Matka jatkuu - vielä enemmän löytöjä

Sarjamme viides artikkeli jatkuu edellisessä artikkelissa aloitetulla ”Matkan etsinnällä läpi ajan”, joka käyttää viitteitä ja ympäristöä koskevia tietoja, jotka olemme keränneet tämän sarjan artikkeleiden (2) ja (3) Raamatun lukujen yhteenvetoihin ja artikkelissa esitetyt pohdintaa koskevat kysymykset (3).

Kuten edellisessä artikkelissa, matkan helpon seuraamisen varmistamiseksi, analysoidut ja keskusteltavat pyhät kirjoitukset yleensä lainataan kokonaisuudessaan, jotta niitä olisi helppo viitata, mikä mahdollistaa kontekstin ja tekstin toistuvan lukemisen uudelleen. Tietysti lukijaa kannustetaan voimakkaasti lukemaan nämä Raamatun kohdat suoraan, jos mahdollista.

Tässä artikkelissa tarkastelemme seuraavia avainkirjoitusten yksittäisiä kohtia (jatkuu) ja teemme prosessissa monia tärkeämpiä löytöjä. Jatka matkaa kanssamme:

 • Jeremiah 25 - Useita Jerusalemin tuhoja
 • Jeremiah 28 - Jehovan karkaistu Babylonin juoni
 • Jeremiah 29 - 70-vuoden rajoitus Babylonian hallitsemiselle
 • Ezekiel 29 - 40 vuotta tuhoa Egyptiin
 • Jeremiah 38 - Jerusalemin tuhoaminen vältettävissä tuhoon saakka, orjuus ei ollut
 • Jeremiah 42 - Juuda tuli autioksi juutalaisten, ei babylonialaisten takia

5. Jeremiah 25: 17-26, Daniel 9: 2 - Jerusalemin ja sitä ympäröivien kansakuntien useita tuhoja

Aika kirjoitettu: 18 vuotta ennen Jerusalemin tuhoamista Nebukadnetsarilta

Kirjoitukset: "17 Ja minä jatkoin ottaa kupin pois Jehovan kädestä ja panin juomaan kaikki kansat, joille Jehova oli lähettänyt minut. 18 nimittäin Jerusalem ja Juudan kaupungit ja hänen kuninkaansa, hänen päämiehensä, jotta ne olisivat tuhoutuneesta paikasta, hämmästyskohteeksi, pistäväksi jotain, joka olisi viritetty, samoin kuin tänä päivänä; 19 Pharʹaoh, Egyptin kuningas, hänen palvelijansa, päämiehensä ja kaikki hänen kansansa; 20 ja kaikki sekalaiset seurakunnat, kaikki Uzin maan kuninkaat, ja kaikki Filippiinien ja Ashʹke · lonin, Gaʹzan, Ekronin ja Ashʹdodin jäänteet; 21 Eʹdom ja Moʹab sekä Ammonin pojat; 22 kaikki Tyran kuninkaat ja kaikki Siʹdonin kuninkaat ja meren alueella olevan saaren kuninkaat; 23 ja Deʹdan, Teʹma ja Buz sekä kaikki temppelissä leikatut hiukset; 24 ja kaikki arabien kuninkaat ja kaikki sekalaiset joukot, jotka asuvat erämaassa; 25 ja kaikki Zimʹrin kuninkaat ja kaikki Eʹlamin kuninkaat ja kaikki medejen kuninkaat; 26 ja kaikki pohjoisen kuninkaat, jotka ovat lähellä ja kaukana, peräkkäin, ja kaikki muut maan valtakunnat, jotka ovat maan pinnalla; ja Sehasakin kuningas itse juo heidän jälkeensä."

Täällä Jeremiah ”Eteni ottaen kupin Jehovan kädestä ja pannut kaikki kansakunnat juomaan - nimittäin Jerusalemiin ja Juudan kaupunkeihin ja hänen kuninkaisiinsa, hänen päämiehinsä, tekemään niistä tuhoutuneen paikan.[I], hämmästyksen kohde[Ii], jota viheltää[Iii] ja urheilu[IV], aivan kuten tänä päivänä;"[V] V19-26-versiossa ympäröivien kansakuntien tulisi myös juoda tämä tuhokuppi ja lopulta Sheshachin kuningas (Babylon) juoisi myös tämän kupin.

Tämä tarkoittaa, että tuhoa ei voida yhdistää 70-vuosiin jakeista 11 & 12, koska se on yhteydessä muihin kansoihin. "Farao, Egyptin kuningas, Uzin, Philistealaisten, Edomin, Moabin, Ammonin, Tyren, Sidonin kuninkaat ..."jne. Nämä muut kansakunnat piti myös tuhota, juomalla samaa kuppia. Täällä ei kuitenkaan ole mainittu mitään ajanjaksoa, ja kaikki nämä kansakunnat kärsivät erilaisista tuhojaksoista, ei 70-vuosina, joita jouduttaisiin loogisesti soveltamaan kaikkiin, jos sitä sovellettaisiin Juudaan ja Jerusalemiin. Itse Babylon alkoi kärsiä tuhoa vasta 141 BCE: n paikkeilla ja oli edelleen asuttu, kunnes muslimien valloitus tapahtui 650 CE: ssä, jonka jälkeen se unohdettiin ja piilotettiin hiekan alla 18: iin saakka.th luvulla.

