”Ota suuri uskonkilpi.” - Efesolaisten 6:16

[Alkaen ws 11/19 p.14. Tutkimusartikkeli 46: 13. tammikuuta - 19. tammikuuta 2020]

Ennen kuin analysoimme tämän viikon artikkelin sisältöä, tarkastellaanko mainitun teematekstiä.

”Kaiken tämän lisäksi ota käyttöön suuri uskonkilpi, jolla pystyt sammuttamaan kaikki jumalattomien polttavat nuolet.” - Efesolaisten 6:16

”Kaiken tämän lisäksi ota uskon kilpi, jolla voit sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet.” - EPH 6:16 - New International Version

Uuden kansainvälisen version esittäminen on erityisen hyvää, kun sanotaan:Kaiken tämän lisäksi ota vastaan ​​uskon kilpi… ”. Mitä meidän pitäisi ottaa uskon kilven lisäksi?

Efesolaisten 6:13 sanotaan, että meidän pitäisi laittaa täysi Jumalan panssari. Mitä tämä panssari sisältää?

 • Totuuden vyö
 • Vanhurskauden rintalevy
 • Jalat saivat rauhan hyvät uutiset

Siksi uskoon on liitettävä totuus, vanhurskaus ja rauhan hyvät uutiset Paavalin sanojen mukaan efesolaisille. Vanhurskaus määritellään teoksissa ”moraalisesti oikeudeksi”.

Kohdassa 2 todetaan, että tutkimusartikkelissa se keskustelee siitä, kuinka voimme tarkistaa uskosuojamme ja varmistaa, että se on vahva, ja kuinka voimme pitää kiinni uskonkilvestämme.

TARKISTA HUOLELLISESTI KAAPELI

Kohdassa 4 annetaan meille seuraavat neuvot uskonkilven tarkastamiseksi ja ylläpitämiseksi

 • Rukoile Jumalan apua
 • Käytä Jumalan sanaa auttaaksesi sinua näkemään itsesi niin kuin Jumala näkee sinut
 • Tarkastele joitain äskettäin tekemiäsi päätöksiä

Nämä ehdotukset ovat erinomaisia, ja niitä tulisi pyrkiä soveltamaan uskomme vahvistamiseksi.

Suojaa itseäsi perusteettomalta ahdistukselta, valheilta ja irtoamiselta

Tutkimusartikkelin kirjoittaja aloittaa kappaleen 6 sanomalla, että jotkut ahdistuksen tyypit ovat hyviä. Hän mainitsee huolen Jehovan ja Jeesuksen miellyttämisestä. Sitten hän mainitsee, että jos teemme vakavan synnin, olemme innokkaita palauttamaan ystävyytemme Jehovan kanssa. Hän mainitsee myös ahdistuksen miellyttävistä avioliittolaisista sekä perheen ja uskovien muiden hyvinvoinnista.

Ennen kuin käsittelemme kutakin yllä olevaa väitettä, katsokaamme mitä Raamattu sanoo ahdistuneisuudesta.

Filip. 4: 6 kertoo meille, ”Älä ole ahdistunut mitään, mutta sisään kaikki anna rukouksen ja rukouksen, kiitospäivän ohella, antaa vetoomuksesi tiedoksi Jumalalle; ” [Lihavoi meidän]

Huomasitko, että meidän ei tarvitse olla huolissaan mitään?

Mutta meidän olisi pyydettävä Jehovaa siitä kaiken.

Ahdistuneisuus mistä tahansa asiasta, jonka Vartiotorni-kirjailija mainitsee kappaleessa, ei ole itsessään väärin. Meidän on todellakin osoitettava olevansa huolissaan avioliitto-ystävistä, perheestä ja muista uskovista.

Suhteemme Jehovaan tulisi olla tärkeä meille. Jeesus sanoi, että meidän on rakastettava Jehovaa koko sydämellämme, koko sielullamme ja koko mielellämme, mikä on tärkein käsky suhteissamme Jehovaan.

Jos teemme vakavan synnin, jos teemme parannuksen, Jehova voi antaa meille anteeksi poikansa lunastuksen kautta.

Jehova tietää, että olisimme luonnollisesti huolestuneita kaikista näistä asioista. Siksi Jehova kannustaa meitä rukoilemaan Häntä vastaan ​​ja olemaan ahdistuneita.

Kohdassa 7 määritellään muut ahdistuksen tyypit kohtuuton ahdistus.

Mitä Vartiotorni-kirjailija sanoo olevan kohtuuton ahdistus?

