”Todellinen ystävä osoittaa rakkautta kaikkina aikoina.” - Sananlaskut 17:17

[Alkaen ws 11/19, s. 2, tutkimusartikkeli 44: 30. joulukuuta - 5. tammikuuta 2020]

Miksi artikkelin otsikko ei voi olla ”Kuinka luoda vahvat ystävyyssuhteet”? Miksi lisätä karsinnat “ennen kuin loppua tulee ”? Tarkoituksena on vain saada tämä tutkimusartikkeli näyttämään peiteltyltä yritykseltä pelätä todistajia jäämään organisaatioon, koska loppuaja on tulossa. Eikö meidän pitäisi rakentaa ystävyyssuhteita, koska haluamme ystäviä ja haluamme myös olla ystäviä muille auttaaksemme heitä? Varmasti on väärin rakentaa ystävyyssuhteita takaosan takia vain siksi, että ”loppu” on tulossa? Se ei ole totta ystävyyttä.

Sen sijaan, että käsittelemme kuvaa (tai videota) veljeistä ja siskoista, jotka piiloutuvat bunkkeriin tai metsään, kuten olemme lähitulevaisuudessa, tällä kertaa näyttää siltä, ​​että olemme menneet maailmaan! Tässä artikkelissa käsitellään sen sijaan kuvaa ullakolla piilossa olevista veljistä ja siskoista. Mitkä mahdolliset pyhät kirjoitukset tai loogiset syyt näille kuvauksille ovat? Ne toimivat kuitenkin varmasti taktiikkana. Onko se organisaatioiden tarkoitus? Miksi tosi kristittyjen olisi piilotettava, ei esitetä eikä vihjata pyhissä kirjoituksissa, jotka liittyvät selvästi Armageddoniin.

Opi Jeremialta.

Jeremiasta puhuttaessa artikkelissa sanotaan: "Itse asiassa hän ilmaisi tunteensa uskolliselle sihteerille Baruchille ja lopulta meille". (Par.3). Totta, muuten kuinka Baruch voisi kirjoittaa Jehovan viestin Israelille annetusta Jeremian kautta. Mutta päätelmä, jonka mukaan Jeremia kaatoi tunteensa Baruchiin henkilökohtaisella tasolla, on täydellinen spekulointi. Hän olisi voinut tehdä, mutta kaikkien tallennettujen keskustelujen Baruchin kanssa oli tarkoitus välittää Jehovan varoitukset hänelle välittääkseen muille tai tallentaaksemme ne.

"Voimme hyvin kuvitella, että kun Baruch kirjoitti Jeremian tapahtumarikkaan tarinan, heillä oli syvä kiintymys ja kunnioitus toisiinsa". Jälleen yksi upea pala spekulaatiota, jota pyhien kirjoitusten tietoja ei vahvisteta eikä kiistetä. Onko sinulla merkitystä, voit kysyä? Kyllä, sillä on suuri merkitys. Kuten monet herätetyistä lukijoistamme tietävät, se johtuu siitä, että teimme sen itse kerralla, kuten muut tekevät edelleen. Emmekö uskoneet spekulointia totuudeksi, koska se tuli organisaatiolta? Samoin tänään monet toistavat sananmukaisesti seuraavan lauseen kuten mantra, "elämme viimeisten päivien viimeisillä osilla" yksinkertaisesti siksi, että hallintoelimen jäsen sanoi niin puheessa tai piirin tarkkailija sanoi sen vierailunsa aikana, tai Vartiotorni suunnitteli Vartiotorni-tutkimusartikkelin tällä nimellä.

Organisaation kannalta on myös erittäin tekopyhää maalata sellainen hehkuva kuva ystävyydestä, jota emme edes tiedä olevan olemassa, tukeakseen tämän tutkimusartikkelin aiheen esityslistaa. Toisaalta julkaisussa “Jumalan sana meille Jeremian kautta”(2010), se maalaa mustan kuvan Baruchista, taas kokonaisen keinottelun kautta. Tässä on muutama esimerkki, joista löytyy paljon lisää:

"Mitä Baruchin huolenaiheet olivat, yksi mahdollisuus oli tekemistä kuuluisuuden ja arvovallan kanssa ” luvun 9 kohta 4. (Spekulaatio lihavoituna)

”” Suuret asiat ”, jotka Baruch piti mielessä -onko ylimääräisen kunnian saavuttaminen kuninkaallisessa tuomioistuimessa tai aineellinen vauraus -ehkä osoittautua turhaan. ” Luvun 9 kohta 5. (Spekulaatio lihavoituna)

"Baruchin "hienoja asioita" saattoi olla mukana aineellinen vauraus ”. Luvun 9 kohta 6. (Spekulaatio lihavoituna)

Ehkä pahin vihje on luvun 9 3 kohdassa, jossa sanotaan:Syy siihen, miksi Baruch koki, ettei hänellä ollut ”lepopaikkaa” Jeremian profeetallisten lausuntojen kirjoittamisen aikana, ei ollut itse tehtävä. Se oli hänen oma näkemys siitä, mikä näytti hyvältä - mikä oli hänen sydämessään. Baruch kadonnut etsimään itselleen "suuria asioita", unohti tärkeimmät asiat, ne, jotka liittyvät jumalallisen tahdon tekemiseen. "

Tämä tulkinta Baruchin sydänolosuhteista on merkityksellistä murhaa ilman syytä tai todisteita, jotka seisoisivat oikeudessa.