On epäselvää, onko lause ”tuhoutunut paikka… Aivan kuten tänä päivänä"Viittaa ennusteaikaan (4th Year Jehoiakim) tai myöhemmin, todennäköisesti kun hän kirjoitti ennusteensa uudelleen sen jälkeen, kun Jehoiakim oli polttanut hänen 5th vuosi (Katso myös Jeremiah 36: 9, 21-23, 27-32[Vi]). Joka tapauksessa näyttää siltä, ​​että Jerusalem oli 4: n tuhoama paikkath tai 5th Jehoiakimin vuosi (1st tai 2nd Nebukadnetsarin vuosi) todennäköisesti seurauksena Jerusalemin piirityksestä 4: ssäth Jehoiakimin vuosi. Tämä on ennen Jerusalemin tuhoa Jehoiakimin 11: ssäth vuosi ja seuraavan lyhyen Jehojachinin hallituskauden aikana. Tämä piiritys ja tuho johti Jehoiakimin kuolemaan ja Jehoiachinin maanpakoon 3-kuukauden hallinnon jälkeen. Jerusalemin lopullinen tuho oli 11th Sidkian vuosi. Tämä antaa painoa ymmärtämiselle Daniel 9: 2 "täyttääkseen devastations Jerusalemista”Viitaten useampaan tilanteeseen kuin vain Jerusalemin lopulliseen tuhoamiseen Sidkian vuonna 11.

Juutalaiset eivät saaneet olla ainoita kansakuntia, jotka kärsivät tuhoista. Siksi 70-vuoden jaksoa ei ole mahdollista yhdistää näihin tuhoihin.

Kuva 4.5 Jerusalemin useita tuhoja

Pää löytö numero 5: Jerusalem kärsi useita tuhoja, ei vain yhtä. Tuhot eivät olleet yhteydessä 70-vuoden jaksoon. Myös muut kansakunnat tuhoutuisivat, mukaan lukien Babylon, mutta niiden ajanjaksot eivät myöskään olleet 70 vuotta.

6. Jeremiah 28: 1, 4, 12-14 - Babylonin kaive kovetettu, vaihdetaan puusta rautaksi, Servitude jatkaa

Aika kirjoitettu: 7 vuotta ennen Jerusalemin tuhoamista Nebukadnetsarilta

Kirjoitukset: "1Sitten se tapahtui sinä vuonna, Juudan kuninkaan ZedEekiʹah-valtakunnan alussa, neljäntenä vuonna viidennellä kuukaudella ','4Hananiah (väärä profeetta), sillä minä murran Babylonin kuninkaan ikeen ''12 Sitten Jehovan sana tapahtui Jeremialle sen jälkeen, kun profeetta Han · a · niʹa oli murtanut profeetan Jeremian kaulasta ikeitangan, sanoen: 13 ”Mene, ja sinun on sanottava Han · a · niʹah: lle” Jehova on sanonut tämän: ”Rikkoutuneet puiset kaiputangot, ja niiden sijaan joudut tekemään raudasta piikkitangot.” 14 Sillä tämä on se, mitä armeijoiden Jehova, Israelin Jumala, on sanonut: ”Asetan raudan ikkunan kaikkien näiden kansojen kaulalle palvelemaan Nebá-Chad · Nezʹzaria, Babylonin kuninkaata; ja heidän on palveltava häntä. Ja jopa pellon villieläimet annan hänelle. ""

Zedekiahin 4-julkaisussath vuonna Juuda (ja ympäröivät kansakunnat) olivat puisen ikeen alla (palvelussa Babyloniaan). Nyt siksi, että halkeiltavasti mursi puisen ikeen ja olivat ristiriidassa Jeremian Jehovan ennusteen kanssa Babylonin palvelemisesta, he olivat sen sijaan raudan ikeen alla. Autioitumista ei mainittu. Viitaten Nebukadnetsariin Jehova sanoi “14… Jopa pellon villieläimet annan hänelle".

(Vertaa ja vertaamalla Daniel 4: 12, 24-26, 30-32, 37 että Daniel 5: 18-23, jossa pellon villit pedot etsivät varjoa puun alla (Nebukadnetsari), kun taas Nebukadnetsar itse asui "pellon pedojen kanssa".)

Sanamuodon kireydestä on selvää, että tarjoilu oli jo käynnissä eikä sitä voitu välttää. Jopa väärä profeetta Hananiah julisti Jehovan haluavan ”Murtaa Babylonin kuninkaan ike” vahvistaa siten Juudan kansakunnan olevan Babylonin hallitsijana 4: ssäth Viimeistään Zedekian vuosi. Tämän servituuden täydellisyyttä korostetaan mainitsemalla, että edes pellon petoihin ei sovellettaisi vapautusta. Darby-käännös lukee ”Sillä näin sanoo joukkojen Jehova, Israelin Jumala: Minä olen pannut raudan ikeen kaikkien näiden kansojen kaulaan, jotta he voisivat palvella Nebukadnetsaria, Babylonin kuningasta; ja he palvelevat häntä. Ja minä olen myös antanut hänelle pellon pedot.”Youngin kirjallinen käännös”ja ne ovat palvelleet häntä ja myös pellon peto Olen antanut hänelle".

Kuva 4.6 Servitude babylonialaisille

Päähavainnumero 6: Servituutti käynnissä 4: ssäth Sidkian vuosi ja tehtiin kovemmaksi (puinen ike rauta-ikeen kanssa) kapinan vuoksi orjuutta vastaan.