 • Saatamme jatkuvasti huolehtia siitä, että meillä on tarpeeksi ruokaa ja vaatteita. Tämän huolen helpottamiseksi voimme keskittyä materiaalisen omaisuuden hankkimiseen.
 • Voisimme jopa kehittää rakkausrahan. Jos annamme sen tapahtua, uskomme Jehovaan heikkenee ja kärsimme vakavista hengellisistä vahingoista.
 • Liian huolissaan muiden hyväksynnän saamisesta. Saatamme sitten pelätä, että ihmiset pilkataan tai vainotaan ihmisten kautta enemmän kuin pelkäämme Jehovan tyytymättömyyttä.

Jos kirjoitat 'Kohtuutonta' sisään JW-sovellus tai JW-kirjasto etsi tai etsi muusta Raamatun käännös sanasta ”Kohtuutonta” ei esiinny missään Raamatun jakeessa.

Ei ole olemassa eroa pyhien kirjoitusten mukaan ahdistuksen tyypeistä, joissa jotkut on merkitty hyväksi ahdistukseksi, kun taas toiset ovat kohtuuttomia ahdistuksia.

Matteuksen evankeliumi 6:31 Jeesus sanoo yksinkertaisesti: "Älä ole ahdistunut" siitä, mitä syöt tai mitä juodat tai käytät. Hän ei sanonut, että näiden ahdistus olisi aiheeton ahdistus.

Tämä on yhdenvertaista Filippilaisten kirjan 4: 6 ja muiden pyhien kirjoitusten kanssa:

 • Luke 12: 25-26,29
 • Markus 13: 11

Meidän on kysyttävä, jos pyhissä kirjoituksissa ei eroteta toisistaan ​​sitä, minkä vuoksi meidän ei pitäisi ja ei pidä olla huolissaan, ja lisäksi pyhät kirjoitukset vain rohkaisevat meitä luottamaan Jehovaan ja lopettamaan ahdistuksen, miksi kirjoittaja erottaa ahdistukset ja erottaa ne sellaisissa pois?

Mieti seuraavia organisaatiota koskevia seikkoja:

 • Merkittävää määrää Bethelin jäseniä ja erityisiä kokopäiväisiä palvelijoita pyydettiin poistumaan lukuisista sivutoimistoista ja toimeksiannoista maailmanlaajuisesti, joista suurin osa luotti vain organisaation toimeentuloon.
 • Organisaatio torjuu voimakkaasti korkea-asteen koulutuksen hakemista tekniikan ja työmarkkinoiden muutoksista huolimatta, minkä seurauksena monet Jehovan todistajat eivät sovellu työskentelemään erikoistuneessa ja korkeasti koulutetussa työssä.
 • Koska organisaatio jatkaa vanhempien pakottamista kannustamaan lapsiaan toimimaan ”kokopäiväisesti” ilman minkäänlaista pätevyyttä, he todennäköisesti työskentelevät ammattitaidottomassa tai heikosti koulutetussa työssä, joka maksaa vähemmän palkkaa.
 • org kannustaa seurakunnan jäseniä jatkamaan koputtamista tuottamattomien naapurustojen oviin ja niiden tiukat säännöt ja opetukset sekä valvottu vaatimustensa vuoksi jotkut pitävät Jehovan todistajia kulttinä.

Nämä ovat vain muutamia syitä, miksi Jehovan todistajista aiheutuisi enemmän ahdistusta ruoan, rahan ja työllisyyden suhteen, samoin kuin muiden mielipiteitä, enemmän kuin muita kristillisyyden jäseniä.

Kohdassa 8 todetaan ”Saatana käyttää hänen valvonnassaan olevia levittääkseen valheita Jehovasta ja veljistämme ja sisareistamme. Esimerkiksi luopiolaiset julkaisevat valheita ja vääristävät tosiasioita Jehovan organisaatiosta verkkosivuilla sekä television ja muiden tiedotusvälineiden välityksellä. " Sitten kappaleessa sanotaan, että meidän pitäisi "Vältä kaikkea kosketusta luopijoiden kanssa".

Suurimmalle osalle Jehovan todistajia luopija on kuka tahansa, joka on eri mieltä siitä, mitä organisaatio sanoo riippumatta siitä, mikä erimielisyyden syy on, vaikka kyseisen ihmisen sanoma voi olla totta.

Mikä on luopumuksen todellinen merkitys?

Luoppus on henkilö, joka luopuu uskonnollisesta tai poliittisesta vakaumuksesta tai periaatteesta.

Tämä tarkoittaa, että muslimi tai joku muu uskonto, josta tulee Jehovan todistaja, on pohjimmiltaan heidän uskontonsa luopunut.

Ennen kuin päätämme, onko joku kristittyyn uskoon luopunut, meidän tulisi ensin selvittää, onko sanotussa totuutta? Onko vastoin pyhiä kirjoituksia se, mitä ihminen sanoo? Paljastavatko he ehkä organisaation ilmoittamia väärinkäytöksiä? Muutoin organisaation määritelmän mukaan apostaatti Jeesus oli luopunut juutalaisuudesta, mutta todellisuudessa juuri juutalaisuus oli mennyt heidän kanssaan tekemän liiton vastaiseksi ja hylännyt Jeesuksen, joka oli ennakoitu Messias, jota he etsivät. Jeesus kertoi totuuden, ja fariseukset kertoivat totuuksia ja olivat todellisia luopijoita.