Todellakin, voimme yhtä spekuloida että lepopaikan puutteen tunne johtui hänen vaarallisesta tehtävästään ja olosuhteista hänen ympärillään. Lisäksi Jehova oli huolissaan siitä, että Baruch väsyi ja antoi hänelle varoituksen, kun hänellä oli silti silmä ja halu tärkeämpien asioiden suhteen. Oli vain, että hänen innokkuutensa ja uskonsa vaativat vain vähän uudestaan.

Onko spekuloinnillamme parempaa perustaa kuin Vartiotorni-julkaisun spekulointi? Kyllä, sillä organisaation spekuloinnin ja tavan perusteella, jolla ihmiset reagoivat tilanteisiin yleensä, on epätodennäköistä, että Baruch olisi vastannut niin helposti neuvonantajaan, jos hänellä olisi ollut ”unohdettu tärkeämpiä asioita" koska ne olisivat lakanneet olemasta tärkeitä hänelle, ja siten he olisivat voineet helposti loukkaantua.

Ainakin tällä vältetään Baruchin tuomitseminen ankarasti, kun pyhissä kirjoituksissa ei ole todisteita siitä, että meidän pitäisi arvioida häntä niin ankarasti.

Tämä osoittaa selvästi, kuinka organisaatio kaatoaa materiaalinsa ja spekuloi usein. Voidaan myös nähdä, että se tekee tämän sopimaankseen omaan esityslistaansa sen sijaan, että se pysyisi Raamatun totuuden alaisena, koska se voi kääntyä asenteeseen. Näiden Jeremiah-julkaisun lainausten perusteella järjestön on ristiriitaista väittää, että Baruch ja Jeremiah olivat hyviä ystäviä tässä Vartiotorni-tutkimustiedotteessa.

Itse asiassa monissa seurakunnissa niitä, joita on pidetty ”unohtaa tärkeämpiä asioita ” Järjestön jäseniä, kuten sellaisia, jotka saavat maallisen koulutuksen työhön, joka antaa heille mahdollisuuden tukea perhettänsä mukavammin, seurakunnan super-vanhurskaammat jäsenet pitävät yleensä huonoina yrityksinä, ja he väistävät niitä, eikä heistä ole läheisiä ystäviä. Joten miten organisaatio voi yhtäkkiä käyttää Baruchia roolimallina?

Miksi et katso loistavaa yhteenvetoa organisaation tekopyhyydestä ja hieman valoa,Tulevaisuuden suunnitelma, kuten hallintoelin ” ?

”Sydän sydämeen -viestintä”

Kohdassa 9 todetaan ”Jeesus osoitti luottavan ystäviinsä kommunikoimalla avoimesti heidän kanssaan. (Joh. 15:15) Voimme jäljitellä häntä jakamalla ilomme, huolemme ja pettymyksemme muiden kanssa. ”

Ottaen huomioon mistä tämä ehdotus tulee, kuinka hyvin organisaatio vastaa omia ehdotuksiaan?

Näyttääkö organisaatio esimerkiksi, että he luottavat jäseniinsä kommunikoimalla avoimesti heidän kanssaan? Onko seurakunnan jäsenillä pääsy ”Paimenkoi Jumalan kantaa” esimerkiksi vanhimman käsikirja, jotta he tietävät, kuinka heitä käsitellään oikeuskomiteassa?

Onko organisaatio puhdas siitä, että heitä vastaan ​​nostetaan usein oikeudenkäyntejä, joita vanhemmat eivät suojannut lasten seksuaaliselta hyväksikäytöltä?

Ovatko he sanoneet avoimesti seurakunnille maksavansa miljoonia oikeuden sakkoja ja korvauksia tällaisille uhreille? Ei, se on piilotettu, jopa heidän julkisesti julkaistussa tilissä.

Mainitsivatko he avoimesti Australian kuninkaallisen korkean komission lapsiväkivallasta ja Geoffrey Jacksonin ristiintutkinnasta?

Pyysivätkö he anteeksi parven harhaanjohtamista noin vuonna 1975, jolloin Armageddon tulisi? Ei, sen sijaan he syyttivät parvia (uskoen heidät!).