7. Jeremiah 29: 1-14 - 70 vuotta Babylonian hallitsemiseksi

Aika kirjoitettu: 7 vuotta ennen Jerusalemin tuhoamista Nebukadnetsarilta

Kirjoitukset: "Ja nämä ovat sanat kirjeestä, jonka profeetta Jeremia lähetti Jerusalemista loppusijoitetun kansan vanhemmille miehille ja papeille ja profeettoille ja kaikille ihmisille, joita Nebá-tšaad-netsatsaari oli kuljettanut. maanpakoon Jerusalemista Babyloniin, 2 Kuninkaan, ladyn ja tuomioistuimen virkamiesten Jekao-niʹan jälkeen Juudan ja Jerusalemin ruhtinaat sekä käsityöläiset ja murskatavaroiden rakentajat olivat lähteneet Jerusalemista. 3 Se oli El · aʹsahin, Shaʹphanin ja Gem · a · riʹahin, Hil-pojan pojan, käsissä, jonka Juudan kuningas Zed · kiʹah lähetti Babyloniin Nebud-chad · nezzarin kuninkaan. Babylon sanoen:

4 "Tämän on armeijoiden Jehova, Israelin Jumala, sanonut kaikille maanpaossa olleille ihmisille, joiden olen joutunut menemään maanpakoon Jerusalemista Babyloniin, 5 "Rakenna taloja ja asuta niitä, istuta puutarhoja ja syö hedelmällisyyttään. 6 Ota vaimoja ja tule isille pojille ja tyttäreille; ja ota vaimoja omille pojillesi ja anna omat tyttäresi aviomiehille, jotta he voivat synnyttää poikia ja tyttäriä; ja tullut moniksi siellä, ja älä tule harvoiksi. 7 Etsikää myös sen kaupungin rauhaa, johon olen saattanut sinut menemään maanpakoon, ja rukoile sen puolesta Jehovaa, sillä sen rauhassa tulee olemaan rauha itseäsi varten. 8 Sillä tämä on se, mitä armeijoiden Jehova, Israelin Jumala, on sanonut: ”Älkäät pettäkö profeettojasi, jotka olette teidän keskuudessanne, ja ennustamisen harjoittelijoita, älkää kuunteleko heidän unelmiaan, joita he haaveilevat. 9 Sillä 'on väärin, että he profetoivat sinulle sinulle nimessäni. En ole lähettänyt heille, 'on Jehovan lausunto.' ''

10 "Sillä Jehova on sanonut tämän:" Seitsemänkymmenen vuoden ajan Babylonissa täyttyessäni kiinnitän huomioni ihmisiin ja osoitan sinulle hyvää sanaani tuodakseni sinut takaisin tähän paikkaan. "

11 "" Sillä koska tiedän hyvin ajatukset, joita ajattelen sinua kohtaan ", on Jehovan lausunto," ajatukset rauhasta, ei katastrofista, antaa sinulle tulevaisuuden ja toivon. 12 Ja sinä soitat varmasti minulle ja tulet rukoilemaan minua, ja minä kuulen sinut.

13 '' Ja sinä itse etsit minua ja löydät [minut], sillä haet minua kaikesta sydämestäsi. 14 Ja minä annan sinun löytää itsesi, 'on Jehovan lausunto. "Ja minä kerän vankien joukon ja kerään sinut yhdessä kaikista kansakunnista ja kaikista paikoista, joihin olen hajauttanut sinut", on Jehovan lausunto. 'Ja vietän sinut takaisin paikkaan, josta olen syyttänyt sinut maanpakoon.' '"

Zedekiahin 4-julkaisussath vuosi Jeremiah ennustaa, että Jehova kiinnittää huomion kansaansa 70-vuoden kuluttua Babyloniasta. Ennustettiin, että Juuda ”soita varmasti ” Jehova “ja tule rukoilemaan”Hänelle. Profetia annettiin niille, jotka juuri otettiin Babyloniin maanpakoon Jehoiachinin kanssa, vuotta aiemmin. Aikaisemmin jakeissa 4-4 hän oli käskenyt heitä asettumaan Babylonissa, rakentamaan taloja, istuttamaan puutarhoja, syömään hedelmää ja menemään naimisiin, mikä tarkoittaa heidän olevan siellä pitkään.

Jeremian viestin lukijoiden mielessä kysymys olisi: Kuinka kauan he olisivat maanpaossa Babyloniassa? Sitten Jeremia kertoi heille, kuinka kauan Babylonin hallitsemiselle ja hallitsemiselle kestää. Tilissä todetaan, että se olisi 70 vuotta. ( ”70-vuosien täyttämisen (valmistumisen) mukaisesti ”)

Mistä lähtien tämä 70-vuosien ajanjakso alkaisi?

(a) Tulevaisuuden tuntemattomana ajankohtana? Erittäin epätodennäköistä, sillä se ei juurikaan rauhoittaisi yleisöä.

(b) Heidän maanpakoonsa 4 vuotta aiemmin[Vii]? Ilman muita ymmärrystämme auttavia pyhiä kirjoituksia tämä on todennäköisempää kuin (a). Tämä antaisi heille lopetuspäivän, jota odotettavissa ja suunnitellaan.

c) Jeremiah 25: n lisätyn kontekstin yhteydessä[VIII] missä heitä oli jo aikaisemmin varoitettu, heidän olisi pitänyt palvella babylonialaisia ​​70 vuotta; todennäköisin aloitusvuosi olisi, kun he alkaisivat joutua Babylonian hallitsemiseksi maailmanvoimana (Egyptin \ Assyrian sijasta). Tämä oli 31: n lopussast ja Josian viimeinen vuosi, ja Jehoahazin lyhyen 3-kuukauden aikana, joitain 16 vuotta aiemmin. Ei ole riippuvuutta täydellisestä Jerusalemin autioitumisesta, joka mainitaan vaatimuksena 70-vuosien alkamiselle, syynä tähän ajanjaksoon oli jo alkanut.