Tapa, jolla tätä sanaa käytetään yhä enemmän Vartiotorni-kirjallisuudessa ja -lähetyksissä niiden ihmisten merkitsemiseksi, jotka eivät enää ole samaa mieltä, on kuin palaaminen keskiaikaan ja katoliseen inkvisitioon. Varmasti kysymys ihmisen uskosta on yksilön ja Jumalan ja Jeesuksen välinen asia. Sitä ei pidä arvioida, ja liian vanhurskasten ihmisten tekemä sekaaminen. Hallintoelin voi olla innokas ja tuntea olevansa perusteltu heidän mielestään, mutta se menee Tarsuksen Saulin tielle ennen hänen kääntymistään.

Kuten tämän katsauksen alussa mainittiin, totuus on keskeinen osa panssaria. Meidän ei pidä uskoa valheisiin.

Siksi, jos organisaatio levittää itse totuuksia, emme koskaan halua sivuuttaa niitä, jotka ovat tuoneet valheemme tietoomme. Erityisesti meidän on harkittava rukouksellisesti Paavalin toista kirjettä korinttilaisille, jossa hän rohkaisi heitä jatkamaan testausta, ovatko he uskossa.

2 Corinthians 13: 5 sanoo ”Jatka testaamista oletko uskossa; todista jatkuvasti, mitä sinä itse olet, tai etkö tiedä, että Jeesus Kristus on yhdessä sinun kanssasi? Ellei sinua hylätä ”.

Totuus voitti aina valheita, joten miksi järjestö pelkää todistajia puhuvan niin kutsuttujen luopujien kanssa. Se johtuu siitä, että he tietävät valheet, jotka he ovat sanoneet järjestön selville? Muuten mistä he ovat huolissaan?

Esimerkiksi yksi lause, jota organisaatio ja sen edustajat käyttävät nykyään usein, on, että ”Jehova nopeuttaa kasvua”. Vuotuisissa kertomuksissa esitetyt luvut kuitenkin uskovat tämän väittävän. Maailman väkiluku on keskimäärin lisääntynyt vuosittain viime vuosina ja on tällä hetkellä noin 1.05 prosenttia vuodessa. Vaikka hyväksyisimmekin organisaation vuosikertomuksen luvut vuonna 2019, huippujulkaisijoiden vuosittainen kasvu (ei sinänsä ole luotettava lukumäärä) laski 1.3 prosenttiin kahden edellisen vuoden 1.4 prosentista. Kasvu, joka on 0.25% korkeampi kuin väestönkasvu, on tuskin massiivinen kasvu. Jos lisäys kiihtyy, miksi myydä länsimaassa sijaitsevia Kingdom Hallia, varmasti tarvitaan pian tilaa, ja me kaikki tiedämme, että kiinteistöjen hinnat nousevat vain pitkällä aikavälillä. Joten kuka harhaan johtaa? Ns. Apostolit vai organisaatio?

(Ks. Myös Beroeans-teot Apostolien teot 17:11)

Kohdassa 9 esitetyt neuvot lannistumisesta ovat erittäin hyvät. Meidän ei pitäisi koskaan antaa ongelmien hallita ajatteluamme. Jos meistä tuntuu lannistuvan, meidän tulisi pitää alla olevat pyhät kirjoitukset mielessä.

"Ylistys olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, hellävaraisten armojen isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikissa koettelemuksissamme, jotta voimme lohduttaa muita kaikissa oikeudenkäynneissä mukavuudella, joka me saamme Jumalalta. ” 2. Kor. 1: 3-4 (ks. Myös Psalmi 34:18)

Meidän pitäisi myös ryhtyä käytännön toimiin, kuten luottaa luotettavaan kumppaniin. Sananlaskut 17:17 luetaan ”Todellinen ystävä osoittaa rakkautta kaikkina aikoina. Ja on veli, joka syntyy hätäaikoina ”.

Varoitus sana kuitenkin. Muista, että suurin osa todistajista tuntee velvollisuutensa ”rottata” vanhimpiin todistajatovereihinsa, joilla on epäilyjä, ja siten heidän silmissään voi tulla luopumukseksi pelon ilmapiirin takia, joka johtuu heidän merkinnöistään ”luopuneet”.

