ei ole välttämättä tarkalleen 70 vuotta. Psalmista sanoi samoin psalmissa 90: 10 puhuen elinikästämme ”Itse vuosiemme päivät ovat seitsemänkymmentä vuotta. Ja jos erityisen mahtavuuden vuoksi he ovat 80-vuosia ”. Psalmista ei selvästikään puhunut tiettyjä pituuksia, vaan likimääräistä, koko eliniän.

Lisäksi meille kerrotaan, mitä tapahtuisi seitsemänkymmenen vuoden lopulla. Jehova kiinnitti huomionsa ja antoi Tyren jatkaa kauppaa, ja voitot ja tulot varataan Jehovalle. Hesekiel 26 toistaa tämän varoituksen Tirestä vastaan ​​vuonna, jolloin Jerusalem (Sidkian hallinnassa) putosi Nebukadnetsariin: "3 siksi tämä on mitä suvereeni lordi Jehova on sanonut: 'Täällä olen sinua vastaan, tyttö, ja kasvatan sinua vastaan ​​monia kansakuntia, aivan kuin meri nostaa aallonsa. 4 Ja he varmasti saavat Tyren seinät pilaamaan ja repimään hänen torninsa, ja minä kaavin hänen pölyn pois hänestä ja teen hänestä loistavan, paljaan pinnan. 5 Dragneettien kuivauspiha on se, josta hänestä tulee keskellä merta.

"" Sillä koska minä olen itse puhunut, "on suvereenin Herran Jehovan lausunto," ja hänen on tultava kansojen ryöstökohteeksi. 6 Ja hänen riippuvaiset kaupungit, jotka ovat kentällä - miekalla heidät tapetaan, ja ihmisten on tiedettävä, että olen Jehova. '

7 "Sillä tämä on mitä suvereeni lordi Jehova on sanonut:" Täällä tuon Tire Neb · u · chad · rezʹzarin, joka on Babylonin kuningas pohjoisesta, kuninkaiden kuningas hevosten ja sotavaunujen ja ratsuväen kanssa sekä seurakunnan, jopa moninainen kansa. 8 Kenttäsi riippuvaisia ​​kaupunkejasi hän tappaa jopa miekalla. Hänen on tehtävä sinua vastaan ​​piiritysseinä ja heitettävä sinua vastaan ​​piiritysvalikoima ja nostettava sinua vastaan ​​suuri kilpi; 9 ja hänen hyökkäysmoottorinsa iskun hän suuntaa teidän seinänne vastaan ​​ja tornejasi hän vetää alas miekkoillaan. "

Mitä löydämme maallisesta historiasta?

Maallisessa historiassa ei ole mitään konkreettista, mutta Josephus mainitsee Fenikian vangittuna Nebukadnetsarin isän kuoleman ajankohtana (ja siten Nebukadnetsarin hallituskauden alkamisaikana), joka maallisen historian mukaan oli todennäköisesti 605 BCE / 604 BCE. Tiren lasku oli myös Eth'baal / I'tho'baal of Tiren hallinnossa, jonka hallitus päättyi suunnilleen 596 BCE: ään työskentelemällä takaisin 14: ltä.th Hiramin vuosi, joka oli 560 eKr., Kun Cyrus aloitti vallansa Persian yli. 68-vuosien (ei tarkka 70) lisääminen johtaisi meidät 537 BCE: hen, noin sillä hetkellä, kun temppeliä rakennettiin uudelleen Cyruksen alle, vain pysähtymään vastalauseiden takia muutamassa vuodessa. Näyttää siltä, ​​että tämä oli Jesajan ennustama todennäköinen toteutumisaika.

Vaihtoehto on, että Jerusalemin temppelin tärkeimmät uudelleenrakennukset, jotka olisivat vaatineet tavaroita Renkaalta, vasta vasta, kun 2 käynnistyi.nd Pyhien kirjoitusten mukaan persialaisen Dariusin vuosi (suuri), jonka maallisen historian arvo on 520 eaa. Kun lisätään 70 vuotta, tulokseksi 589 eaa / 590 eaa vuotta ennen Jerusalemin putoamista viimeisen kerran Zedekian alaisuudessa, mutta vaikka se oli piirityksen alaisena eikä siksi voinut käydä kauppaa Tyren kanssa. Joka tapauksessa, voimme olla vakuuttuneita siitä, että Jesajan profetia tuli totta ja että palautetut juutalaiset näkivät sen todellisena profeettana.

Pää löytölukema 16: Renkaan 70-vuoden jakso oli jälleen yksi toisiinsa liittymätön 70-vuoden jakso, ja sillä on kaksi mahdollista jaksoa, jotka täyttävät profetian vaatimukset.