Sanamuoto ”70-vuosien täyttämisen (tai valmistumisen) mukaisesti vuodelle [IX] Babylon Aion kiinnittää huomioni teihin ihmisiin"Tarkoittaisi, että tämä 70-vuoden jakso oli jo alkanut. (Katso tärkeä loppuviite (ix), joka käsittelee heprealaista tekstiä.)

Jos Jeremiah tarkoitti tulevaa 70-vuoden ajanjaksoa, lukijoilleen olisi ollut selkeämpi sanamuoto: ”Sinä on (tulevaisuuden tenes) Babylonissa 70 vuotta ja sitten Kutsun huomioni teihin ihmisiin. ” Sanojen ”täyttynyt” ja “valmis” käyttö tarkoittaa yleensä, että tapahtuma tai toiminta on jo alkanut, ellei toisin mainita, ei tulevaisuudessa. Jakeet 16-21 korostavat tätä sanomalla, että tuho tapahtuisi niille, jotka eivät ole vielä maanpaossa, koska he eivät kuuntele. Tuho tapahtuisi myös Babylonissa jo maanpaossa olleille, jotka sanoivat, että palvelus Babyloniin ja maanpakoon ei kestäisi kauan, ristiriidassa Jeremian kanssa Jehovan profeetana, joka oli ennustanut 70 vuotta.

Mikä on järkevämpää?[X] (i) ”at”Babylon tai (ii)”varten”Babylon.[Xi] Jeremiah 29: Yllä lainattu 14 antaa vastauksen sanomalla ”kerätä sinut yhdessä kaikista kansakunnista ja kaikista paikoista, joihin olen hajauttanut sinut ”. Vaikka jotkut maanpakolaiset olivat Babyloniassa, suurin osa oli hajallaan Babylonian valtakunnassa tavanomaisen valloituskäytännön mukaisesti (joten he eivät päässeet takaisin helposti yhteen ja kapinallisiksi).

Lisäksi, jos (i) at Babylonilla olisi silloin tuntematon alkamispäivä ja tuntematon lopetuspäivä. Työskennellessään takaisin, meillä on joko 538 BCE tai 537 BCE lähtöpäivinä riippuen siitä, milloin juutalaiset lähtivät Babylonista, tai myös 538 BCE tai 537 BCE sen mukaan, milloin juutalaiset saapuivat Juudaan. Vastaavat aloituspäivät olisivat 608 BCE tai 607 BCE valitusta lopetuspäivästä riippuen[Xii].

Silti (ii) meillä on selkeä päättymispäivä pyhien kirjoitusten sopivuudesta kaikkien hyväksymään maalliseen päivämäärään, 539 BCE Babylonin kaatumiseen ja siten 609 BCE alkamispäivään. Kuten edellä todettiin, maallinen historia osoittaa, että tämä on vuoden aikana, kun Babylon sai ylivalta yli Assyria (edellisestä Maailman Virta) ja tuli uusi maailmanvalta.

(iii) Yleisö oli äskettäin karkotettu (4 vuotta aiemmin), ja jos tämä kohta luetaan ilman Jeremiah 25, se todennäköisesti alkaisi 70-vuosille heidän maanpaon alkamisesta (Jehoiachinin kanssa), ei 7 vuotta myöhemmin, kun Zedekiah aiheutti Jerusalemin lopullisen tuhoamisen. Tämä ymmärtäminen vaatii kuitenkin yli 10 vuoden löytämisen, mikä puuttuisi maallisesta kronologiasta, jotta tästä tulisi 70-vuoden maanpako (jos siihen sisältyy aika palata Juudaan, muuten 68 vuotta Babylonin alla).

(iv) Viimeinen vaihtoehto on, että epätodennäköisessä tapauksessa, jos 20 tai 21 tai 22 vuotta puuttuvat maallisesta kronologiasta, voisit saavuttaa Jerusalemin tuhoamisen Zedekiah's 11th vuosi.

Kumpi sopii paremmin? Vaihtoehdolla (ii) ei myöskään tarvitse olettaa kadonneita Egyptin kuningasta / kuninkaita ja kadonneita Babylonin kuninkaita tai poikia kuninkaan täyttääkseen aukon vähintään 20 vuotta. Se on kuitenkin se, mitä tarvitaan 607 BCE -tapahtuman vastaamiseksi 68-vuoden pakokauden ajanjaksolle Jerusalemin tuhoamisesta, joka alkaa Zedekiahin 11: ssä.th vuosi.[Xiii]

Youngin kirjallinen käännös kuuluu ”Sillä niin sanoo Jehova: Varmasti Babylonin täydessä täynnä - seitsemänkymmentä vuotta - tarkastan sinut ja olen vahvistanut sinua kohtaan hyvän sanani palauttaakseni sinut tähän paikkaan.”Tämä tekee selväksi, että 70-vuodet liittyvät Babyloniaan (ja epäsuorasti sen sääntö), ei fyysiseen paikkaan, missä juutalaiset olisivat maanpaossa, tai kuinka kauan heidät karkotettaisiin. Meidän on myös muistettava, että kaikkia juutalaisia ​​ei ole annettu maanpakoon itse Babyloniaan. Pikemminkin enemmistö oli hajallaan Babylonian valtakunnan ympärillä, koska heidän paluunsa osoittavat ennätyslukemat Ezran ja Nehemian kohdalla.