Toiseen virkkeeseen on myös syytä pohtia lisää. Organisaation sisällä on turvallista tai hyvä idea jakaa ilomme pyhien kirjoitusten ymmärtämiseksi erilaisella ja oikealla tavalla kuin mitä organisaatio opettaa ?; vai onko hyvä jakaa huolemme organisaation tietyistä opetuksista; tai pettymyksemme siitä, että Armageddon ei vielä tule, ja ehkä meidän on joututtava kohtaamaan epäonnistunut terveys tai vanhuus tässä asioiden järjestelmässä, jota meitä ei johdettu odottamaan. Luottaa kaikki nämä tunteet kenellekään herättämättömälle todistajalle johtaisi todennäköisesti siihen, että heille ilmoitettaisiin vanhimmille ja heidät kutsutaan ilmestymään oikeudelliseen komiteaan.

Kohdan 10 yläpuolella oleva kuva viittaa siihen, että hyvät ystävät toimivat yhdessä ministeriössä. Kuten kaikki tiedämme, hyvät ystävät tekisivät kuitenkin paljon enemmän, mutta mitään näistä asioista ei ehdoteta.

Kohdat 13-16 rohkaisevat meitä oikein yrittämään keskittyä ystävien positiivisiin eikä negatiivisiin puoliin. Tähän ei kuitenkaan pitäisi liittyä vakavien puutteiden huomioimista.

Vietettyään koko artikkelin spekulointiin siitä, että Jeremiah oli Baruchin läheinen ystävä, se yhtäkkiä vaihtaa tarran ja väittää, että Ebed-Melech oli Jeremian ystävä. Ehkä järjestö toivoo, että et huomaa spekuloinnin aiheen muutosta!

Heidän näkemykseen ei ole pyhien kirjoitusten tukea. Itse asiassa on epätodennäköistä, että Jeremiah oli läheinen ystävä, kun otetaan huomioon, että Ebed-Melech puhui Jeremiasta ”profeetan Jeremiana” muodollisella tavalla. Ebed-Melech käytti myös tavallisen ihmisen myötätuntoa väittääkseen, että Jeremia poistetaan kaivosta. Lisäksi Jeremian kirjassa 39: 15-18 sanotaan:Mene, ja sinun on sanottava Eʹbed-melʹechille E · thi · opi · an, ”. Se ei sano ”sinun on sanottava ystävällesi, Ebed-Melechille”.

Siitä huolimatta, se ei estänyt Jeremiaa välittämästä Jehovan sanomaa, että Ebed-Melech pakenee Jerusalemin tuhoa elämänsä aikana. Koska Ebed-Melech oli vastuussa kuningas Zedekian kotitaloudesta, Nebukadnetsar olisi muuten todennäköisesti tappanut hänet. Loppujen lopuksi ylin pappi Seraia ja muut, kuten Ebed-Melech, tapettiin 2 Kuninkaan 25: 18-21 mukaan. Mielenkiintoista on, että Jeremian kirja 39: 15-18 tapahtuu heti lyhyen viittauksen jälkeen 2 Kings 25: n tilin tapahtumiin. Tämä näyttää olevan vahvistus siitä, että Ebed-Melech ja Baruch selvisivät, kun suurin osa heidän ympärillään ei ollut.

Viimeisessä kappaleessa yritetään antaa toinen syy saada ystäviä vain organisaation sisällä ja epäluottaa kaikkia muita, kun sanotaan:Meidän on päättäväisesti rakennettava ja ylläpidettävä vahvoja suhteita veljiimme ja siskoihimme nyt. Miksi? Koska vihollisemme yrittävät jakaa meidät valheiden ja väärien tietojen avulla. He yrittävät kääntää meidät toisiamme vastaan ​​”.

Järjestön vastustajien ja vihollisten ei ehdottomasti tarvitse yrittää jakautua valheiden ja väärien tietojen avulla. Totuus ja oikeat tiedot tekevät (ja tekevät) paljon enemmän.

Lopuksi

Siinä on hyvä saada ystäviä ja pitkäaikaisia ​​ystäviä. Mutta syy, jonka tämä Vartiotorni-artikkeli tarjoaa ystävien löytämiseen, on syvästi virheellinen. Vaikuttaa siltä, ​​että se on tuskin peitelty yritys yrittää pelottaa veljiä ja sisarta hankkimaan ystäviä ja heidän ainoita ystäviään muiden todistajien keskuudessa, kaikki siksi, että järjestön mielestä loppupää on lähellä, mutta tällä kertaa Jeesus sanoi, että emme tiedä.

Vartiotorni-artikkeli ei ole aito yritys eikä tarpeeksi hyödyllinen auttamaan niitä, jotka saattavat kamppailla monista syistä, saada ystäviä, kuten ujous. Yksi ei saa todellisia ystäviä vain viettämällä aikaa kenttäpalveluun heidän kanssaan. Todelliset ystävät eivät myöskään vältteleisi sinua yksinkertaisesti siksi, että päätät monista uskovista, joita sinulla kerran oli yhteisiä, vakavasti virheellisiä.

Jälleen kerran, jotta voimme todella hyötyä kaikesta tutkimusartikkelissa, meidän on seulottava kaikki organisaation viisto sovellus, jolla se on käsitelty. Kuivuus niin sanotussa hengellisessä paratiisissa jatkuu.

Tadua

Tadua-artikkelit.
    7
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x