Kohdassa 11 todetaan, että jos uskomme on hyvässä kunnossa, jos olemme kyenneet välttämään tarpeetonta ahdistusta, olemme vastustaneet kehotusta kuunnella luopijoita ja riitauttaa heidän kanssaan ja olemme kyenneet selviytymään masennuksesta. Tämä on jälleen mielivaltainen mittatikku uskomme terveydelle. Entä jos pystyin tekemään kaikki nämä kolme asiaa, mutta en ollut antelias, se oli surjunta ja hänellä ei ollut suurta luottamusta ja uskoa lunnaaseen? Sanoisitko silti, että uskoni oli hyvässä asemassa? Se ei voisi koskaan olla.

Vaikuttaa siltä, ​​että tämän artikkelin tavoitteena on saada kustantajat uskomaan, että ”luopijoiden” kanssa sitoutuminen ja ahdistus aineellisista asioista on osoitus heikosta uskosta.

Heidän antamansa neuvot välttääkseen keskusteluja niiden kanssa, jotka kyseenalaistavat JW-opin, on ristiriidassa 1. Piet. 3:15: "Mutta pyhitä Kristus Herrana sydämessäsi, aina valmis puolustamaan kaikkia, jotka vaativat sinulta syytä toivollesi, mutta tehkää niin lempeällä maltillisuudella ja syvällä kunnioituksella."

Suojaa itsesi materiaalismista

Materialismia koskevat neuvot ovat hyviä neuvoja, joita suurin osa noudatetaan. Kuitenkin, kuten tavallista, on JW: lle palvelukeskeistä oppia, joka hiipuu kohtaan 16. Kohdassa sanotaan: "Voisiko sitoutuminen aineellisiin asioihin aiheuttaa meille käyttäytymisen kuten nuori mies, joka hylkäsi Jeesuksen kutsun laajentaa palveluaan Jumalalle?" Tämän jälkeen kohta viittaa Markus 10: 17-22 pyhien kirjoitusten viitteeksi.

Kappale ei ole selvä, mihin palveluun kirjoittaja viittaa. Jos luet mainitun pyhien kirjoitusten kohtaa, huomaat, että Jeesus vain pyysi miestä myymään kaikki omaisuutensa ja antamaan rahat köyhille ja sitten tulemaan hänen [Jeesuksen] seuraajakseen. Raamatussa ei ole mitään, mikä viittaa siihen, että Jeesus halusi antaa nuorelle miehelle minkään erityistehtävän tai ”Palvelu”.

Meidän ei pidä pettää ajattelemasta, että vaihtoehto materialismille palvelee uskonnollista organisaatiota.

PITÄ SYÖTÄVÄT PIDETTYT USKONLAISESSA

Artikkelin päättäessä kohta 19 ehdottaa seuraavaa pitämään uskomme ehjänä:

 • ”Säännöllinen osallistuminen kristittyihin kokouksiin” [vain hyväksytyn JW.org-kokoukset, joissa JW-oppia opetetaan]
 • "Puhuminen Jehovan nimestä ja hänen valtakunnastaan ​​muille.”[Osallistuminen JW-opin saarnaamiseen]
 • "Lue rukoillen Jumalan sanaa joka päivä ja käytä sen neuvoja ja ohjeita kaikkeen, mitä teemme" [implisiittinen ehdotus on kuitenkin vain Jumalan sanan lukeminen Vartiotorni-kirjallisuuden kautta ja neuvojen käyttäminen Vartiotorni-kirjallisuudessa.]

Kristittyihin kokouksiin osallistuminen ja muille puhuminen on hyödyllistä vain, jos meille opetetaan totuutta.

Vartiotorni-artikkelissa ei ole kyetty tarjoamaan merkityksellisiä ja käytännöllisiä ehdotuksia siitä, kuinka uskonsa voidaan pitää ennallaan. Ehkä tärkein näkökohta uskomme pitämisessä ehjinä löytyy seuraavista jakeista:

Se, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä; Se, joka tottelee Poikaa, ei näe elämää, mutta Jumalan viha pysyy hänen päällään. ”- John 3: 36

Joten, laista tuli vartijamme, joka johdatti Kristukseen, jotta meitä voitaisiin julistaa vanhurskaiksi uskon kautta. Mutta nyt kun usko on saapunut, emme enää ole huoltajan alla. Olette itse asiassa kaikki Jumalan poikia uskonne kautta Kristukseen Jeesukseen. Sillä kaikki te, jotka olette kastettu Kristukseen, olette asettaneet Kristuksen päälle. ” Gal 3: 24-26

Mitä enemmän opimme Jeesuksesta, uskomme Häneen ja yritämme matkia Häntä; sitä voimakkaammaksi uskomme tulee. Emme enää tarvitse itse nimitettyjä ”opin vartijoita”.

Nyt tämä on iankaikkinen elämä: että he tuntevat sinut, ainoan todellisen Jumalan, ja Jeesuksen Kristuksen, jonka olet lähettänyt”- Joh. 17: 3 New International Version.

4
0
Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x