Kuva 4.7 - 70 vuotta Babylonille

Pää löytönumero 7: Zedekiahin 4-julkaisussath Vuosi, maanpakolaisille juutalaisille kerrottiin, että heidän jo suorittamansa servituutio päättyy, kun kokonainen 70-vuoden palvelus oli suoritettu.

8. Ezekiel 29: 1-2, 10-14, 17-20 - 40 vuotta tuhoa Egyptiin

Kirjoitettu aika: 1 vuotta ennen ja 16 vuotta Jerusalemin tuhoamisen jälkeen, kirjoittanut Nebuchadnezzar

Kirjoitukset: "Kymmenentenä vuonna, kymmenennessä [kk] kuun kahdestoista [päivänä], minulle ilmoitettiin Jehovan sana: 2 ”Ihmisen poika, aseta kasvosi Pharʹaohille Egyptin kuninkaalle ja profetoi häntä ja Egyptiä vastaan ​​kokonaisuudessaan”… "10 Siksi olen täällä sinua ja Niilin kanavia vastaan ​​vastaan ​​ja teen Egyptin maasta tuhoisat paikat, kuivuuden, autioksi tuhlauksen, Migʹdolista Sy · eʹneen ja E · thi · oʹpi · a: n rajan. 11 Sitä ei kulje maanpäällisen ihmisen jalka, eikä kotieläimen jalka kulje sen läpi, ja 40 vuotta se ei ole asuttu. 12 Ja teen Egyptin maasta autioksi tuhlaukseksi autioiden maiden keskellä; ja sen omista kaupungeista tulee autio jäte aivan tuhoutuneiden kaupunkien keskellä 40 vuodeksi; ja hajotan egyptiläiset kansojen kesken ja hajotan heidät maiden kesken. "

13 "" Sillä tämä on mitä hallitsija Herra Jehova on sanonut: "Neljänkymmenen vuoden lopussa kerään egyptiläiset yhteen kansoista, joiden joukossa heidät on hajotettu, 14 ja palaan egyptiläisten vangitun ryhmän; ja minä vietän heidät takaisin Pathrosin maahan, alkuperämaahansa, ja siellä heistä tulee tulla matala valtakunta. ' ... 'Nyt tapahtui kahdenkymmenennennenkymmenennentoista vuonna ensimmäisen kuukauden ensimmäisenä päivänä kuukauden ensimmäisenä päivänä Jehovan sanan sanoneen: 18 Ihmisen poika Neb · chad · rezʹzar itse, Babylonin kuningas, antoi sotavoimilleen suuren palvelun Tyyria vastaan. Jokainen pää oli yksi tehty kaljuksi, ja jokainen olkapää hierottiin paljaana. Mutta palkkojen suhteen hänelle ja hänen Tire-sotilaalliselle voimelleen ei osoittautunut olevan mitään palveluksesta, jonka hän oli suorittanut häntä vastaan.

19 "Siksi tämä on mitä suvereeni lordi Jehova on sanonut:" Täällä annan Neb-chad-rezʹzarille Babylonin kuninkaan, Egyptin maan, ja hänen on kannettava pois sen varallisuus ja tehtävä siitä iso saalis ja tehtävä paljon ryöstää sitä; ja siitä on tultava hänen sotilaallisen voimansa palkka. "

20 "" Korvauksena palvelusta, jonka hän teki häntä vastaan, olen antanut hänelle Egyptin maan, koska he toimivat minun puolestaan ​​", on suvereeni Herra Jehova."

Tämä profetia annettiin 10-julkaisussath Jehoiachinin pakolaisvuosi (10th Zedekian vuosi). Vaikka suurin osa kommentoijista olettaa Nebukadnetsarin hyökkäyksen Egyptiin hänen 34: nsa jälkeenth Vuosi (hänen 37th vuosi cuneiform-tabletin mukaan) on v10-12: ssä mainittu autio ja maanpako, teksti EI vaadi tätä tulkintaa. Varmasti, jos Jerusalem tuhotaan 587 BCE: ssä toisin kuin 607 BCE: ssä, ei ole tarpeeksi vuotta Nebuchadnezzarin 37: stath vuodesta vuoteen, jolloin Egypti muodostaa pienen kapasiteetin liittouman Naboniduksen kanssa.[Xiv]

Jeremiah 52: 30 kirjaa kuitenkin Nebukadnetsarin vievän uusia juutalaisia ​​maanpakoon 23-näytöksessään.rd Vuosi. Heitä ymmärretään parhaiten sellaisina, jotka pakenivat Egyptiin ottaen Jeremian ja joiden tuhoaminen ennustettiin Jeremiah 42-44 (kuten myös Josephus mainitsi). Laskenta Nebukadnetsarin 23: stärd Vuosi (8th Faraon Hophran vuosi, joka hallitsi 19 vuotta), tulemme 13: iinth Nabonidusvuosi maallisen kronologian mukaan, kun hän palasi Teemaan Babyloniin 10-vuoden jälkeen. Ensi vuonna (14th) Nabonidus muodosti liittouman[Xv] kenraali Amasis (hänen 29th vuosi), päinvastoin kuin Persian valtakunta nousi Cyruksen alaisuuteen tänä aikana.[Xvi] Tämä tekisi sopiva lähellä 40 vuotta hävityksen kuin egyptiläiset avustuksella kreikkalaiset alkoi jälleen hieman poliittista vaikutusvaltaa. On myös syytä huomata, että kenraali pikemminkin kuin faarao hallitsi Egyptinä tällä ajanjaksolla. Kenraali Amasis julistettiin kuninkaaksi tai faaraoksi hänen 41-julkaisussaanst Vuosi (12 vuotta myöhemmin) mahdollisesti Naboniduksen poliittisen tuen seurauksena.

