Todistajille opetetaan, että Charles Taze Russell sai alkunsa kaikista opetuksista, jotka tekevät Jehovan todistajista eristymään muista kristillisyyden uskonnoista. Tämä osoittautuu väärin. Itse asiassa se yllättää useimmat todistajat oppimalla, että heidän millenaariset opetuksensa tulevat katoliselta papilta, jesuiitilta. Kanadan historiaprofessori ja useiden Jehovan todistajia käsittelevien tieteellisten kirjojen kirjoittaja James Penton vie meidät takaisin kolme vuosisataa monien opien alkuperään, jotka todistajien mielestä erehtyvät uskomaan olevan heidän yksin.

James Penton

James Penton on historian emeritus Lethbridgen yliopistossa Lethbridgessä, Albertassa, Kanadassa ja kirjailija. Hänen kirjoihinsa kuuluvat "Viivästynyt apokalipsipiste: Jehovan todistajien tarina" ja "Jehovan todistajat ja kolmas valtakunta".
    3
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x