Tämä melkein päättyy ”Löytömatka ajan kautta”. Et kuitenkaan halua missata lyhyttä katsausta kaikista löytöistä yhdessä ja erityisesti näiden havaintojen mahdollisesti elämää muuttavista vaikutuksista päätelmäosassa 7.

Löytömatka ajan läpi - osa 7

[I] Huomaa: autioituminen - monikko, Jerusalem oli ollut jätetty todennäköisesti 4: n aikanath Jehoiakimin vuosi 11: ssäth Vuosi, joka johti Jehoiakimin kuolemaan, ja 3-kuukauden kuluessa, joka johti Jehoiachinin pakolaisuuteen, samoin kuin Zedekiahin pakoon hänen 11-kuolemaansath vuosi.

[Ii] nähdä Jeremiah 27: 7, 17.

[Iii] Ezekiel 33: 21, 23, 24 "Pitkäksi tapahtui kahdestoista vuonna, kymmenennessä [kuukaudessa], maanpakoomme kuukauden viidentenä päivänä, että minun tyköni pakeni Jerusalemista tuli minun luokseni sanoen: "Kaupunki on lyöty!" 23 Ja Jehovan sana alkoi puhua minulle, sanoen: 24 ”Ihmisen poika, näiden tuhoutuneiden paikkojen asukkaat sanovat jopa Israelin maaperän suhteen:” Abraham sattui olemaan vain yksi ja silti hän hallitsi maan. Ja meitä on monia; meille maa on annettu jollain hallussa. "

[IV] Deuteronomia 4: 25-31. Katso osa 4, osa 2, ”Juutalaisten maanpakolais- ja paluutapahtumien toteuttamat aikaisemmat profetiat”.

[V] 1 Kings 8: 46-52. Katso osa 4, osa 2, ”Juutalaisten maanpakolais- ja paluutapahtumien toteuttamat aikaisemmat profetiat”.

[Vi] Katso ennustaminen Leviticus 26: 34-julkaisussa. Katso osa 4, osa 2, ”Juutalaisten maanpakolais- ja paluutapahtumien toteuttamat aikaisemmat profetiat”, joissa Israelin olisi autettava maksamaan sapattinsa, jos he jättäisivät huomioimatta Jehovan lain, mutta ajanjaksoa ei määritelty.

[Vii] Jotta asiat olisivat yksinkertaisia, kuukaudet jätetään päätekstistä pois. 2 Kings 25: 25 osoittaa, että maa oli tyhjä joko 7: stäth kuukauden tai pian sen jälkeen 587 BCE -sivustolla. Siksi 49-vuodet päättyivät 7: iinth kuukauden 538 BCE, mukana 50th ja juhlavuosi alkaen 8th Kuukausi 538 BCE asti 7th Kuukausi 537 BCE.

[VIII] nähdä Ezra 4: 4, 5, 24 Vahvistaakseni, että tämä kirjoitus viittaa Darius Suurten (persialainen) eikä Darius Medeen. Danielin kirjassa käytetään aina ilmausta ”Darius Mede”, joka erottaa hänet Dariusista tai persialaisesta Darius. Hyväksytty maallinen aikajärjestys asettaa Darius-persialaiset 1: ksist Vuosi noin 521BC. (katso kattava aikataulu)

[IX] Katso Ezekiel 24: 1, 2, joka myös vahvistaa Jerusalemin piirityksen alkamisen olevan 10th päivä 10th kuukausi, 9th Jehojakin-maanpakolaisvuosi / Zedekian hallinto.

[X] Hepreaksi käännetty sana “nämä” on Strongin 2088 “Zeh”. Sen merkitys on “Tämä”, “Täällä”. Eli nykyinen aika, ei ohi.

[Xi] Psalmi 90: 10 “Itse vuosiemme päivät ovat seitsemänkymmentä vuotta; Ja jos he ovat erityisen voimakkuuden takia kahdeksankymmentä vuotta ”.

[Xii] Kun lainataan maallisia kronologisia päivämääriä tällä ajanjaksolla historiassa, meidän on oltava varovaisia ​​määrittämällä päivämäärät kategorisesti, koska tietystä tapahtumasta, joka tapahtuu tiettynä vuonna, on harvoin täysin yksimielisyys. Olen käyttänyt tässä asiakirjassa suosittua maallista kronologiaa ei-raamatullisiin tapahtumiin, ellei toisin mainita.

[Xiii] Zechariah 7: ssä monissa käännöksissä sanotaan "nämä 70-vuodet" eikä "70-vuosiksi". Heprea on “wə · zeh”. Alaviitteinä (22) ja (44) ”Zeh”=” Tämä ”,“ täällä ”, siis“ nämä ”.

[Xiv] Katso myös 2 Kings 25: 8,9,25,26

Tadua

Tadua-artikkelit.
  1
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x