Jos katsomme Jeremiah 25: 11-13 näemme Jehovan lupaavan ”tee kaldealaisten maasta autioksi jätemaaksi kaiken aikaa. ” eikä tarkenna milloin, vaikka voitaisiin jälleen väärin olettaa, että tämä tapahtuisi välittömästi. Tämä tapahtui vasta 1: n jälkeenst Century CE (AD), kun Pietari oli Babyloniassa (1 Peter 5: 13[Xvii]). Babylonista tuli kuitenkin 4: n autio raunioth Century CE, joka ei ole koskaan palannut merkitystään. Sitä ei ole koskaan rakennettu uudelleen, vaikka Irakin silloinen hallitsija Saddam Hussein on yrittänyt ottaa mukaan joitain 1980-yrityksiä koskevista yrityksistä, joista ei päästy mitenkään.

Siksi ei ole este sallia Ezekielin ennustuksen Egyptin vastaisen toteutumisen toteutumista myöhemmällä vuosisadalla. Itse asiassa se kuului täydelliseen persialaiseen dominointiin Cambyses II: n (Kyrus Suuren poika) vallankauden puolivälissä yli 60 vuoden ajan.

Kuva 4.8 Mahdollinen Egyptin tuhoajanjakso

Tärkein löytölukema 8: Egyptin autioituksella 40-vuosina on kaksi mahdollista toteutusta huolimatta 48-vuoden kuilusta Jerusalemin tuhoutumisesta Babylonin putoamiseen medeille.

9. Jeremiah 38: 2-3, 17-18 - huolimatta Nebukadnetsarin piirityksestä, Jerusalemin tuhoaminen on vältettävissä.

Aika kirjoitettu: 1 vuotta ennen Jerusalemin tuhoamista Nebukadnetsarilta

Kirjoitukset: "2 ”Tämän Jehova on sanonut:” Jokin tässä asunnossa asuva kuolee miekalla, nälkään ja ruttoon. Mutta se, joka lähtee Chal deanansin luo, on se, joka elää edelleen ja saa varmasti hänen sielunsa pilaantuneeksi ja eläväksi. ' 3 Jehova on sanonut: "Epäonnistumatta tämä kaupunki annetaan Babylonin kuninkaan armeijan voimien käsiin, ja hän varmasti vangitsee sen.", "17 Jeremia sanoi nyt Zed · kiʹah: ”Tätä Jehova, armeijoiden Jumala, Israelin Jumala, on sanonut:” Jos sinä epäonnistutte mennä ulos Babylonin kuninkaan prinsseihin, niin myös sielusi varmasti jatka elää, eikä tämä kaupunki sinänsä ole poltettu tulella, ja sinä itse ja kotitaloudesi varmasti elävät. 18 Mutta jos et mene ulos Babylonin kuninkaan ruhtinasten kanssa, tämä kaupunki on myös annettava Kalla-deanien käsiin, ja he todella polttavat sen tulella, ja sinä et itse pääse pakenemaan heidän kädestään. . '”"

Zedekiahin 10-julkaisussath tai 11th vuosi (Nebuchadnezzar 18th tai 19th [Xviii]), lähellä Jerusalemin piirityksen loppua, Jeremia kertoi kansalle ja Sidkialle, että jos hän antautuisi, hän eläisi, ja Jerusalemia ei tuhota. Sitä korostettiin kahdesti, pelkästään tässä kohdasta, jakeissa 2-3 ja taas jakeissa 17-18. ”Mene kaldealaisten luo ja sinä asut, eikä kaupunkia tuhota. ”

Kysymys on esitettävä: Jos Jeremian 25in ennustus[XIX] oli Jerusalemin autioksi, miksi antaa profetian 17 - 18 vuotta etukäteen, varsinkin kun ei ollut varmuutta, se tapahtuisi vasta vuotta ennen sen tapahtumista. Jos palvelus Babyloniaan olisi kuitenkin erilainen kuin autio, niin se olisi järkevää. Itse asiassa pyhät kirjoitukset tekevät sen selväksi (Darby: “Jos haluat vapaasti lähteä Babylonin prinssien kuninkaan luo, niin sinun sielusi elää, ja tätä kaupunkia ei tule polttaa tulella; ja asut ja talosi (jälkeläiset) ”) että kapina tätä orjuutta vastaan ​​johti Jerusalemin ja muiden Juudan kaupunkien piirittämiseen ja tuhoamiseen.

Tärkein löytö numero 9: Jerusalemin tuhoaminen on vältettävissä Zedekiah 11: n viimeisen piirityksen viimeiseen päivään saakkath vuosi.

10. Jeremiah 42: 7-17 - Juudaa voidaan silti asua huolimatta Gedalian murhasta

Kirjallinen aika: 2 kuukautta sen jälkeen, kun Nebukadnetsar on tuhonnut Jerusalemin

Kirjoitukset: "7Nyt tapahtui kymmenen päivän kuluttua, että Jehovan sana jatkui Jeremialle. 8 Joten hän kutsui Johanania Kareaan poikaa ja kaikkia hänen kanssaan olleita sotilasjoukkojen päälliköitä ja kaikkia ihmisiä, pienimmästä jopa suurimpaan; 9 Ja hän jatkoi sanoen heille: "Tämän on sanonut Jehova, Israelin Jumala, jolle sinä lähetit minut saamaan sinun suostuvuutesi pyynnöstä laskea hänen eteensä: 10 'Jos sinä asut varmasti asumaan tällä maalla, minä myös rakennan sinut, enkä repimään [sinua], ja istutan sinut, enkä juurruta [sinua]; sillä minä varmasti pahoittelen häntä, jonka olen aiheuttanut sinulle. 11 Älä pelkää Babylonin kuninkaan takia, jota sinä pelkäät. '

”'Älä pelkää hänen takia', 'on Jehovan lausunto,' koska olen kanssasi kanssasi pelastaaksesi sinut ja vapauttaaksesi sinut hänen käsistään. 12 Ja minä annan sinulle armoja, ja hän varmasti armoa sinuun ja palauttaa sinut omaan maaperäsi.

13 '' Mutta jos sanot: 'Ei; emme aio asua tässä maassa! ”tottelematta Jehovan ääntä Jumalaasi, 14 sanomalla: ”Ei, mutta pääsemme Egyptin maahan, missä emme näe sotaa ja sarven ääntä emme kuule, ja leivästä emme ole nälkäisiä; ja siellä meidän pitää asumaan ”; 15 Kuulkaa siis nyt Jehovan sana, Juudan jäännös. Tämän armeijoiden Jehova, Israelin Jumala, on sanonut: ”Jos sinä itse asetat positiivisesti kasvosi tullaksesi Egyptiin ja sinä todella asut sisään asumaan siellä muukalaisina, 16 on myös tapahduttava, että se miekka, jota pelkäät, saa sinut kiinni sinua kohtaan Egyptin maassa, ja se erittäin nälänhätä, jota olet peloissaan, seuraa siellä tiiviisti Egyptin jälkeen; ja siellä sinä kuolet. 17 Ja tapahtuu, että kaikki miehet, jotka ovat asettaneet kasvonsa mennäkseen Egyptiin asumaan siellä muukalaisina, kuolevat miekalla, nälkään ja tuhoon; ja heillä ei tule olemaan selviytyjiä tai paeta pahoinpitelyn takia, jonka minä aiheutin heille. ""

Gedaliahin murhan jälkeen 7: ssäth kuukausi 11th Sidkian vuosi, 2 kuukautta Jerusalemin lopullisen tuhoamisen jälkeen[XX], Jeremia käski kansan jäädä Juudaan. Jos he tekisivät niin, mitään tuhoa tai autioa ei tapahdu, elleivät he ole tottelematta ja paenneet Egyptiin. ”Jos et epäilemättä asu tässä maassa, minä myös rakennan sinut ja en repä sinua alas ... Älä pelkää Babylonin kuninkaata, jota pelkäät.Joten edes tässä vaiheessa, Jerusalemin tuhoamisen jälkeen, Juudan täydellinen autiointi ei ollut väistämätöntä.

Siksi Jerusalemin ja Juudan autiointi voitiin laskea vain 7: stäth kuukausi ei 5th kuukausi. Seuraava luku 43: 1-13 osoittaa, että jos he eivät noudattaneet toimia ja pakenivat Egyptiin. Heidät tuhottiin ja autioitiin joitain 5 vuotta myöhemmin, kun Nebukadnetsar hyökkäsi (hänen 23rd vuosi) täyttämällä tämän profetian ja vieden enemmän maanpakoon. (Katso Jeremiah 52: 30 missä 745 juutalaiset vietiin maanpakoon.)

Pää löytölukema 10: Juudan autioituminen ja asuttaminen, jota voidaan välttää tottelemalla Jeremiaa ja jäämällä Juudaan. Täydellinen autioituminen ja asumattomuus voivat alkaa vasta 7: ssäth kuukausi ei 5th kuukausi.

Sarjan kuudennessa osassa viimeistelemme ”löytömatkan ajan kautta” tutkimalla Daniel 9, 2 Chronicles 36, Zechariah 1 & 7, Haggai 1 & 2 ja Isaiah 23. On vielä paljastettava joukko elintärkeitä löytöjä. Lyhyt katsaus matkasi havaintoihin ja kohokohtiin tehdään osassa 7, jota seuraavat tärkeät johtopäätökset, jotka perustuvat näihin löytöihin matkallamme.

Löytömatka ajan läpi - osa 6

[I] Heprea - Strong's H2721: “chorbah”- kunnolla =” kuivuus, epäsuorasti: autio, rappeutunut paikka, autio, tuho, kaadettu jäte ”.

[Ii] Heprea - Strong's H8047: “Samma”- kunnolla =” pilata, epäsuorasti: surullinen, hämmästynyt, autio, tuhlaaminen ”.

[Iii] Heprea - Strong's H8322: “shereqah”-” viseilevä, vilisevä (derimisessä) ”.

[IV] Heprea - Strong's H7045: “qelalah”-” kiristyminen, kirous ”.

[V] Hepreaksi käännetty sana ”tässä” on “haz.zeh”. Katso Strongin 2088. ”Zeh”. Sen merkitys on “Tämä”, “Täällä”. eli nykyinen aika, ei menneisyys. ”palkki”=” At ”.

[Vi] Jeremiah 36: 1, 2, 9, 21-23, 27-32. 4: ssäth Jehoiakimin vuosi, Jehova käski häntä ottamaan rullan ja kirjoittamaan kaikki profetian sanat, jotka hän oli hänelle tuolloin antanut. 5: ssäth vuosi nämä sanat luettiin ääneen kaikille temppeliin kokoontuneille ihmisille. Sitten prinssit ja kuningas saivat sen lukea heille, ja kun se luettiin, se poltettiin. Jeremialle annettiin sitten käsky ottaa uusi rulla ja kirjoittaa kaikki ennustet, jotka olivat palanneet. Hän lisäsi myös lisää profetioita.

[Vii] Tämä oli maanpako Jehojakinin aikaan, ennen kuin Nebukadnetsar asetti Zedekian valtaistuimelle.

597 BCE maallisessa kronologiassa ja 617 BCE JW kronologiassa.

[VIII] Kirjallinen 11 vuotta aiemmin 4th Jehoiakimin vuosi, 1st Vuosi Nebukadnetsari.

[IX] Heprealainen sana ”Lə” on käännetty oikeammin "varten" tai "suhteessa". nähdä https://biblehub.com/hebrewparse.htm että https://en.wiktionary.org/wiki/%D7%9C%D6%BE . Raamatun sanan mukaan ennakkoluvan käyttö ”"Tarkoittaa" suhteessa ". Wiktionaryn mukaan sen käyttö ennakkona Babylonille (Lə · Ba · BEL) tarkoittaa käyttöjärjestyksessä (1). ”Vastaanottaja” - määränpäänä, (2). ”To, for” - epäsuora esine, joka ilmaisee vastaanottajan, vastaanottajan, edunsaajan, asianomaisen henkilön, esimerkiksi lahja “To” hänelle, (3). ”Of” hallussapitäjällä - ei ole merkitystä (4). ”To, into” osoittaa muutoksen tuloksen, (5). Näkökulman haltija ”puolesta, mielipide”. Konteksti osoittaa selvästi, että kohde on kohde 70 vuotta ja kohde Babylonia, joten Babylon ei ole (1) määränpää 70 vuosille tai (4) tai (5), vaan pikemminkin (2) Babylon on 70 vuoden edunsaaja; mitä? Jeremiah 25 sanoi ohjauksen tai servituuden. Heprealainen lause on ”Lebabel” = le & Baabel. Siten ”Le” = “Puolesta” tai “suhteessa”. Tästä syystä ”Babylonille”. "At" tai "in" olisi ennakko "be"Tai"baJa olisi ”Bebabel”. Nähdä Jeremiah 29: 10-linjainen raamattu. (http://bibleapps.com/int/jeremiah/29-10.htm)

[X] Katso Jeremiah 27: 7 "Ja kaikkien kansakuntien on palveltava häntä ja hänen poikaansa ja pojanpoikaansa, kunnes tulee aika hänen oman maansa edestä, ja monien kansakuntien ja suurten kuninkaiden on käytettävä häntä palvelijana. ”

[Xi] Katso alaviite 37.

[Xii] Ezra 3: 1, 2 näyttää, että se oli 7th kuukausi heidän saapuessaan, mutta ei vuotta. Tämä voi olla 537 BCE, kun Cyruksen asetus menee ulos edellisvuodesta 538 BCE (hänen ensimmäinen vuosi: 1st Regnal Year tai 1st Vuosi Babylonin kuninkaana Darian Meden kuoleman jälkeen)

[Xiii] 10-vuosien sisällyttäminen Babylonian kronologiaan on tällä hetkellä ongelmallista, koska ne ovat yhteydessä toisiin kansakuntiin, kuten Egyptiin, Elamiin, Medo-Persiaan. 20-vuosien lisääminen on mahdotonta. Katso lisätietoja valmisteluvaiheessa olevasta kronologiakommentista, jossa korostetaan näitä kysymyksiä yksityiskohtaisemmin.

[Xiv] 40-vuodella on myös potentiaalinen ajanjakso, joka alkaa kenraali Amaisin syrjäyttämällä faarao Hophralta 35: ssä.th Nebukadnetsarin vuosi, kunnes kenraali Amasis julistetaan kuninkaaksi 41: ssäst vuosi, (9th Cyruksen vuosi Babylonin kuninkaana maallisen aikajärjestyksen mukaan.

[Xv] Herodotus Book 1.77: n mukaan ”sillä hän oli tehnyt liiton Egyptin kuninkaan Amasisin kanssa ennen kuin hän teki liiton lacedemonilaisten kanssa), ja kutsuakseen myös babylonialaiset (sillä myös näiden kanssa liitto oli solminut hänelle, Labynetos tuolloin babylonialaisten hallitsija) ". Tästä tekstistä ei kuitenkaan voida saada päivämäärää tai johdettua päivämäärää.

[Xvi] Tarkkaa vuotta ei tunneta. (Katso edellinen alaviite). Wikipedia otsikossa Amasis antaa 542 BCE hänen 29th Vuosi ja Nabonidus 14th Vuosi tämän allianssin päivämääränä. https://en.wikipedia.org/wiki/Amasis_II. Huomaa: Toiset antavat aikaisemman päivämäärän 547 BCE.

[Xvii] 1 Peter 5: 13 “Hän, joka on Babyloniassa, valittu, kuten sinä, lähettää sinulle terveisiä, ja niin myös Mark poikani. ”

[Xviii] Nebukadnetsarin vuodet on annettu raamatullisena numerointina.

[XIX] Kirjallinen 17-18 vuotta aiemmin, 4th Jehoiakimin vuosi, 1st Vuosi Nebukadnetsari.

[XX] Vuonna 5th Kuukausi, 11th Zedekiahin vuosi, 18th Nebukadnetsarin sairausvuosi.

Tadua

Tadua-artikkelit.
  3
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x